Ik zie het niet voor me, zo'n 2-lagen taart. Het lijkt me niet mooi.quote:Op donderdag 12 april 2018 10:07 schreef laziness het volgende:
Twee lagere waarbij de onderste net wat breder is dan de bovenste? Kan je ze per laag aansnijden.
Of even breed maar een taartkarton er tussen zodat je ook twee lagen behoud qua snijden en bewaren.
Edit: ah taartje stelt dat ook voor maar toen was ik nog aan het typen
ooh ik ben benieuwdquote:Op donderdag 12 april 2018 14:56 schreef LadyBlack het volgende:
Yes.
Het hoort natuurlijk gewoon bij elkaar, eenhoorns en regenbogen.... plus ik heb de spullen er voor in huis, dus tsja
Duimen maar!!!
goed geregeld! Ik ga volgend jaar ook frosting denk ik doen sowieso voor Jan die heeft geen allergiequote:Op vrijdag 13 april 2018 13:24 schreef Tally het volgende:
Hier worden het cupcakes in zo’n ijsbakje met monchou frosting roze en blauw. Parapluutje er in! Bellenblaas erbij. Klaar!
Nou ja ik moet ze nog ‘ff’ maken.
Je zou evt een los rondje bovenop kunnen doen, en dan een rechte lap marsepein er omheen?quote:Op zaterdag 14 april 2018 09:31 schreef LadyBlack het volgende:
Mijn vriend ziet het met alleen botercreme niet zitten ivm aansnijden en uitdelen. Dus ik ga zo maar redden wat er te redden valt met nog wat decoratie.
Vraag me vooral af wat ik nou ineens verkeerd doe met dat marsepein. Te zacht? Te grote lap? Moet je een hoge taart anders bekleden dan een lage taart?
Ik zie staan stapelen en dan bekleden, ik verwacht dat daar het probleem zit. Normaal gesproken bekleed je de taarten eerst en stapel je ze daarna pas.quote:Op vrijdag 13 april 2018 22:30 schreef LadyBlack het volgende:
Ik kan wel janken....
Taart stapelen ging supermooi, maar ik leg het marsepein eroverheen en hetzelfde als de vorige keer: ik kreeg het er niet fatsoenlijk omheen.... Het leek aan de onderkant wel 3x zoveel als bovenop, dus met geen mogelijkheid strak te bekleden.
Heel idioot want daar had ik eerder nooit moeite mee
Maarja, nu is het dus een superlelijke taart geworden
Echt eentje in de categorie moeders probeert ook een pinterest aaaaaand she nailed it
Het werd 1 hoge taart, dus dat moest wel in één keerquote:Op zaterdag 14 april 2018 19:38 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ik zie staan stapelen en dan bekleden, ik verwacht dat daar het probleem zit. Normaal gesproken bekleed je de taarten eerst en stapel je ze daarna pas.
Wat fijn! En hoe is het grote-te-kleine-gebaksbordjes-probleem opgelost?quote:Op zaterdag 14 april 2018 21:22 schreef LadyBlack het volgende:
Grote OOOOOOHHHH van iedereen toen ik m aansneed
Ik sneed punten en halveerde die daarnaquote:Op zaterdag 14 april 2018 21:25 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Wat fijn! En hoe is het grote-te-kleine-gebaksbordjes-probleem opgelost?
ooh zien er lekker uit!quote:Op zondag 15 april 2018 09:44 schreef Zo-is-dat het volgende:
Tof LB! Jammer dat de smaak tegen viel maat de looks zijn fantastisch
[ afbeelding ]
Hier koekjes gebakken: uit Sweet van ottolenghi, havermout, amandel, cranberry, witte chocolade
plus in de buurt?quote:Op zondag 15 april 2018 14:31 schreef Tally het volgende:
Roze en blauwe slagroom is niet meer te koop of bestellen bij de Appie
Plus, Jumbo en Appie gehad.quote:
oh jammer, zag het hier vorige week nog bij de plus. Maja dan zelf kleuren maarquote:Op zondag 15 april 2018 15:44 schreef Tally het volgende:
Andere kant van het dorp gereden. Daar zitten 2 Jumbo’s en een Plus. Ook beide niet. Nu zelf maar gekleurde slagroom maken.
Het is gekleurd. En geklopt en staat in de koelkast. Is het te slap gooi ik het morgen weer in de mixer met klopklopquote:Op zondag 15 april 2018 17:49 schreef Goitske het volgende:
[..]
oh jammer, zag het hier vorige week nog bij de plus. Maja dan zelf kleuren maar
Misschien wat slagroomversteviger er door doen
ik ben benieuwd naar het resultaat!quote:Op zondag 15 april 2018 18:49 schreef Tally het volgende:
[..]
Het is gekleurd. En geklopt en staat in de koelkast. Is het te slap gooi ik het morgen weer in de mixer met klopklop
Anders ik wel. Net besloten dat ik ook een plan b heb. Lukt het niet haal ik aardbeien en perenijsjesquote:
dat doet het altijd goed! Ik heb al bedacht dat ik met Teun zijn verjaardag daar mee weg kan komen als het weer mee zit. Jan wordt denk ik op termijn zakjes chips😁quote:Op zondag 15 april 2018 21:07 schreef Tally het volgende:
[..]
Anders ik wel. Net besloten dat ik ook een plan b heb. Lukt het niet haal ik aardbeien en perenijsjes
ik zou het gewoon proberen alleen let op dat je wel het bakpapier aan de bovenkant aan 2 kanten uit laat steken om hem er uit te tillenquote:Op woensdag 25 april 2018 10:57 schreef H0D3NPYL het volgende:
Ik wil een jiggle japanese cheesecake maken maar heb geen grote braadslee waar de springvorm in kan. Ik kan wel twee cakevormen in een braadslee doen. Is dit ook prima?
haha laatst ben ik bijna opgegeven door Puala maar bij het invullen van het formulier bleek het een halve psychologische test te zijn en zijn we toch afgehaaktquote:Op donderdag 3 mei 2018 19:10 schreef Postbus100 het volgende:
Tjee zeg, Goitske, ga je eens heel snel opgeven voor HHB
(ik weet het, je wilt niet )
om mijn werk een arts-assistente jeej Goitske heeft weet gebakkenquote:
gefeliciteerdquote:Op donderdag 3 mei 2018 18:27 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik ben jarig vandaag Goiske, mag ik een stukkie
Ja. Niet uit eigen ervaring, maar ik zie het in diverse recepten. Wel vaak gecombineerd met Griekse yoghurt of kwark. Zie bijv dit recept: https://www.lekkerensimpe(...)ke-ricotta-tiramisu/quote:Op vrijdag 4 mei 2018 11:54 schreef Aventura het volgende:
Pff even een vraag, ben bezig met tiramisu, en ergens in mijn hoofd dacht ik dat ik ricotta nodig had, maar dat moet mascarpone zijn. Kan het ook met ricotta?
lijkt me raar. dat smaakt anders en is t kwa structuur niet anders ook?quote:Op vrijdag 4 mei 2018 11:54 schreef Aventura het volgende:
Pff even een vraag, ben bezig met tiramisu, en ergens in mijn hoofd dacht ik dat ik ricotta nodig had, maar dat moet mascarpone zijn. Kan het ook met ricotta?
oeehh lekker zeg. Waar zit het slagroom mascarpone mengsel dan? Of zijn dat die toefjes?quote:Op donderdag 3 mei 2018 17:40 schreef Goitske het volgende:
Nav Laura's bakery de bak strijd aan gegaan en thema van de maand is een slof bakken
Dus bij deze 2 sloffen van mij
Vruchtenslof met zelfgemaakte amandelspijs en mascarpone slagroom aardbeien crème, rood fruit en slagroom toefjes
[ afbeelding ]
Aardbeien slof met zelfgemaakte amandelspijs en zwitserseroom, aardbeien en slagroom
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vanmorgen mee gegaan naar mijn werk en nu op...
Ik vond ze allebei erg lekker maar de vruchtenslof het lekkerste door de frisse smaak.
Het testpanel kon niet kiezen
dat lichtroze onder de aardbeien gok ikquote:Op zaterdag 5 mei 2018 11:42 schreef madeliefff het volgende:
[..]
oeehh lekker zeg. Waar zit het slagroom mascarpone mengsel dan? Of zijn dat die toefjes?
jep helemaal goed! Dat is het rozequote:Op zaterdag 5 mei 2018 14:25 schreef tombolafan het volgende:
[..]
dat lichtroze onder de aardbeien gok ik
oja ik had t niet goed gelezen, ik dacht dat er EN een slagroom mascarpone mengsel was EN een aardbei creme hihiquote:Op zaterdag 5 mei 2018 14:25 schreef tombolafan het volgende:
[..]
dat lichtroze onder de aardbeien gok ik
thanks!quote:Op vrijdag 11 mei 2018 11:00 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
wat een plaatjes.
Bordje staat klaar
Ik zou dat niet doen.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 13:35 schreef Lot_1 het volgende:
Ik heb alles in huis voor de citroën-maanzaad cake uit de Bakbijbel behalve roomboter. Zou je dat kunnen vervangen met zonnebloemolie?
autocorrect!quote:Op vrijdag 11 mei 2018 13:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zou dat niet doen.
Ik zou een ander recept zoeken op internet voor peugeot-maanzaad cake met olie.
ik zou even op het blog van Rutger bakt kijken. Hij heeft geloof ik ooit cakes gebakken met olie, margarine of boter en de smaak verschillenquote:Op vrijdag 11 mei 2018 13:35 schreef Lot_1 het volgende:
Ik heb alles in huis voor de citroën-maanzaad cake uit de Bakbijbel behalve roomboter. