Schellak (E904) is trouwens een glansmiddel. Wordt verkregen door het opkoken van het afscheidingsproduct van diezelfde luizen, waar E120, die rode kleurstof van afkomstig is. Bij mijn weten is E120 trouwens de enige kleurstof met een dierlijke oorsprong. E124 is een veelgebruikte synthetische vervanger. (Ik heb laatst een project afgerond waarin we ook E124 hebben gebruikt, en die troep is echt lastig doseerbaar. Maargoed, dat even terzijde). Zo te zien is het vervangen van E904 nog best lastig, aangezien de meeste glansmiddelen irritaties kunnen veroorzaken (net als schellak overigens). E902 kan een optie zijn, wordt ook nog vaak gebruikt voor snoep e.d.quote:Op zaterdag 9 juli 2005 10:41 schreef bloempjuh het volgende:
Dat weet ik al, zie mijn mijn originele post in dit topic.
In gewone M&M's zit schellak en misschien nog wel andere foute kleurtjes. In de variant van de Aldi zit geen foute kleurstof maar weer wel gelatine. Bestaat er ook een M&M's (met pinda's)-nep-variant zonder gelatine of foute kleurstof of whatever?
Nou ja... 1 vegetarisch gerecht waarin niet-vegetarische dingen zit is natuurlijk niet vegetarischquote:Op zondag 10 juli 2005 22:50 schreef Vork het volgende:
We zijn wat dat betreft ook bestwel verwend in Nederland. Bijna ieder restaurant heeft minimaal 1 vegetarisch gerecht op de menukaart staan en iedere supermarkt verkoopt tientallen vleesvervangers. Dit heb ik in het buitenland nog amper gezien. Het hangt ook een beetje van de keuken af natuurlijk. In veel landen zijn de maaltijden om het vlees heen gebouwdf zegmaar. Dus het is vlees met iets erbij. In een land als Zwitserland, waar meer schotels, salades, pasta's enzo worden gegeten, daar zijn ook veel meer vleesloze gerechten, of gerechten waarin vlees een minder grote rol speelt, waardoor het makkelijker is weg te laten of te vervangen.
Dankjewel! Parijs, Montpellier en Marseille staan op het programma en die staan ook op desbetreffende site. Dat scheelt alvast weer. En voor de rest zal ik mijn eigen culinaire talenen moeten aanspreken.quote:Op zondag 10 juli 2005 22:39 schreef TechXP het volgende:
De zondag heb ik gegeten in een vegetarisch restaurant vlakbij de Notre Dame. Dit was lekker en hadden veel keuze (50% was veganistisch dus voor mij ook ideaal). Je hebt ook Maoz er zitten.
www.happycow.net/europe/france/paris/
In de AH pinda's in melkchocolade met een gekleurde suikerlaag ( ) zit als glansmiddel geen schellak, maar Carnauwbawas (E903), en is Natuurlijk.quote:Op zaterdag 9 juli 2005 10:41 schreef bloempjuh het volgende:
[..]
Dat weet ik al, zie mijn mijn originele post in dit topic.
In gewone M&M's zit schellak en misschien nog wel andere foute kleurtjes. In de variant van de Aldi zit geen foute kleurstof maar weer wel gelatine. Bestaat er ook een M&M's (met pinda's)-nep-variant zonder gelatine of foute kleurstof of whatever?
Misschien is het al een keer gemeld, maar ik denk dat ik die M&M-achtigen heb gevonden. BIj C1000 verkopen ze Alpina Colorinos. Hierin zit geen schellak, maar Azorubine (E122) als rode kleurstof (andere kleurstoffen zijn ook allemaal okay) en de glansmiddelen zijn : plantaardig vet, bijenwas en caraubawas. Ik eet ze op dit moment en ze smaken op zich best aardig, het is natuurlijk geen echte M&M's, maar prima te doen.quote:Op donderdag 7 juli 2005 09:03 schreef bloempjuh het volgende:
En vraagje: Bestaan er M&M-achtigen zonder 'foute' ingrediėnten? Gewone M&M's hebben schellak, de variant van de Aldi gelatine..
Vork, gast, je bent de bestequote:Op donderdag 21 juli 2005 15:49 schreef Vork het volgende:
[..]
Misschien is het al een keer gemeld, maar ik denk dat ik die M&M-achtigen heb gevonden. BIj C1000 verkopen ze Alpina Colorinos. Hierin zit geen schellak, maar Azorubine (E122) als rode kleurstof (andere kleurstoffen zijn ook allemaal okay) en de glansmiddelen zijn : plantaardig vet, bijenwas en caraubawas. Ik eet ze op dit moment en ze smaken op zich best aardig, het is natuurlijk geen echte M&M's, maar prima te doen.
Als je eten wilt binnen 10 minuten ongeveer, dan:quote:Op maandag 1 augustus 2005 22:45 schreef Martijn_77 het volgende:
Even een vraagje van mijn kant wat raden jullie mij aan als ik een keer vegetaries wil koken?
vlees vervangers of zijn er nog andere alternatieven?
ja hoor. Je kan ook gewoon macaroni gebruiken. Of spaghetti. etc.quote:Op maandag 1 augustus 2005 23:26 schreef Martijn_77 het volgende:
En als je niet van Couscous houdt kun je dan ook rijst gebruiken?
Hier 1 bron: vegatopia.com forum (wat is de tweede?)quote:Op donderdag 4 augustus 2005 21:22 schreef TechXP het volgende:
Ik hoor net dat er in de vegetarische boterhamworst van AH vis zit (in de aroma's). Even ter waarschuwing. 2 bronnen bevestigen het.
Daarnaast zou het ook wel in de aroma's van andere producten kunnen zitten.
Volgens de AH klantenservice:quote:Op woensdag 10 augustus 2005 22:44 schreef Cat_Byte het volgende:
Op de vegetarische ham van AH staat dat er sporen van vis in kunnen zitten. Wat moet ik me daar nou bij voorstellen? Dat het in dezelfde fabriek als de surimi sticks wordt gemaakt?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |