Lijkt me toch erg genoeg. Het lijkt me ook verboden om consumenten zo voor te liegen.quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:53 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Maar eigenlijk is dus het enige dat het etiket onterecht zei dat ze uit de Veluwe kwamen en scharrel waren. Dat het legbatterij eieren waren mag gewoon.
maar was die brand niet al lang geleden?quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:49 schreef rubbereend het volgende:
gevalletje leveringscontract, niet kunnen voldoen, noodsprong gemaakt en daarbij betrapt
Het is maar wat je het enige noemt. Pure fraude natuurlijkquote:Op donderdag 15 maart 2018 20:53 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Maar eigenlijk is dus het enige dat het etiket onterecht zei dat ze uit de Veluwe kwamen en scharrel waren. Dat het legbatterij eieren waren mag gewoon.
Misschien ligt daar een deel van het probleem.quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:53 schreef rubbereend het volgende:
[..]
contract met de supermarkt, dan moet je leveren. Zullen wel boeteclausules inzitten
... Ik bepaal de prijs niet. Dat doet de supermarkt. Als dan op het etiket staat dat het scharreleieren uit de Veluwe zijn, dan mag ik daar toch vanuit gaan?quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:59 schreef opgebaarde het volgende:
Probleem in deze is eigenlijk niet de producent of distributeur, maar de consument die nog geen tien cent per ei meer wil betalen. Maar laten we vooral doen alsof wij consumenten er niks aan kunnen doen en tegen dierenleed zijn
Dat is echt onzin. Steeds meer om mij heen hoor ik dat de jongere generatie er meer mee bezig is. Mijn zusje krijgt zelfs eieren van de lokale boer die handmatig worden geraapt. Wordt letterlijk met een doosje op de stoep gezet. Maar ja die woont ook niet in de stad.quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:59 schreef opgebaarde het volgende:
Probleem in deze is eigenlijk niet de producent of distributeur, maar de consument die nog geen tien cent per ei meer wil betalen. Maar laten we vooral doen alsof wij consumenten er niks aan kunnen doen en tegen dierenleed zijn
Dan gaan we er wel vanuit dat voor die brand, daar wel echt scharreleieren werden geproduceerd. Ik wil niet te cynisch doen, en die Maarten leek me eigenlijk best een toffe gast die door zijn afnemer genaaid werd, maar kon hij normaliter voor de paasdagen wel even de productie opvoeren met ‘scharrel’eieren?quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:59 schreef xzaz het volgende:
[..]
Misschien ligt daar een deel van het probleem.
waarom levert die boer niet direct aan jumbo?quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:04 schreef opgebaarde het volgende:
[..]
Dan gaan we er wel vanuit dat voor die brand, daar wel echt scharreleieren werden geproduceerd. Ik wil niet te cynisch doen, en die Maarten leek me eigenlijk best een toffe gast die door zijn afnemer genaaid werd, maar kon hij normaliter voor de paasdagen wel even de productie opvoeren met ‘scharrel’eieren?
Het is gewoon jammer dat mensen nu verongelijkt doen omdat ze geconfronteerd worden met Franse kwartels die een kutleven hebben, maar een uur geleden nog wel vrolijk een stuk kip of varken aan het eten waren waarbij dat beest geen beter leven heeft gehad als die ene kwartel.quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:01 schreef Kreator het volgende:
[..]
... Ik bepaal de prijs niet. Dat doet de supermarkt. Als dan op het etiket staat dat het scharreleieren uit de Veluwe zijn, dan mag ik daar toch vanuit gaan?
Je draait het maar raar om.
Het kan me persoonlijk aan de reet roesten of een ei uit een legbatterij komt of scharrel is (ook een scharrelkip/kwartel zit op elkaar gepropt en ze zijn beide redelijk met elkaar vergelijkbaar qua dieren ongemak. Wil je dat die beesten nog een beetje normaal leven gehad hebben, neem dan vrije uitloop (zelfde gebrek aan ruimte als scharrel, maar met stukje buiten erbij) of biologisch. Maar scharreleieren zijn wel duurder dan dat legbatterij spul. Goedkopere eieren met een sticker van duurdere eieren erop tegen meer winst verkopen, is gewoon oplichting, simpel. En daar hebben mensen problemen mee.quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:12 schreef opgebaarde het volgende:
Het is gewoon jammer dat mensen nu verongelijkt doen omdat ze geconfronteerd worden met Franse kwartels die een kutleven hebben, maar een uur geleden nog wel vrolijk een stuk kip of varken aan het eten waren waarbij dat beest geen beter leven heeft gehad als die ene kwartel.
“Meer winst” weet je niet. Misschien is dat zelfs net niet waar, de eieren moeten nog steeds in doosjes gedaan worden en de eieren worden ingekocht met honderden kilometers transport.quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:20 schreef CrashO het volgende:
[..]
Het kan me persoonlijk aan de reet roesten of een ei uit een legbatterij komt of scharrel is (ook een scharrelkip/kwartel zit op elkaar gepropt en ze zijn beide redelijk met elkaar vergelijkbaar qua dieren ongemak. Wil je dat die beesten nog een beetje normaal leven gehad hebben, neem dan vrije uitloop. Maar scharreleieren zijn wel duurder dan dat legbatterij spul. Goedkopere eieren met een sticker van duurdere eieren erop tegen meer winst verkopen, is gewoon oplichting, simpel. En daar hebben mensen problemen mee.
Zoals boer Maarten het vertelde was het in dit geval een samenloop van omstandigheden (ivm de brand), hoewel ik niet uitsluit dat het normaal gesproken ook niet al gebeurde.quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:29 schreef opgebaarde het volgende:
[..]
“Meer winst” weet je niet. Misschien is dat zelfs net niet waar, de eieren moeten nog steeds in doosjes gedaan worden en de eieren worden ingekocht met honderden kilometers transport.
Wij weten nu, dat kwarteleieren geen code krijgen. Dus dat de term “scharrelei” of “vrijeuitloopei” niks zegt. Wij dachten slim te zijn doordat iets op het doosje staat wat bekend klinkt, maar helaas komen we elke week weer achter dat het wel vaker niet klopt. Zoals ‘speltbrood, jumbo met ‘goudeerlijk’ en de suikerdrankjes ‘vitamin water’. Ik weet niet of we van oplichting mogen spreken, is nogal een kwalificatie, maar ik spring graag mee de barricades op
Mooie voorbeelden (die aardbeien niet gezien). Misschien heb je gelijk en moet de cosument beter beschermd worden, of wij moeten iets kritischer door het leven gaan en proberen na te denken want prijzen kloppen wel vaker niet met het verhaal. Zoals de eerlijke chocolade, als die reep maar een fractie duurder is dan de boeren-worden-extreem-uitgebuit-chocoladereep, wordt de consument dan opgelicht of houden wij ons lekker dom en gaan we er vanuit dat die paar cent ook echt volledig naar die boer gaat...?quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:35 schreef HansvanOchten het volgende:
[..]
Zoals boer Maarten het vertelde was het in dit geval een samenloop van omstandigheden (ivm de brand), hoewel ik niet uitsluit dat het normaal gesproken ook niet al gebeurde.
Dat zeggende kun je niet van de consument verwachten dat hij/zij begrijpt hoe alle trucjes in elkaar steken. De aardbeien aflevering was daar een mooi voorbeeld van, ik verwacht gewoon rijpe aardbeien ipv kunstmatige niet rijpe aardbeien.
Hetzelfde over de olijven of de tonijn.
Spreek voor jezelf?quote:Op donderdag 15 maart 2018 22:13 schreef wawowiewa het volgende:
Hilarisch dit , geeft goed aan dat niemand een neuk geeft over voedsel in NL geweldig.
Prachtig dit
Je hebt gelijk, veel mensen geven er om.quote:Op donderdag 15 maart 2018 22:36 schreef golfer het volgende:
[..]
Spreek voor jezelf?
Ik geef wel degelijk om waar mijn voedsel vandaan komt en of dieren een beetje dierwaardig bestaan hebben gehad.
Scharrel op legbatterij-eieren zetten is pure oplichting en fraude.
En waar stonden dan wel die afgebrande stallen van die Maarten? Waarom mochten we niet weten waar op de Veluwe hij die eitjes produceert?
Interessant, en is dit op eigen beweging gedaan of vanwege een tip of de kvw ?quote:Op donderdag 15 maart 2018 22:39 schreef golfer het volgende:
NVWA en NCAE treden op tegen fraude met kwarteleieren.
Bij de inspectie bleek dat het bedrijf sinds februari 2017 helemaal geen Nederlandse kwarteleieren meer had ingekocht en dat alle verkochte kwarteleieren dus Franse legbatterij-eieren waren.
https://www.nvwa.nl/nieuw(...)de-met-kwarteleieren
Jij bent echt een van de weinige hoor, meeste mensen willen het gewoon niet weten zolang het maar niet te veel kost.quote:Op donderdag 15 maart 2018 22:36 schreef golfer het volgende:
[..]
Spreek voor jezelf?
Ik geef wel degelijk om waar mijn voedsel vandaan komt en of dieren een beetje dierwaardig bestaan hebben gehad.
Scharrel op legbatterij-eieren zetten is pure oplichting en fraude.
En waar stonden dan wel die afgebrande stallen van die Maarten? Waarom mochten we niet weten waar op de Veluwe hij die eitjes produceert?
Nee. Helaas.quote:Op vrijdag 16 maart 2018 01:05 schreef FlippingCoin het volgende:
Zijn legbatterijen niet ook in Frankrijk verboden?
Laat ze zich daar eerst druk om maken i.p.v. vissen met elektriciteit.quote:
quote:
Dat klopt.quote:Op vrijdag 16 maart 2018 08:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij zijn in de hele EU legbatterijen verboden, sinds 2012. Echter, de regelgeving is voor kippen
Verrijkte kooien zijn blijkbaar nog wel toegestaan.quote:En Europe, à partir du 1er janvier 2012, après une période d'ajustement de 13 ans, l'élevage en batterie conventionnelle des poules pondeuses est interdit par la Directive du Conseil Européen 1999/74/CE, remplacé par des cages aménagées. Ceci concerne les établissements de plus 350 pondeuses, excluant les plus petits et ceux d'élevage de ces poules8.
quote:Doordat het in Europa verboden wordt kippen in legbatterijen te houden schakelen vele boeren over naar de wel nog toegestane verrijkte kooien.
Een dergelijke kooi is iets groter dan de legbatterij en heeft een oppervlakte van 750 cm² per kip in plaats van 550 cm². Tevens zijn de kooien 5 cm hoger.
Verder is er enkele centimeter boven de gazen vloer een zitstok voorzien die de kip een makkelijkere zitplaats moet geven.
Er is een kleine bijkomende nestruimte.
Als laatste is er ook nog een nestbakje waar één kip tegelijk in kan.
Deze verbeteringen zouden er voor moeten zorgen dat de hen haar natuurlijke gedrag kan blijven behouden. In deze verrijkte kooien zitten nog steeds 3 tot 5 leghennen. Critici stellen dat het nauwelijks een verbetering is ten opzichte van de legbatterijen. Binnen Europa zijn de verrijkte kooien toegelaten tot 2025.
quote:Keuringsdienst van Waarde: Dode vis
5 APR 2018 om 20:25
Hoe gaat een vis dood? Simpele vraag. Toch heeft zelfs de visboer vaak geen idee. Hoe komt een haring, een zalm of een kabeljauw precies aan zijn einde? Bij een kip of koe maken we ons daar druk om, bij vissen blijft het gissen. Waarom eigenlijk? De Keuringsdienst wil het weten en gaat op zoek naar hoe de vis het loodje legt.
Keuringsdienst van Waarde, donderdag 5 april om 20.25 uur op NPO 3.
Die uitzending is volgende week.quote:Op donderdag 22 maart 2018 10:07 schreef JayHovah het volgende:
Vanavond geen KvW, volgende week:
[..]
Yep. Laag vetgehalte en lange houdbaarheid EN koks die niet met room kunnen omgaan.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 18:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Vetgehalte en toevoegingen
Koksroom Hollandia
ROOM, gemodificeerd zetmeel, stabilisatoren: E466, E331, carrageen, emulgator: E471.
En veel marketing natuurlijk, maaak mensen wijs dat ze meer geld moeten betalen voor een inferieur product dat KOKsroom heet, binnenlopen. Koop gewoon pakjes houdbare slagroom bij de Aldi om mee te koken, kost geen drol.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:01 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Yep. Laag vetgehalte en lange houdbaarheid EN koks die niet met room kunnen omgaan.
Zelfs een debiel krijgt dit niet geschift...kan in elke tomatensoep.
Daarnaast lekker goedkoop, want het melkvet is er deels uitgehaald en dat wordt dan weer verkocht als poeder voor in roomijs.
Heb kwv niet gezien trouwens.
Daar zit overigens ook stabilisator in. Anders coalesceert het vet. De boel.zal sowieso wel een beetje opromen, maar als de bolletjes gescheiden blijven is de boel.met een keer schudden weer stabiele slagroomquote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En veel marketing natuurlijk, maaak mensen wijs dat ze meer geld moeten betalen voor een inferieur product dat KOKsroom heet, binnenlopen. Koop gewoon pakjes houdbare slagroom bij de Aldi om mee te koken, kost geen drol.
Waarom houdbare slagroom en geen gewone?quote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En veel marketing natuurlijk, maaak mensen wijs dat ze meer geld moeten betalen voor een inferieur product dat KOKsroom heet, binnenlopen. Koop gewoon pakjes houdbare slagroom bij de Aldi om mee te koken, kost geen drol.
Goedkoop, en als je er toch mee gaat koken is verse onzinnigquote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:19 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Waarom houdbare slagroom en geen gewone?
is dat geen hh ?quote:Op dinsdag 27 maart 2018 17:31 schreef golfer het volgende:
[..]
Die uitzending is volgende week.
Deze week:
Room.
Kookroom, slagroom, koksroom en vele andere varianten: er is genoeg te kiezen als je een romige maaltijd op tafel wilt zetten. Maar wat is nou het verschil tussen al deze producten? Een chefkok en een patissier vertellen.
Er was al weleens een aflevering over gemaakt ja https://www.npo3.nl/keuri(...)6-02-2017/KN_1687600quote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:20 schreef ddx het volgende:
[..]
is dat geen hh ?
kan me herinneren dat ik dat onderwerp al eens gezien heb, maar kan zijn dat het bij een ander programma was
De Jumbo heeft potjes met houdbare clotted cream (ligt bij onze Jumbo bij de 'verse' kaasafdeling). Nooit gekocht, leek me 3x niks.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:19 schreef SiGNe het volgende:
En waarom zijn zaken als double cream en clotted cream hier zo moeilijk te krijgen?
Al is clotted cream dacht ik een DOP en mag dat dus alleen in een bepaalde streek gemaakt worden ook.
Ja, van die minipotjes met 25cl voor ¤3,99..quote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:57 schreef Isabeau het volgende:
[..]
De Jumbo heeft potjes met houdbare clotted cream (ligt bij onze Jumbo bij de 'verse' kaasafdeling). Nooit gekocht, leek me 3x niks.
En ik mis double cream enorm hier Dat is zó lekker.
Je kan van 3 merken creme fraiche krijgen, biologisch en light etc. Dan allerlei kookromen, allerlei houdbare en verse slagromen,. sour creams van verschillende merken en 8 soorten slagroom in bus. Maar géén double creamquote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:04 schreef SiGNe het volgende:
Ja, van die minipotjes met 25cl voor ¤3,99..
Ook nooit gekocht want te weinig en te prijzig.
En met double cream, een hoop gerechten vragen daar wel om, 55% vet.. maar dus niet te krijgen hier en da's best raar eigenlijk.
