abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180058968
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juni 2018 15:47 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Het is niet zo dat de aanvaller zijn best moet doen om de verdediger te ontwijken hť. Het is volgens de regels gewoon een penalty, klaar.
Jammer dat je me niet snapt, ik zie dat ze overtredingen opzoeken, "klaar".
  dinsdag 26 juni 2018 @ 15:52:08 #52
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180058987
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juni 2018 15:51 schreef wattel het volgende:

[..]

Jammer dat je me niet snapt, ik zie dat ze overtredingen opzoeken, "klaar".
Ik snap inderdaad niet dat je dit geen penalty vond, dan snap je de regels gewoon niet.
pi_180059377
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juni 2018 15:52 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Ik snap inderdaad niet dat je dit geen penalty vond, dan snap je de regels gewoon niet.
Ik snap de regels heus wel, ik vind dat dat hele concept met penalty's op de schop mag, en alleen nog een penalty geven voor het onderuithalen van een doorgebroken speler/ directe schietkans of het met de hand uit het doel slaan van een bal.
Het feit dat je voor het uitlokken van een halve overtreding praktisch een doelpunt cadeau krijgt ( penalty's worden wel eens gemist ja, maar meestal gaan ze erin) gaat me veel te ver.
  woensdag 27 juni 2018 @ 18:00:29 #54
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180084077
registreer om deze reclame te verbergen
VAR _O_
pi_180084506
Makkeli-God!
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
  woensdag 27 juni 2018 @ 18:45:07 #56
152519 opgebaarde
met de handen gevouwen
pi_180085208
De 1-0 van Zuid Korea bewijst dat de VAR van onmisbare waarde is. Anders had Duitsland gewoon nog kans op titelprologatie.

Maar, het huidige systeem verdient aanpassingen. Zoals bij de hockey, lijkt mij het beste. De corrupte FIFA is wat dat betreft net Nederland, we willen iets invoeren en het moet hoe dan ook op onze manier en absoluut niet een bestaand systeem kopiŽren of van leren (OV Chipkaart)
  woensdag 27 juni 2018 @ 18:55:35 #57
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_180085391
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juni 2018 18:45 schreef opgebaarde het volgende:
De 1-0 van Zuid Korea bewijst dat de VAR van onmisbare waarde is. Anders had Duitsland gewoon nog kans op titelprologatie.
Niet overdrijven. :P Zelfs met de totale kamikaze na de 1-0 kwamen ze niet meer tot scoren.

Makkelie ontpopt zich natuurlijk wel als dť ultieme VARpenis van dit toernooi. ^O^
  donderdag 28 juni 2018 @ 11:36:26 #58
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_180099173
Voor de mensen die vinden dat er opvallend veel extra tijd wordt bijgevoegd dit WK: het is nog veel te weinig ;)

https://fivethirtyeight.c(...)s-wildly-inaccurate/

We zitten gemiddeld 28,5 minuut per wedstrijd te wachten op vrije trappen, inworpen, uittrappen en corners :{
  donderdag 28 juni 2018 @ 12:53:38 #59
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180100340
'Ik stoor me trouwens heel erg aan de scheidsrechters op dit toernooi. En dat komt ook door die VAR. Ik hoop niet dat we die blijven zien in het voetbal. Scheidsrechters gaan zich duidelijk anders gedragen. Dat schiet toch niet op? Er is niets natuurlijks meer aan. En ook de videoscheidsrechters zijn inconsequent, waardoor er alleen maar meer discussie is.'
Gelukkig was al een tijdje duidelijk dat we Willem niet meer serieus moeten nemen.
  donderdag 28 juni 2018 @ 16:47:27 #60
454342 Bolasie
Just banter mate
pi_180103884
Die minuten van onzekerheid (uiteraard zijn er grenzen) vind ik geweldig aan de VAR. _O_
Dab on it wagwan
pi_180103957
De NOS meldt dat Marokko een boze brief aan de FIFA heeft geschreven over de scheidsrechters die in hun nadeel floten tegen Spanje en Portugal, waardoor zij niet door zijn naar de volgende ronde,

https://nos.nl/wk2018/art(...)trale-dwalingen.html
  donderdag 28 juni 2018 @ 17:00:22 #62
447558 De_Kraam
NOOIT MEER TWENTE
pi_180104131
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juni 2018 16:52 schreef Meridiaan het volgende:
De NOS meldt dat Marokko een boze brief aan de FIFA heeft geschreven over de scheidsrechters die in hun nadeel floten tegen Spanje en Portugal, waardoor zij niet door zijn naar de volgende ronde,

https://nos.nl/wk2018/art(...)trale-dwalingen.html
Ik wist niet dat PSvCL bij de Marokkaanse bond werkte.
Zipportal ligt eruit helaas, u kunt overschakelen naar Pauw.
pi_180160421
quote:
Hij heeft nog altijd die priemende ogen die onder die kale kop een extra angstaanjagende dimensie kunnen krijgen. Zeker wanneer hij vragen krijgt die hem niet aanstaan. En die komen er op dit WK, waar de videoref voor het eerst wordt gebruikt. Een gesprek met Pierluigi Collina (58), voorzitter van het scheidsrechterscomitť op dit WK.

Pierluigi Collina wordt beschouwd als de beste scheidsrechter aller tijden. In zijn actieve carriŤre werd hij zes keer verkozen tot internationaal scheidsrechter van het jaar (1998-2003). De Italiaan kon overweg met een fluitje, maar hij had zijn reputatie ook te danken aan zijn uiterlijk. Een natuurlijke autoriteit die kracht werd bijgezet door een kale kop en ogen die veranderden in kogels als hij iets wilde duidelijk maken. We zullen dat gezicht, hoe hard hij ook zijn best doet om sympathiek te zijn, een paar keer zien opduiken in het gesprek.

Eerst laat hij ons vier videoclips zien van fases waar de VAR tussenkwam. Bijzonder interessant, want we horen de videoref met de scheidsrechter op het veld communiceren. De scheidsrechter neemt de eindbeslissing maar de invloed van de VAR is heel groot.

Als je de clips ziet, is het weinig verbazend dat in veertien van de zeventien keer dat de videoref tussenkwam de beslissing wordt teruggedraaid. Zo dwingend dat het er aan toegaat.

“Je moet het anders bekijken. Een ≠videoref komt alleen tussen bij een clear error. De eindbeslissing ligt nog altijd bij de scheidsrechter, maar de VAR helpt hem als hij vindt dat hij het bij het verkeerde eind zou kunnen hebben. Als de videoref, die over veel meer middelen beschikt dan de ref op het veld, ziet dat er een foute beslissing is genomen, dan is het toch logisch dat de ref hem volgt?”

Was het een goed idee op een belangrijk toernooi als het WK een systeem in te voeren dat voor de meeste spelers nieuw is?

“We waren er klaar voor en dat is ook gebleken. Wij hebben nooit geroepen dat het allemaal perfect zou zijn. Dat bestaat niet. Na de invoering van de VAR zijn op dit toernooi 99,3 procent van de beslissingen correct, maar jullie blijven maar zeuren over die 0,7 procent. Jullie vergeten nog altijd dat de beslissingen door mensen worden genomen. Neem dat doelpunt van Zwitserland tegen BraziliŽ met die duw van die Zwitser voor de gelijkmaker (toont de clip, nvdr.). Hoor je het? Er wordt over gepraat. De VAR vindt de duw te licht voor een fout. Dat is zijn interpretatie. Een andere zou er misschien anders over denken. Dat zul je nooit kunnen uitsluiten.”

Hoe hoog staat het bestraffen van worstelpartijen in het strafschopgebied bij stilstaande fasen eigenlijk op jullie agenda? Die catchgreep op de ServiŽr Mitrovic tijdens ServiŽ-Zwitserland kan toch niet aan het oog van de VAR ontsnapt zijn?

“Ik kan uiteraard niet op elk incident afzonderlijk ingaan. Dat zou ons te ver leiden. Ik zeg alleen dit: als je goed hebt gekeken, dan zal je vastgesteld hebben dat er bepaalde dingen tijdens het toernooi zijn gefinetuned. Zo gaat dat in een evolutie.”

De refs gaan daar dus meer rekening mee houden en eventueel strafschoppen fluiten?

(lacht) “Je moet goed kijken. Volgende vraag.”

De lijnrechters wachten lang om te vlaggen bij buitenspel, zelfs als het overduidelijk is.

“Dat is een richtlijn. Als hij te vroeg vlagt, is het moeilijk om de situatie te analyseren. Bovendien: als de scheidsrechter heeft gefloten en na het scoren van de goal blijkt het geen buitenspel te zijn, dan kan de beslissing niet worden teruggedraaid. Neem de 1-0 van Zuid-Korea tegen Duitsland. Als de assistent daar meteen had gevlagd en de ref te vroeg gefloten, had het doelpunt na de tussenkomst van de videoref niet meer goedgekeurd kunnen worden. Daarom vroegen we ze te wachten.”

Er lijkt ook veel mis met de interpretatie van handspel. Dat is zelfs een en al interpretatie geworden.

“Handspel is een van de moeilijkste dingen voor de scheidsrechter om te beoordelen. Op dit WK zijn er zes strafschoppen gefloten voor handspel. De refs pasten het heel strikt toe. Telkens was de arm los van het lichaam. Anders is het wanneer de bal eerst een ander lichaamsdeel raakt en dan pas de arm of de hand.”

Overwegen jullie niet om calls te laten aanvragen zoals in het tennis of het hockey? Zo kan iedereen zelf beslissen wanneer de videoref tussenkomt.

“We moeten niet gaan lopen voor we goed kunnen wandelen, maar ik zal zoiets nooit uitsluiten. Er liggen nog meer voorstellen op tafel. Bijvoorbeeld om de clips die ik liet zien meteen openbaar te maken.”

Bent u eigenlijk tevreden?

“Alles kan beter, maar als de VAR er niet zou zijn geweest, waren er nog meer discussies geweest. En we hebben nog geen enkel schandaal gehad. Iedereen moet weten dat de evolutie die we nu doormaken niet evident is. Ook op menselijk vlak. Scheidsrechters zijn altijd de enige baas geweest. Sinds dit WK is dat niet meer zo. Ik ben zelf scheidsrechter geweest en kan me voorstellen hoe moeilijk het voor mij zou zijn geweest om op die autoriteit nu in te leveren. Dat de refs dat nu hebben gedaan, vind ik knap.”
  maandag 2 juli 2018 @ 14:42:52 #64
245701 naatje_1
Naatzipiraat
pi_180186037
Wie is die zwarte bazenscheids die (niet tijdens dit WK, hij is wel op dit WK) bij protesterende spelers heel stoÔcijns vooruit keek en vervolgens rood pakte waardoor de speler ophield en hij vervolgens het rood weer terugstopte? (en heeft iemand dat fragment voor me?)
Hier schreef koffiekoekje het volgende: naatje_1 is per definitie geloofwaardiger :)
Hier schreef yvonne het volgende: Ik post wederom in een naatje_1 kwaliteitstopic *O*
  maandag 2 juli 2018 @ 16:44:07 #65
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_180188585
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juni 2018 11:36 schreef hhh38 het volgende:
Voor de mensen die vinden dat er opvallend veel extra tijd wordt bijgevoegd dit WK: het is nog veel te weinig ;)

https://fivethirtyeight.c(...)s-wildly-inaccurate/

We zitten gemiddeld 28,5 minuut per wedstrijd te wachten op vrije trappen, inworpen, uittrappen en corners :{
Dat is al jaren overal zo. Een wedstrijd heeft gemiddeld ongeveer een uur aan effectieve speeltijd. Daarom heeft Marco van Basten ook altijd als voorstel om effectieve speeltijd in te voeren. Zo gauw de bal niet in spel is gelijk de tijd stil zetten. Dan een wedstrijd maar 70 minuten laten duren.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
  maandag 2 juli 2018 @ 16:45:12 #66
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_180188607
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juni 2018 12:53 schreef maxi-mus het volgende:
'Ik stoor me trouwens heel erg aan de scheidsrechters op dit toernooi. En dat komt ook door die VAR. Ik hoop niet dat we die blijven zien in het voetbal. Scheidsrechters gaan zich duidelijk anders gedragen. Dat schiet toch niet op? Er is niets natuurlijks meer aan. En ook de videoscheidsrechters zijn inconsequent, waardoor er alleen maar meer discussie is.'
Gelukkig was al een tijdje duidelijk dat we Willem niet meer serieus moeten nemen.
Dit is dezelfde man als die ook zei dat hij tegen een videoscheidsrechter was omdat als er nooit meer fouten werden gemaakt je niets meer had om over te praten bij de koffie. :')
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
  maandag 2 juli 2018 @ 16:50:20 #67
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_180188727
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 16:44 schreef Komakie het volgende:

[..]

Dat is al jaren overal zo. Een wedstrijd heeft gemiddeld ongeveer een uur aan effectieve speeltijd. Daarom heeft Marco van Basten ook altijd als voorstel om effectieve speeltijd in te voeren. Zo gauw de bal niet in spel is gelijk de tijd stil zetten. Dan een wedstrijd maar 70 minuten laten duren.
Het zit wel vaak dik onder het uur. En het punt van dit artikel is niet dat alle wachttijd op spelhervattingen erbij moet komen als extra tijd, maar wel de excessieve wachttijd. Zo staat het ook in de reglementen.
  dinsdag 3 juli 2018 @ 09:14:45 #68
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_180205792
quote:
1s.gif Op maandag 2 juli 2018 16:50 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Het zit wel vaak dik onder het uur. En het punt van dit artikel is niet dat alle wachttijd op spelhervattingen erbij moet komen als extra tijd, maar wel de excessieve wachttijd. Zo staat het ook in de reglementen.
Als het goed is staat ook in de regelementen dat voor een wissel een halve minuut wordt bijgeteld. Dat is ook totaal niet reeŽl. Als je soms ziet hoe ze naar de kant sjokken.

Laat ze het maar doen zoals in de meeste amerikaanse sporten. Dan heeft de boel vertragen ook geen zin.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_180251420
Kuipers fluit weer een wedstrijd, kwartfinale Engeland - Zweden.
Finalekansen weer groter geworden?

Als ik de "kenners" mag geloven gaat het tussen Kuipers, Argentijn Pitana en Iranier Faghani. Deze Iranier heeft geen wedstrijd. Dus die zal wel een halve finale krijgen. Een halve finale EN de finale zie ik niet gebeuren, dus dan gaat het tussen Kuipers en Pitana. Misschien laten ze dat afhangen van deze wedstrijden. Wel heeft Kuipers als ik diezelfde kenners hoor, een nadeel omdat de laatste twee finales al door Europeanen zijn gefloten en ze misschien politiek gezien nu een niet-Europeaan willen.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kŁmmert sich dodrŲmm.
Dš piss hŲchstens e " Zet " en der Schnie
  donderdag 5 juli 2018 @ 11:36:09 #70
403973 Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_180254330
quote:
14s.gif Op maandag 2 juli 2018 14:42 schreef naatje_1 het volgende:
Wie is die zwarte bazenscheids die (niet tijdens dit WK, hij is wel op dit WK) bij protesterende spelers heel stoÔcijns vooruit keek en vervolgens rood pakte waardoor de speler ophield en hij vervolgens het rood weer terugstopte? (en heeft iemand dat fragment voor me?)
  vrijdag 6 juli 2018 @ 09:50:15 #71
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_180274932
quote:
6s.gif Op donderdag 5 juli 2018 08:44 schreef Zorro het volgende:
Kuipers fluit weer een wedstrijd, kwartfinale Engeland - Zweden.
Finalekansen weer groter geworden?

Als ik de "kenners" mag geloven gaat het tussen Kuipers, Argentijn Pitana en Iranier Faghani. Deze Iranier heeft geen wedstrijd. Dus die zal wel een halve finale krijgen. Een halve finale EN de finale zie ik niet gebeuren, dus dan gaat het tussen Kuipers en Pitana. Misschien laten ze dat afhangen van deze wedstrijden. Wel heeft Kuipers als ik diezelfde kenners hoor, een nadeel omdat de laatste twee finales al door Europeanen zijn gefloten en ze misschien politiek gezien nu een niet-Europeaan willen.
Zo goed vond ik die Iranier ook weer niet.
Welke wedstrijden heeft die argentijn gefloten? Kan me niet meer herinneren.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_180276704
Faghani floot
Duitsland - Mexico
Servie - Brazilie
Frankrijk - Argentinie

Pitana:
Rusland - Saudi Arabie
Mexico - Zweden
Kroatie - Denemarken

Voor de volledigheid Kuipers:
Egypte - Uruguay
Brazilie - Costa Rica
Spanje - Rusland
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kŁmmert sich dodrŲmm.
Dš piss hŲchstens e " Zet " en der Schnie
  maandag 9 juli 2018 @ 18:18:38 #73
245701 naatje_1
Naatzipiraat
pi_180359573
quote:
Kuipers mag van FIFA in Rusland blijven

Of BjŲrn Kuipers de finale van het WK voetbal mag fluiten is nog niet bekend, maar Team Kuipers mag voorlopig in ieder geval in Rusland blijven.

De FIFA zond maandag een aantal minder goed presterende huiswaarts. De wereldvoetbalbond is wel uitermate content met de prestaties van Kuipers, die net als een aantal van zijn collega’s moet afwachten.

Kuipers hanteerde dit WK al in vier wedstrijden de fluit. In de groepsfase leidde de tukker Egypte - Uruguay en BraziliŽ - Costa Rica. In de achtste finales zag hij Spanje stranden tegen Rusland. Vervolgens floot Kuipers nog de kwartfinale tussen Zweden - Engeland.

Ook tijdens het WK van vier jaar geleden stond Kuipers bij drie wedstrijden aan het roer. De 43-jarige arbiter moest toen na de achtste finales naar huis, omdat Oranje nog in het toernooi zat.

Overige duels
De FIFA heeft Andres Cunha uit Uruguay al aangesteld voor de eerste halve finale, dinsdag in Sint-Petersburg tussen Frankrijk en BelgiŽ. Het is nog niet bekend wie woensdag in Moskou de leiding heeft over KroatiŽ - Engeland. Zaterdag is in Sint-Petersburg de troostfinale om het brons, een dag later eindigt de strijd om de wereldtitel in de Russische hoofdstad.

Danny Makkelie blijft ook in Moskou. Hij behoort tot de tien video-arbiters die vanachter de tv-schermen de scheidsrechters op het veld helpen.

MikeVerweij twitterde op maandag 09-07-2018 om 11:04:55 #FIFA houdt Team #Kuipers net als alle andere goed presterende scheidsrechters in Rusland. Na halve finales nieuws over mogelijke finaleplek Nederlanders. #zoumooizijn reageer retweet
In 2013 en 2017 mocht Kuipers de finale van de Europa League fluiten en in 2014 de eindstrijd van de Champions League. Na de halve finales (Frankrijk - BelgiŽ en Engeland - KroatiŽ) wordt bekend gemaakt welke arbiter de finale krijgt toegewezen.

Bron: https://www.telegraaf.nl/(...)a-in-rusland-blijven
Hier schreef koffiekoekje het volgende: naatje_1 is per definitie geloofwaardiger :)
Hier schreef yvonne het volgende: Ik post wederom in een naatje_1 kwaliteitstopic *O*
pi_180361100
quote:
14s.gif Op maandag 9 juli 2018 18:18 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Zojuist is Kuipers door FIFA aangesteld als 4e man in de Engeland - KroatiŽ wedstrijd.

Geen finale dus waarschijnlijk voor TeamKuipers. Ik zet mijn geld in op Faghani.
  maandag 9 juli 2018 @ 21:12:20 #75
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180363147
Geen finale voor Bjorngod dus :(

MAFIFA!!!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')