abonnement Unibet Coolblue
pi_34537794
Vanavond gegeten bij Lai Sin's -
* een alliance restaurant met 1 Michelin- ster

http://www.alliance.nl/lai-sins-restaurant/

Zal morgen even wat meer details prijs geven.
  zaterdag 28 januari 2006 @ 00:45:16 #27
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_34537870
quote:
Op zaterdag 28 januari 2006 00:42 schreef SCH het volgende:
Vanavond gegeten bij Lai Sin's -
* een alliance restaurant met 1 Michelin- ster

http://www.alliance.nl/lai-sins-restaurant/

Zal morgen even wat meer details prijs geven.
Ik heb even bij iens gekeken. Hoge gemiddelde waardering wel, maar veel variërend tussen matig of uitstekend?
http://www.iens.nl/restaurantsVan/Utrecht/restaurant.htms?a=Driebergen&k=11&r=3736

[ Bericht 1% gewijzigd door golfer op 28-01-2006 01:00:07 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 28 januari 2006 @ 12:14:36 #28
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34544835
quote:
Op zaterdag 28 januari 2006 00:42 schreef SCH het volgende:
Zal morgen even wat meer details prijs geven.
Oke ik ben benieuwd
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_34595656
Ik had echt een hele lange post geschreven, ik zweer het.

Druk ik op invoeren, staat ie er niet in

Misschien omdat ik bijna op hetzelfde moment gebanned werd in FB?:'(
pi_34595974
Nog es dan
pi_34596171
Lai Sin's Driebergen - iets korter nu dan maar. Vooraf: ik heb weinig echt tot in het detail onthouden en zal er best vaak naast zitten.

---> Amuse. Klein inktvisje op iets dat op een bedje lag van iets dat nog het meest aan kruidenboter deed denken maar vast heel diepculinair was. Heerlijk visje, gemarineerd in iets soja-achtigs maar heel subtiel en daardoor meteen een licht Aziatische toets.

Menu: Ik nam 4 gangen uit een 5 gangen-menu (aan toetjes doen ze niet echt) met steeds een keuze uit 4 gerechten waarvan telkens 1 vegetarisch. Nick nam een reis door China waarbij hij zelf wat preferenties kon aangeven, hij zei van de 4 gangen 1 x vis te willen.

1. Beide iets creatiefs met hele grote garnalen. Heel subtiel en goed van smaak.
2. Nick weet ik niet. Jaap had roodbaars in een jasje. Goed van smaak, beetje saaie saus. Voortreffelijke spinazie ondergrond.
3. Nick weet ik niet meer. Jaap had een vegegarisch gerecht, canneloni op zijn chinees met Chineze paddestoelen. De paddestoelen waren echt goddelijk, het deeg was gemaakt van bloem in kokend water ofzo, beetje klef bapao-achtig maar niet onsmakelijk.
4. Beide een vleesgerecht. Jaap had geroosterde eendeborst, heel erg goed. Nick had lam in een nare sojasaus. Goed lammetje maar niet echt spectaculair of verrassend. Dit was het laatste gerecht en daarom kregen we er heerlijke mie bij.

Wijnen gewoon van het huis. Koffie met bonbonnetjes toe.

Bediening: aardig en correct maar nogal afstandelijk en formeel: de 5e keer weer vragen of hij voor me langs mag bij het bijvullen van de glazen, gaat irriteren. Ietwat jonge bedienders ook, wel fijn om naar te kijken maar produktinhoudelijk niet echt op de hoogte. Ze schrokken als je iets vroeg.

Sfeer: beetje ons-kent-ons, belabberde akoustiek en voor de rest niet overdreven chique.

Overall: het eten is helemaal in orde. Eigenijk geen enkel gerecht waar serieus iets op aan viel te merken en toch waren we een beetje teleurgesteld. Maar misschien lag dat meer aan onze verwachtingen. We hadden in ons hoofd op meer Chinees gedoe, op gekke variaties, echte verrassingen. Misschien hadden we toch het Peking-eend menu moeten nemen.
Het lamsvlees van Nick kan je echt overal eten bijvoorbeeld, daar verwacht je tot wat meer originaliteit van.

143 euries uitgegeven.
  zondag 29 januari 2006 @ 22:18:20 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_34596302
Klinkt overall toch best goed genoeg om eens een keer uit te proberen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_34596437
quote:
Op zondag 29 januari 2006 22:18 schreef golfer het volgende:
Klinkt overall toch best goed genoeg om eens een keer uit te proberen.
Ja, dat zou ik eigenlijk wel aanbevelen. Ik was vrijdag misschien wat teleurgesteld om dat ik er wat meer van had verwacht maar het is niet echt slecht.
  zaterdag 11 februari 2006 @ 20:21:55 #34
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34977797
Vandaag een kookclinic gehad van Ramon Beuk bij de Kooktempel

Bij aankomst werden verwelkomd door Ramon Beuk die ons uitlegt wat wij die dag gingen doen. Daarna werden wij in drie groepen verdeeld. Er waren ook drie keukens waarover de groepen werden verdeeld.

Als eerste mochten wij ons bezig houden met het maken van de Tarte-tatin met appels en karamel terwijl andere mensen in de onze groep zich bezig hielden met het maken van de Tiramisu en de Chocolade cakejes.

Terwijl wij dit bereid hadden had een andere groep de toastjes met inktvis en Dimsum met garnalen en groenten bereid welke wij gezamenlijk genuttigd hebben onder het genot van een drankje.

Daarna zijn wij Hazelnoten chocolade parfait gaan maken terwijl andere mensen in de onze groep zich bezig hielden met het maken van de Mokka IJs en de Mandarijnen grana tin

Terwijl wij dit bereid hadden had een andere groep de Courgette met geitenkaas en de gefrituurde broodjes met mangochutney bereid welke wij gezamenlijk genuttigd hebben onder het genot van een drankje.

Daarna waren wij aan de beurt om de keuken in te gaan en Ossenhaas omwikkeld met Paksoi en Gefrituurde Ossenhaas omwikkeld met Pasta te maken. Iets wat we ook weer gezamenlijk genuttigd hebben onder het genot van een drankje.

Daarna was het tijd voor een dessertbuffet waaraan iedereen had gewerkt wat bestond uit:
  • Tarte-tatin met appels en karamel
  • Tiramisu
  • Chocolade cakejes
  • Mokka IJs
  • Mandarijnen grana tin
  • Hazelnoten chocolade parfait


    En afsluiting was er natuurlijk koffie of thee. Vooral de belevenis van de dag was echt geweldig en het was ook geweldig om te zien hoe gepassioneerd Ramon Beuk is als het over koken gaat.

    Het was echt een top dag!!
  • Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      zondag 19 februari 2006 @ 13:33:44 #35
    73549 Annemiek78
    Martijn_77 my favo user!
    pi_35252194
    Wij zijn gisteren hier wezen eten.

    Het restaurant:
    Bij binnenkomst werden onze jassen netjes aangenomen en mochten we een tafel uitkiezen.
    Het restaurant is modern, sfeervol ingericht, maar wel viel op dat er geen (of heel erg zacht) achtergrond muziek speelde. De bediening was zeer vriendelijk en correct, wat zorgde voor een prettige sfeer in het restaurant.

    Het diner:
    We kozen voor het 5 gangen verassingsmenu. Als eerste kregen wij (buiten het menu om) een heerlijke amuse met witvis met gemengde groenten. Dit was een heerlijke opening!

    De eerste gang waren drie grote garnalen in een soja-knoflooksaus met frisse salade. Ondanks dat ik niet van garnalen hou, heb ik dit uiteraard toch wel even gekeurd en het viel mij niet tegen. Zeker samen met de salade en de lekker saus was dit prima weg te krijgen.

    De tweede gang was een sato-soep: een lichte kippenbouillion. Deze was wat mat van smaak maar wel goed te eten. Iets minder hierbij vond ik de plakjes gekookte ei in de soep.

    De derde gang was een rolletje tonfilet in een kokos-gember saus. hierbij kwam de echte indonesische traditie om de hoek kijken. Vooral de saus was enorm pittig namelijk. De visrolletjes werden geserveerd met een frisse raukost van komkommer en alfafa. Een extra kan water werd besteld om enigzins te blussen. Toch was dit een een heerlijk gerecht!

    De vierde gang was het hoofdgerecht: Een gegrilld stukje rundsvlees met een saus van geelwortel.
    Hierbij werd een bruine rijst geserveerd die ik persoonlijk wat muf van smaak vond, maar in combinatie met het vlees was dit prima te eten. Dit alles werd geserveerd met een soort van mini paksoi. Dit alles samen was een prima smaakvolle combinatie, maar wat weinig, eenvoudig voor een hoofdgerecht.

    De laatste gang was een dessert van baby-ananasje met een bolletje kokos-ijs geserveerd met honigsaus. Aangezien ik echt geen ananas lus en ook geen fan ben van kokos heb ik voor deze ronde bedankt! Martijn heeft dit wel gegeten en die vond het wel erg lekker. Vooral de combinatie was erg verfrissend.

    Tijdens het uitbuiken en natafelen werd er nog esspresso geserveerd met en blokje nougat en plakje spekkoek. Dit zorgde voor een mooie afsluiting van de avond. Al met al hebben we dus best aardig gegeten, maar lagen onze verwachtingen iets hoger. Niet onaardig, maar niet om te zeggen.. WAUW daar ga ik nog gauw een keer terug.
    Positive thinking, my way of thinking!
      zondag 19 februari 2006 @ 13:50:52 #36
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_35252782
    Ven een kleine aanvulling op de eerste een tweede gang (Voor de rest deel ik de mening van Annemiek)

    De eerste gang waren drie grote garnalen in een soja-knoflooksaus met frisse salade. Ik vond de combinatie van kloflook soja saus en garnalen erg lekker en verrassend. En de salade welke er bij geserveerd werd was lekker verfrissend.

    De tweede gang was een sato-soep: een lichte kippenbouillion. Ik vond dit een prettig afwisseling met de eerste gang en zeker de combinatie van het kipvlees wat in de soep zat en het ei was een goede combinatie.
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_35252945
    Hoe werd die amuse geserveerd?

    Voor de rest klinkt het goed, jammer dat het zo heet was... dat komt de smaak niet ten goede.
      zondag 19 februari 2006 @ 13:57:47 #38
    73549 Annemiek78
    Martijn_77 my favo user!
    pi_35252999
    quote:
    Op zondag 19 februari 2006 13:55 schreef Bluezz het volgende:
    Hoe werd die amuse geserveerd?

    Voor de rest klinkt het goed, jammer dat het zo heet was... dat komt de smaak niet ten goede.
    De amuse zat in een klein kommetje/schaaltje.. Deze was niet zo scherp gelukkig als de tongrolletjes. Dat scherpe komt de smaak inderdaad niet ten goed.
    Positive thinking, my way of thinking!
    pi_35996213
    En speciaal voor Stereotomy
    quote:
    Op maandag 13 maart 2006 00:49 schreef Stereotomy het volgende:
    ff een topickick speciaal voor Bluezzz

    Ben afgelopen vrijdag naar de Afrikaan Ibis geweest, Weesperstraat in Amsterdam, prima bereikbaar met de Metro. http://www.eetcafeibis.nl

    Het voedsel is daar echt heel, heel goedkoop. Voor een driegangen menu waren mijn vriendin en ik slechts 33 EUR kwijt in totaal, incl. 1 drank (bananenbier ) en 1 kopje thee.

    Het restaurant is heel sfeervol ingericht, leuke afrikaanse attributen, niet al te groot. Wel jammer van het systeemplafond en de niet zo mooie schuifdeuren voor de WC's. Maar dat mag de pret niet deren, vooral niet omdat er leuke afrikaanse muziek werd gespeeld op de CD. Bediening was een Nederlandse studente , was vlot en goed.

    Het bananenbier uit een fles wat ik had drink je uit een halve cocos. Erg leuk, ondanks dat het vast niet authentiek is. Je hebt ook nog Palmnoot, Cocos en Afrikaanse granenbier. Mijn vriendin had mangosap, en dat werd in een nogal klein glas geschonken, dat was wat minder.

    Het voorgerecht wat we hadden was een soort Vlammetje maar dan zonder sambal, maar gevuld met gehakt. Het hoofdgerecht wordt altijd op 1 grote schaal geserveerd. Veel bonen, linzen, beetje vlees, veel puree, en dat moet je met je hand opscoopen met een stuk zure pannekoek. Het is echt heel leuk om te doen, maar het zal qua smaak niet mijn favoriete voedsel zijn. Te eenzijdig, te bonig, te zuur/pittig-de-hele-tijd gevoel. Maar, aan te raden om het gewoon eens een keer te doen voor de ervaring. En al die bonen zijn vast heel gezond. Ik hoop niet dat ze van BB5 kwamen

    Als toetje hadden we ananasijs (voorgefabriceert, ananasijs geperst in een kleine lege ananas, was eigenlijk wel erg lekker. En we hadden een Afrikaanse thee, wat volgens mij niets anders was dan thee met een berg kaneel erin.

    Maargoed, was leuk, mag niet klagen voor het geld, en een aanradertje.

    3 1/2 vorkje
    pi_35996247
    En het antwoord van Rip.
    (Ik vind het hier meer op zijn plaats)
    quote:
    Op maandag 13 maart 2006 08:56 schreef Ripley het volgende:
    Ibis is leuk ja, is vlakbij mijn huis dus we lopen er nog wel eens langs als we wat leuks willen voor weinig

    Voor de mensne die zebra ed. willen proberen: Op de spiegelgracht zit een leuk Zuid afrikaans restaurant, pygma-lion.

    Leuke ambiance, lekker en apart eten zoals krokodil en zebragehakt. Niet heel goedkoop helaas, maar wel echt weer eens wat anders.

    http://www.iens.nl/restau(...)staurant.htms?r=1309
    pi_35996332
    Ik was er al bang voor, dat van die BBbonen... het klinkt idd meer leuk om te doen dan dat het zo overheerlijk was

    En zebra eten... zou dat naar paardevlees smaken?
    pi_36143559
    Even verhuisd :
    quote:
    Op vrijdag 17 maart 2006 13:01 schreef zoalshetis het volgende:
    ok even een recentie van my(wine)butler. wat trouwens een erg leuk online magazine is op gebied van wijn. ik kon er wel om lachen...

    Eenvistweevis: 6


    Als je op iens.nl leest dat je favoriete visrestaurant meerdere slechte kri-tieken oogst, is er wat aan de hand. En waar wat aan de hand is, daar wordt onze nieuwsgierigheid geprikkeld en moet er met eigen ogen bekeken worden waar de schoen wringt. Derhalve naar Eenvistweevis. Dit restaurantje, ruim twintig couverts, smalle pijpenla uitgebaat door één eigenaar/kok, leerden we enkele jaren geleden kennen als een sympathiek tentje waar je eenvoudig maar subliem vis kan smullen.

    We mogen plaatsnemen aan de ronde tafel voor bij het raam en krijgen direct de wijnkaart in handen gedrukt. De Picpoul, een strak-droge witte, is helaas net op maar er is vervanging in de vorm van een fles Chardonnay Belle Mare (¤ 18,50). We bestellen als voorgerechten de gebonden vissoep (¤ 5,50) en de pasta vongole (¤ 7,50). Het gaat echter 35 minuten duren voordat deze op tafel staan.

    Een vriendin van Klaas, de uitbater, komt binnen en dan moet er even bij-gepraat worden. Aangezien Klaas het enige personeelslid is dat in de keu-ken werkt, staat gedurende het gesprek alles stil. Uit het gesprek dat Klaas voert met zijn vriendin valt voor elke gast op te maken dat: (1) Klaas rela-tieproblemen heeft (2) Klaas zo starnakel bezopen is dat we ons afvragen of deze man nog wel met messen mag werken.

    Nadat Klaas het hele restaurant luidkeels heeft geattendeerd op het feit dat het vandaag "Internazjoonale Vrouwendag" is en dat hij zo ongelooooooo-velijk trotzzzzzzz is op zijn vriendin, doet Klaas pogingen zijn keuken weer te vinden. Daarbij wordt hij geenszins geholpen door de minstens net zo beschonken metgezel van zijn vriendin. Deze wil namelijk graag wat wijn hebben en Klaas is niet te beroerd hem te helpen met het selecteren van een lekker "fllezzje". Onderwijl zit een tafeltje naast ons zich op te vreten van irritatie. Zij hebben kaartjes voor een voorstelling die om half negen begint. Klaas zorgt dat zij om half negen hun hoofdgerecht hebben.

    Uiteindelijk verschijnen soep en pasta. Het moet gezegd. Klaas mag dan zo lam zijn als een beschuitje maar zijn kookkunsten lijken er nauwelijks onder te leiden. Kwaliteit van de gerechten is als vanouds. Nu smaakt het eten helaas altijd minder lekker als andere verstorende factoren aanwezig zijn. Niet alleen Klaas, die nu in zijn keuken blijft, was vervelend, zijn in kennelij-ke staat verkerende kennissen zijn luidruchtig. Gelukkig nemen deze dronkelappen na een half uur de wankele benen.

    De Duitse dame die ons bedient weet nauwelijks iets te vertellen over de wijnen. Dit terwijl Klaas er meer van schijnt te weten dan gezond voor hem is. We gokken op een witte Spanjaard, de Albarino (¤ 29,-). Tijd genoeg om deze te proeven want tussen voor- en hoofdgerecht mogen wij een uur (!) wachten. De gerechten zelf, een tarbot filet met hollandaise saus (¤ 26,50) en een snoekbaars met appelstroop en spek (¤ 18,50) zijn wat ons betreft subliem. Mooie romig-zure saus, prachtig gegaard visvlees bij de tarbot en stevige snoekbaars die in een schitterende combinatie ter tafel komt. De gok voor de wijn valt goed. Al met al zitten we hier prachtige gerechten te eten en fijne wijn te drinken.

    We besluiten als afsluiting de chocoladetaart te kiezen (¤ 5,-). Die is echter meer aanfluiting dan afsluiting. Het lijkt wel een oude, in de magnetron opgepiepte diepvriescake! Bah! Gelukkig is de koffie lekker en de calvados stemt de mens toch altijd weer net iets milder. We kunnen ons goed voor-stellen dat er stevige kritieken komen op dit restaurant. Het gaat er op zijn minst 'onconventioneel' aan toe. Het eten is gewoon heel lekker maar dan rekenen het dessert even niet mee. En ach, wie situaties als vanavond in Frankrijk of België meemaakt, vertelt met smaak aan familie en vrienden over zijn curieuze maar smakelijke ervaring.

    Eenvistweevis scoort onveranderd een 8 op kwaliteit, 4 bonuspunten op originaliteit maar Klaas en zijn 'brigade' krijgen net zo makkelijk 6 punten aftrek voor gebrek aan klantgerichtheid en professionaliteit. En dan mag u zelf bepalen of u dat ¤ 127,- waard is.

    Eenvistweevis: Schippersgracht 6, Amsterdam, tel 020-6232894.
    pi_36172784
    Uit een net gesloten topic
    quote:
    Op zondag 19 maart 2006 16:20 schreef Bolletje... het volgende:
    Afgelopen woensdag avond met een grote groep collega's bij BoomChicago gegeten op het amsterdamse Leidseplein.
    Gezien ze daar grote groepen gewend zijn als Theater restaurant, dachten wij dat het wel goed moest komen.
    Het zat helemaal afgeladen, maar speciaal voor ons waren er twee van de lange tafels gedekt en stond de champagne al klaar!

    We kregen eerst lekkere verse stukken bruin brood met heerlijke knoflookboter en tapenade, en gezien we ontzettende trek hadden na zo'n lange werkdag, was het zo op!

    Het was tijd voor het hoofdgerecht!! Allemaal kregen we hetzelfde, want anders was het te moeilijk voor de keuken, maar dat was prima, ze vroegen nog wel of er iemand vegetarisch was, nou dat was niemand, dus kom maar op!

    En toen gebeurde het..we kregen allemaal een bord met al bijna koude couscous, met daarop een paar stukjes courgette, en daarop een paar stukken hele droge doorgebakken lamsvlees.
    De helft van het vlees bestond uit stukken vet ( maar dat schijnt zo te horen? ) en de rest was lauw en gewoon écht niet lekker.
    Toen ik om me heen keek, zag ik dat iedereen een paar hapjes nam, en dat niemand het lekker vond..we waren met zo'n 40 mensen , en nee niemand heeft gegeten...

    De obers vonden het erg lullig, en we kregen als compensatie een paar grote borden nacho's met zure room en guacemole, en die waren natuurlijk binnen 5 minuten leeg, zo'n trek hadden we.

    Wellicht dat de kaart er normaal wel goed is, maar met een grote groep, is het dus niet aan te raden om er te gaan eten.

    Nog meer mensen met BoomChicago ervaring???

    Wellicht ook positieve verhalen??
      zondag 19 maart 2006 @ 19:16:13 #44
    2742 Bolletje...
    Dare to be different
    pi_36175711
    Nog even, de prijs weet ik niet, de wijn was prima, tja alleen het gerecht was een totale afgang!
    Ik vind zoiezo dat je Lamsvlees niet moet serveren aan een hele groep, ik vind dat echt vlees waar je van moet houden, nu vind ik het overigens normaal heerlijk, maar dit??

    Bluezz!! hoe is het met je poes??
    doei
    pi_36176089
    Kwam er ook nog een teken van leven uit de keuken? Ze moeten toch gezien hebben dat het terug kwam.

    Supergoed joh en bij jou?
      † In Memoriam † zondag 19 maart 2006 @ 20:04:12 #46
    43556 miss_dynastie
    pi_36177335
    Ik zou het schandalig vinden als het volledige bedrag betaald moest worden. Sowieso, wat je zegt, zelfs als het goed bereid zou zijn: lam als gerecht voor een hele groep
    pi_36190920
    Ik vind het sowieso altijd tenenkrommend als je als groep allemaal hetzelfde moet eten omdat de keuken het anders niet aan kan. Ik heb natuurlijk geen enkel beeld van het rampenscenario dat zich in een keuken afspeelt bij 10 verschillende bestellingen, maar dan nog.
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
      maandag 20 maart 2006 @ 08:25:25 #48
    2742 Bolletje...
    Dare to be different
    pi_36191456
    Ja keuken zag dat het terugkwam en daarom kregen we Nachos aangeboden als compensatie...
    En tja lam voor een hele groep begreep ik ook niet hoor
    Maar ik denk dat we zeker gewoon het volle pond hebben betaalt, zal het es vragen hier.
    doei
    pi_36195971
    Ligt er een beetje aan in wat voor soort zaak je eet. Maar het is normaal dat er bij grote groepen 1 menu wordt gekozen, eventueel vis/vlees/vega keuze. Je hebt echt geen idee wat je voor je kiezen krijgt als je 10 verschillende gerechten te verwerken krijgt. Normaal is dit al lastig, maar als je meer bonnen hebt lopen heb je een probleem. Vaak als mensen perse a la carte willen eten, dan geven ze van tevoren door hoe laat en wat ze hebben gekozen, zo kan de keuken daar beter op inspelen.

    En dan over het lam, helemaal geen gekke keuze voor een grote groep. Maar dat is zoals ik al zei gewoon de zaak waar je gaat eten. Buiten dat is het ook weer geen schande om iets terug te sturen als je het niet lekker vind.
    pi_36513024
    In Rotterdam op aanraden van een kennis dit nieuwe Thais restaurant uitgeprobeerd genaamd
    © Chili Time gevestigd aan de Oude Dijk in Rotterdam-Kralingen,een locatie die voor mensen
    die vanuit Amsterdam en omstreken komen niet makkelijk is te vinden.



    De zaal oogt van de buitenkant uit een beetje kaal, maar binnenin ziet het er vrij sfeervol uit
    voor een eet-cafe.Ja,je hoort het goed, eet-cafe en geen restaurant. Het is gewoon een
    veredeld eet-cafe maar dan in Thaise sferen. Wat zeg ik? Thaise sferen? Nee, ook fout, want de enige Thai
    die er werkt staat in de keuken en de rest zijn gewoon chinezen. Kortom,gewoon weer de zoveelste
    chinees die na het Wokken en Sushi gebeuren nu de Thaise keuken probeert te exploiteren.
    Eigenlijk is Chili-Time een verbeterde versie van het ook in Kralingen gevestigde Thais eet-cafe genaamd
    © De Kleine Ondeugd.


    De menukaart:

    Die is er niet want er zijn maar 2 soorten menu's en die staan op een houtenbord waar je alles op kan lezen.
    De keuze van ondergetekende viel op een voorgerecht dat de specialiteit van het Huis was, de overbekende
    Thaise garnalensoep alias Tom Yam Koeng, en dan het uitgebreide luxeuze hoofdgerecht bestaande uit
    allerlei soorten vlees,granalen,groenten en witte rijst.

    Op het houten bord leek het allemaal heel interessant en boeiend.En met het hosana verhaal van de
    chinese serveerster erbij zou je bijna het idee krijgen dat je bij © Lemongrass in London of bij
    © Montri Rattanaraj's in Vancouver Canada had plaatsgenomen,want het moest een waar genot zijn
    om hier te mogen eten.


    De Gerechten:

    Het voorgerecht zag er fraai opgemaakt uit maar uiteindelijk gaat het om de smaak en de juiste afstemming
    tussen de verschillende ingredienten onderling. Nou..het waren gewoon licht gefrituteerde garnaaltjes met
    koude mie erbovenop en een lichten azijnsaus. Het smaakte helemaal nergens naar en vroeg eerder om een smaakversterker.



    De soep, de traditionele Tom Yam Koeng was redelijk
    alleen waarom tomaten erin? Oei de chinese afkomst verraad zich
    aangezien de echte chinese keuken vaak zoet/zuur is.
    De tomaat in deze is duidelijk om de citroensmaak en
    de peper wat tegengas te geven zodat het wat milder smaakt.
    Typisch Chinees want een echte Thai zou dat nooit doen!



    Het hoofdgerecht was helemaal een aanfluiting. Een paar kommetjes waarin wat prut zat dat voor een
    vlees/groenten en garnalenschotel.moest doorgaan.
    Dit was niks traditioneel maar gewoon een veredeld eet-cafe dat probeert mensen uit de buurt w.o.
    voornamelijk studenten aan te trekken met nep Thaise gerechten.
    Zeg maar rustig diezelfde rotzooi die de zondagchinezen de meeste Nederlanders al 30 jaar voorschotelen
    onder het mom van "echt chinees eten".




    Eind conclusie:

    Eerlijkheidshalve dient gezegd te worden dat hetgeen ik vooraf verwachte ook is uitgekomen.Het eten was niet byzonder, laat staan echt smakelijk. Eigenlijk was het gewoon de zoveelste wanabee-Thai die met mooie woorden en ditto kreten hoopt kwaliteit te kunnen afleveren.Het Thaise Singha biertje was eigenlijk het meest echte aan de hele avond en het smaakte dan ook als het beste.


    Advies:

    Er zijn genoeg echte traditionele Thaise restaurants in Nederland waar je geen nep-Thaise keuken krijgt voorgeschoteld. Ik zou een ieder dan ook aanraden om dit eet-cafe in Rotterdam-Kralingen gewoon links te laten liggen en in het centrum van Rotterdam bij © Thaithani of in Den Haag bij © Phonsawan of nog beter in Amsterdam bij © Tom Yam echt lekker en traditioneel Thais te gaan eten.

    [ Bericht 0% gewijzigd door editor2 op 31-03-2006 12:41:49 ]
    31 december 2006: Inactive FOK!account
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')