abonnement Unibet Coolblue
  zondag 9 september 2018 @ 17:20:06 #226
356424 PrideoftheSouth
Quod licet Iovi non licet bovi
pi_181799281
Mijn eerste ‘echte’ stout was, na een enkele Guinness en een Monk’s Stout, een Hel & Verdoemenis. Vanaf dat moment was ik verkocht.
NAC Breda
Rèsbaarge
pi_181800174
Wat krijgt Guinness hier een haat trouwens zeg

godverdomme lekker bier godverdomme
Drink as we speak een West Indies Porter
  Moderator zondag 9 september 2018 @ 18:05:59 #228
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181800204
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 18:04 schreef Saind het volgende:
Wat krijgt Guinness hier een haat trouwens zeg

godverdomme lekker bier godverdomme
Drink as we speak een West Indies Porter
Moet jij weten.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_181800446
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 18:04 schreef Saind het volgende:
Wat krijgt Guinness hier een haat trouwens zeg

godverdomme lekker bier godverdomme
Drink as we speak een West Indies Porter
Snap het ook niet. Degelijk bier wat je wel een avondje lang kunt drinken. Maar het smaakt niet naar taart, dus is het kut, of zo.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_181800507
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 18:19 schreef OMG het volgende:

[..]

Snap het ook niet. Degelijk bier wat je wel een avondje lang kunt drinken. Maar het smaakt niet naar taart, dus is het kut, of zo.
Ja topbier vind ik 't

Bijna session bier, je kunt het iig flink naar binnen duwen
  zondag 9 september 2018 @ 18:42:25 #231
474254 GurneyIsBestOke
Is je voorbij op alle fronten
pi_181800888
Als je woorden zo erg uit context worden getrokken...

Ik vind Guinness hartstikke lekker namelijk. Alhoewel die rip-offs in Maleisië mij minder konden bekoren :x

[ Bericht 0% gewijzigd door GurneyIsBestOke op 09-09-2018 18:58:02 ]
Makkelijk tweede.
pi_181801166
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 18:23 schreef Saind het volgende:

[..]

Ja topbier vind ik 't

Bijna session bier, je kunt het iig flink naar binnen duwen
Vult wel enorm, qua volume haha.
pi_181801933
Geen stout.

pi_181813155
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 16:41 schreef GurneyIsBestOke het volgende:

[..]

Een beginners bier is een bier wat je zonder instap of kennis van de stijl lekker kan gaan drinken, iets wat echt vanaf de eerste slok lekker is. Daarvan zijn (in Nederland) geen goedkope stouts in de supermarkt, terugkomend op mijn eerdere punt, waardoor het een moeilijke stijl is om te leren drinken.

Pastry stout drinkt heel makkelijk weg en bijna iedereen (in mijn kring, dus voornamelijk studenten) vindt het heerlijk, zonder dat ze kennis hebben van de stijl, wegens de pastry smaken. Het is dus geschikt als beginnersbier, alleen wordt het niet op die manier aangeboden, aangezien weinig supermarkten of standaard slijterijen het aanbieden, laat staan voor een betaalbare prijs.

Het zou overigens kunnen dat ik mij teveel baseer op de meningen van studenten (beetje leeftijdsgroep 18-28) die hoge alcoholpercentages sowieso wel gewend zijn, maar ook nog een jongere smaak hebben (dus voorkeur voor zoet, chocolade enzovoorts).
Ik heb toch een andere ervaring in dezelfde doelgroep, ik liet eens beginners een Kees Caramel Fudge stout proeven, die voldoet wel aan jouw profiel en is ook niet al te duur vergeleken met andere pastry stouts, maar men kon dat niet waarderen (kan ook aan Kees liggen natuurlijk) terwijl ik zeker weet dat het niet aan het karamel fudge gedeelte lag. Gewoon nog te heftig voor beginners, en zo kunnen ze ook geen oordeel vellen of ze überhaupt stouts kunnen waarderen.

En fun fact: ik heb koffie pas leren drinken omdat het naar imperial stouts smaakt, niet andersom.
pi_181813629
quote:
1s.gif Op maandag 10 september 2018 10:40 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Ik heb toch een andere ervaring in dezelfde doelgroep, ik liet eens beginners een Kees Caramel Fudge stout proeven, die voldoet wel aan jouw profiel en is ook niet al te duur vergeleken met andere pastry stouts, maar men kon dat niet waarderen (kan ook aan Kees liggen natuurlijk) terwijl ik zeker weet dat het niet aan het karamel fudge gedeelte lag. Gewoon nog te heftig voor beginners, en zo kunnen ze ook geen oordeel vellen of ze überhaupt stouts kunnen waarderen.

En fun fact: ik heb koffie pas leren drinken omdat het naar imperial stouts smaakt, niet andersom.
die Fudge Stout is ook echt walgelijk

Maar Lervig 3 Bean Stout deed het wel erg goed hier onder studenten. Van Moll Morricone ook
pi_181814285
Mijn eerste stout was een Hel & verdoemenis, wist niet wat me overkwam _O-
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_181814307
Ik ben begonnen met Mills & Hills, ook niet bepaald ene instapstout :+
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_181815103
Via Untappd is het een Murphy's Stout, maar dronk ze daarvoor ook al wel. Vrij zeker begonnen met een Guinness (wat ik nog steeds een hele lekkere soepele stout vind). Vanaf het begin ook lekker gevonden, maar ik dronk toen ook al koffie, dus dat scheelt.

Om Gurney even bij te vallen, ik denk niet dat een exclusieve pastry stout een geschikte instap is. Maar daarentegen denk ik wel dat bijv. een (eenvoudige) Milk Stout i.t.t. een Irish Dry misschien dit wel kan. Daarnaast was verkrijgbaarheid nu juist het punt, dus niet echt een tegenargument.
Van alles is weer waardeloos.
  maandag 10 september 2018 @ 13:44:46 #239
474254 GurneyIsBestOke
Is je voorbij op alle fronten
pi_181816044
Nu het iets genuanceerder gesteld wordt is het toch wel interessant, zeker omdat ervaringen hier niet echt overeen lijken te komen.

Kan mij herinneren dat ik onder een groep studenten ook eens de Caramel Fudge Stout van Kees opentrok en dat ie inderdaad niet gewaardeerd werd, onder het mom van 'te heftig'. Sterker zelfs; ik kon hem om diezelfde reden niet enorm waarderen. Met diezelfde groep had ik kort ervoor de CBS opengetrokken, die juist wel goed aankwam bij diezelfde mensen.

Ik denk dat een imperial pastry stout, zeker in een categorie lager dan de absolute top, inderdaad te heftig kan vallen. In het algemeen al, maar voor een instapper zal dat helemaal zo zijn. Ik begon zelf natuurlijk ook met een vrij heftige Imperial Pastry, maar die was ook wel héél goed. Echter, een pastry die het wat rustiger aan doet kan volgens mij wel heel goed vallen.

Dat houdt wel de discussie wat een algemene goede instapper is. Ik heb zelf heel goede ervaringen met de Jule Maelk gehad, ondanks de 15% en de hoge IBU. Dit is wel met mensen die al de nodige ervaring hebben met (sterke) alcohol. Ik denk dat een minder ervaren persoon op het gebied van alcoholische dranken misschien de Organic Chocolate Stout lekker zou vinden, die is natuurlijk helemaal niet heftig, maar vervalt ook niet in het probleem waar andere eenvoudigere Milk Stouts last van hebben (dat saaie/waterige). Dat vindt niemand echt lekker.
Makkelijk tweede.
pi_181816728
Dat saaie maakt het nou juist beginners bier. Niks wereldschokkends, maar een proefje van de stijl. Middle of the road en toegankelijk, en geen taartbom.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_181816836
Ik vind het hele begrip "beginnersbier" een beetje raar eigenlijk

Het enige dat mensen over het algemeen echt moeten leren drinken is zuur, de rest toch absoluut niet joh.
pi_181817111
Zuur en bitter. De rest kwam eigenlijk best vanzelf inderdaad.
pi_181817611
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 14:34 schreef Saind het volgende:
Ik vind het hele begrip "beginnersbier" een beetje raar eigenlijk

Het enige dat mensen over het algemeen echt moeten leren drinken is zuur, de rest toch absoluut niet joh.
M'n vrouw was eigenlijk meteen verkocht wat betreft sours en lambiek en dergelijke, op dark sours na, die vindt ze niet te zuipen.

En beginners bier, ja en nee. Om een vergelijking te trekken; whisk(e)ys. Iemand vraagt hier wat over en wat in supermarkten te krijgen is, en vervolgens komt er iemand om de hoek met whiskey sours, rook en turfbommen, en lastig te krijgen spul.

Om ze dan aan elkaar te verbinden; de Jameson Caskmates Stout edition zou ik niet aan een beginner aanraden (vond 'm zelf redelijk "harsh"). Een gewone Jameson dan weer wel.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_181817813
Beginnersstoutje.

  maandag 10 september 2018 @ 16:23:53 #245
356424 PrideoftheSouth
Quod licet Iovi non licet bovi
pi_181818651
quote:
11s.gif Op zondag 9 september 2018 05:05 schreef racerdkb het volgende:
morgen richting antwerpen om iemand op te halen. denk toch maar langs decaigny te gaan om een kleine voorraad in te slaan.
Pics van je kleine voorraad.
NAC Breda
Rèsbaarge
pi_181820318
quote:
1s.gif Op maandag 10 september 2018 16:23 schreef PrideoftheSouth het volgende:

[..]

Pics van je kleine voorraad.
plan was om 12:30 daar aan te komen en dan in een half uurtje shopping spree te houden maar ik kon er slechts 12:56 aankomen.

was niet echt realistisch van mezelf als ik om 05:45 ga slapen en ruim anderhalf moet rijden om te denken dat ik er 12:30 zou zijn.

klacht: openingstijden decaigny op zondag 10:00 - 13:00
  maandag 10 september 2018 @ 18:07:44 #247
356424 PrideoftheSouth
Quod licet Iovi non licet bovi
pi_181820711
quote:
10s.gif Op maandag 10 september 2018 17:48 schreef racerdkb het volgende:

[..]

plan was om 12:30 daar aan te komen en dan in een half uurtje shopping spree te houden maar ik kon er slechts 12:56 aankomen.

was niet echt realistisch van mezelf als ik om 05:45 ga slapen en ruim anderhalf moet rijden om te denken dat ik er 12:30 zou zijn.

klacht: openingstijden decaigny op zondag 10:00 - 13:00
Ah, zonde.
NAC Breda
Rèsbaarge
pi_181822611
Denk dat het grootste probleem met een Omnipollo-achtige/pastry stout als eerste stout een beetje te extreem is voor wat mensen verwachten wat bier zou moeten zijn, eerlijk gezegd :P

Zag trouwens dat de eerste stout die ik heb ingecheckt de Wildebeest was, da's ook een goeie binnenkomer zeg _O-
Ik weet vrijwel zeker dat ik daarvoor ook een paar andere stouts op heb, maar buiten een slok van een Pohjala stout zou ik het eerlijk gezegd niet weten
das einzige erleuchtenden an religion ist ein brennende tempel bei nacht
pi_181841243
Ik zou stouts juist op een heel andere manier "beginnen"; met een black IPA. Die schuift al sterk richting stout, maar is nog "redelijk" toegankelijk. Ik zie dat alleen niet zo vaak in de supermarktschappen staan.
pi_181841787
Ik drink graag IPA's en stouts maar BIPA's meestal niet...

Ondertussen... Mariage Parfait '09... Qua geuzes is Boon toch echt de middelmaat... En waarom is dit 8%???

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')