abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_181816010
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Oprichtster Meike Beeren is vertrokken bij luxe supermarkt Marqt. Zij is aan de slag gegaan bij het wervings- en selectiebureau TEN. Haar vertrek zou losstaan van de aanhoudende verliezen van Marqt.

Beeren richtte met Quirijn Bolle in 2008 Marqt op, een luxe supermarkt die duurzame en biologische levensmiddelen verkoopt. De winkelketen groeide langzaam, tot vijftien vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Haarlem en Rotterdam.

Winst boekte de onderneming niet. In juli meldde RTL Z dat Marqt vorig jaar een verlies van 1,1 miljoen euro heeft geleden. Dat was het tiende achtereenvolgende verliesgevende jaar.

Stapje terug
Beeren gaf tussen 2012 en 2015 leiding aan Marqt, maar deed drie jaar geleden al een stapje terug. Sindsdien was zij verantwoordelijk voor de business development van het bedrijf.

Vorig jaar verloor Marqt de kapitaalkrachtige grootaandeelhouder Verlinvest, het investeringsvehikel van twee vermogende Belgische brouwfamilies. De Belgen verkochten hun belang aan een beleggingsfonds van Triodos bank en investeerder Social Impact Ventures. Zij pompten nieuw geld in het bedrijf.

Nieuwe topman
Na de komst van de nieuwe aandeelhouders, trad deze zomer ook een nieuwe topman aan. Joost Leeflang, afkomstig van Philips, moet méér winkels openen, innoveren en professionaliseren.

Volgens het FD heeft het vertrek van Beeren niets te maken met de aanhoudende verliezen van Marqt. Beeren was nog niet bereikbaar voor een toelichting.
https://www.rtlz.nl/busin(...)uxe-supermarkt-marqt
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 12 september 2018 @ 01:06:03 #102
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_181850749
Poef.....gone! ©golfer
pi_182010507
quote:
De Gault&Millau gids voor 2019 wordt gelanceerd op maandag 3 december 2018 in Amsterdam. Het is de eerste gids onder het nieuwe bewind van Godfried van der Lugt. Wat gaat er veranderen in de gids? Misset Horeca sprak met de nieuwe uitgever en zet de belangrijkste zaken op een rij. Zo gaat de drempel om in de gids te komen omhoog.

Veranderingen Gault&Millau gids 2019
• 650 bedrijven in de gids. Zij krijgen allemaal 10 gidsen gratis om zo de bekendheid van GM onder gasten te vergroten.
• Er staan 150 tot 200 nieuwe zaken in. Veel namen zullen ook verdwijnen uit de gids.
• De drempel om in de gids te komen gaat van 11 naar 12 punten.
• De gids wordt uitgegeven als een boek en zal daarom jaarrond verkrijgbaar zijn. Het was een tijdschrift en dat verdwijnt na verloop van tijd weer uit het schap.
• De Belg Luc Hoornaert staat aan het hoofd van de inspecteurs (30 personen).
• De koksmutsen worden ook in Nederland geïntroduceerd. Restaurant krijgen naast punten ook een beoordeling in koksmutsen variërend van 0 tot 5 mutsen. De Franse en Belgische gids werken al zo.
• Het bord blijft het belangrijkste in de restaurantbeoordeling.
Hele artikel --> https://www.missethoreca.(...)AA38ECFB6AECB883EYI4
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_182110645
registreer om deze reclame te verbergen
FG Bistro van Francois Geurds verkocht aan Herman den Blijker
https://www.missethoreca.(...)3BFC3328529206ACAYI4
quote:
(...)
‘Voordat de verkeerde praatjes de wereld ingaan, van een faillissement van FG Bistro is geen sprake, van een sluiting door personeelstekort evenmin. Soms moet je inkrimpen om (op een ander vlak) door te groeien. Onze ambitie is onverminderd groot. Kwaliteit staat echter boven kwantiteit. Meer is niet per se beter. Onze ambitie ligt in de verfijning, in de verdere verdieping van smaken.’

Het personeel van FG Bistro is overgeplaatst naar FG Food Labs en FG Restaurant, zo laat Geurds via een woordvoerder weten aan Misset Horeca. ‘Er vallen geen ontslagen.’

(...)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 1 oktober 2018 @ 15:30:26 #105
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182254232
Bron Misset Horeca:

John Halvemaan (69) heeft vrijdag 28 september 2018 zijn laatste service gedraaid in Restaurant Halvemaan in Amsterdam Buitenveldert. Het pand is verkocht en gaat met ingang van 1 november 2018 over naar vastgoedeigenaar Kroonenberg Groep.
John Halvemaan: Restaurant Halvemaan gesloten
John Halvemaan

‘Het is wat he, na bijna dertig jaar… We hebben nu tot 1 november de tijd om het pand leeg op te leveren. Alle inventaris moet er nog uit,’ laat een opgewekte John Halvemaan weten aan Misset Horeca. ‘Ik stop zeker niet met koken’, vervolgt hij resoluut. ‘Maar het wordt minder structureel. Denk bijvoorbeeld aan pop-up koken met mensen van mijn leeftijd… Lesgeven. Dat soort dingen. Reizen, schrijven. Dat zijn mijn plannen.’

Wat er met het pand gaat gebeuren, kan Halvemaan niet zeggen. Paul Bremmer van de Kroonenberg Groep – de nieuwe pandeigenaar – laat weten dat er nog ‘geen vastomlijnd plan is. Het blijft wel horeca. Dat is zeker ons doel, ook op de lange termijn. Maar de soort horeca en welke ondernemer het gaat doen, daarover kan ik nog niets concreets vertellen. Wij zijn geen horecaonderneming maar een vastgoedpartij. En we zijn er van overtuigd dat het een prachtige stek is. Nu kijken we kritisch naar het gebouw en naar de omgeving. Want het park is een monument en daar moet je secuur mee omgaan. Ondernemers met goede ideeën kunnen zich natuurlijk altijd bij ons melden.’
Gezondheid stabiel

John Halvemaan laat verder weten dat zijn gezondheid stabiel is. 2,5 jaar geleden kreeg hij te horen dat hij een dodelijke vorm van prostaatkanker heeft die niet te behandelen is. ‘Ik weet dat ik het heb, maar ik weet niet wanneer het de kop verder op steekt. Maar ik heb al even de tijd gehad om er aan te wennen…’

John Halvemaan (69) runde het restaurant dat zijn naam draagt, samen met echtgenoot Esther. De zaak zit aan de Van Leijenburghlaan 320 in Amsterdam. Halvemaan heeft een terras aan het water van het Gijsbrecht van Aemstelpark. Het betrof een eigen pand, dat Halvemaan zelf liet bouwen; hij startte er met koken in 1989. Halvemaan had er een Michelinster van 1991 tot 1997. Hij heeft 16 punten Gault&Millau.

In 1975 runde hij zijn eerste restaurant Auberge aan het Leidseplein in Amsterdam. Later leidde hij de keuken van La Rive in het Amstel Hotel.

In oktober 2016 won Halvemaan, als eerste Nederlander, de prestigieuze Johannes van Dam-prijs, vanwege zijn bijdrage aan de gastronomie van Nederland.
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 3 oktober 2018 @ 11:55:20 #106
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182290810
Bij de verkiezing van de beste 50 chefs van de wereld is Jonnie Boer van de Lijbrije op de 5e plek gezet.

https://www.thebestchefawards.com/100
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 12:01:27 #107
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182350529
registreer om deze reclame te verbergen
Librije’s Zusje Amsterdam gaat per 1 januari 2019 verder als Spectrum.
Waldorf Astoria Amsterdam, de eigenaar van het tweesterrenrestaurant, en naamgevers Jonnie en Thérèse Boer zijn dit overeengekomen. Na vijf prettige jaren stoppen de eigenaren van De Librije in Zwolle met hun adviserende rol.

Het hoofdstedelijke restaurant wordt gerestyled en draagt vanaf 1 januari 2019 de naam Spectrum.

Waldorf Astoria Amsterdam gaat met tweesterrenchef Sidney Schutte en het voltallige bestaande team verder op de huidige locatie aan de Herengracht.
Poef.....gone! ©golfer
pi_182476647
Koriander 1* wil geen ster meer. https://www.missethoreca.(...)1B476213EDD6F8A3EYI4 Jan Gaastra wil het rustiger aan gaan doen.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_182534839
quote:
foodora
Beste Boris,
Zoals je wellicht hebt gelezen in het nieuws, zal foodora helaas haar activiteiten in Nederland staken. We moeten daarom tot onze spijt aankondigen dat onze bezorgservice per vandaag definitief zal eindigen.

We zijn enorm trots dat foodora een groot aandeel heeft gehad in de disruptie van de Nederlandse markt voor maaltijdbezorging. Als eerste bezorgplatform maakten wij het mogelijk voor jou om eten te bestellen bij je favoriete restaurants en deze bezorgd te krijgen in slechts 30 minuten.

In mei 2015 zijn we gestart met slechts 30 restaurants in het centrum van Amsterdam en enkele fietsers in het roze om de maaltijden te bezorgen. Nu bijna 4 jaar later zijn de roze bezorgers niet meer weg te denken uit de binnenstad van de zeven grote steden, hebben enkele duizenden restaurants orders ontvangen via het foodora platform en hebben honderdduizenden mensen gebruik gemaakt van onze service.

Het is een fantastisch mooi avontuur geweest, waarin ik het team en mijzelf tot het uiterste heb gedreven en we vinden het jammer dat we genoodzaakt zijn te stoppen in Nederland. Tegelijkertijd zijn we trots en blij dat jij mede hebt bijgedragen aan het feit dat foodora gegroeid is tot één van de grootste maaltijdbezorgdiensten in Nederland.

We willen je bedanken voor het vertrouwen en alle bestellingen die je bij foodora hebt geplaatst.

Namens het gehele foodora team,
Vincent Hosman
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_182857709
CUL/Media/SHO
_104114341_sitwell_getty.jpg
quote:
Hoofdredacteur William Sitwell van het Britse culinaire tijdschrift Waitrose Food Magazine is opgestapt nadat hij veganisten had bespot. Hij had volgens Britse media voorgesteld te schrijven over het vermoorden van veganisten.

Sitwell deed de uitspraak in een mail aan een journalist, die had voorgesteld met een serie te komen over de veganistische keuken. "Wat dacht je van een serie over het doden van veganisten, één voor één'', reageerde de hoofdredacteur.

'Hun hypocrisie blootleggen'
En hij had nog andere verhaalideeën: "Manieren om ze in de val te lokken? Te ondervragen? Hun hypocrisie bloot te leggen? Ze te dwingen om biefstuk te eten en rode wijn te drinken?''

Journaliste Selene Nelson reageerde geschokt. Ze vertelde nog nooit zo'n reactie te hebben gehad. Sitwell bood zijn excuses aan, maar het kwaad was al geschied. Hij stelde zelf dat sprake was van grappig bedoelde opmerkingen in een privémail.
https://www.rtlnieuws.nl/(...)beledigen-veganisten

Of bij de BBC de lange versie https://www.bbc.com/news/uk-46042314

[ Bericht 2% gewijzigd door borisz op 31-10-2018 15:40:23 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Spellchecker woensdag 31 oktober 2018 @ 15:38:31 #111
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_182857757
Die sit voorlopig niet so well.
**hare scherpigheid*binge-checker**The hurt inside is fading, this shit's gone way too far, all this time I've been waiting, no, I cannot grieve anymore
pi_182858499
quote:
Lijkt me een behoorlijk rare snoeshaan.
20duizend in de kluis maar ik werd geslipt
pi_182858572
Drinken veganisten geen rode wijn :?
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  woensdag 31 oktober 2018 @ 16:29:35 #114
221912 minilot
Puer aeternus
pi_182858669
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 16:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Drinken veganisten geen rode wijn :?
Veel wijn wordt gefilterd met behulp van dierlijke producten, vandaar :)
Al is er intussen ook al best een hoop vegan wijn op de markt.
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_182858707
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 16:29 schreef minilot het volgende:

[..]

Veel wijn wordt gefilterd met behulp van dierlijke producten, vandaar :)
Al is er intussen ook al best een hoop vegan wijn op de markt.
Joh, weer wat geleerd. Hardcore wel.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  woensdag 31 oktober 2018 @ 17:19:33 #116
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182859745
quote:
Die zal dan ook wel niet meer gevraagd worden om jurylid te zijn bij de Britse Masterchef.
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 2 november 2018 @ 16:34:57 #117
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_182901227
Bij Indonesisch restaurant Tandjong Priok is het verkeerd gelopen volgens de Volkskrant. Het Indonesische restaurant heeft 13 punten GaultMillau en is opgenomen in de Lekker 500. Chef Esther Gerlsma werkte o.a. voor de Librije, waar ze workshops gaf over de Indonesische keuken.

Zij is op dit moment kennelijk verdwenen/vermist. Een heel vreemd verhaal. Haar man en twee kinderen verlaten de woon-/werkboerderij binnenkort. Die is verkocht.

Wij waren er een aantal jaren geleden. Bijzondere sfeer toen. Hij wilde eindeloos met ons naborrelen met eigen stook (geen straf) en Esther en haar oudste reden ons daarna naar ons hotel. Het was een uur of 2 's nachts en de dochter sprak ons toe als een volwassen vrouw. Denk dat ze 10 was of zo. Zij had ook de hele avond meegewerkt in de keuken. Al met al een vreemde avond.

Jammer dat dit fijne restaurant nu echt gestopt is (het was al wel enige tijd teruggeschaald).

[ Bericht 10% gewijzigd door Lucky_Strike op 02-11-2018 19:12:40 (Niet linken naar de Volkskrant) ]
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 9 november 2018 @ 13:28:07 #118
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183041222
Ron Blaauws Nacarat wordt Ron Gastrobar Indonesia Downtown

Nacarat, het restaurant dat chef-kok Ron Blaauw in 2017 opende op de vijfde verdieping van het pand waarin ook warenhuis Hudson’s Bay zit, wordt Ron Gastrobar Indonesia Downtown. Nacarat kreeg op 8 november 2018 nog een Bib Gourmand van Michelin.

‘We lopen hier al maanden mee’, zegt Ron Blaauw. ‘Het nieuws van Bib Gourmand hadden we niet verwacht. Dat is een mooie waardering van Michelin. Het maakt de beslissing wellicht wat zuurder, maar tevens is het een mooier afscheid van Nacarat.’

Restaurant Nacarat is tot het einde van dit jaar open. In de eerste weken van het nieuwe jaar gaat Ron Gastrobar Indonesia Downtown er de deuren openen. Dit restaurant is straks ook bereikbaar via een aparte eigen ingang en lift. De inrichting van het nieuwe restaurant zal aangepast worden aan het nieuwe concept en positionering. ‘Een nieuwe kleurstelling voor de stoelen, het roze verdwijnt. Blauw en groen worden de hoofdkleuren.’

‘Nacarat slaat niet aan, zoals gehoopt’, concludeert Ron Blaauw. ‘Ik ben ondernemer. Soms gaat iets mis en soms gaat iets goed. We zijn nu een jaar open en hebben het afgelopen jaar goed geëvalueerd. We merkten dat, door de samenwerking met het warenhuis, niet altijd duidelijk was dat je ons ook kon bezoeken voor het diner als het warenhuis gesloten was. Dat staat de culinaire ambities die ik had met het restaurant in de weg. Ik had meer de behoefte aan een gelijkwaardige maar aparte positionering. Door het indrukwekkende koepelvormige dak van het pand en het gigantische uitzicht heeft het restaurant als apart bedrijf enorm potentieel.’ Blaauw zegt overigens nog wel te geloven in het concept van Nacarat. De ondernemer sluit daarom ook niet uit dat Nacarat later nog elders de deuren opent. ‘Maar dan kleiner.’

Na sluiting van het ondergelegen warenhuis en overdag is Ron Gastrobar Indonesia Downtown ook bereikbaar via een aparte eigen ingang en lift. Daarnaast verhuizen de toiletten, die voorheen gevestigd waren op de derde verdieping naar de vijfde verdieping bij het restaurant. Ook worden een dj booth en podium gebouwd. Het winkelend publiek kan overdag nog steeds terecht in het Indonesische restaurant voor een lunch.

Met Ron Gastrobar Indonesia Downtown wordt voortgebouwd op het succes van Ron Gastrobar Indonesia. Dat betekent ‘al het goede van Ouderkerk: rijsttafel, rendang en cocktails, maar dan in Amsterdam dus meer urban en een tikje ‘stouter’. De bar krijgt nog meer een centrale plaats in het restaurant en wordt uitgebreid met een dj-booth. Entertainment gaat ook een rol krijgen in het nieuwe concept. ‘Ik wil onze gasten meer bieden dan heerlijk Indonesisch eten en heb me laten inspireren in Londen door onder andere Parc Chinois. Een mix van fine dining en live entertainment. Bij Ron Gastrobar Indonesia Downtown staan de Indonesische snacks en specials van topniveau natuurlijk centraal, al krijgen ze wel een twist wat betreft presentatie.’
Poef.....gone! ©golfer
pi_183089486
quote:
https://s.parool.nl/s-a4607434/
Het Amsterdamse ROC begint een leerlijn met hulp van topkoks uit de stad. De menukaart van de ROC-restaurants is nu 'inspired by' Ron Blaauw.

DOOR: BART VAN ZOELEN 11 NOVEMBER 2018, 14:00
De samenwerking tussen school en restaurants is deze week begonnen in ROC-restaurant Rocks in de Da Costastraat, maar gaat ook lopen in Elements en DinnerClub, andere leerrestaurants van het ROC.

Ron Blaauw, bekend van Ron Gastrobar, ziet het als een manier om de kwaliteit van de horeca te verbeteren. "Gastronomie, de service en de kwaliteit, wordt steeds belangrijker om toeristen naar de stad te trekken."

Voor Blaauw is het ook een terugkeer op het oude nest: bij een voorloper van het ROC begon hij zijn loopbaan. "Als jongen voor het eerst met de trein naar school, mijn kennismaking met de horeca. Hier is het allemaal begonnen."

De leerrestaurants kunnen beter en leerzamer, vinden de topkoks. Het beviel ze bijvoorbeeld maar niks dat er fritessaus van Remia werd geserveerd.

Ik denk dat het voor deze generatie jongeren ook dé manier van opleiden is

Dat moet natuurlijk huisgemaakte mayonaise zijn. Het is maar een voorbeeld, maar door het eerlijke handwerk moeten de studenten het vak leren, vinden ze.

Daar komt bij dat het de horeca steeds meer moeite kost om goed personeel te vinden. Zeker voor de lange termijn maken de koks zich zorgen, zegt Dennis Kuipers, chef-kok in Vinkeles.

"We draaien als een speer in Amsterdam, het maakt niet uit of het dinsdag is of zaterdag. Maar dat moet over tien jaar ook nog zo zijn."

Schreeuw om personeel
Ook volgens het ROC komt de samenwerking als geroepen. "De tijd is er rijp voor, werkgevers schreeuwen om goed horecapersoneel," zegt Elvire Biegel, directievoorzitter van MBO College Centrum. "Ik denk dat het voor deze generatie jongeren ook dé manier van opleiden is."

In de praktijk dus, in samenwerking met koks waar ze tegen opkijken. Het is ook de bedoeling dat die zich beschikbaar stellen voor raad en daad, aan studenten én docenten. Het imago van docenten moet beter.

Ze worden te vaak gezien als koks die failliet of overspannen zijn geraakt, kennelijk ongeschikt voor de keuken.

De samenwerking is om te beginnen aangegaan voor drie jaar en staat los van het Ron Blaauw College, een ander initiatief van Blaauw. Daarvoor worden mensen die jaren zonder werk hebben gezeten klaargestoomd voor een loopbaan als kok. Ook dit is een antwoord op de tekorten aan horecapersoneel.

winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 26 november 2018 @ 12:24:35 #120
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183378431
Topchefs leveren nu ook maaltijdboxen voor thuis:

https://www.missethoreca.(...)vpFQtrf-COw1grKKHYy4
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 26 november 2018 @ 12:31:04 #121
131800 Tarado
capô de fusca
pi_183378502
quote:
11s.gif Op maandag 26 november 2018 12:24 schreef golfer het volgende:
Topchefs leveren nu ook maaltijdboxen voor thuis:

https://www.missethoreca.(...)vpFQtrf-COw1grKKHYy4
70 euro pp en dat voor een businessclass vliegtuig maaltijd
pi_183466354
Taco Bell al weer weg in NL. Enige drie Taco Bell-restaurants in Nederland per direct dicht https://www.nu.nl/economi(...)er-direct-dicht.html (via @NUnl)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 3 december 2018 @ 12:48:42 #123
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183512299
Servais Tielman* van Cucina del Mondo koopt Beluga van Hans van Wolde**

Servais Tielman van sterrestaurant Cucina del Mondo in Heerlen heeft restaurant Beluga in Maastricht van tweesterrenchef Hans van Wolde gekocht. In september gaat Tielman er zijn eigen menukaart introduceren. In de maanden juli en augustus gaan de topchefs er eerst nog samenwerken.

Servais Tielman was zes jaar lang de souschef in restaurant Beluga. De sterchef heeft er nu zowel de exploitatie als de inboedel gekocht. Het restaurant zal de naam Beluga behouden. Sterrestaurant Cucina del Mondo sluit dan de deuren.

Hans van Wolde opent op zijn beurt een nieuwe zaak in het Limburgse heuvellandschap Reijmerstok waar hij zelf woont. Begin 2020 moet ‘Brut 172’ er haar deuren openen. Er komen 25 couverts, vier Bed & Break-suites en is er plaats voor kookdemonstraties. Volgens Van Wolde gaat hij bij Brut 172 voor de absolute top. ‘Bij Beluga sta ik dagelijks voor 100 personen te koken. Bij Brut 172 voor 25, dat is natuurlijk wel even anders’, zei hij hier eerder over.

Het exclusieve karakter is ook terug te zien in het prijsniveau. Van Wolde: ‘Inclusief alles moet je ongeveer denken aan ¤300 per couvert. Dat is een serieus bedrag, maar als je straks het interieur ziet en het uitzicht over de heuvels…we nemen je helemaal mee op een reis met Brut.’ Op de vraag of hij ook anders gaat koken bij Brut: ‘Denk aan garen in de grond bijvoorbeeld. Maar sowieso; helemaal tot het uiterste.’
Poef.....gone! ©golfer
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')