Da's een grote faal inderdaad.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:16 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Je kan van 3 merken creme fraiche krijgen, biologisch en light etc. Dan allerlei kookromen, allerlei houdbare en verse slagromen,. sour creams van verschillende merken en 8 soorten slagroom in bus. Maar géén double cream
Gewoon een keer op zondag opzetten en maken, dan in ijsblokjeszakjes invriezenquote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:24 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Da's een grote faal inderdaad.
Ik mis zo ook bijv. Espagnole saus, een van de 7 basissauzen waar je zelf bijv. demi glace van kan maken.
Knorr en Maggi maken het voor restaurants maar voor de consument niet te krijgen.
Natuurlijk is zelf maken lekkerder maar je maakt niet "even" een demi glace zoals je even een creme anglaise maakt.
Niemand nog, want de uitzending hierover is a.s. donderdag.quote:
Misschien inderdaad maar eens doen. of anders Knorr en Maggi nóg maar eens mailen dat ze een gat in hun aanbod hebbenquote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewoon een keer op zondag opzetten en maken, dan in ijsblokjeszakjes invriezen
De poeders lijken net zo op een zelfgemaakte als de warme frietsaus die in pakjes Hollandaise zit.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:30 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Misschien inderdaad maar eens doen. of anders Knorr en Maggi nóg maar eens mailen dat ze een gat in hun aanbod hebben
Of net als heston zelf poeders maken.. hmmm...quote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De poeders lijken net zo op een zelfgemaakte als de warme frietsaus die in pakjes Hollandaise zit.
Zo eens met die espagnole. Veel werk en industrieel prima te maken zonder troep. Zou mooi zijn als je dat kunt kopen. Maar helaas, mensen koken dat soort dingen niet zelf.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:24 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Da's een grote faal inderdaad.
Ik mis zo ook bijv. Espagnole saus, een van de 7 basissauzen waar je zelf bijv. demi glace van kan maken.
Knorr en Maggi maken het voor restaurants maar voor de consument niet te krijgen.
Natuurlijk is zelf maken lekkerder maar je maakt niet "even" een demi glace zoals je even een creme anglaise maakt.
Ze zouden makkelijk sauce espagnole in een pak kunnen doen, en/of demi-glace (en dat doen ze ook, alleen niet voor consumenten)quote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De poeders lijken net zo op een zelfgemaakte als de warme frietsaus die in pakjes Hollandaise zit.
Yepquote:Op donderdag 29 maart 2018 20:27 schreef alpeko het volgende:
Herhaling toch zeker? Andries, die gast van de Unilever heb ik al eerder gezien. Die ken ik namelijk.
Volgens mij wel een nieuwe aflevering.quote:
quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:04 schreef opgebaarde het volgende:
[..]
Dan gaan we er wel vanuit dat voor die brand, daar wel echt scharreleieren werden geproduceerd. Ik wil niet te cynisch doen, en die Maarten leek me eigenlijk best een toffe gast die door zijn afnemer genaaid werd, maar kon hij normaliter voor de paasdagen wel even de productie opvoeren met ‘scharrel’eieren?
Het is een samenwerking, het bedrijf en merk is zoals ze al zeiden van beiden heren.quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:08 schreef xzaz het volgende:
[..]
waarom levert die boer niet direct aan jumbo?
Naja men vind het bij kippen zieliger dan vissen, niet nodig imo en vind het leuk dat die discussie er is.quote:Op donderdag 5 april 2018 20:46 schreef golfer het volgende:
Over het doden van vis.
Beetje onzinnige uitzending.
Discussie over het wel of niet gevoel en pijn kunnen voelen van vissen.
Was eigenlijk geen discussie. Vissen kunnen dus pijn en stress voelen.quote:Op donderdag 5 april 2018 20:46 schreef golfer het volgende:
Over het doden van vis.
Beetje onzinnige uitzending.
Discussie over het wel of niet gevoel en pijn kunnen voelen van vissen.
Aan de andere kant...pijnlijk einde...maar wel zijn hele leven kunnen scharrellen.quote:Op donderdag 5 april 2018 22:15 schreef Aardbeientaartjes het volgende:
[..]
Was eigenlijk geen discussie. Vissen kunnen dus pijn en stress voelen.
Designer gin is erg in.quote:Op maandag 9 april 2018 17:32 schreef golfer het volgende:
Donderdag:
Wie gin wil drinken heeft wat te kiezen tegenwoordig. Zowat iedere week verschijnt er een nieuw gin-merk in het schap. Maar wat is het verschil tussen die talloze merken? En waarom is de ene fles goedkoop en de andere vele malen duurder? De Keuringsdienst drinkt gin-tonic en onderzoekt de zin en onzin van gin.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op maandag 9 april 2018 18:57 schreef Mylene het volgende:
Over gin gesproken. Ik las net dit artikel.Dat zouden ze hier in de Britse weken hier eens moeten verkopen i.p.v. vier soorten witte bonen in tomatensaus of diepvries fish and chipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Kan hier toch niet in de Aldi omdat ze enkel licht alcoholische drank en mogen verkopen? Maar in Duitsland neem ik aan van wel toch? Of enkel Aldi UK?quote:Op maandag 9 april 2018 19:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat zouden ze hier in de Britse weken hier eens moeten verkopen i.p.v. vier soorten witte bonen in tomatensaus of diepvries fish and chips
De Engelse supermarktmarkt (:') ) is heel anders dan de rest van Europaquote:Op maandag 9 april 2018 19:30 schreef Mylene het volgende:
[..]
Kan hier toch niet in de Aldi omdat ze enkel licht alcoholische drank en mogen verkopen? Maar in Duitsland neem ik aan van wel toch? Of enkel Aldi UK?
quote:Op maandag 9 april 2018 18:57 schreef Mylene het volgende:
Over gin gesproken. Ik las net dit artikel.Dat klinkt een beetje zoals die wijnprijzen als ze Beefeater, Gordon’s en Sipsmith als concurrenten noemen. Dat zijn allemaal vrij onuitgesproken, vlakke en saaie gins.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op maandag 9 april 2018 18:57 schreef Mylene het volgende:
Over gin gesproken. Ik las net dit artikel.Dit is gewoon (slecht)verkapte reclame voor de Aldi van een niet bijster betrouwbare website. Zou er niet te veel aandacht aan schenken (waarbij ik niets wil zeggen over de kwaliteit van de Gin van de Aldi).SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ken die niet. Die van de Lidl in Duitsland is voor 10 euro prima. Vergelijkbaar met de gins van 20 euro van de slijter.quote:Op maandag 9 april 2018 19:59 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dit is gewoon (slecht)verkapte reclame voor de Aldi van een niet bijster betrouwbare website. Zou er niet te veel aandacht aan schenken (waarbij ik niets wil zeggen over de kwaliteit van de Gin van de Aldi).
Ik heb het over hier, als in Duitslandquote:Op maandag 9 april 2018 19:30 schreef Mylene het volgende:
[..]
Kan hier toch niet in de Aldi omdat ze enkel licht alcoholische drank en mogen verkopen? Maar in Duitsland neem ik aan van wel toch? Of enkel Aldi UK?
Gaat ie daar dan ook alle antwoorden van de anderen herhalen? In dat geval hebben ze hopelijk dubbele zendtijd ingedeeld...quote:Op woensdag 11 april 2018 21:26 schreef Mylene het volgende:
Teun is straks te gast bij Pauw over 15 jaar Keuringdienst van waarde.
quote:Op woensdag 11 april 2018 21:34 schreef JayHovah het volgende:
[..]
Gaat ie daar dan ook alle antwoorden van de anderen herhalen? In dat geval hebben ze hopelijk dubbele zendtijd ingedeeld...
Ik vond haar juist wel leukquote:Op donderdag 12 april 2018 20:42 schreef golfer het volgende:
Dat wijf van slijterij Sterk in Amsterdam.
