abonnement Unibet Coolblue
pi_176820098
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 15:39 schreef govie het volgende:

[..]

I*k hou er niet van om dingen aan te schaffen die ik wss voor een lange tijd niet meer gebruik. Ik probeer daarom vaak mainstream alternatieven te zoeken. Net als champignons+italiaanse worst die heb ik nog wel eens in huis dus dat zou wel kunnen.
Dan maak je het toch gewoon helemaal op? Je kunt amandelen ook in kleinere hoeveelheden krijgen. Daarnaast is een beetje extra vaak wel heel lekker.
Whatever...
  maandag 29 januari 2018 @ 18:49:10 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176823411
quote:
4s.gif Op maandag 29 januari 2018 10:11 schreef Quantic het volgende:

[..]

Vulling gemaakt van, sjalot, ui, knoflook, peterselie, pancetta en wat panko. Dit kort aangebakken en de inktvisjes gevuld.

De snoetjes in de pan aanbakken met wat extra ui, een overgeblevenen deel van de vulling, daarbij wat tomatenpuree, kruiden, visbouillon. Inktvisjes erbij in de pan, 15-20 min stoven en daarna wat pasta er bij. Was verrukkelijk! :Y)
Die twee extra waren dus ook wel opgegaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 februari 2018 @ 18:34:03 #54
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_176932355
Ik heb de pastinaaksoep vandaag gemaakt van 24kitchen voor avondeten. Zoals hier aan geadviseerd wel geroosterde ongezouten amandelen erin gedaan. (fotooke is van 24kitchen zelf, ik heb de noten en appelstroop gewoon in de soeppan gedaan en doorgemixed).



De soep smaakt flauw zonder appelstroop, logisch ook want het is een aardappelachtig ding een pastinaak, maar rudolph deed niet voor niets appelstroop erdoor. Na appelstroop en alle noten erdoorheen in de pan gemixed gemixed te hebben, smaakt een stuk beter. De appelstroop geeft de soep een beetje pit en meer zoetzure smaak (anders is die net zo flauw als slappe aardappelsoep, de nootjes geven de soep wat structuur en een stukje afwisseling van smaak en vorm, opzich een goede combi).


Op deze hoeveelheid deed ik 1 zakje duyvis ongezouten amandelen van 125gram, de appelstroop toevoegen op basis van smaak is denk ik het beste. Ik heb per kop soep 2 sneen geroosterd krentenbrood erbij geserveerd (als je notenbrood met rozijnen/krenten kunt vinden dan past het er nog beter bij denk ik). Ik heb normaal liever hartige soepen maar deze is voor de afwisseling goed om te nassen hoor, maar niet zo lekker als de lekkerste soepen die ik ooit op heb! Hij krijgt van mij een 7,5 uit 10, ook omdat de pastinaak in de aanbieding was. :9

Addon: Voedingswaarden: 251calorien, 18gr vet, 16gr kolydraat, 7gr eiwitten per 300 mililiter kop soep inclusief appelstroop en amandel (maatfouten voorbehouden maar het komt nie op unne praaij!).

[ Bericht 2% gewijzigd door govie op 03-02-2018 19:07:00 ]
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  zaterdag 3 februari 2018 @ 18:52:28 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176932659
Een soep binden met gestoten amandelen staat al in heel oude Nederlandse kookboeken, zoals de volmaakte Hollandse keukenmeid.
De soep met pastinaak, appelstroop en amandelen klinkt lekker, maar zit wel veel thijm in naar mijn smaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 februari 2018 @ 19:08:20 #56
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_176932921
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 18:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Een soep binden met gestoten amandelen staat al in heel oude Nederlandse kookboeken, zoals de volmaakte Hollandse keukenmeid.
De soep met pastinaak, appelstroop en amandelen klinkt lekker, maar zit wel veel thijm in naar mijn smaak
Ik proefde er niet veel van, ik heb gedroogde tijm gebruikt en misschien wel ietsje minder in de pan gedaan dan staat voorgeschreven in recept. Er zijn ook vele pastinaaksoep recepten en ik heb nog 500gram pastinaak over voor iets anders of een ander pastinaaksoeprecept.
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  zaterdag 3 februari 2018 @ 19:10:00 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176932944
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 19:08 schreef govie het volgende:

[..]

Ik proefde er niet veel van, ik heb gedroogde tijm gebruikt en misschien wel ietsje minder in de pan gedaan dan staat voorgeschreven in recept. Er zijn ook vele pastinaaksoep recepten en ik heb nog 500gram pastinaak over voor iets anders of een ander pastinaaksoeprecept.
Maak er hutspot mee, pastinaak, peen en ui, heb je een recept van voor de komst van de aardappel naar europa
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 februari 2018 @ 19:58:33 #58
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_176933956
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maak er hutspot mee, pastinaak, peen en ui, heb je een recept van voor de komst van de aardappel naar europa
Ben jij een racist? :+
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_176936628
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 18:34 schreef govie het volgende:
Ik heb de pastinaaksoep vandaag gemaakt van 24kitchen voor avondeten. Zoals hier aan geadviseerd wel geroosterde ongezouten amandelen erin gedaan. (fotooke is van 24kitchen zelf, ik heb de noten en appelstroop gewoon in de soeppan gedaan en doorgemixed).

[ afbeelding ]

De soep smaakt flauw zonder appelstroop, logisch ook want het is een aardappelachtig ding een pastinaak, maar rudolph deed niet voor niets appelstroop erdoor. Na appelstroop en alle noten erdoorheen in de pan gemixed gemixed te hebben, smaakt een stuk beter. De appelstroop geeft de soep een beetje pit en meer zoetzure smaak (anders is die net zo flauw als slappe aardappelsoep, de nootjes geven de soep wat structuur en een stukje afwisseling van smaak en vorm, opzich een goede combi).

[ afbeelding ]
Op deze hoeveelheid deed ik 1 zakje duyvis ongezouten amandelen van 125gram, de appelstroop toevoegen op basis van smaak is denk ik het beste. Ik heb per kop soep 2 sneen geroosterd krentenbrood erbij geserveerd (als je notenbrood met rozijnen/krenten kunt vinden dan past het er nog beter bij denk ik). Ik heb normaal liever hartige soepen maar deze is voor de afwisseling goed om te nassen hoor, maar niet zo lekker als de lekkerste soepen die ik ooit op heb! Hij krijgt van mij een 7,5 uit 10, ook omdat de pastinaak in de aanbieding was. :9

Addon: Voedingswaarden: 251calorien, 18gr vet, 16gr kolydraat, 7gr eiwitten per 300 mililiter kop soep inclusief appelstroop en amandel (maatfouten voorbehouden maar het komt nie op unne praaij!).
Het lijkt me best lekker. Kan me op basis van het recept ook wel voorstellen dat het wat pit kan gebruiken, beetje umami.

Gerookte amandelen of gebakken spekjes zijn er vast ook lekker in.
Whatever...
  zaterdag 3 februari 2018 @ 21:57:53 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176937116
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 21:40 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het lijkt me best lekker. Kan me op basis van het recept ook wel voorstellen dat het wat pit kan gebruiken, beetje umami.

Gerookte amandelen of gebakken spekjes zijn er vast ook lekker in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_177226258
Weet niet of dit het juiste topic is....? ;)

Maar heeft iemand een lekker recept voor zalm en groenten uit de oven? Denk aan aardappel, broccoli, uit, paprika etc.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door arvensis op 16-02-2018 14:39:42 ]
Protège moi de mes désirs.
pi_177229496
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 11:15 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Weet niet of dit het juiste topic is....? ;)

Maar heeft iemand een lekker recept voor zalm en groenten uit de oven? Denk aan aardappel, brocolli, uit, paprika etc.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Iets anders eten. Zalm goed doorbakken is enorm zonde.
pi_177231278
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 11:15 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Weet niet of dit het juiste topic is....? ;)

Maar heeft iemand een lekker recept voor zalm en groenten uit de oven? Denk aan aardappel, brocolli, uit, paprika etc.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ja. In bladerdeeg.

Je neemt voldoende bladerdeeg. Strooit een dun laagje paneermeel op de bodem waar je een stuk ontvelde zalmfilet op legt. Dan breng jemhet bladerdeeg omhoog zodat je een soort bakvorm/bloembakje krijgt.

Licht zout en peper, dan daarop de groenten. Je kunt gewone soepgroenten nemen, prei en wortel gaan prima met vis. Maar iets anders is ook prima.

Dan een pakje Boursin in plakken snijden. Erop leggen en het pakket netjes dicht vouwen. Bestrijken met ei en in ca 45 minuten gaar bakken op 180 graden.

Variaties met gegaarde groenten zoals venkel, bleekselderij etc. Gaan prima. Te harde groenten moeten wel even geblancheerd of voorgegaard, eventueel met een scheutje wijn en kruiden.

IPV Boursin kun je andere roomkaas nemen, of het helemaal laten zitten. Uiteraard heb je dan wel meer kruiden nodig.

Als je de verhouding tussen deeg, zalm en groenten goed hebt is het een volledige maaltijd. Gebruik vooral lekker veel groenten.

Omdat eea netjes is afgesloten wordt de zalm niet snel.droog, ook niet als alles flink gaar wordt.
Whatever...
  vrijdag 16 februari 2018 @ 14:34:03 #64
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_177232083
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 21:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Is dat een soort marmite?
And so is the past
pi_177232205
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 14:01 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ja. In bladerdeeg.

Je neemt voldoende bladerdeeg. Strooit een dun laagje paneermeel op de bodem waar je een stuk ontvelde zalmfilet op legt. Dan breng jemhet bladerdeeg omhoog zodat je een soort bakvorm/bloembakje krijgt.

Licht zout en peper, dan daarop de groenten. Je kunt gewone soepgroenten nemen, prei en wortel gaan prima met vis. Maar iets anders is ook prima.

Dan een pakje Boursin in plakken snijden. Erop leggen en het pakket netjes dicht vouwen. Bestrijken met ei en in ca 45 minuten gaar bakken op 180 graden.

Variaties met gegaarde groenten zoals venkel, bleekselderij etc. Gaan prima. Te harde groenten moeten wel even geblancheerd of voorgegaard, eventueel met een scheutje wijn en kruiden.

IPV Boursin kun je andere roomkaas nemen, of het helemaal laten zitten. Uiteraard heb je dan wel meer kruiden nodig.

Als je de verhouding tussen deeg, zalm en groenten goed hebt is het een volledige maaltijd. Gebruik vooral lekker veel groenten.

Omdat eea netjes is afgesloten wordt de zalm niet snel.droog, ook niet als alles flink gaar wordt.
Dankjewel! :)
Protège moi de mes désirs.
  vrijdag 16 februari 2018 @ 17:11:30 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177235531
quote:
5s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 14:34 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Is dat een soort marmite?
Nee, marmite is gistextract. Dit is runderbouillon die ingekookt is tot een dikte van pindakaas. Je neemt een doperwt grote ervan in een beker kokend water en wat zout en je hebt bouillon. Het is rundvleesextract. Een bijproduct van de Zuid-Amerikaanse vleesverwerkers als ze corned beef koken.
Men slacht daar heel veel runderen die verwerkt worden tot steaks maar overal heb je prima vlees dat als afsnijsel overblijft deze worden gemalen en gekookt en in blikjes gestopt, corned beef. Het water waarin gekookt wordt, wordt ingedampt en dat geeft dit prachtige product. Je kan er soep mee maken, bouillons maar ook in sauzen is het een prachtig product
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_177236665
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 17:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, marmite is gistextract. Dit is runderbouillon die ingekookt is tot een dikte van pindakaas. Je neemt een doperwt grote ervan in een beker kokend water en wat zout en je hebt bouillon. Het is rundvleesextract. Een bijproduct van de Zuid-Amerikaanse vleesverwerkers als ze corned beef koken.
Men slacht daar heel veel runderen die verwerkt worden tot steaks maar overal heb je prima vlees dat als afsnijsel overblijft deze worden gemalen en gekookt en in blikjes gestopt, corned beef. Het water waarin gekookt wordt, wordt ingedampt en dat geeft dit prachtige product. Je kan er soep mee maken, bouillons maar ook in sauzen is het een prachtig product
Denk ik ook. Hoewel...

Hier een aardige discussie over o.a. dat:

https://www.foodlog.nl/ar(...)ns-eten/allcomments/

Liebig had rond 1850 zijn beroemde 'Fleischextrakt' gemaakt, een dikke, bruine eiwitrijke siroop die werd verkregen door gemalen rundvlees in te koken. Daaraan werd een geneeskrachtige werking toegeschreven. Zieken zouden ervan opknappen en in de keuken zou het in bepaalde gerechten het vlees kunnen vervangen. Deze voorloper van het bouillonblokje kreeg zelfs een plaats als geneesmiddel in de koninklijke hofapotheek van Beieren.

Wel een erg Deutsch dingetje m.i. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 16 februari 2018 @ 18:45:03 #68
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_177236879
Oh nooit geweten. Zie het wel eens staan in de winkel vandaar. Corned beef kun je me trouwens wakker voor maken. :D.
And so is the past
pi_177261532
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 18:45 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Oh nooit geweten. Zie het wel eens staan in de winkel vandaar. Corned beef kun je me trouwens wakker voor maken. :D.
Hihi! Toen ik in een slagerij werkte heette cornedbeef "breekvlees" .
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 17 februari 2018 @ 21:25:32 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177263809
Wij kennen corned beef als die blikjes, maar het is ook een gerecht, een mooi gerecht
https://www.bonappetit.com/recipe/corned-beef
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_177266281
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 21:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Fantastisch spul, ik gebruik het meerdere malen per week. Hier in de supermarkt te koop gewoon :-)
pi_177310630
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 21:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Wij kennen corned beef als die blikjes, maar het is ook een gerecht, een mooi gerecht
https://www.bonappetit.com/recipe/corned-beef
Ik heb het in dublin gegeten, met heerlijke witte kool!
Het leek meer op warm pekelvlees. Én het smaakte zo goed omdat de ingredienten zo goed waren.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_177311190
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 21:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Wij kennen corned beef als die blikjes, maar het is ook een gerecht, een mooi gerecht
https://www.bonappetit.com/recipe/corned-beef
Mee eens!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 21 februari 2018 @ 08:36:51 #74
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_177337680
Ik heb van die kleine borrelkippetjes gegrild op 190 graden in 30 min, op een bakplaat. Het was goed gaar en bruin echter werd het velletje niet krokant. Hoe kan dit? Moet het misschien korter op hogere temperatuur of juist langer op lagere temperatuur?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_177339909
Gewoon 45 minuten op 175 graden, dan zijn ze het lekkerst.
  woensdag 21 februari 2018 @ 11:04:06 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177340737
Borrelkipjes? Zijn dat miniatuurkippen? Of wat? :?
pi_177341074
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 11:04 schreef RobinOok het volgende:
Borrelkipjes? Zijn dat miniatuurkippen? Of wat? :?
gegrilde kuikentjes *O*
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 21 februari 2018 @ 11:21:24 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177341144
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 11:18 schreef Isabeau het volgende:

[..]

gegrilde kuikentjes *O*
Oh, die geven wij aan de beesten. Slangen, Ierse wolfshonden, dat soort dieren.
Eet Madelief die op? Ook met huid en haar?

  woensdag 21 februari 2018 @ 13:14:11 #79
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_177343976
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 11:04 schreef RobinOok het volgende:
Borrelkipjes? Zijn dat miniatuurkippen? Of wat? :?
jup
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  woensdag 21 februari 2018 @ 13:18:35 #80
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_177344073
quote:
7s.gif Op woensdag 21 februari 2018 10:26 schreef Techno het volgende:
Gewoon 45 minuten op 175 graden, dan zijn ze het lekkerst.
oo ik dacht dat het juist op een hoge temperatuur een harde vel zou krijgen en dat ik het misschien nog niet hoog genoeg had gegrild ,maar jij zegt dus van niet
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_177344217
quote:
1s.gif Op woensdag 21 februari 2018 08:36 schreef madeliefff het volgende:
Ik heb van die kleine borrelkippetjes gegrild op 190 graden in 30 min, op een bakplaat. Het was goed gaar en bruin echter werd het velletje niet krokant. Hoe kan dit? Moet het misschien korter op hogere temperatuur of juist langer op lagere temperatuur?
Ik zou gewoon nog even de grill/ventilator in je oven aanzetten op het laatst. Dan wordt het vel gegarandeerd knapperig, wel goed op blijven letten dan. Natuurlijk vantevoren vel goed drogen en royaal bestrooien met zout.
  woensdag 21 februari 2018 @ 14:03:41 #82
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_177345333
quote:
1s.gif Op woensdag 21 februari 2018 13:24 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Ik zou gewoon nog even de grill/ventilator in je oven aanzetten op het laatst. Dan wordt het vel gegarandeerd knapperig, wel goed op blijven letten dan. Natuurlijk vantevoren vel goed drogen en royaal bestrooien met zout.
hoe bedoel je? Ik had de grill de hele tijd gewoon aan staan
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_177347881
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 11:21 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, die geven wij aan de beesten. Slangen, Ierse wolfshonden, dat soort dieren.
Eet Madelief die op? Ook met huid en haar?

[ afbeelding ]
Was laatst in natuurpark Lelystad waar ze letterlijk een emmer vol met schattige gele donzen kuikentjes hadden, om ze te voeren aan de otters _O- ;(
Somebody that I used to know
  woensdag 21 februari 2018 @ 17:01:34 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177349085
quote:
1s.gif Op woensdag 21 februari 2018 08:36 schreef madeliefff het volgende:
Ik heb van die kleine borrelkippetjes gegrild op 190 graden in 30 min, op een bakplaat. Het was goed gaar en bruin echter werd het velletje niet krokant. Hoe kan dit? Moet het misschien korter op hogere temperatuur of juist langer op lagere temperatuur?
Kip wordt in mijn ervaring krokant als je grillt op een hoge temperatuur, alleen zouten en peperen, alles andere verbrand.
Ik grill het op 300 C
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 21 februari 2018 @ 18:50:37 #85
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_177350825
quote:
1s.gif Op woensdag 21 februari 2018 17:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kip wordt in mijn ervaring krokant als je grillt op een hoge temperatuur, alleen zouten en peperen, alles andere verbrand.
Ik grill het op 300 C
zo hoog ja? Hoelang doe je dat dan? Niet lang waarschijnlijk omdat het anders verbrand?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  woensdag 21 februari 2018 @ 18:57:56 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177350954
quote:
1s.gif Op woensdag 21 februari 2018 18:50 schreef madeliefff het volgende:

[..]

zo hoog ja? Hoelang doe je dat dan? Niet lang waarschijnlijk omdat het anders verbrand?
Tot ie gaar is, verschilt per kip. Verbranden doet ie niet zolang je geen paprikapoeder of (kip)kruiden gebruikt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_178504597
Piet, ik wil schuim maken waarvoor ik lecithine nodig heb. Nou weet ik dat ze bijvoorbeeld bij de Sligro daar speciale producten voor hebben. Maar kan ik ook lecithine die in poedervorm als voedingssupplement verkocht wordt gebruiken?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_178504795
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 09:25 schreef stavromulabeta het volgende:
Piet, ik wil schuim maken waarvoor ik lecithine nodig heb. Nou weet ik dat ze bijvoorbeeld bij de Sligro daar speciale producten voor hebben. Maar kan ik ook lecithine die in poedervorm als voedingssupplement verkocht wordt gebruiken?
In principe kan het, is dezelfde stof. Alleen als e allerlei hulpstoffen zijn gebruikt kan het niet handig werken. Ik geloof niet dat de supplementenboeven überhaupt weten hoe dat te doen.

Durf je dat niet aan of mislukt het, gebruik je lecit uit de lijn texturas van Ferran Adria.

Je kunt overigens ook schuim maken met sucro uit die lijn, heeft minder bijsmaak. Ik vind lecithine meestal niet zo lekker. Dat verschilt nogal.
Whatever...
pi_178560356
Piet even een hele andere vraag, welke wijn zou jij serveren bij surinaamse roti? Ik heb het een hoop surinamers gevraagd en die zeggen dat wijn zeer ongebruikelijk is maar we blijven hederlanders he.
speak only if it improves the silence.
pi_178560753
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 april 2018 09:42 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

In principe kan het, is dezelfde stof. Alleen als e allerlei hulpstoffen zijn gebruikt kan het niet handig werken. Ik geloof niet dat de supplementenboeven überhaupt weten hoe dat te doen.

Durf je dat niet aan of mislukt het, gebruik je lecit uit de lijn texturas van Ferran Adria.

Je kunt overigens ook schuim maken met sucro uit die lijn, heeft minder bijsmaak. Ik vind lecithine meestal niet zo lekker. Dat verschilt nogal.
Vandaag geprobeerd met het lecithinegranulaat van de Tuinen. Vond het schuim niet echt overtuigend, het kwam wel maar niet bijster veel. Maar het was voor het eerst, dus ik weet ook niet hoe makkelijk het gaat met ander spul.
Zal denk ik wel een keer wat andere spullen zoals dat sucro bestellen om wat te experimenteren.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  maandag 16 april 2018 @ 19:38:42 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178560870
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 19:22 schreef TjjWester het volgende:
Piet even een hele andere vraag, welke wijn zou jij serveren bij surinaamse roti? Ik heb het een hoop surinamers gevraagd en die zeggen dat wijn zeer ongebruikelijk is maar we blijven hederlanders he.
Droog wit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 16 april 2018 @ 19:39:32 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178560894
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 19:35 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Vandaag geprobeerd met het lecithinegranulaat van de Tuinen. Vond het schuim niet echt overtuigend, het kwam wel maar niet bijster veel. Maar het was voor het eerst, dus ik weet ook niet hoe makkelijk het gaat met ander spul.
Zal denk ik wel een keer wat andere spullen zoals dat sucro bestellen om wat te experimenteren.
Al jaren niet meer aan het schuimen geweest, moet die kennis echt eens opfrissen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_178563959
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 19:35 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Vandaag geprobeerd met het lecithinegranulaat van de Tuinen. Vond het schuim niet echt overtuigend, het kwam wel maar niet bijster veel. Maar het was voor het eerst, dus ik weet ook niet hoe makkelijk het gaat met ander spul.
Zal denk ik wel een keer wat andere spullen zoals dat sucro bestellen om wat te experimenteren.
Als je sucro neemt, moet je dat eerst activeren; dispergeren in water (eventueel eerst mengen met de andere poederingredienten als suiker, anders krijg je klontjes). En dan eerst even naar de 80 graden brengen terwijl je roert. Zout en zuur altijd pas acteraf toevoegen, of de geactiveerde oplossing aan je mengsel toevoegen.

Hier :
https://www.rikenvitamin.com/foodingredients/emulsifier/kind.html

vind je de meest gangbare emulgatoren, dezelfde klasse aan moleculen (qua functie) als lecithine. Sucro is qua smaak aan te bevelen (heel neutraal). Als je met zuur aan de gang wilt moet je citrem of acetem hebben.
Whatever...
pi_179263332
Ik ga vandaag mosselen eten en wil van het mosselvocht een soepje maken, ik dacht deze te binden met een roux, klopt dat? Is het mogelijk om het mosselvocht een nacht te laten staan?
speak only if it improves the silence.
  zaterdag 19 mei 2018 @ 14:56:49 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179264383
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 mei 2018 14:18 schreef TjjWester het volgende:
Ik ga vandaag mosselen eten en wil van het mosselvocht een soepje maken, ik dacht deze te binden met een roux, klopt dat? Is het mogelijk om het mosselvocht een nacht te laten staan?
Zou het dan wel zeven en in de koelkast zetten
Ja, je kan hem binden met wat roux. Hou er rekening mee dat het vrij zout zal zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179266504
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 mei 2018 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou het dan wel zeven en in de koelkast zetten
Ja, je kan hem binden met wat roux. Hou er rekening mee dat het vrij zout zal zijn.
Een mosselsoep behoort vrij zout te zijn.

Wat moet ik doen met de mosselgroente? Bewaren en in de soep doen of weggooien?
speak only if it improves the silence.
  zaterdag 19 mei 2018 @ 16:43:54 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179267313
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 mei 2018 16:14 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Een mosselsoep behoort vrij zout te zijn.

Wat moet ik doen met de mosselgroente? Bewaren en in de soep doen of weggooien?
Die heeft zijn werk gedaan, smaak gebracht. Wat verse groente beetgaar koken in de soep.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 mei 2018 @ 17:09:17 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179268069
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 mei 2018 14:18 schreef TjjWester het volgende:
Ik ga vandaag mosselen eten en wil van het mosselvocht een soepje maken, ik dacht deze te binden met een roux, klopt dat? Is het mogelijk om het mosselvocht een nacht te laten staan?
Mosselnat dik maken met meel trekt mij niet zo... Wat ik vroeger wel eens deed en lekker vond was fijngesneden uitje met wat bleekselderij bakken, beetje knoflook meebakken, dan blik tomaten en het overgebleven mosselnat erbij en eventueel staafmixeren. Daarna overgebleven mosselen en zonodig extra garnalen en voila, soep. Lekker met brood. Maar dat is soep altijd.
pi_179281211
piet, heb je een lekker recept voor een koude zalmsalade?
hardcoholic
  zondag 20 mei 2018 @ 11:24:31 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179281284
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 11:18 schreef Ferdii het volgende:
piet, heb je een lekker recept voor een koude zalmsalade?
Ik vraag maar vast: met zalm uit blik? Verse? Gerookte?
A la huzarensalade als maaltijd? Voor op je brood? Of salade met sla?
  zondag 20 mei 2018 @ 11:55:37 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179281728
Honingmeloen aan stukjes snijden, avocado aan stukjes snijden, gerookte wilde zalm, zure geschilde appel aan stukjes, citroensap, olijfolie, verse dille, croutons.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179282205
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 11:24 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik vraag maar vast: met zalm uit blik? Verse? Gerookte?
A la huzarensalade als maaltijd? Voor op je brood? Of salade met sla?
verse zalm, ala lichte hoofdmaaltijd met warm weer.
hardcoholic
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')