Lekker!quote:Op donderdag 18 oktober 2018 20:21 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Chocolade taart van Ottolengi. Erbij nog espresso kaneel room
Over t opbergen, t is hier zoveel geworden dat de halve trapkast vol staat en nog een kast in de keuken
Alsnog jammer! Nu geen idee hoe droog/stevig/zompig de cake isquote:Op donderdag 18 oktober 2018 21:21 schreef Zo-is-dat het volgende:
Helaaas! Maar die was ook niet zo spannend want niet gevuld
Met wodka?quote:Op zaterdag 20 oktober 2018 18:44 schreef Goitske het volgende:
Ik heb laatst zelf vanille extract gemaakt. Na ruim 2 maanden wachten en regelmatig even om schudden gebruikt en hij is echt heel fijn! Zitten geen dure peulen in gewoon supermarkt maar echt dikke prima! Kan een tijdje vooruit en ga een nieuwe alvast maken want je moet wel echt 2 maanden wachten voordat hij zover is
ja met wodka gemaakt. Ben er erg blij mee.quote:Op zaterdag 20 oktober 2018 18:50 schreef Molo het volgende:
[..]
Met wodka?
Ik heb hier al een jaar of vier zo'n fles. Steeds wat wodka erbij en stokjes erbij proppen. Goeie zut dat
dat deeg is ook perfect vind ik. Tot nu toe beste recept wat ik ooit gebonden hebquote:Op vrijdag 26 oktober 2018 13:09 schreef kloink het volgende:
Thanks..maar het gaat mij juist niet om de zompige bodems. Dit werkt ook goed met custard etc. Ik zoek de truc om zo'n dikke korst te krijgen zonder dat ie kruimelig en bleek wordt zoals de meeste standaard appeltaarten.
ik was er ook bang voor. Normaal gebruik ik voor baksels zongedroogde tomaten maar 2 kinderen in relstand in de winkel dus de helft van de boodschappen vergeten... Nu wel de binnenkant er uit gehaaldquote:Op vrijdag 26 oktober 2018 23:22 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ziet er mooi uit, ik had iets zompigers verwacht bij verse tomaat
volgende keer ook fotos plaatsenquote:Op vrijdag 26 oktober 2018 15:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb brownies gebakken volgens dit recept
230 g Bittere chocolade
130 g Boter
140 g Meel
210 g Donkerbruine basterdsuiker
1/2 TL Bakpoeder
1/4 TL zout
Vanille extract of het merg van 1 stokje
3 Eieren
100 gram gebroken bittere choclade
Boter en Chocolade au bain marie zachtjes smelten, onderwijl de andere ingredienten mengen zonder het meel en de gebroken chocolade. Gesmolten chocolade toevoegen, dan voorzichtig het meel erdoor zeven. Hiena de gebroken chocolade erdoor.
Lage bakvorm met bakpapier beleggen en het mengsel erin gieten.
20-25 minuten bakken bij 180 graden,
Jum Jum Jum
plakkerige chocoladige goedheid.
leukquote:Op vrijdag 26 oktober 2018 21:45 schreef Goitske het volgende:
Een hartige versie van het brood gemaakt met pesto Parmazaan tomaatjes (had helaas geen gedroogde tomaatjes) en pijnboompitten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Lekker idee!quote:Op vrijdag 16 november 2018 15:20 schreef Goitske het volgende:
Pepernoten brood met amandelspijs en garneer amandelen.
Ik enthousiast aan de gang met een eigen bedenksel zegt een vriendin je weet dat Robert v beckboven ook een heel lekker recept heeft hč? Dus die ook gebakken. Mijn oudste van 6 mocht de proever zijn en hij gaat voor het recept van mij door de amandelspijs 😊 volgende keer misschien een combinatie van beide samen.
Dus hierbij mijn eigen pepernotenbrood (2 stuks)
Benodigdheden
Deeg:
500 gram brood bloem bijv amerikaans patent bloem
7 gram droge gist
7 gram zeezout
2 theelepels suiker
250 ml melk
50 gram boter
1 ei
2 eetlepels speculaaskruiden
Vulling 150 gram pepernoten en amandelspijs
Meng de bloem, gist, zeezout, speculaaskruiden en suiker
Verwarm de melk een klein beetje tot ongeveer lichaamstemperatuur en smelt de boter er in.
Doe de melk bij het droge mengsel en voeg het ei toe
Kneed alles tot een goede bal. Laat een uur rijzen. Verdeel in 2 stukken als je 2 broden wil of maak 1 hele grote.
Rol uit, verdeel de pepernoten er over heen. Leg een mooie rol amandelspijs op het deeg en rol strak op, ganeer met de amandelen. Sluit de eindjes en laat weer een uur rijzen
Bak het brood op 180 graden gedurende 35-40 min.
[ afbeelding ]
En van deze heb ik 4 kleine broodjes recept van Robert
[ afbeelding ]
Friet/patat-discussie all over again!quote:Op maandag 19 november 2018 15:43 schreef Molo het volgende:
Lekker idee!
Maar dat zijn kruidnootjes toch?
Dat is hetzelfde product, dit niet bepaaldquote:Op maandag 19 november 2018 16:29 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Friet/patat-discussie all over again!
Ja ik weet het, maar ik vergeet ieder jaar weer wat wat is. Gemakshalve noem ik die speculaas-achtige "pepernoten" en die taai taai-achtige "pepernoten van de bakker".quote:Op maandag 19 november 2018 16:31 schreef Molo het volgende:
Dat is hetzelfde product, dit niet bepaald
Wilde laatst pepernoten (man had shitload gekocht en die waren hard geworden) verwerken in een pudding of cake ofzo.
Nou.... Best veel recepten gevonden, maar vrijwel allemaal bleken kruidnoten te bedoelen.
Ik word daar dus pissig van, het is gewoon heel wat anders, wat toevallig ook rond Sinterklaas wordt gegeten
En nu zin in patat met mayonaise
yep klopt maar waar je ook kijkt incl in kookboeken staat altijd pepernotenquote:Op maandag 19 november 2018 15:43 schreef Molo het volgende:
[..]
Lekker idee!
Maar dat zijn kruidnootjes toch?
Ah ja, dat zijn idd andere boeken, ik heb alleen haar eerste boek nu, leek me mooi om te starten ik zal die 2 eens in de reservering bij de bieb zetten, kan ik eens kijken wat daar in staat.quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:01 schreef Goitske het volgende:
Geen idee, ik bak ook niet via Levine haar boeken maar Robert van beckboven en de Broodbijbel. Ben beide nog niet in de recepten die ik heb gemaakt tegen gekomen
Ik vraag mij ook af waarvoor je tarwegluten nodig hebt want zover ik weet zitten die in je meel tenzij je glutenvrij meel hebt.
Ik weet dat je glutenpoeder kunt kopen online, zit nu niet op mijn werk dus kan niet nakijken in mijn mail waar wij die bestellen. Is bij een webshop die ook meel enzo verkoopt. (wij gebruiken het voor gluten provocatie bij gluten intolerantie niet te verwarren met coeliakie want dan ben je gewoon je hele leven de Sjaak)
ik heb nog bij geen recept van haar tarwegluten gezien, maar die heb ik wel in huis (molenwinkel in Santpoort zuid). Semolina is bij betere winkels te koop, daar wordt pasta van gemaakt. AH heeft het ook dacht ik. In ieder geval Ekoplaza en Marqtquote:Op vrijdag 23 november 2018 09:50 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Hoi allemaal,
ik heb even een vraagje: ik ben begonnen aan broodbakken via de kookboeken van Levine. Nu ben ik bezig met de tweede keer en dat gaat best wel goed volgens mij (blijft toch altijd spannend - ik moet ook zelf kneden want heb een goedkopere mixer dus durf ik niet te gebruiken en geen broodbakmachine want die dingen zijn erg groot en we barsten al uit ons huis van de spullen ... Dus goed voor de spierballen zullen we maar zeggen )! Ik krijg dit weekend een lepel weegschaal dinges, dus dan kan ik de kleine dingen echt goed afwegen.
Ik zag nu alleen 2 dingen staan waarvan ik niet goed weet waar ik die het beste kan halen: semolina en tarwegluten ... Hebben jullie advies waar ik dit het beste kan halen?
Alvast bedankt!
Mijn bloem en meel en zo komt al van een molen uit de buurt en niet uit de supermarkt, dus dat is al wel geregeld, maar die hebben deze spullen niet ...
Boek "Brood uit eigen oven" recept pagina 63, "volkoren sesambrood" die wil ik graag gaan maken. Daar staan ze als optioneel hoor, maar omdat het erbij staat dat het brood luchtiger wordt leek me het proberen wel waard. Santpoort Zuid is voor mij wat ver weg, woon in de buurt van Utrecht En zie het bij de Zuidmolen maar daar is het weer bijna ¤ 7,- verzendkosten ...quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:24 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
ik heb nog bij geen recept van haar tarwegluten gezien, maar die heb ik wel in huis (molenwinkel in Santpoort zuid). Semolina is bij betere winkels te koop, daar wordt pasta van gemaakt. AH heeft het ook dacht ik. In ieder geval Ekoplaza en Marqt
En welke boek van Robert van Beckhoven kan ik dan het beste mee beginnen?quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:01 schreef Goitske het volgende:
Geen idee, ik bak ook niet via Levine haar boeken maar Robert van beckboven en de Broodbijbel. Ben beide nog niet in de recepten die ik heb gemaakt tegen gekomen
Ik vraag mij ook af waarvoor je tarwegluten nodig hebt want zover ik weet zitten die in je meel tenzij je glutenvrij meel hebt.
Ik weet dat je glutenpoeder kunt kopen online, zit nu niet op mijn werk dus kan niet nakijken in mijn mail waar wij die bestellen. Is bij een webshop die ook meel enzo verkoopt. (wij gebruiken het voor gluten provocatie bij gluten intolerantie niet te verwarren met coeliakie want dan ben je gewoon je hele leven de Sjaak)
die heb ik wel eens gemaakt, maar nooit gluten toegevoegd.quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:27 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Boek "Brood uit eigen oven" recept pagina 63, "volkoren sesambrood" die wil ik graag gaan maken. Daar staan ze als optioneel hoor, maar omdat het erbij staat dat het brood luchtiger wordt leek me het proberen wel waard. Santpoort Zuid is voor mij wat ver weg, woon in de buurt van Utrecht En zie het bij de Zuidmolen maar daar is het weer bijna ¤ 7,- verzendkosten ...
Maar wordt het brood dan niet heel compact ? Want anders ga ik het gewoon eens proberen wel zonder de sesamolie in eerste instantie want ook dat heb ik niet zomaar staan ...quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:43 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
die heb ik wel eens gemaakt, maar nooit gluten toegevoegd.
Nou, ga ik dat eens zonder dat spul proberenquote:Op vrijdag 23 november 2018 10:55 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Zelfgebakken brood wordt nooit gelijk aan fabrieksbrood, maar in volkorenmeel zitten gewoon gluten(kijk naar eiwit percentage)
Hoe beter je kneed hoe beter de gluten zich gaan ontwikkelen en hoe beter het brood gaat rijzen
Zeker wel, maar heb het idee dat degene die ik heb niet zo goed werkt Is van die instant gist van de supermarkt. Dus vandaar dat ik nieuwe krijg van de molen dit weekend.quote:Op vrijdag 23 november 2018 11:18 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Je hebt nu geen gist gebruikt? Dan krijg je sowieso baksteen
Met de hand kneden is wel zwaar, je krijgt niet makkelijk echt goed gekneed brood
die van de buurtsuper of van de molen geen verschil hoor van de instantquote:Op vrijdag 23 november 2018 11:35 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Zeker wel, maar heb het idee dat degene die ik heb niet zo goed werkt Is van die instant gist van de supermarkt. Dus vandaar dat ik nieuwe krijg van de molen dit weekend.
eens! Je moet een stukje deeg pakken en dat heel zachtjes uit elkaar trekken tot je een dun vliesje hebt. Lukt dat niet nog even doorknedenquote:Op vrijdag 23 november 2018 11:52 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Zoek eens op haar site naar ‘vliesje trekken’ waarmee je jan controleren of deeg genoeg gekneed is daar zit grotere winst dan gistsoort denk ik
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |