abonnement Unibet Coolblue
pi_182597067


Chocolade taart van Ottolengi. Erbij nog espresso kaneel room :9~

Over t opbergen, t is hier zoveel geworden dat de halve trapkast vol staat en nog een kast in de keuken O-) :D
  donderdag 18 oktober 2018 @ 20:31:51 #252
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_182597215
quote:
1s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 20:21 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Chocolade taart van Ottolengi. Erbij nog espresso kaneel room :9~

Over t opbergen, t is hier zoveel geworden dat de halve trapkast vol staat en nog een kast in de keuken O-) :D
Lekker!

Shot van de binnenkant? :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_182598248
Helaaas! Maar die was ook niet zo spannend want niet gevuld :+
  donderdag 18 oktober 2018 @ 21:45:46 #254
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_182598754
quote:
1s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 21:21 schreef Zo-is-dat het volgende:
Helaaas! Maar die was ook niet zo spannend want niet gevuld :+
Alsnog jammer! Nu geen idee hoe droog/stevig/zompig de cake is ;(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_182632248
Ik heb laatst zelf vanille extract gemaakt. Na ruim 2 maanden wachten en regelmatig even om schudden gebruikt en hij is echt heel fijn! Zitten geen dure peulen in gewoon supermarkt maar echt dikke prima! Kan een tijdje vooruit en ga een nieuwe alvast maken want je moet wel echt 2 maanden wachten voordat hij zover is *O*
  zaterdag 20 oktober 2018 @ 18:50:14 #256
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_182632351
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 oktober 2018 18:44 schreef Goitske het volgende:
Ik heb laatst zelf vanille extract gemaakt. Na ruim 2 maanden wachten en regelmatig even om schudden gebruikt en hij is echt heel fijn! Zitten geen dure peulen in gewoon supermarkt maar echt dikke prima! Kan een tijdje vooruit en ga een nieuwe alvast maken want je moet wel echt 2 maanden wachten voordat hij zover is *O*
Met wodka?

Ik heb hier al een jaar of vier zo'n fles. Steeds wat wodka erbij en stokjes erbij proppen. Goeie zut dat _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_182633420
Ja, heb ik ook. Maar moet er weer eens wat nieuwe stokjes bij doen eigenlijk.
pi_182633658
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 oktober 2018 18:50 schreef Molo het volgende:

[..]

Met wodka?

Ik heb hier al een jaar of vier zo'n fles. Steeds wat wodka erbij en stokjes erbij proppen. Goeie zut dat _O_
ja met wodka gemaakt. Ben er erg blij mee.
Nu eerst een klein flesje om te testen
pi_182715869
Vandaag brood gebakken met een vriendin



pi_182719324
Oh, dat ziet er goed uit zg!
pi_182724457
Thanks
pi_182751654
Hoi!

Appeltaart...daar draait het om in mijn leven :-) Als ie ergens op de kaart staat dan moet ie besteld worden. Ik vind het vervolgens een uitdaging om de beste zelf na te maken. Ondanks tientallen pogingen lukt mij dit niet met de taarten van de (Amsterdamse) bakkerswinkel en die van 'De drie Greafjes'. Het gaat mij dan vooral om de bodem en korst van de taart. Deze zijn niet kruimelig/koekig zoals de standaard Nederlandse (Koopmans) taart maar zijn wat zacht en lijkt een beetje op een soort cookie dough. Ik heb al geprobeerd om meer deeg en boter toe te voegen, (meer) basterd suiker te gebruiken maar dat is niet het geheim. Extra ei maakt het alleen maar meer luchtiger en juist niet dat hele dikke donkere.

Ik heb geprobeerd wat foto's te vinden van wat ik bedoel. Op de eerste foto zie je aan de korst dat ie nog een beetje donker is (bijna underbaked).

Jullie tips wat ik kan proberen om hiervan in de buurt te komen?



pi_182752268
Oké hier komt mijn tip voor de perfecte appeltaart naar mijn idee

https://www.rutgerbakt.nl/recept-de-lekkerste-appeltaart/

Dit recept en dan op de bodem als isolatie laag een hele goede hand havermout.

De appeltjes of appel/rozijnen mix goed aandrukken voor een stevige taart die niet direct uit elkaar valt.

Het is dus niet de taart die jij bedoeld maar echt de moeite waard
pi_182752377
Bakblik even aanzetten op een pitje op je fornuis voor ie de oven in gaat ;)

Pizzasteen/betontegel een uur voorverwarmen in een hete oven. Daar je appeltaart op zetten :7 scheelt ook weer tegen zompige bodems.
pi_182753227
Thanks..maar het gaat mij juist niet om de zompige bodems. Dit werkt ook goed met custard etc. Ik zoek de truc om zo'n dikke korst te krijgen zonder dat ie kruimelig en bleek wordt zoals de meeste standaard appeltaarten.
  vrijdag 26 oktober 2018 @ 13:21:56 #266
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_182753462
Bodem blind bakken :Y
Ik heb je lief mijn hele leven
  vrijdag 26 oktober 2018 @ 15:14:08 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182755712
Ik heb brownies gebakken volgens dit recept
230 g Bittere chocolade
130 g Boter
140 g Meel
210 g Donkerbruine basterdsuiker
1/2 TL Bakpoeder
1/4 TL zout
Vanille extract of het merg van 1 stokje
3 Eieren
100 gram gebroken bittere choclade

Boter en Chocolade au bain marie zachtjes smelten, onderwijl de andere ingredienten mengen zonder het meel en de gebroken chocolade. Gesmolten chocolade toevoegen, dan voorzichtig het meel erdoor zeven. Hiena de gebroken chocolade erdoor.
Lage bakvorm met bakpapier beleggen en het mengsel erin gieten.
20-25 minuten bakken bij 180 graden,
Jum Jum Jum
plakkerige chocoladige goedheid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182762786
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 13:09 schreef kloink het volgende:
Thanks..maar het gaat mij juist niet om de zompige bodems. Dit werkt ook goed met custard etc. Ik zoek de truc om zo'n dikke korst te krijgen zonder dat ie kruimelig en bleek wordt zoals de meeste standaard appeltaarten.
dat deeg is ook perfect vind ik. Tot nu toe beste recept wat ik ooit gebonden heb
pi_182762815
Een hartige versie van het brood gemaakt met pesto Parmazaan tomaatjes (had helaas geen gedroogde tomaatjes) en pijnboompitten

pi_182764729
Ziet er mooi uit, ik had iets zompigers verwacht bij verse tomaat
pi_182769125
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 23:22 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ziet er mooi uit, ik had iets zompigers verwacht bij verse tomaat
ik was er ook bang voor. Normaal gebruik ik voor baksels zongedroogde tomaten maar 2 kinderen in relstand in de winkel dus de helft van de boodschappen vergeten... Nu wel de binnenkant er uit gehaald

De kaneelversie gaat nu zo de oven in op verzoek van manlief... Die vond het nodig dat die ook gemaakt werd
pi_182777212
Heel veel goede reacties gehad op het kaneel brood en pesto brood vandaag. Had beide voor de verjaardagsvisite klaar staan ging met een noodgang op
pi_182795482
Vandaag de traktatie voor onze oudste gemaakt die afgelopen donderdag 6 is geworden

Thema dit jaar van de hele verjaardag is Minions

  zondag 28 oktober 2018 @ 23:06:30 #274
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_182806231
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 15:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb brownies gebakken volgens dit recept
230 g Bittere chocolade
130 g Boter
140 g Meel
210 g Donkerbruine basterdsuiker
1/2 TL Bakpoeder
1/4 TL zout
Vanille extract of het merg van 1 stokje
3 Eieren
100 gram gebroken bittere choclade

Boter en Chocolade au bain marie zachtjes smelten, onderwijl de andere ingredienten mengen zonder het meel en de gebroken chocolade. Gesmolten chocolade toevoegen, dan voorzichtig het meel erdoor zeven. Hiena de gebroken chocolade erdoor.
Lage bakvorm met bakpapier beleggen en het mengsel erin gieten.
20-25 minuten bakken bij 180 graden,
Jum Jum Jum
plakkerige chocoladige goedheid.
volgende keer ook fotos plaatsen *O*
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zondag 28 oktober 2018 @ 23:07:10 #275
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_182806239
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 21:45 schreef Goitske het volgende:
Een hartige versie van het brood gemaakt met pesto Parmazaan tomaatjes (had helaas geen gedroogde tomaatjes) en pijnboompitten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
leuk :9
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_183080449
Het is niet echt bakken, maar ik heb vanmiddag met peuter samen geprobeerd om een chocoladeletter te maken. Dat lukte nog best aardig, dus die gaan we in Sinterklaastijd nog wel een paar keer maken als cadeautje voor iemand.
pi_183080961
Heel erg leuk en hoort toch bij banket
pi_183185004
Pepernoten brood met amandelspijs en garneer amandelen.
Ik enthousiast aan de gang met een eigen bedenksel zegt een vriendin je weet dat Robert v beckboven ook een heel lekker recept heeft hč? Dus die ook gebakken. Mijn oudste van 6 mocht de proever zijn en hij gaat voor het recept van mij door de amandelspijs 😊 volgende keer misschien een combinatie van beide samen.
Dus hierbij mijn eigen pepernotenbrood (2 stuks)

Benodigdheden
Deeg:
500 gram brood bloem bijv amerikaans patent bloem
7 gram droge gist
7 gram zeezout
2 theelepels suiker
250 ml melk
50 gram boter
1 ei
2 eetlepels speculaaskruiden

Vulling 150 gram pepernoten en amandelspijs

Meng de bloem, gist, zeezout, speculaaskruiden en suiker
Verwarm de melk een klein beetje tot ongeveer lichaamstemperatuur en smelt de boter er in.
Doe de melk bij het droge mengsel en voeg het ei toe
Kneed alles tot een goede bal. Laat een uur rijzen. Verdeel in 2 stukken als je 2 broden wil of maak 1 hele grote.
Rol uit, verdeel de pepernoten er over heen. Leg een mooie rol amandelspijs op het deeg en rol strak op, ganeer met de amandelen. Sluit de eindjes en laat weer een uur rijzen

Bak het brood op 180 graden gedurende 35-40 min.



En van deze heb ik 4 kleine broodjes recept van Robert
pi_183244094


Simpel appel kruimel taartje! :Y)
  maandag 19 november 2018 @ 15:43:05 #280
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183244131
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 november 2018 15:20 schreef Goitske het volgende:
Pepernoten brood met amandelspijs en garneer amandelen.
Ik enthousiast aan de gang met een eigen bedenksel zegt een vriendin je weet dat Robert v beckboven ook een heel lekker recept heeft hč? Dus die ook gebakken. Mijn oudste van 6 mocht de proever zijn en hij gaat voor het recept van mij door de amandelspijs 😊 volgende keer misschien een combinatie van beide samen.
Dus hierbij mijn eigen pepernotenbrood (2 stuks)

Benodigdheden
Deeg:
500 gram brood bloem bijv amerikaans patent bloem
7 gram droge gist
7 gram zeezout
2 theelepels suiker
250 ml melk
50 gram boter
1 ei
2 eetlepels speculaaskruiden

Vulling 150 gram pepernoten en amandelspijs

Meng de bloem, gist, zeezout, speculaaskruiden en suiker
Verwarm de melk een klein beetje tot ongeveer lichaamstemperatuur en smelt de boter er in.
Doe de melk bij het droge mengsel en voeg het ei toe
Kneed alles tot een goede bal. Laat een uur rijzen. Verdeel in 2 stukken als je 2 broden wil of maak 1 hele grote.
Rol uit, verdeel de pepernoten er over heen. Leg een mooie rol amandelspijs op het deeg en rol strak op, ganeer met de amandelen. Sluit de eindjes en laat weer een uur rijzen

Bak het brood op 180 graden gedurende 35-40 min.

[ afbeelding ]

En van deze heb ik 4 kleine broodjes recept van Robert
[ afbeelding ]
Lekker idee!

Maar dat zijn kruidnootjes toch?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 19 november 2018 @ 16:29:17 #281
269689 crew  Viv
pi_183245077
quote:
1s.gif Op maandag 19 november 2018 15:43 schreef Molo het volgende:
Lekker idee!

Maar dat zijn kruidnootjes toch?
Friet/patat-discussie all over again! ;)
  maandag 19 november 2018 @ 16:31:48 #282
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183245126
quote:
1s.gif Op maandag 19 november 2018 16:29 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Friet/patat-discussie all over again! ;)
Dat is hetzelfde product, dit niet bepaald

Wilde laatst pepernoten (man had shitload gekocht en die waren hard geworden) verwerken in een pudding of cake ofzo.
Nou.... Best veel recepten gevonden, maar vrijwel allemaal bleken kruidnoten te bedoelen.
Ik word daar dus pissig van, het is gewoon heel wat anders, wat toevallig ook rond Sinterklaas wordt gegeten

En nu zin in patat met mayonaise :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 19 november 2018 @ 17:15:28 #283
269689 crew  Viv
pi_183246077
quote:
1s.gif Op maandag 19 november 2018 16:31 schreef Molo het volgende:
Dat is hetzelfde product, dit niet bepaald

Wilde laatst pepernoten (man had shitload gekocht en die waren hard geworden) verwerken in een pudding of cake ofzo.
Nou.... Best veel recepten gevonden, maar vrijwel allemaal bleken kruidnoten te bedoelen.
Ik word daar dus pissig van, het is gewoon heel wat anders, wat toevallig ook rond Sinterklaas wordt gegeten

En nu zin in patat met mayonaise :9
Ja ik weet het, maar ik vergeet ieder jaar weer wat wat is. Gemakshalve noem ik die speculaas-achtige "pepernoten" en die taai taai-achtige "pepernoten van de bakker". :')

En hmm, frietjes! O+
pi_183250627
quote:
1s.gif Op maandag 19 november 2018 15:43 schreef Molo het volgende:

[..]

Lekker idee!

Maar dat zijn kruidnootjes toch?
yep klopt maar waar je ook kijkt incl in kookboeken staat altijd pepernoten
Daarnaast zijn echte pepernoten vies

#teampatat
pi_183319170
Hoi allemaal,

ik heb even een vraagje: ik ben begonnen aan broodbakken via de kookboeken van Levine. Nu ben ik bezig met de tweede keer en dat gaat best wel goed volgens mij (blijft toch altijd spannend - ik moet ook zelf kneden want heb een goedkopere mixer dus durf ik niet te gebruiken en geen broodbakmachine want die dingen zijn erg groot en we barsten al uit ons huis van de spullen ... Dus goed voor de spierballen zullen we maar zeggen ;) )! Ik krijg dit weekend een lepel weegschaal dinges, dus dan kan ik de kleine dingen echt goed afwegen.

Ik zag nu alleen 2 dingen staan waarvan ik niet goed weet waar ik die het beste kan halen: semolina en tarwegluten ... Hebben jullie advies waar ik dit het beste kan halen?

Alvast bedankt!

Mijn bloem en meel en zo komt al van een molen uit de buurt en niet uit de supermarkt, dus dat is al wel geregeld, maar die hebben deze spullen niet ...
pi_183319364
Geen idee, ik bak ook niet via Levine haar boeken maar Robert van beckboven en de Broodbijbel. Ben beide nog niet in de recepten die ik heb gemaakt tegen gekomen

Ik vraag mij ook af waarvoor je tarwegluten nodig hebt want zover ik weet zitten die in je meel tenzij je glutenvrij meel hebt.

Ik weet dat je glutenpoeder kunt kopen online, zit nu niet op mijn werk dus kan niet nakijken in mijn mail waar wij die bestellen. Is bij een webshop die ook meel enzo verkoopt. (wij gebruiken het voor gluten provocatie bij gluten intolerantie niet te verwarren met coeliakie want dan ben je gewoon je hele leven de Sjaak)
pi_183319728
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:01 schreef Goitske het volgende:
Geen idee, ik bak ook niet via Levine haar boeken maar Robert van beckboven en de Broodbijbel. Ben beide nog niet in de recepten die ik heb gemaakt tegen gekomen

Ik vraag mij ook af waarvoor je tarwegluten nodig hebt want zover ik weet zitten die in je meel tenzij je glutenvrij meel hebt.

Ik weet dat je glutenpoeder kunt kopen online, zit nu niet op mijn werk dus kan niet nakijken in mijn mail waar wij die bestellen. Is bij een webshop die ook meel enzo verkoopt. (wij gebruiken het voor gluten provocatie bij gluten intolerantie niet te verwarren met coeliakie want dan ben je gewoon je hele leven de Sjaak)
Ah ja, dat zijn idd andere boeken, ik heb alleen haar eerste boek nu, leek me mooi om te starten :) ik zal die 2 eens in de reservering bij de bieb zetten, kan ik eens kijken wat daar in staat.

Wat ik begrijp uit haar boek is dat tarwegluten bij volkorenbrood helpen (dus zonder toevoeging van ander bloem) om het brood luchtiger te maken. Het kan wel zonder, maar kan me voorstellen dat het wel helpt dus wilde het eens proberen.

En semolina ken ik helemaal niet ...
pi_183319736
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 09:50 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Hoi allemaal,

ik heb even een vraagje: ik ben begonnen aan broodbakken via de kookboeken van Levine. Nu ben ik bezig met de tweede keer en dat gaat best wel goed volgens mij (blijft toch altijd spannend - ik moet ook zelf kneden want heb een goedkopere mixer dus durf ik niet te gebruiken en geen broodbakmachine want die dingen zijn erg groot en we barsten al uit ons huis van de spullen ... Dus goed voor de spierballen zullen we maar zeggen ;) )! Ik krijg dit weekend een lepel weegschaal dinges, dus dan kan ik de kleine dingen echt goed afwegen.

Ik zag nu alleen 2 dingen staan waarvan ik niet goed weet waar ik die het beste kan halen: semolina en tarwegluten ... Hebben jullie advies waar ik dit het beste kan halen?

Alvast bedankt!

Mijn bloem en meel en zo komt al van een molen uit de buurt en niet uit de supermarkt, dus dat is al wel geregeld, maar die hebben deze spullen niet ...
ik heb nog bij geen recept van haar tarwegluten gezien, maar die heb ik wel in huis (molenwinkel in Santpoort zuid). Semolina is bij betere winkels te koop, daar wordt pasta van gemaakt. AH heeft het ook dacht ik. In ieder geval Ekoplaza en Marqt
pi_183319784
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:24 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

ik heb nog bij geen recept van haar tarwegluten gezien, maar die heb ik wel in huis (molenwinkel in Santpoort zuid). Semolina is bij betere winkels te koop, daar wordt pasta van gemaakt. AH heeft het ook dacht ik. In ieder geval Ekoplaza en Marqt
Boek "Brood uit eigen oven" recept pagina 63, "volkoren sesambrood" ;) die wil ik graag gaan maken. Daar staan ze als optioneel hoor, maar omdat het erbij staat dat het brood luchtiger wordt leek me het proberen wel waard. Santpoort Zuid is voor mij wat ver weg, woon in de buurt van Utrecht :) En zie het bij de Zuidmolen maar daar is het weer bijna ¤ 7,- verzendkosten ...

Dank je, ga ik daar eens kijken, we hebben een Ekoplaza in het dorp!
pi_183319968
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:01 schreef Goitske het volgende:
Geen idee, ik bak ook niet via Levine haar boeken maar Robert van beckboven en de Broodbijbel. Ben beide nog niet in de recepten die ik heb gemaakt tegen gekomen

Ik vraag mij ook af waarvoor je tarwegluten nodig hebt want zover ik weet zitten die in je meel tenzij je glutenvrij meel hebt.

Ik weet dat je glutenpoeder kunt kopen online, zit nu niet op mijn werk dus kan niet nakijken in mijn mail waar wij die bestellen. Is bij een webshop die ook meel enzo verkoopt. (wij gebruiken het voor gluten provocatie bij gluten intolerantie niet te verwarren met coeliakie want dan ben je gewoon je hele leven de Sjaak)
En welke boek van Robert van Beckhoven kan ik dan het beste mee beginnen?

(de broodbijbel ken ik, ik heb hier de Bakbijbel staan in dezelfde serie :) )
pi_183320091
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:27 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Boek "Brood uit eigen oven" recept pagina 63, "volkoren sesambrood" ;) die wil ik graag gaan maken. Daar staan ze als optioneel hoor, maar omdat het erbij staat dat het brood luchtiger wordt leek me het proberen wel waard. Santpoort Zuid is voor mij wat ver weg, woon in de buurt van Utrecht :) En zie het bij de Zuidmolen maar daar is het weer bijna ¤ 7,- verzendkosten ...

die heb ik wel eens gemaakt, maar nooit gluten toegevoegd.
pi_183320232
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:43 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

die heb ik wel eens gemaakt, maar nooit gluten toegevoegd.
Maar wordt het brood dan niet heel compact ? Want anders ga ik het gewoon eens proberen :) wel zonder de sesamolie in eerste instantie want ook dat heb ik niet zomaar staan ...
pi_183320415
Zelfgebakken brood wordt nooit gelijk aan fabrieksbrood, maar in volkorenmeel zitten gewoon gluten(kijk naar eiwit percentage)
Hoe beter je kneed hoe beter de gluten zich gaan ontwikkelen en hoe beter het brood gaat rijzen
pi_183320700
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:55 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Zelfgebakken brood wordt nooit gelijk aan fabrieksbrood, maar in volkorenmeel zitten gewoon gluten(kijk naar eiwit percentage)
Hoe beter je kneed hoe beter de gluten zich gaan ontwikkelen en hoe beter het brood gaat rijzen
Nou, ga ik dat eens zonder dat spul proberen :D

Het huidige broodje is nogal klein geworden .. Hopelijk smaakt ie wel goed. Dit weekend krijg ik alle spullen van de molen inclusief de droge gist dus hopelijk kan ik dan volgende week een beter gerezen brood bakken :D
pi_183320955
Je hebt nu geen gist gebruikt? Dan krijg je sowieso baksteen :D
Met de hand kneden is wel zwaar, je krijgt niet makkelijk echt goed gekneed brood
pi_183321253
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 11:18 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Je hebt nu geen gist gebruikt? Dan krijg je sowieso baksteen :D
Met de hand kneden is wel zwaar, je krijgt niet makkelijk echt goed gekneed brood
Zeker wel, maar heb het idee dat degene die ik heb niet zo goed werkt :) Is van die instant gist van de supermarkt. Dus vandaar dat ik nieuwe krijg van de molen dit weekend.
pi_183321563
Zoek eens op haar site naar ‘vliesje trekken’ waarmee je jan controleren of deeg genoeg gekneed is daar zit grotere winst dan gistsoort denk ik :@
pi_183322154
Mijn ervaring is dat je beter nog vijf minuten kan doorkneden als je denkt dat je er wel zo ongeveer bent... Krijg zelden een goed vliesje, maar het wordt wel iets beter als ik doorkneedt.

Vraag me alleen wel altijd af wat er gebeurt als je het 'overkneedt', wat dat is, en hoe je weet dat je het overkneed hebt.
Somebody that I used to know
pi_183323152
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 11:35 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Zeker wel, maar heb het idee dat degene die ik heb niet zo goed werkt :) Is van die instant gist van de supermarkt. Dus vandaar dat ik nieuwe krijg van de molen dit weekend.
die van de buurtsuper of van de molen geen verschil hoor van de instant

Misschien te weinig vocht gebruikt
pi_183323164
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 11:52 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Zoek eens op haar site naar ‘vliesje trekken’ waarmee je jan controleren of deeg genoeg gekneed is daar zit grotere winst dan gistsoort denk ik :@
eens! Je moet een stukje deeg pakken en dat heel zachtjes uit elkaar trekken tot je een dun vliesje hebt. Lukt dat niet nog even doorkneden
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')