Ook maar geen fruit meer eten dan?quote:Op woensdag 19 september 2018 09:35 schreef robijntjestralendwit het volgende:
We moeten echt gaan de consumptie van suiker gaan verminderen.
Na zout en vet de volgende essentiële bouwsteen die op het hakblok ligt.quote:Op woensdag 19 september 2018 09:35 schreef robijntjestralendwit het volgende:
We moeten echt gaan de consumptie van suiker gaan verminderen.
Wow een lijstje gekopieerdquote:Op woensdag 19 september 2018 09:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ook maar geen fruit meer eten dan?
Fruitsoort Hoeveelheid suiker per 100 gram
Kokosnoot 1 gram
Limoen 1,9 gram
Aalbessen/rode bessen 6 gram
Guave 6 gram
Aardbeien 6 gram
Citroen (zonder schil) 7 gram
Nectarine 7 gram
Papaja 7,5 gram
Grapefruit 7,5 gram
Kiwi 7,5 gram
Pruimen 7,6 gram
Abrikozen 7,7 gram (gedroogd: 55,8 gram)
Kruisbessen 7,8 gram
Perzik 8,2 gram
Sinaasappel 8,3 gram
Bramen 9 gram
Mandarijnen 9,2 gram
Peer 10,5 gram
Druiven 11 tot 13 gram (meer bij witte druiven), gedroogde druiven (rozijnen): 64 gram
Kersen 11,5 gram
Appels 11-20 gram (afhankelijk van het soort appel)
Passievrucht 12 gram
Granaatappel 12 gram
Ananas 12 gram
Mango 12,2 gram
Vijgen 13 gram (gedroogd: 54 gram)
Frambozen 6-8 gram
Bosbessen, blauwe bessen 6,5 gram
Lychee 6 gram
Bananen 18 gram
Dadels 29 gram
Kumkwat 15,8 gram
Kaki 18,3 gram
Avocado 1 gram
Meloen (diverse soorten, gemiddeld) 6,5 gram
Watermeloen 6-8 gram
Mineola 13 gram
Cranberry 3
Mangistan, mangosteen, mangostan, mangoestan, manggis, manggistan, mangestang 16
Incabes (ook wel gooseberry, goudbes of physalis) 9 (bronnen verschillen van mening)
Rabarber 1,1 gram
Suikerappel of shrikaja 23,64 gram koolhydraten (bron)
Cactusvijg, opuntia, cactusfruit, cactuspeer 3,6 gram
Wat is het verschil tussen sucrose, fructose en glucose uit bieten/fruit/maiszetmeel/riet?quote:
Dat hoor ik wel vaker, maar nog nooit heeft iemand mij kunnen uitleggen wat nou het belangrijke verschil is.quote:
Precies dit.quote:
Is er net zo'n verschil als tussen goede en slechte vetten?quote:
Wat is het verschil tussen suiker uit een banaan en uit een biet?quote:Op woensdag 19 september 2018 09:42 schreef karr-1 het volgende:
Fruit bevat van nature al suiker, maar dat is andere suiker dan die bij je thuis uit de suikerpot komt. Dus dat fruityoghurt een hoop suiker bevat lijkt me geen nieuws.
Ja maar teveel fruitsuikers zijn net zo goed ongezond (altijd met te).quote:Op woensdag 19 september 2018 09:42 schreef karr-1 het volgende:
Fruit bevat van nature al suiker, maar dat is andere suiker dan die bij je thuis uit de suikerpot komt. Dus dat fruityoghurt een hoop suiker bevat lijkt me geen nieuws.
quote:Op woensdag 19 september 2018 09:42 schreef VaderVanJezus het volgende:
[..]
Dat hoor ik wel vaker, maar nog nooit heeft iemand mij kunnen uitleggen wat nou het belangrijke verschil is.
