abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 9 juli 2005 @ 12:11:21 #201
3878 Vork
Manisch creatief
pi_28649083
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 10:41 schreef bloempjuh het volgende:
Dat weet ik al, zie mijn mijn originele post in dit topic.
In gewone M&M's zit schellak en misschien nog wel andere foute kleurtjes. In de variant van de Aldi zit geen foute kleurstof maar weer wel gelatine. Bestaat er ook een M&M's (met pinda's)-nep-variant zonder gelatine of foute kleurstof of whatever?
Schellak (E904) is trouwens een glansmiddel. Wordt verkregen door het opkoken van het afscheidingsproduct van diezelfde luizen, waar E120, die rode kleurstof van afkomstig is. Bij mijn weten is E120 trouwens de enige kleurstof met een dierlijke oorsprong. E124 is een veelgebruikte synthetische vervanger. (Ik heb laatst een project afgerond waarin we ook E124 hebben gebruikt, en die troep is echt lastig doseerbaar. Maargoed, dat even terzijde). Zo te zien is het vervangen van E904 nog best lastig, aangezien de meeste glansmiddelen irritaties kunnen veroorzaken (net als schellak overigens). E902 kan een optie zijn, wordt ook nog vaak gebruikt voor snoep e.d.

Ik zou niet weten of een vervanger zonder die stoffen, mogelijk, danwel rendabel is voor een bedrijf om het te produceren. Ik zou zoeven niets weten. Er is buiten de Aldi-variant en de gewone M&M nog een ander soort goedkope chocopinda's verkrijgbaar in sommige supermarkten (de niet-Ahold, niet-Laurus supermarkten gok ik). Ik weet niet of dat dezelfde is als bij aldi, maar je zou eens kunnen kijken. Als ik het ergens nog tegenkom, dan moet je me even helpen te herinneren dat ik even de ingredientendeclaratie voor je bekijk .
pi_28692892
Even een vakantievraag: kent iemand een site met vegetarische restaurants in Frankrijk? Zoiets als dit: http://restaurantgids.vegatopia.com/zuid-holland/ , maar pour la douce France.

Mijn laatste ervaring in Frankrijk was verre van prettig. Geen enkele supermarkt in het dorrup had iets van een vegetarische burger. Elke avond was het dus hetzelfde: pizzapunten vreten. Omdat uite eten gaan me ook wel een sleuk lijkt in dit land (waar het vegetarisme nog niet is doorgedrongen ofzo?!), wil ik me dit jaar voorbereiden
pi_28692998
Vegetarische restaurants hebben ze bijna niet in Frankrijk. Alleen in creperies of buitenlandse restaurants kun je daar nog wat fatsoenlijks krijgen. Stelletje achterlijke stokbroodvreters. .
  zondag 10 juli 2005 @ 22:39:23 #204
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_28693290
Ik was afgelopen zondag en afgelopen donderdag in Parijs. De zondag heb ik gegeten in een vegetarisch restaurant vlakbij de Notre Dame. Dit was lekker en hadden veel keuze (50% was veganistisch dus voor mij ook ideaal). Je hebt ook Maoz er zitten.

www.happycow.net/europe/france/paris/

Volgens een veganist daar is het inderdaad wel lastig om in de rest van Frankrijk te eten. Alleen in de grotere steden zal het wel nog te doen zijn.

Frankrijk is idd dus niet de beste plek voor veggies en vegans
  zondag 10 juli 2005 @ 22:50:58 #205
3878 Vork
Manisch creatief
pi_28693586
We zijn wat dat betreft ook bestwel verwend in Nederland. Bijna ieder restaurant heeft minimaal 1 vegetarisch gerecht op de menukaart staan en iedere supermarkt verkoopt tientallen vleesvervangers. Dit heb ik in het buitenland nog amper gezien. Het hangt ook een beetje van de keuken af natuurlijk. In veel landen zijn de maaltijden om het vlees heen gebouwdf zegmaar. Dus het is vlees met iets erbij. In een land als Zwitserland, waar meer schotels, salades, pasta's enzo worden gegeten, daar zijn ook veel meer vleesloze gerechten, of gerechten waarin vlees een minder grote rol speelt, waardoor het makkelijker is weg te laten of te vervangen.

Het is gewoon hopen op een creatieve kok, die zou als hij dat wil natuurlijk, in staat moeten zijn om iets vegetarisch danwel veganistisch in elkaar te draaien.
  zondag 10 juli 2005 @ 23:04:23 #206
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_28693959
quote:
Op zondag 10 juli 2005 22:50 schreef Vork het volgende:
We zijn wat dat betreft ook bestwel verwend in Nederland. Bijna ieder restaurant heeft minimaal 1 vegetarisch gerecht op de menukaart staan en iedere supermarkt verkoopt tientallen vleesvervangers. Dit heb ik in het buitenland nog amper gezien. Het hangt ook een beetje van de keuken af natuurlijk. In veel landen zijn de maaltijden om het vlees heen gebouwdf zegmaar. Dus het is vlees met iets erbij. In een land als Zwitserland, waar meer schotels, salades, pasta's enzo worden gegeten, daar zijn ook veel meer vleesloze gerechten, of gerechten waarin vlees een minder grote rol speelt, waardoor het makkelijker is weg te laten of te vervangen.
Nou ja... 1 vegetarisch gerecht waarin niet-vegetarische dingen zit is natuurlijk niet vegetarisch

Maar er zijn wel wat landen waar het echt goed is. VS en england.
pi_28694021
quote:
Op zondag 10 juli 2005 22:39 schreef TechXP het volgende:
De zondag heb ik gegeten in een vegetarisch restaurant vlakbij de Notre Dame. Dit was lekker en hadden veel keuze (50% was veganistisch dus voor mij ook ideaal). Je hebt ook Maoz er zitten.

www.happycow.net/europe/france/paris/
Dankjewel! Parijs, Montpellier en Marseille staan op het programma en die staan ook op desbetreffende site. Dat scheelt alvast weer. En voor de rest zal ik mijn eigen culinaire talenen moeten aanspreken.

Vorig jaar ben ik in Barcelona geweest, en daar viel het me reuze mee. Maar ja, dat is dan ook een tamelijk progressieve stad. Als vegetariėr kun je misschien nog het beste naar India...kijkt niemand vreemd op als je vegetarisch voedsel wil. Maar er zijn daar natuurlijk ook de nodige nadelen wat voedsel betreft
pi_28714496
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 10:41 schreef bloempjuh het volgende:

[..]

Dat weet ik al, zie mijn mijn originele post in dit topic.
In gewone M&M's zit schellak en misschien nog wel andere foute kleurtjes. In de variant van de Aldi zit geen foute kleurstof maar weer wel gelatine. Bestaat er ook een M&M's (met pinda's)-nep-variant zonder gelatine of foute kleurstof of whatever?
In de AH pinda's in melkchocolade met een gekleurde suikerlaag ( ) zit als glansmiddel geen schellak, maar Carnauwbawas (E903), en is Natuurlijk.

Verdere E-nummers: 104,120,131,171,172. En die E120 is (volgens mij) dierlijk

Enige oplossing: AH gek laten maken om een andere rode kleurstof te gebruiken?
  donderdag 21 juli 2005 @ 15:49:43 #209
3878 Vork
Manisch creatief
pi_29012298
quote:
Op donderdag 7 juli 2005 09:03 schreef bloempjuh het volgende:
En vraagje: Bestaan er M&M-achtigen zonder 'foute' ingrediėnten? Gewone M&M's hebben schellak, de variant van de Aldi gelatine..
Misschien is het al een keer gemeld, maar ik denk dat ik die M&M-achtigen heb gevonden. BIj C1000 verkopen ze Alpina Colorinos. Hierin zit geen schellak, maar Azorubine (E122) als rode kleurstof (andere kleurstoffen zijn ook allemaal okay) en de glansmiddelen zijn : plantaardig vet, bijenwas en caraubawas. Ik eet ze op dit moment en ze smaken op zich best aardig, het is natuurlijk geen echte M&M's, maar prima te doen.
pi_29066516
quote:
Op donderdag 21 juli 2005 15:49 schreef Vork het volgende:

[..]

Misschien is het al een keer gemeld, maar ik denk dat ik die M&M-achtigen heb gevonden. BIj C1000 verkopen ze Alpina Colorinos. Hierin zit geen schellak, maar Azorubine (E122) als rode kleurstof (andere kleurstoffen zijn ook allemaal okay) en de glansmiddelen zijn : plantaardig vet, bijenwas en caraubawas. Ik eet ze op dit moment en ze smaken op zich best aardig, het is natuurlijk geen echte M&M's, maar prima te doen.
Vork, gast, je bent de beste

Dit is inderdaad wat ik bedoelde. Denk dat ik maar eens een C1000 ga opzoeken maandag
Mon 'en!
pi_29141269
hey allemaal, ik ben geen vegetarier, maar wel op zoek naar een vegetarisch gerecht, had het hier gepost:
De kronkelburger....
en ik werd naar dit topic doorverwezen.. wie o wie kent deze vegetarische hap?
- Want die van een olifant is toch het langste
  maandag 1 augustus 2005 @ 22:45:56 #212
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29341176
Even een vraagje van mijn kant wat raden jullie mij aan als ik een keer vegetaries wil koken?

vlees vervangers of zijn er nog andere alternatieven?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 1 augustus 2005 @ 23:14:23 #213
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_29342454
quote:
Op maandag 1 augustus 2005 22:45 schreef Martijn_77 het volgende:
Even een vraagje van mijn kant wat raden jullie mij aan als ik een keer vegetaries wil koken?

vlees vervangers of zijn er nog andere alternatieven?
Als je eten wilt binnen 10 minuten ongeveer, dan:
- roerbakmix
- olie
- tofu of van healthy planet fricassee (in natuurwinkel) of andere vega-gehakt
- couscous
- tomatensaus

eerst tofu bakken in roerbakpan. Misschien wat kruiden erover... paar minuten..dan groente er bij.. ook weer wat minuten (totdat je de groenten goed doorbakken acht +/- 3-4 minuten). De tomatensaus bij de roerbakmix gooien. Goed doorroeren. Naar gevoel.
Dan couscous 150mg in een pannetje/bak. 250ml heet water (uit kraan kan) erbij. Zorgen dat het water in de couscous getrokken is (als het water erg lang erop blijft liggen.. dan gewoon even roeren en anders water eruit halen. ). Als het couscous klaar is dat bij de roerbak gooien. En mixen

Simpel gerecht en erg lekker altijd.

Iets anders... bietjes gemixt met tofu en wat couscous is ook wel lekker
  maandag 1 augustus 2005 @ 23:26:57 #214
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29342991
En als je niet van Couscous houdt kun je dan ook rijst gebruiken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 2 augustus 2005 @ 01:16:04 #215
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_29346896
quote:
Op maandag 1 augustus 2005 23:26 schreef Martijn_77 het volgende:
En als je niet van Couscous houdt kun je dan ook rijst gebruiken?
ja hoor. Je kan ook gewoon macaroni gebruiken. Of spaghetti. etc.
  donderdag 4 augustus 2005 @ 21:22:38 #216
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_29430239
Ik hoor net dat er in de vegetarische boterhamworst van AH vis zit (in de aroma's). Even ter waarschuwing. 2 bronnen bevestigen het.

Daarnaast zou het ook wel in de aroma's van andere producten kunnen zitten.
pi_29430630
quote:
Op donderdag 4 augustus 2005 21:22 schreef TechXP het volgende:
Ik hoor net dat er in de vegetarische boterhamworst van AH vis zit (in de aroma's). Even ter waarschuwing. 2 bronnen bevestigen het.

Daarnaast zou het ook wel in de aroma's van andere producten kunnen zitten.
Hier 1 bron: vegatopia.com forum (wat is de tweede?)

Verder persoonlijk de ingredientenlijst bekeken:
Van de vegetarische boterhamworst van het AH-merk bevat o.a. (citeer) "aroma's (bevat vis, melk)" (einde citaat van verpakking)

Overige vegetarische 'vlees' boterhambeleg van AH bevatten eveneens aroma's, alleen wordt er niet gespecificeerd welke exact.

Inmiddels mail verstuurd naar zowel NVB als AH.
  donderdag 4 augustus 2005 @ 21:57:50 #218
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_29431057
De 2 personen op vegatopia had ik het over Dus topicstarter en jij
  woensdag 10 augustus 2005 @ 15:16:35 #219
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_29539214
Geachte heer Romijn,

Naar aanleiding van uw e-mail hebben wij navraag gedaan binnen onze
organisatie en kunnen u het volgende melden:
De klant heeft gelijk. Er wordt visbouillonpoeder gebruikt. Strikt genomen
mag dit niet in vegetarische producten, vandaar dat wij al actie hebben
ondernomen met de leverancier. De leverancier is nu op zoek naar een
soortgelijk ingrediėnt maar dan niet van dierlijke oorsprong. Wordt in de
loop van de tijd aangepast.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geļnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Albert Heijn Klantenservice
pi_29539473
Jeetje tis niet te hopen dat die leverancier ook andere producten met vis maakt, en die verkoopt als vegatarisch

[ Bericht 60% gewijzigd door Behh op 10-08-2005 15:50:36 (niet goed gelezen) ]
  woensdag 10 augustus 2005 @ 15:51:47 #221
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_29539529
Het word verkocht onder AH merk, maar zulke producten worden altijd door andere bedrijven natuurlijk geproduceert. Maar het is de taak van AH om wel producten te controleren.
pi_29548329
Op de vegetarische ham van AH staat dat er sporen van vis in kunnen zitten. Wat moet ik me daar nou bij voorstellen? Dat het in dezelfde fabriek als de surimi sticks wordt gemaakt?
  woensdag 10 augustus 2005 @ 23:09:34 #223
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_29548948
In een email aan iemand anders werd er idd gezegd dat er in de andere producten resten kunnen zitten. Dat gebeurd omdat het op een productielijn is waar ook visdelen worden gebruikt. Aangezien het ene product dus visbouillon heeft zal dat ook in de andere kunnen terecht komen. Dat word daar mee bedoeld. Dus die vegetarische boterhamworst daar zit echt visbouillon in en in de andere producten kunnen er delen in terecht komen. Als ze de machine niet goed schoonmaken enzo.
pi_29549001
quote:
Op woensdag 10 augustus 2005 22:44 schreef Cat_Byte het volgende:
Op de vegetarische ham van AH staat dat er sporen van vis in kunnen zitten. Wat moet ik me daar nou bij voorstellen? Dat het in dezelfde fabriek als de surimi sticks wordt gemaakt?
Volgens de AH klantenservice:

"Wel
kunnen deze sporen
van vis bevatten (carry-over)"

Dus idd: dat de vega-ham in het zelfde bedrijf wordt gemaakt als vissticks (ofzo) en door wat dan ook (werknemer) een stukje vis mogelijk in het productieproces van de vega ham kan komen.

Het is niet voor vegetariers van belang, maar voor mensen die allergisch voor vis zijn.
pi_29549224
Gelukkig, daar kan ik mee leven. Was al even bang dat ik deze lekkernij (al zullen er vegetariėrs zijn die van nepvlees walgen) moest bannen.
Dankjulliewel voor de snelle info... ik geloof dat ik maar eens even op vegatopia ga kijken naar het hele verhaal
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')