abonnement Unibet Coolblue
pi_178396678
Je post in het baktopic, over taart en cake enzo.
  zondag 8 april 2018 @ 22:13:14 #152
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_178396798
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 22:02 schreef govie het volgende:
Ik had nog nooit eerder mijn rijst apart gebakken na het koken van de nasi. Ik vond het echt een openbaring qua smaak. Bij mijn weten schrijft conimex het ook niet voor, dus ik zal echt niet de enige zijn die dit nog nooit heeft gedaan, rijst kort bakken. Ik snap daarom ook niet waarom het een trolpoging zou zijn en vind je comment eigenlijk vrij offensief.
Daar heb jij Conimex voor nodig?
Hou toch op man.
Iedereen weet dat je rijst voor nasi flink bakt.

Daarnaast is dit idd het baktopic, voor baksels, niet voor kookpogingen.
De foto's en beschrijvingen zouden iets weg kunnen hebben gegeven in die richting
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 8 april 2018 @ 22:15:30 #153
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_178396842
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 22:02 schreef govie het volgende:
Ik had nog nooit eerder mijn rijst apart gebakken na het koken van de nasi. Ik vond het echt een openbaring qua smaak. Bij mijn weten schrijft conimex het ook niet voor, dus ik zal echt niet de enige zijn die dit nog nooit heeft gedaan, rijst kort bakken. Ik snap daarom ook niet waarom het een trolpoging zou zijn en vind je comment eigenlijk vrij offensief.
Verkeerde topic Govie ;)
Spoilers!
pi_178446471
Ik heb een vraag. Mijn dochter wil voor haar verjaardag roze en blauwe cupcakes uitdelen. Ze wil daarbij echt zo'n toefje er op zeg maar. Maar botercrème vind ze niet zo lekker. Welke topping kan ik dan het best gebruiken? Het moet een beetje zoet zijn en makkelijk te kleuren (met kleurstoffen ik weet het).
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_178446676
Je hebt ook die kleuren slagroom in een spuitbus geloof ik
pi_178446710
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 12:53 schreef Goitske het volgende:
Je hebt ook die kleuren slagroom in een spuitbus geloof ik
Ja klopt. Maar die lust ze ook niet :{

Ik dacht misschien iets met monchou of iets dergelijks.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_178446786
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 12:55 schreef Tally het volgende:

[..]

Ja klopt. Maar die lust ze ook niet :{

Ik dacht misschien iets met monchou of iets dergelijks.
Frosting? :) (met kleurstof erdoorheen)
Somebody that I used to know
pi_178446848
Ik zou anders een soort icing doen met leuke glittertje spikkels ofzo
pi_178449140
Verjaardagstraktatie van Teun bij de gastouder en gelijk zijn afscheid bij haar






[ Bericht 14% gewijzigd door Goitske op 11-04-2018 15:48:09 ]
  donderdag 12 april 2018 @ 09:20:04 #160
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178464434
Waaauw wat zijn ze leuk Goitske, en wat een heerlijk blij koppie erbij!

Ik kom hier na een eeuwigheid ook weer eens binnenvallen want ik ben het even kwijt :') Hopelijk is er iemand die even met me mee wil denken.

Mijn dochter wordt zaterdag 5 en wil graag een eenhoorn-taart. Obviously :')
Dus ik heb een eenhoornveulen van Schleich gekocht en wil die als caketopper gebruiken. Het mooist vind ik zelf om één hoge taart te maken, zoals dit:


of de bovenste laag van deze:


maarrrrrr dat is natuurlijk niet het handigst met aansnijden (en ook niet met bewaren trouwens).

Heeft iemand een leuk idee hoe ik het simpele, strakke van één zo'n hoge taart kan behouden en toch een beetje praktisch kan werken?

Het leukste van die tweede taart vind ik trouwens die sterretjes die naar de eenhoorn toe leiden. Dus wil iig zoiets, of een regenboogpad ofzo.
  donderdag 12 april 2018 @ 09:58:15 #161
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_178464859
Wat is volgens jou de onhandigheid met aansnijden? Ik heb ook wel eens zo’n taart gemaakt voor O. Gewoon dunnere stukken uitdelen maar het snijden opzich is geen probleem.
Ik heb je lief mijn hele leven
  donderdag 12 april 2018 @ 10:03:43 #162
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178464922
Nou bijvoorbeeld dat mijn gebaksbordjes helemaal niet zo groot zijn :D

Nee ik heb het ook wel eens gedaan, maar het is eigenlijk helemaal niet zo handig natuurlijk. De 'traditionele' taarthoogte van zo'n 5-7cm is prima. Maarja...... het oog wil ook wat :')

Misschien moet ik maar wel zo'n hoge taart maken en hem dan horizontaal doormidden snijden. Kan ik zaterdag de onderste laag serveren en zondag de bovenste.
pi_178464930
En anders misschien twee taarten van hetzelfde formaat stapelen, met een taartkarton ertussen en op dowels?

Als je zorgvuldig afsmeert zie je denk ik niet meer dat het twee taarten zijn. Bij het aansnijden zou je ze dan weer van elkaar af kunnen halen.
A balanced diet is a cookie in each hand
  donderdag 12 april 2018 @ 10:07:57 #164
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_178464951
Twee lagere waarbij de onderste net wat breder is dan de bovenste? Kan je ze per laag aansnijden.
Of even breed maar een taartkarton er tussen zodat je ook twee lagen behoud qua snijden en bewaren.

Edit: ah taartje stelt dat ook voor maar toen was ik nog aan het typen :+
Ik heb je lief mijn hele leven
  donderdag 12 april 2018 @ 10:15:31 #165
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_178465047
Ik doe het meestal ongeveer als op dit plaatje als er meerdere lagen zijn.



Dan heb je altijd ongeveer even grote stukken. Horizontaal delen zou ik zelf nooit doen. Dan liever nog iets kleinere stukjes.
And so is the past
  donderdag 12 april 2018 @ 10:22:39 #166
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178465174
Maar een taart van bijvoorbeeld 12 cm hoog, die snij je toch niet aan in repen van 12 hoog en 5x6 breed :?

Het taartkarton ertussen is nog wel slim ja.
  donderdag 12 april 2018 @ 10:24:05 #167
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178465203
quote:
1s.gif Op donderdag 12 april 2018 10:07 schreef laziness het volgende:
Twee lagere waarbij de onderste net wat breder is dan de bovenste? Kan je ze per laag aansnijden.
Of even breed maar een taartkarton er tussen zodat je ook twee lagen behoud qua snijden en bewaren.

Edit: ah taartje stelt dat ook voor maar toen was ik nog aan het typen :+
Ik zie het niet voor me, zo'n 2-lagen taart. Het lijkt me niet mooi.

Maar misschien heeft iemand een tof voorbeeld voor me?
  donderdag 12 april 2018 @ 10:40:43 #168
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_178465441
Heb je anders voldoende ontbijtbordjes ipv gebaksbordjes, LB? Of voor een keer kartonnen bordjes kopen?
Ik had voor Guppy's eerste verjaardag een regenboogtaart gemaakt, die was ook heel hoog. Dan kregen mensen stukjes van een cm dik ofzo.
KuikenGuppy
  donderdag 12 april 2018 @ 10:48:10 #169
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178465559
Ja, er is vast wel een bordje bij te vinden, maar ik ben blijkbaar de enige die zulke lange stukken taart onhandig vindt ;)

Ik ga vandaag vast de taartbodems bakken en dan zal ik dit weekend het resultaat wel komen showen!
  donderdag 12 april 2018 @ 10:48:56 #170
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178465572
Als ik tijd over had zou ik er trouwens een regenboogtaart van maken O+ Dat vind ik zó tof.
  donderdag 12 april 2018 @ 11:07:49 #171
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_178465870
Het is niet eens zoveel extra werk vind ik, de lagen zijn dunner dus hoeven maar 20 minuten te bakken. Doe je 5 lagen, dan ben je dus een uurtje aan het bakken.
KuikenGuppy
  donderdag 12 april 2018 @ 14:48:22 #172
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178469653
Ok ik heb het erop gewaagd \O/

Als dit een gevalletje nailed it wordt kom ik bij jou klagen Burd oO<
  donderdag 12 april 2018 @ 14:49:00 #173
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_178469663
Wat heb je nou gemaakt, een regenboogtaart? :P
KuikenGuppy
  donderdag 12 april 2018 @ 14:56:15 #174
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178469764
Yes.

Het hoort natuurlijk gewoon bij elkaar, eenhoorns en regenbogen.... plus ik heb de spullen er voor in huis, dus tsja :')

Duimen maar!!!
pi_178488718
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 14:56 schreef LadyBlack het volgende:
Yes.

Het hoort natuurlijk gewoon bij elkaar, eenhoorns en regenbogen.... plus ik heb de spullen er voor in huis, dus tsja :')

Duimen maar!!!
ooh ik ben benieuwd
Ik heb een HEMA foto taart besteld en ga straks cupcakes maken. Wens van Teun.
Hij mag alleen zelf de slagroomtaart niet eten ivm lactose intolerantie. Dus cupcakes zijn de wens voor zichzelf en de fototaart voor het uitblazen van de kaarsjes. Ik vind het prima :@
pi_178489132
Hier worden het cupcakes in zo’n ijsbakje met monchou frosting roze en blauw. Parapluutje er in! Bellenblaas erbij. Klaar!

Nou ja ik moet ze nog ‘ff’ maken. :P
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_178489481
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 april 2018 13:24 schreef Tally het volgende:
Hier worden het cupcakes in zo’n ijsbakje met monchou frosting roze en blauw. Parapluutje er in! Bellenblaas erbij. Klaar!

Nou ja ik moet ze nog ‘ff’ maken. :P
goed geregeld! Ik ga volgend jaar ook frosting denk ik doen sowieso voor Jan die heeft geen allergie
  vrijdag 13 april 2018 @ 22:30:31 #178
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178498753
Ik kan wel janken....

Taart stapelen ging supermooi, maar ik leg het marsepein eroverheen en hetzelfde als de vorige keer: ik kreeg het er niet fatsoenlijk omheen.... Het leek aan de onderkant wel 3x zoveel als bovenop, dus met geen mogelijkheid strak te bekleden.

Heel idioot want daar had ik eerder nooit moeite mee :?

Maarja, nu is het dus een superlelijke taart geworden :'(
Echt eentje in de categorie moeders probeert ook een pinterest aaaaaand she nailed it :X
  vrijdag 13 april 2018 @ 22:48:46 #179
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_178499092
Kan je 'm niet alleen afsmeren zoals op je eerste foto?

Het is zo rot als het resultaat niet naar je zin is na al dat zwoegen.
Ik heb je lief mijn hele leven
  vrijdag 13 april 2018 @ 23:08:47 #180
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_178499548
Marsepein er af en afsmeren met botercrème :Y. Komt goed LB :*.
KuikenGuppy
pi_178503746
Ik zou hem inderdaad afsmeren met betercrème als de marsepein niet lukt
Ik had enorme ruzie met de grijze fondant werd te zacht afgelopen week.
  zaterdag 14 april 2018 @ 09:31:19 #182
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178504672
Mijn vriend ziet het met alleen botercreme niet zitten ivm aansnijden en uitdelen. Dus ik ga zo maar redden wat er te redden valt met nog wat decoratie.

Vraag me vooral af wat ik nou ineens verkeerd doe met dat marsepein. Te zacht? Te grote lap? Moet je een hoge taart anders bekleden dan een lage taart?
  zaterdag 14 april 2018 @ 10:01:16 #183
383641 Books1
Follow your dreams...
pi_178505032


[ Bericht 100% gewijzigd door Books1 op 14-04-2018 10:03:42 ]
If you can dream it, you can do it...
  zaterdag 14 april 2018 @ 10:11:00 #184
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_178505203
Vandaag voor de tweede keer een cake gebakken.
De vorige was bijna perfect. Deze is minder goed gerezen.

Het verschil is dat ik nu zelfrijzend bakmeel gebruikte in plaats van meel plus zout en bakpoeder.
Zonde, maar ook hier weer van geleerd :)
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  zaterdag 14 april 2018 @ 12:05:08 #185
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_178506899
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 09:31 schreef LadyBlack het volgende:
Mijn vriend ziet het met alleen botercreme niet zitten ivm aansnijden en uitdelen. Dus ik ga zo maar redden wat er te redden valt met nog wat decoratie.

Vraag me vooral af wat ik nou ineens verkeerd doe met dat marsepein. Te zacht? Te grote lap? Moet je een hoge taart anders bekleden dan een lage taart?
Je zou evt een los rondje bovenop kunnen doen, en dan een rechte lap marsepein er omheen?
KuikenGuppy
  zaterdag 14 april 2018 @ 19:38:33 #186
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_178514755
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2018 22:30 schreef LadyBlack het volgende:
Ik kan wel janken....

Taart stapelen ging supermooi, maar ik leg het marsepein eroverheen en hetzelfde als de vorige keer: ik kreeg het er niet fatsoenlijk omheen.... Het leek aan de onderkant wel 3x zoveel als bovenop, dus met geen mogelijkheid strak te bekleden.

Heel idioot want daar had ik eerder nooit moeite mee :?

Maarja, nu is het dus een superlelijke taart geworden :'(
Echt eentje in de categorie moeders probeert ook een pinterest aaaaaand she nailed it :X
Ik zie staan stapelen en dan bekleden, ik verwacht dat daar het probleem zit. Normaal gesproken bekleed je de taarten eerst en stapel je ze daarna pas.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  zaterdag 14 april 2018 @ 21:18:10 #187
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178516675
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 19:38 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Ik zie staan stapelen en dan bekleden, ik verwacht dat daar het probleem zit. Normaal gesproken bekleed je de taarten eerst en stapel je ze daarna pas.
Het werd 1 hoge taart, dus dat moest wel in één keer :D
  zaterdag 14 april 2018 @ 21:22:22 #188
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178516739
Maarrrrrr het is goedgekomen. Ik had nog een hysterische eenhoorn-strooimix over van het cupcakes versieren tijdens E's kinderfeestje, dus dat werd de camouflage van de zijkanten :D

En de binnenkant was eigenlijk wonderwel gelukt! :o


Grote OOOOOOHHHH van iedereen toen ik m aansneed O+

Alleen ik had enchanted cream gebruikt voor het vullen en afsmeren; wat smerig is dat zeg :r Volgende keer wordt het definitely weer botercreme :9
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zaterdag 14 april 2018 @ 21:25:11 #189
269689 crew  Viv
pi_178516780
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 21:22 schreef LadyBlack het volgende:
Grote OOOOOOHHHH van iedereen toen ik m aansneed O+
Wat fijn! O+ En hoe is het grote-te-kleine-gebaksbordjes-probleem opgelost?
  zaterdag 14 april 2018 @ 21:25:19 #190
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_178516782
Hij is gaaf LB O+
Ik heb je lief mijn hele leven
  zaterdag 14 april 2018 @ 21:32:27 #191
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178516899
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 21:25 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Wat fijn! O+ En hoe is het grote-te-kleine-gebaksbordjes-probleem opgelost?
Ik sneed punten en halveerde die daarna :7
  zondag 15 april 2018 @ 09:44:54 #192
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_178525430
Tof LB! Jammer dat de smaak tegen viel maat de looks zijn fantastisch O+



Hier koekjes gebakken: uit Sweet van ottolenghi, havermout, amandel, cranberry, witte chocolade :9
pi_178525657
Hij is prachtig geworden! Jammer van de smaak -O-
pi_178526090
Hij is mooi LadyBlack! Zag hem al op Facebook :)

Hier al mensen begonnen aan Chef's Table - Pastry? Gisteren heb ik, geïnspireerd door de eerste aflevering, de Momofuku Milk Bar Crack Pie gemaakt, vanmiddag proeven! :s)
pi_178526598
quote:
1s.gif Op zondag 15 april 2018 09:44 schreef Zo-is-dat het volgende:
Tof LB! Jammer dat de smaak tegen viel maat de looks zijn fantastisch O+


[ afbeelding ]
Hier koekjes gebakken: uit Sweet van ottolenghi, havermout, amandel, cranberry, witte chocolade :9
ooh zien er lekker uit!
pi_178531103
Roze en blauwe slagroom is niet meer te koop of bestellen bij de Appie ;(
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_178531662
quote:
1s.gif Op zondag 15 april 2018 14:31 schreef Tally het volgende:
Roze en blauwe slagroom is niet meer te koop of bestellen bij de Appie ;(
plus in de buurt?
pi_178531705
quote:
1s.gif Op zondag 15 april 2018 15:03 schreef Goitske het volgende:

[..]

plus in de buurt?
Plus, Jumbo en Appie gehad.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_178532326
Andere kant van het dorp gereden. Daar zitten 2 Jumbo’s en een Plus. Ook beide niet. Nu zelf maar gekleurde slagroom maken.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_178535135
quote:
1s.gif Op zondag 15 april 2018 15:44 schreef Tally het volgende:
Andere kant van het dorp gereden. Daar zitten 2 Jumbo’s en een Plus. Ook beide niet. Nu zelf maar gekleurde slagroom maken.
oh jammer, zag het hier vorige week nog bij de plus. Maja dan zelf kleuren maar
Misschien wat slagroomversteviger er door doen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')