Vers of van een streng, alle diktes/fijntes wel geprobeerd.quote:Op zondag 12 augustus 2018 17:09 schreef yosander het volgende:
Verse knoflook?
Fijner hakken/pureren?
Ze gebruiken naast knoflook ook een gigantische hoeveelheid olie en zout! Of maak een confituurtje van knoflookquote:Op maandag 13 augustus 2018 09:39 schreef V. het volgende:
Dank voor de adviezen, maar het geheim is nog niet boven tafel. Gebruik altijd verse knoflook, maar misschien heeft de turk krachtiger knoflook. Zout-optie heb ik nog niet geprobeerd, zal ik wel proberen. Hoeveelheid is écht het probleem niet. Twee teentjes is geen knoflook.
Maar ik kan niet goed in woorden vatten wat ik bedoel... als ik een dot knoflook toevoeg aan een gerecht, zeg gamba's, dan proeft het gewoon als gamba's met heel veel knoflook.
Maar het mist echt nog een soort extra geconcentreerde knoflookkick die ik bij de Italiaan en Spanjaard wel krijg. En dabedoelik.
Ah, ik vermoedde zulks al een beetje, maar zoveel diversiteit...quote:Op maandag 13 augustus 2018 10:22 schreef sigme het volgende:
V.!
Het ene knoflookras is ook het andere niet.
Snuffel hier eens rond:
https://www.levenvanhetland.nl/pootgoed-knoflook/
Ik ken inmakers die deze tip volgen:quote:Op maandag 13 augustus 2018 10:24 schreef V. het volgende:
[..]
Ah, ik vermoedde zulks al een beetje, maar zoveel diversiteit...
Nog even over die knoflook confit... hoe zit het met het gevaar van botulisme?
Die leven nog. Garantie tot de deur!quote:* Wil je knoflook(tenen) op olie bewaren (de meest botulinegevaarlijke inmaak, omdat de knoflook genoeg voedingsstoffen voor de bacterie bevat om te groeien)? Leg de knoflook dan eerst een paar uur in azijn of citroensap. De pot daarna in de koelkast bewaren (McGee 315).
Harold McGee: Over eten en koken
De grote, een beetje roze uitslaande bollen moet je hebben.quote:Op maandag 13 augustus 2018 09:39 schreef V. het volgende:
Dank voor de adviezen, maar het geheim is nog niet boven tafel. Gebruik altijd verse knoflook, maar misschien heeft de turk krachtiger knoflook.
Prima, maar dan blijft de vraag staan: hoe krijgen zij die knallende smaak.quote:Op maandag 13 augustus 2018 22:27 schreef RobinOok het volgende:
Alsof al die Italiaanse en tapas restaurants verse knoflook van een bijzondere variëteit gebruiken en niet gewoon dezelfde 500 grams netjes als bij de Turk liggen.
Ik las jou verhaal en dacht: dat is vragen om botulisme.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 09:29 schreef Hojdhopper het volgende:
Weet niet of het wat is en of je die smaak bedoelt maar ik doe altijd het volgende.
Als ik een streng knofloken koop krijg ik ze niet allemaal op voordat ze beginnen te rotten. Dus ik neem dan even een half uur de tijd en versnipper ze allemaal, doe ze in een potje met olijfolie (en nu ik dit heb gelezen in dit topic, voortaan ook wat zout). Als je dan eens knoflook nodig hebt pak je gewoon dat potje uit de koelkast.
Nu ik het zo teruglees is dit niet zo vernieuwend maar fuck it.
Ik heb even gegoogled want het zegt me niks. Maar nu zegt het me nog niks, behalve dat het een vergif is?quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 10:24 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Ik las jou verhaal en dacht: dat is vragen om botulisme.
Maar als ik dit topic zo teruglees, is mijn opmerking ook niet vernieuwend, haha
De sporen zijn her en der, en knoflook is een gunstige voedingsbodem.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 10:32 schreef Hojdhopper het volgende:
[..]
Ik heb even gegoogled want het zegt me niks. Maar nu zegt het me nog niks, behalve dat het een vergif is?
En dat ontstaat dan door knoflook, of wat?
Er zitten wel grote verschillen tussen.quote:Op maandag 13 augustus 2018 22:27 schreef RobinOok het volgende:
Alsof al die Italiaanse en tapas restaurants verse knoflook van een bijzondere variëteit gebruiken en niet gewoon dezelfde 500 grams netjes als bij de Turk liggen.
Precies.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 13:33 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik meen dat de meeste knoflook die verkocht wordt tegenwoordig Chinese knoflook is, en die is vrij mild.
Nu ben ik wel een beetje bang.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 11:59 schreef sigme het volgende:
[..]
De sporen zijn her en der, en knoflook is een gunstige voedingsbodem.
Het gif ontstaat als je de bacterie opsluit in een niet zuur, wel zuurstofarm mileu.
Dus in olie is een heel gunstige omgeving om het gif te ontwikkelen. Niet een hele grote kans, maarrrrr áls je wat teveel botox binnenkrijgt werkt het als een buitengewoon goede spierremmer. Je hart vindt het niet leuk om geremd te worden.
Niet te lang je olie bewaren en altijd in de koolkast buiten de koolkast is dit gevaarlijker.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 13:52 schreef Hojdhopper het volgende:
[..]
Nu ben ik wel een beetje bang.
De kans op botulisme is in dit geval heel erg klein, maar simpelweg wel aanwezig en knoflook in olie is nu net één van de meest beruchte bronnen.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 13:52 schreef Hojdhopper het volgende:
[..]
Nu ben ik wel een beetje bang.
quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 18:38 schreef kiffer het volgende:
[..]
Niet te lang je olie bewaren en altijd in de koolkast buiten de koolkast is dit gevaarlijker.
https://www.voedingscentr(...)idium-botulinum.aspx
Bewaar zelf ingemaakte producten in olie, zoals knoflook, groente en kruiden of zelfgemaakte pesto maximaal 4 dagen in de koelkast.
p,s je kan ook gewoon kant en klare knoflook olie kopen die is wel veilig om te bewaren.
Thanks voor de info, weer wat geleerd.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 18:38 schreef realAIVD het volgende:
[..]
De kans op botulisme is in dit geval heel erg klein, maar simpelweg wel aanwezig en knoflook in olie is nu net één van de meest beruchte bronnen.
Hoe klein de kans ook is, zou ik zeggen: knoflook is goedkoop, eet het vers en als je knoflook niet goed meer is, dan koop je gewoon een ander bolletje knoflook
(bij sommige supermarkten, maar zeker bij de Turk kan je over het algemeen los echte verse bollen halen, een hele streng is dus niet nodig)
en het MSG antwoord van robin dan?quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 09:11 schreef V. het volgende:
[..]
Prima, maar dan blijft de vraag staan: hoe krijgen zij die knallende smaak.
Ik hoop door zoiets als de confit.
Klopt, de zogenaamde Amerikaanse knoflook. Smakeloos is een betere beschrijving.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 13:33 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik meen dat de meeste knoflook die verkocht wordt tegenwoordig Chinese knoflook is, en die is vrij mild.
Saved by CULquote:Op donderdag 16 augustus 2018 10:50 schreef Hojdhopper het volgende:
[..]
[..]
Thanks voor de info, weer wat geleerd.
Ik deed het eigenlijk alleen maar omdat ik niet zo heel vaak knoflook eet en dan verdort/bederft die streng die ik uit de super haal steeds. Ik dacht ik doe slim en bereid het alvast en leg het in olijfolie in de koelkast.
De laatste die ik zoiets hoorde beweren was Alain Caron. Boy, wat ging die af toen hij daarna blind moest proeven.quote:Op donderdag 16 augustus 2018 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klopt, de zogenaamde Amerikaanse knoflook. Smakeloos is een betere beschrijving.
In dat geval échte verse knoflook halen,quote:
Ik krijg jeuk van die man...zit iemand daar op te wachten of is het mijn persoonlijke antipathie?quote:Op donderdag 16 augustus 2018 19:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
De laatste die ik zoiets hoorde beweren was Alain Caron. Boy, wat ging die af toen hij daarna blind moest proeven.
Met die kleine klote teentjesquote:Op donderdag 16 augustus 2018 19:37 schreef realAIVD het volgende:
[..]
In dat geval échte verse knoflook halen,
dat ziet er zo uit (en nee, dat hebben ze in de supermarkt niet,
misschien bij een goede Nederlandse groentenboer en zeker bij een goede andere groentenboer (de Syriers en Perzen hier laten zich niet afschepen met inferieure supermarkt knoflook ;-)
Btw, zo ziet verse knoflook er uit (let op die steel!)
[ afbeelding ]
Die trap je dus ook niet zo snel op hun tenenquote:Op donderdag 16 augustus 2018 19:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Met die kleine klote teentjes
Jij wint!quote:Op donderdag 16 augustus 2018 19:40 schreef nostra het volgende:
Kies een beetje een handig moment uit en vraag het aan die Italiaan. Die vindt het prachtig om te vertellen of te laten zien.
Dank, maar zoals ik al 2x eerder in dit topic zei, doe ik daar reeds aanquote:Op donderdag 16 augustus 2018 19:37 schreef realAIVD het volgende:
[..]
In dat geval échte verse knoflook halen,
dat ziet er zo uit (en nee, dat hebben ze in de supermarkt niet,
misschien bij een goede Nederlandse groentenboer en zeker bij een goede andere groentenboer (de Syriers en Perzen hier laten zich niet afschepen met inferieure supermarkt knoflook ;-)
Btw, zo ziet verse knoflook er uit (let op die steel!)
[ afbeelding ]
Eensch.quote:Op vrijdag 17 augustus 2018 00:49 schreef Fokpop het volgende:
[..]
Nouja, mogelijk dus wel getuige dit topic
Dit is dus laffe knoflook. Je moet die bollen hebben.quote:Op donderdag 16 augustus 2018 19:37 schreef realAIVD het volgende:
[..]
In dat geval échte verse knoflook halen,
dat ziet er zo uit (en nee, dat hebben ze in de supermarkt niet,
misschien bij een goede Nederlandse groentenboer en zeker bij een goede andere groentenboer (de Syriers en Perzen hier laten zich niet afschepen met inferieure supermarkt knoflook ;-)
Btw, zo ziet verse knoflook er uit (let op die steel!)
[ afbeelding ]
Life saved by Fok!, wie had dat gedacht?quote:
Het zijn allemaal bollen knoflook.quote:Op vrijdag 17 augustus 2018 09:38 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Dit is dus laffe knoflook. Je moet die bollen hebben.
MSG zit van nature in heel erg veel lekkere dingen. Vrijwel overal waar eiwitten in zitten in meer of mindere mate. Van doperwten tot tomaten, kaas of vleeswaren, je lichaam maakt het zelf aan ook.quote:
Zo is dat. Daarnaast zijn andere maillard en eiwitafbraakproducten die daarin kunnen zitten in combinatie nog beter.quote:Op vrijdag 17 augustus 2018 11:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
MSG zit van nature in heel erg veel lekkere dingen. Vrijwel overal waar eiwitten in zitten in meer of mindere mate. Van doperwten tot tomaten, kaas of vleeswaren, je lichaam maakt het zelf aan ook.
Mensen bangmaken voor zaken als zout, msg, suikers, vet is een industrie.quote:Op vrijdag 17 augustus 2018 11:28 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Zo is dat. Daarnaast zijn andere maillard en eiwitafbraakproducten die daarin kunnen zitten in combinatie nog beter.
Zout, msg en andere smaakversterkers zijn samen veel sterker dan de som der delen.
Nouja, zout wordt wel heeeeel veel gebruikt. En ons lichaam heeft het daar wel moeilijk mee.quote:Op vrijdag 17 augustus 2018 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mensen bangmaken voor zaken als zout, msg, suikers, vet is een industrie.
En nee, je moet niet heel veel suiker ofzo gebruiken, je moet ook geen 4 liter water drinken.
Welnee. Glaasje water drinken en klaar.quote:Op vrijdag 17 augustus 2018 13:02 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Nouja, zout wordt wel heeeeel veel gebruikt. En ons lichaam heeft het daar wel moeilijk mee.
Nope. Een enkele keer te veel zout, prima. Maar elke dag, altijd te veel zout, daarvan gaan je nieren kapot.quote:Op vrijdag 17 augustus 2018 13:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Welnee. Glaasje water drinken en klaar.
Yep. We eten nu veel minder zout. We eten ook minder dan tien jaar geleden al.quote:Op vrijdag 17 augustus 2018 14:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Eten wij tegenwoordig niet veel minder zout dan pakweg 100-150 jaar geleden toen vlees en vis gezouten werden om ze te bewaren en groenten, zeker in de winter, ook bestonden uit gepekelde kool, bonen etc?
Niet bijna zoet. Erg zoet.quote:Op vrijdag 17 augustus 2018 10:12 schreef Farenji het volgende:
Ik vind verse knoflook veel milder dan gedroogde knoflook, vers gebruik ik alleen heel soms voor in gerechten waar de knoflook niet verhit wordt. Bijv in pesto. Met droge knoflook wordt het dan al snel te scherp voor mijn smaak. Wat ook lekker is om knoflookteentjes te poffen, de hele teentjes met wat olie en zout in een stukje alu folie en dan een minuut of 10 in de oven. Dan wordt het een soort van puree die je zo uit z'n vel floept. Maar ik weet niet of dat de smaak is waar TS naar op zoek is want dat smaakt ook mild, bijna zoet.
Wat ik zelf normaal doe met knoflook is de teentjes hard kneuzen met m'n koksmes, lemmet eroverheen en er hard op stompen. Heb het gevoel dat dan de smaak beter loskomt dan wanneer je het snijdt of hakt. Raspen vind ik meestal al te veel werk.
Klopt, die mensen werden ook niet veel ouder dan 50-60 jaar gemiddeld.quote:Op vrijdag 17 augustus 2018 14:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Eten wij tegenwoordig niet veel minder zout dan pakweg 100-150 jaar geleden toen vlees en vis gezouten werden om ze te bewaren en groenten, zeker in de winter, ook bestonden uit gepekelde kool, bonen etc?
Je kunt het bij de AH kopen.quote:Op donderdag 16 augustus 2018 19:37 schreef realAIVD het volgende:
[..]
In dat geval échte verse knoflook halen,
dat ziet er zo uit (en nee, dat hebben ze in de supermarkt niet,
misschien bij een goede Nederlandse groentenboer en zeker bij een goede andere groentenboer (de Syriers en Perzen hier laten zich niet afschepen met inferieure supermarkt knoflook ;-)
Btw, zo ziet verse knoflook er uit (let op die steel!)
[ afbeelding ]
Gemiddeld idd, kwam door de kindersterfte die door oa vaccinatie enorm is teruggedrongenquote:Op maandag 20 augustus 2018 00:47 schreef pietbier het volgende:
[..]
Klopt, die mensen werden ook niet veel ouder dan 50-60 jaar gemiddeld.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |