abonnement Unibet Coolblue
pi_176504270
wat gezellig ldg!

Hier ook overdag slaapjes van 30-45 minuten! Gisteravond opeens 2:45, maar die zijn zeldzaam.
Tussen de slaapjes door is ze max anderhalf tot 2 uur wakker tegenwoordig.
Ze sliep uit tot 9:45 vanochtend :o

Ik kwam net thuis van het sporten en ze had dus al ruim 4,5 uur niet gedronken (niet om gevraagd ook). Zie ik net dat ze pas 2x had gedronken vandaag...Om 10, om 14 en nu dus de 3de keer :o. Ik verwacht haar dus nog maar 1x vandaag. Ze heeft het altijd goed zelf geregeld, dus daar vertrouw ik nu ook maar op.
pi_176504484
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 18:03 schreef Flav het volgende:
De charmeur! O+

Het zal wel de fokwet zijn maar V deed net een tuk van 2 uur _O-
Wel in de maxicosi, hebben het idee dat hij die geborgenheid fijn vindt want hij doet alle lange slaapjes daarin.
Hier wordt ook vaak in de maxi cosi geslapen (want in de wagen of de auto, beweging = slapen meestal). Hij wordt alleen altijd krijsend wakker in dat ding :? Alsof hij ineens schrikt van waar hij is ofzo.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_176505205
Hmm vreemd, nog niet meegemaakt.
Hier is auto ook garantie voor een slaapje :Y wandelen niet, hij vindt het veel te leuk om rond te kijken!
We leggen hem ook in de maxi cosi als we merken dat hij heel moe is en niet aan de slaap wilt toegeven.
Even wiegen en hij is vertrokken.
  zondag 14 januari 2018 @ 20:59:28 #169
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_176507311
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 14:32 schreef Lemijn het volgende:
Jeetje hij is wel erg leuk zeg, mini!

Over slapen overdag gesproken... ochtendslaap was hier mislukt. Of beter gezegd, duurde 5 minuten en toen dacht hij dat hij klaar was. Net weer in slaap gevallen, weer 5 minuten voor de motor vd auto uit ging. Nu slaapt hij door dus ik zit al een half uur in de auto loos te internetten. Doet iedere ouder dit wel een keer? Ik denk het is in ons beider belang dat hij slaapt maar ik had eigenlijk andere plannen voor mijn middag :+ .
Regelmatig bij de oudste :D
Maar toen was ze wel al iets ouder en zat in een groep 1 stoel, die neem je niet zo makkelijk mee :)
Ella neem ik altijd mee, voor haar maakt het niet uit of ik de maxi cosi in huis (of winkelwagen) zet of in een stilstaande auto.
Ik heb wel met enige regelmaat een extra rondje gereden zodat ze net wat langer slaapt. Of de toeristische route over een stukje snelweg als ze moeite had met in slaap vallen :P

Wat kan hij lang in de maxi cosi slapen, Flav! Hier is het meestal maar 30 min, tenzij de auto blijft rijden :)

Mini, wat een mooi O'tje zeg, zelfs als verfrommelde aardappel O+
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_176508434
Mini, wat een prachtige verfrommelde aardappel heb je daar O+ Van harte gefeliciteerd nog *O*
Make your own kind of music.
pi_176510041
Wij nemen altijd de maxi cosi's mee dus wachten in de auto is hier geen issue, maar ik haal ze ook binnen vrijwel altijd (slapend) uit de maxi cosi, zeker als ze hun fleecepakken aan hebben. Of het overleggen goed gaat is 50/50, maar zo niet dan is hun volgende slaapje eerder, dus ook prima! Auto staat hier wel altijd garant voor slapen.

De kinderwagenband is geplakt. Zat een doorn van een cm in, maar zo dun dat hij van buitenaf niet zomaar te zien was. Nu alleen hopen dat er morgen nog lucht in zit...

Verder hebben we een dagje happy family gespeeld in Scheveningen, samen met een miljoen andere mensen leek het wel. Zo leuk als je dan bij de auto komt en er gelijk mensen gaan wachten om je plekje in te nemen terwijl je nog twee baby's in moet pakken, maxi cosi's vast moet zetten, ander kind ingespen, kinderwagen uit elkaar halen en als bonus nog even opnieuw inparkeren omdat de nieuwe buurauto te strak tegen ons stond waardoor de deur niet ver genoeg open ging voor de maxi cosi's. De eerste auto hield het na een minuut of drie voor gezien, de tweede heeft braaf zitten wachten tot we klaar waren :')
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_176510831
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 13:45 schreef DevilsAndDust het volgende:

Net even een flinke huilbui gehad. Mijn baby vertikt het ineens om dutjes te doen overdag, terwijl ze tot voor kort geleden altijd netjes in haar bedje sliep nadat ik haar wakker weggelegd had. Volgens mij doe ik nu niets anders dan voorheen, maar het lukt gewoon niet en ik vind het frustrerend en word er heel verdrietig van. Ik dacht haar te kennen, maar dat doe ik dus blijkbaar toch niet. -O- . Vandaag is Baard er gelukkig, dus ik zit in de studeerkamer terwijl hij met A in de Tula een eveneens slaapweigerende peuter naar bed probeert te brengen.
Je kent haar echt wel. :* . Maar ja, het is niet altijd goed te voorspellen. Speelt misschien de angst mee dat het zal gaan zoals bij I? Zoals je laatst schreef?

Mini, tof baby'tje. O+ .

Y kruipt de laatste dagen de hele kamer door, gaat zelf zitten en is er superblij mee. Echt een verschil met I, die was behoorlijk veel later in die dingen. Het voordeel is vooral dat we nu een frustratieloze baby hebben, die zich allesbehalve hulpeloos voelt. :D . O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_176513257
Over gefrustreerde baby's gesproken. De kaptein kan dus sinds n dag of drie vloeiend van rug naar buik rollen en doet dat dus zodra je m ergens neerlegt. Maar nu wil hij dus nergens langer dan 30 seconde meer liggen want dan beland ie op zn buik en dan kan dan niet meer terug :D en boos dattie dan is, rood aanlopen bonken met zn beentjes, gillen _O-. Soms laten we m even begaan, hij moet t toch gewoon door proberen ontdekken, maar als hij zo boos is lukt dat m niet eens. Volgens mij zit er stevig karaktertje in dit ventje :o :D
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_176514044
quote:
2s.gif Op zondag 14 januari 2018 23:10 schreef Franny_G het volgende:

[..]

Je kent haar echt wel. :* . Maar ja, het is niet altijd goed te voorspellen. Speelt misschien de angst mee dat het zal gaan zoals bij I? Zoals je laatst schreef?
Oh, dat weet ik wel zeker. Als ze huilt en niet wil slapen, voel ik de paniek in me opborrelen. Het helpt wel als ik van te voren een plan heb: ok, als ze nou straks niet wil slapen, dan ga ik haar in de Tula doen en dan gaan we *insert activiteit* doen. Maar tegelijkertijd wil ik dat ook eigenlijk niet, want dan leer ik haar een verkeerde slaapassociatie aan en dan slaapt ze misschien wel nooit meer in haar eigen bed en heb ik de rest van mijn leven een baby aan me vastgeplakt en en en. Je ziet, heel realistisch. :').

Als ze dan even later naar me lacht ben ik het ook wel weer vergeten, maar op de slaapweigermomenten ben ik gewoon heel erg bang.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_176514366
Die slaapweigermomenten vind ik ook heel moeilijk, DaD. En ik heb geen andere baby waardoor angsten boven komen. Het maakt me zo onzeker, en het is zo frustrerend als hij niet wil toegeven aan z'n slaap maar wel duidelijk moe is. Als t te lang duurt kan ik zelf alleen nog maar huilen. :')
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_176514733
Wij gaan straks maar naar de huisarts om te laten checken op reflux. Flens heeft veel symptomen, alleen het huilen valt gelukkig mee.

Hopelijk weten we straks wat meer want dit is zo zielig.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_176515279
Sterkte Pannenkoekenmix

Ik herken het van mijn eerste heel erg, het in paniek schieten als ze niet willen slapen. Dit keer doet het me niet zo heel veel. Wil je niet slapen? Okee, dan zorg ik dat je het zo comfortabel mogelijk hebt zonder slaap. Soms maak ik me juist een beetje druk dat het me zó weinig doet. Het is ook nooit goed. :') Maar ik heb dan ook heel weinig klagen met J. Hij is zo anders dan dat L. was. Daar was alles drama mee. Nu gewoon een heel tevreden ventje dat z'n eigen ding doet.

En Jezus wat gaat hij hard. Ik heb gister de kleding maat 62 in de kast gelegd. :X

Vanavond de volgende uitdaging. Man is vanavond niet thuis. Dus eten maken voor peuter en mezelf en peuter op bed zien te krijgen tijdens de huil uurtjes van J. Ik denk dat ik hem maar mee naar boven neem in de doek in de hoop dat hij stil is terwijl zij in slaap valt.

En dat zelf in slaap vallen, tja, heel handig, maar betekent ook niet alles. Peuter kon de eerste 1,5 jaar prima zelf in slaap vallen. Maar we zitten nu nog steeds iedere avond minstens een half uur bij d'r tot ze in slaap valt.
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_176515284
DaD :* ik herken het ook wel van de eerste, hoewel die nooit echt heel slecht geslapen heeft als ik er nu op terugkijk. Maar op het zoveelste moment dat ze weer eens niet wilde slapen, verviel ik ook al snel in onrealistische gedachten dat het vast nooit zou lukken en dat ze altijd slecht zou slapen enzo.
Ik denk dat je al goed op weg bent met het maken van een plan :Y en gun jezelf ook vooral soms de 'uitweg' van de Tula, daarmee gaat ze echt niet meteen stuk :* ik weet niet goed hoe je week eruit ziet, qua dagen met/zonder I. en werk en Baard enzo? Maar misschien kun je af en toe een slaapje kiezen waarbij je er echt voor gaat (in d'r bedje slapen) en de rest van de slaapjes probeer je het, maar niet tot frustratie aan toe. En zo steeds verder uitbouwen met steeds meer slaapjes. En als je het echt samen kunt doen met Baard scheelt dat natuurlijk sowieso al veel.

PKmix, arme Flens! :* Wat wil je precies laten checken bij de ha? Want ik vermoed dat die eigenlijk weinig kan checken en vooral afgaat op jullie verhaal. Zo ging het bij ons althans (wij kregen gelukkig meteen medicatie voorgeschreven, ook al gaf ze aan dat ze daar eigenlijk niet zo van is).
Sterkte ermee, hopelijk valt het mee of zijn jullie er in elk geval op tijd bij!
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_176515352
Klinkt fijn, Kris, dat J. zo'n tevreden knulletje is! O+

Wauw, nu al naar 62 ja? :o
Wij moeten vrijdag weer naar het cb, ben benieuwd hoe onze Pitbull dan gegroeid is. Sommige 56 jumpsuits worden hier ook al wel krap trouwens, maar dat is meer omdat-ie volgens mij een beetje uit verhouding is :D :')

En uitdaging-boks; ik ben morgenavond ook alleen... :X
Hoewel man nog wel mooi even kan helpen met het avondeten, dus dat scheelt al. Ik ga ook maar voor de baby-in-doek/drager denk ik ja ;)
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_176515577
62, V zit er nog in maar het begint best krap te worden.
Hij is vandaag al weer 5 maanden! Man wat vliegt die tijd zeg.
pi_176515758
Baby rolde dus weer he. Op het moment dat ik mijn spullen voor werk aan het verzamelen was. Wat een trollbaby, ik wil het zien!
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_176515763
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 10:48 schreef twist02 het volgende:
DaD :* ik herken het ook wel van de eerste, hoewel die nooit echt heel slecht geslapen heeft als ik er nu op terugkijk. Maar op het zoveelste moment dat ze weer eens niet wilde slapen, verviel ik ook al snel in onrealistische gedachten dat het vast nooit zou lukken en dat ze altijd slecht zou slapen enzo.
Ik denk dat je al goed op weg bent met het maken van een plan :Y en gun jezelf ook vooral soms de 'uitweg' van de Tula, daarmee gaat ze echt niet meteen stuk :* ik weet niet goed hoe je week eruit ziet, qua dagen met/zonder I. en werk en Baard enzo? Maar misschien kun je af en toe een slaapje kiezen waarbij je er echt voor gaat (in d'r bedje slapen) en de rest van de slaapjes probeer je het, maar niet tot frustratie aan toe. En zo steeds verder uitbouwen met steeds meer slaapjes. En als je het echt samen kunt doen met Baard scheelt dat natuurlijk sowieso al veel.

PKmix, arme Flens! :* Wat wil je precies laten checken bij de ha? Want ik vermoed dat die eigenlijk weinig kan checken en vooral afgaat op jullie verhaal. Zo ging het bij ons althans (wij kregen gelukkig meteen medicatie voorgeschreven, ook al gaf ze aan dat ze daar eigenlijk niet zo van is).
Sterkte ermee, hopelijk valt het mee of zijn jullie er in elk geval op tijd bij!
Het ochtendslaapje was al het enige slaapje dat lukte in haar eigen bed. Bij het tweede slaapje, in de middag, deed ik haar sowieso altijd al in de Tula. Maar sorry, elke dag een kind op mijn buik vanaf 10 uur 's ochtends, dat trek ik gewoon niet. -O- .
Ik heb net een uur geprobeerd om haar te laten slapen, maar ze krijst werkelijk de hele boel bij elkaar. Ik dacht dat baby's hun huilpiek hadden rond 6 weken, maar A begint alleen maar hoe langer hoe meer te krijsen (het is echt krijsen, het is zo ontzettend luid). Ik snap het niet. Ik heb flink mee staan janken net. Dat de peuter ook nog huilde omdat ik geen boekje met hem kon lezen hielp ook niet mee.

Baard werkt 50 uur per week (dat zijn alleen nog de uren op kantoor), ik ben drie dagen alleen thuis met baby en peuter, en twee dagen alleen met baby.

Maar ze kón het zo goed. A was dus wél zo'n baby die zelf ging slapen en dan een dutje van drie uur deed. Nu slaapt ze helemaal niet meer zelf en als ze al slaapt wordt ze na een half uur weer wakker. En als ze gewoon wakker zou blijven maar wel vrolijk zou ik het ook wel prima vinden, maar het is dus alleen maar gekrijs.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_176515851
PKmix, wat sneu voor Flens, hopelijk kan de HA wat voor je betekenen.

Kris; succes vanavond, komt vast goed :Y

Wat herkenbaar van die angst als ze niet willen slapen :o Daarom vind ik dit zo'n fijn topic, de meeste dingen die ik ervaar/voel voelen andere moeders ook en er is niks geks aan. Bij ons gaat het 's nachts iets beter (durf het bijna niet te zeggen door de fok wet :') ), alleen 's avonds is het nog drama met krampjes en dan kan ze echt heel hard huilen ;( Ik begin er wel steeds meer aan te wennen, het is niet meer zo heftig als in het begin.

Ze is wel nog steeds een poppetje; maat 50 past haar nog prima, en ze zit ook nog prima in maatje 1 van de pampers. Hoe merk je eigenlijk wanneer ze naar een grotere pamper moet?

Verder word ik steeds verliefder op ons meisje, gisteren kreeg ik een heel lief verliefd lachje terug van haar, volgens mij vind ze mij ook lief ;) O+ We hebben een heerlijk babietje :Y
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_176515920
DaD, wat heftig :{ En het zijn verder geen krampjes oid? Ik weet nu verder nog niet zo veel van baby's dus ik durf geen advies te geven verder; wel een digitale knuffel :*
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_176516058
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 14:43 schreef minilot het volgende:
Geen speentjes hier. Af en toe een ouderlijke pink, tot dusver. Kan J. ook voelen wat voor sabbelkracht er op mijn tepels wordt losgelaten. :+
Verbazingwekkend he hoeveel kracht die kleine wurmpjes met dat mondje hebben _O- Ik krimp nog vaak in elkaar bij het aanleggen en de toeschietreflex :')
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_176516067
Twist ik hoopte dat er een reflux test of zoiets zou zijn.

Medicatie zie ik ook nog niet zo zitten, wat me ook wel weerhouden heeft om eerder naar de huisarts te gaan. Als er iets mis is wil ik het wel graag weten want dit is geen doen zo.
Vannacht was hij urenlang onrustig, wou eigenlijk niets, perste/kreunde in plaats van slapen en als hij sliep dan gingen na vijf minuten zijn ogen ook weer open. Gisteren was het eigenlijk net zo.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_176516080
Als de beentjes af gaan knellen of als je continu natte rompers hebt is het tijd om een groter maatje te pakken Rena.
Want het leven is niet meer dan een sprookje
  maandag 15 januari 2018 @ 11:40:11 #188
149959 SQ
snelle trees
pi_176516117
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 11:36 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Twist ik hoopte dat er een reflux test of zoiets zou zijn.

Medicatie zie ik ook nog niet zo zitten, wat me ook wel weerhouden heeft om eerder naar de huisarts te gaan. Als er iets mis is wil ik het wel graag weten want dit is geen doen zo.
Vannacht was hij urenlang onrustig, wou eigenlijk niets, perste/kreunde in plaats van slapen en als hij sliep dan gingen na vijf minuten zijn ogen ook weer open. Gisteren was het eigenlijk net zo.
hoe oud is hij nu?
disclaimer
pi_176516143
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 11:37 schreef Krisvc het volgende:
Als de beentjes af gaan knellen of als je continu natte rompers hebt is het tijd om een groter maatje te pakken Rena.
Dan zit ze voorlopig nog goed met haar spillebeentjes :+ O+ Ze heeft echt de bouw van mijn man, ikzelf was een best spekkerdje als kind _O-
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_176516149
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 11:18 schreef DevilsAndDust het volgende:

[..]

Het ochtendslaapje was al het enige slaapje dat lukte in haar eigen bed. Bij het tweede slaapje, in de middag, deed ik haar sowieso altijd al in de Tula. Maar sorry, elke dag een kind op mijn buik vanaf 10 uur 's ochtends, dat trek ik gewoon niet. -O- .
Ik heb net een uur geprobeerd om haar te laten slapen, maar ze krijst werkelijk de hele boel bij elkaar. Ik dacht dat baby's hun huilpiek hadden rond 6 weken, maar A begint alleen maar hoe langer hoe meer te krijsen (het is echt krijsen, het is zo ontzettend luid). Ik snap het niet. Ik heb flink mee staan janken net. Dat de peuter ook nog huilde omdat ik geen boekje met hem kon lezen hielp ook niet mee.

Baard werkt 50 uur per week (dat zijn alleen nog de uren op kantoor), ik ben drie dagen alleen thuis met baby en peuter, en twee dagen alleen met baby.

Maar ze kón het zo goed. A was dus wél zo'n baby die zelf ging slapen en dan een dutje van drie uur deed. Nu slaapt ze helemaal niet meer zelf en als ze al slaapt wordt ze na een half uur weer wakker. En als ze gewoon wakker zou blijven maar wel vrolijk zou ik het ook wel prima vinden, maar het is dus alleen maar gekrijs.
Poeh, dat klinkt zeker zwaar ;( kan me voorstellen dat het inderdaad nog erger/'oneerlijker' voelt omdat ze het dus eerder wel kon. Aan de andere kant: probeer daar ook het positieve van in te zien; het kán ook zo weer terug veranderen!
Dit is natuurlijk keihard makkelijk praten voor een ander, dat besef ik volledig! :* En was het maar zo simpel rationeel te bekijken...

Zijn er lichamelijke dingen die haar onrust/pijn kunnen veroorzaken (krampjes, verkoudheid, oorpijn, ik noem maar wat)? Misschien een idee om dat voor de zekerheid even te laten checken, al is het maar voor je eigen gemoedsrust? Vooral omdat het zo plotseling is en meteen zo heftig met echt krijsen i.p.v. 'gewoon' wakker.
Sterkte in elk geval! :*

Rena, herkenbaarheid scheelt al de helft hè? :Y Daarom hou ik zo van Fok! O+
En die krampjes moesten ze echt verbieden bij die kleintjes ;(

Qua maat luiers: je kunt het aangegeven gewicht als leidraad nemen, maar het scheelt ook erg per kind, hoe de bouw is zeg maar. Zolang het goed lijkt te gaan (past goed, niet elke keer lekkages enzo), is er in principe geen reden om al over te stappen, maar je zou alvast eens een keer een grotere kunnen proberen. Gewoon kijken hoe die bevalt :)

PKmix, bij mijn weten is er geen eenvoudige test voor reflux, maar correct me if I'm wrong als iemand er meer verstand van heeft! Er zijn wel uitgebreidere tests, maar die zijn een stuk ingewikkelder/invasiever en meestal niet nodig. Een huisarts zal die sowieso niet zelf uitvoeren, denk ik.
Ik snap je gevoel qua medicatie, zeker als Flens er nog niet echt veel pijn/last van lijkt te hebben. Maar als het echt reflux is, kan het wel echt vervelend worden als de slokdarm geïrriteerd raakt, dus kan geen kwaad om het goed in de gaten te houden.
Wij merken al wel echt verschil met de medicatie bij Pitbull (al zijn we er nog niet).

Edit: die nachtelijke onrust herken ik wel trouwens (zei ze met wallen op d'r knieën :') ), maar ik weet ook dat het er deels bij hoort en dat vind ik dus zo lastig. Wanneer is het 'gewoon' babygedrag en wanneer is er meer aan de hand? :{
Hoewel ik het haat als anderen het zeggen ;) : vertrouw op je gevoel! :*
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_176516174
Sterkte Dad, hopelijk wordt het snel beter!

Flens past binnenkort niet meer in maat 50, dat krijg je met een baby die constant wil drinken. ;) Van de ene op de andere dag kreeg hij deze week spekbeentjes!

Die kracht van de happer, pfffft. Hij zoog pas vacuüm op een stuk borst zonder tepel, ik kijk nog steeds verbaasd dat er geen blauwe plek zit.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_176516250
Twist, op aanraden van mijn moeder (:+ - ik had haar een filmpje van het gekrijs gestuurd) heb ik inderdaad de huisarts maar even gebeld. Ik kan morgenochtend even langskomen.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_176516520
Symptomen melden aan de ha was hier genoeg om aan te nemen dat V reflux had. Ze heeft wel even naar zijn buikje gekeken en geroken aan zijn mond.
Vooral dat zuur ruiken uit de mond en dat hij bijna stikte in het maagzuur gaf de doorslag.
Als hij moest hoestten door op opgekomen maagzuur je zag gewoon de spetters uit zijn mond komen ;(
pi_176517433
quote:
1s.gif Op maandag 15 januari 2018 11:40 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

hoe oud is hij nu?
Vier weken.

Flens ruikt ook weleens dat beetje zuur Flav. Niet altijd maar dat zou ook kunnen zijn doordat hij overdag veel meer rechtop blijft.

DaD fijn dat je naar de huisarts kunt. Dat je zonder plan in paniek raakt is trouwens heel herkenbaar.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_176517576
Het is ook best lastig. Ik heb Y de eerste zeven maanden van z'n leventje ook een verkeerd slaappatroon aangeleerd, ondanks al mijn goede voornemens. Overdag slaapt hij of in de Tula, of samen met mij in ons grote bed, waarbij ik hem in slaap voed. Het is gewoon erg knus en gezellig en bovendien kan ik er heel slecht tegen als mijn baby gaat huilen als ik hem in z'n eigen bedje probeer te leggen. Ik word daar heel zenuwachtig van. We zijn hem nu wel aan het leren in z'n eigen bed te slapen en dat gaat heel goed. Maar dat komt ook omdat mijn vriend dat dus doet: hij neemt Y van mij over na een voeding en gaat met hem naar z'n kamer. Hij krijgt hem ook veel sneller stil. Waarschijnlijk omdat hij zelf super rustig en relaxed blijft. Bij I ging dat precies zo.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  maandag 15 januari 2018 @ 13:14:39 #196
149959 SQ
snelle trees
pi_176517804
quote:
3s.gif Op maandag 15 januari 2018 12:55 schreef Pannenkoekenmix het volgende:

[..]

Vier weken.

Flens ruikt ook weleens dat beetje zuur Flav. Niet altijd maar dat zou ook kunnen zijn doordat hij overdag veel meer rechtop blijft.

DaD fijn dat je naar de huisarts kunt. Dat je zonder plan in paniek raakt is trouwens heel herkenbaar.
Mijn ervaring met een baby die nog zo jong is, is dat het er helaas wel een beetje bij hoort. Ik heb de eerste weken elke nacht van 2 tot 5 met Noud rondgehobbeld. En dan ook vaak de avonden nog. Die darmen opstarten is gewoon echt een bitch.
Maar ik hoop dat de huisarts iets voor jullie kan betekenen! Al is het maar je zorg wegnemen. :*
disclaimer
pi_176518025
Klopt wat SQ zegt, het hoort er wel een beetje bij.
De spier van slokdarm naar maag moet sterker worden. Daarom zijn wij ‘pas’ na ruim 2 maanden naar de HA gegaan, wilde toch eerst alles geprobeerd hebben voordat we met medicatie zouden starten.
Helaas was hier meer aan de hand dan alleen de reflux, daarom wel blij dat we uiteindelijk toch naar de HA zijn gegaan.
Hoop dat de HA jullie kan helpen ^O^

V. heeft sinds een paar dagen iets nieuws.
Vingers in de mond en dan prrrrrrrttt. Super grappig vinden we dat allebei haha O+
pi_176518206
Het is overigens ook mijn ervaring, met beide kinderen, dat ze pasgeboren die eerste paar weken inderdaad overal zomaar zonder probleem slapen: in eigen wiegje, box, maxi cosi. Maar na een maand of twee, drie wordt dat lastiger. Ik denk doordat ze meer prikkels binnenkrijgen en die behoefte aan de veiligheid/geborgenheid bij mama dan echt gaat spelen. En inderdaad, die darmen spelen soms ook op, al heeft Y daar nauwelijks last van gehad.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_176518497
Om er trouwens even op terug te komen: die luiers van AH zijn echt niks.
1 goeie poepsessie (niet eens overdreven) en het loopt al door haar kleding heen.
Al zeker 3 keer doorgelekt in 2 dagen.
Gelukkig komt morgen de bestelling van Kruidvat morgen binnen. ^O^
pi_176522862
Ik vind AH prima! Maar wij gebruiken meestal Etos, die zijn in de aanbieding goedkoper en daarbij krijg je babyzegels en dus gratis dingetjes. Kruidvat vind ik wel oke, maar voor huismerk relatief duur (behalve maat 0/1/2). Alleen pampers gebruik ik niet meer, die voelen heel snel klam aan.

Fijn dat je een afspraak hebt bij de ha DaD! Hopelijk helpt dat jullie!

Band van de kinderwagen is weer leeg, ondanks controle op een tweede gaatje gisteren -O-
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_176523584
Overigens is ze nu verkouden. :{
Hoorde ze vannacht regelmatig verslikken en ‘rochelen’. Ik schrok een keer toen ze van die enge geluiden maakte, dacht echt even dat ze stikte. Lijkt alsof ze het benauwd heeft dan.
Ze drinkt wel goed en is ook alert wanneer ze wakker is. Luiers zijn ook goed gevuld.
Geen verhoging.
Ze slaapt wel meer en heeft soms een piepende ademhaling.
Ik heb nu van die neusspray gekocht. Hopelijk geeft dat gauw verlichting.
Mocht het morgen nou niet beter zijn, dan langs de huisarts? :?
pi_176523592
DaD, fijn dat je terecht kunt bij de huisarts, ben benieuwd wat die er over zegt :*

PKmix, ik heb dat ook wel eens gehad dat ze zoog op een tepelloos stuk borst, had wel een raar plekje ervan :') Inmiddels merk ik het gelijk als ze fout zit gelukkig.

FF, wat balen van de band van je kinderwagen :o Lastig ook!

Ik vergeet BFD vaak, dus ik kruip even voor vanavond :@ want ik keek net in de wieg en ze lag er zo lief bij O+ Ik ben zo idioot verliefd op haar, ik vind mezelf een vreselijke zwijmelmoeder geworden _O- :')
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_176523643
Zo pfoe! Ik voel me vandaag (O. zes dagen oud) voor het eerst iets minder trippy en overemotioneel verliefd op de kleine dude in een zodanige toestand dat ik er steeds over volschiet. Hele dag nog niet gehuild! :) Het waren heel bijzondere, intense dagen, maar ook wel fijn om mezelf weer een beetje in de hand te hebben. :Y
Ik voel me ook fysiek helemaal bijgekomen - het hechtingkje is vanzelf al verdwenen onder de douche, de jongeman heeft mijn stuwing-boobs de afgelopen
24 uur weer helemaal zacht en soepel geslurpt en eigenlijk is alleen Arnoud de Aambei een hinderlijke factor, maar daar heb ik nu een zalfje tegen.
^O^

Morgen laatste dag met de kraamhulpen. Ik zag nogal tegen kraamzorg op, maar we hebben echt wel twee hele leuke dames en je raakt er stiekem toch echt wel rap aan gewend dat je weecee wordt geschrobd en je trap wordt gestofzuigd en je bed wordt verschoond terwijl je drie kwartier lang onder een hete douche staat. :@

Ik ben benieuwd hoe het gaat als ze straks weg zijn. Ik ben momenteel vol vertrouwen, maar het zal toch wel even gek zijn. :)

O. is trouwens niet alleen al zijn geboortegewicht van 3780 gram voorbij maar tikte vanmorgen de 4000 gram aan. Onze eigen Rupsje Nooitgegoeg. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_176523670
Venco, ik denk dat zolang ze geen verhoging/koorts heeft en er zelf niet zoveel last van lijkt te hebben dat je niet gelijk naar de HA hoeft, als ze verder ook alert is en goed plast lijkt het me niet ernstig. Maar je kunt het altijd overleggen met de assistente als je het niet vertrouwd?
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_176523716
Minilot, heb je slagroom in je borsten? Wat groeit hij goed en wat klinkt het allemaal goed zeg, wow :Y O+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_176523767
Rena, dat is ook wel echt een schitterend meisje! O+ Terechte zwijmel :Y

Wij kregen hier vanmiddag na honderdduizend pogingen voor het eerst de tietmelkdronken halve grijns van onze newborn te pakken:

Let me see you stripped down to the bone
pi_176523794
Haha O+ cute, typisch die blik :D O+.
pi_176523852
Wow minilot, wat is jouw zoon al groot! Geinig smoeltje wel.
pi_176524386
Tsja, 41+1-baby, verwekt door een reus van een papa en klaarblijkelijk de hele dag banketbakkersroom uit mijn borsten sabbelen, dan krijg je dat. *)
Maar ik vind het ook wel een maf idee hoor, zo'n harige, spekkige baby vol boeiende gezichtsuitdrukkingen die helemaal op geen enkele manier overkomt alsof -ie exact een week geleden nog in mijn buik zat :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_176524502
Nageltjes vijlen terwijl -ie borstvoeding krijgt (mijn lief op de grond ernaast met een kartonnen vijltje) bleek overigens een succesvolle onderneming, O. onderging het gelaten en sindsdien geen scherpe tijgerklauwtjes meer in mijn oksel tijdens het voeden ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_176525484
Wow 4 kg al?
Ik wou dat we al twee maanden verder waren hier.
En fijn hè, die kraamhulp.
Wij hebben vandaag kennis gemaakt met de kraamhulp. Het gaat goed met Jules, hij is over de twee kilo nou. Hij drinkt als een tierelier uit het flesje.
Goede spierspanning ook. Wij zijn blij.
pi_176525594
Hoera voor Jules! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_176525686
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 19:19 schreef minilot het volgende:
Hoera voor Jules! O+


Goed gegroeid.
pi_176525827
En sondeloos is natuurlijk altijd fijn voor zo'n ukkie :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_176525898
Alle kleine piepbabys O+

De mijne voelt al bijna als n peuter nu _O-
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_176525924
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 19:30 schreef minilot het volgende:
En sondeloos is natuurlijk altijd fijn voor zo'n ukkie :)
Ja, hij is ook niet ziek geworden gelukkig van de GBS. Hij kan nu goed zelf uit een flesje drinken, maar hij draait zijn hoofd af voor haar tiet ;(
Ik denk niet dat het nog goed komt. Hij weigert pertinent.
En ja bijna 4 weken later ben ik nog steeds tot over m'n oren. Zijn mama is bijna euforisch O+
pi_176525999
Hier ook vast een BFD voorproefje :D morgen weinig tijd

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_176526061
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 19:36 schreef littledrummergirl het volgende:
Hier ook vast een BFD voorproefje :D morgen weinig tijd

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:D Wat een hilarische blik en wat een goeie trui! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_176526073
Aw een lachebekje! O+
pi_176526177
quote:
1s.gif Op maandag 15 januari 2018 19:38 schreef minilot het volgende:

[..]

:D Wat een hilarische blik en wat een goeie trui! O+
zara (de trui) de hilarische blik heeftie natuurlijk van mij :+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')