abonnement Unibet Coolblue
  zondag 12 augustus 2018 @ 17:05:04 #1
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_181133152
Ola,

Elke keer als ik bij een Italiaan een fijne knoflookpasta eet, of bij een tapas-toko de knoflookgamba's neem, word ik altijd zo gelukkig van die megakrachtige knoflooksmaak.

Op de een of andere manier is dat anders als ik het zelf probeer. Goed, ik kan bakken knoflook ergens tegenaan gooien, en natuurlijk smaakt het dan naar knoflook, maar die bijna geconcentreerde knoflook-kick die ik bij de mediterranen krijg, dat lukt mij nooit.

Ik heb het geprobeerd met zo laat mogelijk rauw toevoegen aan een gerecht, of juist pasta omscheppen in olijfolie waarin langere tijd op zacht vuur verse knoflook heeft liggen pruttelen. Maar als het lukt is het toch niet de smaak die ik zoek, óf het is te rauw, óf het is bitter en een beetje branderig.

Iemand tips?

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  zondag 12 augustus 2018 @ 17:06:53 #2
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181133227
Meer knoflook gebruiken?
  zondag 12 augustus 2018 @ 17:07:31 #3
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_181133240
Ik gebruik echt voldoende knoflook volgens mij. Ben niet bang voor een bol+
Ja inderdaad, V. ja.
pi_181133241
Knoflook olie.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 12-08-2018 17:08:54 ]
pi_181133292
Verse knoflook?
Fijner hakken/pureren?
Op woensdag 20 april 2011 23:38 schreef luckass het volgende:
bazen zijn alleen vindbaar voor de chicks.
pi_181133293
Hoe verwerk je de knoflook? Stampen? Snijden? Raspen?
  zondag 12 augustus 2018 @ 17:13:17 #7
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_181133384
quote:
1s.gif Op zondag 12 augustus 2018 17:09 schreef yosander het volgende:
Verse knoflook?
Fijner hakken/pureren?
Vers of van een streng, alle diktes/fijntes wel geprobeerd.
Ja inderdaad, V. ja.
  zondag 12 augustus 2018 @ 17:21:11 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181133562
Misschien eens een snufje ve-tsin / msg gebruiken. Dat versterkt de smaak op zeker.
pi_181134728
Verse knoflook kopen (bij de turk), die is stukken krachtiger dan gedroogde naar mijn ervaring.
  zondag 12 augustus 2018 @ 21:11:39 #10
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_181138896
Snufje zout bij de fijngehakte/stampte knoflook toevoegen. Versterkt de smaak.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_181139743
Als het bitter smaakt heb je de knoflook te lang mee gebakken. Zelf gooi ik het er op het laatste moment in bij het uit zetten van het vuur.
pi_181140182
Vooral heel veel gebruiken en wat wel kan helpen is de knoflook ook echt kapot maken. Dus raspen, pureren, of heel fijn snijden. Daarvoor is ook het zout als je knoflook fijnmaakt, om de cellen open te maken en de smaak vrij te maken,.

Maar ik vermoed dat je ook gewoon te weinig gebruikt. 2 teentjes moet soms gewoon 8 zijn. maar dat raspen met een microplane bijv, dus echt heel mooi dun is top. Je kunt het ook met je mes pureren. Je geeft eerst een klap op de platte kant van je mes dat je op de tenen hebt gelegd. Dan pel je ze. Snijd ze fijn, dan pureer je ze door je mes er heel schuin overheen te halen, paar keer en je hebt knoflookpasta.
Whatever...
pi_181140246
Wellicht inderdaad verse knoflook proberen i.p.v gedroogde? En kort aanfruiten in olijfolie en dat aan het gerecht toevoegen?

Ik snap wel wat je bedoelt. Bij de lokale Italiaan gooien ze ook vaak een soort knoflook/zout mix op het einde nog over je gerecht / pizza. Interessant wel.
  maandag 13 augustus 2018 @ 09:39:59 #14
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_181147545
Dank voor de adviezen, maar het geheim is nog niet boven tafel. Gebruik altijd verse knoflook, maar misschien heeft de turk krachtiger knoflook. Zout-optie heb ik nog niet geprobeerd, zal ik wel proberen. Hoeveelheid is écht het probleem niet. Twee teentjes is geen knoflook.

Maar ik kan niet goed in woorden vatten wat ik bedoel... als ik een dot knoflook toevoeg aan een gerecht, zeg gamba's, dan proeft het gewoon als gamba's met heel veel knoflook.
Maar het mist echt nog een soort extra geconcentreerde knoflookkick die ik bij de Italiaan en Spanjaard wel krijg. En dabedoelik.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_181147867
quote:
12s.gif Op maandag 13 augustus 2018 09:39 schreef V. het volgende:
Dank voor de adviezen, maar het geheim is nog niet boven tafel. Gebruik altijd verse knoflook, maar misschien heeft de turk krachtiger knoflook. Zout-optie heb ik nog niet geprobeerd, zal ik wel proberen. Hoeveelheid is écht het probleem niet. Twee teentjes is geen knoflook.

Maar ik kan niet goed in woorden vatten wat ik bedoel... als ik een dot knoflook toevoeg aan een gerecht, zeg gamba's, dan proeft het gewoon als gamba's met heel veel knoflook.
Maar het mist echt nog een soort extra geconcentreerde knoflookkick die ik bij de Italiaan en Spanjaard wel krijg. En dabedoelik.
Ze gebruiken naast knoflook ook een gigantische hoeveelheid olie en zout! Of maak een confituurtje van knoflook

https://www.culy.nl/inspiratie/hoe-maak-je-garlic-confit/
  maandag 13 augustus 2018 @ 10:15:43 #16
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_181148182
Ga ik mee aan de slag.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_181148352
V.!

Het ene knoflookras is ook het andere niet.
Snuffel hier eens rond:
https://www.levenvanhetland.nl/pootgoed-knoflook/
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  maandag 13 augustus 2018 @ 10:24:36 #18
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_181148386
quote:
14s.gif Op maandag 13 augustus 2018 10:22 schreef sigme het volgende:
V.!

Het ene knoflookras is ook het andere niet.
Snuffel hier eens rond:
https://www.levenvanhetland.nl/pootgoed-knoflook/
Ah, ik vermoedde zulks al een beetje, maar zoveel diversiteit...

Nog even over die knoflook confit... hoe zit het met het gevaar van botulisme?
Ja inderdaad, V. ja.
pi_181149341
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 10:24 schreef V. het volgende:

[..]

Ah, ik vermoedde zulks al een beetje, maar zoveel diversiteit...

Nog even over die knoflook confit... hoe zit het met het gevaar van botulisme?
Ik ken inmakers die deze tip volgen:
quote:
* Wil je knoflook(tenen) op olie bewaren (de meest botulinegevaarlijke inmaak, omdat de knoflook genoeg voedingsstoffen voor de bacterie bevat om te groeien)? Leg de knoflook dan eerst een paar uur in azijn of citroensap. De pot daarna in de koelkast bewaren (McGee 315).
Harold McGee: Over eten en koken
Die leven nog. Garantie tot de deur!
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  maandag 13 augustus 2018 @ 11:42:25 #20
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_181149901
Ok. Als ik binnenkort niet meer post, weten jullie wat er is gebeurd.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_181158004
quote:
12s.gif Op maandag 13 augustus 2018 09:39 schreef V. het volgende:
Dank voor de adviezen, maar het geheim is nog niet boven tafel. Gebruik altijd verse knoflook, maar misschien heeft de turk krachtiger knoflook.
De grote, een beetje roze uitslaande bollen moet je hebben.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  maandag 13 augustus 2018 @ 22:27:02 #22
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181164965
Alsof al die Italiaanse en tapas restaurants verse knoflook van een bijzondere variëteit gebruiken en niet gewoon dezelfde 500 grams netjes als bij de Turk liggen. 8)7
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 09:11:09 #23
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_181171737
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 22:27 schreef RobinOok het volgende:
Alsof al die Italiaanse en tapas restaurants verse knoflook van een bijzondere variëteit gebruiken en niet gewoon dezelfde 500 grams netjes als bij de Turk liggen. 8)7
Prima, maar dan blijft de vraag staan: hoe krijgen zij die knallende smaak.
Ik hoop door zoiets als de confit.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_181171981
Weet niet of het wat is en of je die smaak bedoelt maar ik doe altijd het volgende.

Als ik een streng knofloken koop krijg ik ze niet allemaal op voordat ze beginnen te rotten. Dus ik neem dan even een half uur de tijd en versnipper ze allemaal, doe ze in een potje met olijfolie (en nu ik dit heb gelezen in dit topic, voortaan ook wat zout). Als je dan eens knoflook nodig hebt pak je gewoon dat potje uit de koelkast.

Nu ik het zo teruglees is dit niet zo vernieuwend maar fuck it. :')
Nederlander in München, met voorliefde voor Taiwan en auti's gonna aut.
pi_181173167
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 09:29 schreef Hojdhopper het volgende:
Weet niet of het wat is en of je die smaak bedoelt maar ik doe altijd het volgende.

Als ik een streng knofloken koop krijg ik ze niet allemaal op voordat ze beginnen te rotten. Dus ik neem dan even een half uur de tijd en versnipper ze allemaal, doe ze in een potje met olijfolie (en nu ik dit heb gelezen in dit topic, voortaan ook wat zout). Als je dan eens knoflook nodig hebt pak je gewoon dat potje uit de koelkast.

Nu ik het zo teruglees is dit niet zo vernieuwend maar fuck it. :')
Ik las jou verhaal en dacht: dat is vragen om botulisme.
Maar als ik dit topic zo teruglees, is mijn opmerking ook niet vernieuwend, haha
pi_181173298
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 10:24 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Ik las jou verhaal en dacht: dat is vragen om botulisme.
Maar als ik dit topic zo teruglees, is mijn opmerking ook niet vernieuwend, haha
Ik heb even gegoogled want het zegt me niks. Maar nu zegt het me nog niks, behalve dat het een vergif is?

En dat ontstaat dan door knoflook, of wat?
Nederlander in München, met voorliefde voor Taiwan en auti's gonna aut.
pi_181175107
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 10:32 schreef Hojdhopper het volgende:

[..]

Ik heb even gegoogled want het zegt me niks. Maar nu zegt het me nog niks, behalve dat het een vergif is?

En dat ontstaat dan door knoflook, of wat?
De sporen zijn her en der, en knoflook is een gunstige voedingsbodem.
Het gif ontstaat als je de bacterie opsluit in een niet zuur, wel zuurstofarm mileu.
Dus in olie is een heel gunstige omgeving om het gif te ontwikkelen. Niet een hele grote kans, maarrrrr áls je wat teveel botox binnenkrijgt werkt het als een buitengewoon goede spierremmer. Je hart vindt het niet leuk om geremd te worden.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_181177158
Ik meen dat de meeste knoflook die verkocht wordt tegenwoordig Chinese knoflook is, en die is vrij mild.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_181177221
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 22:27 schreef RobinOok het volgende:
Alsof al die Italiaanse en tapas restaurants verse knoflook van een bijzondere variëteit gebruiken en niet gewoon dezelfde 500 grams netjes als bij de Turk liggen. 8)7
Er zitten wel grote verschillen tussen.

Daarom gewoon heel veel gebruiken als het niet voldoende is.

Chinese knoflook is over het algemeen beetje slappe hap.
Whatever...
pi_181177224
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 13:33 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik meen dat de meeste knoflook die verkocht wordt tegenwoordig Chinese knoflook is, en die is vrij mild.
Precies.

Die halfviolette Franse... Hmmmm
Whatever...
pi_181177628
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 11:59 schreef sigme het volgende:

[..]

De sporen zijn her en der, en knoflook is een gunstige voedingsbodem.
Het gif ontstaat als je de bacterie opsluit in een niet zuur, wel zuurstofarm mileu.
Dus in olie is een heel gunstige omgeving om het gif te ontwikkelen. Niet een hele grote kans, maarrrrr áls je wat teveel botox binnenkrijgt werkt het als een buitengewoon goede spierremmer. Je hart vindt het niet leuk om geremd te worden.
Nu ben ik wel een beetje bang. ;(
Nederlander in München, met voorliefde voor Taiwan en auti's gonna aut.
pi_181184256
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 13:52 schreef Hojdhopper het volgende:

[..]

Nu ben ik wel een beetje bang. ;(
Niet te lang je olie bewaren en altijd in de koolkast buiten de koolkast is dit gevaarlijker.
https://www.voedingscentr(...)idium-botulinum.aspx
Bewaar zelf ingemaakte producten in olie, zoals knoflook, groente en kruiden of zelfgemaakte pesto maximaal 4 dagen in de koelkast.
p,s je kan ook gewoon kant en klare knoflook olie kopen die is wel veilig om te bewaren.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 14-08-2018 18:40:55 ]
pi_181184264
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 13:52 schreef Hojdhopper het volgende:

[..]

Nu ben ik wel een beetje bang. ;(
De kans op botulisme is in dit geval heel erg klein, maar simpelweg wel aanwezig en knoflook in olie is nu net één van de meest beruchte bronnen.
Hoe klein de kans ook is, zou ik zeggen: knoflook is goedkoop, eet het vers en als je knoflook niet goed meer is, dan koop je gewoon een ander bolletje knoflook
(bij sommige supermarkten, maar zeker bij de Turk kan je over het algemeen los echte verse bollen halen, een hele streng is dus niet nodig)
pi_181224658
quote:
19s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 18:38 schreef kiffer het volgende:

[..]

Niet te lang je olie bewaren en altijd in de koolkast buiten de koolkast is dit gevaarlijker.
https://www.voedingscentr(...)idium-botulinum.aspx
Bewaar zelf ingemaakte producten in olie, zoals knoflook, groente en kruiden of zelfgemaakte pesto maximaal 4 dagen in de koelkast.
p,s je kan ook gewoon kant en klare knoflook olie kopen die is wel veilig om te bewaren.
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 18:38 schreef realAIVD het volgende:

[..]

De kans op botulisme is in dit geval heel erg klein, maar simpelweg wel aanwezig en knoflook in olie is nu net één van de meest beruchte bronnen.
Hoe klein de kans ook is, zou ik zeggen: knoflook is goedkoop, eet het vers en als je knoflook niet goed meer is, dan koop je gewoon een ander bolletje knoflook
(bij sommige supermarkten, maar zeker bij de Turk kan je over het algemeen los echte verse bollen halen, een hele streng is dus niet nodig)
Thanks voor de info, weer wat geleerd.

Ik deed het eigenlijk alleen maar omdat ik niet zo heel vaak knoflook eet en dan verdort/bederft die streng die ik uit de super haal steeds. Ik dacht ik doe slim en bereid het alvast en leg het in olijfolie in de koelkast. :')
Nederlander in München, met voorliefde voor Taiwan en auti's gonna aut.
  donderdag 16 augustus 2018 @ 12:34:54 #35
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181226749
Ik dacht dat je een grapje maakte, maar je doet/deed dat echt? :o
pi_181229659
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 09:11 schreef V. het volgende:

[..]

Prima, maar dan blijft de vraag staan: hoe krijgen zij die knallende smaak.
Ik hoop door zoiets als de confit.
en het MSG antwoord van robin dan?
  donderdag 16 augustus 2018 @ 14:31:14 #37
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_181229748
Geen fan van.
Ja inderdaad, V. ja.
  donderdag 16 augustus 2018 @ 19:26:19 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181236315
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 13:33 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik meen dat de meeste knoflook die verkocht wordt tegenwoordig Chinese knoflook is, en die is vrij mild.
Klopt, de zogenaamde Amerikaanse knoflook. Smakeloos is een betere beschrijving.
Is ook een probleem bij het vertalen van kookboeken uit het Amerikaans, hun knoflook is veel minder sterk dus als je dan Franse gebruikt smaakt het heel anders

[ Bericht 12% gewijzigd door Pietverdriet op 16-08-2018 19:31:44 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181236468
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 10:50 schreef Hojdhopper het volgende:

[..]

[..]

Thanks voor de info, weer wat geleerd.

Ik deed het eigenlijk alleen maar omdat ik niet zo heel vaak knoflook eet en dan verdort/bederft die streng die ik uit de super haal steeds. Ik dacht ik doe slim en bereid het alvast en leg het in olijfolie in de koelkast. :')
Saved by CUL *O*
  donderdag 16 augustus 2018 @ 19:36:45 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181236487
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klopt, de zogenaamde Amerikaanse knoflook. Smakeloos is een betere beschrijving.
De laatste die ik zoiets hoorde beweren was Alain Caron. Boy, wat ging die af toen hij daarna blind moest proeven.
pi_181236504
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 14:31 schreef V. het volgende:
Geen fan van.
In dat geval échte verse knoflook halen,
dat ziet er zo uit (en nee, dat hebben ze in de supermarkt niet,
misschien bij een goede Nederlandse groentenboer en zeker bij een goede andere groentenboer (de Syriers en Perzen hier laten zich niet afschepen met inferieure supermarkt knoflook ;-)

Btw, zo ziet verse knoflook er uit (let op die steel!)

pi_181236527
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 19:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

De laatste die ik zoiets hoorde beweren was Alain Caron. Boy, wat ging die af toen hij daarna blind moest proeven.
Ik krijg jeuk van die man...zit iemand daar op te wachten of is het mijn persoonlijke antipathie?
  donderdag 16 augustus 2018 @ 19:40:01 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181236543
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 19:37 schreef realAIVD het volgende:

[..]

In dat geval échte verse knoflook halen,
dat ziet er zo uit (en nee, dat hebben ze in de supermarkt niet,
misschien bij een goede Nederlandse groentenboer en zeker bij een goede andere groentenboer (de Syriers en Perzen hier laten zich niet afschepen met inferieure supermarkt knoflook ;-)

Btw, zo ziet verse knoflook er uit (let op die steel!)

[ afbeelding ]
Met die kleine klote teentjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 16 augustus 2018 @ 19:40:13 #44
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_181236549
Natuurlijk wel van tevoren marineren en uiteraard niet alleen met goede knoflook werken. Ook met goede andere ingredienten.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_181236558
Kies een beetje een handig moment uit en vraag het aan die Italiaan. Die vindt het prachtig om te vertellen of te laten zien.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_181236588
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 19:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Met die kleine klote teentjes
Die trap je dus ook niet zo snel op hun tenen ;)
pi_181236600
quote:
7s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 19:40 schreef nostra het volgende:
Kies een beetje een handig moment uit en vraag het aan die Italiaan. Die vindt het prachtig om te vertellen of te laten zien.
Jij wint! ^O^ _O_
pi_181243771
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 14:31 schreef V. het volgende:
Geen fan van.
Nouja, mogelijk dus wel getuige dit topic :P
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 07:24:39 #49
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_181246168
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 19:37 schreef realAIVD het volgende:

[..]

In dat geval échte verse knoflook halen,
dat ziet er zo uit (en nee, dat hebben ze in de supermarkt niet,
misschien bij een goede Nederlandse groentenboer en zeker bij een goede andere groentenboer (de Syriers en Perzen hier laten zich niet afschepen met inferieure supermarkt knoflook ;-)

Btw, zo ziet verse knoflook er uit (let op die steel!)

[ afbeelding ]
Dank, maar zoals ik al 2x eerder in dit topic zei, doe ik daar reeds aan :)
Ja inderdaad, V. ja.
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 09:25:23 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181247571
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 00:49 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Nouja, mogelijk dus wel getuige dit topic :P
Eensch. :s)
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 09:38:49 #51
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_181247765
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 19:37 schreef realAIVD het volgende:

[..]

In dat geval échte verse knoflook halen,
dat ziet er zo uit (en nee, dat hebben ze in de supermarkt niet,
misschien bij een goede Nederlandse groentenboer en zeker bij een goede andere groentenboer (de Syriers en Perzen hier laten zich niet afschepen met inferieure supermarkt knoflook ;-)

Btw, zo ziet verse knoflook er uit (let op die steel!)

[ afbeelding ]
Dit is dus laffe knoflook. Je moet die bollen hebben.
And so is the past
pi_181247972
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 19:35 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Saved by CUL *O*
Life saved by Fok!, wie had dat gedacht?
Nederlander in München, met voorliefde voor Taiwan en auti's gonna aut.
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 10:01:25 #53
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181248171
quote:
14s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 09:38 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Dit is dus laffe knoflook. Je moet die bollen hebben.
Het zijn allemaal bollen knoflook. :{
pi_181248369
Ik vind verse knoflook veel milder dan gedroogde knoflook, vers gebruik ik alleen heel soms voor in gerechten waar de knoflook niet verhit wordt. Bijv in pesto. Met droge knoflook wordt het dan al snel te scherp voor mijn smaak. Wat ook lekker is om knoflookteentjes te poffen, de hele teentjes met wat olie en zout in een stukje alu folie en dan een minuut of 10 in de oven. Dan wordt het een soort van puree die je zo uit z'n vel floept. Maar ik weet niet of dat de smaak is waar TS naar op zoek is want dat smaakt ook mild, bijna zoet.

Wat ik zelf normaal doe met knoflook is de teentjes hard kneuzen met m'n koksmes, lemmet eroverheen en er hard op stompen. Heb het gevoel dat dan de smaak beter loskomt dan wanneer je het snijdt of hakt. Raspen vind ik meestal al te veel werk.
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 11:22:28 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181249710
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 14:31 schreef V. het volgende:
Geen fan van.
MSG zit van nature in heel erg veel lekkere dingen. Vrijwel overal waar eiwitten in zitten in meer of mindere mate. Van doperwten tot tomaten, kaas of vleeswaren, je lichaam maakt het zelf aan ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181249789
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 11:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

MSG zit van nature in heel erg veel lekkere dingen. Vrijwel overal waar eiwitten in zitten in meer of mindere mate. Van doperwten tot tomaten, kaas of vleeswaren, je lichaam maakt het zelf aan ook.
Zo is dat. Daarnaast zijn andere maillard en eiwitafbraakproducten die daarin kunnen zitten in combinatie nog beter.

Zout, msg en andere smaakversterkers zijn samen veel sterker dan de som der delen.
Whatever...
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 11:42:50 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181250094
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 11:28 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Zo is dat. Daarnaast zijn andere maillard en eiwitafbraakproducten die daarin kunnen zitten in combinatie nog beter.

Zout, msg en andere smaakversterkers zijn samen veel sterker dan de som der delen.
Mensen bangmaken voor zaken als zout, msg, suikers, vet is een industrie.
En nee, je moet niet heel veel suiker ofzo gebruiken, je moet ook geen 4 liter water drinken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181251783
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mensen bangmaken voor zaken als zout, msg, suikers, vet is een industrie.
En nee, je moet niet heel veel suiker ofzo gebruiken, je moet ook geen 4 liter water drinken.
Nouja, zout wordt wel heeeeel veel gebruikt. En ons lichaam heeft het daar wel moeilijk mee.

Het probleem is juist dat we IPV de natuurlijke bronnen van smaak, aroma, smaakversterkers vervangen door water met zout.of vet met zout. Of water en suiker.

Msg heeft waarschijnlijk zelfs een rol in reguleren van honger in positieve zin, veel mag eten voel je je vol van, eet je die dag minder calorieën.

Logisch, het is een indicator voor eiwitinname.
Whatever...
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 13:06:26 #59
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181251865
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 13:02 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Nouja, zout wordt wel heeeeel veel gebruikt. En ons lichaam heeft het daar wel moeilijk mee.

Welnee. Glaasje water drinken en klaar.
pi_181253770
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 13:06 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Welnee. Glaasje water drinken en klaar.
Nope. Een enkele keer te veel zout, prima. Maar elke dag, altijd te veel zout, daarvan gaan je nieren kapot.

Als je toevallig een keer teveel sojasaus gebruikt, een glaasje water en klaar. Maar als je elke dag meer dan 10 gram zout eet dan beschadig je je lichaam.

Ons lichaam is gemaakt om veel kalium binnen te krijgen en een beetje natrium. En het omgekeerde gebeirt.

Niets mis met een beetje zout trouwens. Als je alles zelf kookt dan scheelt dat al enorm. Maar echt, al die sauzen, chips, vleeswaren, bulkt echt van het zout.
Whatever...
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 14:33:06 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181253921
Eten wij tegenwoordig niet veel minder zout dan pakweg 100-150 jaar geleden toen vlees en vis gezouten werden om ze te bewaren en groenten, zeker in de winter, ook bestonden uit gepekelde kool, bonen etc?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181254002
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 14:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Eten wij tegenwoordig niet veel minder zout dan pakweg 100-150 jaar geleden toen vlees en vis gezouten werden om ze te bewaren en groenten, zeker in de winter, ook bestonden uit gepekelde kool, bonen etc?
Yep. We eten nu veel minder zout. We eten ook minder dan tien jaar geleden al.

Maar hebben wel meer overgewicht. Die combi is nogal slecht voor je bloeddruk. En hoge bloeddruk sloopt je nieren, je hersens, allerlei andere organen.

Ergo: zonder overgewicht is veel zout eten minder ongezond!
Whatever...
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 14:38:27 #63
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_181254044
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 10:12 schreef Farenji het volgende:
Ik vind verse knoflook veel milder dan gedroogde knoflook, vers gebruik ik alleen heel soms voor in gerechten waar de knoflook niet verhit wordt. Bijv in pesto. Met droge knoflook wordt het dan al snel te scherp voor mijn smaak. Wat ook lekker is om knoflookteentjes te poffen, de hele teentjes met wat olie en zout in een stukje alu folie en dan een minuut of 10 in de oven. Dan wordt het een soort van puree die je zo uit z'n vel floept. Maar ik weet niet of dat de smaak is waar TS naar op zoek is want dat smaakt ook mild, bijna zoet.

Wat ik zelf normaal doe met knoflook is de teentjes hard kneuzen met m'n koksmes, lemmet eroverheen en er hard op stompen. Heb het gevoel dat dan de smaak beter loskomt dan wanneer je het snijdt of hakt. Raspen vind ik meestal al te veel werk.
Niet bijna zoet. Erg zoet.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_181312979
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 14:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Eten wij tegenwoordig niet veel minder zout dan pakweg 100-150 jaar geleden toen vlees en vis gezouten werden om ze te bewaren en groenten, zeker in de winter, ook bestonden uit gepekelde kool, bonen etc?
Klopt, die mensen werden ook niet veel ouder dan 50-60 jaar gemiddeld.
pi_181314654
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 19:37 schreef realAIVD het volgende:

[..]

In dat geval échte verse knoflook halen,
dat ziet er zo uit (en nee, dat hebben ze in de supermarkt niet,
misschien bij een goede Nederlandse groentenboer en zeker bij een goede andere groentenboer (de Syriers en Perzen hier laten zich niet afschepen met inferieure supermarkt knoflook ;-)

Btw, zo ziet verse knoflook er uit (let op die steel!)

[ afbeelding ]
Je kunt het bij de AH kopen.
Leipe shit ouwe
  maandag 20 augustus 2018 @ 07:28:57 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181315077
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2018 00:47 schreef pietbier het volgende:

[..]

Klopt, die mensen werden ook niet veel ouder dan 50-60 jaar gemiddeld.
Gemiddeld idd, kwam door de kindersterfte die door oa vaccinatie enorm is teruggedrongen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')