Ik maakte ooit dees:quote:
Ik heb ze ook laten liggen van de week.quote:Op donderdag 4 januari 2018 11:57 schreef Molo het volgende:
Ik vond het een tijdje lekker maar ben intussen helemaal klaar met pastinaak. Te zoet en saai
Winnaar.quote:Op donderdag 4 januari 2018 11:56 schreef Molo het volgende:
Wat ui, veeeeeel knoflook, bakken, masala/currypasta erbij, bakken, pastinaak erbij, bouillon, koken, blik kokosmelk, eventueel sriracha of peperpasta en blenderen die handel, klaar
Dit zijn van die 'receptjes' voor als ik niks vers in huis heb behalve een wortelgroente of pompoen oid. Wordt altijd wel prima eetbaar danquote:
J wil geen soep als avondeten. Maar ik maak hem lekker voor de lunch en vries de rest in.quote:Op donderdag 4 januari 2018 12:02 schreef Molo het volgende:
[..]
Dit zijn van die 'receptjes' voor als ik niks vers in huis heb behalve een wortelgroente of pompoen oid. Wordt altijd wel prima eetbaar dan
Tomaat bakken in veel olijfolie, krijgen zelfs wintertomaten lekkere smaak van. Brood in dippen, win!quote:Op donderdag 4 januari 2018 12:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
J wil geen soep als avondeten. Maar ik maak hem lekker voor de lunch en vries de rest in.
Straks kliekjeslunch: champignons, gorgonzola, tomaat, pancetta.
Ik at gisteren een salade met gebakken tomaat. Die was echt onwijs lekker. Chilipoeder, mosterdzaad en gehakte citroen bakken. Halve cherrytomaatjes op het laatst meebakken en opnommen.quote:Op donderdag 4 januari 2018 12:11 schreef Molo het volgende:
[..]
Tomaat bakken in veel olijfolie, krijgen zelfs wintertomaten lekkere smaak van. Brood in dippen, win!
Zelf kwekenquote:Op donderdag 4 januari 2018 11:32 schreef morgane het volgende:
Ik kan me er maar niet overheen zetten dat 'snackkomkommertjes', 'snackpaprikaatjes' en 'snacktomaatjes' zowat 3 keer zo duur zijn als gewone
Goeie tip! Ik moet naar de Aldiquote:Op donderdag 4 januari 2018 13:42 schreef uniekhoorn het volgende:
Azie week bij de Aldi dus 10 zakken gedroogde shi-takes, oesterzwammen en lamsoren gehaald
Nu hiervan (met verse kastanjechampignons ) een lekker heldere paddenstoelensoep
Goed idee! Ik moest sowieso langzaamaan weer eens inspiratie op gaan doen voor onze moestuinbakken dit jaar.quote:
Heerlijk. Ik heb ook een kruidenmengsel uit Zuid Afrika (als er iemand heengaat moet die voor mij weer een potje meenemen) en da's zo heerlijk in geraspte komkommer met wat azijn.quote:Op donderdag 4 januari 2018 14:51 schreef kwakz0r het volgende:
komkommer niet schillen, wel wassen - zaadjes eruit (voor deze salade wel ja) - in smalle reepjes snijden van ca 10cm lang - snuf zout, flinke snuf zwarte peper, schepje suiker, beetje natuurazijn - poosje laten staan. als ie t scherp is afzwakken met een scheutje neutrale olie. man man man...
gewoon geraspt (dan wel geschild) met wat natuurazijn en een beeeeetje suiker en peper is ook zo lekker
ik ga terstond komkommersalade maken denk ik, als middagsnack!
grappig ik neem ipv van zout en peper een chili en soja en dan even kokend water erover, maar idee is beetje zelfdequote:Op donderdag 4 januari 2018 14:51 schreef kwakz0r het volgende:
komkommer niet schillen, wel wassen - zaadjes eruit (voor deze salade wel ja) - in smalle reepjes snijden van ca 10cm lang - snuf zout, flinke snuf zwarte peper, schepje suiker, beetje natuurazijn - poosje laten staan. als ie t scherp is afzwakken met een scheutje neutrale olie. man man man...
gewoon geraspt (dan wel geschild) met wat natuurazijn en een beeeeetje suiker en peper is ook zo lekker
ik ga terstond komkommersalade maken denk ik, als middagsnack!
De hotels een berichtje sturen en jullie reisdoel uitleggen? Misschien dat ze 'iets'kunnenquote:Op donderdag 4 januari 2018 15:37 schreef uniekhoorn het volgende:
Meh, net bericht dat schaatsen voor Kika volgende week niet doorgaat maar volgende maand.
Wij hebben het zelf allemaal geregeld, dus hotels al betaald (paar via booking zonder annulering)
Nu even kijken wat we gaan doen
Gatverdarrie. Is er een reden?quote:Op donderdag 4 januari 2018 15:37 schreef uniekhoorn het volgende:
Meh, net bericht dat schaatsen voor Kika volgende week niet doorgaat maar volgende maand.
Wij hebben het zelf allemaal geregeld, dus hotels al betaald (paar via booking zonder annulering)
Nu even kijken wat we gaan doen
Dat klinkt goed! Veel plezier nog en geniet van het zonnetje waar gaat de reis nog heen?quote:Op donderdag 4 januari 2018 16:35 schreef Iwanius het volgende:
Middag allemaal. Alles wel? Hier bij mij en met Miep ook. Parijs is leuk en het eten is helemaal geweldig en de stad is boeiend. Wel blij als we deze week weer weg zijn en naar ons 2de deel van de vakantie en dan de zon opzoeken.
Smashed cucumber salad van woksoflife is ook fijn voor komkommerliefhebbers.quote:Op donderdag 4 januari 2018 14:51 schreef kwakz0r het volgende:
komkommer niet schillen, wel wassen - zaadjes eruit (voor deze salade wel ja) - in smalle reepjes snijden van ca 10cm lang - snuf zout, flinke snuf zwarte peper, schepje suiker, beetje natuurazijn - poosje laten staan. als ie t scherp is afzwakken met een scheutje neutrale olie. man man man...
gewoon geraspt (dan wel geschild) met wat natuurazijn en een beeeeetje suiker en peper is ook zo lekker
ik ga terstond komkommersalade maken denk ik, als middagsnack!
IJs niet goed.quote:Op donderdag 4 januari 2018 15:55 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Gatverdarrie. Is er een reden?
Ooit wel eens gehad (maar of dat via booking was weet ik niet) dat ik moest cancellen (had ook geen verzekering) maar kreeg toen wel geld terug.
mooi op tijd dus.quote:Op donderdag 4 januari 2018 17:04 schreef FranticDJ het volgende:
Ha bagage is er. Eindelijk douchen.
Idd, over 2u varen hehequote:Op donderdag 4 januari 2018 17:18 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind komkommer, munt, yoghurt en een klein beetje rozensiroop in de blender tot een drankje mixen ook echt heel erg lekker Komkommer
[..]
mooi op tijd dus.
zet80, heb je al foto's online?
Nee, daarom. Maar de enige substantiële groente en eiwitbron in huis, dus toe dan maar. Overal is een recept voor te vindenquote:Op donderdag 4 januari 2018 17:32 schreef liedetector het volgende:
zalm en pompoen denk ik al een beetje dat hetni et voor de hand liggend is.... maar toch leuk!
ik net (doen we al een jaar of 2 over) afgesproken met een oude klasgenoot die ik al minstens een jaar of 20 (denk eerder 25) niet gezien heb... leuk
Oooohquote:Op donderdag 4 januari 2018 18:00 schreef Lonaa het volgende:
Hier een rösti pannenkoek van zoete aardappel met kerrie en knoflook. Daarbij sla, sjalot, guacamole, komkommer, gerookte zalm, gekookt eitje en een drup coxktailsaus.
mijn keuze zou improviseren zijn!!! maar toch ik ben benieuwd hoe het was...quote:Op donderdag 4 januari 2018 17:56 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Nee, daarom. Maar de enige substantiële groente en eiwitbron in huis, dus toe dan maar. Overal is een recept voor te vinden
En tof!
Dat klinkt goed!quote:Op donderdag 4 januari 2018 18:00 schreef Lonaa het volgende:
Hier een rösti pannenkoek van zoete aardappel met kerrie en knoflook. Daarbij sla, sjalot, guacamole, komkommer, gerookte zalm, gekookt eitje en een drup coxktailsaus.
ik gebruik altijd recept van lady and pups voor t prakje, heerlijk!quote:Op donderdag 4 januari 2018 18:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat klinkt goed!
Wij eten Turkse pizza's. Zelf lamsgehaktprutje maken en op Libanees platbrood kwakken met salade.
was awesome.quote:
Ik ben into Jamie deze week dus dee levert het recept aan.quote:Op donderdag 4 januari 2018 18:18 schreef Lonaa het volgende:
[..]
ik gebruik altijd recept van lady and pups voor t prakje, heerlijk!
fair enough. Wel aanrader voor andere keer. ik had m dinsdag nog.quote:Op donderdag 4 januari 2018 18:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik ben into Jamie deze week dus de levert het recept aan.
Ik ben niet zo'n goede improvisatiekok, dus een beetje leidraad vind ik wel fijn. Het werd een ovenschotel met pompoen, kikkererwten, tomaat en palmkool (origineel spinazie) met ras al hanout. En zalmmoten erop. De groente was erg lekker, de zalm niet vies maar voegde weinig toe. Net zo prima met een flinke kwak yoghurt bijvoorbeeld.quote:Op donderdag 4 januari 2018 18:04 schreef liedetector het volgende:
[..]
mijn keuze zou improviseren zijn!!! maar toch ik ben benieuwd hoe het was...
valt ook weg tegen dingen die je had denk ik, zonde van de zalm, verder klinkt het okayquote:Op donderdag 4 januari 2018 18:35 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Ik ben niet zo'n goede improvisatiekok, dus een beetje leidraad vind ik wel fijn. Het werd een ovenschotel met pompoen, kikkererwten, tomaat en palmkool (origineel spinazie) met ras al hanout. En zalmmoten erop. De groente was erg lekker, de zalm niet vies maar voegde weinig toe. Net zo prima met een flinke kwak yoghurt bijvoorbeeld.`
Lees even verder Gingen ze niet doen.quote:Op donderdag 4 januari 2018 19:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hotel bellen en vragen of ze reservering willen verzetten voor kika.
Is/was het niet mogelijk om de reservering te verplaatsen? Cancelen gaat vaak niet, verplaatsen kan of gratis of tegen een kleine vergoeding vaak wel.quote:Op donderdag 4 januari 2018 16:44 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
IJs niet goed.
Het zijn 3 hotels die wij dan moeten cancellen. Wij hebben besloten om er maar een vakantie van te maken en dan half februari weer te boeken. Sponsorgeld kan hij ook naar volgend jaar meenemen maar hij wil dit jaar nog (ook qua leeftijd), dus dat is eerst het besluit. Erg jammer maar niks aan te doen.
Ow, krijgen net mail van de duurste hotel (dat van Oostenrijk zelf a 600 euro) dat ze er niet mee kunnen gaan want deze weeromstandigheden kunnen ze niet voor opdraaien en dat wij dan 90% moeten betalen.
Snap ik ook wel
We gaan nu gewoon 2 x Dat geld hebben wij wel, beetje jammer voor de snipperdagen (van lief) voor de rest is het voor mij extra kilo'squote:Op donderdag 4 januari 2018 19:29 schreef z80 het volgende:
[..]
Is/was het niet mogelijk om de reservering te verplaatsen? Cancelen gaat vaak niet, verplaatsen kan of gratis of tegen een kleine vergoeding vaak wel.
Nee. Nog niet. Nog een tijd en zin gehad om de zooi te sorteren en uit te zoeken. Aan foto's van kamernummers en andere nietszeggende geheugensteuntjes hebben andere niets.quote:Op donderdag 4 januari 2018 17:18 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind komkommer, munt, yoghurt en een klein beetje rozensiroop in de blender tot een drankje mixen ook echt heel erg lekker Komkommer
[..]
mooi op tijd dus.
zet80, heb je al foto's online?
Als zoethoudertje.quote:Op donderdag 4 januari 2018 17:18 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind komkommer, munt, yoghurt en een klein beetje rozensiroop in de blender tot een drankje mixen ook echt heel erg lekker Komkommer
[..]
mooi op tijd dus.
zet80, heb je al foto's online?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |