abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_181055656
registreer om deze reclame te verbergen
-Update-

We hebben inmiddels een housewarming gegeven, maar een huis zoals dit is natuurlijk nooit af. Dus indien ik iets te melden heb dan meld ik me gewoon weer in dit topic.


989_720x480.jpg
http://www.funda.nl/koop/(...)oude-postelseweg-20/

En in cijfers wat hebben we nu gekocht?
Nouja een stukje grond van 684m2
met daarop een oude winkel inclusief woonhuis, met een oppervlak van in totaal 367m2 en een inhoud van 1400m3, gebouwd vanaf 1911, met tal van verbouwingen, aanbouwen, en aanpassingen. En dus inderdaad een halve inventaris.

Foto's ter illustratie.
058_1440.jpg
huidige woonkamer
055_1440.jpg
huidige keuken
997_1440.jpg
het winkelgedeelte
001_1440.jpg
het vooraanzicht
003_1440.jpg
de garage
013_1440.jpg
1 van de 7 slaapkamers
019_1440.jpg
de hallucinerende badkamer
017_1440.jpg
1 van de drie zolders (deze is boven het woonhuis/voorkant winkel, nog 1 boven de garage en 1 boven de achterkant winkel)
993_1440.jpg
de tuin

en de plattegronden ter illustratie
028_1440.jpg
026_1440.jpg

al wat voorzichtige plannen voor de beneden-verdieping gemaakt in sketchup.
vq2j2t.jpg
24neb1d.jpg

Ow en als jullie zeggen te veel gelul, of dit wil ik weten of zus of zo, vraag gerust. Ik ben niet zo'n typer, maar ik doe mijn uiterste best.

(op pas ik nog aan als ik wat meer tijd heb)
pi_181056030
Een aantal mensen van jullie had wat vragen omtrent de warmtepomp. Bij deze daar dus wat beeldmateriaal van.

We hebben gekozen voor een luchtwarmtepomp van Daiking, 16kw met een buffervat van 500liter. Deze wordt momenteel nog voorzien van gewoon gekochte stroom en thats it.

Om alles kwijt te kunnen hebben we een technische ruimte ingericht achter in het huis. Voorheen stond hier ook de (destijds stookolie) gestookte Ketel, en later hing hier een CV-ketel. Voordeel is dat we vanaf hier makkelijk naar het platte dak kunnen voor de buitenunit. (en later de zonnepanelen/zonneboiler).
We kunnen makkelijk naar de garage voor een eventuele cv-haard/palletketel.
En we zitten niet met herrie van pompen en warmte van eventuele omvormers in woonvertrekken. Daarnaast hadden we hier een mooie ruimte vrij.
Deze ruimte zit tussen de wc en de garage in.
tc08wpoc.jpg

Als je recht op de ruimte kijkt zie je momenteel dit.
e6mniw1383c.jpg
Als je recht voor je kijkt zie je de oude schoorsteen van het oliegestookte kanaal nog zitten, aangezien deze in de buitenmuur zit gemetseld hebben we deze maar niet gesloopt. (en hij zit ons niet heel veel in de weg.

Links van de deur zit de warmtepomp en het buffervat.
x4k8du7u6.jpg
Hierboven zie je de links de warmwater aansluitingen zitten van respectievelijk, de garage, de keuken en de bovenverdieping, en rechts daarvan de koud water leidingen. Rechtstreek op het systeem met het buffervat zit ook een expansievat, zodat hij altijd wat er ook gebeurt zijn druk kwijt kan.
Alle leidingen zijn apart af te sluiten, zodat we nooit het hele systeem drukloos moeten maken, mochten we ergens aan willen werken.

Ook zie je rechts onderin beeld nog een vulkraantje voor het systeem en een provisorische aftakking naar het buitenkraantje en de wc. (dit moet nog in koper gemaakt worden want dit flex ziet er natuurlijk niet heel fraai uit.

Helemaal links in de hoek zie je de leidingen voor de CV weglopen.
c89ahhe.jpg

Rechts onder in de hoek, zitten twee verdelers van ieder 11 groepen met pomp voor de vloerverwarming, vanwege de grootte van de totale vloerverwarming (ruim 1900meter) gekozen voor varianten met pomp, dit was wellicht niet nodig maar beter een pomp te veel dan te weinig. Op de groepen zitten automatische ontluchters, zodat we dit niet met het handje moeten doen.
w3bxk2vgk.jpg
Ook zit op het volledige CV-systeem nog een tweede expansievat. Vanwege de grootte van het systeem zou het kleine expansievat op de warmtepomp in theorie te klein kunnen zijn, en ik speel liever op safe, dan dat het een keer misgaat.

Ook is de vloerverwarming middels kogelkranen separaat af te sluiten van het systeem, en heeft het zijn eigen Thermostaat.

Boven de vloerverwarmingverdelers gaan we over voor het cv-systeem voor boven, hierbij hebben we de badkamer (vloerverwarming en radiator) een aparte leiding gegeven, en het overige systeem. De badkamer heeft een eigen Thermostaat gekregen, omdat je deze mogelijk eerder open wil zetten (hoger wil hebben) dan de rest van het huis. Ook hier zijn de diverse systemen weer apart dicht te zetten. en voorzien van automatische ontluchters.

Binnenkort gaan we de buitenunit aansluiten, en kunnen we het geheel afwerken.
In een tweede fase zal ik nog zonnepanelen plaatsen, waarvan de omvormers links naast de bestaande schoorsteen mogen komen.

Iemand nog vragen?
pi_181056127
Hoeveel geluid komt er vanaf?
Pelletkachel: die komt er voor eventueel warm water dus? Of ook luchtverwarming?
Gebruik je het warmtepomp systeem + vloerverwarmingsbuizen ook om te koelen?
pi_181057314
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 16:02 schreef FranticDJ het volgende:
Hoeveel geluid komt er vanaf?
Pelletkachel: die komt er voor eventueel warm water dus? Of ook luchtverwarming?
Gebruik je het warmtepomp systeem + vloerverwarmingsbuizen ook om te koelen?
Hoeveel geluid, momenteel eigenlijk nul. Maar hij is nog niet aangesloten op de buitenunit. Dus als we dat hebben zijn we er pas echt uit.
Een palletkachel zal er sowieso nooit komen, of een palletketel, of een hout-cv-haard. Die kan dan de garage bijverwarmen en het waterzijdige deel, helpt dan mee het buffervat op temperatuur te houden. Warm water komt ook allemaal via het buffervat.

Ik kan eventueel koelen met de vloerverwarmingsbuizen al is dat niet heel efficient met een luchtwarmtepomp heb ik begrepen, en gelukkig is het beneden binnen bij ons niet zo snel warm. Of we dat dus uiteindelijk gaan gebruiken weet ik nog niet.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')