Dat lukt ook best wel aardig.quote:Op donderdag 12 april 2018 14:17 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Ik stoor me daar ook een beetje aan, en aan dat meisje dat volgens mij probeert om elke keer weer wat dommer over te komen.
https://www.ad.nl/show/3f(...)even-kapot~a66f2d3e/quote:Beste presentatoren Teun, Sofie, Daan, Ersin, Marijn en Maarten,
De maat is vol. De kous is af. Ik kan er niet meer tegen. Het is tijd dat ik het hardop zeg: ik ben klaar met jullie programma, met de Keuringsdienst van Waarde. En dat zeg ik met alle respect, want potverdikkie, wat zit het goed in elkaar. De feiten zullen ongetwijfeld kloppen en eerlijk is eerlijk: het volk verdient de waarheid. Maar ik wil jullie gruwelijke waarheden niet meer horen.
Lieve Keuringsdienst, begrijp me niet verkeerd: bepaalde zaken moeten aan de kaak worden gesteld. Natuurlijk! Er zijn vast consumenten die jullie op hun blote knietjes bedanken voor het achterhalen van de keiharde waarheid over horrorproducten als koffie, mayonaise, friet, kwark, droge worst, wijn en hazelnootpasta. Maar ik ben niet meer één van hen. Sterker nog, ik heb het gevoel dat jullie op een kruistocht zijn. Dat jullie net als Facebook precies weten wat ik lekker vind. En op het moment dat jullie dat weten, jullie alles op alles zetten om mijn lievelingsproducten kapot te maken.
Jullie willen voorbeelden? Met liefde. Want laat me toch eens met rust als ik een broodje filet americain eet tijdens de lunch. En mag ik alsjeblieft even genieten als ik mijn vriendin ‘s avonds een lekker zalmforelletje voorschotel? Hoezo? Er ligt toch een leuk stuk vis op mijn bord? Dat is een zalmforel, zo heb ik dat geleerd. Ik zie het toch?
Het is ook al jullie schuld dat ik mijn vrienden geen chique zwarte olijfjes meer kan aanbieden bij een fijn glaasje rode wijn. Wanneer en in welke brainstorm leek het jullie noodzaak om alle smulpapen van Nederland te vertellen over deze bijtende bouwmarktsoda? En dat zwarte olijven ‘eigenlijk gewoon verroeste groene olijven zijn’?
Maar dan gisteravond. De alcoholische druppel die mijn toch-al-zo-volle-emmertje deed overlopen. Het moment dat ik vreesde. Bij ieder nieuw seizoen beefde ik bij het persbericht, want dat het ging gebeuren was logisch - ik vind het immers lekker, maar de vraag was wanneer? Het werd donderdag 12 april 2018. Gisteravond gingen jullie aan de haal met mijn geliefde gin.
Gin. Mijn levenselixer. Drank, gebrouwen door engelen. Het antwoord op moeilijke feestjes met ingewikkelde gesprekken. Op reünies met vrienden van de middelbare school. Op feestelijke momenten die je wilt vieren met je naasten.
Sinds een uur of twaalf kan ik niet meer zorgeloos genieten van een goed glas Damrak- of Hendrick’s ginto. Ik zie mezelf al staan, op een volgend hip feestje: ‘Hmm.. drink je gintonic, ja? Met welke gin? Hendrick’s? Ah. Grappig. Ik zag laatst bij de Keuringsdienst dat daar maar 0,01% gin in zit.’ Nou en? Laat me met rust!
Ik betaalde met liefde grof geld voor - wat ik dacht - dat de beste fles was, maar helaas. ‘Betalen voor de illusie.’ En daarmee is gin gedegradeerd tot een bezoekje aan de hoeren.
Beste Keuringsdienst van Waarde, hier scheiden onze wegen. Ignorance is bliss: het geluk is met de onwetenden. Soms wil ik gewoon dom worden gehouden. Wil ik geloven in de goedheid van mijn lievelingsproducten. Dus vanavond zal ik de gordijnen dichttrekken en een toastje smeren. Met filet american. Daarna leg ik er een stukje zalmforel naast en smikkel ik van een bakje zwarte olijven. En dan tot slot, tot overmaat van ramp en met gevaar voor eigen smaak en portemonnee maak ik, zonder dat iemand mij zal zien en over mij kan oordelen, een cocktail van tonic, met mijn favoriete, maar - blijkbaar onterecht - veel te dure gin.
Met vriendelijke groet en veel liefs,
Domien Verschuuren
En zo krijgt toch die verkopende dame nog gelijk met haar: Elke fles is helemaal zn prijs waard.quote:Op vrijdag 13 april 2018 22:21 schreef Pietverdriet het volgende:
En dan tot slot, tot overmaat van ramp en met gevaar voor eigen smaak en portemonnee maak ik, zonder dat iemand mij zal zien en over mij kan oordelen, een cocktail van tonic, met mijn favoriete, maar - blijkbaar onterecht - veel te dure gin.
https://www.ad.nl/show/3f(...)even-kapot~a66f2d3e/
Tjah, sommige mensen willen bedrogen worden ...quote:Op vrijdag 13 april 2018 22:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
https://www.ad.nl/show/3f(...)even-kapot~a66f2d3e/
Zal hij nou met een klein stijfje Twitter aan het volgen zijn of luisteraars hem volgen en ook niet meer gaan kijken, hopend op een Lubachiaans stuntje?quote:Op vrijdag 13 april 2018 22:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
https://www.ad.nl/show/3f(...)even-kapot~a66f2d3e/
Heb een vermoeden dat zo bruin is als de Espressobonen van mijn kleine artisanale koffiebranderquote:Op dinsdag 17 april 2018 16:57 schreef golfer het volgende:
Donderdag:
Single origin koffie
[ afbeelding ]
Een beetje koffiedrinker kiest tegenwoordig voor koffiebonen met een specifieke herkomst. Of zoals dat heet; Single origin. Koffie uit een bepaald land, streek of dorp. Niet van de grote hoop, maar geplukt in Ethiopie, Sumatra of op een Braziliaanse Hoogvlakte. Maar wat zegt die herkomst precies en proef je dat ook terug in je kop koffie? De Keuringsdienst gaat op zoek naar koffie met een paspoort.
Tsja...quote:Op dinsdag 17 april 2018 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb een vermoeden dat zo bruin is als de Espressobonen van mijn kleine artisanale koffiebrander
Welleke heb jij? Vorige week mijn 6 jaar oude Behmor 1600 verkochtquote:Op dinsdag 17 april 2018 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb een vermoeden dat zo bruin is als de Espressobonen van mijn kleine artisanale koffiebrander
De Pelikaanquote:Op dinsdag 17 april 2018 22:51 schreef Zith het volgende:
[..]
Welleke heb jij? Vorige week mijn 6 jaar oude Behmor 1600 verkocht
Leuk, ben benieuwd naar de aflevering.quote:Op dinsdag 17 april 2018 16:57 schreef golfer het volgende:
Donderdag:
Single origin koffie
[ afbeelding ]
Een beetje koffiedrinker kiest tegenwoordig voor koffiebonen met een specifieke herkomst. Of zoals dat heet; Single origin. Koffie uit een bepaald land, streek of dorp. Niet van de grote hoop, maar geplukt in Ethiopie, Sumatra of op een Braziliaanse Hoogvlakte. Maar wat zegt die herkomst precies en proef je dat ook terug in je kop koffie? De Keuringsdienst gaat op zoek naar koffie met een paspoort.
Ah daar kocht ik vroeger mijn on gebrande bonen toen ze nog niet door hadden dat die ook veel waard waren 4 EUR per kilo voor hele goede single originsquote:
Niet te verwarren met de rode pelikaan btwquote:Op woensdag 18 april 2018 08:52 schreef Zith het volgende:
[..]
Ah daar kocht ik vroeger mijn on gebrande bonen toen ze nog niet door hadden dat die ook veel waard waren 4 EUR per kilo voor hele goede single origins
Nee nee, de pelikaan in zuftenquote:Op woensdag 18 april 2018 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet te verwarren met de rode pelikaan btw
Hofleverancier sinds 1999 afaikquote:
Je wist het allemaal natuurlijk al?quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |