abonnement Unibet Coolblue
pi_29687714
Het vervolg op Deel 1
Geluk zit in een klein Wolkje
Wil degene die vroeg om een witte kerst ook even vragen naar een mooie zomer?
pi_29692323
Wat je ook zou kunnen doen, ipv elke keer een campingbedje uit de tent slepen, is een badje met een handdoek erin en dit als speelplekje gebruiken. Dit werkte voor Benthe heel goed en er kwamen veel kindjes opaf die ernaast gingen zitten en met haar gingen spelen.
  donderdag 18 augustus 2005 @ 11:56:23 #3
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_29748960
Jaja, wij zijn ook weer in den landen.
Leek me wel leuk om even in het kort (als dat lukt) te vertellen hoe we het gehad hebben. Dus een klein reisverslagje over onze vakantie met onze kid. Bestemming: Een camping aan de rivier de Tarn in Zuid-Frankrijk.

Ik moet zeggen dat ik met verbazing heb gekeken hoe goed Léon zich gehouden heeft de 1200 km die we moesten rijden. Niet veel geslapen en toch lekker rustig achterin zitten kijken naar buiten en een beetje spelen. Het was de bedoeling om tussen de 800 en 1000 km ergens te overnachten, zodat we tegen 16.00 uit de auto zouden zijn. Ookal hadden we regelmatig lange stops leek ons dat voor Léon wel prettig. Maar hij hield zich zo goed en de reis ging zo voorspoedig dat we om 19.00 op een paar km na aankwamen op onze eindbestemming. Daar hebben we een hotelletje gepakt en zijn gaan eten.

Onderweg kwamen we mijn schoonzus en haar familie achterop. Die waren een dag tevoren vertrokken met de caravan via de RN dus waren wat trager. Dus gestopt bij een tankstation om iedereen te begroeten. LEUK!!
Wat gebeurde er?
Léon was over de grond aan het kruipen en we hadden zijn 3 neven al gewaarschuwd wat voorzichtiger te zijn. Maar toch keek de jongste van 3 niet uit en struikelde over Léon zijn benen. Hij wilde zich nog corrigeren, maar dat was al helemaal geen goed idee. Hij belandde zo met zijn gat op Léon zijn hoofd. Een behoorlijke nare schaafwond had hij en zijn wang kleurde ook gelijk mee. Léon brullen en ik kon wel meedoen. Zoiets hadden we nog niet meegemaakt met hem, dus dan reageer je toch licht hysterisch. Maar schoonzus had dus al vaker dat varkentje gewassen en had de ontsmettingspray ('ne pie pas' zei de franse drogist; prikt niet) al bij de hand.
Neefje natuurlijk ook van de kaart. Maar ben nadat ikzelf bedaard was bij hem gaan zitten, dat hij er ook niets aan kon doen.


Maar gelukkig is het daarbij gebleven en waren zijn neefjes geweldig met hem. Veel spelen en gek doen. Hij heeft niet aan het wondje gezeten, dus na een week viel spontaan het korstje eraf tijdens het 'kiekeboe' met zijn oudste neef. En alles wat je nu ziet is een lichtroze plek. Zijn wang was na een paar dagen al niet meer zo blauw. Maar wat schrikken zeg.

Door ws o.a. dit voorval en een andere omgeving en een rare dag, heeft Léon slecht kunnen slapen de eerste nacht in het hotel. (godzijdank zit je dan in een hotel en niet al in de tent) Sowieso, we sliepen op 1 kamer en het mannetje kwakkelt al een tijdje met zijn gezondheid en had die avond een enorme hoestbui waar Léon vreselijk overstuur van raakte. Dus toen heb ik hem uit zijn bedje gehaald en bij me gehouden om hem te kalmeren. Want sjonge wat was hij overstuur. Niet zo gek natuurlijk.

Goed, dat was het begin van de vakantie!
Daarna ging het allemaal een stuk beter. Léon had 's ochtends echt niet meer in de gaten dat hij die nacht zo gespookt had. Maar ik liep wel op mijn wallen toen.

Na aankomst op de camping is hij in de buggy in slaap gevallen toen wij de tent op gingen zetten. Wat een heerlijke tent!! Mooi ruim en ook de hoogte was prima. De vaste kuip heeft ons de ene nacht dat het gehoosd heeft behoedt voor natte voeten. Dus geen gezeur met geultjes graven enzo.

Het enige wat ik deze vakantie gemist heb voor Léon is zijn aankleedkussen. Hij wilde nauwelijks stil liggen om te verschonen. Voor de rest niks gemist. Camping was ook van alle gemakken voorzien. Een baby/peuterruimte met badje etc.
Dat vond hij geweldig. Dan kwamen zijn neefjes kijken en dan werd het 1 grote kliederboel. Het enige nadeel is dat hij dat nu ook thuis doet.

