Heerlijk als puree.quote:Op dinsdag 3 juli 2018 20:02 schreef RobinOok het volgende:
Ik haat doperwten in vrijwel alle vorm. Vergissingsgroente. Foutje van de natuur.
wekelijks op t menu in het bedrijfs restaurant ...quote:Op dinsdag 3 juli 2018 19:48 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Spruitjes uit diepvries zijn ook ontzettend smerig. Tijdje geleden gehad omdat er geen verse spruitjes waren.
Als kind ooit bij mensen geweest en die aten avg. Met als G rauwe andijvie met stukjes ui (punt, niet meer ingrediënten) En je moést je bord leeg eten.quote:Op dinsdag 3 juli 2018 20:04 schreef liedetector het volgende:
[..]
andijvie moet je nooit koken is mijn mening..en rode kool als je alle stronken eruit snijd kan je best leuke dingen mee doen hoor
Nee, niet te vergelijken. Rode kool kan echt heul lekker zijn. Andijvie sowieso. Dat eet ik graag.quote:Op dinsdag 3 juli 2018 20:04 schreef freecell het volgende:
[..]
Dat was rode kool al toch? Of lag dat aan mijn moeder? (doodkoken en aanmaken ook met andijvie )
zo gauw ze melig worden zijn ze kut, gewoon knapperig en vers vind ik het best okayquote:Op dinsdag 3 juli 2018 20:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, chefs zijn daar dol op.
Wij werken ze dan snel weg om te genieten van de rest van het gerecht.
Nou ja, okay, vers zijn ze een stuk minder vies, maar nog steeds niet lekker.
Andijvie vind ik nu ook lekker Rode kool heb ik al in vele variaties gehad, maar het blijft herinneringen oproepen aan doodgekookte. Mét rozijntjes... ook doodgekookt.quote:Op dinsdag 3 juli 2018 20:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, niet te vergelijken. Rode kool kan echt heul lekker zijn. Andijvie sowieso. Dat eet ik graag.
door aardappels gestampt is dat best een leuke basis! wel met een goeie ui en heel fijn gesneden wat spekjes etc...ik ben voorquote:Op dinsdag 3 juli 2018 20:07 schreef freecell het volgende:
[..]
Als kind ooit bij mensen geweest en die aten avg. Met als G rauwe andijvie met stukjes ui (punt, niet meer ingrediënten) En je moést je bord leeg eten.
Ook niet succesvol. En mij als kind vertellen dat ik mijn bord moest leegeten was zeer zéér zeldzaam noodzakelijk.
ik dacht dat de traditie appeltjes waren trouwens? (nooit op die manier op (geluk dat mijn moeder wel kon kokoen al kwam ze uit '39 en niks te gaar ook! mis dr kookkunst nogquote:
bij dat lapje rundvlees en een halve fles wijn en nog wat dingen trek ik dat ook welquote:Op dinsdag 3 juli 2018 20:11 schreef fietsie het volgende:
Mijn opa kookte gewoon een hele ui als avondmaal, met aardappel en een lapje
Ik at als kind geen andijvie en geen spekjes en liet me ook door niemand dwingen mijn bord leeg te eten. Met dank aan mijn vader, die zei altijd "ik heb de oorlog meegemaakt, je gaat iemand niet dwíngen te eten ".quote:Op dinsdag 3 juli 2018 20:07 schreef freecell het volgende:
[..]
Als kind ooit bij mensen geweest en die aten avg. Met als G rauwe andijvie met stukjes ui (punt, niet meer ingrediënten) En je moést je bord leeg eten.
Ook niet succesvol. En mij als kind vertellen dat ik mijn bord moest leegeten was zeer zéér zeldzaam noodzakelijk.
ik deed niet anders als je eens ergens "moest"eten tussen de middag... ging er roomboter en kaar op dat broodje..... superdoei!!!! en melk in de thee.... later!!!!! ik heb mn hele jeugd nergens gegeten geloof ik wat dat betreft en idd make me!!!! never nooitquote:Op dinsdag 3 juli 2018 20:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik at als kind geen andijvie en geen spekjes en liet me ook door niemand dwingen mijn bord leeg te eten. Met dank aan mijn vader, die zei altijd "ik heb de oorlog meegemaakt, je gaat iemand niet dwíngen te eten ".
Kan je zeggen, stuk beter voor je BMI ook, als je niks om eten geeft.
wacht maar tot ze de 40 gepasseert is (ik heb tot mn dik 33ste maar 53 kilo gewogen..het houdt en op vanzelf!!!!quote:
Zéker! Dat maakte mijn moeder dan weer heel erg goedquote:Op dinsdag 3 juli 2018 20:08 schreef liedetector het volgende:
[..]
door aardappels gestampt is dat best een leuke basis! wel met een goeie ui en heel fijn gesneden wat spekjes etc...ik ben voor
Waar had je die gehaald?quote:Op dinsdag 3 juli 2018 19:49 schreef freecell het volgende:
De citroenschijfjes uit de diepvries zijn hier bij iedereen een hit
Dit. Sowieso.quote:Op dinsdag 3 juli 2018 20:17 schreef liedetector het volgende:
[..]
wacht maar tot ze de 40 gepasseert is (ik heb tot mn dik 33ste maar 53 kilo gewogen..het houdt en op vanzelf!!!!
Gewoon bij de AH, had ze ook nog niet eerder gezien. Maar perfect voor 'om 16:00 één cola/witbiertje/bubbelwater/tonic' zonder dat je meteen een hele citroen aansnijdt. En het is meteen een ijsklontje.quote:
Mijn oudste zus is ook uit 45.quote:Op dinsdag 3 juli 2018 20:17 schreef freecell het volgende:
Mijn moeder is uit '45 maar moest bij ons wel altijd voor 10 mensen koken, waaronder 5 héle grote eters.
ik kijk de fotos nooit meer!!! man man man.... laast gewoon al mn maatjes 28 broeken weggegooit met pijn in mn hart zo van dat wordt m NOOOIT meerquote:Op dinsdag 3 juli 2018 20:21 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dit. Sowieso.
Koken als hobby nemen helpt ook niet.
Samenwonen ook niet.
Maar goed, heb er mooie herinneringen aan, aan dat lijf.
Zit dus al weken te zoeken hier bij de AH maar ze hebben het hier blijkbaar nog nietquote:Op dinsdag 3 juli 2018 20:22 schreef freecell het volgende:
[..]
Gewoon bij de AH, had ze ook nog niet eerder gezien. Maar perfect voor 'om 16:00 één cola/witbiertje/bubbelwater/tonic' zonder dat je meteen een hele citroen aansnijdt. En het is meteen een ijsklontje.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |