abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_179888500
registreer om deze reclame te verbergen
E. is dus al vanaf dat ze geboren is bang voor water in haar gezicht en bij haar oren. Toen ik met haar ging douchen als mini maakte ze al ''vis op het droge spastische bewegingen'' wanneer het water bij haar in de buurt kwam.

Nu ze 3,5 is krijst ze de hele buurt bij elkaar, ik heb voor mijn gevoel alles al gedaan om het wat te verbeteren. Douchen in de schelpzandbak ( ding in de douche gezet ) met bekertje over dr hoofd gegoten, liedjes gezongen, 4 verschillende douchestralen, verschillende temperaturen, met een handdoek voor haar gezicht laten douchen, haar het zelf laten proberen, etc etc.

Nu is het zo dat E inmiddels Raponsje is geworden, en het gewoon belangrijk is dat haar haren schoon zijn. ( niet minder dan korte kapsels, maar het wassen is lastiger, duurt langer etc ). Op het KDV hebben ze een nieuwe zandbak ( yay ) ik krijg haar elke keer terug met 5 cm zand op haar hoofdhuid want ( naar eigen zeggen ) heeft D. weer met zand gegooid.
Ik begrijp echt wel dat het kindjes zijn, dat ze spelen, dat ze vies worden, dat zand uber tof is... maar heeft iemand de gouden tip om haar van die angst af te krijgen?
Het is niet een ''beetje'' huilen onder de douche, het is serieus als of ze op de martelbank ligt.

Misschien belangrijk: E heeft het afgelopen jaar diverse keren last gehad van oorontsteking ( beide kanten ) en ze is naast water ook enorm panisch over wind.
Ik zie een verband, maar de HA niet echt.
Op zaterdag 20 mei 2017 22:17 schreef Lot88 het volgende:
jij bent in mijn hoofd volledig gelinkt aan Alex Vause :@
  dinsdag 19 juni 2018 @ 09:13:52 #52
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_179889628
Wat naar Moeraskat!
Houdt ze wel van zwemmen, of doen jullie dat nooit?
N vindt bad ook niet leuk, maar het zwembad wel. Dus dan was ik daar haar haren. Of ik laat opa en oma het doen, want daar vindt ze het bad wel leuk :?
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_179889789
Hier gaat het harenspoelen beter sinds we een 'waterfall bath rinser' hebben. Gratis van een bepaald geel babybad-spullen merk, maar ze worden verkocht van skiphop geloof ik. W weet hoe het werkt, rand op zijn voorhoofd en dan hoofd naar achter. Scheelde hier een hoop drama! Zo vervelend als dat steeds zo gillen is }:| . Is een hoedje voor het buitenspelen ook nog een optie tegen het zand?
pi_179889844
registreer om deze reclame te verbergen
Oh, dat gillen is echt vermoeiend inderdaad. Hier was een jaar geleden in bad gaan/douchen ook elke keer groot hysterisch drama. Tot hij een keer bij opa en oma met veel speelgoed in bad ging en dat ineens leuk vond, toen was het ook weer in n klap over. 8)7
pi_179901533
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 09:24 schreef Crumpette het volgende:
Hier gaat het harenspoelen beter sinds we een 'waterfall bath rinser' hebben. Gratis van een bepaald geel babybad-spullen merk, maar ze worden verkocht van skiphop geloof ik. W weet hoe het werkt, rand op zijn voorhoofd en dan hoofd naar achter. Scheelde hier een hoop drama! Zo vervelend als dat steeds zo gillen is }:| . Is een hoedje voor het buitenspelen ook nog een optie tegen het zand?
Jezus ik las hersenspoelen :’)
  dinsdag 19 juni 2018 @ 21:00:38 #56
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_179905288
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 18:51 schreef Roomsnoes het volgende:

[..]

Jezus ik las hersenspoelen :’)
Dat zou pas echt een toptip zijn :') .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_179913409
registreer om deze reclame te verbergen
Gnorf :')
pi_179915657
Hoi! 8-)
pi_179915839
Wij begonnen de dag met “Papa en mama! Ik ga heel goed smeren voor het zonnetje!”
Waarna ons een enorme mentholwalm tegemoet kwam toen we naar haar kamer liepen. Luuf :')
pi_179916211
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2018 10:56 schreef Svane het volgende:
Hoi! 8-)
*O*
pi_179924683
Hoi Svane!

Wij zijn in Nederland *O*
En dus wilde ik even langs het graf van mijn ouders. O vroeg maar door en was super geinteresseerd. Toen plukte ze wat madeliefjes die ze mooi bij het graf neerlegde. S kwam oom met bloempjes aan 💛

En wbt zindelijkheid en uitjes... op de begraafplaats:

Toen vroeg O of ze een luier aan had. Nee dus. Of het kon wachten? Ook niet.
Dus we zochten een veldje zonder stenen en lietwn haar hurken bij de bosjes.
-komt er plas?
Nee wel poep.

Eh oh

-ok nou poepen maar dan. Niet dat ze keus had want hij hing al naar buiten.
Maar we hadden dus gewn doekjes oid bij ons. Gelukkig stonden er paardenbloemen dus konden we met de blaadjes het ergste wegvegen en konden we daarmee de drol de bosjes in scheppen.

We kwamen met een traan maar verlieten de begraafplaats met de slappe lach :D
pi_179925347
Wat mooi van die bloempjes O+

Plassen en poepen is wel een ding ja... Sjaak heeft ondertussen al een paar keer geplast in de zee, op het strand, in Nice in een hoekje, in Cannes in een hoekje, in de bossen, op de bergen... en die laatste twee moest hij ook poepen. Hij voelt het namelijk precies een halve minuut van tevoren aankomen en hier in Frankrijk zijn er wel openbare toiletten, maar die zijn lang niet altijd te halen.
Het maakt de vakantie wel erg avontuurlijk zo!

Room, veel plezier in Nederland op vakantie!

IMA _O- briljant. Maar niet ‘s ochtends vroeg kan ik me voorstellen :')
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_179926169
Haha Room, mooi wel!

S. was van de week ook ineens bezig met de dood. De hond van mijn ouders is een tijdje geleden plotseling overleden. Zaterdagavond begon S. ineens te vertellen.
S.: ‘Flo-is is dood.’
Ik: ‘Ja, die is dood. Zielig voor Floris, h?’
S.: ‘Ja..... *bibberlipje* ja....’
Ik: ‘Mis je Floris dan?’
S.: ‘Jaaaaaa.’ :'( :'(
Hij heeft er wel een kwartier dikke tranen om gehuild en ik moest de mijne inslikken. Wat een verdriet ineens bij zo’n peutertje.

IMA, ik keur het goed hoor. Insmeren is insmeren 8-)
  woensdag 20 juni 2018 @ 20:13:07 #64
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_179927854
O. Is ook al een tijdje bezig met de dood. En ze begint nu ook bang te worden dat mensen doodgaan. Mijn oma (92) die ze erg vaak ziet lag van de week in het ziekenhuis en toen wilde ze weer weten hoe mijn opa en vader doodgegaan zijn. (oud/ziek)
Ik heb maar eerlijk verteld dat oma wel dood kan gaan omdat ze al wel erg oud is.
En ook van haar opa wilde ze weten hoe oud hij was.
Zo sneu dat ze zo klein daar al zo mee bezig is -O- ze kan zich er ook best wel druk om maken.
Ik vind het lastig mee om gaan, ben erg van het eerlijke wat dit soort dingen betreft al vertel ik haar veel liever dat ze nooit doodgaan
pi_180006447
Nora haar oma was afgelopen december overleden en vooral in het begin was ze er heel erg mee bezig. Ik zal nooit vergeten dat ze in de auto zei: 'Ik hoop dat ik ga dromen van oma. Dan kan ik weer met haar kleuren en kleien'. :'( Nu heeft ze het er sporadisch meer over, maar als ze erover begint, is het altijd van uit het niets.

Het is een moeilijk iets...
pi_180029354
Hai :D
  maandag 25 juni 2018 @ 09:10:08 #67
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_180029409
Over de dood uitleg geven is ook erg moeilijk en kan ook zo in die hoofdjes spelen. Is inderdaad moeilijk en zo iets 'groots' om te vatten..

H hoi nieuwe peutersz!! Gefeliciteerd! :W

Die verhalen hier van "Op een dag wilde hij gewoon geen luier meer aan en was hij van de ene op andere dag opeens zindelijk" klonken altijd te mooi om waar te zijn....
Maar vorige dinsdag gebeurde dat hier dus ook! Nu is Vv al bijna een week zindelijk :o *O*
Hoe trots kan je zijn op je kind O+
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_180029522
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2018 11:04 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Wij begonnen de dag met “Papa en mama! Ik ga heel goed smeren voor het zonnetje!”
Waarna ons een enorme mentholwalm tegemoet kwam toen we naar haar kamer liepen. Luuf :')
lol :')

Welkom nieuwe peuters!

De dood, Mauw gaat er vooralsnog erg nuchter mee om.
Ze was er bij toen mijn moeder stierf en heeft haar ook meerdere malen gezien en aangeraakt na de dood, maar ja, toen was ze ruim anderhalf, dus kan me niet voorstellen dat daar bewust nog iets van is bijgebleven.
Ze heeft een jaar geleden ook de poes gezien nadat die dood was gegaan (zo stijf als een plank ook). Wat ik wel opvallend vond, een tijdje terug haalde ik haar op bij het kdv en de peuters hadden een dooie muis gevonden. De leidster was net een stoffer en blik aan het pakken om het beest mee op te rapen en riep tegen de kinderen "het muisje slaapt!"
1 van die peuters antwoordt natuurlijk droog "Nee hoor, die is gewoon dood!" en die andere peuters allemaal mee "Die is echt dood hoor!" :') Het lijkt wel alsof wij volwassenen daar meer van onder de indruk zijn dan die kabouters zelf.
disclaimer
Friettijdpietvoeding
pi_180029893
Arja :o is Emmy alweer 2? Gefeliciteerd! O+

Ik vind dat dus ook echt duf, SQ. Om dan te zeggen dat zo’n beestje slaapt. Wat schiet een peuter ermee op dat het onderwerp vermeden wordt?
De hond van mijn ouders is dus niet zo lang geleden heel plotseling dood gegaan en dat weet S. ook. Als ik vertel dat hij slaapt, wil hij hem de volgende keer weer zien en dat kan niet. Het is heel zielig, maar zulk verdriet hoort er toch gewoon bij.
pi_180030129
Wij hadden het laatst juist andersom. De kat had een muis gemolesteerd en achtergelaten in de tuin. Ik was bezig om hem op te ruimen, en laat A nog even kijken (het was niet heel bloederig ofzo hoor, zo gemeen ben ik nu ook weer niet 😂). A onwijs boos dat ik hem weg wilde gooien. “Neeeeeeee!! Muisje slaapt, niet weggooien, ik vind hem zo lief! :( ;(

Maar meestal zijn kinderen heel nuchter in die dingen. Best slecht ook eigenlijk dat een kdv-leidster daarover gaat liegen.
Venus in pocketformaat
loveli
pi_180031721
Ik denk dat het vooral onhandigheid was hoor, dat ze overvallen werd door de situatie en even niet wist hoe ze daar op moest reageren. Die meiden zijn ook vaak nog rg jong, die zijn geboren in de tijd dat ik examen deed op de havo zeg maar :')

Haha, die arme A :') Scheelt dat de kat 'm heel had gelaten dan, onze kat laat ze vaak in 8 stukken achter :r
disclaimer
Friettijdpietvoeding
pi_180032406
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 11:37 schreef Stormqueen het volgende:
Ik denk dat het vooral onhandigheid was hoor, dat ze overvallen werd door de situatie en even niet wist hoe ze daar op moest reageren. Die meiden zijn ook vaak nog rg jong, die zijn geboren in de tijd dat ik examen deed op de havo zeg maar :')

Haha, die arme A :') Scheelt dat de kat 'm heel had gelaten dan, onze kat laat ze vaak in 8 stukken achter :r
Whehehe true. Gelukkig zijn ze wel heel lief :+.

Onze katten gaan alleen voor The Kill. Spelen tot het niet meer beweegt. Daarna is de lol er wel af.
Venus in pocketformaat
loveli
  maandag 25 juni 2018 @ 16:14:03 #73
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_180037108
Roepen jullie peuters ook de hele dag "wat?" ik word daar echt gestoord van. Ze vraagt iets, ik geef antwoord en het is "wat?" ik heb het idee dat het meer een gewoonte is dan dat ze het echt niet hoort dus vandaar de vraag of meer peuters daar last van hebben
pi_180037282
Nee, de mijne zit nog in de hele dag "mamaaaaa???" fase.
En "wrom?". En ze wil continu "iets anders" maar zegt nit wat daar dan is :')
disclaimer
Friettijdpietvoeding
  maandag 25 juni 2018 @ 16:37:37 #75
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_180037572
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 16:14 schreef snoenk het volgende:
Roepen jullie peuters ook de hele dag "wat?" ik word daar echt gestoord van. Ze vraagt iets, ik geef antwoord en het is "wat?" ik heb het idee dat het meer een gewoonte is dan dat ze het echt niet hoort dus vandaar de vraag of meer peuters daar last van hebben
Die van mij doet dat ook, maar wordt daarin wel gecorrigeerd > Wat zeg je mama?
Begint nu zn vruchten af te werpen en de ervaring met kleuter leert dat t wel enigszins blijft hangen. Lange adem wel vereist...

Antwoord geven op een vraag doe ik trouwens maximaal 2 keer, ik word anders ook helemaal simpel. Vooral kleuter heeft er een handje van een vraag te stellen en dan eigenlijk niet te luisteren naar t antwoord. Nou, dan zal de vraag wel niet zo dringend zijn geweest....
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')