abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 7 september 2005 @ 13:39:32 #226
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_30352434
quote:
Tsja, vrienden van ons die in het hogergelegen deel van New Orleans wonen waar geen water in de straten staat en wiens huis de storm voor 99% overleeft heeft, moeten nu ook vertrekken, terwijl ze alles net weer een beetje voor zichzelf op een rijtje aan het zetten waren en redelijk in hun levensbehoeften konden voorzien.
Ze balen enorm, maar begrijpen het wel. Ze zijn alleen doodsbang dat als ze terug mogen hun huis geplunderd is....
pi_30354210
Fema blijft punten scoren

ATLANTA - Not long after some 1,000 firefighters sat down for eight hours of training, the whispering began: "What are we doing here?"

As New Orleans Mayor Ray Nagin pleaded on national television for firefighters - his own are exhausted after working around the clock for a week - a battalion of highly trained men and women sat idle Sunday in a muggy Sheraton Hotel conference room in Atlanta.
Many of the firefighters, assembled from Utah and throughout the United States by the Federal Emergency Management Agency, thought they were going to be deployed as emergency workers.
Instead, they have learned they are going to be community-relations officers for FEMA, shuffled throughout the Gulf Coast region to disseminate fliers and a phone number: 1-800-621-FEMA.
On Monday, some firefighters stuck in the staging area at the Sheraton peeled off their FEMA-issued shirts and stuffed them in backpacks, saying they refuse to represent the federal agency.
Federal officials are unapologetic. "
aldus the Salt Lake Tribune van vandaag.

Later die dag werd duidelijk dat voor vijftig van deze vrijwillige brandweerlieden een veel mooiere taak was weggelegd:


De president ontrekt graag wat reddingswerkers voor een stoere photoshoot.

(Mooie pakken trouwens om te folderen!)


mooi he, alles
  woensdag 7 september 2005 @ 17:45:52 #228
70154 klez
100 million+ death and countin
pi_30359664
De algehele mentaliteit in de VS is overigens dat de federale overheid zuigt. Van links tot rechts vind men dat deze zich zo min mogelijk met zaken moet bemoeien.
Beetje zoals veel Europeanen heden ten dage naar de EU kijken. Dit soort berichten moet je ook een beetje in dat licht zien.
"They have invented a myth that Jews were massacred "
Ahmadinejad, leader of Iran
pi_30363133
De 1e 5 doden door epidemieën ten gevolge van vuil water en bacterien zijn gemeld. Het bevel om de stad te verlaten kan wel een voor een aantal te laat zijn.
stupidity has become as common as common sense was before
pi_30366478
quote:
Eerste doden door vervuild water aan Golfkust

WASHINGTON/NEW ORLEANS - Amerikaanse autoriteiten beginnen zich steeds meer zorgen te maken over de gevolgen van orkaan Katrina voor de volksgezondheid en het milieu. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zijn er tot dusver vijf mensen overleden aan een infectie met een dodelijk bacterie, opgelopen in de overstroomde gebieden aan de Golfkust.

Een geval deed zich deze week voor in Texas en de andere in Mississippi. De vijf raakten geïnfecteerd met de bacterie vibrio vulnificus, die het menselijk lichaam binnen kan komen door een snee, schram of wond. Vooral ouderen en mensen met een kwetsbaar immuunsysteem lopen gevaar. De betrokken bacterie is verwant aan de verwekkers van cholera, maar de kans op een uitbraak daarvan wordt klein geacht.

Vervuild water

Eerste onderzoeken hebben uitgewezen dat het water, vooral in de omgeving van New Orleans, enorm vervuild is. Volgens The Washington Post is het water aangetast door brandstoffen, industriële chemicaliën, uitwerpselen van mensen en dieren, karkassen van dieren en dode mensen. Experts sluiten niet uit dat het nog jaren kan duren voordat er weer goed drinkwater uit de kranen van New Orleans komt.

Riolering

Vrijwel de complete riolering van de stad is kapot. Daarenboven is olie uit zeker 78.000 vaten gelekt in het meer bij de stad en nog eens zeker 2200 brandstoftanks van boten en personenwagens zijn leeggelopen. Reddingswerkers in de stad zijn opgeroepen hepatitis- en tetanusprikken te halen.

Gezondheidsdiensten in de honderden plaatsen in de VS waar vluchtelingen worden opgevangen, hebben opdracht gekregen zeer alert te zijn op mogelijke uitbraken van infectieziektes. In Texas zijn al gevallen van diarree en tuberculose gemeld onder geëvacueerden, maar het is niet duidelijk of deze aandoeningen in direct verband staan met de natuurramp.

De omvang van de milieuschade wordt ook steeds meer duidelijk. Grote delen van de Golfkust zijn de toch al schaarse natuurlijke buffers van 'wetlands' kwijtgeraakt. Ook zijn op enorme schaal bomen en andere vegetatie geveld door de orkaan en het hoogwater, waardoor de ecologie aan de kust volstrekt ontregeld is.

Evacuatie

Burgemeester Nagin van New Orleans heeft besloten dat iedereen die nu nog in zijn stad is, naar schatting 10.000 mensen, verplicht weg moeten. De hoogste militair in de rampregio, Russel Honore, zei evenwel dat de strijdkrachten geen actieve hulp gaan verlenen aan een gedwongen evacuatie.

Ook een woordvoerder van de Staat Louisiana, die de duizenden leden van de Nationale Garde aanstuurt, zei niets te voelen voor de gedwongen uitzetting van mensen. Het hoofd van de politie van New Orleans verklaarde op zijn beurt dat er nog duizenden mensen vrijwillig weg willen maar dat daarna zeker gedwongen geëvacueerd zal worden.

De tegenstrijdige uitspraken van de verschillende overheden zijn veel slachtoffers alsook politici in Washington een doorn in het oog. President Bush, zwaar onder vuur wegens de gebrekkige hulpverlening na Katrina, heeft al een eigen onderzoek aangekondigd en er staan zeker twee andere onderzoeken op stapel door leden van het Congres.
pi_30366508
quote:
Bush weigert hulp van Castro

Bron: ANP
Gepubliceerd: woensdag 7 september 2005 @ 20:41


Het aanbod van Fidel Castro om artsen en medicijnen naar de Verenigde Staten te sturen om bij te staan in het rampgebied dat de orkaan Katrina achterliet is door de Amerikaanse regering resoluut van de hand gewezen. Nadat aanvankelijk geen reactie werd gegeven op de Cubaanse dictator zei een woordvoerder van het Witte Huis vandaag dat Castro eerst maar eens moet zorgen dat hij 'zijn eigen volk vrijheid aanbiedt'.

Castro had zijn aanbod vorige week dinsdag al schriftelijk gedaan, en afgelopen vrijdag nog eens herhaald in een televisietoespraak. Hij liet weten door het toenemende leed in de zuidelijke staten van Amerika zich geroepen te voelen het aanbod te herhalen. Cuba is zelf in het verleden ook meerdere keren getroffen door orkanen, maar heeft van zijn kant ook Amerikaanse hulp altijd geweigerd.
Weer een mooie van de FP: Bush weigert hulp van Castro

Hulp is hulp, makkelijker kan ik het niet zeggen. Die vent in de VS heeft het al allemaal zo slecht geregeld wat betreft de hulp in het rampgebied, maar om ook nog eens een helpende hand weg te slaan gaat te ver. Dit is geen fucking principiële kwestie, het gaat erom dat die mensen daar geholpen worden, door wie dan ook. Dit is gewoon verraad tegen degene die daar hulp nodig hebben.

Eens of niet?
pi_30366674
Overigens; Zou jij als president van de VS deze hulp accepteren en waarom?
  woensdag 7 september 2005 @ 21:11:42 #233
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_30366744
Ik zou de doodstraf daar afschaffen met een uitzondering. En alle hulp welkom heten als de nieuwe president.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  woensdag 7 september 2005 @ 21:12:11 #234
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_30366770
FEMA Blocks Photos of New Orleans Dead. click
  woensdag 7 september 2005 @ 21:25:03 #235
17121 Rica
Mais, je rêve!
pi_30367368


"A resident of New Orleans steals a van"

Bah! Eigenlijk is het helemaal niet erg dat deze mensen geen of weinig hulp krijgen. Het zijn toch allemaal criminelen.
Don't try and blame me for your games
Your games are death
My world is light, the angels fill my eyes
With every breath
pi_30367376
Mja... de hulp van Iran zullen ze ook niet aannemen lijkt me. Overigens lijkt het er niet echt op dat ze staan te springen om hulp. Aanbod genoeg geloof ik.
is dit trouwens niet meer iets voor het centrale topic?
pi_30367455
Net op BBC: "... is now flooded with federal troops. But it's not always clear why they are here. Is this really the time to take snapshots?"
Op de beelden zie je soldaten in een boot, één van hen neemt foto's van een lijk dat voorbij drijft.
  woensdag 7 september 2005 @ 21:28:28 #238
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_30367529
Ik vindt het gewoon triest en laat het daarbij toch een rekensommentje. Wat voor stad bouw jij voor 12.000.000.000 dollar in de week.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_30367542
quote:
Op woensdag 7 september 2005 21:25 schreef kLowJow het volgende:
Mja... de hulp van Iran zullen ze ook niet aannemen lijkt me. Overigens lijkt het er niet echt op dat ze staan te springen om hulp. Aanbod genoeg geloof ik.
is dit trouwens niet meer iets voor het centrale topic?
Geen idee, jij bent de mod

Maar ontopic:

De artsen in Cuba zijn in het algemeen top opgeleid, ze doen zeker niet onder voor die van de VS zelf. Bovendien heeft Castro zijn hulp al vlak na de ramp aangeboden, toen Bush nog moest 'beginnen'. Ik vind het echt bullshit dat ze deze hulp afslaan, zelfde gaat op voor het afslaan van de hulp van Iran, daar zie ik ook geen reden toe. In situaties als deze hoor je elkaar gewoon te helpen en andere standpunten en principes even aan de kant te zetten. Het gaat om mensenlevens, niet om een of andere politieke ruzie.
pi_30367620
quote:
Op woensdag 7 september 2005 21:28 schreef Megumi het volgende:
Ik vindt het gewoon triest en laat het daarbij toch een rekensommentje. Wat voor stad bouw jij voor 12.000.000.000 dollar in de week.
Oh, het zou natuurlijk heel mooi zijn om een dergelijk aanbod van "vijanden" als mooi gebaar te zien, en dankbaar aan te nemen om zo de onderlingen relaties te verbeteren... Het is alleen niet echt realistisch helaas.
pi_30369391
Bush gaat zelf een onderzoek leiden naar wat er (onder andere onder zijn verantwoordelijkheid) fout is gegaan, de overheid verbied het maken van foto's van doden, de mensen bij de rampendiensten zitten er alleen maar omdat het vriendjes van Bush zijn. En nog zijn er mensen die hem en deze regering verdedigen, het is alsof de Russen Berlijn al binnengetrokken zijn en toch door blijven vechten. Kom, kom, de waarheid is niet te vergelijken met Sovjet-troepen.
pi_30370680
quote:
Op woensdag 7 september 2005 21:07 schreef boyv het volgende:

[..]

Weer een mooie van de FP: Bush weigert hulp van Castro

Hulp is hulp, makkelijker kan ik het niet zeggen. Die vent in de VS heeft het al allemaal zo slecht geregeld wat betreft de hulp in het rampgebied, maar om ook nog eens een helpende hand weg te slaan gaat te ver. Dit is geen fucking principiële kwestie, het gaat erom dat die mensen daar geholpen worden, door wie dan ook. Dit is gewoon verraad tegen degene die daar hulp nodig hebben.

Eens of niet?
Niet eens, sommige hulp moet je niet accepteren......

En het fenomeen amerika moet je kunnen relativeren:
Stel je voor je bent klein persoon in de maatschappij(Nederland) en er je wordt vernederd tot in het vreselijkste aan toe...... In eens staat daar een stoere cowboy(Amerika), hij heeft overal lidtekens van het vechten en strijden.... maar die cowboy heeft het hart op de goede plek, alleen hij houdt er van om te vechten tegen de slechteriken.......
Vervolgens sloopt die cowboy(amerika) met een grijnz op zijn gezicht diegene die die kleine persoon (Nederland) vernedert.... Je kent die cowboy niet, maar omdat die cowboy jouw leven heeft gered, heb je een speciale band met die persoon, je kan die persoon zo een X-aantal jaar niet tegen komen, maar als je die persoon weer tegenkomt dan is die band er weer........
Vervolgens krijgt die cowboy weer ruzie met een stel badguyz in het midden oosten en dan sta je natuurlijk voor de 100% achter die cowboy.
"Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
pi_30370944
Ja, een principiële kwestie dus.

Principes zijn oke, maar daarvoor mensen laten sterven of in onmenselijke situaties plaatsen of houden niet.
pi_30371056
quote:
Op woensdag 7 september 2005 22:39 schreef boyv het volgende:
Ja, een principiële kwestie dus.

Principes zijn oke, maar daarvoor mensen laten sterven of in onmenselijke situaties plaatsen of houden niet.
Hij wilde wel 1100 doktoren sturen(ik vraag me af of ze dan nog dokters voor de cubanen zelf over houden).

Misschien zit er ook wel een pakketjje bluf van fidel bij
"Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
pi_30371269
quote:
Op woensdag 7 september 2005 22:41 schreef JohnDope het volgende:

[..]

Hij wilde wel 1100 doktoren sturen(ik vraag me af of ze dan nog dokters voor de cubanen zelf over houden).

Misschien zit er ook wel een pakketjje bluf van fidel bij
Zelfs als het er maar eentje zou zijn met een pakje Parasetamol, zelfs dan zou ik hem nog verwelkomen. Er werd overigens al aangegeven dat de eerste honderd al per direct, samen met medicijnen, overgevlogen konden worden, niet echt bluf lijkt mij.
pi_30371376
quote:
Op woensdag 7 september 2005 22:46 schreef boyv het volgende:

[..]

Zelfs als het er maar eentje zou zijn met een pakje Parasetamol, zelfs dan zou ik hem nog verwelkomen. Er werd overigens al aangegeven dat de eerste honderd al per direct, samen met medicijnen, overgevlogen konden worden, niet echt bluf lijkt mij.
1100 had fidel het over...... En jij en ik zouden natuurlijk alle hulp verwelkomen.
Maar wij zijn simpele burgers. Qua politiek gezien is het uitgesloten dat Amerika de hulp van Cuba accepteert.
Er bestaat namelijk een kans dat amerika nog eens in een groot conflict gaat komen met cuba en dan val je niet zo lekker aan als je eerst hulp van die jongens hebt gekregen en vervolgens moet je je ze gaan beschieten.....
"Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
pi_30372416
quote:
Op woensdag 7 september 2005 21:12 schreef francorex het volgende:
FEMA Blocks Photos of New Orleans Dead. click
Goh, als er landen zijn die Amerika wil gaan bombarderen dan worden we doodgegooid met foto's van lijken in die landen en kunnen onze tere zieltjes de horror wel verdragen. Slachtoffers in New Orleans, door Amerika gedode Irakezen, en Amerikaanse jongeren die in lijkzakken terugkeren worden DOODgezwegen qua fotomateriaal. Dan moeten onze tere zieltjes plotseling beschermd worden. Lekkere regering daar in Washington.
De Postcodeloterij helpt!........mensen de vernieling in.
  woensdag 7 september 2005 @ 23:13:50 #248
28640 Sidekick
Ban the fucker
pi_30372419
quote:
Op woensdag 7 september 2005 22:48 schreef JohnDope het volgende:

[..]

1100 had fidel het over...... En jij en ik zouden natuurlijk alle hulp verwelkomen.
Maar wij zijn simpele burgers. Qua politiek gezien is het uitgesloten dat Amerika de hulp van Cuba accepteert.
Dus, Bush voert een politiek die niet aanslaat bij de wensen van de burgers die alle hulp verwelkomen?
A single death is a tragedy, a million deaths is a statistic - Joseph Stalin
Political power grows out of the barrel of a gun - Mao Zedong
I will eat the headdoekjes rauw - Geert Wilders
pi_30372637
quote:
Op woensdag 7 september 2005 23:13 schreef Sidekick het volgende:

[..]

Dus, Bush voert een politiek die niet aanslaat bij de wensen van de burgers die alle hulp verwelkomen?
Een gemiddelde amerikaan hoeft geen hulp van cuba hoor.
En dan nog stuurt cuba 1100 artsen, dan moet amerika toch die artsen coordineren. Dus dan kan amerika netzo goed zelf 1100 artsen intern regelen of bij bondgenoten, maar niet bij cuba.
Dan kunnen ze ook hulp uit het iran of noordkorea accepteren.
Principes gaan boven alles.

En als er iemand is die naar zijn achterban luistert dan is het Bush wel.
"Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
  woensdag 7 september 2005 @ 23:20:27 #250
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_30372704
Bush eist vrijheid voor het volk van Cuba terwijl hij zijn eigen volk dood laat gaan als oude zemelen omdat hij onder het mom van ongepaste "trots" aangeboden hulp in de vorm van artsen en ander veevoer weigert. Wie dupeert hier zijn volk? Ik stem op koalabeer Bush.

²
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')