abonnement Unibet Coolblue
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 22 maart 2005 @ 20:26:27 #51
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_25667501
Ik wil wel bellen hoor Troel. Moeten we wel een lijstje met vragen opstellen van tevoren.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  dinsdag 22 maart 2005 @ 20:54:32 #52
12236 Funnie
PsychoBitch
pi_25668348
quote:
Op dinsdag 22 maart 2005 19:26 schreef Troel het volgende:
Naar wat ik begrepen heb is de scopinario niet de rest van je leven naar de chirurg gaan enzo. Dat ligt denk ik vooral bij de maagband omdat dat natuurlijk steeds veranderd.
Maar misschien heb ik het verkeerd.

In ieder geval wil ik wel op korte termijn bellen. Maar jeetje, ik wist niet dat die stap zo groot was. Ik zit daar tegenaan te hikken en hoop eigenlijk dat Rewimo wil bellen, maar ik denk eigenlijk dat zij het ook een grote stap vindt
Dat zou kunnen hoor Troel, maar dat weet ik ook allemaal niet. Omdat ik idd nu alleen de band heb. Bij GBP hoor ik het wel over 5 weken denk ik..

En ja de stap is ook erg groot. En zeer ingrijpend. Soms beslissen de artsen waar jij geschikt voorbent. En heb je niet de keuze altijd.
Ik heb altijd gedacht dat de "band" het was voor mij. Maar gezien mijn maagproblemen. Kom je soms terug op dingen. En ben ik idd bereid om verder te gaan.

Tussen het nadenken over de band en de band krijgen heeft bijna 2 jaar tussen gezeten. Met name omdat zorg verzekeraar in eerste instantie moeilijk deed. Of ik iig eenverkeerde persoon heb gesproken. Toen eenmaal bleek dat het WEL vergoedt werd. Ging het ook ineens erg snel. Was in 2002 een half jaar na nadenken, naar huisarts gegaan. Toen 3 maand gewacht met bellen naar zorg verzekeraar. Brute nee gehad. Weer erg lang gewacht. Zag dat mijn zorgverzekeraar online functies kreeg. Heb toen een email naar keuringsarts van zorgverzekeraar gestuurt met de vraag waarom het niet vergoedt werdt. Leeftijd gewicht bmi en klachten mee gestuurt ik had de volgende dag een telefoontje van ze dat het wel werdt vergoedt. En hun hebben mij geholpen met het zoeken naar een ziekenhuis met minst lange wachtlijst. Want er waren ziekenhuizen die ik had gebeld die geen patienten aanamen omdat wachttijd 4 jaar was. (niet normaal eigenlijk).
maart (dacht ik) 2003 naar chirurg. Daarna alle onderzoeken en gesprekken. 5 sept. 2003 was ik eigenaresse van een maagband!

pfft wat wil ik dus zeggen.. het gaat vaak niet in 1 keer goed. Maar zet door als je zeker weet dat je dit wilt! Want dan is het handig om nu al uit te zoeken. Wanneer je zorg verzekeraar je helpt, vergoedt, moet je voor en na traject? Mag je uitwijken naar Belgie? Zijn vaak al dingen die je nu al beetje kan onderzoeken. Doet je zorgverzekeraar aan wachtlijst bemiddeling?

Je kan ziekenhuizen gaan opsnorren op internet. Bellen en informeren naar de wachtlijsten.
Zoek de vele sites op die hierover gaan. Overweeg alle verschhillende operaties. En probeer te bedenken welke het beste bij jou zal passen. Vraag mensen de oren van de hoofd af. Heb ik ook allemaal gedaan toendertijd. En dat heeft mij enorm geholpen.

Ik ben nu vrij zeker over de GBP , maar ik kan je vertellen dat ik het DOODENG vindt!! Ik schijt alle kleuren nu alleen al bij de keuze. Ik heb alle schrik om nog een operatie te ondergaan. Terwijl ik nu ook over 3 weken alweer wordt geopereerd (herstel operatie van mislukte buikcorrectie) En twijvel, zoveel twijvel. Mijn hoofd loopt soms helemaal over. Je leven wordt best wel op de kop gezet door dit soort dingen. Maar ook echt wel veel positieve dingen hoor!!!

Ik kan weer mee winkelen, pretparken in, in de vakantie in Tsjechie de bergen in. Hele dagen wandelen. enz enz. Mijn kids zijn enorm trots op mij. Als ik nu foto's zie van zomer 2003 dan ga ik helemaal dit: doen. Mijn dochter (14) is echt enorm trots. Ze wil graag dat ik weer met dingen mee ga. Dat ik bij ouders van haar vrienden binnen kom. Ze wil met mij showen. En dat maakt zo enorm veel goed!!!

En ik kom veel meer uit mijzelf de deur uit. Oke het kost af en toe nog wel moeite. Maar ik kom er wel. Nou dat was dus weer een heel verhaal.. Maar Rewimo en Troel, als jullie zeker zijn. Zet de stap. De meesten zijn achteraf gaan afvragen waarom ze dit niet eerder hadden gedaan. Dat zinnetje kom je in de meeste verhalen wel tegen.

Oke, er zijn ook verhalen wat geen suc6 verhalen zijn overigens. Overal worden er wel eens fouten gemaakt, of slaat iets niet goed aan. Of krijg je problemen met het 1 of het ander. Maar dat is bij alle operaties. Er zijn risico's. Ook die moet je wel overdenken. Want je gaat wel met overgewicht een narcose in. Ik had zelfs een brief bij mijn vader in de kluis liggen. Voor het geval ik er niet uit kwam. Die is ongeopend later verbrand. Dat soort dingen ga je dan wel ineens overnadenken. Er schiet mij elke keer wat meer te binnen.

Als jullie het zat zijn.. Gewoon zeggen dan kap ik ermee
  dinsdag 22 maart 2005 @ 21:00:07 #53
12236 Funnie
PsychoBitch
pi_25668515
Ik had ook een lijst met vragen.. En die een aantal keren gekopieerd en op elke vel een ander ziekenhuis geschreven. Zodat ik wist welke ziekenhuis welke antwoorden gaf. Ik weet niet meer of ik die lijst heb..

Het was iets in de trand van. Of ze mensen van buiten hun gebied aanamen. Wat de wachttijd was, of ze werkten met voor en na traject. (moest van mijn zorg verzekeraar) Intake persoonlijk of op papier (op papier wou ik geen intake aangaan. Alleen irl) Almelo had dus op papier..Dus dat ziekenhuis heb ik overgeslagen. Terwijl die het meest dichtbij was voor mij. ff denken wat had ik nog meer gevraagt. Ik weet het zo uit mijn hoofd niet meer.... Als mij wat te binnen schiet laat ik het wel weten. Suc6 ermee...
  dinsdag 22 maart 2005 @ 21:17:06 #54
35189 Troel
scherp en bot
pi_25668994
Tja, persoonlijk maakt het mij niet zo heel veel uit, ik wil er gewoon vanaf. Het vergoedingsgedeelte is in mijn geval gelukkig ook niet zo heel erg belangrijk, mijn ouders hebben aangegeven dat daat allemaal wel goed komt.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  woensdag 23 maart 2005 @ 10:16:46 #55
12236 Funnie
PsychoBitch
pi_25678074
Maar dan nog zou ik (ik persoonlijk) er alles aan doen om het wel vergoed te krijgen.

Maar wel fijn om te weten als het niet lukt dat het dan wel goed komt. Die luxe had ik niet.. En kon het ook niet ff ophoesten. Dan had ik een lening moeten nemen.
pi_25678612
Funnie, mag ik vragen waarom je met een succesvolle maagband toch nog een GBP overweegt?? Of begrijp ik het verkeerd?
1. En zet die zuiger op je fontanelletje!
  woensdag 23 maart 2005 @ 11:12:10 #57
12236 Funnie
PsychoBitch
pi_25679117
Nee, dat mag je wel vragen hoor..

Ik heb een maagbanderosie. Band is bijna leeggemaakt en ik heb medicatie gekregen zodat ik weer kon eten. Maar ik kon zo goed ineens eten. Dingen die ik sinds de band heb niet heb kunnen eten. Dat het grote vermoeden bestaat dat ik voor ik de band kreeg (en al met grote regelmaat medicatie kreeg voor mijn maag omdat gewone dingen niet hielpen tegen de maagzuur en krampen, we weten het aan het "te" dik zijn van mij.) dat ik een maagzweer had. De arts heeft het niet gezien omdat je buiten de maag wordt geopereerd en niet in de maag. En ik nooit gemeldt heb dat ik last van erge maagzuur en krampen had. Omdat het "te dik" zijn , in onze ogen echt de oorzaak leek. En ik erg jong was voor een maagzweer. Maarja, achteraf ... had ik maar dit, had ik maar dat.. Heeft gewoon geen zin.

Normaal mag je met een maagzweer geen band krijgen. Dus nu heb ik banderosie. En veel Nexium om het werkend te houden. Maar de band mag niet teveel opgespoten worden. Omdat mijn maag dan gelijk weer protesteerd. Mijn reservoir is nu voor de 2de keer aan de wandel gegaan. En valt moeilijk op te spuiten. En ik ben het allemaal goed zat. En heb vele tegenslagen gehad. Vandaar de keuze GBP.
Dan wordt de band verwijdert en ook de reservoir. Mijn arts neemt de eindbeslissing, niet ik.
Maar hij houdt wel rekening met mijn gevoelens omtrent de band, en had het idee in het gesprek dat hij erg goed begreep wat ik bedoelde.

Maar over 5 weken moet ik terug komen, en dan vertel ik hem mijn keuze, en dan gaat hij nog wat onderzoeken doen (slikfoto's) en aan de hand daarvan beslist hij een ja of een nee. Want van de regen in de drup wil hij mij ook niet aan doen. Dus dit gaat allemaal in zeer goede overleg.

Het scheelt dat ik een goede en meedekende arts heb. En ik alle vertrouwen in hem heb. Ik hoop dat alles oke is. En ik door mag gaan voor de GBP. Er zijn trouwens veel mensen met een band die op gegeven moment toch overgaan op de bypass, omdat hun eet gedrag bv erg veranderd is. Of door de band erosie de gbp aangaan. Vele verhalen. Vele verschillen. Het is trouwens ook een gevoelskwestie. Het gevoel ik ga het verder niet meer redden met de band. Maar ik ben er nog niet.
  donderdag 24 maart 2005 @ 22:21:51 #58
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_25718426
tvp
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
  donderdag 28 april 2005 @ 00:28:02 #59
12236 Funnie
PsychoBitch
pi_26558659
Ik ben toch erg benieuwd of jullie wat hebben ondernomen troel en rewimo?

Ik zelf sta vanaf vandaag op de lijst voor de GBP, dus mijn band gaat eruit. en ik krijg hetzelfde als de scopinaro. Maar mijn maag wordt iets kleiner dan scopinaro. Scopinaro heeft een langere maag. De GBP niet. Verder blijken allebei hetzelfde te zijn. Vandaag gehoort van mijn arts.

Ben echt benieuwd hoe en wat bij jullie...
  donderdag 28 april 2005 @ 07:57:42 #60
35189 Troel
scherp en bot
pi_26561887
quote:
Op donderdag 28 april 2005 00:28 schreef Funnie het volgende:
Ik ben toch erg benieuwd of jullie wat hebben ondernomen troel en rewimo?

Ik zelf sta vanaf vandaag op de lijst voor de GBP, dus mijn band gaat eruit. en ik krijg hetzelfde als de scopinaro. Maar mijn maag wordt iets kleiner dan scopinaro. Scopinaro heeft een langere maag. De GBP niet. Verder blijken allebei hetzelfde te zijn. Vandaag gehoort van mijn arts.

Ben echt benieuwd hoe en wat bij jullie...
Jij gaat weer naar Hardenberg he?

Hebben ze daar ook de voorzieningen zoals in Antwerpen wat betreft de bredere stoelen en brederen bedden enzo?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  donderdag 28 april 2005 @ 12:13:05 #61
12236 Funnie
PsychoBitch
pi_26566650
Ja, ik ga weer naar Hardenberg. Geen idee of ze bredere bedden hebben.Maar kweet wel dat dit ziekenhuis allemaal nieuwe moderne bedden hebben.. met 1 druk op de knop je omhoog omlaag en nog wat andere standjes.. Echt heerlijke bedden. Stoelen weet ik zo ook niet. Nooit bij nagedacht.. Ook niet echt nodig gehad.

En ik was dan 130 kilo. En had iig nergens last van.
Maar je zou kunnen bellen. Als je foonnummer nodig hebt kan ik je die wel geven.

[ Bericht 0% gewijzigd door Funnie op 28-04-2005 12:20:28 ]
  donderdag 28 april 2005 @ 16:30:26 #62
35189 Troel
scherp en bot
pi_26573351
Nou, net Rewimo gesproken, morgen gaan we bellen!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  donderdag 28 april 2005 @ 23:50:28 #63
12236 Funnie
PsychoBitch
pi_26585328
Waar gaan jullie naar toe bellen?
specifiek 1 ziekenhuis of meerdere?

ik lees het hopelijk morgen wel jullie mogen mij ook wel mailen voor mijn msn adres.
  donderdag 28 april 2005 @ 23:56:24 #64
35189 Troel
scherp en bot
pi_26585472
Specifiek Antwerpen in eerste instantie.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 29 april 2005 @ 09:13:21 #65
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_26589412
Okee, moed verzameld, eerst natuurlijk verkeerde nummer gebeld daarna het goede, is dr. Lemmens afwezig. Nu mag jij bellen dinsdag, Troel Want dan ben ik er niet.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  vrijdag 29 april 2005 @ 12:34:47 #66
35189 Troel
scherp en bot
pi_26594347
Dinsdag ben ik er ook niet

Ik zal het telefoonnummer wel meenemen en dan hoop ik dat ik er aan denk om te bellen.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  woensdag 4 mei 2005 @ 22:33:15 #67
12236 Funnie
PsychoBitch
pi_26739791
Had je er nog aan gedacht?
  maandag 9 mei 2005 @ 10:35:35 #68
35189 Troel
scherp en bot
pi_26846352
Ik heb er aan gedacht, maar kon geen verbinding krijgen. Best jammer, want ik zat bijna in Belgie

Morgen weer een poging!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  vrijdag 13 mei 2005 @ 22:37:38 #69
12236 Funnie
PsychoBitch
pi_26991426
Jammer, ben erg nieuwsgierig namelijk
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 14 mei 2005 @ 00:15:40 #70
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_26994306
En nou heb ik vergeten te bellen
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 14 mei 2005 @ 11:03:30 #71
12236 Funnie
PsychoBitch
pi_26999631
oohwww dames, ik zou haast voor jullie gaan bellen

Maar dat kan niet, dus......... bellen Zodra het kan !
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 14 mei 2005 @ 11:15:06 #72
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_26999841
Erg hè? Dinsdag een nieuwe kans.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 14 mei 2005 @ 16:27:19 #73
12236 Funnie
PsychoBitch
pi_27005791
neuh, kan mij er wel iets bij voorstellen hoor...

Ik heb 3 maand gewacht eer ik mijn zorgverzekeraar belde.. en toen weer 6 maand voor dat ik daadwerkelijk iemand aan de trui kon trekken die erover ging.. Dus tjah

suc6 dinsdag!
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 20 mei 2005 @ 17:36:33 #74
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_27192241
Ik heb gebeld

17 juni kunnen we terecht voor een voorlichtingsgesprek, en dan gaan ze ook samen met ons kijken welke techniek het meest geschikt is. Je kunt dan ook praten met mensen die de operaties ondergaan hebben. Ook kunnen we dan de benodigde papieren voor de verzekering meekrijgen.

Wel lekker dat we dit samen kunnen doen hoor, is toch prettiger dan dat je er alleen op af moet
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  vrijdag 20 mei 2005 @ 17:43:38 #75
35189 Troel
scherp en bot
pi_27192436
Erg spannend, maar ook een gigantische opluchting!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')