https://suikerwijzer.nl/geraffineerde-suiker/quote:Om geraffineerde suiker te krijgen moet men de suiker wassen, snijden, malen, walsen (persen), filteren, centrifugeren, klaren, carbonatatie (fosfatatie), indikken door verdamping, ontkleuren (m.b.v. verkoolde koeienbeenderen), ionenuitwisseling met een hars, verder indikken door evaporatie, kristallisatie, nogmaals centrifugeren en drogen (behandelen met antischuimmiddel, behandelen met formaldehyde, verzuren met zwaveldioxide, toevoegen van hardheidsstabilisator, schonen m.b.v. blauwzuur, enz. (bron: http://www.circadian.nl/supplementen/suiker.html)
Witte suiker bevat geen goede stoffen
Ongeraffineerde suiker bevat allerlei vezels, mineralen, enzymen en vitaminen. Deze stoffen heeft je lichaam nodig om suiker goed te verteren. Al deze ‘goede’ stoffen worden tijdens het raffineren uit de suiker gehaald, waardoor je lichaam ze uit z’n eigen reserves moet halen. Die stoffen had je lichaam eigenlijk opgeslagen voor onder meer een goed werkend immuunsysteem. Door het eten van geraffineerde suiker moet je lichaam die stoffen echter gebruiken voor het verwerken van de suiker. Hierdoor kan je immuunsysteem verzwakt raken. Bovendien brengt de onttrekking van deze stoffen uit het lichaam allerlei andere processen in je lichaam door de war, zoals de hormoonhuishouding.
Alles is ongezond in grote hoeveelhedenquote:Op woensdag 19 september 2018 09:43 schreef robijntjestralendwit het volgende:
[..]
Ja maar teveel fruitsuikers zijn net zo goed ongezond (altijd met te).
Het is ook een bekende zin: "Geen suiker toegevoegd!"
“Met de natuurlijke zoetheid uit vruchten”quote:Op woensdag 19 september 2018 09:43 schreef robijntjestralendwit het volgende:
[..]
Ja maar teveel fruitsuikers zijn net zo goed ongezond (altijd met te).
Het is ook een bekende zin: "Geen suiker toegevoegd!"
Het zijn beide snelle suikers, maar de banaan heeft nog vezels die ook goed zijn tegen hongergevoel, net als een minimum eiwit en vet en andere voedingsstoffen als vitamines.quote:Op woensdag 19 september 2018 09:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat is het verschil tussen suiker uit een banaan en uit een biet?
Enkel een probleem als je al je bouwstoffen uit suiker zou halen. Wat niet zo is natuurlijk.quote:Op woensdag 19 september 2018 09:45 schreef Kopiko het volgende:
[..]
[..]
https://suikerwijzer.nl/geraffineerde-suiker/
Ik ken dan ook niemand die een dieet heeft van alleen geraffineerd suikerquote:Op woensdag 19 september 2018 09:45 schreef Kopiko het volgende:
[..]
[..]
https://suikerwijzer.nl/geraffineerde-suiker/
Zo doen ze het!!!quote:Op woensdag 19 september 2018 09:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
“Met de natuurlijke zoetheid uit vruchten”
Lees, we hebben appelsapconcentraat, wat grotendeels suiker is, toegevoegd om u te misleiden
Ik denk dat je er wel van gaat afvallen.quote:Op woensdag 19 september 2018 09:48 schreef VaderVanJezus het volgende:
[..]
Ik ken dan ook niemand die een dieet heeft van alleen geraffineerd suiker
Goeie bronquote:Op woensdag 19 september 2018 09:45 schreef Kopiko het volgende:
[..]
[..]
https://suikerwijzer.nl/geraffineerde-suiker/
quote:Over ons
Anna (1976) en Marger (1976) wonen samen en proberen vanaf 1 januari 2009 gezond te eten zonder geraffineerde suiker. Op deze site lees je hun ervaringen en kun je wijzer worden over eten zonder suiker.
Anna:
Ik merkte dat mijn lichaam niet goed reageert op geraffineerde suiker en kwam steeds meer informatie tegen dat die suiker geen nut voor je heeft en zelfs ongezond is. Daarom wil ik suiker weglaten uit mijn voeding om erachter te komen wat het effect is. Ik had al basiskennis over gezondheid en voeding door mijn opleiding tot gezondheidspsycholoog. Ik wil nu vooral mijn kennis en ervaringen met het suikervrije leven delen.
Er is dus geen verschil in de suikersquote:Op woensdag 19 september 2018 09:46 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Het zijn beide snelle suikers, maar de banaan heeft nog vezels die ook goed zijn tegen hongergevoel, net als een minimum eiwit en vet en andere voedingsstoffen als vitamines.
Maar dat weet je zelf ook wel.
Je hebt gelijk. Ik zal voortaan mijn wijsheden van dit forum halen.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |