abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 7 september 2018 @ 20:15:02 #201
144695 Sinister-D-
NL'er in België
pi_181758044
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:22 schreef H0D3NPYL het volgende:
Ik zoek biertjes zoals Ijwit van brouwerij het ij.

Dat biertje is niet overal te koop helaas. Het moet in de supermarkt te koop zijn.alvast bedankt :)
Hoegaarden.
Inwoner van Verenigd Limburgia! [i]Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt.[/i]
  vrijdag 7 september 2018 @ 21:03:39 #202
356424 PrideoftheSouth
Quod licet Iovi non licet bovi
pi_181758954
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:22 schreef H0D3NPYL het volgende:
Ik zoek biertjes zoals Ijwit van brouwerij het ij.

Dat biertje is niet overal te koop helaas. Het moet in de supermarkt te koop zijn.alvast bedankt :)
La Trappe Witte Trappist
Texelsch Wit
Vedett Extra White
Gulpener Korenwolf
Witheer
Sint Bernardus Wit
Blanche de Bruxelles
Celis White
Blanche de Namur
Hopwit
Hooglander Wit

En als ze dit allemaal niet hebben in je supermarkt, stel ik voor dat je eens een stoutje probeert. Die zijn ook best lekker!
NAC Breda
Rèsbaarge
pi_181759166
Stouts in de supermarkt? Nog nooit gezien volgens mij _O-
das einzige erleuchtenden an religion ist ein brennende tempel bei nacht
  vrijdag 7 september 2018 @ 21:25:32 #204
356424 PrideoftheSouth
Quod licet Iovi non licet bovi
pi_181759443
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 21:11 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
Stouts in de supermarkt? Nog nooit gezien volgens mij _O-
Misschien stoppen met boodschappen doen bij de Aldi? :)

[ Bericht 7% gewijzigd door PrideoftheSouth op 07-09-2018 21:34:20 ]
NAC Breda
Rèsbaarge
pi_181765910
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 21:25 schreef PrideoftheSouth het volgende:

[..]

Misschien stoppen met boodschappen doen bij de Aldi? :)
Albert Heijn, maar tis maar een kleine filiaal. Alhoewel ik bij andere filiaals ook geen stouts heb gezien.
das einzige erleuchtenden an religion ist ein brennende tempel bei nacht
pi_181766188
Nom;

4x Rhinegeist's Roar, 4x Indiana City Brewing's Kickoff en 4x Elemental Clown Battle, Prairie's Consider Yourself Hugged, en meer Maine Beer Co. Peeper en 3F Kriek (opeens duikt 3 Fonteinen weer op, prijzig, maar tof!);

"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
  zaterdag 8 september 2018 @ 08:03:46 #207
356424 PrideoftheSouth
Quod licet Iovi non licet bovi
pi_181766551
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 02:36 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:

[..]

Albert Heijn, maar tis maar een kleine filiaal. Alhoewel ik bij andere filiaals ook geen stouts heb gezien.
Guiness, Dupont Monk’s Stout, Kompaan Bloedbroeder, Maximus 8, Oedipus Panty, Schelde Oesterstout, Brewdog Jet Black Heart, staat hier gewoon allemaal in het supermarkt schap.
NAC Breda
Rèsbaarge
pi_181778134
hatsee!
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  zaterdag 8 september 2018 @ 20:06:18 #209
356424 PrideoftheSouth
Quod licet Iovi non licet bovi
pi_181778732
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 19:44 schreef robuust89 het volgende:
hatsee!
[ afbeelding ]
Mooi spul hoor. Wat staat daar rechts van die Rasputin?
NAC Breda
Rèsbaarge
pi_181790104
morgen richting antwerpen om iemand op te halen. denk toch maar langs decaigny te gaan om een kleine voorraad in te slaan.
  zondag 9 september 2018 @ 07:02:58 #211
356424 PrideoftheSouth
Quod licet Iovi non licet bovi
pi_181790394
quote:
11s.gif Op zondag 9 september 2018 05:05 schreef racerdkb het volgende:
morgen richting antwerpen om iemand op te halen. denk toch maar langs decaigny te gaan om een kleine voorraad in te slaan.
.... om vervolgens toch met een vrij grote voorraad thuis te komen. :9
NAC Breda
Rèsbaarge
  zondag 9 september 2018 @ 11:03:39 #212
474254 GurneyIsBestOke
Is je voorbij op alle fronten
pi_181793171
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 08:03 schreef PrideoftheSouth het volgende:

[..]

Guiness, Dupont Monk’s Stout, Kompaan Bloedbroeder, Maximus 8, Oedipus Panty, Schelde Oesterstout, Brewdog Jet Black Heart, staat hier gewoon allemaal in het supermarkt schap.
Ik moet wel zeggen dat een gewone stout enorm anders smaakt dan een imperial. Door de ‘Albert Heijn stouts’ dacht ik dat de stijl niet voor mij is weggelegd, toen nam ik eens een ‘Dessert in a Can’ mee en ik vond het fantastisch, kort daarna was ik gelijk verslaafd.

Het is jammer dat je in de Albert Heijn niet een goede ‘beginners’ imp stout kan vinden, zoals met IPA (Punk) en Barleywine (Grand Prestige) wel hebt.
Makkelijk tweede.
pi_181795698
Een goeie vraag: wat is een goeie "beginners stout"?.. Even diep in het geheugen graven om te vinden waar het bij mij begon... Denk Black Albert en Cuvée Delphine...
pi_181795713
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 20:06 schreef PrideoftheSouth het volgende:

[..]

Mooi spul hoor. Wat staat daar rechts van die Rasputin?
Majestic Freeway - Dry & Bitter Brewing Company, collab met Verdant. Hun etiketten hebben een hoog "whoa dude" gehalte, holografisch haast!
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  Moderator zondag 9 september 2018 @ 13:15:25 #215
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181795731
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 13:12 schreef Seul het volgende:
Een goeie vraag: wat is een goeie "beginners stout"?.. Even diep in het geheugen graven om te vinden waar het bij mij begon... Denk Black Albert en Cuvée Delphine...
Laat me raden, als kleine Seul sloeg jij de fase van het kruipen over en begon je meteen te lopen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_181795806
Beginner stouts, Ik denk dan aan van Vollenhoven extra stout, of kompaan 39 bloedbroeder.
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  zondag 9 september 2018 @ 15:20:06 #217
474254 GurneyIsBestOke
Is je voorbij op alle fronten
pi_181797521
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 13:12 schreef Seul het volgende:
Een goeie vraag: wat is een goeie "beginners stout"?.. Even diep in het geheugen graven om te vinden waar het bij mij begon... Denk Black Albert en Cuvée Delphine...
Mijn Untappd geeft aan dat ik begon met Guinness (vond ik toen niks, tegenwoordig vind ik het wel lekker), daarna Jet Black Heart en Marshmallow Stout van Leidsch bier (allebei niet bijzonder).

Vervolgens kwamen Dessert in a Can - Pecan & Maple Pie, Organic Chocolate Stout en Birthday Bomb. Ik zou die alledrie eigenlijk scharen onder 'beginner stouts', aangezien het smaakbommen zijn gebaseerd op toetjes-achtige smaken, zonder een zware alcohol of whisky smaak door te drukken. Het zijn onmiskenbaar goede stouts (hoge Untappd scores zijn niet zonder reden) maar ze dronken gewoon lekker weg, de zoete toegankelijke smaken zorgen ervoor dat je de zware stout smaak kan leren drinken. Zie het als koffie: ik begon met die snoepbommen van Starbucks, tegenwoordig drink ik veel liever espresso.

Ik denk ook dat stouts als de KBS, Jule Maelk of de Noa Pecan Mudcake Stout goed zijn om te wennen. Iets als BCBS zou ik dan weer minder opdringen aan iemand die nog geen ervaring heeft in stouts.
Makkelijk tweede.
pi_181797945
Je zou BCBS niet aanraden, maar KBS weer wel, wat is dat nou weer? Sowieso zou ik pastry stouts, imperials, en barrel aged dingen niet onder beginner stouts scharen. Iets als Guinness of een lokale variant daarvan zouden prima zijn.

Een beetje alsof je een boozy IIPA aanraadt aan iemand die wel geïnteresseerd is in IPAs omdat ze wel van een klein beetje bitter houden. Of meteen iemand op het verkeerde pad zetten door met een stel met fruit aangelengd spul aan te komen.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_181798142
Ik heb bij meerdere lokale supermarkten de Van Moll Ons Blackie gezien, best wel een rechtoe rechtaan stout, ook niet met hele hoge ratings maar als mensen die als basis kunnen waarderen kunnen ze daarna eens bij een slijterij langs gaan voor een meer 'bijzondere' Imperial stout. Hij was ook niet al te duur meen ik dus je kan m eens uitproberen zonder diep in de buidel te tasten.
  zondag 9 september 2018 @ 16:13:33 #220
474254 GurneyIsBestOke
Is je voorbij op alle fronten
pi_181798224
Het is zo makkelijk om te denken dat het het beste is om met het lichte/makkelijke spul te beginnen, maar juist daar zit je vaak fout. Die geven juist het verkeerde beeld van een bierstijl.

Het punt hiervan is, IPA en Stout zijn allebei stijlen die je moet leren drinken. Guinness, om een voorbeeld te noemen, lust bijna niemand aan het begin (zeker jongere mensen niet) omdat het een heel traditionele stout is, er zit weinig bijzonders aan en de kern van de smaak is heel licht. Om die reden haken mensen al heel gauw af bij hun eerste Guinness om vervolgens de stijl te negeren.

Het punt is echter dat zware coffee stouts of pastry stouts dit wél met zich mee hebben: ze bieden smaken aan die door mensen herkend worden. Als je heel erg van zware koffie houdt, zal je waarschijnlijk een imperial coffee stout enorm waarderen. Niet om de stout-smaak, maar om de koffie-smaak. Bestel je een paar coffee stouts, dan ga je vanzelf de zware smaak die een stout met zich mee brengt ook waarderen. Dit is nog meer het geval bij pastry stouts. Veel mensen van mijn leeftijd of net iets eronder hebben nog wel een voorkeur voor zoete smaken, met name chocolade, caramel en maple syrup worden direct herkend en gewaardeerd. Als een bier veel van dit soort smaken bevat zullen nieuwkomers het lekker vinden; niet wegens de stoutsmaak, maar wegens de (bijvoorbeeld) chocoladesmaak. Dan is het van "o maar dit smaakt niet naar Guinness, dit smaakt naar zware chocolademelk!". Vanaf daar ga je vanzelf het bier waarderen wat er ook in zit omdat je het vanzelf leert drinken.

Zo ging het bij mij, en zo gaat het bij veel mensen in mijn omgeving die stouts eerst afwijzen, juist omdat ze Guinness niet lusten. Het is precies zoals bij koffie tegenwoordig: de meesten leren het drinken doordat de koffie aangevuld wordt met melk, suiker en allemaal smaakjes erdoor, maar uiteindelijk blijven ze voor de kern die er in zit.
Makkelijk tweede.
pi_181798412
Wat een gelul. Beginners bier is wat makkelijk te krijgen is, zoals een supermarkt, normaal in ABV, en redelijk recht toe rechtaan, zoals johannes al zei.

Om dan met pastry stouts en spul van 10%+ aan te komen waar je ook nog eens voor naar speciale winkels moet, da's echt geen beginners bier.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
  zondag 9 september 2018 @ 16:41:29 #222
474254 GurneyIsBestOke
Is je voorbij op alle fronten
pi_181798689
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 16:26 schreef OMG het volgende:
Wat een gelul. Beginners bier is wat makkelijk te krijgen is, zoals een supermarkt, normaal in ABV, en redelijk recht toe rechtaan, zoals johannes al zei.

Om dan met pastry stouts en spul van 10%+ aan te komen waar je ook nog eens voor naar speciale winkels moet, da's echt geen beginners bier.
Een beginners bier is een bier wat je zonder instap of kennis van de stijl lekker kan gaan drinken, iets wat echt vanaf de eerste slok lekker is. Daarvan zijn (in Nederland) geen goedkope stouts in de supermarkt, terugkomend op mijn eerdere punt, waardoor het een moeilijke stijl is om te leren drinken.

Pastry stout drinkt heel makkelijk weg en bijna iedereen (in mijn kring, dus voornamelijk studenten) vindt het heerlijk, zonder dat ze kennis hebben van de stijl, wegens de pastry smaken. Het is dus geschikt als beginnersbier, alleen wordt het niet op die manier aangeboden, aangezien weinig supermarkten of standaard slijterijen het aanbieden, laat staan voor een betaalbare prijs.

Het zou overigens kunnen dat ik mij teveel baseer op de meningen van studenten (beetje leeftijdsgroep 18-28) die hoge alcoholpercentages sowieso wel gewend zijn, maar ook nog een jongere smaak hebben (dus voorkeur voor zoet, chocolade enzovoorts).
Makkelijk tweede.
pi_181798708
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 16:41 schreef GurneyIsBestOke het volgende:

[..]

Een beginners bier is een bier wat je zonder instap of kennis van de stijl lekker kan gaan drinken, iets wat echt vanaf de eerste slok lekker is. Daarvan zijn (in Nederland) geen goedkope stouts in de supermarkt, terugkomend op mijn eerdere punt, waardoor het een moeilijke stijl is om te leren drinken.

Pastry stout drinkt heel makkelijk weg en bijna iedereen (in mijn kring, dus voornamelijk studenten) vindt het heerlijk, zonder dat ze kennis hebben van de stijl, wegens de pastry smaken. Het is dus geschikt als beginnersbier, alleen wordt het niet op die manier aangeboden, aangezien weinig supermarkten of standaard slijterijen het aanbieden, laat staan voor een betaalbare prijs.

Het zou overigens kunnen dat ik mij teveel baseer op de meningen van studenten (beetje leeftijdsgroep 18-28) die hoge alcoholpercentages sowieso wel gewend zijn, maar ook nog een jongere smaak hebben (dus voorkeur voor zoet, chocolade enzovoorts).
Ik voel me persoonlijk beledigd door deze post.
pi_181798762
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 16:07 schreef johannes_vermeer het volgende:
Ik heb bij meerdere lokale supermarkten de Van Moll Ons Blackie gezien, best wel een rechtoe rechtaan stout, ook niet met hele hoge ratings maar als mensen die als basis kunnen waarderen kunnen ze daarna eens bij een slijterij langs gaan voor een meer 'bijzondere' Imperial stout. Hij was ook niet al te duur meen ik dus je kan m eens uitproberen zonder diep in de buidel te tasten.
Goeie tip. Die stouts van de Natte Gijt vallen ook wel in deze categorie.
pi_181799117
Niet goed verkrijgbare dure pastry stouts zijn goede beginners stouts. Check.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
  zondag 9 september 2018 @ 17:20:06 #226
356424 PrideoftheSouth
Quod licet Iovi non licet bovi
pi_181799281
Mijn eerste ‘echte’ stout was, na een enkele Guinness en een Monk’s Stout, een Hel & Verdoemenis. Vanaf dat moment was ik verkocht.
NAC Breda
Rèsbaarge
pi_181800174
Wat krijgt Guinness hier een haat trouwens zeg

godverdomme lekker bier godverdomme
Drink as we speak een West Indies Porter
  Moderator zondag 9 september 2018 @ 18:05:59 #228
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181800204
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 18:04 schreef Saind het volgende:
Wat krijgt Guinness hier een haat trouwens zeg

godverdomme lekker bier godverdomme
Drink as we speak een West Indies Porter
Moet jij weten.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_181800446
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 18:04 schreef Saind het volgende:
Wat krijgt Guinness hier een haat trouwens zeg

godverdomme lekker bier godverdomme
Drink as we speak een West Indies Porter
Snap het ook niet. Degelijk bier wat je wel een avondje lang kunt drinken. Maar het smaakt niet naar taart, dus is het kut, of zo.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_181800507
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 18:19 schreef OMG het volgende:

[..]

Snap het ook niet. Degelijk bier wat je wel een avondje lang kunt drinken. Maar het smaakt niet naar taart, dus is het kut, of zo.
Ja topbier vind ik 't

Bijna session bier, je kunt het iig flink naar binnen duwen
  zondag 9 september 2018 @ 18:42:25 #231
474254 GurneyIsBestOke
Is je voorbij op alle fronten
pi_181800888
Als je woorden zo erg uit context worden getrokken...

Ik vind Guinness hartstikke lekker namelijk. Alhoewel die rip-offs in Maleisië mij minder konden bekoren :x

[ Bericht 0% gewijzigd door GurneyIsBestOke op 09-09-2018 18:58:02 ]
Makkelijk tweede.
pi_181801166
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 18:23 schreef Saind het volgende:

[..]

Ja topbier vind ik 't

Bijna session bier, je kunt het iig flink naar binnen duwen
Vult wel enorm, qua volume haha.
pi_181801933
Geen stout.

pi_181813155
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 16:41 schreef GurneyIsBestOke het volgende:

[..]

Een beginners bier is een bier wat je zonder instap of kennis van de stijl lekker kan gaan drinken, iets wat echt vanaf de eerste slok lekker is. Daarvan zijn (in Nederland) geen goedkope stouts in de supermarkt, terugkomend op mijn eerdere punt, waardoor het een moeilijke stijl is om te leren drinken.

Pastry stout drinkt heel makkelijk weg en bijna iedereen (in mijn kring, dus voornamelijk studenten) vindt het heerlijk, zonder dat ze kennis hebben van de stijl, wegens de pastry smaken. Het is dus geschikt als beginnersbier, alleen wordt het niet op die manier aangeboden, aangezien weinig supermarkten of standaard slijterijen het aanbieden, laat staan voor een betaalbare prijs.

Het zou overigens kunnen dat ik mij teveel baseer op de meningen van studenten (beetje leeftijdsgroep 18-28) die hoge alcoholpercentages sowieso wel gewend zijn, maar ook nog een jongere smaak hebben (dus voorkeur voor zoet, chocolade enzovoorts).
Ik heb toch een andere ervaring in dezelfde doelgroep, ik liet eens beginners een Kees Caramel Fudge stout proeven, die voldoet wel aan jouw profiel en is ook niet al te duur vergeleken met andere pastry stouts, maar men kon dat niet waarderen (kan ook aan Kees liggen natuurlijk) terwijl ik zeker weet dat het niet aan het karamel fudge gedeelte lag. Gewoon nog te heftig voor beginners, en zo kunnen ze ook geen oordeel vellen of ze überhaupt stouts kunnen waarderen.

En fun fact: ik heb koffie pas leren drinken omdat het naar imperial stouts smaakt, niet andersom.
pi_181813629
quote:
1s.gif Op maandag 10 september 2018 10:40 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Ik heb toch een andere ervaring in dezelfde doelgroep, ik liet eens beginners een Kees Caramel Fudge stout proeven, die voldoet wel aan jouw profiel en is ook niet al te duur vergeleken met andere pastry stouts, maar men kon dat niet waarderen (kan ook aan Kees liggen natuurlijk) terwijl ik zeker weet dat het niet aan het karamel fudge gedeelte lag. Gewoon nog te heftig voor beginners, en zo kunnen ze ook geen oordeel vellen of ze überhaupt stouts kunnen waarderen.

En fun fact: ik heb koffie pas leren drinken omdat het naar imperial stouts smaakt, niet andersom.
die Fudge Stout is ook echt walgelijk

Maar Lervig 3 Bean Stout deed het wel erg goed hier onder studenten. Van Moll Morricone ook
pi_181814285
Mijn eerste stout was een Hel & verdoemenis, wist niet wat me overkwam _O-
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_181814307
Ik ben begonnen met Mills & Hills, ook niet bepaald ene instapstout :+
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_181815103
Via Untappd is het een Murphy's Stout, maar dronk ze daarvoor ook al wel. Vrij zeker begonnen met een Guinness (wat ik nog steeds een hele lekkere soepele stout vind). Vanaf het begin ook lekker gevonden, maar ik dronk toen ook al koffie, dus dat scheelt.

Om Gurney even bij te vallen, ik denk niet dat een exclusieve pastry stout een geschikte instap is. Maar daarentegen denk ik wel dat bijv. een (eenvoudige) Milk Stout i.t.t. een Irish Dry misschien dit wel kan. Daarnaast was verkrijgbaarheid nu juist het punt, dus niet echt een tegenargument.
Van alles is weer waardeloos.
  maandag 10 september 2018 @ 13:44:46 #239
474254 GurneyIsBestOke
Is je voorbij op alle fronten
pi_181816044
Nu het iets genuanceerder gesteld wordt is het toch wel interessant, zeker omdat ervaringen hier niet echt overeen lijken te komen.

Kan mij herinneren dat ik onder een groep studenten ook eens de Caramel Fudge Stout van Kees opentrok en dat ie inderdaad niet gewaardeerd werd, onder het mom van 'te heftig'. Sterker zelfs; ik kon hem om diezelfde reden niet enorm waarderen. Met diezelfde groep had ik kort ervoor de CBS opengetrokken, die juist wel goed aankwam bij diezelfde mensen.

Ik denk dat een imperial pastry stout, zeker in een categorie lager dan de absolute top, inderdaad te heftig kan vallen. In het algemeen al, maar voor een instapper zal dat helemaal zo zijn. Ik begon zelf natuurlijk ook met een vrij heftige Imperial Pastry, maar die was ook wel héél goed. Echter, een pastry die het wat rustiger aan doet kan volgens mij wel heel goed vallen.

Dat houdt wel de discussie wat een algemene goede instapper is. Ik heb zelf heel goede ervaringen met de Jule Maelk gehad, ondanks de 15% en de hoge IBU. Dit is wel met mensen die al de nodige ervaring hebben met (sterke) alcohol. Ik denk dat een minder ervaren persoon op het gebied van alcoholische dranken misschien de Organic Chocolate Stout lekker zou vinden, die is natuurlijk helemaal niet heftig, maar vervalt ook niet in het probleem waar andere eenvoudigere Milk Stouts last van hebben (dat saaie/waterige). Dat vindt niemand echt lekker.
Makkelijk tweede.
pi_181816728
Dat saaie maakt het nou juist beginners bier. Niks wereldschokkends, maar een proefje van de stijl. Middle of the road en toegankelijk, en geen taartbom.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_181816836
Ik vind het hele begrip "beginnersbier" een beetje raar eigenlijk

Het enige dat mensen over het algemeen echt moeten leren drinken is zuur, de rest toch absoluut niet joh.
pi_181817111
Zuur en bitter. De rest kwam eigenlijk best vanzelf inderdaad.
pi_181817611
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 14:34 schreef Saind het volgende:
Ik vind het hele begrip "beginnersbier" een beetje raar eigenlijk

Het enige dat mensen over het algemeen echt moeten leren drinken is zuur, de rest toch absoluut niet joh.
M'n vrouw was eigenlijk meteen verkocht wat betreft sours en lambiek en dergelijke, op dark sours na, die vindt ze niet te zuipen.

En beginners bier, ja en nee. Om een vergelijking te trekken; whisk(e)ys. Iemand vraagt hier wat over en wat in supermarkten te krijgen is, en vervolgens komt er iemand om de hoek met whiskey sours, rook en turfbommen, en lastig te krijgen spul.

Om ze dan aan elkaar te verbinden; de Jameson Caskmates Stout edition zou ik niet aan een beginner aanraden (vond 'm zelf redelijk "harsh"). Een gewone Jameson dan weer wel.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_181817813
Beginnersstoutje.

  maandag 10 september 2018 @ 16:23:53 #245
356424 PrideoftheSouth
Quod licet Iovi non licet bovi
pi_181818651
quote:
11s.gif Op zondag 9 september 2018 05:05 schreef racerdkb het volgende:
morgen richting antwerpen om iemand op te halen. denk toch maar langs decaigny te gaan om een kleine voorraad in te slaan.
Pics van je kleine voorraad.
NAC Breda
Rèsbaarge
pi_181820318
quote:
1s.gif Op maandag 10 september 2018 16:23 schreef PrideoftheSouth het volgende:

[..]

Pics van je kleine voorraad.
plan was om 12:30 daar aan te komen en dan in een half uurtje shopping spree te houden maar ik kon er slechts 12:56 aankomen.

was niet echt realistisch van mezelf als ik om 05:45 ga slapen en ruim anderhalf moet rijden om te denken dat ik er 12:30 zou zijn.

klacht: openingstijden decaigny op zondag 10:00 - 13:00
  maandag 10 september 2018 @ 18:07:44 #247
356424 PrideoftheSouth
Quod licet Iovi non licet bovi
pi_181820711
quote:
10s.gif Op maandag 10 september 2018 17:48 schreef racerdkb het volgende:

[..]

plan was om 12:30 daar aan te komen en dan in een half uurtje shopping spree te houden maar ik kon er slechts 12:56 aankomen.

was niet echt realistisch van mezelf als ik om 05:45 ga slapen en ruim anderhalf moet rijden om te denken dat ik er 12:30 zou zijn.

klacht: openingstijden decaigny op zondag 10:00 - 13:00
Ah, zonde.
NAC Breda
Rèsbaarge
pi_181822611
Denk dat het grootste probleem met een Omnipollo-achtige/pastry stout als eerste stout een beetje te extreem is voor wat mensen verwachten wat bier zou moeten zijn, eerlijk gezegd :P

Zag trouwens dat de eerste stout die ik heb ingecheckt de Wildebeest was, da's ook een goeie binnenkomer zeg _O-
Ik weet vrijwel zeker dat ik daarvoor ook een paar andere stouts op heb, maar buiten een slok van een Pohjala stout zou ik het eerlijk gezegd niet weten
das einzige erleuchtenden an religion ist ein brennende tempel bei nacht
pi_181841243
Ik zou stouts juist op een heel andere manier "beginnen"; met een black IPA. Die schuift al sterk richting stout, maar is nog "redelijk" toegankelijk. Ik zie dat alleen niet zo vaak in de supermarktschappen staan.
pi_181841787
Ik drink graag IPA's en stouts maar BIPA's meestal niet...

Ondertussen... Mariage Parfait '09... Qua geuzes is Boon toch echt de middelmaat... En waarom is dit 8%???

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')