Ik heb even gegoogled want het zegt me niks. Maar nu zegt het me nog niks, behalve dat het een vergif is?quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 10:24 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Ik las jou verhaal en dacht: dat is vragen om botulisme.
Maar als ik dit topic zo teruglees, is mijn opmerking ook niet vernieuwend, haha
De sporen zijn her en der, en knoflook is een gunstige voedingsbodem.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 10:32 schreef Hojdhopper het volgende:
[..]
Ik heb even gegoogled want het zegt me niks. Maar nu zegt het me nog niks, behalve dat het een vergif is?
En dat ontstaat dan door knoflook, of wat?
Er zitten wel grote verschillen tussen.quote:Op maandag 13 augustus 2018 22:27 schreef RobinOok het volgende:
Alsof al die Italiaanse en tapas restaurants verse knoflook van een bijzondere variëteit gebruiken en niet gewoon dezelfde 500 grams netjes als bij de Turk liggen.
Precies.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 13:33 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik meen dat de meeste knoflook die verkocht wordt tegenwoordig Chinese knoflook is, en die is vrij mild.
Nu ben ik wel een beetje bang.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 11:59 schreef sigme het volgende:
[..]
De sporen zijn her en der, en knoflook is een gunstige voedingsbodem.
Het gif ontstaat als je de bacterie opsluit in een niet zuur, wel zuurstofarm mileu.
Dus in olie is een heel gunstige omgeving om het gif te ontwikkelen. Niet een hele grote kans, maarrrrr áls je wat teveel botox binnenkrijgt werkt het als een buitengewoon goede spierremmer. Je hart vindt het niet leuk om geremd te worden.
Niet te lang je olie bewaren en altijd in de koolkast buiten de koolkast is dit gevaarlijker.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 13:52 schreef Hojdhopper het volgende:
[..]
Nu ben ik wel een beetje bang.
De kans op botulisme is in dit geval heel erg klein, maar simpelweg wel aanwezig en knoflook in olie is nu net één van de meest beruchte bronnen.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 13:52 schreef Hojdhopper het volgende:
[..]
Nu ben ik wel een beetje bang.
quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 18:38 schreef kiffer het volgende:
[..]
Niet te lang je olie bewaren en altijd in de koolkast buiten de koolkast is dit gevaarlijker.
https://www.voedingscentr(...)idium-botulinum.aspx
Bewaar zelf ingemaakte producten in olie, zoals knoflook, groente en kruiden of zelfgemaakte pesto maximaal 4 dagen in de koelkast.
p,s je kan ook gewoon kant en klare knoflook olie kopen die is wel veilig om te bewaren.
Thanks voor de info, weer wat geleerd.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 18:38 schreef realAIVD het volgende:
[..]
De kans op botulisme is in dit geval heel erg klein, maar simpelweg wel aanwezig en knoflook in olie is nu net één van de meest beruchte bronnen.
Hoe klein de kans ook is, zou ik zeggen: knoflook is goedkoop, eet het vers en als je knoflook niet goed meer is, dan koop je gewoon een ander bolletje knoflook
(bij sommige supermarkten, maar zeker bij de Turk kan je over het algemeen los echte verse bollen halen, een hele streng is dus niet nodig)
en het MSG antwoord van robin dan?quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 09:11 schreef V. het volgende:
[..]
Prima, maar dan blijft de vraag staan: hoe krijgen zij die knallende smaak.
Ik hoop door zoiets als de confit.
Klopt, de zogenaamde Amerikaanse knoflook. Smakeloos is een betere beschrijving.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 13:33 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik meen dat de meeste knoflook die verkocht wordt tegenwoordig Chinese knoflook is, en die is vrij mild.
Saved by CULquote:Op donderdag 16 augustus 2018 10:50 schreef Hojdhopper het volgende:
[..]
[..]
Thanks voor de info, weer wat geleerd.
Ik deed het eigenlijk alleen maar omdat ik niet zo heel vaak knoflook eet en dan verdort/bederft die streng die ik uit de super haal steeds. Ik dacht ik doe slim en bereid het alvast en leg het in olijfolie in de koelkast.
De laatste die ik zoiets hoorde beweren was Alain Caron. Boy, wat ging die af toen hij daarna blind moest proeven.quote:Op donderdag 16 augustus 2018 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klopt, de zogenaamde Amerikaanse knoflook. Smakeloos is een betere beschrijving.
In dat geval échte verse knoflook halen,quote:
Ik krijg jeuk van die man...zit iemand daar op te wachten of is het mijn persoonlijke antipathie?quote:Op donderdag 16 augustus 2018 19:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
De laatste die ik zoiets hoorde beweren was Alain Caron. Boy, wat ging die af toen hij daarna blind moest proeven.
Met die kleine klote teentjesquote:Op donderdag 16 augustus 2018 19:37 schreef realAIVD het volgende:
[..]
In dat geval échte verse knoflook halen,
dat ziet er zo uit (en nee, dat hebben ze in de supermarkt niet,
misschien bij een goede Nederlandse groentenboer en zeker bij een goede andere groentenboer (de Syriers en Perzen hier laten zich niet afschepen met inferieure supermarkt knoflook ;-)
Btw, zo ziet verse knoflook er uit (let op die steel!)
[ afbeelding ]
Die trap je dus ook niet zo snel op hun tenenquote:Op donderdag 16 augustus 2018 19:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Met die kleine klote teentjes
Jij wint!quote:Op donderdag 16 augustus 2018 19:40 schreef nostra het volgende:
Kies een beetje een handig moment uit en vraag het aan die Italiaan. Die vindt het prachtig om te vertellen of te laten zien.
Dank, maar zoals ik al 2x eerder in dit topic zei, doe ik daar reeds aanquote:Op donderdag 16 augustus 2018 19:37 schreef realAIVD het volgende:
[..]
In dat geval échte verse knoflook halen,
dat ziet er zo uit (en nee, dat hebben ze in de supermarkt niet,
misschien bij een goede Nederlandse groentenboer en zeker bij een goede andere groentenboer (de Syriers en Perzen hier laten zich niet afschepen met inferieure supermarkt knoflook ;-)
Btw, zo ziet verse knoflook er uit (let op die steel!)
[ afbeelding ]
Eensch.quote:Op vrijdag 17 augustus 2018 00:49 schreef Fokpop het volgende:
[..]
Nouja, mogelijk dus wel getuige dit topic
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |