Is er iemand die ergens 20+ of 30+ vega-kaas gevonden heeft? (Ik vermoed nog meer ranzigheid dan bij de 48+ kaas, maar ik moet op de vetkwabben letten. )quote:Op dinsdag 21 maart 2006 18:16 schreef the_disheaver het volgende:
bah, is de biologische kaas van de AH veranderd? Hij smaakt echt nergens meer naar
Heb je geen soort van natuurwinkel in de stad?quote:Op woensdag 5 april 2006 18:55 schreef Behh het volgende:
Nou wat een domper ben hier even in het winkelcentrum geweest om te kijken of ze vega kaas hadden maar niet dus he !! Helemaal niets, had ik niet verwacht van een kaaswinkel.
Goh jammer zeg. In Utrecht zijn wel een aantal natuurwinkels met vegakaas, ook wel geiten- en fetakaas enzo. Maar altijd volvet.quote:Op woensdag 5 april 2006 18:55 schreef Behh het volgende:
Nou wat een domper ben hier even in het winkelcentrum geweest om te kijken of ze vega kaas hadden maar niet dus he !! Helemaal niets, had ik niet verwacht van een kaaswinkel.
probeer het eens bij een kaasstand op de markt. Of bij de biowinkel, daar hebben ze het zeker! Ook veggie brie en dergelijke kaasjes.quote:Op woensdag 5 april 2006 18:55 schreef Behh het volgende:
Nou wat een domper ben hier even in het winkelcentrum geweest om te kijken of ze vega kaas hadden maar niet dus he !! Helemaal niets, had ik niet verwacht van een kaaswinkel.
Ik zou echt laaiend worden en haar verbaal met de grond gelijk maken. Dat kan je toch niet maken.quote:Op donderdag 6 april 2006 20:01 schreef m021 het volgende:
Merken jullie wel eens dat niet-vegetariërs vaak uit automatisme vlees ergens doorheen gooien, zonder eigenlijk te beseffen dat het vlees is?
Zo vroeg gister een huisgenote of ik samen met haar wilde eten. Ze wist dat ik vegetariër was, er zat dan ook geen vlees in haar gerecht (dat zei ze niet expliciet, maar bij de ingrediënten die ze opnoemde zat geen vlees). Dus wij eten, merk ik dat er spek in zit. Glad vergeten dat ze dat er ook nog doorheen had gegooid, ze had er niet bij stilgestaan dat dat ook vlees is.
Eigenlijk net zoals Viking84 die in het vorige deel opmerkte "goh, boterhamworst, dat is eigenlijk ook vlees".
Ja, en dan niet willen geloven dat vegetariers geen vis eten maar dat degene die wel vis eten zich voor het gemak maar wel vegaterier noemen....quote:Op vrijdag 7 april 2006 00:06 schreef Danilo87 het volgende:
Nog een vegetariër hier.
Maar ik eet wel gewoon kaas hoor, ja er zit stremsel in vaak, maar goed, mijn criterium keurt kaas gewoon goed. Had niet gedacht dat vegetariërs zich zo druk maakten over kazen.
Gelatine probeer ik wel zo veel mogelijk te vermeiden, ik ga bijvoorbeeld geen pudding bestelling aangezien ik weet dat er toch wel gelatine in zit.. maar als ik in een zakje dropjes graai van iemand ga ik niet eerst de ingrediënten lezen.. maargoed.. ik vind het overigens raar dat (vooral vlees-eters) een onderscheid maken tussen vis en vlees. Het zijn toch beide dieren, wat een onzin.
Eieren -> dat is 100% juist, vegetariërs eten gewoon eieren. Het zijn veganisten die dat niet doen.quote:Op vrijdag 7 april 2006 10:08 schreef Pilootje het volgende:
Ja daar wil ik graag jullie mening over weten. In de keuken krijgen wij vaak vegatarische wensen binnen. Natuurlijk wordt er bij ons dan ook echt vegatarisch gekookt. Dus ook geen gelatine, kaas etc... Maar steeds vaker kijg ik te horen dat ze wel gewoon kaas, gelatine, eieren mogen. Sterker nog regelmatig willen ze gewoon vis. Is dit normaal onder vegatariers, of is dit normaal als je uit eten gaat ? Sommige stappen wel heel gemakkelijk van hun principes af.
Niet helemaal. Honing is ook een dierlijk product, maar dat kan wel.quote:Op vrijdag 7 april 2006 14:49 schreef the_disheaver het volgende:
Maar de definitie van vegetarier is toch dat ze geen dierlijke producten eten?
De meest gehoorde definitie van vegetariër is dat ze geen producten gebruiken waarvoor een dier gedood moest worden. Voor melk, eieren, honing e.d. worden de dieren niet gedood, dus kan een vegetariër ze gewoon eten.quote:Op vrijdag 7 april 2006 14:49 schreef the_disheaver het volgende:
Maar de definitie van vegetarier is toch dat ze geen dierlijke producten eten?
Die grens is een stuk lager. Hoe laag: geen idee.quote:Op vrijdag 7 april 2006 14:55 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
[..]
Niet helemaal. Honing is ook een dierlijk product, maar dat kan wel.
[quote]Honing is niet direct afkomstig van dieren (bijproduct, dieren hoeven er niet voor dood)[quote]
Ik probeer ook geen gelatine ofzo te eten, maar ik ga niet iedere lijst met ingrediënten na op zoek naar dat soort zaken. Het kan er immers nog steeds in zitten al staat het er niet op. Het hoeft er pas op te staan als er een bepaald gehalte (bijvoorbeeld 1%) van een ingrediënt in het product zit.
Als je de grens bij het totaal niet gebruiken van dierlijke producten legt, wordt je een veganist genoemd.quote:Op vrijdag 7 april 2006 15:02 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Die grens is een stuk lager. Hoe laag: geen idee.
Maar verder doe ik hetzelfde als jij.
Ik vind de zomer tof. Stuk beter dan die winterse maaltijdenquote:Op vrijdag 21 april 2006 18:46 schreef thabit het volgende:
Wat zal ik eens eten vanavond, mensen?
Ik ken mensen die in een slagerij hebben gewerkt en veganist zijn geworden. Die nu werkt bij een bekende organisatie En ook iemand die uit een slagersfamilie komt die nu vegetarier is.quote:Op donderdag 8 juni 2006 21:40 schreef Isegrim het volgende:
Dat is natuurlijk een clichébeeld van de dierenrechtenactivist. Verwend stadskind. Eerlijk gezegd ken ik ook weinig boerenzonen die vegetariër of dierenrechtenactivist zijn.
Ik denk dat je het verkeerd leest. Ik liet alleen maar zien dat wij steeds meer vlees zijn gaan eten en meer eten dan 'deskundigen' (wat bij voedingscentrum wel te betwijfelen is.. want die zijn zeer sterk gebonden met de industrie.. ) aanbevelen. Het is niet verantwoord, maar zou wel stukken beter zijn als men gemiddeld 30kg vlees eet. Dat betekent al 3 keer zo minder impact op mens, dier en natuur. Zou m.i. een zeer goede ontwikkeling zijn.quote:Op donderdag 8 juni 2006 21:51 schreef ChrisJX het volgende:
Dus... als we 30 kg gaan eten is het wel verantwoord? Je spreekt jezelf tegen. Je zegt aan de ene kant dat je principieel tegen het eten van vlees bent, maar laat aan de andere kant ruimte om die principes te laten varen als de eetstijl of de levensstijl van dieren aangepast wordt. Maar toch ook weer niet, want je bent principeel tegen het eten van vlees.
Dat mensen omnivoren zijn. Ja, maar dat betekent niet perse dat vlees 'moet' zoals men altijd aangeeft. De keuze om vlees te eten ligt altijd bij diegene die dat beslist.quote:Mensen zijn omnivoren. Dus vlees hoort erbij.
Nobele gedachten. Maar waarom gebruiken de meeste vegetariërs dan wel produkten waarvoor een dier gedood is, zoals leren schoenen of tassen?quote:Op vrijdag 7 april 2006 15:02 schreef m021 het volgende:
De meest gehoorde definitie van vegetariër is dat ze geen producten gebruiken waarvoor een dier gedood moest worden. Voor melk, eieren, honing e.d. worden de dieren niet gedood, dus kan een vegetariër ze gewoon eten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |