abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 1 maart 2018 @ 21:53:14 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177537979
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 21:43 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Cheapass. Prachtige ontwikkelingen dit. Laten we ernaar streven dat zij die de echte inspanningen doen en ook leveren daar zo weinig mogelijk aan verdienen en dat de faciliterende kortingseisende intermediairs en hun klanten daar uitstekend aan verdienen. Zo help je alles om zeep.

Nare kortingszoekende zo goedkoop als mogelijk volkje zijn we ook. Dat men er failliet aan gaat en dat we ons totaal niet afvragen hoe het kan... als wij maar lekker gegeten hebben voor weinig. Sprinkhanen.
Dat heet gewoon promotie. En promotie kost geld.
Ze kunnen ook gaan flyeren of een advertentiecampagne starten. Kost ook geld.
  donderdag 1 maart 2018 @ 21:55:24 #77
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177538033
Ik ga volgende week toch echt alleen maar omdat het de RestaurantWeek is met een aanbieding eten bij 2-sterrentent De Bokkedoorns.
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 1 maart 2018 @ 21:58:08 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177538123
Okay, dan heb ik niks gezegd.
pi_177538222
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 21:43 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Cheapass. Prachtige ontwikkelingen dit. Laten we ernaar streven dat zij die de echte inspanningen doen en ook leveren daar zo weinig mogelijk aan verdienen en dat de faciliterende kortingseisende intermediairs en hun klanten daar uitstekend aan verdienen. Zo help je alles om zeep.

Nare kortingszoekende zo goedkoop als mogelijk volkje zijn we ook. Dat men er failliet aan gaat en dat we ons totaal niet afvragen hoe het kan... als wij maar lekker gegeten hebben voor weinig. Sprinkhanen.
Rustig maar ;)
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_177538256
quote:
1s.gif Op donderdag 1 maart 2018 21:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat heet gewoon promotie. En promotie kost geld.
Ze kunnen ook gaan flyeren of een advertentiecampagne starten. Kost ook geld.
Nee, volgens mij is het van een heel andere orde van grootte, mevrouw Ook. De intermediairs gaan door hun kracht qua internet degenen die de echte prestaties moeten leveren helemaal uitmelken. Ik zie dat in de geschiedenis zeer krachtig gebeuren en de kracht van het bereik van internet maakt die machinaties kwadratisch. De restaurants zijn de verliezende partij maar ook de consument. De parasiterende partijen de zich verkneukelende winnaars. En wij werken daar volop en zonder enkel voorbehoud aan mee. Want wij willen het voor de helft. Of de helft daarvan. Terwijl wij stiekem best beseffen dat dat eigenlijk niet "uit" kan. Maar dat boeit ons niets.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 1 maart 2018 @ 22:03:38 #81
63722 z80
von nichts kommt nichts
pi_177538268
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 21:43 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Cheapass. Prachtige ontwikkelingen dit. Laten we ernaar streven dat zij die de echte inspanningen doen en ook leveren daar zo weinig mogelijk aan verdienen en dat de faciliterende kortingseisende intermediairs en hun klanten daar uitstekend aan verdienen. Zo help je alles om zeep.

Nare kortingszoekende zo goedkoop als mogelijk volkje zijn we ook. Dat men er failliet aan gaat en dat we ons totaal niet afvragen hoe het kan... als wij maar lekker gegeten hebben voor weinig. Sprinkhanen.
Als er voor een normaal bedrag ook een maaltijd op tafel komt die voldoende is dan wil ik er best voor betalen.
Maar inmiddels bij meerdere 1 ster restaurants gegeten om direct door te kunnen naar de pizzaboer om de hoek. Veel geld vragen voor mooi opgemaakte borden, maar genoeg voedingsstoffen op tafel zetten is er niet bij.
Statistieken zijn als bikinis: ze tonen het voornaamste,maar bedekken het essentiele.
Der Gesunde weiŖ nicht, wie reich er ist.
I’m afraid I can’t let you do that Dave
  donderdag 1 maart 2018 @ 22:05:43 #82
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177538335
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 22:03 schreef z80 het volgende:

Als er voor een normaal bedrag ook een maaltijd op tafel komt die voldoende is dan wil ik er best voor betalen.
Maar inmiddels bij meerdere 1 ster restaurants gegeten om direct door te kunnen naar de pizzaboer om de hoek. Veel geld vragen voor mooi opgemaakte borden, maar genoeg voedingsstoffen op tafel zetten is er niet bij.
Maar jij bent niet representatief. Jij bunkert voor 3 normale personen naar binnen om vervolgens alle andere borden ook nog even schoon te likken. :')
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 1 maart 2018 @ 22:06:14 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177538353
Sukkels heb je overal en vooral onder ondernemers.
Geen medelijden mee.
pi_177538764
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 22:03 schreef z80 het volgende:

[..]

Als er voor een normaal bedrag ook een maaltijd op tafel komt die voldoende is dan wil ik er best voor betalen.
Maar inmiddels bij meerdere 1 ster restaurants gegeten om direct door te kunnen naar de pizzaboer om de hoek. Veel geld vragen voor mooi opgemaakte borden, maar genoeg voedingsstoffen op tafel zetten is er niet bij.
dan schuif je toch lekker je pizza naar binnen? prima toch als je daarmee tevreden bent? maar dan is het toch niet moeilijk om te snappen dan iemand anders iets anders wil dan dat?
  donderdag 1 maart 2018 @ 23:17:23 #85
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_177539998
Oke.. dit was een aanbieding... normaal waren wij nu 66 euro kwijt geweest. nu 33 euro voor precies hetzelde...
Kunnen wij volgende week weer *O*

[ Bericht 67% gewijzigd door uniekhoorn op 01-03-2018 23:24:55 ]
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  donderdag 1 maart 2018 @ 23:35:58 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177540425
Bart is een beetje schijnheilig. Als hij in BraziliŽ voor 5 euro onbeperkt op kan scheppen is hij blij. En of de serveerster daar haar kind met schone kleren naar school kan sturen boeit hem niet. Maar als er in Nederland met 50% korting gegeten kan worden is het opeens asociaal.
pi_177542685
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 21:43 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Cheapass. Prachtige ontwikkelingen dit. Laten we ernaar streven dat zij die de echte inspanningen doen en ook leveren daar zo weinig mogelijk aan verdienen en dat de faciliterende kortingseisende intermediairs en hun klanten daar uitstekend aan verdienen. Zo help je alles om zeep.

Nare kortingszoekende zo goedkoop als mogelijk volkje zijn we ook. Dat men er failliet aan gaat en dat we ons totaal niet afvragen hoe het kan... als wij maar lekker gegeten hebben voor weinig. Sprinkhanen.
Ik neem aan dat jij dus ook nooit de acties in de supermarkt neemt of net dat model tv koopt die op dat moment in de aanbieding is? Vast wel dus wees niet zo een moraalridder. Elke zaak kan zelf bepalen welke acties hij wel of niet houdt, zo ook in de horeca.
pi_177542708
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 23:35 schreef RobinOok het volgende:
Bart is een beetje schijnheilig. Als hij in BraziliŽ voor 5 euro onbeperkt op kan scheppen is hij blij. En of de serveerster daar haar kind met schone kleren naar school kan sturen boeit hem niet. Maar als er in Nederland met 50% korting gegeten kan worden is het opeens asociaal.
In BraziliŽ is het moeilijker in te schatten wat uitkomt he ;)
pi_177542727
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 23:35 schreef RobinOok het volgende:
Bart is een beetje schijnheilig. Als hij in BraziliŽ voor 5 euro onbeperkt op kan scheppen is hij blij. En of de serveerster daar haar kind met schone kleren naar school kan sturen boeit hem niet. Maar als er in Nederland met 50% korting gegeten kan worden is het opeens asociaal.
Huh? Zo zit ik dus niet in elkaar. Maar goed. De serveerster en 50% korting is een "vergelijking". Een hele slechte.

Wat ik probeerde te signaleren is dat een steeds groter deel van onze bestede euro naar intermediairs stroomt. Dus: van hen die het eigenlijk verdienen omdat ze de bulk van het werk doen (en goed kunnen gebruiken...) naar hen die geen tot weinig waarde toevoegen aan het proces en daar zeer goed aan verdienen. Dat is een zorgelijke ontwikkeling m.i. C'est tout.

Dit soort dingen:
http://www.dvhn.nl/drenth(...)nemers-22613795.html
https://www.ad.nl/economi(...)t-sancties~adb3e215/

http://www.missethoreca.n(...)5-februari-101298836

Gasten krijgen na reservering via Iens bij deelnemende restaurants 50 procent korting op de gehele rekening die restaurants betalen uit eigen zak.


Nicholas Dekker van de Fortuna in Edam noemt het een gedrocht van een actie. 'Ik hoop van harte dat het geen succes wordt. In zekere zin worden horecaondernemers tegen elkaar uitgespeeld. Als de ene collega meedoet dan kan zijn concullega van een paar huizen verderop niet achterblijven. Hierdoor gaan bedrijven het loodje leggen. En dan die idiote argumentatie waarmee die actie aan de man wordt gebracht. Weg ermee, tenzij Iens zelf die 50 procent bij past. Iens laat de restaurants alsjeblieft met rust.'

Jeffrey van Dijk, eigenaar van Hoeve Kromwijk in Zoetermeer is al even duidelijk: 'Wat een kansloze actie is dit weer! Ze weten gewoon echt niet meer wat ze moeten verzinnen.' Albert Kiekens komt met een advies aan zijn collega-restauranthouders. 'Alle ondernemers zouden dit moeten negeren. Laat al die organisaties is stoppen met al die kortingsacties. Dan kunnen ze allemaal weer rustig ademhalen en weer gaan ondernemen.' Kiekens is eigenaar van D'n Ouwe Struys in Breda. Arjan Meinesz van het gelijknamige restaurant volgt het advies van collega Kiekens op en doet niet mee. 'De markt nog verder kapot maken. Nee!'


[ Bericht 3% gewijzigd door Bart2002 op 02-03-2018 07:55:33 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 2 maart 2018 @ 08:00:15 #90
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_177542807
Her enige dat dat artikel laat zien is dat er restauranthouders bestaan met een gebrek aan ondernemerschap, geen benul van marketing en een hoog calimerogehalte.
Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_177542823
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 08:00 schreef MutedFaith het volgende:
Her enige dat dat artikel laat zien is dat er restauranthouders bestaan met een gebrek aan ondernemerschap, geen benul van marketing en een hoog calimerogehalte.
Zo kan je het ook zien. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_177544130
Ik hou van dat soort acties. En er zullen vast mensen zijn die er vervolgens ook met een glaasje water gaan zitten, maar de meeste gaan er gewoon fatsoenlijk mee om. Normaal zou ik dan alleen een hoofdgerecht eten, en bij zo'n actie een heel menu. Met een paar drankjes erbij, valt het dan echt allemaal wel mee. Verder schrijf ik bijna altijd een review en heb ik zo genoeg plekken leren kennen waar ik zelf naar terug wil, of die ik andere aanbeveel.

Als ondernemers het goed doen, kom ik ook bijna altijd nog een keer terug. Laatst een keer bij een redelijk simpel tentje geluncht, eten was goed, maar de jongen in de bediening was zo enthousiast over de spareribs dat ik ze niet meer uit m'n hoofd krijg en daar zeker voor terugga. :')
pi_177546074
Ik ben ook een keer ergens met 50% korting gaan eten. Verschil in prijs hebben we goedgemaakt door de hele cocktailkaart uit te proberen :') vonden ze wel leuk geloof ik :') En sindsdien kom ik daar wel vaker, dus het heeft echt wel voordelen
pi_177546599
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 21:55 schreef golfer het volgende:
Ik ga volgende week toch echt alleen maar omdat het de RestaurantWeek is met een aanbieding eten bij 2-sterrentent De Bokkedoorns.
Ah! waar ik dus in 2015 met die "bolle" was. Ik hoor wel hoe je het vond.

[ Bericht 0% gewijzigd door anoniem_030720181651 op 02-03-2018 11:34:56 ]
  vrijdag 2 maart 2018 @ 11:52:55 #95
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177546982
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 11:34 schreef Iwanius het volgende:

Ah! waar ik dus in 2015 met die "bolle" was. Ik hoor wel hoe je het vond.
We zijn er ook al 2x eerder geweest. Sinds 1 maart is er weer een nieuw team, chef-kok Roy Eijkelkamp en meestergastheer Peter Bruins.
Poef.....gone! ©golfer
pi_177547059
Wat is een meestergastheer? Het klinkt zo onvriendelijk. :')
  vrijdag 2 maart 2018 @ 12:19:59 #97
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177547517
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 11:55 schreef Myraela het volgende:
Wat is een meestergastheer? Het klinkt zo onvriendelijk. :')
https://svhmeestertitels.(...)svh-meestergastheer/
Poef.....gone! ©golfer
pi_177575292
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 11:34 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ah! waar ik dus in 2015 met die "bolle" was. Ik hoor wel hoe je het vond.
Eens kijken of de zeebaarsch nog op de kaart staat ;)
<a href="https://www.paulentrudiesrestaurantverslagen.com" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" >www.paulentrudiesrestaurantverslagen.com</a>
pi_177579766
Waar?
Floreyn, Albert Cuypstraat, Amsterdam

Wat at je?
Het restaurant zegt zelf de Nederlandse keuken in een nieuw jasje te koken. Ik zou het eerder de Franse keuken met oud-Nederlandse ingrediŽnten willen noemen. Je krijgt geen culinair verantwoorde boerenkoolstampot of een gastronomisch patatje oorlog, maar houtduif met pastinaakpuree of mostersoep met een crŤme van oude Goudse.

Wij aten het vijfgangen verassingsmenu:
- Zandkoekjes met een crťme van gerookte yoghurt en osseworst met een zoet-zuur ingelegde mossel en kroepoek van zwoerd.
IMG_20180302_193245_HHTc.jpg

- Rolmops met ijs van mierikswortel en Amsterdamse augurkjes met hangop en knapperige gerstenkorrel
IMG_20180302_193851_HHTc.jpg

-Mostersoep met een crťme van oude kaas.
IMG_20180302_203509_HHTc.jpg

-Bitterbal met verschillende bereidingen van bietjes (incl. bietenpoeder, heel apart)
IMG_20180302_200219_HHTc.jpg

-Houtduiffilet en boutje met pastinakenpuree en stukjes schorseneer
IMG_20180302_210855_HHTc.jpg

-Als toetje iets van spekkoek met spekulaaskruiden, citroencreme en een bolletje eis van Laos.

Impressie?
Uitstekend. Alle gerechten waren van hoge kwaliteit, mooi in balans en precies goed op smaak gebracht. De mostersoep was zonder meer de lekkerste die ik ook gegeten heb, precies genoeg scherpte zonder overheersend te worden, met precies de juiste hoeveelheid crŤme als tegengewicht. De duivenfilet was precies goed bereid, mooi roze van binnen en fluweelzacht met een lichte maar niet te overheersende wildsmaak. De nogal heftige patť bij de duif werd mooi in evenwicht gehouden door de pastinakenpuree.
Waar je in soms in een restaurant geweldige en vervolgens wat mindere gerechten krijgt, heb ik hier echt moeite om een gerecht te benoemen dat mijn favoriet is of juist tegenviel. Het was opvallend constante kwaliteit. Geen enkel gerecht een goddelijke 10, maar ook geen enkel gerecht minder dan een 8.

De bediening was ondanks de drukte (alle tafels waren bezet) attent zonder opdringerig te worden en wisten ook met onze wens om een 3-gangen wijnarrangement met een 5-gangen diner te combineren goed om te gaan.
Het enige minpuntje was hooguit dat het personeel zodanig professioneel-druk bezig was, dat ik me af en toe bezwaard voelde om iets over het eten door te vragen. Ook hadden de gerechten iets groter gemogen (ik zat na 5 gangen maar net vol, ondanks dat ik er vantevoren voor gezorgd had dat ik niet teveel honger had).

De wijnkaart heeft nogal wat Nederlandse wijnen (waarover ik normaal enigszins sceptisch ben) maar de twee Nederlandse wijnen van Wijngoed Thorn vielen zeker niet tegen, de Pinot Gris was zonder meer goed en paste goed bij de eerste gangen. De Dornfelder (ik heb werkelijk nog nooit een echt goede Dornfelder gehad), was ook best aardig en paste goed bij de duif. De enige Franse wijn die we hadden (een Chardonnay) was dan weer wat minder.

Kosten?
140,- voor 2 personen, inclusief 3 glazen wijn p.p.

Cijfer?
9-

[ Bericht 0% gewijzigd door stavromulabeta op 03-03-2018 17:33:29 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 3 maart 2018 @ 17:20:21 #100
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177579895
Leuk. Weet je zeker dat bij die duif alleen pastinaak zat? Het lijkt namelijk erg op schorseneren.
Poef.....gone! ©golfer
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')