abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_179606714
registreer om deze reclame te verbergen
400 ballen voor een avondje uit eten, je moet er maar zin in hebben.
  maandag 4 juni 2018 @ 20:11:10 #252
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_179607334
quote:
1s.gif Op maandag 4 juni 2018 18:16 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?


Waar?
C'est ça, Bollenhofsestraat, Utrecht
Ahh dat was ons lievelings restaurant toen we daar nog woonden O+ O.a. Mijn afstuderen daar gevierd *O*
pi_179609368
quote:
1s.gif Op maandag 4 juni 2018 18:16 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?


Waar?
C'est ça, Bollenhofsestraat, Utrecht

Wat at je?
Het 5-gangen verassingsmenu. C'est ça heeft elke dag een vast menu maar je kunt wel aangeven of ze ergens rekening mee moeten houden.

- amuse met zoete aardappel en truffel
- Paté, eendenlever, asperge, rode wijnsaus en een soort duxelles
- Kervelsoep met makreel
- Op de huid gebakken zeebaars met aardappel, venkel, peultjes en waterkers.
- kaasplankje
- Creme van mascarpone met een brownie

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Impressie?
Ik had erg goede herinneringen aan C'est ça (ooit een hele leuke tweede date gehad met ondertussen alweer ex-mevrouw Stavromulabeta), dus mijn verwachtingen waren hoog.
Het eten is prima en correct klaargemaakt, maar ook nergens overweldigend. De groenten zijn netjes beetgaar, de klassieke smaakcombinaties kloppen, sauzen mooi van structuur de vis had toen hij uit de pan kwam een lekker knapperig vel.

En dat vel van die vis was dan ook eigenlijk de enige echt negatieve constatering: Eerst bak je een vis prachtig op de huid, vervolgens gooi je een plens vochtige groenten erboven op. Erg zonde omdat alleen nog maar de staart knapperig was en de rest van de huid in een kleffe bedoening was veranderd. Ik vraag me af of de kok daar gewoon niet over nagedacht heeft of het optische toch belangrijker vond dat het gustatieve.

De enige echte verrassing was het toetje: Een op zich zelf net te droge brownie die perfect in balans werd gebracht door het romige van de mascarponecreme. Daarvan vraag ik me echter weer af of die net te droge brownie een absoluut geniale ingeving van de kok was of gewoon toeval. Ik hoop het eerste, gezien de relatief veilige behoudenheid van de gerechten vrees ik het tweede.

Ook leuk was dat bij het wijnarrangement tussen de echte wijnen door een Pruneaux de Bourgogne kwam. Verder waren de wijnen in het arrangement oké, voor 5,50 per glas hoor je me zeker niet zeuren, maar ik had met alle liefde een euro extra per glas betaald voor een net iets verrassendere wijn. Het was nu een beetje het bovensegment van de supermarkt.

De bediening wist de balans tussen informeel en formeel goed te vinden, had kennis van zaken en was alleen een beetje chaotisch (eerst 10 minuten met een leeg glas rondkijken, wachten, oogcontact zoeken ... en vervolgens binnen 30 seconden na elkaar 2 verschillende personen die niet door hadden dat hun collega net wegliep.) Maar dat valt te overleven ;)

Al met al een prima restaurant, geen negatieve dingen, alles was lekker, maar het had van mij iets meer boven de middelmaat uit mogen steken.

Waar andere restaurants wel iets van kunnen leren, is dat je gewoon pro-actief kraanwater aangeboden krijgt.

Kosten?

140,- voor 2 personen, inclusief apperatief, 5 gangen en wijnarrangement.

Cijfer?
7,5
Wij zijn hier ook eens geweest, de missers in de gerechten zijn geen geniale ingevingen helaas. Wij liepen tegen hetzelfde aan. Hadden die dag ook een sufferd van de bediening die meende de sommeliers routine te kennen maar links en rechts steken liet vallen, om vervolgens met de neus omhoog weg te lopen.
"Social order at the expense of liberty is hardly a bargain."
pi_179642171
registreer om deze reclame te verbergen
Waar? Cafe Zürich, Mercatorplein Amsterdam
Wanneer? gisteren
Wat at je? Impressie?
kehvg1.jpg

Bavette, pastinaakcreme en wat op de foto zichtbaar is.
Kosten? 25 incluis twee Thai Thai van Oeidipus
Cijfer? 7,5. Gewoon prima gegeten op het terras :). Het was een fijne avond na het werk.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 25 juni 2018 @ 15:36:20 #255
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180036335
Waar en wanneer: Jamie’s Diner, afgelopen vrijdag
Impressie: sfeer was oké. Miste de echte American diner vibe, maar het was vrijdagavond en dus goed vol en lekker rumoerig. Bediening prima, snelheid zeer vlot.
Eten:
• Vooraf: nacho’s met guacamole - prima, niets te klagen.
• Hoofd: insanity burger en burger met pulled pork - insanity burger had een lekker pitje door de tabasco en de zoetzuur was lekker krachtig. De burger pulled pork had meer smaak (kruiden). Beide burgers prima qua formaat (niet te groot, ook wel eens fijn), heerlijk broodje en goed op smaak. Patat erbij was ook uitstekend gebakken; lekker veel krokante stukjes.
• Na: sundae met karamel zeezout - standaard, net als bij de snackbar, niets bijzonders.
Prijs: ¤45 (gedeeld voor- en nagerecht, twee burgers met patat, 4 drankjes en fooi). Vanwege halfjarig bestaan was burger+patat ¤6 ipv ongeveer ¤15.
Cijfer: 7.5. Echt prima waar voor ons geld, zeker met deze ‘aanbieding’. Doel daarvan is echter wel geslaagd, ik wil nog een keer terug.

Rotterdamse hamburger top 5:
1) Café Opa
2) Ter Marsch
3) Jamie’s Diner
4) Hamburg
5) Ellis

Meer tips voor tentjes met goede hamburgers zijn welkom. :)
  maandag 25 juni 2018 @ 15:45:03 #256
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180036497
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 15:36 schreef vinnypassy het volgende:

Meer tips voor tentjes met goede hamburgers zijn welkom. :)
Burgerclub en Burgertrut natuurlijk! :)

En wat bedoel jij met "lekker veel krokante stukjes"? Toch niet allemaal van die mislukte fliebertjes waar geen aardappel meer in zit? :o
pi_180036606
registreer om deze reclame te verbergen
Ik vind Pickles fijn voor een burger, al vind ik vooral die dunne gekruide frietjes daar zo lekker.
  maandag 25 juni 2018 @ 15:55:04 #258
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180036680
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 15:51 schreef Myraela het volgende:
Ik vind Pickles fijn voor een burger, al vind ik vooral die dunne gekruide frietjes daar zo lekker.
Die voor mij reden waren nooit meer terug te gaan. _O-
  maandag 25 juni 2018 @ 16:01:11 #259
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180036833
quote:
1s.gif Op maandag 25 juni 2018 15:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Burgerclub en Burgertrut natuurlijk! :)

En wat bedoel jij met "lekker veel krokante stukjes"? Toch niet allemaal van die mislukte fliebertjes waar geen aardappel meer in zit? :o
Uiteinde/buitenkant krokant. En die kleine stukjes inderdaad, die ik niet mislukt noem maar extra lekker. :9

En bedankt voor de tips. :)
pi_180042757
Ontzettend veel spijt van dat ik geen foto's gemaakt heb, maar toch een review:

Waar? Achter de Poorte, Elburg

Wanneer? Afgelopen zaterdag

Wat at je?
- een amuse van een hoog glaasje met een pittig komkommersoepje met tomatencreme erop gespoten en een toastje met een stukje haring, kruimels van roggebrood en nog iets creme-igs.

- 2 vers gebakken bolletjes (1 met tomaat, 1 met venkelzaad), met verschillende dipjes (olie, zout, tomatencreme en nog iets dat op een tapenadecreme leek, oid)

- voorgerecht was een gerookte vis-paté(?) met wakame, rivierkreefjes, lotuswortel chipje, sojasaus"kaviaar", en garnering van gele- en chioggia-biet en diverse groene blaadjes

- tussengerecht van rode mul, aardappelpuree, groene asperge, tomatencreme en kerrieschuim

- hoofdgerecht tournedos rossini (dus tournedos met eendenlever en maderasaus)

- nagerecht verse aardbeien, aarbeienijs, en nog meer zaken die ik niet meer helemaal scherp voor ogen heb (met dank aan het wijnarrangement)

- koffie met friandises (stukje arretjescake, iets dat leek op borstplaat en nog iets..) met een glaasje calvados

Kosten? 4-gangen proeverijmenu inclu wijnarrangement/tafelwater/koffie was 65 p.p., dit was exclusief de calvados.

Cijfer? Een 9,5: niet alleen het eten, maar ook de sfeer, de bediening, de tafel en zelfs de overige gasten maakten de avond perfect.
pi_180110001
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Brass , Sint Janskerkhof, Utrecht

Wat at je?
5 gangen verrassingsdiner
• Amuse waaronder gazpacho van komkommer en watermeloen met een espuma van watermeloen
• Kreeft met een 'hangende bouillon' en verschillende bereidingen van tomaat, komkommer en hangop

8VO3494.jpg

• Open ravioli met euh ..., mozarella, gefrituurde asperges en een tuinboon

uvaB0ag.jpg

• tabot met een mousse van bloemkool, bloemkoolroosjes, truffel en macadamia
• Ree met kersensaus, verschillende bereidingen van biet, witte uiencompote, erwtenpuree en ree en croute.
• IJS met frambozen en een soort cheesecake

Impressie?
Leuk, klassiek Frans restaurant op het Sint-Janskerkhof waar je normaal alleen terrasjes, studentencorpsen en kroegen verwacht.

Het vijf gangen verrassingsmenu begon echt heel goed met een fantastische amuse van gazpacho met een schuim van watermeloen. De kreeft was ook erg lekker, had hooguit wat weinig smaak (althans minder dan ik bij kreeft gewend ben). De ravioli was op zich prima maar waarom de kok bedacht dat er een tuinboon bij moest, is voor mij een raadsel. Qua smaak vloekte het eerder dan dat een aanvulling was, dus de enige reden die ik kan bedenken is dat er voor het uiterlijk nog iets groens op het bordje moest en de dubbel gedopte tuinbonen net in de aanbieding waren. De asperges bij de ravioli waren op zich zelf erg lekker, maar ook daarvan is mij onduidelijk waarom het juist in deze combinatie geserveerd werd. Gelukkig vloekten de asperges in tegenstelling tot de tuinboon niet met de ravioli, maar het hadden net zo goed twee losse gerechten kunnen zijn.

De vis was vervolgens het hoogtepunt van de avond. Perfect gebakken en met heerlijk knapperige huid geserveerd (daar kan C'est Ca nog iets van leren...) en de combinatie met een subtiele hoeveelheid geschaafde truffel en macadamia was perfect. Topgerecht dat ik zo nog een keer had willen eten en binnenkort ook een thuis ga proberen na te maken.

Het Ree had weer hetzelfde probleem als de ravioli: Waarom in hemelsnaam geserveerd met de bieten en witte-uiencompote. Het was niet vies bij elkaar, maar smaaktechnisch vulden ze elkaar niet aan en hadden het net zo goed losse gangen kunnen zijn. Ook de erwtenpuree leek er vooral vanwege de kleur te liggen dan vanwege de smaak. Overigens denk ik dat bij een net wat andere (zoetere) bereiding van uiencompote, deze wel bij het hert in zoete kersensaus had kunnen passen. Bij een echt goed gerecht is het totaal van de onderdelen meer dan de som der delen, maar nu was er totaal geen synergie. Daarbij moet ik wel benadrukken dat het de bereiding van het vlees precies klopte en het heerlijk mals was. Technisch weet de kok heel goed wat hij doet, dat bleek ook uit de vis, maar misschien moet hij gewoon wat vaker proeven wat het resultaat is.

De bediening was correct, had kennis van zaken en was allert zonder opdringer te zijn. De wijnen hadden wat mij betreft net iets spannender gemogen ook al zou het betekenen dat het allemaal ietsjes duurder wordt. Wat overigens wel opviel was dat de halve glazen bijna net zo vol werden geschonken als de hele glazen ;)


Kosten?

iets van 130 euro voor 2 personen inclusief wijn (veelal halve glazen)

Cijfer?
7,5

Technisch is het meer dan prima, de bediening en de kok weten heel goed wat ze doen. Alleen had over de gerechten zelf iets meer nagedacht mogen worden, de gerechten zijn nu een wat onsamenhangende verzameling van onderdelen.

[ Bericht 0% gewijzigd door stavromulabeta op 28-06-2018 21:38:25 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_180110429
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 20:09 schreef realAIVD het volgende:

Dat klinkt goed zeg, zeker voor die prijs.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_180111182
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juni 2018 21:43 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat klinkt goed zeg, zeker voor die prijs.
Ja, de prijs meer dan waard, soms valt alles mooi samen en beleef je ineens zo'n avond die je je over 10 jaar nog kan herinneren. :-)
pi_180340547
Waar? Darah, Afghaans restaurant, Utrecht
https://www.iens.nl/restaurant/darah-afghaans-restaurant/315457

Wanneer? Gisteravond

Wat at je?
Ze serveren hier per definitie een 3-gangen menu, die je zelf kunt samenstellen.
De bediening bestaat volledig uit jonge jongens (zie link Iens hierboven met achtergrondverhaal), die allemaal even vriendelijk, vlot en geroutineerd hun werk doen.
Er wordt, naast de kaart die we online al even bekeken hadden, aangegeven dat we ook een zogenaamd "verrassingsmenu" kunnen nemen, dan stellen ze het zo samen dat je ongeveer 80% van hun kaart kunt proeven.
Tja, aangezien het de eerste kennismaking met Afghaans eten is, gaan we maar voor dat verrassingsmenu.

We beginnen met een fles witte wijn, daar krijgen we een fles chaudfontaine bij. Vervolgens komen de voorgerechten op tafel. Het zijn 3 verschillende voorgerechten:
Kofte tokhm (vegetarische burgertjes van ui, ei, meel en verse kruiden),
Morge degi (gemarineerde stukjes kippendijfilet met uien en paprika)
en twee Mantoe (een gestoomd kussentje van deeg gevuld met licht gekruid gehakt)
Erg lekker allemaal, met name de mantoe.
7OduCSf.jpg

De hoofdgerechten laten niet lang op zich wachten, het past allemaal bijna niet op de tafel:
We krijgen Qabeli Palauw (door gekarameliseerde suiker gebruinde rijst met een deken van wortel, rozijnen, pistache en amandel). Onder de rijst liggen stukjes lamsvlees.
pXDNNGg.jpg
en verder Zamarod Chalauw (door spinaziesap gekleurde rijst). En kip die 9 uur gemarineerd is en vervolgens 3 uur in de oven heeft gelegen...geweldig sappig en mals, ik gok dat het Raane Morg is, maar weet dat niet zeker.
Verder wordt de tafel vol gezet met kleinere bakjes, met Vaselya (gestoomde sperziebonen in tomatensaus), Qorme Bara (gestoofd lamsvlees), Daal (gestoofde gele linzen), Sabzi (spinazie) en een tomatensalade.
BtMTCuF.jpg
Als je ergens meer van wilt kun je het gewoon bij vragen, geeft men aan. Het was meer dan voldoende, maar de tomatensalade laten we wel nog een keer komen, die was bijzonder lekker.
Overigens was alles erg lekker, kruidig maar niet echt pittig, wel allemaal goed op smaak.

Als we klaar zijn met het hoofdgerecht wordt wederom vlot afgeruimd, de bediening is niet opdringerig maar wel attent en alert.
Het nagerecht volgt wederom vlot, men vraagt niet of we bij het nagerecht nog iets anders wensen te drinken, we hebben dan nog een staartje water en wijn.
Het nagerecht bestaat uit een bolletje moerbei-ijs, een bolletje vijgen-ijs, kardemom-vla (waar ik al een klein hapje van had genomen voor ik de foto maakte), wat gedroogde moerbeien en een stukje gedroogde en gesuikerde ananas.
XhLthPq.jpg
De kardemom vla was erg lekker, het vijgenijs vooral zoet en de gedroogde moerbeien waren iets te ver gedroogd waardoor ze niet lekker meer waren en die waren ook door het ijs gemalen, dat was eigenlijk het enige dat een beetje tegen viel.

Al met al ontzettend leuk om zo een nieuwe keuken te ontdekken. Geen restaurant waar we wekelijks gaan eten, maar we komen hier zeker nog eens terug.

Kosten? 3-gangenmenu voor ¤27,50 pp, fles wijn 19,50, flesje chaudfontaine hoorde bij de wijn.

Cijfer? 7,5 en zeker een aanrader
pi_180342449
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 20:56 schreef realAIVD het volgende:
Waar? Darah, Afghaans restaurant, Utrecht
https://www.iens.nl/restaurant/darah-afghaans-restaurant/315457

Wanneer? Gisteravond

Wat at je?
Ze serveren hier per definitie een 3-gangen menu, die je zelf kunt samenstellen.
De bediening bestaat volledig uit jonge jongens (zie link Iens hierboven met achtergrondverhaal), die allemaal even vriendelijk, vlot en geroutineerd hun werk doen.
Er wordt, naast de kaart die we online al even bekeken hadden, aangegeven dat we ook een zogenaamd "verrassingsmenu" kunnen nemen, dan stellen ze het zo samen dat je ongeveer 80% van hun kaart kunt proeven.
Tja, aangezien het de eerste kennismaking met Afghaans eten is, gaan we maar voor dat verrassingsmenu.

We beginnen met een fles witte wijn, daar krijgen we een fles chaudfontaine bij. Vervolgens komen de voorgerechten op tafel. Het zijn 3 verschillende voorgerechten:
Kofte tokhm (vegetarische burgertjes van ui, ei, meel en verse kruiden),
Morge degi (gemarineerde stukjes kippendijfilet met uien en paprika)
en twee Mantoe (een gestoomd kussentje van deeg gevuld met licht gekruid gehakt)
Erg lekker allemaal, met name de mantoe.
[ afbeelding ]

De hoofdgerechten laten niet lang op zich wachten, het past allemaal bijna niet op de tafel:
We krijgen Qabeli Palauw (door gekarameliseerde suiker gebruinde rijst met een deken van wortel, rozijnen, pistache en amandel). Onder de rijst liggen stukjes lamsvlees.
[ afbeelding ]
en verder Zamarod Chalauw (door spinaziesap gekleurde rijst). En kip die 9 uur gemarineerd is en vervolgens 3 uur in de oven heeft gelegen...geweldig sappig en mals, ik gok dat het Raane Morg is, maar weet dat niet zeker.
Verder wordt de tafel vol gezet met kleinere bakjes, met Vaselya (gestoomde sperziebonen in tomatensaus), Qorme Bara (gestoofd lamsvlees), Daal (gestoofde gele linzen), Sabzi (spinazie) en een tomatensalade.
[ afbeelding ]
Als je ergens meer van wilt kun je het gewoon bij vragen, geeft men aan. Het was meer dan voldoende, maar de tomatensalade laten we wel nog een keer komen, die was bijzonder lekker.
Overigens was alles erg lekker, kruidig maar niet echt pittig, wel allemaal goed op smaak.

Als we klaar zijn met het hoofdgerecht wordt wederom vlot afgeruimd, de bediening is niet opdringerig maar wel attent en alert.
Het nagerecht volgt wederom vlot, men vraagt niet of we bij het nagerecht nog iets anders wensen te drinken, we hebben dan nog een staartje water en wijn.
Het nagerecht bestaat uit een bolletje moerbei-ijs, een bolletje vijgen-ijs, kardemom-vla (waar ik al een klein hapje van had genomen voor ik de foto maakte), wat gedroogde moerbeien en een stukje gedroogde en gesuikerde ananas.
[ afbeelding ]
De kardemom vla was erg lekker, het vijgenijs vooral zoet en de gedroogde moerbeien waren iets te ver gedroogd waardoor ze niet lekker meer waren en die waren ook door het ijs gemalen, dat was eigenlijk het enige dat een beetje tegen viel.

Al met al ontzettend leuk om zo een nieuwe keuken te ontdekken. Geen restaurant waar we wekelijks gaan eten, maar we komen hier zeker nog eens terug.

Kosten? 3-gangenmenu voor ¤27,50 pp, fles wijn 19,50, flesje chaudfontaine hoorde bij de wijn.

Cijfer? 7,5 en zeker een aanrader
Dat klinkt erg interessant. Binnenkort ook maar eens proberen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  maandag 9 juli 2018 @ 12:22:03 #266
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180351993
Wanneer: 8 juli 2018
Waar: restaurant Specktakel in Haarlem.
Wat:
We waren al vaker bij dit restaurant geweest en hadden daar goede herinneringen aan, vandaar dat we maar weer eens een keer op bezoek gingen bij restaurant Specktakel in Haarlem.
Specktakel noemt zichzelf wereldse keuken en dat klopt, want het menu bestaat uit gerechten uit allerlei windstreken.
Je kunt uit hun menu kiezen voor een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert voor een vaste prijs, soms betaal je voor een bepaald gerecht een suppletie.
Daarnaast kan je ook kiezen voor een Umami-menu, waarbij je de keuze hebt uit het aantal gangen en de koks bepalen dan welke gerechten ze met die umami-smaken maken.

We waren er vrij vroeg en konden zelf een leuke tafel in de mooie binnentuin uitzoeken.
Bestelden meteen een fles Nieuw Zeelandse Sauvignon Blanc met de mooie naam A Fish Named Fred.
Daarbij ook een fles bruisend water.
We hadden besloten voor het gewone 3-gangen menu te gaan.

Al snel kwam er lekker brood op tafel met daarbij wat dips: een mintyoghurt met wat olie en wat Za’atar (een Midden-Oosters kruidenmengsel):
DSC02787.JPG?timestamp=1531076785469

Voorgerechten:
Voor Bluezz de gegrilde rode tonijn met honing tomaatjes, burrata balls , umami dressing en basilicum:
DSC02790.JPG?timestamp=1531076966708
Mooi gegrilde tonijn met frisse smaken erbij.

Ik had gekozen voor een proeverij van de Specktakel voorgerechtjes:
DSC02789.JPG?timestamp=1531077055880
V.l.n.r. chicken summer roll , tuna tomato salad, shrimp ceviche, beef nacho en kani yaki.
Erg smakelijk allemaal.

Hoofdgerechten:
Voor B. de Chinese Iberico Mixed Grill:
DSC02792.JPG?timestamp=1531077262850
Honey glazed short ribs , crispy 5 spice pork belly , babi pangang , kroepoek en gebakken rijst.

Voor mij de Thai Seafood Chowder:
DSC02794.JPG?timestamp=1531077417156
Noodles met een halve rode zeekreeft , wilde garnalen , shiitake, inktvis, mossels en met tom yam kung (een pittige bisque) overgoten.
Alweer heel erg lekker allemaal.

Desserts:
We besloten allebei voor hetzelfde dessert te gaan, een Japanse Green Tea Sundance:
DSC02795.JPG?timestamp=1531077685688
Groene thee softijs, matcha green tea cakes, pure chocolademousse, knetter parels en lychee.
Voor ons was de chocolademousse iets teveel aan de zoete kant, maar voor de rest een prima dessert.

Attente bediening, relaxte sfeer.
Totale kosten, inclusief drank en met 20% vroegboekkorting voor 2 personen:
90 euro.

Cijfer: 8/10
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 9 juli 2018 @ 13:03:39 #267
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180352622
Nice! Tijd terug ook gegeten toen we eens in Haarlem waren, leuk om het restaurant weer eens voorbij te zien komen.
pi_180352633
dat ziet er lekker uit Golfer :9
pi_180466229
Waar? Ciel bleu, Okura Amsterdam
Wanneer? Woensdag 11 Juli 2018
Wat at je? Guestronomy 10 gangen menu

Impressie? Fine de claire, tara oester, baerri kaviaar en Okonomiyaki ‘bitterbal’
3cgy3d.jpg
Bites ‘Geïnspireerd door de liefde voor reizen’ Amsterdam Bitterbal, Pastinaak & Tandoori Marrakesh Cracker, Artisjok & Ras el hanout Istanbul Tuinerwt, Geitenyoghurt & Munt Bangkok Tom Yam, Hollandse garnalen & Kippenhuid
z1j5hy.jpg
7i914bh.jpg
Signatuur Koningskrab, Oscietra kaviaar & ‘Beurre blanc’
7l543zfrbl5c.jpg
Hamachi Dashi, Edamame, Sudachi & Shiso blad
ci7bs53ma3fsj.jpg
Fruit de mer De rijke smaken van de Noordzee
2bmrg2.jpg
Langoustine Wortel, Kumquat & Vadouvan specerijen
ntp8szuo4.jpg
Wagyu A5 ‘Kagoshima prefecture’ Groene asperge, Aubergine, Radijs & Miso
sd8fd9hw56p8.jpg
Ganzenlever Rabarber, Bittere chocolade & Hazelnoot
Verschillende kazen
npwo13.jpg
fzp9pbztrkhd.jpg
2m0wjryeudx3h.jpg
Pre dessert Smaken van de nougat de Montélimar
8s5wovc1v6.jpg
Cacao 52% Advocaat, Macadamia & Specerijen
fhgged.jpg
Mignardises Zoete creaties van Nederlandse smaken en jeugdherinneringen
w25yn2d3.jpg

Kosten? …
Cijfer? 9,5
Alles qua eten, bediening, uitleg en service waren perfect
  zaterdag 14 juli 2018 @ 13:25:19 #270
131800 Tarado
capô de fusca
pi_180466969
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:24 schreef markmarkmark het volgende:
Waar? Ciel bleu, Okura Amsterdam
Wanneer? Woensdag 11 Juli 2018
Wat at je? Guestronomy 10 gangen menu

Impressie? Fine de claire, tara oester, baerri kaviaar en Okonomiyaki ‘bitterbal’
[ afbeelding ]
Bites ‘Geïnspireerd door de liefde voor reizen’ Amsterdam Bitterbal, Pastinaak & Tandoori Marrakesh Cracker, Artisjok & Ras el hanout Istanbul Tuinerwt, Geitenyoghurt & Munt Bangkok Tom Yam, Hollandse garnalen & Kippenhuid
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Signatuur Koningskrab, Oscietra kaviaar & ‘Beurre blanc’
[ afbeelding ]
Hamachi Dashi, Edamame, Sudachi & Shiso blad
[ afbeelding ]
Fruit de mer De rijke smaken van de Noordzee
[ afbeelding ]
Langoustine Wortel, Kumquat & Vadouvan specerijen
[ afbeelding ]
Wagyu A5 ‘Kagoshima prefecture’ Groene asperge, Aubergine, Radijs & Miso
[ afbeelding ]
Ganzenlever Rabarber, Bittere chocolade & Hazelnoot
Verschillende kazen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Pre dessert Smaken van de nougat de Montélimar
[ afbeelding ]
Cacao 52% Advocaat, Macadamia & Specerijen
[ afbeelding ]
Mignardises Zoete creaties van Nederlandse smaken en jeugdherinneringen
[ afbeelding ]

Kosten? …
Cijfer? 9,5
Alles qua eten, bediening, uitleg en service waren perfect
ziet er top uit ^O^
pi_180467067
Op die onderste foto lijken wel twee sigaretten in dat stekelding. Wat was dat? Ziet er verder wel heel goed uit.
pi_180467150
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 13:31 schreef Myraela het volgende:
Op die onderste foto lijken wel twee sigaretten in dat stekelding. Wat was dat? Ziet er verder wel heel goed uit.
iets van een soort filodeeg wat smaakte naar boterbabbelaar
  zaterdag 14 juli 2018 @ 13:38:43 #273
131800 Tarado
capô de fusca
pi_180467166
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 13:37 schreef markmarkmark het volgende:

[..]

iets van een soort filodeeg wat smaakte naar boterbabbelaar
hoe waren de wijnen? Laatste keer dat ik daar at veel prijzige klassiekers
pi_180467204
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 13:38 schreef Tarado het volgende:

[..]

hoe waren de wijnen? Laatste keer dat ik daar at veel prijzige klassiekers
welke ik precies in het arrangement had weet ik niet meer, veel wit en een rood.

we hadden een montrachet, een mersault en echt goede wijnen.

trouwens wel echt een top sommelier
  zaterdag 14 juli 2018 @ 13:57:43 #275
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180467432
Ziet er allemaal prima uit.
Wij gaan over een tijdje in het Okura naar Yamazato.
Verheug mij daar al op.
Poef.....gone! ©golfer
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')