FOK!forum / The China Shop / [Chinese Webshops] Topic #399 Up to topic #400!
eddepetfoktzondag 14 januari 2018 @ 21:37
kV80FVR.png
MJelMSj.png

Zoals je ziet is deze reeks al vele topics lang. Om ieders topic-ervaring zo prettig mogelijk te laten verlopen, verzoeken we je dringend voor het posten in dit topic eerst de gehele OP (OpeningsPost) door te nemen en vooral ook de geldende huisregels onderaan deze post in acht te nemen. Now let's get started!

upQSkrq.png
BPDbZVA.pngp9xFAfQ.pngETZ7fuw.pngU3UxJ35.png
f58r06j.pngk5K7Fdx.pngxft1qdo.pngAfgebSr.png
GNqjkuo.pngWdoSCac.png57IhnQt.png9PdMYaW.png
FjdTNyA.pngxwrkKxy.pngqi0qhNV.pngBeKSNvF.png
SPOILER: Meer webshops...
Regular Shops
FlosmallMiniInTheBoxMcBubDinoDirectIBuyGouDealsMachineSuntekStoreSunskyWSdealBestOfferBuyChinaBuyeMadeInChinaNewFrogPriceAngelsBuySkuChinavasioneForChinaCNinstockSourcingMapEspow

Shops specialized in..

› Smartphones/tablets
AntelifeMerimobilesOwntaSpeMallChinagrabberFastCardTech

› Flashlights/batteries
Kaidomain

› Art/prints
ArtsCowLightInTheBox

› R/C
HobbyKingRCTimerRCMartGoodLuckBuy

› Clothing
VANCL (Let op: Chinees)VesstWholesale7

› 18+ shops
IntimateGadgetsSweety 16

Tip! Veel producten die je in de webshops kunt kopen, zijn ook te vinden op eBay. Sterker nog, vele webshops (zoals BuyInCoins) hebben ook op eBay webstore(s) waar soms de producten zelfs nog goedkoper zijn! Dat komt omdat binnen eBay veel concurrentie heerst. Wie goedkoper is, komt eerder aan bod in de zoekresultaten.
kjy4G1g.png
WAsQdlA.pngi9p8KYh.pngI18Kqx7.png4zC5QxY.png
TfqecLB.pnggvA295I.pngrDFUP1M.pngPSmXIgy.png
eB4MrVE.png
SPOILER: Discount
Naam website | Hoeveelheid korting | Kortingsvorm | Wat in te voeren | Geldig tot | Specials
Banggood | 5% | Coupon | 'FOKNLBG' (sitewide, behalve flash deals) |
Geekbuying | 5% | Coupon | 'FOKNLGKB' (sitewide tot $250, bovenop al geldende kortingen behalve de saleitems, 1 per account) | Eerst even inloggen, geldig tot 30-06-2015
Pandawill | 6% | Coupon | 'FOKNL' | vanaf $150 na inloggen
Tinydeal | 5% | Coupon | 'FOKNLTD' | In deze categorie, 1 keer per account
Tomtop | 5% | Coupon | 'VE5OFF' | (geldig op elke order (ook aanbiedingen))
MP4Nation | 5 % | Coupon | ' fb2012fiver ' | Onbekend
Buyincoins | 5 % | Recommender | Nicknames/codes uit signatures en ondertitels FOK!users | N.v.t.

Couponverzamelsites:
ChinapricesChinakortingPandaCheckTjoosRetailMeNotSavingStoryKnojigSconto

Let op! Korting werkt vaak niet op producten die al afgeprijsd zijn of wanneer het om een pre-order gaat.
SPOILER: Cashback XL - Wel goed? Geld terug!
Niet het hele bedrag natuurlijk, maar als je je aanmeldt bij Cashback XL kun je van je online aankopen een klein percentage terugverdienen.
0Mv2oHQ.png
Meer hierover vind je hier: https://cashbackxl.nl/hoe-werkt-het . Bespaar-ze! ;)
kg7eMr9.png
gjNWY5i.png5LMnk4s.pngf50hyiK.pngXUMTYRf.png
SPOILER: Trading markets
Waarom?
Trading markets hebben een gigantisch aanbod. Er zijn individuele shops te vinden die zich gespecialiseerd hebben in bepaalde productgroepen waar de normale Chinese webshops liever een algemeen assortiment aanbieden. Als je dus iets specifieks niet kunt vinden is er een goede kans dat het wel op een trading market terug te vinden is. Verder is vooral AliExpress een groot en succesvol platform dat sterk concurreert met de normale webshops, ook op het gebied van algemene productgroepen. Het loont dus zeker om voor het kopen van een product ook daar een kijkje te nemen of het daar misschien niet goedkoper weggaat... 't zou zo maar eens kunnen namelijk. Het enige wat eigenlijk ontbreekt is PayPal-integratie. Maar je kunt altijd vragen of een individuele handelaar het misschien toch kan accepteren.

AliExpress
AliExpress ( www.aliexpress.com ) is een soort internationale eBay voor bedrijven en handelaars die handel bedrijven met particulieren en kleine bedrijven. Net als eBay heeft AliExpress een feedbacksysteem en kopersbescherming. Voor deze kopersbescherming maakt men gebruik van Escrow. Dit houdt kort gezegd in dat de verkoper het geld niet krijgt totdat jij met tevredenheid het ontvangst ervan bevestigd hebt. Er zijn op AliExpress een aantal shops die opvallen door hun grote assortiment en goede service. Voorbeelden daarvan zijn: Elijah StoreUGoodBuy • [url=https://nl.aliexpress.com/Eternal Team[/url] • [url=http://aliexpress.com[/url] • Grace Top Trade en Grace Intl . Natuurlijk zijn er op AliExpress wel meer betrouwbare handelaren te vinden, het helpt dan ook om naar de feedback die zo'n store heeft gekregen te kijken: hoeveel mensen voor jou daar succesvol hebben ingekocht en wat hun waardering was.

Contact zoeken met de verkopende partij is op AliExpress vrij simpel. Zodra je een account hebt aangemaakt kun je een chat aangaan met de verkopers. Let wel dat af en toe met de status 'online' de verkoper echter niet aanwezig is en je je met een 'bot' (automatisch antwoordapparaat) moet onderhouden. In dat geval kun je ook gewoon een normale 'message' sturen. Contact opnemen met je handelaar is vrijwel altijd raadzaam om even te doen. Zo kun je makkelijk dingen afspreken over rekeningen, verpakking et cetera. Daarnaast valt er vaak wel iets te scoren bij je bestelling. Dat kan zijn in de vorm van een paar dollar korting of wat gratis freebies (screenprotector, stylus, hoesje etc.).

Naast de korting van de seller zijn er voor (nieuwe) klanten vaak ook acties vanuit AliExpress zelf. Het is daarom raadzaam om even te kijken op de hoofdpagina van AliExpress (staat het vaak aangegeven) of wellicht vind je nog wat op www.retailmenot.com / www.tjoos.com , mochten er geen acties op de hoofdpagina aangekondigd staan. Het kan ook lonen om via een 'mobile device' aankopen te doen. De AliExpress app vind je hier. Op sommige artikelen zit 'mobile only'-korting.

Zoals gezegd wordt er op AliExpress gebruikgemaakt van een Escrow-service. Betaling volgt per creditcard-afschrijving.
Meer info over Escrow vind je hier .

Alibaba
Alibaba ( www.alibaba.com ) is geaffilieerd met AliExpress; het is de grote wholesale-moeder ervan. Op deze site doe je eerder direct handel met de fabriek/leverancier dan met een of andere reseller/handelaar. Let goed op de minimum order quantity (MOQ) die besteld moet worden. Je kunt hier vaak niet voor een enkel item terecht, daarvoor is AliExpress er dus.

DHgate & Tradetang
Naast bovengenoemde AliExpress heb je ook nog www.dhgate.com en www.tradetang.com . Dit zijn wat minder populaire platformen maar bieden een vergelijkbaar aanbod en werkwijze.
du6RJif.pngGowXotr.pngkwOAzuL.png
SPOILER: Taobao/Tmall
Taobao en Tmall zijn twee gigantische Chinese marktplaatsen met een enorm aanbod waar wij als Nederlanders zonder hulp helaas weinig kunnen gaan beginnen: de sites zijn enkel in het Chinees, het contact met verkopers gaat in het Chinees en niet alle voor ons toegankelijke betaalmethoden worden geaccepteerd.

We hebben dus iemand nodig die bemiddelt tussen ons en de verkopende partij op Taobao of Tmall. We hebben een betrouwbare agent nodig... een 'representative' in China, die het ons mogelijk maakt toch producten van Taobao en Tmall in huis te halen. Wij geven hen de opdracht iets te bestellen en zodra zij het ontvangen sturen ze het dan weer door naar ons.

Een paar voorbeelden van zulke populaire agents waar goede ervaringen mee zijn, zijn: www.cssbuy.com (>) , www.mistertao.com (zijtak van BuyInCoins) en www.zarmark.com (zijtak van LighTake (Jack)). Natuurlijk zijn er veel meer agents, via Google krijg je er vast een paar gevonden. Let wel even op de ervaringen van anderen met deze agents, zodat je niet een koude douche te wachten staat. In de spoiler hieronder wordt uitgelegd hoe het aanschaffen van een item op Taobao of Tmall via zo'n agent, met als voorbeeld MisterTao, te werk gaat.

Prijzen op Taobao en Tmall zijn in Chinese Yuan (•), als valuta-code ook wel aangeduid als CNY of RMB. Een makkelijke benadering van de prijs in EUR kun je maken door de prijs met behulp van Google om te rekenen.

Tip! Om je kans op geschikte zoekresultaten te vergroten kan het zich lonen je zoekterm naar het Chinees te vertalen en daarop te zoeken.

Let op! Items die op Taobao of Tmall afgeprijsd zijn worden mogelijk niet als afgeprijsd herkend bij je agent. Gebruikelijk is het dan de volle mep te betalen bij het bestellen en een note te plaatsen dat je iets voor de aanbiedingsprijs wilt. Als ze dat is gelukt en het product bij hen binnen is kun je vragen voor een teruggave van het verschil.
SPOILER: Bestellen d.m.v. een agent (MisterTao-voorbeeld)
1. Vind een product via de search op MisterTao of op www.tmall.com / www.taobao.com zelf. Het helpt om op de feedback te letten. Heeft een verkoper 'hartjes', dan kun je besluiten deze uit tactische overwegingen te vermijden. Vanaf ongeveer drie diamantjes (en hoger, kroontjes bijvoorbeeld), vele klanten en goede feedback kun je de betrouwbaarheid van de verkoper beter inschatten

2. Maak vervolgens een account aan op MisterTao (je kunt hierbij een recommender opgeven, hetgeen je korting oplevert, deze kun je ook bij de 'Second pay' nog opgeven (voorbeeld: 'MisterShiz')) en log jezelf in

3. Leg het product van de MisterTao-resultaten, of door direct de productlink van het Tmall-/Taobao-product in het zoekveld in te geven, in je mandje en schat het gewicht en de verzendkosten (geef het gewicht in gram op. Als iets 1 kg weegt, vul je er dus '1000' in en niet '1')

4. Stort geld op je account. Bij storten betaal je transactiekosten wat afhankelijk van de methode zo'n 3% bedraagt. Storten kan op het moment helaas niet met PayPal.

5. Betaal je 'First pay', dat houdt in... je wijst ze op een product en je laat ze dat van Taobao/Tmall kopen. Je betaalt in dit stadium dus wat het product daar kost, plus de verzendkosten binnen China om het van de Taobao-/Tmall-seller naar MisterTao te krijgen

6. Geduld. MisterTao gaat z'n ding doen, neemt contact op met de verkoper, koopt het product in en zodra het binnen is (duurt een paar werkdagen), kijken ze of ze hebben gekregen wat er besteld is en naar de hoedanigheid daarvan. Ze maken tot slot een foto en die sturen ze naar je op. Op dit moment kun je altijd nog zeggen: 'joh, stuur 'em maar terug naar die verkoper, ik hoef het toch niet', of je gaat door met 'Second Pay'

7. Betaal je 'Second pay'. Dat houdt in: MisterTao heeft het pakketje nu binnen, gechecked, verpakt en gewogen. Daarmee berekend wat het kost om het pakje naar jou te sturen. Gewicht en volume beÔnvloeden de prijs nogal, dus hoe groter/zwaarder, hoe duurder het wordt. Tevens betaal je een percentage (8%) van het totaalbedrag aan MisterTao om de service die ze leveren te dekken. In deze fase heb je ook nog de mogelijkheid om je recommender op te geven! Dat zorgt weer voor korting over de handlingfee

8. Wederom geduld! Wachten op je pakketje. Ze hebben bij het bepalen van het gewicht en de prijs van verzenden het pakketje al aangemeld bij de postdienst. Je krijgt dan een trackingnummer dat je kunt gebruiken op een site als www.17track.net

9. Nog meer wachten. Verzenden met HK/CN-post hoeft niet per se lang te duren, 't kan er in principe best na 5 dagen zijn. Maar ga eerder uit van zo'n 2 Š 3 weken of mogelijk zelfs langer. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om je telefoon met per EMS te versturen, dit is marginaal sneller maar onevenredig veel duurder

10. YAY! Je product komt aan en je bent er (hopelijk) helemaal blij mee
fupVWbn.png
SPOILER: Free shipping
De meeste webshops hanteren een 'free worldwide shipping'-policy. Dit houdt in dat bij de prijzen van alle producten op de site al 'gratis' verzenden is geÔncludeerd. De meest voorkomende postdiensten, carriers, zijn Hong Kong Post, China Post en Singapore Post. Een enkele keer zal het met een andere dienst verzonden worden.

De webshops bieden deze service ook op erg goedkope producten van bijvoorbeeld 1 USD. Free shipping betaalt zich echter voor de webshops uit omdat het de drempel om te bestellen bij klanten verlaagt. Door de massa's aan post die webshops versturen hebben ze goede deals met de postdiensten en de Chinese overheid stimuleert zelf ook de export. Chinese arbeid is verder ook stukken goedkoper en uiteindelijk kan iets dus goedkoop onze kant opgestuurd worden. Dat is een schril contrast met wanneer je zelf een pakket (terug)sturen moet naar China.

Tip! Omdat free shipping gratis is voor elk product, kun je prima je orders splitten. Het voordeel hiervan is dat elk item dat op voorraad is, meteen wordt opgestuurd. Bij een 'bulk'-order, een order bestaande uit meerdere producten, wachten ze vaak eerst tot alles op voorraad is, voordat ze je order versturen. Een ander bijkomend voordeel van het afzonderlijk bestellen van producten is dat de douane naar de totale waarde van je pakketje kijkt en deze dus dramatisch te verlagen is door artikelen apart te bestellen.

Extra kosten service: geen
Kwaliteit service: voldoende
Tracking mogelijkheden: geen
Tekenen voor ontvangst: nee
Doorsnee duur: 7 - 21 dagen, vrij onwaarschijnlijk dat het sneller gaat, goed mogelijk dat het zelfs langer dan een maand duurt
Kans op importtoeslagen: nogal klein, maar aanwezig
SPOILER: Free registered shipping
Free registered shipping verschilt niet veel met normale 'Free shipping'. Vaak bieden webshops voor orders van ongeveer meer dan 15 USD de mogelijkheid gratis je zending te kunnen tracken. Dit zijn vaak dezelfde postdiensten, carriers, als bij free shipping: o.a. Hong Kong Post, China Post en Singapore Post. Is je orderwaarde te laag om in aanmerking te komen voor free registered shipping, dan kun je toch kiezen voor de optie en dient dan een paar dollar bij te betalen.

Extra kosten service: geen, tenzij totale waarde order te laag is om in aanmerking te komen
Kwaliteit service: voldoende, maar tracking is wat onnauwkeurig en snelheid geen pijl op te trekken
Tracking mogelijkheden: ja, zie spoiler 'Tracking'
Tekenen voor ontvangst: ja
Doorsnee duur: 7 - 21 dagen, vrij onwaarschijnlijk dat het sneller gaat, goed mogelijk dat het zelfs langer dan een maand duurt
Kans op importtoeslagen: klein, maar aanwezig
SPOILER: Express shipping
Express shipping is een premium dienst die aardig wat geld kost. China's grote express service is EMS. Deze postdienst is echter af te raden vanwege de hoge kosten VS niet zo heel snelle levertijd. Je kunt beter een express service kiezen die eigen vrachtvliegtuigen tussen China en Europa hebben vliegen zoals DHL, UPS en FedEx; die zijn ongeveer even duur als EMS, maar wel aardig wat betrouwbaarder en sneller. Wil je een nauwkeurig inzicht in het verzenden van je pakketje en deze snel ontvangen, ongeacht de kosten, zoek dan niet verder.

Let op! Je betaalt bij express shipping wat meer zodat je pakketje alle aandacht krijgt die het verdient. Dat betekent helaas ook dat alles vaak nogal precies volgens het boekje gaat en de kans dat de douane over de waarde van het pakketje valt en je de gepaarde kosten wilt laten betalen is een stuk groter dan bij free (registered) shipping, waar veel minder aandacht naar uit gaat.

Extra kosten service: afhankelijk van gewicht/volume. Vaak zo'n 20 ~ 40 USD
Kwaliteit service: zeer goed en nauwkeurig
Tracking mogelijkheden: ja, op de site van de express service zelf en zie spoiler 'Tracking'
Tekenen voor ontvangst: ja
Doorsnee duur: 24hr - 5 werkdagen
Kans op importtoeslagen: vrij groot
SPOILER: Tracking
Valid trackformat
Is je bestelling opgestuurd door middel van (free) registered shipping, dan kun je deze met behulp van de sites in de alinea hieronder traceren. Let wel op dat je een geldige trackcode gebruikt. Deze herken je aan de eerste twee letters die staan voor de vorm van shipping (voorbeelden: RA, RB, RF, RR, RX), gevolgd door de unieke identificatiecode van je zending die uit cijfers bestaat. De code wordt afgesloten met twee letters die verraden met welke postdienst de zending verstuurd is. Is je zending opgestuurd met registered airmail van China Post verwacht je een trackcode als RA123456789CN. Mocht je pakketje met een Hong Kong Post of bijvoorbeeld Singapore Post verzonden zijn verwacht je op de plek van de postdienst identifier respectievelijk HK of SG. Heb je een code gekregen die niet aan dit format voldoet is het naar alle waarschijnlijkheid ook niet te tracken en heb je een ordernummer of behandelings-ID van een intermediate postdienst gekregen, waar je niks mee kunt. In zulke gevallen neem je contact op met de verkopende partij en vraagt om een trackcode die wťl geldig is.

Trackmethoden
http://www.17track.net/IndexEn.html (17Track | Onsite multitrack)
http://www.17track.net/SingleEn.html (17Track | Single official)
http://intmail.183.com.cn/icc-itemtraceen.jsp (China Post | CN)
http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/enquiry.jsp (Hong Kong Post | HK)
http://www.packagetrackr.com (Packagetrackr)
http://www.faranow.com (Faranow)
http://www.sao.cn/en/index/home.jsp (Sao)

Probeer ook eens deze Android-apps:
TrackPackTrackCheckerPackage Buddy

[1] Het duurt een paar werkdagen voordat je trackingcode werkt (of alles ligt plat en doet het sowieso niet)
[2] Tracking is vrij onnauwkeurig/-berekenbaar; ga ervan uit dat je er weinig aan hebt
SPOILER: Trackstatus legenda
› Posting = zending is aangemeld
› Arrival outward office of exchange = in het postsysteem
› Departure outward office of exchange = vertrek vanaf luchthaven
› Arrival inward office of exchange = aankomst bij douane
› Held by costums (optie) = apart gelegd door de douane
› Depature inward office of exchange (niet zeker of deze er is) = weg bij douane
› Failed delivery (optie) = PostNL kon het pakketje (nog) niet in ontvangst nemen
› Arrival at delivery office = geaccepteerd door PostNL; wordt de eerstvolgende bezorgdag aangeboden (niet maandag)
› Out for delivery = onderweg
› Failed delivery = briefje in de brievenbus achtergelaten; af te halen bij het postkantoor
› Delivered = enjoy!

Het is goed mogelijk dat je zending een andere status heeft dan de voorbeelden hierboven. Probeer door middel van vertalen en logica hier zelf conclusies uit te trekken.
SPOILER: Tracking van 'free registered shipping' binnen Nederland
Zodra je zending in Nederland is kun je je pakketje uit China ook tracken binnen Nederland; daar moet je echter eerst iets voor doen. Het pakketje wordt in Nederland overgenomen door PostNL. Op hun site kun je echter niet terecht voor tracking tenzij je een 3S-code hebt.

Tegenwoordig kun je de omzetting naar 3S-code zelf doorvoeren via o.a. http://internationalparceltracking.com , http://postnlparcels.com/en en http://parcels-uk.tntpost.com . Hier geef je het land van bestemming, postcode en volgnummer in. Het kan zijn dat het pakketje al in het land is, maar nog geen 3S-code heeft gekregen. Dit kan even duren, dus blijf het dagelijks proberen tot er wel iets gebeurt. Om dit wat makkelijker te maken voor je kun je uit de url: jouw.postnl.nl/#!/track-en-trace/AB123456789YZ/NL/1234AB de postcode en trackcode aanpassen en die link dan in je favorieten gooien.

Je kunt verder altijd nog contact opnemen met de PostNL op Twitter en een aanvraag doen of ze je pakketje al in het systeem hebben staan en er misschien een 3S-code aan kunnen koppelen zodat je de zending ook binnen Nederland kunt volgen (dan weet je wanneer iemand thuis moet zijn om te tekenen voor ontvangst)

Ook telefonisch kun je de PostNL klantenservice bereiken. Het officiŽle nummer luidt: 0900-0570 en kost maar liefst 0,45 EUR p/m tot een maximum van 22,50 EUR. Dat willen we je niet aandoen. Vaak zijn er alternatieven voor 0900-nummers te vinden. Een lokaal telefoonnummer scheelt natuurlijk al aanzienlijk. Probeer het dus eens op: 058-2333333 .

Let op! De douane en PostNL hebben geen communicatie met elkaar. Het kan dus zijn dat je internationale tracking zegt dat je pakketje al in Nederland aangekomen is, maar dat PostNL nog geen enkele informatie heeft en je dus ook (nog) niet verder helpen kan met een 3S-code.
SPOILER: Verzendduur gedurende (Chinese) feestdagen
Gedurende (Chinese) feestdagen leggen de webshops, maar vooral ook de postdiensten waar zij en wij afhankelijk van zijn, hun werk neer. Dit houdt in dat er vertragingen optreden in het bestel- en verzendproces. Ook nadat de feestdagen af zijn gelopen ebt dit nog een beetje na omdat al het achterstallig werk (bestellingen, stapels post) ingehaald moet worden. Houd hier dus rekening mee!

Hier een overzicht overgenomen uit de 'Circular on the Arrangement of Certain Holidays in 2015':

• JAN 1 | New Year
• FEB 19 - FEB 26 | Spring Festival (Chinese New Year - Horse (2014-01-31 2015-02-17))
• APR 5 - 7 | Tomb Sweeping Day (Qingming Festival)
• MAY 1 - 3 | Labor Day (May Day)
• MAY 31 - JUN 2 | Dragon Boat Festival
• SEP 6 - 8 | Mid-Autumn Festival
• OCT 1 - 7 | National Holiday
~ http://www.china-briefing(...)ina+holiday+schedule

In de aanloop naar populaire westerse feestdagen wil er ook nog weleens verhoogde drukte optreden door mensen die allen bijvoorbeeld hun kerstinkopen in China doen. Wie op 1 december een bestelling doet heeft dus goede kans door die verhoogde drukte zijn of haar bestelling(en) voor kerst niet op tijd binnen te hebben. De tip luidt dan ook: wees er vroeg bij wanneer je cadeaushoppen gaat voor de decembermaand.

Behalve opgelopen vertraging kun je rond de (Chinese) feestdagen ook speciale coupons verwachten. Of het nu draait om het Chinese nieuwjaar of het internationale Valentijnsdag, Pasen of Kerst, vaak worden er leuke deals en aantrekkelijke kortingen geboden.
SPOILER: Verpakking en transporthandling
Webshops die met free (registered) shipping versturen hebben vaak nog nooit van karton gehoord. Alles wordt, wanneer mogelijk, het liefste in de beroemde gele of bruin-gelige enveloppen gestopt. Deze zijn van binnen gevoerd met bubblewrap (je weet wel). Past iets niet in zo'n envelop dan willen ze ook nog weleens iets inpakken in bubblewrapfolie en deze vervolgens in een plastic zak stoppen; die op zijn beurt weer dichttapen. Het personeel dat deze pakketjes door hun handen laat gaan kan het niet echt interesseren wat erin zit en gaan er niet bepaald voorzichtig mee om. Nu kunnen deze bubblewrap-pakjes normaal gesproken ook wel wat hebben, maar het kan ook zijn dat een pakketje onderop een grote stapel van andere pakjes terechtkomt en platgewalst wordt. Het wil dus nog weleens voorkomen dat hetgeen je besteld hebt niet heelhuids aankomt.

Bij express shipping komt alles vaak netjes in een kartonnen doos, het product erin wordt vaak op z'n plek gehouden door luchtkussentjes of iets dergelijks. Er wordt vrij zorgvuldig en professioneel omgegaan met deze pakketjes, dat mag je dan eigenlijk ook verwachten, je betaalt er immers goed voor.
SPOILER: Douane
Het importeren van een producten uit China brengt mogelijk 'verborgen' kosten met zich mee; kosten waar je in eerste instantie geen rekening mee had gehouden. Deze kosten zijn verbonden aan het importeren van goederen uit het buitenland waar een waardebeperking op berust voor het belastingvrij importeren. Zodra je deze waardebeperking overschrijdt dien je dan importbelasting af te dragen over de zending.

fOu45A6.png

De Chinese verkopende partij is verplicht een douaneverklaring (custom declaration) bij je zending te doen. Vaak is dit in de vorm van een simpele groene sticker met wat vakjes voor onder andere 'omschrijving', 'type zending' en de 'waarde'. Zorg dat de verkoper deze juist en volledig invult, zodat de douane weet wat ze ermee aanmoeten. Ontbreekt de douaneverklaring of is deze niet (correct/volledig) ingevuld, dan kan de douane mogelijk je zending openen ter controle en zelf de waarde schatten of ze sturen je een brief of je alsnog details (uitdraai van een bestelling/rekening/afschrijving) kunt doorgeven. Hierdoor kan de levering van je zending nogal vertraagd worden, ga uit van ongeveer een week.

http://www.belastingdiens(...)n_bij_invoer_betalen | Site Douane
Met onder meer de regeling voor importeren uit het buitenland en rekenvoorbeelden
http://gebruikstarief.douane.nl | Douanerechten
Vind je goederencode. Het tarief staat vermeld bij 'Douanerecht derde landen' onder 'Invoer / doorvoer'
Voorbeeld:
95pgF50.png
http://www.invoercalculator.nl | Invoercalculator
Hiermee kun je de totaalkosten uitrekenen die je in totaal kwijt bent voor het importeren van je zending.
Let op! De postservice brengt zelf ook kosten in rekening zodra je pakket belastbaar is.
Bij PostNL gaat dat om zo'n 13 EUR.
slI9eTq.png

du6RJif.pngDollarkoers - (Waarde 1 EUR -> USD)
[cimg=512,288]https://www.wisselkoers.nl/dollar-euro
[img=515,1]http://i.imgur.com/aywre.gif[/img]
PayPal-koers
PayPal verandert dagelijks de wisselkoers. Deze wisselkoers bevat ook een klein percentage, ongeveer 3,4%, dat naar PayPal gaat als onkostenvergoeding. Dit zorgt voor 3 Š 4 eurocent verschil met de huidige koers. Houd er dus rekening mee dat bovenstaande grafiek niet ťťn-op-ťťn is met de PayPal-wisselkoers.

q7EfbLb.png

du6RJif.pngBetaalwijzen
SPOILER: PayPal en aankoopbescherming. Hoe gaat dat te werk?
Om een PayPal-rekening te openen ga je naar www.paypal.com . Je PayPal-gebruikersnaam zal je e-mailadres waarmee je je registreert zijn. Aan je PayPal-rekening kun je vervolgens een bestaande bankrekening of creditcard als betaalmethode koppelen. Lees je op PayPal in over het verificatieproces dat daarbij gepaard gaat.

Het voordeel van PayPal is dat de financiŽle en persoonlijke gegevens die een verkopende partij van je heeft tot een minimum beperkt worden. Zo krijgen ze geen bankrekening- of creditcardnummer van je te zien. Bijkomend voordeel is de PayPal-aankoopbescherming. Bij elke aankoop waarvoor deze geldt heb je 45 dagen klaagrecht. Komt een product niet aan, is het significant anders dan beschreven of functioneert het niet naar behoren, dan kun je je geld terugvragen; een refund eisen. Dit doe je niet zonder (ruim) van te voren eerst de kwestie direct op proberen te lossen met de verkopende partij. Mocht je daar samen echter niet uitkomen, dan kun je een geschil aanmaken en leg je jouw kant van het verhaal zo informatief mogelijk voor aan PayPal. Die vragen de verkopende partij om hun verhaal. PayPal kijkt of jullie er samen uit weten te komen. Is dat altijd niet het geval dan kun je een geschil laten escaleren tot een claim en komt PayPal zelf met een bepaalde conclusie/oplossing.

In de regel kun je de volgende timeline hanteren:
PayPal-afschrijving -> bestelling verzonden -> 2 weken -> 3 weken: lief navragen bij webshop -> 4 weken: dringend navragen -> 5 weken: oplossing aanvragen/ultimatum stellen -> dag 44: geschil aanmaken bij PayPal.

Belangrijk: geef een verkoper de kans om het goed te maken en ga niet als een gek alles meteen claimen. Laat je echter ook niet voor het lapje houden door een onbetrouwbare partij en maak een geschil aan op dag 44; ook als ze je sprookjeskastelen beloven en binnen een week een resend de deur uit gaan doen. Je kunt een geschil altijd nog sluiten, je bij PayPal beroepen op bescherming na 45 dagen echter niet.

Let op! Sommige webshops koppelen bestellingen aan je PayPal-adres (indien je met PayPal betaalt). Als je bij de webshop geregistreerd staat met een ander e-mailadres dan je PayPal-adres kan het dus zijn dat je bestellingen niet bij je ordergeschiedenis opduiken.
SPOILER: Ik kan ergens alleen met creditcard betalen, deze heb ik echter niet. Hellup!?
Geen paniek! Als je geen creditcard bezit is de makkelijkste oplossing iemand in je familie of vriendenkring te vragen of je die van hun mag gebruiken om een bestelling door te voeren. Wil je dit liever niet aan anderen vragen of wil niemand je helpen kun je kijken naar een zogenaamde prepaid creditcard. Je hebt verschillende mogelijkheden:

MasterCard Prepaid creditcards
NETELLERSkrillDB Card

VISA Prepaid creditcards
3V CardCash PassportMats
SPOILER: Een verkoper wil dat ik geld stort via Western Union. Goed idee?
Nee.
du6RJif.pngWebshops/producten
SPOILER: Wat is dat 'dropshipping'?
Dropshipping had oorspronkelijk ťťn insteek: mensen die zelf een webshop hadden en producten uit China verkochten, bestelden ze voor die mensen bij een Chinese webshop en lieten ze direct doorsturen naar klanten. Ze wilden dan niet dat het merkbaar was dat het product uit een Chinese webshop kwam en logo's op pakjes of bijgevoegd reclame-materiaal bleven hierdoor bij dropship-zendingen weg.

Een bijkomend voordeel hiervan was dat een pakketje een minder commercieel karakter had. Daardoor werd dan weer het risico op douaneheffing verminderd.

Inmiddels is het hele dropshipping eigenlijk niet meer van toepassing, daar pakketjes standaard al niet meer gebrand zijn. Alleen een enkele webshop, zoals DinoDirect, plakt nog weleens een logo op het pakketje en stuurt wat promotiemateriaal bij de zending mee. Dit is echter eerder de uitzondering.
SPOILER: 1 cent-deals. Hoe, wie, wat, waar?
1ct-deals zijn tijdelijke acties voor promotionele doeleinden. Je betaalt daadwerkelijk niet meer dan 1 cent en krijgt daar dan een kleine gadget, vaak iets zoals een creditcard sized LED-lampje, een fluitje of oordopjes, voor. Je kunt ernaar zoeken via de chinaprices.us zoekmachine door daar een onzinterm weg te filteren:
[ klik ]
SPOILER: Ik heb zin om iets te kopen, maar ik weet niet wat?
Ja, dat heb je weleens. :P Een goed idee is om eens een kijkje te nemen in het review-topic, misschien kom je nog leuke dingen tegen daar.
Tevens bestaat er nog een site van onze Duitse china-addicts die allemaal gekke/handige/slimme artikelen plaatsen op hun blog en die vind je hier (klikkerdeklik)
Hier heb je nog een lijstje met mogelijke items die je nog niet hebt:

Oordopjes, koptelefoons, headsets, microfoontjes, (mobiele) speakers, fm-transmitters, (auto)radio's, autoladers, usb-laders, converters, adapters, kabeltjes, lampen, (spaar)lampen, LED-peertjes, LED-strips, LED-pig, glowsticks, zaklampen, lasers, accu's, laders, gereedschap, messen (dan al niet keramisch of vermeend illegaal), keukengerei, (projectie)klokken, horloges, wekkers, afstandsbediening, airmouse, Android TV-stick, mediacenter, fotocamera's, videocamera's, beveiligingscamera's, spycams, camera-accessoires, flash geheugen, kaartlezers, chiplezers, HDD behuizing, netbooks, tablets, smartphones, mp3-spelers, mp4-spelers, muizen, usb-hubs, usb gadgets, sleutelhangers, speelgoed, afstandsbestuurbaar tuig (ter land, ter zee en in de lucht), onderdeeltjes, kleding, schoenen, zonnebrillen, sieraden, hobbyspul en aanstekers.

Nog altijd geen ideeŽn? Zo goed als alle webshops hebben een 'New arrival'-sectie. Daar kun je eens de meest recente assortimentstoevoegingen bekijken.
SPOILER: JA HALLO! WAAR ZIJN WE NOU HELEMAAL MEE BEZIG?!!1!? -> Koop lokaal!
Soms slaat de China-gekte wel een beetje heel ver door. Je kijkt nog net niet of je ook uit China pakken melk en hagelslag kunt laten bezorgen, maar bij simpele goedkope prulletjes, of zaken die eigenlijk bekendstaan om gefaked te worden, haal je die het liefst ook nog uit de Aziatische contreien. Echter zijn veel van deze producten gewoon in je onmiddellijke nabijheid te verkrijgen en dat tegen erg vergelijkbare prijzen. Goedkope prulletjes kun je doorgaans ook voor weinig halen bij de Action, ALDI, Lidl, 1 Euro shop, Blokker, Marskramer, Kruidvat, Trekpleister, Xenos, HEMA, Wibra, Zeeman, Gamma, Bart Smit, Intertoys e.a. namelijk. Helpen door aanbiedingen te spitten doet misschien een voordeelmuis.nl .

Vooral bij zaken die twijfelachtig zijn luidt het aanraden om geen risico te lopen. Dat geldt voornamelijk voor flashgeheugen en batterijen. Zoek je een 32GB USB-stick of een 64GB geheugenkaartje, mijd dan het risico een fake kaartje in huis te halen en kijk op tweakers.net/pricewatch, Google Shopping e.a. en haal dan gewoon een kaartje bij een DataIO.nl vandaan bijvoorbeeld. Zelfde voor accu's. Zoek je een viertal AA batterijen? Haal dan merkspul (Sanyo Eneloop bijvoorbeeld) uit Nederland (vb. nkon.nl )/de EU (vb. gogreenbatteries.co.uk ) bij toko's met een goede reputatie. Een uitzondering voor accu's is eventueel te maken voor het soort 18650's... mits dus bij een webshop met een goede reputatie, merkaccu's en alleen als het aannemelijk gemaakt is dat ze echt zijn. Af te raden zijn accu's met 'Fire' in de naam. Deze staan berucht om hun onbetrouwbaarheid. Beter kijk je dan naar Samsung/Panasonic/LG en SoShine bijvoorbeeld. Voor camera- en telefoonaccu's is het ook aan te raden om een (B-)merk accu in huis te halen. Voor camera's is er bijvoorbeeld Patona dat wel goede kwaliteit levert voor een faire prijs (te koop bij portaal M&L Mobiles op o.a. eBay & Amazon).

Dus... om te voorkomen dat je 128GB USB-stick een gehackte 2GB stick blijkt en je leven te sparen door accu's te halen die niet ontploffen, of in ieder geval niet maar de helft van de geclaimde accucapaciteit leveren... ga gewoon voor zeker(der). En soms kun je je een paar weken wachten besparen als je gewoon iets bij je in de buurt koopt voor vergelijkbare prijzen.
du6RJif.pngDON'Ts
SPOILER: Zijn BBGuns, messen en krachtige lasers legaal in Nederland?
Vuurwapens of wapens die hier op lijken
Er geldt in Nederland een duidelijk beleid van wat wel en niet mag. De regelgeving omtrent wapens kun je hier teruglezen. Een hoop mag dus niet, wapens die vet nep zijn ook niet!

Softguns
Er zijn recentelijk nieuwe ontwikkelingen geweest rondom het beleid voor softguns.
Lees je in op de site van de NABV.

Messen
Qua messen mag je best een mes voor gebruik in huis, tuin en keuken hebben, mits deze aan bepaalde criteria voldoet. De artikelen in het wetboek met volledige regelgeving hierover vind je hier terug.

Lasers
Of het aanschaffen van een laser toegestaan is, is afhankelijk van het product. Er wordt onderscheid gemaakt tussen laserpointers en lasergadgets. De definities(.PDF) luiden als volgt:

Laserpointer: moderne versie van een aanwijsstok, veelal diodelasers die een rood licht uitzenden
Lasergadget: laserpointer in combinatie met een sleutelhanger, pen, mesje, of ander soortig hebbedingetje, een attribuut dat in handen van kinderen kan vallen.

Voor een laserpointer geldt een verbod op: klasse 3R, 3B en 4 lasers.
Klasse 1, 2 en 2M laserpointers als 'aanwijsstok' gebruiken bij presentaties is toegestaan.

Voor een lasergadget geldt een verbod op: klasse 2, 2M, 3R, 3B en 4 lasers.
Klasse 1 en 1M lasergadgets zijn toegestaan.

Kijk hier voor de classificatie lasers die veelal wel toegestaan zijn. Dit betekent niet dat je ermee in de ogen van mensen/dieren mag schijnen of ermee op (lucht)verkeer mag richten.

Lasers uit klasse 3 heb je al vanaf 5mW. Deze lasers zijn sowieso niet toegestaan. Als je een laser wilt kopen zorg er dus voor dat de output maximaal 50mW is.
In dit topic niet gaan vragen om 100mW lasers dus. }:|
SPOILER: Hoe weet ik of iets echt of 'fake' is?
Laten we het zo zeggen 'if it's too good to be true, it usually is', ofwel: als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo.

Het komt maar zelden voor dat een verkoper daadwerkelijk een origineel merkproduct verkoopt. Wanneer dit echter wel zo is, zullen ze hier vooral de nadruk op proberen te leggen door 'genuine' of '100% original' erbij neer te zetten en zal de prijs er ook naar zijn.

Hanteer de prijs als echtheidsindicatie. Vele merkproducten zijn in AziŽ goedkoper omdat de belasting daar lager is. Ook missen de lokale distributeurs de logistieke kosten en is een overzeese franchise en zijn de arbeidskrachten overzees vaak duurder dan in AziŽ. Verder heb je natuurlijk ook het verschil in waarde van de valuta. Door al deze factoren kan het daadwerkelijk zo zijn dat een merkproduct goedkoper is dan in Nederland/Europa. Maar tel je daarbij de verzendkosten en mogelijke toeslagen op en bedenk je dat je de garantie mogelijk niet wereldwijd geldt, dan moet je je afvragen of het nog altijd een goed idee is. Zoveel goedkoper zal het dan allemaal niet zijn. Mocht het prijsverschil haast onmogelijk groot zijn, dan moet je er gewoon vanuit gaan dat het draait om een product dat nep is.

Nepproducten zijn vaak van slechte kwaliteit en dienen vaak alleen om er heel wat uit te zien. Of het nu flash geheugenkaartjes, horloges of koptelefoons zijn, het advies luidt: niet doen. Je haalt niet alleen slechte kwaliteit spul in huis, maar je kunt er ook nog mee in de problemen komen met Justitie. Het bespreken van producten waarvan het erg aannemelijk is dat ze nep zijn is in dit topic tevens niet toegestaan. Advies/hulp wanneer je in aanraking bent gekomen met Justitie vanwege het importeren van illegale waren hoef je ook niet te verwachten.

Maar, maar... een kleine hoeveelheid namaakgoederen het land inbrengen mag toch?
Ja en nee. Voor postorders is dit in zijn geheel niet toegestaan. Voor reizigers die zelf in persoon met hun reisbagage vanuit het buitenland Nederland weer betreden geldt dat een kleine hoeveelheid aan nagemaakte producten zonder handelskarakter wordt geduld voor persoonlijk gebruik. Voor meer details daarover kijk je hier .
fmX0WI1.png

FOK!Frontpage > Review > Gadgets uit China
De FP heeft een reviewsectie met een gadgetsubcategorie. Hier vind je uitgebreide impressies van gadgets die een hoop mensen waarschijnlijk wel zullen aanspreken. Ook userreviews van het forum kunnen er in de spotlights worden gezet.

Topicreeks: [gadgets] Chinese webshops reviewtopic
Het reviewtopic biedt veel inspiratie en informatie. Tevens zetten sommige users adviezen uiteen over wat je bijvoorbeeld het beste kunt kopen op het gebied van oordopjes.

Sommige product(groep)en zijn zo populair dat ze een eigen plekje op FOK! hebben verdiend. De topics bestaan voor een reden en daar concentreert zich alle informatie rondom het onderwerp dat ze behandelen. Heb je een vraag over een van deze producten ben je waarschijnlijk beter af ze daar te stellen.

Topicreeks: Chinese Smartphones #1 - Real smart
Topicreeks: Android tablet discussie topic
DIG / [Het Chinese Windows tablet topic] #1 Windows tablets vanaf §80!
Topicreeks: Android Sticks en Mediacenters #1 - Making ordinary tv's smart
DIG / [Het Grote Audio Gear Topic #1] Het begin!

User stats: http://thuisserver.net/fokdagcijfers (Top 100 (reeks) > Chinese Webshops)

apFpqZE.gif

Huisregels (ons anti-Sjonnie-beleid) - Respecteer ze, dan is deze topicreeks nog een lang leven beschoren

First google, then ask. We zijn hier in dit topic geen customer service die op jouw commando alles voor je doen. We gaan geen moeite voor je doen als je die moeite zelf al niet eens op kunt brengen. Wil je ergens ondanks je eigen pogingen toch niet uitkomen, dan kun je, onder vermelding van wat je zelf allemaal al geprobeerd hebt om aan het antwoord te geraken, het natuurlijk altijd vriendelijk vragen
Tip: vele zaken zijn al besproken; duik de archieven in! Voeg je zoekterm(en) toe aan deze search

• Lui die spullen willen importeren voor doorverkoop zijn hier niet welkom

• Het volgende dient niet te worden besproken: namaak ( van merkkleding, schoenen, zonnebrillen, horloges, audio-producten (headphones/oordopjes), etc.), wapens en andere verboden producten zoals >5mW lasers
Ook niet gaan bedelen om berichtjes van users om je buiten het topic (via DM/PM) hiermee te helpen
• Niet bitchen naar elkaar; houd het constructief

Heb je aanvullingen/aparte vragen?
PM (Personal message) of DM (Direct message) dan even de vaste gebruikers in dit topic:
shiznuts, Tokko1, RobertNL, Downstar e.a.

Veel plezier met bestellen!

OP Redesign V3.0 by shiznuts
Iemand91maandag 15 januari 2018 @ 16:02
4 maand geleden heb ik bij Banggood de Xiaomi router 3G besteld. Na vele malen proberen heb ik deze nog steeds niet werkend gekregen.

Ik begon met custom firmware (omdat ik Xiaomi hier niet op vertrouw); Padavan.
Flashen ging prima en gebruiken als access-point werkt ook. Echter als router inzetten wil niet lukken. Het duurt 5-15 minuten voordat de router eindelijk een IP-adres krijgt en vervolgens heb ik nog steeds geen werkende internetconnectie. Denk aan DNS-problemen maar ik kan vaak zelfs niet eens pingen naar websites e.d.
Ondertussen heb ik alle instellingen langsgelopen en het lijkt me dus sterk dat het aan instellingen ligt.

Om de firmware uit te sluiten heb ik er weer de stock firmware opgezet. Hier ervaar ik dezelfde problemen. Naast het feit dat deze nagenoeg onbruikbaar is (alles in Chinees, omdat ik geen internetverbinding krijg kan ik ook niet Google Translate gebruiken en de app wil na instellen de route niet meer verbinden; ik denk omdat deze dus ook internet- cloudverbinding nodig heeft).

Ik twijfel nog of ik er LEDE op ga zetten om te kijken of die wel werkt, maar ik betwijfel het.

Ik heb nog een oude router gevonden; als ik deze hier in het netwerk zet krijgt deze onmiddellijk een IP-adres. Dus het ligt ook niet aan Ziggo o.i.d.

Mijn enige mogelijkheid is om Banggood om een bericht te sturen om een refund of replacement; want zo heb ik er niets aan. Maar is dit 4 maand na aankoop nog een reŽle optie?
THEFXRmaandag 15 januari 2018 @ 16:06
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 16:02 schreef Iemand91 het volgende:
4 maand geleden heb ik bij Banggood de Xiaomi router 3G besteld. Na vele malen proberen heb ik deze nog steeds niet werkend gekregen.

Ik begon met custom firmware (omdat ik Xiaomi hier niet op vertrouw); Padavan.
Flashen ging prima en gebruiken als access-point werkt ook. Echter als router inzetten wil niet lukken. Het duurt 5-15 minuten voordat de router eindelijk een IP-adres krijgt en vervolgens heb ik nog steeds geen werkende internetconnectie. Denk aan DNS-problemen maar ik kan vaak zelfs niet eens pingen naar websites e.d.
Ondertussen heb ik alle instellingen langsgelopen en het lijkt me dus sterk dat het aan instellingen ligt.

Om de firmware uit te sluiten heb ik er weer de stock firmware opgezet. Hier ervaar ik dezelfde problemen. Naast het feit dat deze nagenoeg onbruikbaar is (alles in Chinees, omdat ik geen internetverbinding krijg kan ik ook niet Google Translate gebruiken en de app wil na instellen de route niet meer verbinden; ik denk omdat deze dus ook internet- cloudverbinding nodig heeft).

Ik twijfel nog of ik er LEDE op ga zetten om te kijken of die wel werkt, maar ik betwijfel het.

Ik heb nog een oude router gevonden; als ik deze hier in het netwerk zet krijgt deze onmiddellijk een IP-adres. Dus het ligt ook niet aan Ziggo o.i.d.

Mijn enige mogelijkheid is om Banggood om een bericht te sturen om een refund of replacement; want zo heb ik er niets aan. Maar is dit 4 maand na aankoop nog een reŽle optie?
meer dat je met de firmware hebt lopen te kloten, denk ik
Iemand91maandag 15 januari 2018 @ 16:44
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 16:06 schreef THEFXR het volgende:
meer dat je met de firmware hebt lopen te kloten, denk ik
Dat is kwestie van flashen; tenzij je het verkeerd doet en het apparaat bricked veranderd dat de boel niet. Daarnaast staat er nu dus weer de originele firmware op en heb ik nog steeds hetzelfde probleem.
THEFXRmaandag 15 januari 2018 @ 18:58
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 16:44 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Dat is kwestie van flashen; tenzij je het verkeerd doet en het apparaat bricked veranderd dat de boel niet. Daarnaast staat er nu dus weer de originele firmware op en heb ik nog steeds hetzelfde probleem.
hoeveel was die router en hoeveel kost retour sturen?
eddepetfoktwoensdag 17 januari 2018 @ 09:08
Ik krijg vanmorgen ineens een tiental zelfde berichten van Gearbest zonder dat er een ondernummer genoemd wordt.
Ik weet niet of ze willen vertellen dat ze een andere verzendmethode gaan gebruiken, maar ik snap dan niet waarom dat als mailbommetje verstuurd moet worden.

Krijgen jullie dit ook?

Dear Valued Customer,Thank you for placing an order with us.The shipping method you selected was overwhelmed with packages, we have therefore updated your shipping method to an alternative line (China Post).Please use the tracking number provided in your account and the following link to track your delivery: http://www.17track.net/en.We wish you a happy start to the new year and thank you for your support.Best regards,
badschaapwoensdag 17 januari 2018 @ 09:39
mijn pakketje neemt de toeristische route :D
LfKZB2I.png
eddepetfoktwoensdag 17 januari 2018 @ 09:55
quote:
0s.gif Op woensdag 17 januari 2018 09:39 schreef badschaap het volgende:
mijn pakketje neemt de toeristische route :D
[ afbeelding ]
Dat is inmiddels helaas 'normaal'. Ik heb al een hele serie pakjes via die route ontvangen. Eerst dacht ik dat het was omdat ik Europe railway express had gekozen, maar ook een aantal pakjes die 'untracked' besteld zijn hebben ze een tracknummer gegeven en via die route gestuurd. Al die pakjes hebben er meer dan een maand over gedaan.

Overigens, na 'Malashevichy verlaten' duurt het nog 7-10 dagen voor je het binnen hebt.

Het was vorige week trouwens al iemand opgevallen dat GB ineens verzendkosten voor veel artikelen regelt. Ik dacht dat het tijdelijk was, want vorig jaar hebben ze dat ook eens gedaan, maar nu vragen ze nog steeds 1-1,50euro voor untracked pakjes die vorige maand nog met gratis verzenden verstuurd zijn.

[ Bericht 2% gewijzigd door eddepetfokt op 17-01-2018 10:04:27 ]
badschaapwoensdag 17 januari 2018 @ 09:58
quote:
1s.gif Op woensdag 17 januari 2018 09:55 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Dat is inmiddels helaas 'normaal'. Ik heb al een hele serie pakjes via die route ontvangen. Eerst dacht ik dat het was omdat ik Europe railway express had gekozen, maar ook een aantal pakjes die 'untracked' besteld zijn hebben ze een tracknummer gegeven en vis die route gestuurd. Al die pakjes hebben er meer dan een maand over gedaan.

Het was vorige week trouwens al iemand opgevallen dat GB ineens verzendkosten voor veel artikelen regelt. Ik dacht dat het tijdelijk was, want vorig jaar hebben ze dat ook eens gedaan, maar nu vragen ze nog steeds 1-1,50euro voor untracked pakjes die vorige maand nog met gratis verzenden verstuurd zijn.
Ach krijg ik tenminste een pakketje binnen met een 'verhaal' erachter :p
eddepetfoktwoensdag 17 januari 2018 @ 12:35
quote:
0s.gif Op woensdag 17 januari 2018 09:58 schreef badschaap het volgende:

[..]

Ach krijg ik tenminste een pakketje binnen met een 'verhaal' erachter :p
Ik krijg net een pakje binnen dat 9-1 Polen heeft verlaten. Een ruime week na de laatste tracking update dus.
Iemand91woensdag 17 januari 2018 @ 16:14
quote:
0s.gif Op woensdag 17 januari 2018 09:08 schreef eddepetfokt het volgende:
Ik krijg vanmorgen ineens een tiental zelfde berichten van Gearbest zonder dat er een ondernummer genoemd wordt.
Ik weet niet of ze willen vertellen dat ze een andere verzendmethode gaan gebruiken, maar ik snap dan niet waarom dat als mailbommetje verstuurd moet worden.

Krijgen jullie dit ook?

Dear Valued Customer,Thank you for placing an order with us.The shipping method you selected was overwhelmed with packages, we have therefore updated your shipping method to an alternative line (China Post).Please use the tracking number provided in your account and the following link to track your delivery: http://www.17track.net/en.We wish you a happy start to the new year and thank you for your support.Best regards,
quote:
0s.gif Op woensdag 17 januari 2018 09:39 schreef badschaap het volgende:
mijn pakketje neemt de toeristische route :D
[ afbeelding ]
Jep, hier ook deze mail gekregen. M'n schroevendraaiersetje van $1,99 is ook al sinds 9 december met deze route bezig.
badschaapdonderdag 18 januari 2018 @ 19:09
Sjonge jonge, PostNL at it again hoor. Pakketje weer direct naar een afhaallocatie gegaan door een of andere deal die PostNL met Chinapost heeft. Maar volgens PostNL heeft 'de verzender het zo aangegeven' :') . Waarom hebben we in dit land een incompetente, krenterige postdienst?
ErkendFokkerdonderdag 18 januari 2018 @ 20:49
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 19:09 schreef badschaap het volgende:
Sjonge jonge, PostNL at it again hoor. Pakketje weer direct naar een afhaallocatie gegaan door een of andere deal die PostNL met Chinapost heeft. Maar volgens PostNL heeft 'de verzender het zo aangegeven' :') . Waarom hebben we in dit land een incompetente, krenterige postdienst?
Ja wat dacht jij dan, ze krijgen van China geen/nauwelijks een vergoeding voor die pakketjes.
mscholdonderdag 18 januari 2018 @ 21:02
quote:
1s.gif Op donderdag 18 januari 2018 20:49 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Ja wat dacht jij dan, ze krijgen van China geen/nauwelijks een vergoeding voor die pakketjes.
als ze daadwerkelijk te weinig krijgen krijgt de ontvanger vanzelf een "te weinig porto betaald" papiertje.
goviedonderdag 18 januari 2018 @ 21:14
Pluimpje voor gearbest, mijn kz zs6 waren ruim binnen 10 dagen in de bus.
Majestyvrijdag 19 januari 2018 @ 08:52
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 21:14 schreef govie het volgende:
kz zs6
Ben benieuwd wat je ervan vindt! :)
BadderHaringvrijdag 19 januari 2018 @ 08:59
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 19:09 schreef badschaap het volgende:
Sjonge jonge, PostNL at it again hoor. Pakketje weer direct naar een afhaallocatie gegaan door een of andere deal die PostNL met Chinapost heeft. Maar volgens PostNL heeft 'de verzender het zo aangegeven' :') . Waarom hebben we in dit land een incompetente, krenterige postdienst?
Omdat ze een bedrijf zijn. Bovendien krijgen ze subsidie van de overheid om luie en agorafobische Fokkers hun huis uit te krijgen.
mscholvrijdag 19 januari 2018 @ 10:14
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 19:09 schreef badschaap het volgende:
Waarom hebben we in dit land een incompetente, krenterige postdienst?
dat hebben we niet.. je kiest gewoon de verkeerde krenterige verzendwijze
govievrijdag 19 januari 2018 @ 10:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 08:52 schreef Majesty het volgende:

[..]

Ben benieuwd wat je ervan vindt! :)
De bouwkwaliteit is perfect he, ik denk geanodiseerde aluminium behuzing. Nadat ik ze gekocht had kwam ik erachter dat het behuizingontwerp is afgepakt van $1099,-- IEM's. You gotta love chifi! >:) _O-
Vandaag mee hardgelopen/intervaltraining: De memorywire werkt want ze zijn geen een keer uitgevallen (ook een muts erover heen gehad maar volgens mij blijven ze zonder ook wel zitten). Sommige mensen klagen over de stugge kabel maar je kan gewoon normale of Bluetooth KZ-kabel kopen met een hogere graad afwerking. M.i. als je klaagt over kabel bij een iem tjdens sport, dan kan je beter gewoon BT-kabel kopen.
Gisteren gechecked via een Benjie S5 (bluetooth edition): Muziek met een bass komt er m.i. het beste uit omdat de iem's een V-patroon hebben (dus rap/house huidige top40 muziek komt er met basisinstelling goed vanaf). Ik heb ze ook met rock beluisterd op de Benjie s5 maar dan moet ik e.e.a. fijnafsatellen via de equilizer omdat de bass teveel aanwezig is.

Tot nu toe voelt de KZ ZS6 via Gearbest als een goede koop, net zoals de Benjie s5 die ik via aliexpress had besteld (al moet ik hiervan de BT nog testen). Die Benjie s5 heeft ook een aluminium behuizing en heb ik gekocht voor §20,--. Beide een aluminium behuizing tezamen +/- §40,--, leuke set. Ik heb expres gekocht op basis van reviews maar ook de behuizing omdat ik dan in ieders geval wist dat er een gedeelte van het produkten goed was. Nu ga ik nog een KZ-bluetooth kabeltje erbij halen om te kijken of deze combo van benjie+kz goed werkt.

Als iemand nog een Benjie s5 wil halen, check eerst even via de verkoper of er bluetooth op zit. De eerste serie had geen bluetooth en de aanbieding die ik heb gekocht adverteerde er ook niet over (maar BT zit er blijkbaar wel op).

2 Reviews KZ ZS6 (scoren echt heel hoog):
http://www.thephonograph.net/kz-zs6-review/
http://www.aproear.co.uk/kz-zs6/

Benjie s5 (met en zonder BT)
ef7ff3f2-5876-47ff-8a56-d05a323c251b.jpg

KZ ZS6
kz-zs6-4.jpg

[ Bericht 4% gewijzigd door govie op 19-01-2018 10:55:57 ]
THEFXRvrijdag 19 januari 2018 @ 13:00
quote:
1s.gif Op donderdag 18 januari 2018 20:49 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Ja wat dacht jij dan, ze krijgen van China geen/nauwelijks een vergoeding voor die pakketjes.
het is een internationaal contract, daar hebben ze zelf de handtekening onder gezet. dus moeten ze zich daar gewoon aan houden.
THEFXRvrijdag 19 januari 2018 @ 13:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 08:59 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Omdat ze een bedrijf zijn. Bovendien krijgen ze subsidie van de overheid om luie en agorafobische Fokkers hun huis uit te krijgen.
en de fokkers die werken en tijdens kantooruren dat pakket niet kunnen afhalen?
mscholvrijdag 19 januari 2018 @ 13:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 13:00 schreef THEFXR het volgende:

[..]

en de fokkers die werken en tijdens kantooruren dat pakket niet kunnen afhalen?
dan ga je er op een zaterdag of buiten kantoortijden naartoe..
BadderHaringvrijdag 19 januari 2018 @ 13:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 13:00 schreef THEFXR het volgende:

[..]

en de fokkers die werken en tijdens kantooruren dat pakket niet kunnen afhalen?
Dan spaar je tot er 30 pakketjes liggen en neem je een uurtje vrij van je werk.

Doe niet zo moeilijk.

Bovendien waren die Fokkers ook niet thuis geweest om het in ontvangst te nemen als het daar was bezorgd, snuggere Hendrik.
THEFXRvrijdag 19 januari 2018 @ 14:58
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 13:58 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Dan spaar je tot er 30 pakketjes liggen en neem je een uurtje vrij van je werk.

Doe niet zo moeilijk.

Bovendien waren die Fokkers ook niet thuis geweest om het in ontvangst te nemen als het daar was bezorgd, snuggere Hendrik.
Die laatste opmerking is onnodig en je weet ook dat die pakketjes maar 14 dagen blijven liggen, dus jouw strategie is in de praktijk niet toepasbaar.
Mijn mening is dat de Post gewoon moet doen wat hun core business is en dat is brieven en pakketten rondbrengen.
Dat is nog afgezien van mensen die minder of zelfs invalide zijn.
BadderHaringvrijdag 19 januari 2018 @ 15:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 14:58 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Die laatste opmerking is onnodig en je weet ook dat die pakketjes maar 14 dagen blijven liggen, dus jouw strategie is in de praktijk niet toepasbaar.
Mijn mening is dat de Post gewoon moet doen wat hun core business is en dat is brieven en pakketten rondbrengen.
Dat is nog afgezien van mensen die minder of zelfs invalide zijn.
Gast, je klaagt dat mensen die fulltime werken dat pakje niet op kunnen halen. Die mensen die fulltime werken zijn ook niet thuis als het pakketje daar wordt bezorgd. En dan komt het pakje ook op het postkantoor terecht. Dus wat is je probleem nou?

Doe niet zo moeilijk om niets. Je pakketje wordt zonder bezorgkosten uit fucking China naar Nederland gevlogen en dan ga je zeiken dat je 400 meter verderop naar een Postnl punt moet?
THEFXRvrijdag 19 januari 2018 @ 15:04
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 15:02 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Gast, je klaagt dat mensen die fulltime werken dat pakje niet op kunnen halen. Die mensen die fulltime werken zijn ook niet thuis als het pakketje daar wordt bezorgd. En dan komt het pakje ook op het postkantoor terecht. Dus wat is je probleem nou?

Doe niet zo moeilijk om niets. Je pakketje wordt zonder bezorgkosten uit fucking China naar Nederland gevlogen en dan ga je zeiken dat je 400 meter verderop naar een Postnl punt moet?
jongen, typ nu eens sociaal ipv die brutale toon en schelden erin. je werkt toch niet voor de post ofzo?
BadderHaringvrijdag 19 januari 2018 @ 15:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 15:04 schreef THEFXR het volgende:

[..]

jongen, typ nu eens sociaal ipv die brutale toon en schelden erin. je werkt toch niet voor de post ofzo?
De waarheid is hard, ik weet het. Probeer het eens op inhoud te reageren.
THEFXRvrijdag 19 januari 2018 @ 15:07
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 15:06 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

De waarheid is hard, ik weet het.
ook even de opmerking dat het bij gearbest en banggood niet meer gratis bezorgen is, maar je betaald overal verzendkosten voor. Dat is dus een verkapte/undercover prijsverhoging.
BadderHaringvrijdag 19 januari 2018 @ 15:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 15:07 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ook even de opmerking dat het bij gearbest en banggood niet meer gratis bezorgen is, maar je betaald overal verzendkosten voor. Dat is dus een verkapte/undercover prijsverhoging.
Nou, dan bestel je er niet meer. Ook prima, maar houd op met je kansloze gezeur.
eddepetfoktvrijdag 19 januari 2018 @ 16:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 15:07 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ook even de opmerking dat het bij gearbest en banggood niet meer gratis bezorgen is, maar je betaald overal verzendkosten voor. Dat is dus een verkapte/undercover prijsverhoging.
Ik ben het met je eens dat Gearbest en Banggood duurder zijn geworden. Bij Gearbest betaal je ineens verzendkosten voor de goedkope artikelen en bij Banggood is PDM op het aantal artikelen dat ik heb gecontroleerd van bijna 4 tot bijna 11 euro gegaan. En Banggood is de laatste tijd sowieso al een stuk duurder geworden met z'n artikelen.
Ik ben ook LITB, Geekbuying en DX eens in de gaten gaan houden en die zijn (bij de artikelen die ik heb gecontroleerd) allemaal concurerend geworden. En bij LITB en DX kun je overigens een verzekering tegen douanekosten afsluiten.
(LITB was overigens een tijdje terug met een aantal telefoons de goedkoopste. Vriend van me heeft er een paar weken terug een Mi A1 voor 159 euro besteld. Was netjes na 2,5 week binnen. Er kwam wel 42 euro douanekosten bij, maar die hebben ze, omdat hij een verzekering had genomen, binnen 3 dagen teruggestort. Erg netjes)

En voor klein spul blijft AliExpress vaak toch wel het allergoedkoopst.

[ Bericht 1% gewijzigd door eddepetfokt op 19-01-2018 16:20:02 ]
govievrijdag 19 januari 2018 @ 16:14
Vaak zijn die prijzen over de verschillende resellers redelijk dicht bij elkaar, zelfs zo dichtbij dat verzendtijd eigenlijk zwaarder gaat wegen in de keuze bij welke website je iets koopt. Ik had die IEM's aangeschaft en op drie verschillende ongeveer dezelfde prijs +/-3 euro op een bedrag van 25 euro. En dan kies ik gewoon uit verzendtijd want ik heb nu bijvoorbeeld een pakje dat is verstuurd via aliexpress rond 16 december en het is nog niet binnen, geeft toch een beetje irritatie. Daarom adviseer ik mensen bij deze om ook te kijken verzendtijden en verzend ervaringen.
N22vrijdag 19 januari 2018 @ 18:59
Bij thuiskomst lag er een XPB10000 op de mat, en het oude/eerste model welteverstaan (destijds de opvolger van de 10400 iirc), dat al tijden uit de handel is. Het etiket vermeld een postbus in Schiedam als retouradres, volgens was het Allbuy (r.i.p) die hier gebruik van maakte.
Ik heb even gezocht in mijn mail en orderhistorie en vermoed dus ten zeerste dat dit de XPB is die in juli '15 onderweg verloren is gegaan, en welke dus na 2.5 jaar alsnog zijn weg gevonden heeft :') De code "201506" op de onderzijde van de powerbank (volgens mij productiejaar+maand) lijkt dit te bevestigen :P
(Overigens heeft Allbuy destijds een nieuwe gestuurd, die wel aankwam.)

[ Bericht 0% gewijzigd door N22 op 19-01-2018 20:47:58 ]
eddepetfoktvrijdag 19 januari 2018 @ 19:01
La
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 18:59 schreef N22 het volgende:
Bij thuiskomst lag er een XPB10000 op de mat, en het oude/eerste model welteverstaan (destijds de opvolger van de 10400 iirc), dat al tijden uit de handel is. Het etiket vermeld een postbus in Schiedam als retouradres, volgens was het Allbuy (r.i.p) die hier gebruik van maakte.
Ik heb even gezocht in mijn mail en orderhistorie en vermoed dus ten zeerste dat dit de XPB is die in juli '15 onderweg verloren is gegaan, en welke dus na 2.5 jaar alsnog zijn weg gevonden heeft :') De code "201506" op de onderzijde van de powerbank (volgens mij productiejaar+maand) lijken dit te bevestigen :P
(Overigens heeft Allbuy destijds een nieuwe gestuurd, die wel aankwam.)
Lachen, ik mis ook nog 2 pakjes van Allbuy. Wie weet komt het nog.

In Schiedam zit het PostNL verzamelpunt. Gearbest en DX gebruiken het bijv. ook, afhankelijk van de gekozen verzendmethode.
mscholvrijdag 19 januari 2018 @ 19:08
aliexpress gebruikt dat puny volgens mij ook, is vast een algemeen buitenland/chinapost retouren punt van postnl?
Dirkos1987zaterdag 20 januari 2018 @ 11:44
Wat is de beste Bluetooth speaker voor een mooie prijs? Te veel keuze :)
eddepetfoktzaterdag 20 januari 2018 @ 14:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 11:44 schreef Dirkos1987 het volgende:
Wat is de beste Bluetooth speaker voor een mooie prijs? Te veel keuze :)
Ligt helemaal aan je wensen aan je budget. Je hebt al een aardige Xiaomi BT speaker voor 12 euro.
ADconvertorzondag 21 januari 2018 @ 15:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 11:44 schreef Dirkos1987 het volgende:
Wat is de beste Bluetooth speaker voor een mooie prijs? Te veel keuze :)
ik ben erg in mijn nopjes met deze https://www.banggood.com/(...)der&cur_warehouse=CN

nu in de aanbieding voor § 15,56 zit een mogelijkheid voor een sd kaartje en ook radio (is even wat uitzoek hoe alles werkt) Ik blijf onder de indruk van de geluidskwaliteit voor zo'n klein ding en het geld....
Maar wat eddepetfok zegt, het ligt helemaal aan je eisen en budget
Majestymaandag 22 januari 2018 @ 10:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 11:44 schreef Dirkos1987 het volgende:
Wat is de beste Bluetooth speaker voor een mooie prijs? Te veel keuze :)
En ik ben erg in mijn nopjes met deze: https://www.banggood.com/(...)59.html?rmmds=search

Al zo'n 1,5 jaar in gebruik, gaat praktisch dagelijks mee onder de douche, accu gaat weken mee.
Hij is oerlelijk naar mijn mening, maar overleefd mening durability test door zijn design en waterdichtheid. Had 'm zelf voor 33 euro destijds, nu al 21 zie ik :O. Zou 'm meteen kopen :D.

quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 10:25 schreef govie het volgende:

[..]

De bouwkwaliteit is perfect he, ik denk geanodiseerde aluminium behuzing. Nadat ik ze gekocht had kwam ik erachter dat het behuizingontwerp is afgepakt van $1099,-- IEM's. You gotta love chifi! >:) _O-
Vandaag mee hardgelopen/intervaltraining: De memorywire werkt want ze zijn geen een keer uitgevallen (ook een muts erover heen gehad maar volgens mij blijven ze zonder ook wel zitten). Sommige mensen klagen over de stugge kabel maar je kan gewoon normale of Bluetooth KZ-kabel kopen met een hogere graad afwerking. M.i. als je klaagt over kabel bij een iem tjdens sport, dan kan je beter gewoon BT-kabel kopen.
Gisteren gechecked via een Benjie S5 (bluetooth edition): Muziek met een bass komt er m.i. het beste uit omdat de iem's een V-patroon hebben (dus rap/house huidige top40 muziek komt er met basisinstelling goed vanaf). Ik heb ze ook met rock beluisterd op de Benjie s5 maar dan moet ik e.e.a. fijnafsatellen via de equilizer omdat de bass teveel aanwezig is.

Tot nu toe voelt de KZ ZS6 via Gearbest als een goede koop, net zoals de Benjie s5 die ik via aliexpress had besteld (al moet ik hiervan de BT nog testen). Die Benjie s5 heeft ook een aluminium behuizing en heb ik gekocht voor §20,--. Beide een aluminium behuizing tezamen +/- §40,--, leuke set. Ik heb expres gekocht op basis van reviews maar ook de behuizing omdat ik dan in ieders geval wist dat er een gedeelte van het produkten goed was. Nu ga ik nog een KZ-bluetooth kabeltje erbij halen om te kijken of deze combo van benjie+kz goed werkt.

Als iemand nog een Benjie s5 wil halen, check eerst even via de verkoper of er bluetooth op zit. De eerste serie had geen bluetooth en de aanbieding die ik heb gekocht adverteerde er ook niet over (maar BT zit er blijkbaar wel op).

2 Reviews KZ ZS6 (scoren echt heel hoog):
http://www.thephonograph.net/kz-zs6-review/
http://www.aproear.co.uk/kz-zs6/
Enne, thanks a lot voor je review! :)

[ Bericht 26% gewijzigd door Majesty op 22-01-2018 11:33:46 ]
THEFXRmaandag 22 januari 2018 @ 17:56
Mijn interesse gaat uit naar goedkope horloges, er zijn ongelofelijk veel te krijgen. wie weet welke merken redelijk zijn en welke merken direct geschikt voor de vuilnisbak?
shiznutsmaandag 22 januari 2018 @ 18:44
Wie wilde er ook alweer een GPS activity smartwatch om mee te zwemmen?
Nieuw: https://www.indiegogo.com(...)rt-watch/x/9727099#/ ( secr perk )
Eric_Cantonamaandag 22 januari 2018 @ 19:03
quote:
0s.gif Op maandag 22 januari 2018 18:44 schreef shiznuts het volgende:
Wie wilde er ook alweer een GPS activity smartwatch om mee te zwemmen?
Nieuw: https://www.indiegogo.com(...)rt-watch/x/9727099#/ ( secr perk )
Geil.

Must.resist :X
bartvangilsmaandag 22 januari 2018 @ 19:39
quote:
0s.gif Op maandag 22 januari 2018 17:56 schreef THEFXR het volgende:
Mijn interesse gaat uit naar goedkope horloges, er zijn ongelofelijk veel te krijgen. wie weet welke merken redelijk zijn en welke merken direct geschikt voor de vuilnisbak?
Heb goede ervaring met Curren, horloges tussen $10-$15.
THEFXRmaandag 22 januari 2018 @ 19:44
quote:
0s.gif Op maandag 22 januari 2018 19:39 schreef bartvangils het volgende:

[..]

Heb goede ervaring met Curren, horloges tussen $10-$15.
aha en wat vind je van naviforce?
OxygeneFRLmaandag 22 januari 2018 @ 21:47
Dealextreme lijkt echt uit te sterven of ligt dat aan mij?
THEFXRmaandag 22 januari 2018 @ 22:44
quote:
0s.gif Op maandag 22 januari 2018 21:47 schreef OxygeneFRL het volgende:
Dealextreme lijkt echt uit te sterven of ligt dat aan mij?
nee, werkt bij mij gewoon
Onufrievdinsdag 23 januari 2018 @ 00:05
Het is een beetje een gekke vraag denk ik, maar misschien is er een geschikte oplossing te koop uit China.

Ik speel vaak muziek af via Bluetooth in mijn auto, maar af en toe wil je wel eens een nummer skippen. Ik heb niet zo'n geavanceerd systeem dat ik dat met de autoradio kan doen, dus het moet eigenlijk via mijn telefoon. Nu wil ik die liever niet die bedienen tijdens het rijden, en als ik hem als navigatie aan mijn voorruit heb geplakt gaat dat Łberhaupt niet.

Is er ook een apparaatje of manier om mijn telefoon te bedienen? Via Bluetooth gaat niet werken denk ik, want hij heeft al verbinding met mijn auto. Via oordopjes kun je wel met knopjes de muziek bedienen, maar dan gaat het geluid daar weer heen.

Iemand een idee?
shiznutsdinsdag 23 januari 2018 @ 07:19
Dan zet je je phone's voice commands aan? Dan zeg je gewoon dat je een nummer wilt skippen...
OxygeneFRLdinsdag 23 januari 2018 @ 12:22
quote:
0s.gif Op maandag 22 januari 2018 22:44 schreef THEFXR het volgende:

[..]

nee, werkt bij mij gewoon
Dat was de vraag niet. Valt me alleen op dat het aanbod steeds meer afneemt.
RobertNLdinsdag 23 januari 2018 @ 13:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 00:05 schreef Onufriev het volgende:
Het is een beetje een gekke vraag denk ik, maar misschien is er een geschikte oplossing te koop uit China.

Ik speel vaak muziek af via Bluetooth in mijn auto, maar af en toe wil je wel eens een nummer skippen. Ik heb niet zo'n geavanceerd systeem dat ik dat met de autoradio kan doen, dus het moet eigenlijk via mijn telefoon. Nu wil ik die liever niet die bedienen tijdens het rijden, en als ik hem als navigatie aan mijn voorruit heb geplakt gaat dat Łberhaupt niet.

Is er ook een apparaatje of manier om mijn telefoon te bedienen? Via Bluetooth gaat niet werken denk ik, want hij heeft al verbinding met mijn auto. Via oordopjes kun je wel met knopjes de muziek bedienen, maar dan gaat het geluid daar weer heen.

Iemand een idee?
Dit de oplossing?
https://nl.aliexpress.com(...)Car/32765623800.html?
THEFXRdinsdag 23 januari 2018 @ 15:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 12:22 schreef OxygeneFRL het volgende:

[..]

Dat was de vraag niet. Valt me alleen op dat het aanbod steeds meer afneemt.
mij valt dat niet op, maar ze zijn iig niet aan het afsterven.
Onufrievdinsdag 23 januari 2018 @ 17:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 07:19 schreef shiznuts het volgende:
Dan zet je je phone's voice commands aan? Dan zeg je gewoon dat je een nummer wilt skippen...
Niet zo'n fan van, maar als het werkt is het prima. Denk alleen ook niet dat ik voice-commands kan activeren zonder m'n telefoon te gebruiken.
quote:
Zo iets inderdaad, alleen ff kijken of dat wel werkt als ik al BT verbinding heb.

Bedankt beide!
RobertNLdinsdag 23 januari 2018 @ 17:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 17:07 schreef Onufriev het volgende:

[..]

Niet zo'n fan van, maar als het werkt is het prima. Denk alleen ook niet dat ik voice-commands kan activeren zonder m'n telefoon te gebruiken.

[..]

Zo iets inderdaad, alleen ff kijken of dat wel werkt als ik al BT verbinding heb.

Bedankt beide!
Zover ik weet kan je gewoon meerdere BT verbindingen open hebben op een telefoon :Y.
Heb ook altijd gelijktijdig en mijn dopjes en horloge gekoppeld.
s0ul1991dinsdag 23 januari 2018 @ 22:09
Vorige week maandag voor het eerst op AliExpress wat gekocht, vandaag al binnen. Dat is lekker rap _O_
dodge_911dinsdag 23 januari 2018 @ 22:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 22:09 schreef s0ul1991 het volgende:
Vorige week maandag voor het eerst op AliExpress wat gekocht, vandaag al binnen. Dat is lekker rap _O_
Vertel dan tenminste wat, dan hebben wij d'r ook nog wat aan ;)
defokkingfokerwoensdag 24 januari 2018 @ 01:28
Oke dan.. mn voorraad oordopjes zijn weer op. Moest gvd zelfs vandaag naar de mediamarkt omdat ik anders een uur in de trein zou zitten zonder muziek. Een setje JBL oortjes voor §30 gehaald :') :') :') ≥≤

Ik verwacht dat dit paartje binnen 1 maand het zal begeven dus ben van plan om weer 6 stuks oordopjes te bestellen. Yep ben totaal niet zuinig met oordopjes ;(

De laatste die ik gebruikte was deze: https://www.banggood.com/(...)288&cur_warehouse=CN

Waren goed.. alleen herinner ik me dat ze goedkoper waren? ff gecheckt en ja had ze voor §15.62 ;(

Had een tijdje terug ook die andere.. naam ff kwijt.. iets met rock. waren ook goed en goedkoop. Alleen zien die xiaomi oortjes er beter uit.

Voor de leuk had ik een tijdje terug ook een indigogo project gesteund; https://www.indiegogo.com(...)ireless-earphones--2

§50 dollar voor draadloze oortjes. kijken of dat wat is. Gaan ze ergens deze week shippen *O*

Lang verhaal kort. Gewoon weer voor de xiaomi of rock oortjes (komt iemand op die naam) gaan of zijn er nu betere op de markt?
s0ul1991woensdag 24 januari 2018 @ 06:47
quote:
12s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 22:39 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Vertel dan tenminste wat, dan hebben wij d'r ook nog wat aan ;)
Het was het officiŽle hoesje voor de Xiaomi Mi A1. Een test product, voor ik iets groots ging bestellen :)
eddepetfoktwoensdag 24 januari 2018 @ 09:04
quote:
12s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 22:39 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Vertel dan tenminste wat, dan hebben wij d'r ook nog wat aan ;)
Hier ook een AE bestelling(Orico kabeltje) in 6 dagen binnen, terwijl ik nog bestellingen van anderhalve maand geleden heb uitstaan.
eddepetfoktwoensdag 24 januari 2018 @ 09:09
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2018 01:28 schreef defokkingfoker het volgende:


Lang verhaal kort. Gewoon weer voor de xiaomi of rock oortjes (komt iemand op die naam) gaan of zijn er nu betere op de markt?
Naar mijn mening is dit een van de beste deals(prijs/kwaliteit/merk) op het moment. Regelmatig rond 8 euro te verkrijgen.
https://www.gearbest.com/earbud-headphones/pp_362337.html

Of koop eens vaker BT oortjes. Die gaan (mijn ervaring) veel langer mee. Bij gaan de oortjes meestal stuk omdat ik ze steeds in mijn zak prop. BT oortjes laat ik meestal om mijn nek hangen. Vooral na dit als ze magnetisch zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door eddepetfokt op 24-01-2018 11:32:51 ]
J.B.woensdag 24 januari 2018 @ 09:20
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2018 01:28 schreef defokkingfoker het volgende:
Oke dan.. mn voorraad oordopjes zijn weer op. Moest gvd zelfs vandaag naar de mediamarkt omdat ik anders een uur in de trein zou zitten zonder muziek. Een setje JBL oortjes voor §30 gehaald :') :') :') ≥≤

Ik verwacht dat dit paartje binnen 1 maand het zal begeven dus ben van plan om weer 6 stuks oordopjes te bestellen. Yep ben totaal niet zuinig met oordopjes ;(

De laatste die ik gebruikte was deze: https://www.banggood.com/(...)288&cur_warehouse=CN

Waren goed.. alleen herinner ik me dat ze goedkoper waren? ff gecheckt en ja had ze voor §15.62 ;(

Had een tijdje terug ook die andere.. naam ff kwijt.. iets met rock. waren ook goed en goedkoop. Alleen zien die xiaomi oortjes er beter uit.

Voor de leuk had ik een tijdje terug ook een indigogo project gesteund; https://www.indiegogo.com(...)ireless-earphones--2

§50 dollar voor draadloze oortjes. kijken of dat wat is. Gaan ze ergens deze week shippen *O*

Lang verhaal kort. Gewoon weer voor de xiaomi of rock oortjes (komt iemand op die naam) gaan of zijn er nu betere op de markt?
Ik vermoed Rock Zircon.
Painorewoensdag 24 januari 2018 @ 10:46
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2018 01:28 schreef defokkingfoker het volgende:
Oke dan.. mn voorraad oordopjes zijn weer op. Moest gvd zelfs vandaag naar de mediamarkt omdat ik anders een uur in de trein zou zitten zonder muziek. Een setje JBL oortjes voor §30 gehaald :') :') :') ≥≤

Ik verwacht dat dit paartje binnen 1 maand het zal begeven dus ben van plan om weer 6 stuks oordopjes te bestellen. Yep ben totaal niet zuinig met oordopjes ;(

De laatste die ik gebruikte was deze: https://www.banggood.com/(...)288&cur_warehouse=CN

Waren goed.. alleen herinner ik me dat ze goedkoper waren? ff gecheckt en ja had ze voor §15.62 ;(

Had een tijdje terug ook die andere.. naam ff kwijt.. iets met rock. waren ook goed en goedkoop. Alleen zien die xiaomi oortjes er beter uit.

Voor de leuk had ik een tijdje terug ook een indigogo project gesteund; https://www.indiegogo.com(...)ireless-earphones--2

§50 dollar voor draadloze oortjes. kijken of dat wat is. Gaan ze ergens deze week shippen *O*

Lang verhaal kort. Gewoon weer voor de xiaomi of rock oortjes (komt iemand op die naam) gaan of zijn er nu betere op de markt?
Je bent toch ook weer een syrisch ei he mpad...
https://www.dottsco.com/us/
https://www.reddit.com/r/(...)s_team_assembled_in/
https://m.alibaba.com/pro(...)l?spm=a277m.main.0.0
Tjackawoensdag 24 januari 2018 @ 14:57
Wat voor box moet ik hebben voor IPTV en red ik dat onder de 80 euro? :)
Hydrogenywoensdag 24 januari 2018 @ 17:47
Ik ben al een tijdje op zoek naar de "Star Wars 7 Villain Trooper Battle Buddy" (Voor een klein 6 jarig even groot vriendje)
Helaas zag ik de Spydeal toen te laat https://www.spydeals.nl/i(...)120-cm-voor-30-47777
Gezocht via google maar nergens voor een goede prijs te vinden.
Gezocht in de topics via site:forum.fok.nl chinese webshops
Iemand enig idee of deze nog via bepaalde wegen (goedkoop) te bemachtigen is? Vind hem niet in de chinese shops terug.
AliExpress, Alibaba, dhgate, taobao, tmall niks te vinden.
Ttradetang werkt niet
Help :'(
OxygeneFRLwoensdag 24 januari 2018 @ 21:09
Iemand nog een tip voor een leuke drone? Liefst een met een camera en die wel mooie afstand weg kan, dus niet na 10 meter al uit de lucht valt ofzo
eddepetfoktwoensdag 24 januari 2018 @ 21:25
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2018 21:09 schreef OxygeneFRL het volgende:
Iemand nog een tip voor een leuke drone? Liefst een met een camera en die wel mooie afstand weg kan, dus niet na 10 meter al uit de lucht valt ofzo
Je moet iets duidelijker zijn. Met name hoeveel je wilt uitgeven. Een kwaliteits drone met een goede camera loopt zo in de honderden euro's, waarbij je meestal nog geen goede camera hebt. Nog beter kan je kiezen voor een drone en een losse GoPro met gimbal.dqn ben je wel honderden euro's verder.

Aan de andere kant kun je voor een paar tientjes een hobby drone oppikken en er ook plezier mee hebben.

Overigens halen zelfs de kleinste drones die ik heb geprobeerd met gemak 50 meter en meer. Ze zijn alleen heel windgevoelig.
Je kan het best een budget kiezen en dan een paar van de vele reviews op YouTube bekijken zodat je een keus maken. Let er daarbij ook op dat je een merk kiest waar accessoires makkelijk en goedkoop voor zijn te krijgen.
RobertNLwoensdag 24 januari 2018 @ 22:33
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2018 14:57 schreef Tjacka het volgende:
Wat voor box moet ik hebben voor IPTV en red ik dat onder de 80 euro? :)
Android boxje? Met een Amlogic processor moet dat wel kunnen doen dacht ik. de 905 chipset is een directe kodi build voor dacht ik. En een aantal draaien ook netjes de ziggoTV app dacht ik.

quote:
1s.gif Op woensdag 24 januari 2018 21:25 schreef eddepetfokt het volgende:
Overigens halen zelfs de kleinste drones die ik heb geprobeerd met gemak 50 meter en meer. Ze zijn alleen heel windgevoelig.
Je kan het best een budget kiezen en dan een paar van de vele reviews op YouTube bekijken zodat je een keus maken. Let er daarbij ook op dat je een merk kiest waar accessoires makkelijk en goedkoop voor zijn te krijgen.
Hoewel ik nu een andere (vergelijkbare, goedkopere) zou kopen. Dit is al best aardig speelgoed:
R/C: JXD 509G; FPV Drone

Solide; barometer dus blijft hangen op hoogte. Alleen geen GPS, dat is allemaal net wat nieuwer.

Denk er over deze zomer weer eentje te kopen; leuk speelgoed :Y. Wellicht nu eens iets van 150 euro als die camera iets beter is.
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2018 01:28 schreef defokkingfoker het volgende:
Voor de leuk had ik een tijdje terug ook een indigogo project gesteund; https://www.indiegogo.com(...)ireless-earphones--2

Ook in China heb je dat soort dingen, die doen het ook nog niet eens enorm slecht:
https://www.banggood.com/(...)der&cur_warehouse=CN
Erg over te spreken, geluid kan iets beter wellicht (wat minder laag), maar verder prima dingen.
Helaas laad die van mij niet helemaal perfect op, maar dat heb ik uiteindelijk maar opgelost met een stukje schuim die het dopje in de lader drukt.
quote:
Ach, en dan nog. Waarom niet een beter product kopen. Er zijn zat van die dingen die wel goed werken met Android toestellen itt dat product blijkbaar.

[ Bericht 18% gewijzigd door RobertNL op 24-01-2018 22:48:56 ]
ReinTheManwoensdag 24 januari 2018 @ 23:00
quote:
1s.gif Op woensdag 24 januari 2018 09:20 schreef J.B. het volgende:

[..]

Ik vermoed Rock Zircon.
Ik ben absoluut fan van de Rock Zircon. Nu inclusief verzendkosten voor 6,57 euro [via de App in ieder geval] te scoren. Echt geen geld voor zulke kwaliteit.

ROCK Originele Zirkoon Stereo Oortelefoon 3.5mm In Ear Koptelefoon met Microfoon voor iPhone 6 Samsung/xiaomi Huawei iPad
http://s.aliexpress.com/iaUnueUN?
Lidlwoensdag 24 januari 2018 @ 23:31
Iemand die enigzins redelijke kwaliteits Bluetooth oordopjes kan aanraden. Ben geen geluidofiel dus zo kritisch ben ik ook weer niet

https://banggood.app.link/KM0RpStJYJ
dodge_911donderdag 25 januari 2018 @ 00:09
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2018 22:33 schreef RobertNL het volgende:
Ook in China heb je dat soort dingen, die doen het ook nog niet eens enorm slecht:
https://www.banggood.com/(...)der&cur_warehouse=CN
Erg over te spreken, geluid kan iets beter wellicht (wat minder laag), maar verder prima dingen.
Helaas laad die van mij niet helemaal perfect op, maar dat heb ik uiteindelijk maar opgelost met een stukje schuim die het dopje in de lader drukt.
En zoals je kan zien op die productpage, heb ik diezelfde ook, en ben er erg over te spreken. Runtime valt ook goed mee :
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2018 23:31 schreef Lidl het volgende:
Iemand die enigzins redelijke kwaliteits Bluetooth oordopjes kan aanraden. Ben geen geluidofiel dus zo kritisch ben ik ook weer niet
Check hierboven :)
Downstardonderdag 25 januari 2018 @ 17:29
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2018 14:57 schreef Tjacka het volgende:
Wat voor box moet ik hebben voor IPTV en red ik dat onder de 80 euro? :)
Ik draai hier op een Xiaomi Mi Box 3, IPTV (Simple PVR client) draait prima met Kodi, maar ik gebruik nu eigenlijk altijd Perfect Player app voor IPTV. Werkt heerlijk soepel en heeft een prima layout.

Bij mijn ouders draait een Tanix TX5 (Pro?) met Perfect player, dat liep ook prima.
Is ook een niet al te duur boxje. Maar voorkeur gaat uit naar Mi box 3 want Android TV en port voor HD audioformaten zoals Dolby True HD, Dolby Atmos, DTS HD-MA etc. (alleen interessant als je natuurlijk een compatible receiver hebt ;)!)
bartvangilsdonderdag 25 januari 2018 @ 19:36
quote:
0s.gif Op maandag 22 januari 2018 19:44 schreef THEFXR het volgende:

[..]

aha en wat vind je van naviforce?
zien er goed uit maar 'k heb hier geen ervaring mee
Lidldonderdag 25 januari 2018 @ 21:36
quote:
12s.gif Op donderdag 25 januari 2018 00:09 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

En zoals je kan zien op die productpage, heb ik diezelfde ook, en ben er erg over te spreken. Runtime valt ook goed mee :

[..]

Check hierboven :)
Heb het besteld, ben benieuwd
Jonmenvrijdag 26 januari 2018 @ 10:37
FF een schaamteloze copy paste (8>

Lol :9
De aankomende skivakantie is niet goed. Ik ben nog teveel op zoek naar dingen die ik zou kunnen gebruiken (en bij gebrek aan fatsoenlijk materiaal - mijn ouders hebben afgelopen 10 jaar niets meer aangekocht voor skisport) en daardoor heb ik dit allemaal gekocht :+ :7

1502643185109718430.jpg
QCY Q29 voor §18, normaal §25 maar ik had nog wat punten liggen. Handig voor onder mijn helm, en kan ik snel telefoon oppakken moest mijn collega mij nodig hebben :P en anders, gewoon lekker muziek luisteren aangezien ik een stukje beter ben als mijn vrienden (en toch 2 dagen op mijn eigen ga skieen).

COPOZZ-brand-ski-goggles-double-layers-UV400-anti-fog-big-ski-mask-glasses-skiing-men-women.jpg_640x640.jpg
Skibril, met verwisselbare skiglazen! Altijd zien en aanpassen naargelang de weersomstandigen (en hoe het nu loopt ga ik de storm/sneeuwglazen veel nodig hebben).

HTB1e_B_FVXXXXa3XFXXq6xXFXXXa.jpg?size=90597&height=533&width=676&hash=d5619ea58d5898a43b22610b851caa2d
Geen idee waarom dit :( vooral gekozen om een korting erbij te krijgen :')

COPOZZ-Ski-Helmet-Integrally-molded-Snowboard-helmet-Men-Women-Skating-Skateboard-Skiing-Helmet.jpg
Als we toch ineens profesionaliseren. Huidige, en enige helm hier is te klein geworden.

Verder nog een hoop Ugreen kabels, 30m elastisch touw, het beste spel ever
exploding_kittens_party_card_games_zp3061900525045_2__1.jpg
BadderHaringvrijdag 26 januari 2018 @ 10:39
Ik zou mijn hersens toch niet aan een Chinese helm toevertrouwen, eerlijk gezegd.
BadderHaringvrijdag 26 januari 2018 @ 10:40
quote:
0s.gif Op donderdag 25 januari 2018 17:29 schreef Downstar het volgende:

[..]

Ik draai hier op een Xiaomi Mi Box 3, IPTV (Simple PVR client) draait prima met Kodi, maar ik gebruik nu eigenlijk altijd Perfect Player app voor IPTV. Werkt heerlijk soepel en heeft een prima layout.

Bij mijn ouders draait een Tanix TX5 (Pro?) met Perfect player, dat liep ook prima.
Is ook een niet al te duur boxje. Maar voorkeur gaat uit naar Mi box 3 want Android TV en port voor HD audioformaten zoals Dolby True HD, Dolby Atmos, DTS HD-MA etc. (alleen interessant als je natuurlijk een compatible receiver hebt ;)!)
Tanix tx3 mini in elk geval mijden. Dat is me een rukding.
Jonmenvrijdag 26 januari 2018 @ 10:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:39 schreef BadderHaring het volgende:
Ik zou mijn hersens toch niet aan een Chinese helm toevertrouwen, eerlijk gezegd.
Ik wel, en meestal zet ik toch nooit een helm op, dus alles is beter als niets. Copozz is wel een goed merk hoor :)
Eigelijk ook vrij zeker dat er 1 handelaar is die die helmen maakt en tig westerse en 1 chinees zet hun eigen merknaam erop.
BadderHaringvrijdag 26 januari 2018 @ 10:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:45 schreef Jonmen het volgende:

[..]

Ik wel, en meestal zet ik toch nooit een helm op, dus alles is beter als niets. Copozz is wel een goed merk hoor :)
Eigelijk ook vrij zeker dat er 1 handelaar is die die helmen maakt en tig westerse en 1 chinees zet hun eigen merknaam erop.
Dat je normaliter zo achterlijk bent om geen helm op te zetten, maakt natuurlijk niet dat het verstandig is. Maar goed, je bent vast zo goed dat je nooit valt, of je neemt geen enkel risico.

Hoe dan ook, ik hoop dat je niet zo eindigt als een goede vriend van me, die ook dacht dat hij best genoeg had aan een helm van § 30,- toen hij tegen een boom aan flapte.
Jonmenvrijdag 26 januari 2018 @ 11:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:58 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Dat je normaliter zo achterlijk bent om geen helm op te zetten, maakt natuurlijk niet dat het verstandig is. Maar goed, je bent vast zo goed dat je nooit valt, of je neemt geen enkel risico.

Hoe dan ook, ik hoop dat je niet zo eindigt als een goede vriend van me, die ook dacht dat hij best genoeg had aan een helm van § 30,- toen hij tegen een boom aan flapte.
Bekijk alles eens even in proportie.
10 jaar geleden droeg niemand een fluovestje / helm. Veiligheid is pas de laatste jaren 'hip'.
Nu doet inderdaad bijna iedereen dit standaard, maar het is nog helemaal niet maf dat er nog mensen zijn die geen helm opzetten (zelfs al ga je buiten de piste).
Zou je tegen de mensen die je ziet op skivakantie, ook hetzelfde reageren als je ze zonder helm ziet skiŽn?

Het is maar de vraag of een §100-§200 helm dit had kunnen voorkomen. Alles hangt af van de manier hoe je valt, een helm is een goede schokdemper. Meer niet.
BadderHaringvrijdag 26 januari 2018 @ 11:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 11:23 schreef Jonmen het volgende:

[..]

Bekijk alles eens even in proportie.
10 jaar geleden droeg niemand een fluovestje / helm. Veiligheid is pas de laatste jaren 'hip'.
Nu doet inderdaad bijna iedereen dit standaard, maar het is nog helemaal niet maf dat er nog mensen zijn die geen helm opzetten (zelfs al ga je buiten de piste).
Zou je tegen de mensen die je ziet op skivakantie, ook hetzelfde reageren als je ze zonder helm ziet skiŽn?

Het is maar de vraag of een §100-§200 helm dit had kunnen voorkomen. Alles hangt af van de manier hoe je valt, een helm is een goede schokdemper. Meer niet.
Een helm kan een goede schokdemper zijn. Dit soort helmpjes zijn dat per definitie niet. Die doe je op voor de vorm. Ik fiets zelf veel (mountainbike, downhillen en racefiets) en heb de nodige klappen gemaakt. Van de neuroloog al eens te horen gekregen dat ik er met bezuinigen op de helm waarschijnlijk al niet meer zou zijn geweest na een mountainbike klap van een paar jaar terug. Dat afdoen met 'ja je weet nooit of het met een betere helm voorkomen was' is zoiets als roepen dat een autogordel overbodig is omdat in 1 op de 10.000 ongelukken hij juist voor extra letsel zorgt.

Je doet nu net alsof je net zo goed een pet op kunt zetten, dat is natuurlijk onzin (al klopt dat in deze prijsklasse waarschijnlijk wel ongeveer). En dat 'veiligheid hip' is is natuurlijk een domme opmerking. Veiligheid is verstandig. Dat heeft niets met hip of tijdsgeest te maken. De middelen om veilig te sporten zijn gewoon betaalbaar.

Ik zag laatst iemand op een full carbon racefiets, volledig top afgemonteerd, elektrisch schakelen de hele meuk. Maar wel een helmpie van de Aldi op. Ik begrijp daar echt helemaal niets van.

Maar goed, sorry dat ik er over doorzeur. Gewoon te vaak gezien dat mensen in de kreukels eindigde door bezuinigingen op dit soort essentiŽle bescherming. Zie het maar als een stukje (professionele) bezorgdheid.
ErkendFokkervrijdag 26 januari 2018 @ 12:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 11:33 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Een helm kan een goede schokdemper zijn. Dit soort helmpjes zijn dat per definitie niet. Die doe je op voor de vorm. Ik fiets zelf veel (mountainbike, downhillen en racefiets) en heb de nodige klappen gemaakt. Van de neuroloog al eens te horen gekregen dat ik er met bezuinigen op de helm waarschijnlijk al niet meer zou zijn geweest na een mountainbike klap van een paar jaar terug. Dat afdoen met 'ja je weet nooit of het met een betere helm voorkomen was' is zoiets als roepen dat een autogordel overbodig is omdat in 1 op de 10.000 ongelukken hij juist voor extra letsel zorgt.

Je doet nu net alsof je net zo goed een pet op kunt zetten, dat is natuurlijk onzin (al klopt dat in deze prijsklasse waarschijnlijk wel ongeveer). En dat 'veiligheid hip' is is natuurlijk een domme opmerking. Veiligheid is verstandig. Dat heeft niets met hip of tijdsgeest te maken. De middelen om veilig te sporten zijn gewoon betaalbaar.

Ik zag laatst iemand op een full carbon racefiets, volledig top afgemonteerd, elektrisch schakelen de hele meuk. Maar wel een helmpie van de Aldi op. Ik begrijp daar echt helemaal niets van.

Maar goed, sorry dat ik er over doorzeur. Gewoon te vaak gezien dat mensen in de kreukels eindigde door bezuinigingen op dit soort essentiŽle bescherming. Zie het maar als een stukje (professionele) bezorgdheid.
Die helmen zijn toch gewoon gekeurd, waarom loop je nou zo stoer te doen. Waar moet een helm dan wel aan voldoen moet hij goed zijn in jouw optiek?
Minimaal 1k euro? Prijs zegt niet alles :')
Motorhelmen zijn ook gewoon goedgekeurd om met 100km/u op je bek te gaan en die kosten 35 euro.
badschaapvrijdag 26 januari 2018 @ 13:18
Status pakket: In transport
Land van bestemming: Nederland
Land van herkomst: Zwitserland
2018-01-26 09:56 NLAMSA, Misrouting
2018-01-25 21:04 NL, Handover to domestic sorting
2018-01-25 12:57 NLRTMA, Arrival at border point in the destination country
2018-01-23 13:02 CH-8010 ZŁrich 1 Transit, Departed transit country
2018-01-23 12:43 CH-8010 ZŁrich 1 Transit, Arrived in transit country
2018-01-20 15:01 Asendia Hong Kong, The consignment has left the origin border point
2018-01-20 13:04 Asendia Hong Kong, Arrival at origin border point
2018-01-20 11:39 Asendia Hong Kong, Mailed
======================================
heuj mn eerste pakketje wat is gemisroute. Betekend dit dat het verkeerd is gesorteerd?
BadderHaringvrijdag 26 januari 2018 @ 13:24
quote:
99s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 12:22 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Die helmen zijn toch gewoon gekeurd, waarom loop je nou zo stoer te doen. Waar moet een helm dan wel aan voldoen moet hij goed zijn in jouw optiek?
Minimaal 1k euro? Prijs zegt niet alles :')
Motorhelmen zijn ook gewoon goedgekeurd om met 100km/u op je bek te gaan en die kosten 35 euro.
Ik geloof dat je er niet zo veel van snapt allemaal. En al helemaal niet van keuringen van helmen.

Maakt niet uit verder. Gewoon lekker kopen wat je wilt. Ik geef alleen maar aan hoe ik er over denk.
THEFXRvrijdag 26 januari 2018 @ 15:30
quote:
99s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 12:22 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Die helmen zijn toch gewoon gekeurd, waarom loop je nou zo stoer te doen. Waar moet een helm dan wel aan voldoen moet hij goed zijn in jouw optiek?
Minimaal 1k euro? Prijs zegt niet alles :')
Motorhelmen zijn ook gewoon goedgekeurd om met 100km/u op je bek te gaan en die kosten 35 euro.
vroeger reed ik zonder helm, dus elke helm is gewoon beter.
ErkendFokkervrijdag 26 januari 2018 @ 16:41
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 13:24 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Ik geloof dat je er niet zo veel van snapt allemaal. En al helemaal niet van keuringen van helmen.

Maakt niet uit verder. Gewoon lekker kopen wat je wilt. Ik geef alleen maar aan hoe ik er over denk.
Leg me maar uit waarom een goedkope helm per definitie niet goed is voor valbescherming.
Bijna alle (motor)helmen (goedkoop-duur) zijn van dezelfde materialen gemaakt. De afwerking is wat het verschil maakt maar dat maakt verderf niet uit als je op je bek gaat.
BadderHaringvrijdag 26 januari 2018 @ 17:04
quote:
99s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 16:41 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Leg me maar uit waarom een goedkope helm per definitie niet goed is voor valbescherming.
Bijna alle (motor)helmen (goedkoop-duur) zijn van dezelfde materialen gemaakt. De afwerking is wat het verschil maakt maar dat maakt verderf niet uit als je op je bek gaat.
Ik had het niet over motorhelmen. Ik heb geen verstand van motorhelmen en totaal geen interesse in dat product. Overigens is er in 2005 nog een schandaal geweest in Duitsland omdat uuit een rest van de ADAC bleek dat een aantal gecertificeerde helmen niet door hun veiligheidstest kwamen, maar dat terzijde. Het is sowieso vrij naÔef om te denken dat het verschil tussen motorhelmen alleen in het uiterlijk zit en dat ze qua veiligheid allemaal gelijk zijn. https://sharp.dft.gov.uk/ voor wat tests. Ik heb te weinig verstand van motorhelmen om te kunnen stellen dat de duurdere beter scoren, maar het zou me niets verbazen als dat wel zo is.

Bij skihelmen zijn er sowieso duidelijke verschillen in veiligheid vanwege verschillende materialen die gebruikt kunnen worden. Bescherming tegen piekbelasting bijvoorbeeld (denk aan takken) is bij een (veelal duurdere) hybride helm (of een hardshell, die wel weer zwaarder zijn) stukken beter. Ook de mate van verstelbaarheid (en hoe goed hij vervolgens op zijn plek blijft zitten tijdens de actie) verschilt nogal. En niet geheel toevallig zijn die systemen bij de duurdere helmen beter. Komt ook nog bij dat er in de certificering van skihelmen sowieso al sprake is van verschillende klassen.

Bij fietshelmen geldt bijvoorbeeld ook dat de duurdere helmen een MIPS-systeem hebben, wat veel betere bescherming biedt voor de hersenen bij impact dan andere (ook goedgekeurde) helmen. Het feit dat een helm is goedgekeurd, wil niet zeggen dat hij net zo veilig is als een andere goedgekeurde helm.

En nee, natuurlijk is duurder niet altijd beter. Maar een fietshelm van § 90,- met MIPS is absoluut beter dan een helm van de Aldi. En sterker nog, de gemiddelde helm van § 90,- zonder MIPS, is ook veiliger dan een helm van de Aldi.

Maar daar ging het eigenlijk allemaal helemaal niet over. Het ging hier over een helm uit China, waarvan je Łberhaupt niet weet of hij aan welke veiligheidseis dan ook voldoet. Ja, het merkje kan er op staan en dat merkje kan ook op Amazon verkocht worden. Dat is echter geen enkele garantie dat het ook echt een fatsoenlijk helm is die een test heeft moeten doorstaan. Voor het zelfde geld is het inferieur kunststof omdat er voor de Chinese markt andere materialen worden gebruikt of gaat het sowieso om een fake. En uiteraard moet je een helm sowieso fatsoenlijk passen voor je er mee op pad gaat.
elinxvrijdag 26 januari 2018 @ 18:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 17:04 schreef BadderHaring het volgende:'....................
Maar daar ging het eigenlijk allemaal helemaal niet over. Het ging hier over een helm uit China, waarvan je Łberhaupt niet weet of hij aan welke veiligheidseis dan ook voldoet. Ja, het merkje kan er op staan en dat merkje kan ook op Amazon verkocht worden. Dat is echter geen enkele garantie dat het ook echt een fatsoenlijk helm is die een test heeft moeten doorstaan. ..............
Volgens mij gaf je zelf al aan dat je dit nooit nimmer kan weten als de ADAC bij een controle een aantal gecertificeerde helmen niet aan een veiligheidstest voldeden.
Voor een skihelm geldt een minimale certificering van CE EN 1077. Dit blijkt in de genoemde CoPozz helm te staan. Als dit niet het geval was zou volgens mij de desbetreffende helm onverkoopbaar zijn via de reguliere kanalen. Wat die certificering exact inhoudt is natuurlijk de vraag.
BadderHaringvrijdag 26 januari 2018 @ 18:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 18:31 schreef elinx het volgende:

[..]

Volgens mij gaf je zelf al aan dat je dit nooit nimmer kan weten als de ADAC bij een controle een aantal gecertificeerde helmen niet aan een veiligheidstest voldeden.
Voor een skihelm geldt een minimale certificering van CE EN 1077. Dit blijkt in de genoemde CoPozz helm te staan. Als dit niet het geval was zou volgens mij de desbetreffende helm onverkoopbaar zijn via de reguliere kanalen. Wat die certificering exact inhoudt is natuurlijk de vraag.
En wie garandeert dat wat er in die helm staat klopt? Of geloof je alles wat op producten van AliExpress staat?
elinxvrijdag 26 januari 2018 @ 18:38
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 18:34 schreef BadderHaring het volgende:.......
En wie garandeert dat wat er in die helm staat klopt? Of geloof je alles wat op producten van AliExpress staat?
Nee, maar wie beweert dat alles klopt wat in de westerse winkels ligt, als veel van dat spul uit China komt. Feit is dat je dat gewoon nimmer weet.
Alleen consumenten instellingen die dit soort zaken aan tests onderwerpen kunnen dit aan de kaak stellen.
BadderHaringvrijdag 26 januari 2018 @ 18:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 18:38 schreef elinx het volgende:

[..]

Nee, maar wie beweert dat alles klopt wat in de westerse winkels ligt, als veel van dat spul uit China komt. Feit is dat je dat gewoon nimmer weet.
Van producten die hier in de winkel liggen weet je dat ze steekproefsgewijs getest worden. Zeker bij helmen, kinderstoeltjes, electronica is die quality control veel beter dan in China. Simpelweg omdat dergelijke fabrikanten zich veel minder kunnen veroorloven dan een handelaar in een garagebox in Shenzhen die B-spec rommel opkoopt en die vervolgens via Aliexpress verkoopt.

Ik heb ooit op AliExpress een 'Genuine Samsung' telefoonlader gekocht. Niet van echt te onderscheiden, compleet met alle keurmerken. Het ding heeft zich binnen een half uur ťťn gemaakt met mijn stopcontact. Ze zijn nog altijd onafscheidelijk verbonden. Gesmolten, wel te verstaan.
elinxvrijdag 26 januari 2018 @ 19:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 18:43 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Van producten die hier in de winkel liggen weet je dat ze steekproefsgewijs getest worden. Zeker bij helmen, kinderstoeltjes, electronica is die quality control veel beter dan in China. .....

Ik heb ooit op AliExpress een 'Genuine Samsung' telefoonlader gekocht. Niet van echt te onderscheiden, .......
Ik geef je gelijk wat betreft het lucratief kopiŽren van merkspul waar je mbt China extra alert op moet zijn. Maar in dit geval gaat het daar niet om. Veel fantasiemerk of merkloze spullen die ook in westerse winkels te koop zijn komen vaak ook uit China, gecertificeerd en wel. Wie zegt mij dat dit spul hier in Nederland nogmaals steeksproefgewijs is getest. Deze merken zal je zelden in consumenten tests terugzien. Mijn punt is dat je dit als consument dan nimmer kan weten.
Als je het risico niet wilt lopen zal je een merk moeten aanschaffen, welke in een consumententest heeft meegedaan.
Dirkos1987vrijdag 26 januari 2018 @ 19:34
quote:
0s.gif Op maandag 22 januari 2018 10:48 schreef Majesty het volgende:

[..]

En ik ben erg in mijn nopjes met deze: https://www.banggood.com/(...)59.html?rmmds=search

Al zo'n 1,5 jaar in gebruik, gaat praktisch dagelijks mee onder de douche, accu gaat weken mee.
Hij is oerlelijk naar mijn mening, maar overleefd mening durability test door zijn design en waterdichtheid. Had 'm zelf voor 33 euro destijds, nu al 21 zie ik :O. Zou 'm meteen kopen :D.

[..]

Enne, thanks a lot voor je review! :)
In hoever is deze waterdicht dan? :)
psycoxlvrijdag 26 januari 2018 @ 22:01
Vond net dit op de facebook van gearbest:

❗De invoerkostenregeling is verbeterd! 😊
Om onze klanten in de EU zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn heeft GearBest sinds kort het G-W warehouse opgezet. Onze klanten uit de EU kunnen hun bestellingen bij het G-W warehouse plaatsen, wanneer deze producten leverbaar zijn uit G-W warehouse.

Het voordeel van dit warehouse is dat de bestelling binnen 7 dagen geleverd wordt en de invoerkosten worden vergoed als je via ons platform/onze link de bestelling plaatst, ongeacht welke verzendingsmethode er gekozen wordt. Dus heb je via ons besteld en het G-W warehouse gekozen? Heb je dan invoerkosten moeten betalen? Dan krijg je die vergoed bij GearBest met een betaalbewijs/factuur. Deze kan je indienen door een ticket aan te maken via onze klantenservice.

Bij elk product kunnen jullie zien of dit product leverbaar is vanuit het G-W warehouse. Mochten onze klanten toch vanuit een ander warehouse bestellen, dan hebben we het volgende beleid voor jullie om het risico van invoerkosten te vergoeden. Vanwege problemen met de DPD verzendmethode heeft GearBest besloten om eventuele douanekosten volledig te vergoeden. Dit geldt bij bestellingen via ons platform welke verzonden zijn met 'Registered Air Mail'. Deze regeling loopt voor orders vanaf 01 december 2017! De levertijden voor producten uit het China/HK warehouse bedragen ongeveer 15-20 werkdagen. 🤗❗
eddepetfoktmaandag 29 januari 2018 @ 12:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 22:01 schreef psycoxl het volgende:
Vond net dit op de facebook van gearbest:

❗De invoerkostenregeling is verbeterd! 😊
Om onze klanten in de EU zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn heeft GearBest sinds kort het G-W warehouse opgezet. Onze klanten uit de EU kunnen hun bestellingen bij het G-W warehouse plaatsen, wanneer deze producten leverbaar zijn uit G-W warehouse.

Het voordeel van dit warehouse is dat de bestelling binnen 7 dagen geleverd wordt en de invoerkosten worden vergoed als je via ons platform/onze link de bestelling plaatst, ongeacht welke verzendingsmethode er gekozen wordt. Dus heb je via ons besteld en het G-W warehouse gekozen? Heb je dan invoerkosten moeten betalen? Dan krijg je die vergoed bij GearBest met een betaalbewijs/factuur. Deze kan je indienen door een ticket aan te maken via onze klantenservice.

Bij elk product kunnen jullie zien of dit product leverbaar is vanuit het G-W warehouse. Mochten onze klanten toch vanuit een ander warehouse bestellen, dan hebben we het volgende beleid voor jullie om het risico van invoerkosten te vergoeden. Vanwege problemen met de DPD verzendmethode heeft GearBest besloten om eventuele douanekosten volledig te vergoeden. Dit geldt bij bestellingen via ons platform welke verzonden zijn met 'Registered Air Mail'. Deze regeling loopt voor orders vanaf 01 december 2017! De levertijden voor producten uit het China/HK warehouse bedragen ongeveer 15-20 werkdagen. 🤗❗
Let op; priority line is weer beschikbaar en volgens mij ben je op dat moment ook niet meer beschermd tegen douanekosten als je registered mail kies. Dit aanbod was er namelijk omdst priority line tijdelijk niet beschikbaar was.
Misschien kan Gearbest support dit kan beamen of ontkennen?!
Amaranthamaandag 29 januari 2018 @ 13:46
Damn mijn pakketje is nu al in NL en het is de 25ste verzonden. :D Gaat op dit moment richting PostNL.
THEFXRmaandag 29 januari 2018 @ 19:09
Heeft iemand ervaring met dit soort smart phone HUD?
Dat het wel zo goed werkt als beweert wordt?

20160719105632_13188.jpg
ErkendFokkermaandag 29 januari 2018 @ 19:21
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 19:09 schreef THEFXR het volgende:
Heeft iemand ervaring met dit soort smart phone HUD?
Dat het wel zo goed werkt als beweert wordt?

[ afbeelding ]
Je telefoon spiegelt als het goed is ook gewoon al op je voorruit, ik denk dat zo'n ding niet veel toevoegt
ManageTheAngerdinsdag 30 januari 2018 @ 06:48
Voor de geÔnteresseerden:

Gisteren heb ik deze gekocht:

Zhiyun Smooth Q smartphone Handheld 3 Axis gimbal stabilizer for iphone action camera Gopro Tripod Microphone Remote Adapter LED
http://s.aliexpress.com/NrmInai6?
(from AliExpress Android)

Die is normaal een stuk duurder (+-§115) en in Nederland ong §179.

Nu §81 euro betaald (voor de meest simpele versie)

[ Bericht 3% gewijzigd door ManageTheAnger op 30-01-2018 10:54:10 ]
eddepetfoktdinsdag 30 januari 2018 @ 07:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 06:48 schreef ManageTheAnger het volgende:
Voor de geÔnteresseerden:

Gisteren heb ik deze gekocht:

Zhiyun Smooth Q smartphone Handheld 3 Axis gimbal stabilizer for iphone action camera Gopro Tripod Microphone Remote Adapter LED
http://s.aliexpress.com/NrmInai6?fromSns=Copy to Clipboard
(from AliExpress Android)

Die is normaal een stuk duurder (+-§115) en in Nederland ong §179.

Nu §81 euro betaald (voor de meest simpele versie)
Even ter info: De link werkt (bij mij) niet.
ManageTheAngerdinsdag 30 januari 2018 @ 10:54
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 07:27 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Even ter info: De link werkt (bij mij) niet.
Thanks, heb het aangepast!
GuitarJJdinsdag 30 januari 2018 @ 21:31
Dit weekend een paar van deze Sonoff switches ontvangen (Ebay deze keer).

Sonoff-Smart-Home-Wireless-WIFI-Switch-Universal-Intelligent-Timer-Switch-Wifi-Switch-220V-Control-Via-Android_800x.jpg

Super easy: je knipt het snoer van je lamp door en plugt het aan beide kanten van dit kleine kastje weer in (via een soort kroonsteen). Je kunt er ook een stekker aan maken, zodat je het snoer van je lamp niet stuk hoeft te knippen.

Vervolgens even koppelen aan de app en binnen 5 minuten kun je ieder apparaat via wifi bedienen. Ik heb hem gekoppeld aan mijn Google Home Mini, zodat ik op spraakcommando de lampen kan bedienen. :)

eddepetfoktdinsdag 30 januari 2018 @ 22:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 21:31 schreef GuitarJJ het volgende:
Dit weekend een paar van deze Sonoff switches ontvangen (Ebay deze keer).

[ afbeelding ]

Super easy: je knipt het snoer van je lamp door en plugt het aan beide kanten van dit kleine kastje weer in (via een soort kroonsteen). Je kunt er ook een stekker aan maken, zodat je het snoer van je lamp niet stuk hoeft te knippen.

Vervolgens even koppelen aan de app en binnen 5 minuten kun je ieder apparaat via wifi bedienen. Ik heb hem gekoppeld aan mijn Google Home Mini, zodat ik op spraakcommando de lampen kan bedienen. :)

Deze Sonoff switch is de goedkoopste manier om je apparaten en verlichting(met stekker) met wifi te bedienen en werkt verrassend goed.
Miniemdinsdag 30 januari 2018 @ 22:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 21:31 schreef GuitarJJ het volgende:
Dit weekend een paar van deze Sonoff switches ontvangen (Ebay deze keer).

[ afbeelding ]

Super easy: je knipt het snoer van je lamp door en plugt het aan beide kanten van dit kleine kastje weer in (via een soort kroonsteen). Je kunt er ook een stekker aan maken, zodat je het snoer van je lamp niet stuk hoeft te knippen.

Vervolgens even koppelen aan de app en binnen 5 minuten kun je ieder apparaat via wifi bedienen. Ik heb hem gekoppeld aan mijn Google Home Mini, zodat ik op spraakcommando de lampen kan bedienen. :)

Je lampen? Alleen de lampen die met een stekker erin zitten denk ik?
psycoxldinsdag 30 januari 2018 @ 23:10
Voor iedereen met een tic watch kan ik deze screenprotector aan bevelen.
SIKAI-5-stks-Gehard-Glas-Screen-Protector-Voor-Ticwatch-E-Anti-kras-Beschermende-Screen-Guards-Voor.jpg_640x640.jpg_.webp
http://s.aliexpress.com/BNvaQVve?fromSns=Gmail
RobertNLdinsdag 30 januari 2018 @ 23:42
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 06:48 schreef ManageTheAnger het volgende:
Voor de geÔnteresseerden:

Gisteren heb ik deze gekocht:

Zhiyun Smooth Q smartphone Handheld 3 Axis gimbal stabilizer for iphone action camera Gopro Tripod Microphone Remote Adapter LED
http://s.aliexpress.com/NrmInai6?
(from AliExpress Android)

Die is normaal een stuk duurder (+-§115) en in Nederland ong §179.

Nu §81 euro betaald (voor de meest simpele versie)
Dat komt doordat binnenkort deze uitkomt denk ik:
https://www.cameranu.nl/nl/p2274675/dji-osmo-mobile-2?
Ook bij de aldi zoiets voor niet al te veel geld vorige week (100 euro).
jeroendhwoensdag 31 januari 2018 @ 16:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 23:10 schreef psycoxl het volgende:
Voor iedereen met een tic watch kan ik deze screenprotector aan bevelen.
[ afbeelding ]
http://s.aliexpress.com/BNvaQVve?fromSns=Gmail
Er is een Ticwatch 2 onderweg naar mij.
Is z'n screen protector noodzakelijk?
Is het standaard glas van het horloge niet sterk genoeg?
eddepetfoktwoensdag 31 januari 2018 @ 21:04
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 16:57 schreef jeroendh het volgende:

[..]

Er is een Ticwatch 2 onderweg naar mij.
Is z'n screen protector noodzakelijk?
Is het standaard glas van het horloge niet sterk genoeg?
Licht eraan hoe netjes je op je horloge bent. Heb je nu ook krassen op je horloge(s)? Maar ook als je voorzichtig bent en je gaat een keer met je pols langs een stenen muur ofzo, dan heb je gegarandeerd krassen.
Ik vind een screenprotector 9/10 keer erg lelijk, dus ik doe er nooit eentje op.
psycoxlwoensdag 31 januari 2018 @ 21:05
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 16:57 schreef jeroendh het volgende:

[..]

Er is een Ticwatch 2 onderweg naar mij.
Is z'n screen protector noodzakelijk?
Is het standaard glas van het horloge niet sterk genoeg?
Geen idee, maar neem jij het risico? Je ziet m niet en bij mij merk ik geen verschil in de touch
mscholdonderdag 1 februari 2018 @ 00:45
beste trackingstatus update tot nu toe gezien:
quote:
2018-01-31 03:03
Croatia, ZAGREB 10003 PI, Insert item into bag (Otb)
_O-
ManageTheAngerdonderdag 1 februari 2018 @ 11:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 23:42 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Dat komt doordat binnenkort deze uitkomt denk ik:
https://www.cameranu.nl/nl/p2274675/dji-osmo-mobile-2?
Ook bij de aldi zoiets voor niet al te veel geld vorige week (100 euro).
Ongetwijfeld. Die van de Aldi had ik ook gezien maar heb goede reviews gelezen over deze Zhiyun
psycoxldonderdag 1 februari 2018 @ 22:23
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 21:04 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Licht eraan hoe netjes je op je horloge bent. Heb je nu ook krassen op je horloge(s)? Maar ook als je voorzichtig bent en je gaat een keer met je pols langs een stenen muur ofzo, dan heb je gegarandeerd krassen.
Ik vind een screenprotector 9/10 keer erg lelijk, dus ik doe er nooit eentje op.
Dit is zon glasplaatje. Deze zie je op het horloge helemaal niet omdat hij mooi "in" het horloge valt.
Majestyzondag 4 februari 2018 @ 10:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 19:34 schreef Dirkos1987 het volgende:

[..]

In hoever is deze waterdicht dan? :)
Sorry late reactie, maar waterdicht als in waterdicht. Haha.
Heb 'm onder water gehad, gaat mee onder de douche (in de cabine), stroomt ook weleens water overheen. Waterdicht dus.
pipo_de_junkmaandag 5 februari 2018 @ 09:07
mensen ervaring met iphone 7 kabel naar mini-jack adapter?
zijn hier ook goede en minder goede?

hoor het graag!
Eric_Cantonamaandag 5 februari 2018 @ 15:18
Ik ben op zoek naar 'n toetsenbord dat groter is dan 'n Surface Pro toetsenbord (zo'n typecover), maar ook portable genoeg om mee te nemen.

Voor 'n studie moet ik redelijk wat verslagen gaan typen, en dat lijkt me niet heel handig op die typecover. Maar 't moet ook weer niet te groot worden, dus makkelijk mee te nemen.

Iemand 'n idee? Ben wat aan 't doorklikken op Ali, maar kom nog niet echt iets tegen.

Mag met BT zijn, kabel is ook niet erg.
GuitarJJdinsdag 6 februari 2018 @ 20:13
Naast de Sonoff inmiddels ook een Yeelight ontvangen:

1501712202614474839.jpg

https://www.gearbest.com/smart-lighting/pp_361555.html?wid=21

Werkt ook als een trein. Installatie binnen 2 minuten rond en gekoppeld aan Google Home!
Joosie200dinsdag 6 februari 2018 @ 21:10
Enig idee wat aan te raden is qua laptops bij Gearbest/BG/Geekbuying als je een Windows 10, 4/6GB ram, betere processor dan een Pentium/Celeron/Atom wilt en 128GB SSD wilt hebben? Ik zoek in de prijscategorie van 150 tot 200 euro. Wat je daarvoor in Nederland kunt krijgen is niet echt het overwegen waard. Zag een Jumper EZbook 3 pro/3s, maar ik heb geen idee of dat echt wat is. De Xiaomi notebooks ken ik wel maar die zijn niet echt binnen handbereik qua prijs. Dus zijn er nog aanraders in het budgetsegment te noemen?
Splackavellie02dinsdag 6 februari 2018 @ 21:29
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 21:10 schreef Joosie200 het volgende:
Enig idee wat aan te raden is qua laptops bij Gearbest/BG/Geekbuying als je een Windows 10, 4/6GB ram, betere processor dan een Pentium/Celeron/Atom wilt en 128GB SSD wilt hebben? Ik zoek in de prijscategorie van 150 tot 200 euro. Wat je daarvoor in Nederland kunt krijgen is niet echt het overwegen waard. Zag een Jumper EZbook 3 pro/3s, maar ik heb geen idee of dat echt wat is. De Xiaomi notebooks ken ik wel maar die zijn niet echt binnen handbereik qua prijs. Dus zijn er nog aanraders in het budgetsegment te noemen?
Gisteren geŁpload:


Zoek je misschien zoiets?
Joosie200dinsdag 6 februari 2018 @ 22:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 21:29 schreef Splackavellie02 het volgende:

[..]

Gisteren geŁpload:


Zoek je misschien zoiets?
Die is nu doodleuk 375 dollar -O- Review klinkt wel goed!
Splackavellie02dinsdag 6 februari 2018 @ 22:14
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 22:01 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Die is nu doodleuk 375 dollar -O- Review klinkt wel goed!
De Jumper Ezbook met dezelfde CPU is §236: Jumper EZBOOK 3 PRO 13.3 Inch Notebook Windows 10 Intel Apollo Lake N3450 Quad Core 6GB RAM 64G eMMC

Review van dezelfde gozer:

Lijkt me geen slechte optie ^O^
Joosie200dinsdag 6 februari 2018 @ 22:20
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 22:14 schreef Splackavellie02 het volgende:

[..]

De Jumper Ezbook met dezelfde CPU is §236: Jumper EZBOOK 3 PRO 13.3 Inch Notebook Windows 10 Intel Apollo Lake N3450 Quad Core 6GB RAM 64G eMMC

Review van dezelfde gozer:

Lijkt me geen slechte optie ^O^
Deze leek mij interessanter: https://www.geekbuying.co(...)op-N3450-378761.html

Voor 23 euro meer een 256GB SSD vind ik wel fijn. Kan nooit de beste kwaliteit leveren ivm een Samsung, Crucial die ik in mijn pc heb gehad. Maar ach..
Splackavellie02dinsdag 6 februari 2018 @ 22:24
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 22:20 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Deze leek mij interessanter: https://www.geekbuying.co(...)op-N3450-378761.html

Voor 23 euro meer een 256GB SSD vind ik wel fijn. Kan nooit de beste kwaliteit leveren ivm een Samsung, Crucial die ik in mijn pc heb gehad. Maar ach..
Dat is de plus-versie van de laptop die ik linkte, dus die zal inderdaad beter zijn. Die is op BG §269 trouwens, en PDM is beschikbaar.
Joosie200dinsdag 6 februari 2018 @ 22:54
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 22:24 schreef Splackavellie02 het volgende:

[..]

Dat is de plus-versie van de laptop die ik linkte, dus die zal inderdaad beter zijn. Die is op BG §269 trouwens, en PDM is beschikbaar.
Verschil is wel alu (pro) of niet (s), wel wifi AC (pro) of N (s) wel 256GB SSD (s) of zelf toevoegen (pro). De pro met losse SSD is natuurlijk het mooiste. Beste bouwkwaliteit, beter WiFi en die heeft emmc on board als extra.

https://www.geekbuying.co(...)o-Silver-384368.html
Kan ook voor de EZbook 3L pro gaan. Kost maar §184 en dan kun je voor het prijsverschil van §46 vast wel een bijpassende M2 SSD scoren. Aangenomen dat die L enkel aangeeft dat het de grotere variant is van de reguliere pro.
Splackavellie02dinsdag 6 februari 2018 @ 23:01
Ik zou persoonlijk voor de L van §184 gaan en er zelf een SSD in gooien.
Joosie200woensdag 7 februari 2018 @ 10:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 23:01 schreef Splackavellie02 het volgende:
Ik zou persoonlijk voor de L van §184 gaan en er zelf een SSD in gooien.
Wat verder zoeken naar de Jumper EZbook 3 levert aan informatie op dat ze kennelijk bij de meeste recente bios update van de M2 SSD enkel nog toestaan dat je er foto's, video's en dergelijke op kunt slaan... Maar niet als bootable schijf kunt gebruiken om Windows 10 op te knallen :{

https://techtablets.com/f(...)-bios-issues/page/2/

Bedoel ik wil wel een SSD toevoegen om Windows 10 op te zetten zodat ie lekker vlot opstart. Voor extra opslag kun je nog altijd met een micro SD aan de slag. Hmm.. nog los van het feit dat EZbook 3 nogal kieskeurig is welke M2 SSD je gebruikt maar dat is tot daar aan toe.
Skietwoensdag 7 februari 2018 @ 20:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 20:13 schreef GuitarJJ het volgende:
Naast de Sonoff inmiddels ook een Yeelight ontvangen:

[ afbeelding ]

https://www.gearbest.com/smart-lighting/pp_361555.html?wid=21

Werkt ook als een trein. Installatie binnen 2 minuten rond en gekoppeld aan Google Home!
Is dat nou wat zo een Google Home? Lijkt mij echt een gadget wat je vrij snel niet meer gaat gebruiken.
eddepetfoktdonderdag 8 februari 2018 @ 02:15
quote:
0s.gif Op woensdag 7 februari 2018 20:46 schreef Skiet het volgende:

[..]

Is dat nou wat zo een Google Home? Lijkt mij echt een gadget wat je vrij snel niet meer gaat gebruiken.
Kijk er eens een paar reviews van. Ik denk dat we over een paar jaar allemaal aan de Google Home of Alexa gaan. Je moet dan wel investeren in automation van lampen en apparaten maar dat wordt ook steeds goedkoper (al vanaf 4 euro zoals je in een paar posts hierboven kunt zien). Daarnaast heb je de handigheidjes als het vragen om informatie over files, het weer, maar ook het doen van online boodschappen etc. Maar dat werkt pas goed als ze ook NL omarmen.

Ik heb zelf bijv. een Harmony afstandbediening waarbij je het aan/uit zetten van pvr,tv en tuner kan automatiseren. Met Google Home hoef je straks alleen nog maar zoiets te zeggen als 'okay Google speel Narcos af op Netflix' om tv aan te zetten en Netflix te starten. Reuze handig toch?! Je wordt er wel lui van...dat wel :>

Het is nu alleen nog kiezen of je voor Google of Amazon gaat....
sjoerdvdijkdonderdag 8 februari 2018 @ 11:13
Iemand de philips xiaomi lamp al gekoppeld aan de mi home app?
Het is mij wel gelukt alleen nu wil ik hem koppelen met de body sensor alleen met de yeelight stond dit in de mi home app in het engels dat als er beweging was dat de yeelight automatisch aanging.
Alleen nu probeer ik dit met de philips lamp maar staat er wat in het chinees....https://ibb.co/n4KUDx iemand een idee dat als de body sensor beweging detecteert dat de lamp aangaat?
Skietdonderdag 8 februari 2018 @ 14:42
quote:
1s.gif Op donderdag 8 februari 2018 02:15 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Kijk er eens een paar reviews van. Ik denk dat we over een paar jaar allemaal aan de Google Home of Alexa gaan. Je moet dan wel investeren in automation van lampen en apparaten maar dat wordt ook steeds goedkoper (al vanaf 4 euro zoals je in een paar posts hierboven kunt zien). Daarnaast heb je de handigheidjes als het vragen om informatie over files, het weer, maar ook het doen van online boodschappen etc. Maar dat werkt pas goed als ze ook NL omarmen.

Ik heb zelf bijv. een Harmony afstandbediening waarbij je het aan/uit zetten van pvr,tv en tuner kan automatiseren. Met Google Home hoef je straks alleen nog maar zoiets te zeggen als 'okay Google speel Narcos af op Netflix' om tv aan te zetten en Netflix te starten. Reuze handig toch?! Je wordt er wel lui van...dat wel :>

Het is nu alleen nog kiezen of je voor Google of Amazon gaat....
Thanks, dat maakt het wel interessanter inderdaad!
Skietdonderdag 8 februari 2018 @ 14:42
Paar jaar terug een hele fijne 12V USB adapter gekocht. Welke is op dit moment een aanrader als je 2 of meer poorten wilt hebben met goede laad snelheid?

En zoek betrouwbare iPhone lightning kabeltjes

[ Bericht 15% gewijzigd door Skiet op 08-02-2018 21:22:57 ]
relativitydonderdag 8 februari 2018 @ 16:47
Even een vraagje: Ik heb een telefoon met micro usb poort. Past daar ook usb type c op? Is dat compatible?
THEFXRdonderdag 8 februari 2018 @ 17:26
quote:
0s.gif Op donderdag 8 februari 2018 16:47 schreef relativity het volgende:
Even een vraagje: Ik heb een telefoon met micro usb poort. Past daar ook usb type c op? Is dat compatible?
nee, dat is een nieuwe andere aansluiting.
er zijn wel goedkope verlengstukjes verkrijgbaar.
KAAPDMU3PTYPC-1.jpg
GuitarJJdonderdag 8 februari 2018 @ 22:29
quote:
1s.gif Op donderdag 8 februari 2018 02:15 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Kijk er eens een paar reviews van. Ik denk dat we over een paar jaar allemaal aan de Google Home of Alexa gaan. Je moet dan wel investeren in automation van lampen en apparaten maar dat wordt ook steeds goedkoper (al vanaf 4 euro zoals je in een paar posts hierboven kunt zien). Daarnaast heb je de handigheidjes als het vragen om informatie over files, het weer, maar ook het doen van online boodschappen etc. Maar dat werkt pas goed als ze ook NL omarmen.

Ik heb zelf bijv. een Harmony afstandbediening waarbij je het aan/uit zetten van pvr,tv en tuner kan automatiseren. Met Google Home hoef je straks alleen nog maar zoiets te zeggen als 'okay Google speel Narcos af op Netflix' om tv aan te zetten en Netflix te starten. Reuze handig toch?! Je wordt er wel lui van...dat wel :>

Het is nu alleen nog kiezen of je voor Google of Amazon gaat....
Dit inderdaad. Als het over een tijdje in Nederland beschikbaar is, heb je er best veel aan.

Nu is het vooral handig voor mijn verlichting, het weer, pizzatimer, files, chromecasten en muziek luisteren. Af en toe nog eens een vraag.

En 'Hey Google, play Narcos on chromecast GuitarJJ' werkt nu al ;) hij schakelt dan zelf mijn tv en soundplate aan en begint met afspelen!
THEFXRdonderdag 8 februari 2018 @ 23:54
quote:
1s.gif Op donderdag 8 februari 2018 22:29 schreef GuitarJJ het volgende:

[..]

Dit inderdaad. Als het over een tijdje in Nederland beschikbaar is, heb je er best veel aan.

Nu is het vooral handig voor mijn verlichting, het weer, pizzatimer, files, chromecasten en muziek luisteren. Af en toe nog eens een vraag.

En 'Hey Google, play Narcos on chromecast GuitarJJ' werkt nu al ;) hij schakelt dan zelf mijn tv en soundplate aan en begint met afspelen!
DVdtpYdVQAAyd_n.jpg
eddepetfoktvrijdag 9 februari 2018 @ 08:00
quote:
1s.gif Op donderdag 8 februari 2018 22:29 schreef GuitarJJ het volgende:

[..]


En 'Hey Google, play Narcos on chromecast GuitarJJ' werkt nu al ;) hij schakelt dan zelf mijn tv en soundplate aan en begint met afspelen!
Heb je ook een Harmony of werkt dit zelfs zonder Harmony? Ik zet nu via de Harmony met 1 knop de tv, pvr en tuner aan en daarna handmatig de Chromecast.
Downstarvrijdag 9 februari 2018 @ 13:50
quote:
0s.gif Op donderdag 8 februari 2018 17:26 schreef THEFXR het volgende:

[..]

nee, dat is een nieuwe andere aansluiting.
er zijn wel goedkope verlengstukjes verkrijgbaar.
[ [url=https://images.kogan.com/image/fetch/s--Vmw2xKg2--/b_white,c_pad,f_auto,h_400,q_auto:good,w_600/https://assets.kogan.com/(...)YPC-1.jpg]afbeelding[/url] ]
Verkeerde adaptertje dan toch?

Dit is Micro USB naar USB C. Zijn telefoon heeft juist Micro USB.
Dan zou hij dus eerder USB C naar Micro USB adapter moeten hebben, al zal ik niet weten waarom je dat zou willen hebben ;)..

Usb-type-c-vrouwelijke-naar-micro-usb-male-adapter-usb-c-vrouwelijke-om-microusb-mannelijke-opladen.jpg
GuitarJJzaterdag 10 februari 2018 @ 11:14
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 08:00 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Heb je ook een Harmony of werkt dit zelfs zonder Harmony? Ik zet nu via de Harmony met 1 knop de tv, pvr en tuner aan en daarna handmatig de Chromecast.
Ik heb geen Harmony. Volgens mij geeft de Chromecast een signaaltje naar de televisie (gezien mijn televisie zelf niet aan de LAN zit) om hem aan te zetten. Vervolgens ziet het audiosysteem vervolgens via HDMI dat je televisie aan staat en wordt deze ook geactiveerd.
Puntje013zondag 11 februari 2018 @ 15:52
quote:
1s.gif Op donderdag 8 februari 2018 02:15 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]
Ik heb zelf bijv. een Harmony afstandbediening waarbij je het aan/uit zetten van pvr,tv en tuner kan automatiseren. Met Google Home hoef je straks alleen nog maar zoiets te zeggen als 'okay Google speel Narcos af op Netflix' om tv aan te zetten en Netflix te starten. Reuze handig toch?! Je wordt er wel lui van...dat wel :>


Hoe heb je de harmony gekoppeld gekregen?
Zodra ik hem wil koppelen geeft ie aan dat het alleen in de us werkt.
Heb alles al op Engels gezet maar dat werkt ook niet helaas, de enige oplossing die ik nu heb is om het via ifttt te doen maar dat is maar een halve oplossing die niet geheel vlekkeloos werkt helaas.


quote:
[]http://i.fokzine.net/p/1s.gif[/img] Op dinsdag 30 januari 2018 22:42 schreef Miniem het volgende:

[..]

Je lampen? Alleen de lampen die met een stekker erin zitten denk ik?
Ze hebben ook slimme lampen met e27 fitting
http://s.aliexpress.com/qyuA3QfY?

Er zijn ook losse fittingen die je tussen je lamp en fitting kunt schroeven maar die zijn que prijs niet echt interessant vind ik.

[ Bericht 23% gewijzigd door Puntje013 op 11-02-2018 16:04:49 ]
Skietzondag 11 februari 2018 @ 16:00
https://www.banggood.com/(...)as2&cur_warehouse=CN

https://www.banggood.com/(...)195&cur_warehouse=CN

Wat is nou tussen de MF8 en MF10 het verschil? Wat houdt die turbo in? Laden is allebei op 2.4A zo te zien.
shiznutszondag 11 februari 2018 @ 16:39
YdZcBYA.jpg mAsMZN6.gif
Dies wel nice... maar waarom zo pricey... ;(
N22zondag 11 februari 2018 @ 17:32
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 16:00 schreef Skiet het volgende:
https://www.banggood.com/(...)as2&cur_warehouse=CN

https://www.banggood.com/(...)195&cur_warehouse=CN

Wat is nou tussen de MF8 en MF10 het verschil? Wat houdt die turbo in? Laden is allebei op 2.4A zo te zien.
Qua bouw zijn stroomdraden in de MF10 iets dunner (24 AWG vs 21AWG bij de MF8), daarnaast zijn (de omhulsels van) de connectoren van metaal bij de MF10.

Voor een complete review en uitgebreide prestatietest van beide kabels moet je de reviews van onze eigen dodge_911 bekijken:


[ Bericht 0% gewijzigd door N22 op 11-02-2018 17:44:13 ]
tokko1dinsdag 13 februari 2018 @ 22:56
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 16:39 schreef shiznuts het volgende:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Dies wel nice... maar waarom zo pricey... ;(
Bijna veertig euro voor een schroevendraaier :|W

Al moet ik eerlijk zeggen dat ik die mini schroevendraaiers van Xiaomi wel heb.
2017-reddot-award-winner-mijia-wiha-screwdriver.jpg linkje

Ook duur, maar wel echt nice ^O^
Oh en deze ook nog
s-l300.jpg linkje

En die is minder het geld waard, die automatische schroevendraaier voegt nauwelijks iets toe en dat opbergsysteem van de bitjes is hopeloos. Beter die andere set en dan met 't handje :+
Rik..dinsdag 13 februari 2018 @ 23:51
quote:
1s.gif Op donderdag 8 februari 2018 14:42 schreef Skiet het volgende:
Paar jaar terug een hele fijne 12V USB adapter gekocht. Welke is op dit moment een aanrader als je 2 of meer poorten wilt hebben met goede laad snelheid?

En zoek betrouwbare iPhone lightning kabeltjes
Persoonlijk ben ik zeer tevreden over Ugreen adapters en kabels. Ze zijn niet goedkoop (De lightning kabels dan, want mijn USB-C kabels zijn relatief goedkoop), maar je koopt er wel echt kwaliteit mee. Als je ze gewoon via AliExpress besteld (https://ugreen.nl.aliexpr(...)005.2.3dee375cj1QllQ) worden ze geleverd door UGreen zelf en krijg je er vaak ook nog wat extra's bij zoals kabelbinders (Vaak maar ťťn, maar het is altijd handig om te hebben, en leuk om wat te krijgen natuurlijk)
mscholwoensdag 14 februari 2018 @ 00:04
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 16:39 schreef shiznuts het volgende:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Dies wel nice... maar waarom zo pricey... ;(
hebben zij wel fatsoenlijke bitjes? (niet van die bitjes die na 2x kijken al verpulverd zijn?)
shiznutswoensdag 14 februari 2018 @ 03:52
Wiha was geloof ik reeds een kwaliteitsmerk in the biz. :Y Is een van de vele collabs.
dimmakwoensdag 14 februari 2018 @ 07:38
Heb ook weer wat binnen laten komen. De nieuwe Mi Scale en de Amazfit Bip. Kan ik mijn data een beetje bij elkaar houden. Het laatste jaar had ik daar 2 verschillende apps voor en ging niet volledig automatisch allemaal. Vrij vervelend.
eddepetfoktwoensdag 14 februari 2018 @ 07:59
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 00:04 schreef mschol het volgende:

[..]

hebben zij wel fatsoenlijke bitjes? (niet van die bitjes die na 2x kijken al verpulverd zijn?)
Wiha is kwaliteitsspul, maar je kan hier bij de lokale bouwmarkt ook kwaliteitsspul kopen voor die prijs.

quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 07:38 schreef dimmak het volgende:
Heb ook weer wat binnen laten komen. De nieuwe Mi Scale en de Amazfit Bip. Kan ik mijn data een beetje bij elkaar houden. Het laatste jaar had ik daar 2 verschillende apps voor en ging niet volledig automatisch allemaal. Vrij vervelend.
Ben wel benieuwd wat je van de Bip vindt. Ik vind het een tegenvaller. Ziet er erg goedkoop uit, het beeld is erg 'pixelated' en de randen zijn absurd groot. De zeer lange batterijduur is wat mij betreft de enige plus. De Amazfit Cor heb ik daarna gekocht en dat vind ik wel een mooi ding. Jammer dat de batterijduur daarvan weer minder is.
Tip: probeer de Mi Notify & Fitness app for Amazfit eens. Heel veel extra instellingen ten opzichte van de Mi Fit app.
Lidlwoensdag 14 februari 2018 @ 11:06
quote:
12s.gif Op donderdag 25 januari 2018 00:09 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

En zoals je kan zien op die productpage, heb ik diezelfde ook, en ben er erg over te spreken. Runtime valt ook goed mee :

[..]

Check hierboven :)
Ik heb ze sinds een week binnen maar het rechter oortje werkt perfect alleen zodra ik de linker ga pairen dan blijft om de 10 seconde het signaal op beide oortjes wegvallen voor 1/2 seconden. Ook merk ik dat het signaal geheel wegvalt als de oortjes ongeveer 1 tot 1,5 meter van mijn telefoon verwijderd is. Heb jij dezelfde ervaring?
HeatWavewoensdag 14 februari 2018 @ 11:09
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 11:06 schreef Lidl het volgende:

[..]

Ik heb ze sinds een week binnen maar het rechter oortje werkt perfect alleen zodra ik de linker ga pairen dan blijft om de 10 seconde het signaal op beide oortjes wegvallen voor 1/2 seconden. Ook merk ik dat het signaal geheel wegvalt als de oortjes ongeveer 1 tot 1,5 meter van mijn telefoon verwijderd is. Heb jij dezelfde ervaring?
Ik heb eigenlijk precies dezelfde, maar dan van Riversong, maar ziet er qua looks en doosje hetzelfde uit.

Bij het pairen ging het nog wel, maar toen ik onderweg muziek wou luisteren had ik ook last van wegvallend geluid.
Splackavellie02woensdag 14 februari 2018 @ 13:30
Ik heb ze ook een tijdje in huis, maar de keren dat ik ze heb gebruikt zijn op een hand te tellen. Ik kies toch sneller voor het gemak van mijn andere Bluetooth oortjes, die sneller verbinden, beter bereik hebben, langer mee gaan en beter klinken.

Ze werken op zich zoals ze moeten werken, maar zelfs voor de prijs kun je betere geluidskwaliteit vinden.
RobertNLwoensdag 14 februari 2018 @ 13:50
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 11:06 schreef Lidl het volgende:

[..]

Ik heb ze sinds een week binnen maar het rechter oortje werkt perfect alleen zodra ik de linker ga pairen dan blijft om de 10 seconde het signaal op beide oortjes wegvallen voor 1/2 seconden. Ook merk ik dat het signaal geheel wegvalt als de oortjes ongeveer 1 tot 1,5 meter van mijn telefoon verwijderd is. Heb jij dezelfde ervaring?
Ik heb zelf ook, maar herken dat niet. Overigens is het bereik inderdaad niet geweldig, je moet de telefoon binnen 2 meter houden en dus effectief op je lichaam dragen.
Alleen mijn xiaomi mi mix 2 kan ik iets meer afstand nemen was laatst een meter of 4 weg bij de telefoon en ze werkten nog steeds.

Bij mij was het probleem het opladen. 1 van de oortjes laad niet goed op in de houder, ik heb de houder ietje aangepast zodat er nu genog druk op zit om hem wel te laten laden.
tokko1donderdag 15 februari 2018 @ 19:54
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 00:04 schreef mschol het volgende:

[..]

hebben zij wel fatsoenlijke bitjes? (niet van die bitjes die na 2x kijken al verpulverd zijn?)
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 03:52 schreef shiznuts het volgende:
Wiha was geloof ik reeds een kwaliteitsmerk in the biz. :Y Is een van de vele collabs.
Wiha is bekend Duits merk van origine met kwaliteitsspul, te zien aan de prijs oa ;) Heb ze nu bij aantal projectjes gebruikt en nog geen enkele bit gestript, eerder de schroeven :')

https://www.amazon.de/Wih(...)ywords=wiha+microbit
GuitarJJzondag 18 februari 2018 @ 12:10
Mensen hier die ervaring hebben met de Xiaomi Air Purifier (2)? Ik ben benieuwd of dit ding er ook voor zorgt dat je minder stof in huis hebt.

2015121601343301somh9dq.jpg
Puntje013maandag 19 februari 2018 @ 18:51
Vandaag mijn sonoff B1 lamp binnen gekregen, makkelijk te bedienen via de App en eenvoudig te koppelen aan mijn Google Home.

Ok Google, turn off living room lamp.
Ook kleuren instellen en dimmen gaat makkelijk via Google home.

Er zijn nog 2 sonoff schakelaars onderweg om tussen lampen/apparaten te hangen die rechtstreeks in het stopcontact zitten en zodra ik een ander huis heb ga ik daar ook eens kijken of de wandschakelaars van sonoff goed werken.

Linkje naar de lamp op aliexpress:

http://s.aliexpress.com/qyuA3QfY?f
BadderHaringmaandag 19 februari 2018 @ 19:46
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 18:51 schreef Puntje013 het volgende:
Vandaag mijn sonoff B1 lamp binnen gekregen, makkelijk te bedienen via de App en eenvoudig te koppelen aan mijn Google Home.

Ok Google, turn off living room lamp.
Ook kleuren instellen en dimmen gaat makkelijk via Google home.

Er zijn nog 2 sonoff schakelaars onderweg om tussen lampen/apparaten te hangen die rechtstreeks in het stopcontact zitten en zodra ik een ander huis heb ga ik daar ook eens kijken of de wandschakelaars van sonoff goed werken.

Linkje naar de lamp op aliexpress:

http://s.aliexpress.com/qyuA3QfY?f
Waarom zou je Google willen laten weten wanneer je je licht uitdoet?
WammesWaggelmaandag 19 februari 2018 @ 20:22
Weten jullie wellicht waar ik een legale licentie key van Windows 10 kan kopen? Op Aliexpress kom ik het niet tegen.
Puntje013maandag 19 februari 2018 @ 20:38
quote:
1s.gif Op maandag 19 februari 2018 19:46 schreef BadderHaring het volgende:

[..]


Waarom zou je Google willen laten weten wanneer je je licht uitdoet?
Ik laat Google niet weten dat ik het licht uit doe, ik vertel mijn Google home apparaat dat die het licht uit moet doen.
En de tv uitzetten.
Handig apparaat dat Google home ding.
Iemand91maandag 19 februari 2018 @ 20:41
Vandaag de Ugreen Chromecast Ethernet Adapter binnengekregen.

61NF3cPG44L._SY355_.jpg

Zoals gewoonlijk met Ugreen weer erg netjes verpakt en volledig te tracken tot bijna het vliegtuig aan toe.
Het werkt prima. Om zeker van te zijn dat de Chromecast niet meer Wifi gebruikt heb ik het eerst ons netwerk laten vergeten en toen aangesloten.
Helaas lost het niet het probleem op waarom ik hem eigenlijk heb gekocht; de latency bij het casten van TinyCam Pro.
Vrees dat dat dus aan het casten zelf of aan de app ligt...
BadderHaringmaandag 19 februari 2018 @ 20:41
quote:
1s.gif Op maandag 19 februari 2018 20:38 schreef Puntje013 het volgende:

[..]

Ik laat Google niet weten dat ik het licht uit doe, ik vertel mijn Google home apparaat dat die het licht uit moet doen.
En de tv uitzetten.
Handig apparaat dat Google home ding.
Via de servers van Google.

En dat allemaal omdat je te lam bent om een knopje in te drukken.
Puntje013maandag 19 februari 2018 @ 21:20
quote:
1s.gif Op maandag 19 februari 2018 20:41 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Via de servers van Google.

En dat allemaal omdat je te lam bent om een knopje in te drukken.
Google mag gerust weten dat ik het licht uit doe, ze weten het ook als ik naar pornhub ga.
THEFXRdinsdag 20 februari 2018 @ 00:21
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 20:22 schreef WammesWaggel het volgende:
Weten jullie wellicht waar ik een legale licentie key van Windows 10 kan kopen? Op Aliexpress kom ik het niet tegen.
https://www.kinguin.net/
mscholdinsdag 20 februari 2018 @ 00:25
quote:
strikt genomen zijn die niet legaal ;)
maar ze werken wel :Y
WammesWaggeldinsdag 20 februari 2018 @ 01:29
quote:
Dank.
BillsGatedinsdag 20 februari 2018 @ 10:28
quote:
1s.gif Op maandag 19 februari 2018 20:41 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Via de servers van Google.

En dat allemaal omdat je te lam bent om een knopje in te drukken.
Zo'n automobiel is ook maar onzin. En die vriendelijke knaap bij de pomp weet precies wanneer ik hem mijn benzinereservoir zou laten vullen en hij zou dus haarfijn kunnen uitrekenen hoeveel kilometers ik mij in mijn ijzeren koets voortbeweeg.

Nee, als ik er te voet niet kan komen, dan maar met paard en wagen.
relativitydinsdag 20 februari 2018 @ 20:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 00:25 schreef mschol het volgende:
strikt genomen zijn die niet legaal
maar ze werken wel
Hoe werkt dat dan?
psycoxldonderdag 22 februari 2018 @ 22:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 20:49 schreef relativity het volgende:

[..]

Hoe werkt dat dan?
https://livekaarten.nl/wi(...)3HpPOqBoCaNoQAvD_BwE

Wilekeurige google shopping link.lijkt me een beetje offtopic om hier uit te gaan leggen hoe het werkt. Google maar eens op "oem licentie windows 10"
ohengvrijdag 23 februari 2018 @ 22:41
Gebruikt iemand hier ook een cashback voor amazon.de?
Ik gebruik Shopkorting.nl en Cashbackxxl.nl voor Nederlandse shops, en Befrugal.com voor eBay.
Beetje zonde om iedere keer 1-6% te laten liggen. :P

En ik heb een ultra cheapo SSD nodig, dat is dus deze Kingston 120GB voor § 37,99:
https://www.amazon.de/Kin(...)e-Zoll/dp/B01N6JQS8C
eddepetfoktzaterdag 24 februari 2018 @ 09:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 februari 2018 22:41 schreef oheng het volgende:
Gebruikt iemand hier ook een cashback voor amazon.de?
Ik gebruik Shopkorting.nl en Cashbackxxl.nl voor Nederlandse shops, en Befrugal.com voor eBay.
Beetje zonde om iedere keer 1-6% te laten liggen. :P

En ik heb een ultra cheapo SSD nodig, dat is dus deze Kingston 120GB voor § 37,99:
https://www.amazon.de/Kin(...)e-Zoll/dp/B01N6JQS8C
Je hebt per ongeluk in het verkeerde topic gepost. Dit is het China topic.
Ik ben overigens ook wel benieuwd of er en cashbacksite voor Amazon is.

[ Bericht 0% gewijzigd door eddepetfokt op 24-02-2018 13:44:54 ]
KdwPPrzaterdag 24 februari 2018 @ 09:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 11:33 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Ik zag laatst iemand op een full carbon racefiets, volledig top afgemonteerd, elektrisch schakelen de hele meuk. Maar wel een helmpie van de Aldi op. Ik begrijp daar echt helemaal niets van.

Beetje offtopic maar is die helm van de Aldi echt zo slecht? Een random chinese helm zou ik m'n hoofd nooit aan toevertrouwen. Maar ik draag die Aldi helm met mountainbiken omdat ik in de veronderstelling was dat de kwaliteit van de Aldi op z'n minst acceptabel is.
kikoooooozaterdag 24 februari 2018 @ 09:42
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 16:39 schreef shiznuts het volgende:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Dies wel nice... maar waarom zo pricey... ;(
Handig!
Ik heb dat andere wiha setje ook, zeer tevreden mee.
kikoooooozaterdag 24 februari 2018 @ 09:43
quote:
1s.gif Op zondag 11 februari 2018 17:32 schreef N22 het volgende:

[..]

Qua bouw zijn stroomdraden in de MF10 iets dunner (24 AWG vs 21AWG bij de MF8), daarnaast zijn (de omhulsels van) de connectoren van metaal bij de MF10.

Voor een complete review en uitgebreide prestatietest van beide kabels moet je de reviews van onze eigen dodge_911 bekijken:
Prima kabels, zeker sterk. De kabel zelf tenminste. Heb er nu al 3 kapot waarbij de lightning connector zelf afbreekt uit het zwarte deel. Toch jammer
BadderHaringzaterdag 24 februari 2018 @ 10:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 februari 2018 09:41 schreef KdwPPr het volgende:

[..]

Beetje offtopic maar is die helm van de Aldi echt zo slecht? Een random chinese helm zou ik m'n hoofd nooit aan toevertrouwen. Maar ik draag die Aldi helm met mountainbiken omdat ik in de veronderstelling was dat de kwaliteit van de Aldi op z'n minst acceptabel is.
Acceptabel zeker, want gekeurd naar Westerse maatstaven. Toch zou ik mijn hoofd aan iets anders toevertrouwen. Om twee redenen:
- ten eerste omdat een fietshelm wat mij betreft MIPS moet hebben.
-ten tweede (en dat is per hoofd anders) moet een helm fijn zitten met comfortabele bandjes. Zit hij dat niet, dan doe je hem al snel te los en dan ben je slechter beschermd.

Maar nogmaals, ik heb een downhill-verleden en ben nogal verpest door wat ik om me heen heb zien gebeuren. Prijs is niet alles bij een helm, maar onder de § 90,- (sales uitgezonderd) heb je vrijwel geen helm met MIPS of gelijksoortige extra veiligheidssystemen.

Dus ja, van elke in Europa verkochte helm mag je er van uitgaan dat hij aan bepaalde minimum eisen voldoet. Of je dat genoeg vindt moet je zelf weten. Duurder is niet altijd beter, maar dat wil niet zeggen dat goedkoop altijd net zo goed is.

Mensen die duizenden euro's aan hun fiets besteden, maar niet 6 tientjes meer aan een fatsoenlijke helm met MIPS, zijn knettergek wat mij betreft. En sowieso kun je een helm niet op internet kopen als je hem niet eerst gepast hebt. Pasvorm is daar veel te persoonlijk voor. En 'ik doe hem wel iets losser' kan je gewoon je leven kosten.
THEFXRzaterdag 24 februari 2018 @ 14:11
waar moet ik zijn om amazon te bespreken?
NameUnknownzaterdag 24 februari 2018 @ 14:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 23:51 schreef Rik.. het volgende:

[..]

Persoonlijk ben ik zeer tevreden over Ugreen adapters en kabels. Ze zijn niet goedkoop (De lightning kabels dan, want mijn USB-C kabels zijn relatief goedkoop), maar je koopt er wel echt kwaliteit mee. Als je ze gewoon via AliExpress besteld (https://ugreen.nl.aliexpr(...)005.2.3dee375cj1QllQ) worden ze geleverd door UGreen zelf en krijg je er vaak ook nog wat extra's bij zoals kabelbinders (Vaak maar ťťn, maar het is altijd handig om te hebben, en leuk om wat te krijgen natuurlijk)
Een setje gekocht voor mijn Xiaomi A1.
USB-C is weer eens wat anders. Zo weet ik ook nog niet of de adapter van mijn Asus Chromebook C101PA op mijn A1 kan gebruiken...
BadderHaringzaterdag 24 februari 2018 @ 14:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 februari 2018 14:11 schreef THEFXR het volgende:
waar moet ik zijn om amazon te bespreken?
Bij vrienden? Of maak zelf een topic aan?
Joosie200zaterdag 24 februari 2018 @ 16:52
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 22:14 schreef Splackavellie02 het volgende:

[..]

De Jumper Ezbook met dezelfde CPU is §236: Jumper EZBOOK 3 PRO 13.3 Inch Notebook Windows 10 Intel Apollo Lake N3450 Quad Core 6GB RAM 64G eMMC

Review van dezelfde gozer:

Lijkt me geen slechte optie ^O^
Goed, wel bijna 3 weken verder. Maar inmiddels heb ik via LightInTheBox + CashbackXL 4% cashback voor 200,41 euro inclusief verzekerd zijn voor btw + inklaringskosten en snelle verzending de Jumper EZBook Pro 3 gescoord. Zat in de tussentijd te checken wat je voor dat bedrag tweedehands zou kunnen overnemen.. nou dat valt wel tegen. En nieuw vind je voor 200 euro sowieso verrekte weinig bij webshops. Krijg 8 euro terug van CashbackXL dus voor dat geld ga ik nu een sleeve zoeken :P

[ Bericht 0% gewijzigd door Joosie200 op 24-02-2018 18:58:09 ]
KdwPPrzaterdag 24 februari 2018 @ 18:13
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 februari 2018 10:07 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Acceptabel zeker, want gekeurd naar Westerse maatstaven. Toch zou ik mijn hoofd aan iets anders toevertrouwen. Om twee redenen:
- ten eerste omdat een fietshelm wat mij betreft MIPS moet hebben.
-ten tweede (en dat is per hoofd anders) moet een helm fijn zitten met comfortabele bandjes. Zit hij dat niet, dan doe je hem al snel te los en dan ben je slechter beschermd.

Maar nogmaals, ik heb een downhill-verleden en ben nogal verpest door wat ik om me heen heb zien gebeuren. Prijs is niet alles bij een helm, maar onder de § 90,- (sales uitgezonderd) heb je vrijwel geen helm met MIPS of gelijksoortige extra veiligheidssystemen.

Dus ja, van elke in Europa verkochte helm mag je er van uitgaan dat hij aan bepaalde minimum eisen voldoet. Of je dat genoeg vindt moet je zelf weten. Duurder is niet altijd beter, maar dat wil niet zeggen dat goedkoop altijd net zo goed is.

Mensen die duizenden euro's aan hun fiets besteden, maar niet 6 tientjes meer aan een fatsoenlijke helm met MIPS, zijn knettergek wat mij betreft. En sowieso kun je een helm niet op internet kopen als je hem niet eerst gepast hebt. Pasvorm is daar veel te persoonlijk voor. En 'ik doe hem wel iets losser' kan je gewoon je leven kosten.
Bedankt voor de info. Ik ben hier vrij laks mee, ook al weet ik hoe belangrijk goede bescherming is. Heb nog nooit van MIPS gehoord.. Zal me er eens in verdiepen en rond gaan kijken.
Iemand91zondag 25 februari 2018 @ 21:00
TV-tip: straks om 21:05 - 22:00 uur op NPO2: VPRO Tegenlicht: Shoppen volgens China
quote:
China wŠs al de spullenschuur van de wereld, maar wordt nu ook dť wereldwijde webshop. Chinese internetgiganten als Alibaba en Tencent hebben hun digitale shopsystemen nationaal uitgerold en gaan nu keihard de concurrentie aan met Bol.com en Amazon. Ondertussen dunt het Nederlandse winkelaanbod uit.

In een poging onze economie en werkgelegenheid op peil te houden staan Nederlandse bedrijven en gemeentes in de rij om in de gunst te komen bij juist die Chinese techbedrijven die onze winkelstraten uithollen. Maar wil je als westers techbedrijf, van Google tot Uber, in China zaken doen dan kom je van een koude kermis thuis. China beschouwt de data die zij tijdens het online-shoppen van haar burgers verzamelt als een schatkamer die niet in vreemde handen mag komen.

De Chinese overheid is nu al bezig om consumentenprofielen op te stellen van haar burgers. Niet alleen producten, winkels en diensten krijgen een rating. Maar door middel van een ‘social credit systeem’ Chinese burgers binnenkort ook. Hoe ver is de stap voor de Chinezen om ook de westerse shoppers in dit ratingsysteem mee te nemen als zij onze winkel-, financiŽle en locatiedata hebben? Data, sluw gekaapt door Alibaba & Co, dankzij de spotgoedkope spiegeltjes en kraaltjes van het internet. Gratis aan de deur bezorgd.

Over hoe Chinese webshop-giganten ons online winkelgedrag gaan beÔnvloeden.
BadderHaringmaandag 26 februari 2018 @ 07:18
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 21:00 schreef Iemand91 het volgende:
TV-tip: straks om 21:05 - 22:00 uur op NPO2: VPRO Tegenlicht: Shoppen volgens China

[..]

Allemaal puppets van de Maoisten straks!!!1!!1
KilgoreTroutwoensdag 28 februari 2018 @ 17:19
Wat is de beste goedkope koptelefoon (dus geen oortjes)?

Budget: Liefst onder de 20 euro. Maar ik heb er geen verstand van is het mogelijk redleijk kwaliteit te kopen voor zo'n prijs? Mijn broertje heeft Audio Technica van 200 euro, maar zulke bedragen trek ik echt niet.
Painoredonderdag 1 maart 2018 @ 10:43
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2018 17:19 schreef KilgoreTrout het volgende:
Wat is de beste goedkope koptelefoon (dus geen oortjes)?

Budget: Liefst onder de 20 euro. Maar ik heb er geen verstand van is het mogelijk redleijk kwaliteit te kopen voor zo'n prijs? Mijn broertje heeft Audio Technica van 200 euro, maar zulke bedragen trek ik echt niet.
Superlux HD668B

https://www.head-fi.org/t(...)-by-mark2410.817561/
http://theheadphonelist.com/headphone-review/superlux-hd668b/
https://www.headfonia.com/superlux-hd668b/
http://en.goldenears.net/14529
etc
youngtimerdonderdag 1 maart 2018 @ 17:29
Hallo
Net op Pepper gezien oneplus5T voor 381 Euro bij Geekbuying
Wordt verzonden uit HongKong.
Kan ook via priority line voor 20 Euro extra.
Nu mijn vraag heeft er iemand ervaring met Geekbuying?
Prijsverschil lijkt nogal veel met Gearbest en Banggood
Info wordt gewaardeerd
Greetz.
eddepetfoktdonderdag 1 maart 2018 @ 17:43
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 17:29 schreef youngtimer het volgende:
Hallo
Net op Pepper gezien oneplus5T voor 381 Euro bij Geekbuying
Wordt verzonden uit HongKong.
Kan ook via priority line voor 20 Euro extra.
Nu mijn vraag heeft er iemand ervaring met Geekbuying?
Prijsverschil lijkt nogal veel met Gearbest en Banggood
Info wordt gewaardeerd
Greetz.
Ik heb er alleen kleine dingen als kabels en chargers gekocht en die kwamen netjes aan.

Ik weet niet priority Line ook de kans op douanekosten verlaagt, net als bij GB en BG.
wootahHvrijdag 2 maart 2018 @ 18:16
iemand wel eens led dimmers uit China gebruikt? is zoiets aan te raden?
http://s.aliexpress.com/UjiymYfi ?
KilgoreTroutzondag 4 maart 2018 @ 15:50
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 10:43 schreef Painore het volgende:
Superlux HD668B
Bedankt ^O^
Iemand91maandag 5 maart 2018 @ 00:53
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 16:39 schreef shiznuts het volgende:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Dies wel nice... maar waarom zo pricey... ;(
Maar liefst §1,72 goedkoper bij: http://www.ibood.com/diy-(...)aaier-incl-bits.html :P
Skietdinsdag 6 maart 2018 @ 11:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 23:51 schreef Rik.. het volgende:

[..]

Persoonlijk ben ik zeer tevreden over Ugreen adapters en kabels. Ze zijn niet goedkoop (De lightning kabels dan, want mijn USB-C kabels zijn relatief goedkoop), maar je koopt er wel echt kwaliteit mee. Als je ze gewoon via AliExpress besteld (https://ugreen.nl.aliexpr(...)005.2.3dee375cj1QllQ) worden ze geleverd door UGreen zelf en krijg je er vaak ook nog wat extra's bij zoals kabelbinders (Vaak maar ťťn, maar het is altijd handig om te hebben, en leuk om wat te krijgen natuurlijk)
Uiteindelijk Blitzwolf op Banggood geworden. Maar deze ga ik wel even opslaan.
mscholdinsdag 6 maart 2018 @ 21:55
kende we deze al?


:X
Puntje013woensdag 7 maart 2018 @ 08:53
quote:
Bij de eerste thumbnail zag ik al dat het Bigclive was, kon haast niet anders met zo'n roze lader *O*

geweldige filmpjes heeft die man soms
Iemand91woensdag 7 maart 2018 @ 11:54
Anderen hier ook last van?

Als ik op Aliexpress zoek naar bepaalde woorden; dan geeft de site vaak aan dat er niets gevonden is.
Zoek ik bijvoorbeeld op Xiaomi Mi A1 (Aliexpress doet eerst 'best match') dan vindt ik maar 2 listings. Doe ik vervolgens sorteren op meeste orders (goede maatstaf voor goede prijs/verkoper) dan vindt ik er geen een. Zelfs die vorige twee niet.
Een van die twee listings heeft bijvoorbeeld 9000+ stuks verkocht; maar komt niet meer terug bij meest verkocht.

Ik heb naar mijn weten ook niets ingesteld dat aantal listings beperkt o.i.d.
bobbernautwoensdag 7 maart 2018 @ 11:55
Hey lieverds, tijd niet gezien :)

Ik ben dus al een paar dagen onderzoek aan het plegen naar eglobalcentral, ze verkopen daar cameraspul en dergelijke voor een lager bedrag dan in Nederland. Ik wil graag een GoPro Hero 5 kopen, die is op eglobalcentral §229, en in de winkel §329, een aanzienlijk verschil dus.
Volgens verschillende sites zijn de meningen verdeeld, scam of niet, maarja dat zijn dan ook Henk & Ingrid die niet beter weten. Volgens Tweakers en FOK! is het wel een positieve site, maar die reacties stammen ook uit 2014.

Mijn vraag is, hebben jullie (recente) ervaringen met deze site?
dodge_911woensdag 7 maart 2018 @ 12:09
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:54 schreef Iemand91 het volgende:
Anderen hier ook last van?

Als ik op Aliexpress zoek naar bepaalde woorden; dan geeft de site vaak aan dat er niets gevonden is.
Zoek ik bijvoorbeeld op Xiaomi Mi A1 (Aliexpress doet eerst 'best match') dan vindt ik maar 2 listings. Doe ik vervolgens sorteren op meeste orders (goede maatstaf voor goede prijs/verkoper) dan vindt ik er geen een. Zelfs die vorige twee niet.
Een van die twee listings heeft bijvoorbeeld 9000+ stuks verkocht; maar komt niet meer terug bij meest verkocht.

Ik heb naar mijn weten ook niets ingesteld dat aantal listings beperkt o.i.d.
Yep, idem hier, heel irritant.
relativitywoensdag 7 maart 2018 @ 16:10
quote:
10s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:55 schreef bobbernaut het volgende:
eglobalcentral
https://nl.trustpilot.com/review/eglobalcentral.nl

Hier staan vrij recente beoordelingen ;)
shiznutswoensdag 7 maart 2018 @ 16:27
quote:
10s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:55 schreef bobbernaut het volgende:
Hey lieverds, tijd niet gezien :)

Ik ben dus al een paar dagen onderzoek aan het plegen naar eglobalcentral, ze verkopen daar cameraspul en dergelijke voor een lager bedrag dan in Nederland. Ik wil graag een GoPro Hero 5 kopen, die is op eglobalcentral §229, en in de winkel §329, een aanzienlijk verschil dus.
Volgens verschillende sites zijn de meningen verdeeld, scam of niet, maarja dat zijn dan ook Henk & Ingrid die niet beter weten. Volgens Tweakers en FOK! is het wel een positieve site, maar die reacties stammen ook uit 2014.

Mijn vraag is, hebben jullie (recente) ervaringen met deze site?
Zie topic: FOT / Camera vanuit HK
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 11:23 schreef Dirkos1987 het volgende:
Even een schopje, mensen die nog recent besteld hebben bij eglobalcentral? lees wisselende berichten op internet.
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 12:39 schreef shiznuts het volgende:
December vorig jaar een Leica 15mm f/1.7 besteld. Prima gelopen al was bestellen -> verzenden -> aankomst geloof ik niet bijzonder vlot (als je Amazon Prime etc gewend bent; ~ 2 wkn). :) Top objectief trouwens, vooral op de compacte Panasonic GX80, match made in heaven.

Verder heb je dus ook http://www.onestop-digita(...)pages.view&page_id=8 met in de FAQ:

[..]

Als Oostenrijk-woonende natuurlijk balen. ;( Hoewel ik er natuurlijk via omwegen gebruik van kan maken. :P

Iemand anders liet deze week de naam E-Infinity vallen, zei dat 'ie er goeie ervaringen mee had.
https://www.e-infin.com

Vaak komen zulke stores ook voor in de resultaten via Google Shopping: http://www.google.nl/shopping?hl=nl&tab=wf . Wel oppassen als het gaat om een camera. Kan zijn dat er bepaalde regiorestricties opzitten die anders zijn dan modellen hier. En garantie moet je vaak lokaal claimen, een camera de halve wereld oversturen is een dure zaak, iets om in 't achterhoofd te houden. Ook modeltype kan anders heten en 't moeilijk maken lokaal door te verkopen.

Vergelijkprijzen Europawijd vind je op: https://geizhals.eu . Vanwege de 'sterke' EUR versus afgezwakte GBP loont het zich ook vaak dingen uit het Verenigd Koninkrijk te halen.
Bovenop aardig wat goedkoper ook een paar pleuro kortingscoupon gebruikt en lensreinigingskitje bij gehad.
bobbernautwoensdag 7 maart 2018 @ 18:04
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 16:10 schreef relativity het volgende:

[..]

https://nl.trustpilot.com/review/eglobalcentral.nl

Hier staan vrij recente beoordelingen ;)
Had ik ook al gecheckt! Maar veel uiteenlopende reacties en als er een probleem voordoet reageren ze met een standaard mailtje. Als alles goed gaat is het wel gewoon prima.
bobbernautwoensdag 7 maart 2018 @ 18:05
quote:
2s.gif Op woensdag 7 maart 2018 16:27 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Zie topic: FOT / Camera vanuit HK

[..]


[..]

Bovenop aardig wat goedkoper ook een paar pleuro kortingscoupon gebruikt en lensreinigingskitje bij gehad.
Had ik al doorgelezen! Maar dat topic is ruim 4 jaar oud dus wellicht is het een en ander veranderd daar. Wanneer is de laatste keer dat jij daar hebt besteld? Nooit douanekosten of kapotte producten gehad?

Ben verder ook een beetje bang dat de GoPro om een of andere reden niet 100% goed is en dat ie dus niet helemaal waterdicht is :')
DavidTwentewoensdag 7 maart 2018 @ 18:13
quote:
10s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:55 schreef bobbernaut het volgende:
Hey lieverds, tijd niet gezien :)

Ik ben dus al een paar dagen onderzoek aan het plegen naar eglobalcentral, ze verkopen daar cameraspul en dergelijke voor een lager bedrag dan in Nederland. Ik wil graag een GoPro Hero 5 kopen, die is op eglobalcentral §229, en in de winkel §329, een aanzienlijk verschil dus.
Volgens verschillende sites zijn de meningen verdeeld, scam of niet, maarja dat zijn dan ook Henk & Ingrid die niet beter weten. Volgens Tweakers en FOK! is het wel een positieve site, maar die reacties stammen ook uit 2014.

Mijn vraag is, hebben jullie (recente) ervaringen met deze site?
Heb ruim een half jaar geleden een LG V20 gekocht bij ze. Alles tot volle tevredenheid. Betalen met PayPal scheelt al voor je gemoedsrust natuurlijk.
bobbernautwoensdag 7 maart 2018 @ 18:17
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:13 schreef DavidTwente het volgende:

[..]

Heb ruim een half jaar geleden een LG V20 gekocht bij ze. Alles tot volle tevredenheid. Betalen met PayPal scheelt al voor je gemoedsrust natuurlijk.
Ja! Doordat ik weet dat ik met Paypal kan betalen vertrouw ik de site wel iets meer, en mocht het fout gaan kan ik altijd een refund doen. Had jij geen gezeik met geopende pakketjes of douanekosten? En kloppen de serienummers ook?
DavidTwentewoensdag 7 maart 2018 @ 18:18
Geen geopende pakketjes en geen douanekosten. Lucky me.
MacorgaZwoensdag 7 maart 2018 @ 23:03
Wat is jullie ervaring met de ontvangsttijd bij Zapals de laatste tijd?
2-3 weken of 2-3 maanden of wat kan ik verwachten?
Thanks boys, xoxo de DX-topic oldbie :*
RobertNLdonderdag 8 maart 2018 @ 07:12
quote:
10s.gif Op woensdag 7 maart 2018 23:03 schreef MacorgaZ het volgende:
Wat is jullie ervaring met de ontvangsttijd bij Zapals de laatste tijd?
2-3 weken of 2-3 maanden of wat kan ik verwachten?
Thanks boys, xoxo de DX-topic oldbie :*
Tussen de 6 dagen en 2 maanden :P.
Meer en deel week week of twee.
Iemand91donderdag 8 maart 2018 @ 11:46
quote:
12s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:09 schreef dodge_911 het volgende:
Yep, idem hier, heel irritant.
Gelukkig, ligt het dus niet aan mij. :+
Heb daar overigens in de app geen last van...
ridselzaterdag 10 maart 2018 @ 08:23
Zijn er eigenlijk al deftige Sonos alternatieven ter beschikking bij de Chinese webshops?
eddepetfoktzaterdag 10 maart 2018 @ 11:28
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:13 schreef DavidTwente het volgende:

[..]

Heb ruim een half jaar geleden een LG V20 gekocht bij ze. Alles tot volle tevredenheid. Betalen met PayPal scheelt al voor je gemoedsrust natuurlijk.
Ik heb er twee keer een (Japanse) Kindle gekocht. Binnen een paar dagen in huis zonder douanekosten.
davedavyzondag 11 maart 2018 @ 21:29
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 11:46 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Gelukkig, ligt het dus niet aan mij. :+
Heb daar overigens in de app geen last van...
BIj Amazon heb ik vaak hetzelfde probleem. Misschien bewust ergens goed voor?
THEFXRmaandag 12 maart 2018 @ 18:37
Kwam deze review over goedkope zakmessen toevallig tegen, messen zijn besteld bij Gearbest.
eddepetfoktmaandag 12 maart 2018 @ 19:44
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 18:37 schreef THEFXR het volgende:
Kwam deze review over goedkope zakmessen toevallig tegen, messen zijn besteld bij Gearbest.
Leuke video. Dank voor het posten.
Noberdinsdag 13 maart 2018 @ 14:52
Zondag mijn eerste bestelling gedaan (Aliexpress) en het is al onderweg. Ben benieuwd.
Poepoogdinsdag 13 maart 2018 @ 22:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 14:52 schreef Nober het volgende:
Zondag mijn eerste bestelling gedaan (Aliexpress) en het is al onderweg. Ben benieuwd.
Ik denk iedereen met je,

spannund.
Noberwoensdag 14 maart 2018 @ 14:10
quote:
9s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 22:51 schreef Poepoog het volgende:

[..]

Ik denk iedereen met je,

spannund.
In dat geval.

Heb op maandag, en gisteren, nog een bestelling gedaan (niet bij dezelfde verkoper). Die van gisteren is al onderweg maar die van maandag nog niet. Ik weet niet waarom die van maandag nog niet "shipped" is. Hopelijk is dat voor vrijdag alsnog het geval er staat wel 'awaiting shipment'.

[ Bericht 3% gewijzigd door Nober op 14-03-2018 14:21:38 ]
dodge_911woensdag 14 maart 2018 @ 17:45
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 14:10 schreef Nober het volgende:

[..]

In dat geval.

Heb op maandag, en gisteren, nog een bestelling gedaan (niet bij dezelfde verkoper). Die van gisteren is al onderweg maar die van maandag nog niet. Ik weet niet waarom die van maandag nog niet "shipped" is. Hopelijk is dat voor vrijdag alsnog het geval er staat wel 'awaiting shipment'.
Als je nu eens zou vertellen wat je hebt besteld, dan hebben wij misschien ook nog wat aan je post, want aan posts dat je 'een bestelling' hebt geplaatst hebben we hier vrij weinig, imho.
Gun ons ook wat :p
THEFXRwoensdag 14 maart 2018 @ 19:07
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 14:10 schreef Nober het volgende:

[..]

In dat geval.

Heb op maandag, en gisteren, nog een bestelling gedaan (niet bij dezelfde verkoper). Die van gisteren is al onderweg maar die van maandag nog niet. Ik weet niet waarom die van maandag nog niet "shipped" is. Hopelijk is dat voor vrijdag alsnog het geval er staat wel 'awaiting shipment'.
normaal hebben ze 7 dagen om het te versturen en 60 totdat het aankomt ivm dispute.
en zoals dodge vraagt, wel benieuwd wat je besteld hebt.
Poepoogwoensdag 14 maart 2018 @ 19:27
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 14:10 schreef Nober het volgende:

[..]

In dat geval.

Heb op maandag, en gisteren, nog een bestelling gedaan (niet bij dezelfde verkoper). Die van gisteren is al onderweg maar die van maandag nog niet. Ik weet niet waarom die van maandag nog niet "shipped" is. Hopelijk is dat voor vrijdag alsnog het geval er staat wel 'awaiting shipment'.
Woh, moet hier bijkans aan het zuurstof. Gaat dit ook nog verfilmt worden toevallig?
Noberwoensdag 14 maart 2018 @ 19:37
quote:
12s.gif Op woensdag 14 maart 2018 17:45 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Als je nu eens zou vertellen wat je hebt besteld, dan hebben wij misschien ook nog wat aan je post, want aan posts dat je 'een bestelling' hebt geplaatst hebben we hier vrij weinig, imho.
Gun ons ook wat :p
Allemaal goedkoop spul, smartphonehoesjes, zonnebril en een pet met machinegeweerlogo.

Gaat dat nog extra kosten en/of problemen opleveren?

quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 19:07 schreef THEFXR het volgende:

[..]

normaal hebben ze 7 dagen om het te versturen en 60 totdat het aankomt ivm dispute.
en zoals dodge vraagt, wel benieuwd wat je besteld hebt.
39 dagen voor de smartphonehoesjes volgens de advertentie. Wat gebeurt er als ik het niet heb ontvangen binnen die aantal dagen?
relativitywoensdag 14 maart 2018 @ 20:24
Man o man. 11 dagen geleden een OnePLus 5t besteld bij geekbuying... Nog steeds niks verstuurd. Begin me er onderhand wel een beetje aan te storen.
Heeft iemand de oneplus 5t trouwens al in bezit?

[ Bericht 15% gewijzigd door relativity op 14-03-2018 20:31:02 ]
eddepetfoktdonderdag 15 maart 2018 @ 08:06
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 19:37 schreef Nober het volgende:

[..]

Allemaal goedkoop spul, smartphonehoesjes, zonnebril en een pet met machinegeweerlogo.

Gaat dat nog extra kosten en/of problemen opleveren?

[..]

39 dagen voor de smartphonehoesjes volgens de advertentie. Wat gebeurt er als ik het niet heb ontvangen binnen die aantal dagen?
Doorgaans moet je wachten tot 60 dagen en dan kan je een dispute aanmaken. Die wordt dan altijd in jouw voordeel beslist.

quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 20:24 schreef relativity het volgende:
Man o man. 11 dagen geleden een OnePLus 5t besteld bij geekbuying... Nog steeds niks verstuurd. Begin me er onderhand wel een beetje aan te storen.
Heeft iemand de oneplus 5t trouwens al in bezit?
Volgens mij staat er bij Geekbuying niet bij of het op voorraad is en dan kan je inderdaad tegen dit soort problemen aanlopen. Ik koop liever bij een webshop waar staat of het op voorraad is. Bij bijv. Dealextreme hebben ze MPV items die gegarandeerd binnen 24 uur worden verstuurd. Ook Gearbest is redelijk nauwkeurig met melden wanneer iets wordt verstuurd.
bobbernautvrijdag 16 maart 2018 @ 18:08
Nou jongens, zojuist een GoPro Hero 5 besteld op eglobalcentral, ben benieuwd :') Heb het verzekerd laten verzenden, ben benieuwd wat ik krijg als ik 'm uberhaupt krijgt :')
eddepetfoktvrijdag 16 maart 2018 @ 18:11
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 18:08 schreef bobbernaut het volgende:
Nou jongens, zojuist een GoPro Hero 5 besteld op eglobalcentral, ben benieuwd :') Heb het verzekerd laten verzenden, ben benieuwd wat ik krijg als ik 'm uberhaupt krijgt :')
Ik heb er meerdere keren besteld. Altijd goed gegaan. Hoe de aftersales is weet ik niet want die heb ik nog niet hoeven aan te spreken.
Nobervrijdag 16 maart 2018 @ 20:21
Die ene verkoper van mij gaat kennelijk op vrijdag pas al z'n pakketjes wegbrengen, wat een lamzak! }:|
THEFXRzaterdag 17 maart 2018 @ 00:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 20:21 schreef Nober het volgende:
Die ene verkoper van mij gaat kennelijk op vrijdag pas al z'n pakketjes wegbrengen, wat een lamzak! }:|
is zeker een kleine verkoper?
Noberzaterdag 17 maart 2018 @ 00:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 00:27 schreef THEFXR het volgende:

[..]

is zeker een kleine verkoper?
Nee Cora Wang is al drie jaar bezig en heeft zo'n 1600 beoordelingen in de laatste zes maanden.
Puntje013zaterdag 17 maart 2018 @ 09:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 20:21 schreef Nober het volgende:
Die ene verkoper van mij gaat kennelijk op vrijdag pas al z'n pakketjes wegbrengen, wat een lamzak! }:|
Als je snel je spullen wil hebben dan is china shopping niet de goede keuze.
mscholzaterdag 17 maart 2018 @ 09:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 00:27 schreef THEFXR het volgende:

[..]

is zeker een kleine verkoper?
gebeurd hier ook steeds vaker dat pakketjes pas op vrijdag worden opgepikt, zowel grote als kleinere verkopers
Metalfreakzaterdag 17 maart 2018 @ 11:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 00:27 schreef THEFXR het volgende:

[..]

is zeker een kleine verkoper?
Heb je wel eens grote Chinezen gezien dan? :P
THEFXRzaterdag 17 maart 2018 @ 13:02
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 09:52 schreef mschol het volgende:

[..]

gebeurd hier ook steeds vaker dat pakketjes pas op vrijdag worden opgepikt, zowel grote als kleinere verkopers
op ebay liegen ze dat ze het in 1 a 2 dagen verzenden op ali zijn ze eerlijker met 7 dagen.
bobbernautzaterdag 17 maart 2018 @ 15:32
Zozo, vannacht om 00:04 een mail gekregen met de info dat ze mijn pakket aan het inpakken zijn en dat ie binnenkort wordt verzonden :9 Ben benieuwd
Topicspacezaterdag 17 maart 2018 @ 17:24
Jeej, ik heb weer een pakketje wat al 2 weken bij de douane ligt, ik zou normaal een brief krijgen hierover maar die bleef ook weg. Al 5x contact gehad met PostNL en al 3x mijn informatie door moeten geven via de site. Voor de 6e x boos gedaan en nu starten ze een onderzoek want het zou na controle binnen 4 dagen geleverd moeten worden. T&T geeft aan dat ik bij moet betalen en het pakketje onderweg is naar een afhaal locatie (ook eentje die niet in mijn buurt is) maar 'bezorg moment nog niet bekend'. Gaat lekker daar....not! Stuur ik de Ali chinees een bericht om even op de hoogte te houden van deze rare manier van werken vanuit PostNL, antwoord die doodleuk met 'ja maar het kan 60 dagen duren, komt goed'. Ik vraag mij af of dit goed komt.

Dit besteld
mscholzaterdag 17 maart 2018 @ 17:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 13:02 schreef THEFXR het volgende:

[..]

op ebay liegen ze dat ze het in 1 a 2 dagen verzenden op ali zijn ze eerlijker met 7 dagen.
ach, vaak genoeg dat ze op ali zeggen: ja hij is verzonden..
tracking: Waiting for pickup.. :|W
THEFXRzaterdag 17 maart 2018 @ 17:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 17:24 schreef Topicspace het volgende:
Jeej, ik heb weer een pakketje wat al 2 weken bij de douane ligt, ik zou normaal een brief krijgen hierover maar die bleef ook weg. Al 5x contact gehad met PostNL en al 3x mijn informatie door moeten geven via de site. Voor de 6e x boos gedaan en nu starten ze een onderzoek want het zou na controle binnen 4 dagen geleverd moeten worden. T&T geeft aan dat ik bij moet betalen en het pakketje onderweg is naar een afhaal locatie (ook eentje die niet in mijn buurt is) maar 'bezorg moment nog niet bekend'. Gaat lekker daar....not! Stuur ik de Ali chinees een bericht om even op de hoogte te houden van deze rare manier van werken vanuit PostNL, antwoord die doodleuk met 'ja maar het kan 60 dagen duren, komt goed'. Ik vraag mij af of dit goed komt.

Dit besteld
ja, dat wordt bijbetalen 21% en 13 euro verzendkosten. anders stuur je terug dat je na 60 dagen gewoon een dispute aanmaakt.
eddepetfoktzaterdag 17 maart 2018 @ 22:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 17:53 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ja, dat wordt bijbetalen 21% en 13 euro verzendkosten. anders stuur je terug dat je na 60 dagen gewoon een dispute aanmaakt.
Waarom dispute aanmaken? Is toch probleem van de koper dat hij moet bijbetalen...
THEFXRzaterdag 17 maart 2018 @ 22:27
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 22:21 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Waarom dispute aanmaken? Is toch probleem van de koper dat hij moet bijbetalen...
als hij het niet krijgt
RobertNLzondag 18 maart 2018 @ 09:43
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 18:08 schreef bobbernaut het volgende:
Nou jongens, zojuist een GoPro Hero 5 besteld op eglobalcentral, ben benieuwd :') Heb het verzekerd laten verzenden, ben benieuwd wat ik krijg als ik 'm uberhaupt krijgt :')
Alleen garantie wat lastiger; vaak HK / CN modellen dus geen garantie via fabrikant hier. Maar verder een prima shop.

quote:
1s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 09:52 schreef mschol het volgende:

[..]

gebeurd hier ook steeds vaker dat pakketjes pas op vrijdag worden opgepikt, zowel grote als kleinere verkopers
Voordeel met Aliexpress standard shipping is dan wel dat ik het vaak al voor het volgende weekend binnen heb. Mij hoor je niet klagen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 17:24 schreef Topicspace het volgende:
Jeej, ik heb weer een pakketje wat al 2 weken bij de douane ligt, ik zou normaal een brief krijgen hierover maar die bleef ook weg. Al 5x contact gehad met PostNL en al 3x mijn informatie door moeten geven via de site. Voor de 6e x boos gedaan en nu starten ze een onderzoek want het zou na controle binnen 4 dagen geleverd moeten worden. T&T geeft aan dat ik bij moet betalen en het pakketje onderweg is naar een afhaal locatie (ook eentje die niet in mijn buurt is) maar 'bezorg moment nog niet bekend'. Gaat lekker daar....not! Stuur ik de Ali chinees een bericht om even op de hoogte te houden van deze rare manier van werken vanuit PostNL, antwoord die doodleuk met 'ja maar het kan 60 dagen duren, komt goed'. Ik vraag mij af of dit goed komt.

Dit besteld
Kan even duren; dan schatten ze inderdaad de waarde uiteindelijk zelf. Bij PostNL kunnen ze namelijk wel zien of er een brief is verzonden of niet. Maar dat lijkt dus het geval.

Afhaalpunt verweg als in 10-20-100 KM en staat het pakketje wel op je naam. Ben ook wel eens slachtoffer geweest van een mixup in traceernummers met iemand anders uit Nederland :P
rene90zondag 18 maart 2018 @ 09:45
Oh ja, iemand nog behoefte wat te winnen :D?

Prijzen liggen hier naast me dus geen douanekosten ^O^
CHI / [Gearbest] WIN! Xiaomi 5X, een tablet of Xiaomi WIFI router!
Joosie200zondag 18 maart 2018 @ 11:47
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 09:45 schreef rene90 het volgende:
Oh ja, iemand nog behoefte wat te winnen :D?

Prijzen liggen hier naast me dus geen douanekosten ^O^
CHI / [Gearbest] WIN! Xiaomi 5X, een tablet of Xiaomi WIFI router!
Die router lijkt me wel geinig ^O^
Topicspacezondag 18 maart 2018 @ 12:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 17:53 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ja, dat wordt bijbetalen 21% en 13 euro verzendkosten. anders stuur je terug dat je na 60 dagen gewoon een dispute aanmaakt.
Ja ik moet 28,- bij betalen geen probleem hoor, dat maakt mij echt niet uit.

quote:
1s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 22:21 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Waarom dispute aanmaken? Is toch probleem van de koper dat hij moet bijbetalen...
De dispute maak ik pas aan als ik het echt niet krijg.

Maar ik lees hier mensen die spulletjes van Ali al binnen een week hebben, hoe dan? Ik moet standaard 6 weken wachten voordat ik iets krijg.
THEFXRzondag 18 maart 2018 @ 12:18
zijn hier mensen die gebruik maken van Honey? dat is een online kortingsbonnen zoeker
eddepetfoktzondag 18 maart 2018 @ 12:29
quote:
0s.gif [b]Op zondag 18 maart 2018 12:11 schreef [url=http://forum.fok.nl/user/profile/359366]To


Maar ik lees hier mensen die spulletjes van Ali al binnen een week hebben, hoe dan? Ik moet standaard 6 weken wachten voordat ik iets krijg.
Ligt er misschien aan wat voor artikelen je koopt. Maar ik koop van alles van telefoonhoesjes tot sokken en het doet er nooit langer dan drie weken over. En inderdaad soms zelfs 7 of 8 dagen.
En ik kies eigenlijk altijd de goedkoopste verkoper uit en kijk meestal niet naar de ratings, behalve als ik iets duurder dan 20 euro koop.

Ik hoor ook veel mensen klagen over de lange verzendtijd van Gearbest, maar ik kies daar zo mogelijk Bpost en dan ligt het altijd binnen 2 weken op de mat. Andere verzendmethoden duren vaak langer.
Iemand91zondag 18 maart 2018 @ 16:50
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 09:45 schreef rene90 het volgende:
Oh ja, iemand nog behoefte wat te winnen :D?

Prijzen liggen hier naast me dus geen douanekosten ^O^
CHI / [Gearbest] WIN! Xiaomi 5X, een tablet of Xiaomi WIFI router!
Die router heeft alleen een Chinese interface dus je zult alles met de app moeten doen of alles via Google Translate.

Daarnaast zijn er tekenen/is aangetoond dat Xiaomi al het netwerkverkeer via Chinese servers laat lopen.
Zou er daarom meteen custom firmware opzetten (OpenWRT, Padavan o.i.d.)
Helaas wilde mijn 3G router nooit werken dus die ligt nu te verstoffen.
dodge_911zondag 18 maart 2018 @ 19:17
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 12:18 schreef THEFXR het volgende:
zijn hier mensen die gebruik maken van Honey? dat is een online kortingsbonnen zoeker
Yep, werkt wel goed, probeert een aantal coupon codes voor je voor 't grootste voordeel...
Bij Banggood werkte het direct, bij Gearbest moet je via een soort van cashback werken...

[ Bericht 7% gewijzigd door dodge_911 op 18-03-2018 19:24:00 ]
THEFXRmaandag 19 maart 2018 @ 22:56
Net weer eens een paypal geschil aangemaakt, die gast was al 2 weken aan het vertragen. als je dan vraagt wat is je paypal adres, dan was ik het zat. Hij weet dat gewoon toen ik hem betaalde.
Noberdinsdag 20 maart 2018 @ 01:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 20:21 schreef Nober het volgende:
Die ene verkoper van mij gaat kennelijk op vrijdag pas al z'n pakketjes wegbrengen, wat een lamzak! }:|
Nu is dit pakketje de andere gepasseerd terwijl die 2-3 dagen achterstand had. _O-
bobbernautdinsdag 20 maart 2018 @ 11:42
Jaja mijn GoPro is verzonden! Nou ja verzonden, hij wacht nu ergens in HK om verzonden te worden, hoop dat ik 'm deze week nog krijg :)

-edit-

Hatsa en nu is ie door de douane in Heston heen, maar volgens de officiŽle DHL tracking is ie nog niet eens binnen bij DHL :') Waarschijnlijk duurt dat even qua updaten

[ Bericht 38% gewijzigd door bobbernaut op 21-03-2018 12:46:30 ]
Topicspacedonderdag 22 maart 2018 @ 10:09
Woei mijn pakketje is gisteren door de douane vrijgegeven en ik heb hem! Moest 28,- bij betalen (pakketje was 77,-) en dan nog is hij goedkoper dan dat ik hem in NL zou kopen. Die lange levertijd...tja dat is dan weer een ander verhaal.

(al twijfel ik nu wel of ik hem nog een x ga bestellen of hem toch binnen de EU koop, want ik wilde er eigenlijk 2)
Noberdonderdag 22 maart 2018 @ 17:49
Vorige week maandag besteld, vrijdag verstuurd en vandaag ontvangen. En dat voor nog geen §5!

De andere twee bestellingen zijn nog aan het vliegen, waarvan een al sinds zondag. 🛫
dodge_911donderdag 22 maart 2018 @ 20:54
Heren, dat jullie blij zijn met jullie pakje, is leuk...
Maar maak ons dan ook 'n beetje blij door te vertellen wat er inzit, want statusupdates zijn boring as hell. Just my two cents.
eddepetfoktdonderdag 22 maart 2018 @ 21:54
quote:
12s.gif Op donderdag 22 maart 2018 20:54 schreef dodge_911 het volgende:
Heren, dat jullie blij zijn met jullie pakje, is leuk...
Maar maak ons dan ook 'n beetje blij door te vertellen wat er inzit, want statusupdates zijn boring as hell. Just my two cents.
Helemaal mee eens, maar dat heb je vorige week ook al tegen hem gezegd. Helemaal niet erg hoor @Nober, als je enthousiast ben over je eerste China aankoop, maar 4 berichten over de verzending is inderdaad een beetje saai. Zeker voor Dodge die al duizenden bestellingen heeft gedaan :>
Dit is een goed topic voor mensen die persť de verzendgegevens van hun pakje kenbaar willen maken; https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1820279/last

En tegen @Topicspace zou ik willen zeggen; verdiep je eens in verzendmethoden waarmee je geen douanekosten hoeft te betalen. Bijvoorbeeld door een verzekering te nemen (LITB,DX, shops met with warehouse) of laten verzenden via Priority direct(BG,GB). Scheelt je een hoop geld!

[ Bericht 7% gewijzigd door eddepetfokt op 22-03-2018 22:00:06 ]
dodge_911donderdag 22 maart 2018 @ 21:58
quote:
1s.gif Op donderdag 22 maart 2018 21:54 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Helemaal mee eens, maar dat heb je vorige week ook al tegen hem gezegd. Helemaal niet erg hoor Nober, als je enthousiast ben over je eerste China aankoop, maar 4 berichten over de verzending is inderdaad een beetje saai. Zeker voor Dodge die al duizenden bestellingen heeft gedaan :>
Dit is een goed topic voor mensen die persť de verzendkosten deeg van hun pakje kenbaar willen maken; https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1820279/last
Alsof ik dat kan onthouden :D 1000'en is erover :) Zeker de laatste jaren met het reviewen bestel ik zelf nog erg weinig, tenzij de occasionele powerbank of kabel die iemand me vraagt.
Ik zie een nieuwe post in dit topic, klik erg happy op de link, en dan is het weer een statusupdate :)
mscholdonderdag 22 maart 2018 @ 21:59
2 dash charge kabeltjes van 150cm op ali besteld, binnen 2 weken in huis en ze lijken ook nog echt te zijn, tegen een fractie van de normale kosten (3 of 5$ betaald p/s terwijl ze normaal §20+ zijn)
eddepetfoktdonderdag 22 maart 2018 @ 22:02
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2018 21:59 schreef mschol het volgende:
2 dash charge kabeltjes van 150cm op ali besteld, binnen 2 weken in huis en ze lijken ook nog echt te zijn, tegen een fractie van de normale kosten (3 of 5$ betaald p/s terwijl ze normaal §20+ zijn)
@mschol misschien dat jij ons en zeker Dodge kunt verblijden met een linkje naar je aankoop. Dan hebben we er ook nog wat aan. Zie ook de paar posts hierboven.....
mscholdonderdag 22 maart 2018 @ 22:06
quote:
1s.gif Op donderdag 22 maart 2018 22:02 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

@mschol misschien dat jij ons en zeker Dodge kunt verblijden met een linkje naar je aankoop. Dan hebben we er ook nog wat aan. Zie ook de paar posts hierboven.....
https://www.aliexpress.co(...)lus/32813703951.html

mijn OP3 start iig netjes een dash charge met de originele lader (wat kennelijk bij nepkabels niet zo is..)
revpolenvrijdag 23 maart 2018 @ 00:22
Zo deze China shopper leeft ook nog.. :P
Laatste tijd hebben wij ( vrienden groep en ik :P )
Een boardspellen verslaving! Allemaal van ali :)
Carcassonne, love letters, sushi go, coup, weerwolven, en het leukste spel... secret hitler!
:) op YouTube staan de spellen voor uitleg en het kost geen drol :)
N22vrijdag 23 maart 2018 @ 01:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 00:22 schreef revpolen het volgende:
Zo deze China shopper leeft ook nog.. :P
Laatste tijd hebben wij ( vrienden groep en ik :P )
Een boardspellen verslaving! Allemaal van ali :)
Carcassonne, love letters, sushi go, coup, weerwolven, en het leukste spel... secret hitler!
:) op YouTube staan de spellen voor uitleg en het kost geen drol :)
Zijn dat originele spellen? :P
revpolenvrijdag 23 maart 2018 @ 02:17
quote:
10s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 01:48 schreef N22 het volgende:

[..]

Zijn dat originele spellen? :P
As het namaak is... dan is het wel hele goeie! En secret hitler is volgens mij officieeel nooit uitgegeven..
bobbernautvrijdag 23 maart 2018 @ 07:58
Mijn tracking geeft nu aan "sorted with notification", wat houdt dit in? Moet ik bijbetalen? :(
marco_sirevrijdag 23 maart 2018 @ 14:21
quote:
9s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 07:58 schreef bobbernaut het volgende:
Mijn tracking geeft nu aan "sorted with notification", wat houdt dit in? Moet ik bijbetalen? :(
Shit man, dat is niet best die status van jou.....
THEFXRvrijdag 23 maart 2018 @ 14:59
quote:
9s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 07:58 schreef bobbernaut het volgende:
Mijn tracking geeft nu aan "sorted with notification", wat houdt dit in? Moet ik bijbetalen? :(
nee, pas als je een brief krijgt
THEFXRvrijdag 23 maart 2018 @ 15:55
Op alie zijn ze wel lastig, item na 60 dagen niet ontvangen, dus beroep gedaan op buyers protection. die verkoper weigert het gewoon, no refund or resolution, zegt gewoon blijf maar lekker nog langer wachten.
bobbernautvrijdag 23 maart 2018 @ 16:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 15:55 schreef THEFXR het volgende:
Op alie zijn ze wel lastig, item na 60 dagen niet ontvangen, dus beroep gedaan op buyers protection. die verkoper weigert het gewoon, no refund or resolution, zegt gewoon blijf maar lekker nog langer wachten.
Met paypal betaald?
THEFXRvrijdag 23 maart 2018 @ 16:47
quote:
10s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 16:20 schreef bobbernaut het volgende:

[..]

Met paypal betaald?
dat hebben ze op alie niet, alleen cc of ideal
bobbernautvrijdag 23 maart 2018 @ 17:14
Helemaal top, iemand heeft mijn pakket aangenomen en getekend, ik bel DHL en die zegt dat ie is getekend door mij, terwijl ik helemaal niks heb. Met een Nederlandse webshop valt nog te bellen maar dit is een Chinese webshop, en DHL doet geen kut behalve een onderzoek instellen (aka niks).

Paypal claim wordt ook lastig aangezien het pakket is aangekomen en getekend, wat nu?
marco_sirevrijdag 23 maart 2018 @ 17:31
quote:
15s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 17:14 schreef bobbernaut het volgende:
Helemaal top, iemand heeft mijn pakket aangenomen en getekend, ik bel DHL en die zegt dat ie is getekend door mij, terwijl ik helemaal niks heb. Met een Nederlandse webshop valt nog te bellen maar dit is een Chinese webshop, en DHL doet geen kut behalve een onderzoek instellen (aka niks).

Paypal claim wordt ook lastig aangezien het pakket is aangekomen en getekend, wat nu?
huh? dat klinkt echt niet goed.....is het niet getekend op een afleverpunt? of bij de buren?

ik heb ook ooit een onderzoek laten starten door DHL en binnen 2 dagen had ik mijn pakket terug dus ik hoop dat dat ook zo bij jou gaat!!
THEFXRvrijdag 23 maart 2018 @ 17:41
quote:
15s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 17:14 schreef bobbernaut het volgende:
Helemaal top, iemand heeft mijn pakket aangenomen en getekend, ik bel DHL en die zegt dat ie is getekend door mij, terwijl ik helemaal niks heb. Met een Nederlandse webshop valt nog te bellen maar dit is een Chinese webshop, en DHL doet geen kut behalve een onderzoek instellen (aka niks).

Paypal claim wordt ook lastig aangezien het pakket is aangekomen en getekend, wat nu?
aangifte van fraude bij DHL doen
Metalfreakvrijdag 23 maart 2018 @ 17:46
quote:
15s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 17:14 schreef bobbernaut het volgende:
Helemaal top, iemand heeft mijn pakket aangenomen en getekend, ik bel DHL en die zegt dat ie is getekend door mij, terwijl ik helemaal niks heb. Met een Nederlandse webshop valt nog te bellen maar dit is een Chinese webshop, en DHL doet geen kut behalve een onderzoek instellen (aka niks).

Paypal claim wordt ook lastig aangezien het pakket is aangekomen en getekend, wat nu?
Bij DHL de handtekening opvragen, wellicht dat die meer duidelijkheid geeft.
BadderHaringvrijdag 23 maart 2018 @ 17:56
Ik heb hetzelfde ooit gehad bij Postnl. Informeren bij de webshop leverde op dat het product al weer bij hun terug was na een fout van de lokale leverancier (lees Postnl).

Postnl denkt overigens nog steeds (2 maanden later) dat het product bij hun in een locatie is en is er van overtuigd dat het nog een keer opduikt. Hun onderzoek loopt nog steeds.

Webshop heeft overigens keurig een resend gedaan en ik heb het product al lang in huis. Uit pure ;') heb ik dat Postnl niet meer laten weten. Wat een kneuzen.
Topicspacezaterdag 24 maart 2018 @ 09:07
quote:
1s.gif Op donderdag 22 maart 2018 21:54 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Helemaal mee eens, maar dat heb je vorige week ook al tegen hem gezegd. Helemaal niet erg hoor @Nober, als je enthousiast ben over je eerste China aankoop, maar 4 berichten over de verzending is inderdaad een beetje saai. Zeker voor Dodge die al duizenden bestellingen heeft gedaan :>
Dit is een goed topic voor mensen die persť de verzendgegevens van hun pakje kenbaar willen maken; https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1820279/last

En tegen @Topicspace zou ik willen zeggen; verdiep je eens in verzendmethoden waarmee je geen douanekosten hoeft te betalen. Bijvoorbeeld door een verzekering te nemen (LITB,DX, shops met with warehouse) of laten verzenden via Priority direct(BG,GB). Scheelt je een hoop geld!
Ik kon het apparaatje nergens anders vinden daarom had ik hem op Ali besteld.
Ik bestelde een draadloze microfoon waarbij ik geen zend vergunning hoef te hebben of een heel systeem om te ontvangen. Ik kan dit aansluiten op mijn telefoon (ik help iemand met 'vloggen') die in een DJI Osmo Mobile zit en heb het geluid direct onder het filmpje staan. Hoef ik ook niet moeilijk te editten omdat het allemaal een beetje 'voor de lol' is. Maar tnx voor de tip!
mscholzaterdag 24 maart 2018 @ 09:15
quote:
15s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 17:14 schreef bobbernaut het volgende:
Helemaal top, iemand heeft mijn pakket aangenomen en getekend, ik bel DHL en die zegt dat ie is getekend door mij, terwijl ik helemaal niks heb. Met een Nederlandse webshop valt nog te bellen maar dit is een Chinese webshop, en DHL doet geen kut behalve een onderzoek instellen (aka niks).

Paypal claim wordt ook lastig aangezien het pakket is aangekomen en getekend, wat nu?
dhl de boel laten onderzoeken, ze doen echt niet niks
bobbernautzaterdag 24 maart 2018 @ 11:03
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 17:31 schreef marco_sire het volgende:

[..]

huh? dat klinkt echt niet goed.....is het niet getekend op een afleverpunt? of bij de buren?

ik heb ook ooit een onderzoek laten starten door DHL en binnen 2 dagen had ik mijn pakket terug dus ik hoop dat dat ook zo bij jou gaat!!
Ik woon in een studentenhuis met een soort receptie, er was niemand van de receptie aanwezig om het pakket aan te nemen.. Misschien dat er een briefje in de bus is gedaan, maar dat kan ik maandag pas weten omdat dan de receptie weer aanwezig is..

quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 17:41 schreef THEFXR het volgende:

[..]

aangifte van fraude bij DHL doen
Ja daar dacht ik ook aan, die kut die ik gister aan de lijn had zei dat het pakket is afgeleverd op het adres en is getekend door bobbernaut, dus ik zeg tegen haar dat ik niks heb ontvangen op mijn adres en ik dat niet getekend heb en het ook niet mijn handtekening is.. Snapte ze niet.. Gelukkig woon ik tegenover het politiebureau

quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 17:46 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Bij DHL de handtekening opvragen, wellicht dat die meer duidelijkheid geeft.
Kan ik bij mijn track & trace zien, een soort halve W met een streep erdoorheen, totaal niet mijn handtekening..

quote:
1s.gif Op zaterdag 24 maart 2018 09:15 schreef mschol het volgende:

[..]

dhl de boel laten onderzoeken, ze doen echt niet niks
Ik hoop gewoon dat ik mijn pakketje zo snel mogelijk en ONGEOPEND terug krijg, het gaat om een GoPro en er wonen hier allemaal studenten, die denken ook ff makkelijk geld cashen

-edit-

Net gebeld met DHL, die kunnen alleen pas een onderzoek starten als de verkoper dat aangeeft oid, denk niet dat een Chinese verkoper erachteraan gaat..

[ Bericht 2% gewijzigd door bobbernaut op 24-03-2018 11:12:58 ]
mscholzaterdag 24 maart 2018 @ 11:15
quote:
15s.gif Op zaterdag 24 maart 2018 11:03 schreef bobbernaut het volgende:

-edit-

Net gebeld met DHL, die kunnen alleen pas een onderzoek starten als de verkoper dat aangeeft oid, denk niet dat een Chinese verkoper erachteraan gaat..
Tuurlijk gaan ze er wel achteraan, kan ze klanten kosten als ze dat niet doen.
bobbernautzaterdag 24 maart 2018 @ 11:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2018 11:15 schreef mschol het volgende:

[..]

Tuurlijk gaan ze er wel achteraan, kan ze klanten kosten als ze dat niet doen.
Eglobalcentral staat er wel bekend om dat ze standaard klantenservicemailtjes hebben
defokkingfokerzaterdag 24 maart 2018 @ 19:53
Bestaat er ook een langere versie van de Yeelight LED-strip? Op banggood vind ik alleen de 2m versie maar heb een 3 en een 6 meter versie nodig ;(

Of bestaan er andere betrouwbare (goedkope :P ) alternatieven? Heb namelijk goede ervaringen met Xiaomi. Wil de strips wel met mn telefoon kunnen bedienen
Chuneeszondag 25 maart 2018 @ 19:52
iemand ervaring met auto velgen uit china bestellen?

[ Bericht 84% gewijzigd door Chunees op 25-03-2018 20:21:31 ]
Metalfreakzondag 25 maart 2018 @ 21:39
quote:
0s.gif Op zondag 25 maart 2018 19:52 schreef Chunees het volgende:
iemand ervaring met auto velgen uit china bestellen?
Nee, maar shipping is erg duur en ik maak me altijd ook een beetje zorgen om de kwaliteit...

Anders zou ik graag een setje Lexus Lfa style velgen willen, maar het houdt me toch tegen.
Splackavellie02maandag 26 maart 2018 @ 11:08
quote:
15s.gif Op zaterdag 24 maart 2018 11:16 schreef bobbernaut het volgende:

[..]

Eglobalcentral staat er wel bekend om dat ze standaard klantenservicemailtjes hebben
En GEEN service verlenen. Ik zou deze shop mijden als de pest.
bobbernautmaandag 26 maart 2018 @ 11:33
quote:
1s.gif Op maandag 26 maart 2018 11:08 schreef Splackavellie02 het volgende:

[..]

En GEEN service verlenen. Ik zou deze shop mijden als de pest.
Had ze een mailtje gestuurd waar ik expliciet in vermeld dat ik mijn pakket NIET heb ontvangen, zeggen ze dat ze blij zijn dat ik m'n pakket heb ontvangen :')

Paypal claim dan maar
Majestymaandag 26 maart 2018 @ 11:39
quote:
10s.gif Op maandag 26 maart 2018 11:33 schreef bobbernaut het volgende:

[..]

Had ze een mailtje gestuurd waar ik expliciet in vermeld dat ik mijn pakket NIET heb ontvangen, zeggen ze dat ze blij zijn dat ik m'n pakket heb ontvangen :')

Paypal claim dan maar
Het is inmiddels maandag, nog geen briefje gevonden bij de receptie?
Misschien de handtekening van DHL nog bij de receptie laten zien? Uit mijn ervaring met DHL kun je wel ver komen met zo'n onderzoek hoor. In principe mooi dat Eglobalservice in ieder geval geleverd heeft, is het uiteindelijk een Nederlands bedrijft die de boel verpest :p.
Splackavellie02maandag 26 maart 2018 @ 11:41
quote:
10s.gif Op maandag 26 maart 2018 11:33 schreef bobbernaut het volgende:

[..]

Had ze een mailtje gestuurd waar ik expliciet in vermeld dat ik mijn pakket NIET heb ontvangen, zeggen ze dat ze blij zijn dat ik m'n pakket heb ontvangen :')

Paypal claim dan maar
Heb ik ook gedaan, uiteindelijk mijn geld terug gekregen na lang heen en weer mailen met Paypal.

Krijg ik een paar maanden later doodleuk een betalingsherinnering van ze. Of ik even wil aftikken.
bobbernautmaandag 26 maart 2018 @ 12:12
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2018 11:39 schreef Majesty het volgende:

[..]

Het is inmiddels maandag, nog geen briefje gevonden bij de receptie?
Misschien de handtekening van DHL nog bij de receptie laten zien? Uit mijn ervaring met DHL kun je wel ver komen met zo'n onderzoek hoor. In principe mooi dat Eglobalservice in ieder geval geleverd heeft, is het uiteindelijk een Nederlands bedrijft die de boel verpest :p.
Ja precies, DHL raadde mij aan om de verkoper te contacteren maar ik had zoiets van dat eglobal wel gewoon geleverd had maar DHL het verpestte.

Anyways, net mijn GoPro opgehaald, miscommunicatie tussen DHL en de receptie, DHL tekent dus zelf voor mijn pakket om 'm vervolgens in een soort brievenbus te gooien, beetje raar gedoe allemaal.. Pakket van §240 in een brievenbus..

quote:
1s.gif Op maandag 26 maart 2018 11:41 schreef Splackavellie02 het volgende:

[..]

Heb ik ook gedaan, uiteindelijk mijn geld terug gekregen na lang heen en weer mailen met Paypal.

Krijg ik een paar maanden later doodleuk een betalingsherinnering van ze. Of ik even wil aftikken.
Nja heb m nu binnen dus als het goed is is er geen probleem
Jonmenmaandag 26 maart 2018 @ 14:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2018 19:53 schreef defokkingfoker het volgende:
Bestaat er ook een langere versie van de Yeelight LED-strip? Op banggood vind ik alleen de 2m versie maar heb een 3 en een 6 meter versie nodig ;(

Of bestaan er andere betrouwbare (goedkope :P ) alternatieven? Heb namelijk goede ervaringen met Xiaomi. Wil de strips wel met mn telefoon kunnen bedienen
Tuurlijk ken ik nog een ander (veel) goedkoper alternatief.
Je enige voorwaarde is bedienbaar met telefoon? De manier waarop maakt niet veel uit?
Er zijn namelijk nog veel andere dingen dat iemand moet weten voor we je het beste advies kunnen voorleggen.

Dan presenteer ik je (ik neem nu RGB+CCT = RGBWWW) - waarom zou je voor minder gaan tegenwoordig):
Controller
https://www.aliexpress.co(...)LED/32656897157.html?

Wifi box
https://www.aliexpress.co(...)6045_1887947754.html?

Ledstrip
https://www.aliexpress.co(...)-CW/32839614476.html?

(RGB ledstrip + dual white ledstrip komt goedkoper uit, kan je ook voor kiezen).

Of gewoon een RGBW controller + RGBW(W) ledstrip. Of RGB controller + RGB ledstrip. Of....
THEFXRmaandag 26 maart 2018 @ 16:13
quote:
10s.gif Op maandag 26 maart 2018 11:33 schreef bobbernaut het volgende:

[..]

Had ze een mailtje gestuurd waar ik expliciet in vermeld dat ik mijn pakket NIET heb ontvangen, zeggen ze dat ze blij zijn dat ik m'n pakket heb ontvangen :')

Paypal claim dan maar
aah, inmiddels ontvangen, wel een klacht indienen bij DHL, he
bobbernautmaandag 26 maart 2018 @ 16:46
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2018 16:13 schreef THEFXR het volgende:

[..]

aah, inmiddels ontvangen, wel een klacht indienen bij DHL, he
Jaa! Ding is nu aan het opladen. DHL gaat sowieso niks met die klacht doen, ik laat voortaan mijn dure spullen thuisthuis bezorgen ipv hier
Iemand91maandag 26 maart 2018 @ 16:51
Ben bezig met het samenstellen van een PC voor iemand, moet eind april klaar zijn.
Krijgt 2 schermen, maar de exacte monitoren zijn nog niet bekend en exacte moederbord ook niet (ligt eraan of de nieuwe goedkopere Intel borden dan leverbaar zijn).

Bij de schermen worden niet de juiste kabels meegeleverd (hooguit HDMI, VGA of DVI-D) maar ik moet ook verloopkabels hebben.
Aangezien ik de juiste combinatie van moederbord/schermen nog niet weet en dergelijke kabels met verschillende connectors in NL voor de hoofdprijs weggaan; maar een aantal op Aliexpress bestellen:

- HDMI -> HDMI
- HDMI -> DVI-D
- DVI-D -> DVI-D

En/of een HDMI -> DVI-D adapter.
Je hebt echt 1000 verschillende aansluitmogelijkheden, heb het mezelf wel lekker lastig gemaakt. :+
badschaapdinsdag 27 maart 2018 @ 17:16
Helaas mijn bluetooth box is overleden :')

Iemand hier nog een idee voor een bluetooth box die best hard kan en wel tegen een stootje kan voor +- 70 euro?
Metalfreakdinsdag 27 maart 2018 @ 19:10
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2018 16:51 schreef Iemand91 het volgende:
Ben bezig met het samenstellen van een PC voor iemand, moet eind april klaar zijn.
Krijgt 2 schermen, maar de exacte monitoren zijn nog niet bekend en exacte moederbord ook niet (ligt eraan of de nieuwe goedkopere Intel borden dan leverbaar zijn).

Bij de schermen worden niet de juiste kabels meegeleverd (hooguit HDMI, VGA of DVI-D) maar ik moet ook verloopkabels hebben.
Aangezien ik de juiste combinatie van moederbord/schermen nog niet weet en dergelijke kabels met verschillende connectors in NL voor de hoofdprijs weggaan; maar een aantal op Aliexpress bestellen:

- HDMI -> HDMI
- HDMI -> DVI-D
- DVI-D -> DVI-D

En/of een HDMI -> DVI-D adapter.
Je hebt echt 1000 verschillende aansluitmogelijkheden, heb het mezelf wel lekker lastig gemaakt. :+
Vergeet je Displayport niet? ;)
Iemand91dinsdag 27 maart 2018 @ 19:14
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 maart 2018 19:10 schreef Metalfreak het volgende:
Vergeet je Displayport niet? ;)
Veel moederborden hebben geen DP uit.
En je kunt niet van HDMI/DVI-D naar DP gaan, alleen andersom.

Denk dat ik voor Dell schermen ga; die hebben alleen DP, HDMI en VGA dus ik hoef alleen maar om HDMI en DVI-D te denken.
psycoxldinsdag 27 maart 2018 @ 20:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 00:22 schreef revpolen het volgende:
Zo deze China shopper leeft ook nog.. :P
Laatste tijd hebben wij ( vrienden groep en ik :P )
Een boardspellen verslaving! Allemaal van ali :)
Carcassonne, love letters, sushi go, coup, weerwolven, en het leukste spel... secret hitler!
:) op YouTube staan de spellen voor uitleg en het kost geen drol :)
Heb je exploding kittens al geprobeerd? Die is op aanraden van iemand op het forum hier nu favoriet. Via zapals voor een paar euro gekocht.

En secret hitler is toch geen bordspel

[ Bericht 1% gewijzigd door psycoxl op 27-03-2018 20:34:14 ]
THEFXRwoensdag 28 maart 2018 @ 14:01
Hebben jullie nog suggesties voor goedkope gadgets?
er is een grote sale gaande op aliexpress.
BillsGatewoensdag 28 maart 2018 @ 14:29
Sale is een groot woord, aldus de buren:
quote:
Deze Aliexpress Anniversary sale is voor mij niet goed uitgepakt. Ik had enkele zaken in mijn mandje zitten en wil heb gewacht tot vandaag met kopen omdat alles dan goedkoper zou zijn. De sale-prijzen staan er immers bij. Kijk ik vanochtend, ben ik 7 euro duurder uit! Slechts 3 items waren cheaper, de rest had ůf ineens hoge verzendkosten (hier al eerder benoemd) of had simpelweg een hogere prijs.

Daarnaast staat er soms een sale-prijs bij een product. Maar zodra je deze in het mandje doet, is het toch duurder!
shiznutswoensdag 28 maart 2018 @ 14:37
Vergeet by AliExpress niet om mobile te kopen, saves ya some ca$heroos.
Paar dingen die mij wel geinig leken...

[Upgraded]Anker SoundBuds Slim+ ~ https://www.aliexpress.co(...)oof/32839818779.html
WSKEN USB type c cable ~ https://www.aliexpress.co(...)ble/32847954564.html
FiiO K1 Headphone Amplifier & DAC ~ https://www.aliexpress.co(...)ier/32588504986.html
FiiO A1 Headphone Amplifier ~ https://www.aliexpress.co(...)ier/32683540739.html
LONGET WiFi International Travel Power Adapter ~ https://www.aliexpress.co(...)sal/32834225178.html

Zo'n Meenova Dash G3 is ook wel een nice ding: https://www.aliexpress.co(...)Text=Meenova+Dash+G3 en de Suntrsi flash drive is ook wel hendig sjiek: https://www.aliexpress.co(...)ive/32748417889.html .
Verder, is altijd wel geinig om bij Orico, UGreen, McDodo, WSKEN, ROCK, VINSIC et cetera een kijkje te nemen. Telesin als je nog wat GoPro accessoires wilt. Caden voor camertassen. Zomei voor lensfilters.
Joosie200woensdag 28 maart 2018 @ 15:36
Ik heb een Qshave scheermes imitatie van de Merkur Future (kost hier §70 of meer) op de kop getikt voor §3,75 :7 Dure tijden hoor :o https://m.nl.aliexpress.com/item/32791325508.html met $4 coupon die te gebruiken was :+
Iemand91woensdag 28 maart 2018 @ 16:28
Heb niet op kortingen gelet maar hier 2x HDMI-HDMI, 1x HDMI-DVI en 1x DVI-DVI kabels besteld van elk 3 meter lang.
Hopelijk voor eind april binnen. O-)

Toch weer eindelijk wat Chinese pakketjes deze kant op. :+
NameUnknownwoensdag 28 maart 2018 @ 19:21
quote:
10s.gif Op maandag 26 maart 2018 12:12 schreef bobbernaut het volgende:

[..]

Ja precies, DHL raadde mij aan om de verkoper te contacteren maar ik had zoiets van dat eglobal wel gewoon geleverd had maar DHL het verpestte.

Anyways, net mijn GoPro opgehaald, miscommunicatie tussen DHL en de receptie, DHL tekent dus zelf voor mijn pakket om 'm vervolgens in een soort brievenbus te gooien, beetje raar gedoe allemaal.. Pakket van §240 in een brievenbus..

[..]

Nja heb m nu binnen dus als het goed is is er geen probleem
Hier stond een pakket achter een klein bloempotje... tnxs DHL dat ik niet naar een afhaaldepot hoefde ... not dus. :(
ohengdonderdag 29 maart 2018 @ 00:04
Misschien een tip voor jullie: https://www.zapals.com/freebies.html
Deze "gratis" deals veranderen dagelijks, maar hier staan alle oude deals. En sommigen doen het nog/weer. Zitten mischien wat geinige kabeltjes, lampjes of prullaria tussen.

Die Aliexpress Sale is ook lekker: al mijn bestellingen van de afgelopen weken zijn nu 1 tot 7 cent goedkoper. _O-

Dit is trouwens wel een mooi USB lampje: https://nl.aliexpress.com(...)ght/32760991831.html
Door hem aan te raken kun je het licht dimmen, en hij kan op beide manieren in een USB slot.

[ Bericht 47% gewijzigd door oheng op 29-03-2018 00:16:54 ]
Eric_Cantonadonderdag 29 maart 2018 @ 09:17
Na 2 langere ritten met navigatie, ben ik klaar met m'n oude lader. Hij laadt m'n telefoon niet meer op en zit ook niet goed in m'n telefoon.

Ik ben dus op zoek naar 'n goede, snelle autolader voor m'n Oneplus. Usb-c als er al 'n kabel aan zit. Liever geen verloopstukjes, dat heb ik nu en werkt niet echt. Zitten twijfelen of 'n originele lader van OP de moeite waard is. Maar 30,- voor 'n lader met 1 usb-poort vind ik nogal wat.

Liefst dus opladen, maar in ieder geval niet ontladen :)

Wat 't ook mag zijn, 'n 12v aansluiting om in de auto te vervangen. Ik heb 't idee dat daar ook wat instabiliteit te vinden is.
eddepetfoktdonderdag 29 maart 2018 @ 12:26
quote:
1s.gif Op donderdag 29 maart 2018 09:17 schreef Eric_Cantona het volgende:
Na 2 langere ritten met navigatie, ben ik klaar met m'n oude lader. Hij laadt m'n telefoon niet meer op en zit ook niet goed in m'n telefoon.

Ik ben dus op zoek naar 'n goede, snelle autolader voor m'n Oneplus. Usb-c als er al 'n kabel aan zit. Liever geen verloopstukjes, dat heb ik nu en werkt niet echt. Zitten twijfelen of 'n originele lader van OP de moeite waard is. Maar 30,- voor 'n lader met 1 usb-poort vind ik nogal wat.

Liefst dus opladen, maar in ieder geval niet ontladen :)

Wat 't ook mag zijn, 'n 12v aansluiting om in de auto te vervangen. Ik heb 't idee dat daar ook wat instabiliteit te vinden is.
Deze doet het bij mij erg goed (Galaxy S7 en S8). Ik weet niet of OnePlus een andere laad methode heeft.
https://m.geekbuying.com/(...)-Charger-393755.html
ohengdonderdag 29 maart 2018 @ 14:06
quote:
1s.gif Op donderdag 29 maart 2018 09:17 schreef Eric_Cantona het volgende:
Na 2 langere ritten met navigatie, ben ik klaar met m'n oude lader. Hij laadt m'n telefoon niet meer op en zit ook niet goed in m'n telefoon.

Ik ben dus op zoek naar 'n goede, snelle autolader voor m'n Oneplus. Usb-c als er al 'n kabel aan zit. Liever geen verloopstukjes, dat heb ik nu en werkt niet echt. Zitten twijfelen of 'n originele lader van OP de moeite waard is. Maar 30,- voor 'n lader met 1 usb-poort vind ik nogal wat.

Liefst dus opladen, maar in ieder geval niet ontladen :)

Wat 't ook mag zijn, 'n 12v aansluiting om in de auto te vervangen. Ik heb 't idee dat daar ook wat instabiliteit te vinden is.
Pak eentje van Anker of Xiaomi. Doen het beide goed met mijn TomTom 6". En dan kan ik ook nog een mobiel tegelijkertijd opladen. Kostten iets van 6-7 euro.

Alleen die van mij hebben geen Quick Charge.
Eric_Cantonadonderdag 29 maart 2018 @ 18:05
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2018 14:06 schreef oheng het volgende:

[..]

Pak eentje van Anker of Xiaomi. Doen het beide goed met mijn TomTom 6". En dan kan ik ook nog een mobiel tegelijkertijd opladen. Kostten iets van 6-7 euro.

Alleen die van mij hebben geen Quick Charge.
Mja, heb ik aan zitten denken. Heb nog 'n Roidmi 2s liggen, maar die gaat niet goed met de socket. Daar heb ik wel 'n splitter voor liggen, maar da's weer zo'n blok. Ik dacht ik bestel z'n opvolger de 3s. Maar eigenlijk doe ik niks meer met de fm-functie. Voor 13,- is 't ook eigenlijk weer niet zo'n bedrag om wakker van te liggen.
ohengdonderdag 29 maart 2018 @ 18:20
quote:
1s.gif Op donderdag 29 maart 2018 18:05 schreef Eric_Cantona het volgende:

[..]

Mja, heb ik aan zitten denken. Heb nog 'n Roidmi 2s liggen, maar die gaat niet goed met de socket. Daar heb ik wel 'n splitter voor liggen, maar da's weer zo'n blok. Ik dacht ik bestel z'n opvolger de 3s. Maar eigenlijk doe ik niks meer met de fm-functie. Voor 13,- is 't ook eigenlijk weer niet zo'n bedrag om wakker van te liggen.
JA, de oude Roidmi is niet zo handig. Maar anders doe je deze:
https://www.amazon.de/Ank(...)chwarz/dp/B00JPYAC6Y

Boekje erbij voor lagere verzendkosten, ben je voor § 8,70 klaar: https://www.amazon.de/gp/product/1785041126/

Edit: link gefixed. Blitzwolf heeft ook erg goed spul, zoals hieronder gezegd.

[ Bericht 2% gewijzigd door oheng op 29-03-2018 19:57:07 ]
THEFXRdonderdag 29 maart 2018 @ 18:35
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2018 18:20 schreef oheng het volgende:

[..]

JA, de oude Roidmi is niet zo handig. Maar anders doe je deze:
https://www.amazon.de/Anker-PowerDrive-Ladegeršt-Bluetooth-Powerbank-Schwarz/dp/B00JPYAC6Y

Boekje erbij voor lagere verzendkosten, ben je voor § 8,70 klaar: https://www.amazon.de/gp/product/1785041126/
je eerste link werkt niet
marco_siredonderdag 29 maart 2018 @ 19:35
quote:
1s.gif Op donderdag 29 maart 2018 09:17 schreef Eric_Cantona het volgende:
Na 2 langere ritten met navigatie, ben ik klaar met m'n oude lader. Hij laadt m'n telefoon niet meer op en zit ook niet goed in m'n telefoon.

Ik ben dus op zoek naar 'n goede, snelle autolader voor m'n Oneplus. Usb-c als er al 'n kabel aan zit. Liever geen verloopstukjes, dat heb ik nu en werkt niet echt. Zitten twijfelen of 'n originele lader van OP de moeite waard is. Maar 30,- voor 'n lader met 1 usb-poort vind ik nogal wat.

Liefst dus opladen, maar in ieder geval niet ontladen :)

Wat 't ook mag zijn, 'n 12v aansluiting om in de auto te vervangen. Ik heb 't idee dat daar ook wat instabiliteit te vinden is.
Blitzwolf BW-C9: superspul :)
Iemand91donderdag 29 maart 2018 @ 21:58
quote:
1s.gif Op donderdag 29 maart 2018 09:17 schreef Eric_Cantona het volgende:
Na 2 langere ritten met navigatie, ben ik klaar met m'n oude lader. Hij laadt m'n telefoon niet meer op en zit ook niet goed in m'n telefoon.

Ik ben dus op zoek naar 'n goede, snelle autolader voor m'n Oneplus. Usb-c als er al 'n kabel aan zit. Liever geen verloopstukjes, dat heb ik nu en werkt niet echt. Zitten twijfelen of 'n originele lader van OP de moeite waard is. Maar 30,- voor 'n lader met 1 usb-poort vind ik nogal wat.

Liefst dus opladen, maar in ieder geval niet ontladen :)

Wat 't ook mag zijn, 'n 12v aansluiting om in de auto te vervangen. Ik heb 't idee dat daar ook wat instabiliteit te vinden is.
OnePlus gebruikt Dash Charge technologie voor het opladen. Dit is anders - en niet compitable - met het bekende Quick Charge technologie.
Een lader met Dash Charge zal dus je telefoon altijd sneller laden dan een non-Dash Charge lader.

Voor thuis maakt dat niet zoveel uit - het is juist beter voor je accu om langzaam te laden - maar in de auto als je stevig wil laden (i.v.m. schermhelderheid, GPS, navigatie, bluetooth etc.) kan Dash Charge dus wel interessant zijn om te hebben.

Op Aliexpress staan er wel aan aantal, maar heb er zelf geen ervaring mee.
Noberzondag 1 april 2018 @ 01:18
Ik heb een bestelling ontvangen die volgens de tracking nog in het vliegtuig zit. Is dit herkenbaar?
Poepoogzondag 1 april 2018 @ 01:31
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 01:18 schreef Nober het volgende:
Ik heb een bestelling ontvangen die volgens de tracking nog in het vliegtuig zit. Is dit herkenbaar?
Herkenbaar als in dat het in het vliegtuig zit?

Het is waarschijnlijk gescand op een outbound vlucht. Wil zeggen dat het met de laagste prio geladen wordt op een crack maatschappij als er plaats is. Kan even duren dus.
shiznutszondag 1 april 2018 @ 01:49
Speaking of airplanes & bestellingen.
Wat hoor ik nou, DX begint z'n eigen parcel service Š la DHL/UPS/FedEx?
Wel een goed punt, waarom uitbesteden als die centen weer in je eigen zak kunnen rollen. Hum.
BadderHaringzondag 1 april 2018 @ 07:10
quote:
1s.gif Op zondag 1 april 2018 01:31 schreef Poepoog het volgende:

[..]

Herkenbaar als in dat het in het vliegtuig zit?

Het is waarschijnlijk gescand op een outbound vlucht. Wil zeggen dat het met de laagste prio geladen wordt op een crack maatschappij als er plaats is. Kan even duren dus.
Lees anders zijn post nog even...

En ja, dat gebeurt vaker.