's Middags ging Léon naar bed en sliep heel goed ondanks de hitte en het campinggeroezemoes. Alleen 's avonds vond ik het lastig om Léon in zijn ritme te houden. We aten altijd 's avonds samen met mijn schoonzusje en haar gezin. Dus dan was het eik toch telkens Léon die zich moest aanpassen. Dat doe ik de volg. keer niet weer zo. Dan liever om de avond samen eten. Nu werd het toch vaak te laat en dan zit je zelf ook niet lekker. In het begin in ieder geval. Toen ik zag dat Léon het prima aankon, werd ik daar zelf ook wat makkelijker in.

Hij heeft heel veel aan de waterkant van de rivier gespeeld met zijn gietertje en schepje. Lekker kliederen met zand (zeg maar gerust modder ) en water. De rivier was behoorlijk koud dus er helemaal in vond hij niet echt geweldig.
We dachten dat het zwembad wel iets warmer zou zijn of tenminste het kinderbad maar nee hoor. Dus het bleef bij spetteren langs de waterkant. Maar hij heeft er enorm van genoten.

Het klinkt cliché en die haat ik zo, maar ze zijn ook altijd waar: Doordat hij zo genoten heeft van deze vakantie hebben wij dat ook. Ging veel te snel voorbij. We hadden er gerust nog 2 weken bij aan kunnen plakken.

Dus kamperen met kinderen en zelfs 1200 km ver is absoluut aan te bevelen. voor de geinteresseerden voor foto's, even mailen

Als je niet lacht, ben je dood.
pi_29749656
Klinkt goed Dutchie.
En ehhh: Kinderfototopic deel 57
Lekker douchen!
pi_29749721
Wij vertrekken woensdag naar Toscane MrBos gaat dinsdag al rijden met de auto volgepakt met de kampeerspullen, en ik vlieg met Myrthe woensdag naar Florence. Ben héél benieuwd hoe dat zal gaan, we hebben al wel eerder gevlogen met Myrthe maar toen was ze 8 weken en zat ze nog lekker stil op schoot En nu moet ik het ook allemaal alleen doen. Ik hoef behalve de luiertas geen bagage mee te nemen dus dat scheelt wel. In Parijs moeten we overstappen, dus ik hoef ook niet 4 uur aan een stuk met haar op schoot te zitten. We gaan dus kamperen, in een vrij klein tentje Doen we al jaren maar nu dus voor het eerst met Myrthe erbij. Mijn ouders staan ook op de camping dus dat is wel lekker. Het gewone campingbedje past niet eens in de tent dus ik heb een kleinere gekocht, een soort tentje is het. Ben benieuwd hoe dat gaat met slapen, over het algemeen slaapt myrthe prima, overal waar je d'r neerlegt. Maar dit is meer een half boxkleed met een dakje erboven dus het zal wel lekker keten worden de eerste nacht(en) ik hoop ook dat het niet enorm warm is, voor Myrthe is dat geen probleem, die vind het heerlijk in de hitte, maar ik kan er zelf erg slecht tegen. Ik heb ook de kinderwagen omgebouwd tot buggy, ze hangt er nog een beetje in maar de bak daar gaat ze op handen en knieeën in zitten dus dat was geen optie meer. Misschien dat ik de bak nog wel meeneem als reservebedje. Dat is toch wat vertrouwder dan het tentje. Ik heb er in ieder geval heeeeeeel veel zin in
  donderdag 18 augustus 2005 @ 12:35:45 #6
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_29749920
quote:
Op donderdag 18 augustus 2005 12:25 schreef sjak het volgende:
Klinkt goed Dutchie.
En ehhh: Kinderfototopic deel 57
Ja, dat doe ik dus niet meer. Maar bedankt voor de tip.
Als je niet lacht, ben je dood.
pi_29765574
fijn dat jullie 't zo naar de zin gehad hebben dutchie. klinkt heel gezellig.

ladybos, wow, spannend zo alleen met myrthe in 't vliegtuig. ik hoop voor jullie dat er geen vertraging zal zijn, een hele goede reis gewenst! en zo'n overdekt kleincampingbedje heb ik ook eens gezien, lijkt me evt. ook wel wat voor ons want vandaag bleek dat de slaaptent van de caravan die wij lenen te klein is voor 2 gewone campingbedjes. waar heb jij dat ding gekocht? als alternatief overwegen we de reiswieg van een wandelwagen, maar lijkt me toch erg krap voor anna.
  donderdag 18 augustus 2005 @ 22:33:01 #8
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_29766082
Klinkt heerlijk Dutch! En erg bemoedigend ook (aangezien ik woensdag ook vertrek voor een kampeersessie op 1200 kilometer rijden hier vandaan). Gelukkig hebben we een grote auto bij ons, dus alle troep zoals badje en aankleedkussen propt renzell er gewoon lekker bij. Dan maar een overdreven moedertje met te veel spullen hoor.

Ladybos; wat spannend, dat vliegen met z'n tweetjes. Ben heel benieuwd hoe je meisje het gaat doen. Veel plezier alvast. ps- heb jij ook zo verschrikkelijk veel zin? Ik kan echt bijna niet wachten!!!

Sugar; help me morgen alsjeblieft eraan herinneren dat ik dat campingbedje bij je ophaal, anders vergeet ik het misschien en ik wil nog even testen of ie echt echt groot genoeg is voor Juultje.

[ Bericht 2% gewijzigd door renzell op 18-08-2005 22:50:28 ]
  donderdag 18 augustus 2005 @ 22:37:05 #9
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_29766239
Klinkt goed, dutsj
(wij hebben dus Saskia wel elke avond gewoon in 'haar' ritme gelaten en dat ging ook gewoon goed)
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_29766314
ik wil ook graag een badje meenemen maar vrees dat dat echt niet past in onze auto (met gastank die halve kofferbak in beslag neemt).
  donderdag 18 augustus 2005 @ 22:51:04 #11
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_29766721
Als je op 1 plek blijft kun je daar misschien wel goedkoop een badje op de kop tikken Bix.
pi_29766888
we gaan maar 1 weekje. dus eigenlijk een beetje overdreven he. en 't is niet zo ver van mijn ouders vandaan ook, dus we kunnen ook bij hen een teiltje lenen, bedenk ik me nu.
  donderdag 18 augustus 2005 @ 22:56:59 #13
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_29766964
je hebt bij het kruidvat van Nijntje ook opblaasbare badjes. Gewoon ovaalvormig en net zo groot als een gewoon babybadje. Vriendin heeft er een en die vind 'm geweldig op vakantie! (ik heb er zelf geen ervaring mee).
Maar gewoon uit het officiele Nijntje-assortiment (dus misschien ook wel op andere plekken verkrijgbaar)
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_29767024
oh, dat klinkt als een heel leuk idee!
  vrijdag 19 augustus 2005 @ 09:19:24 #15
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_29773890
Teiltje of opblaasbadje is inderdaad een nog veel beter idee!
  zaterdag 20 augustus 2005 @ 00:11:55 #16
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_29799474
bixister, jij vroeg naar een klein campingbedje die wel in de slaaptent past. Ik ken alleen de
Kiwi traveller
Die is echt superklein en helemaal geweldig om te zien, maar helaas ook superduur en dat is de reden dat wij hem nooit gekocht hebben, maar misschien is hij ergens tweedehands te krijgen.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_29800759
tnx livelink! maar dat redden we niet meer voor morgenochtend. en als ik de foto goed bekijk is hij aan de basis ook nog best breed, dus betwijfel ik of dit bedje wel zou passen in die slaapcabine (samen met het andere campingbedje). we gaan 't toch maar met de kinderwagenbak proberen, en anders moet ze maar bij ons in bed.

tot over ruim een week!
pi_29804931
Bix, heel veel plezier
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_29805848
Ons bedje was geloof ik 60 euro, inclusief matrasje en pompje om het matras op te blazen. Het is hetzelfde principe als die Kiwi traveller maar dan niet met losse stokken maar zo'n boog die in 1x uitklapt als je de hoes ervan af haalt. Je hebt van hetzelfde principe ook wasmanden, ik kan het niet zo goed uitleggen Ik zag ze vorige week bij de bijenkorf (de tentjes) en wij hebben hem bij Gardo gehaald.
  zaterdag 20 augustus 2005 @ 12:33:16 #20
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_29807905
Bix en familie, heel veel plezier!!
Als je niet lacht, ben je dood.
pi_29810954
bix veel plezier
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
  maandag 22 augustus 2005 @ 09:39:36 #22
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_29860531
Wow, ik heb van Sugar een mega hyper ultra modern campingbedje geleend! Echt te gek. het is een heel klein pakketje, maar als je het uitpakt, knalt ie als het ware uit elkaar en staat er ineens een bedje.
Overmorgen vertrekken we! Spannend!!!! Ik ga vandaag lekker spulletjes kopen voor onderweg enzo en morgen komen mijn ouders de vouwwagen brengen. Die gaan we dan samen met hen een keer 'proefopzetten' hier in de buurt en woensdag rond een uur of 7 vertrekken we. Ik heb zo veel zin dat ik bijna uit elkaar knal.
pi_29860592
Dat bedje klinkt als de onze Renzell, die knalt ook uit elkaar Heeeeel fijne vskantie gewenst vast !
  maandag 22 augustus 2005 @ 09:45:01 #24
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_29860607
Ja jij ook he!
pi_29881655
Renzell & ladybos alvast een heel fijne vakantie gewenst !!!
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')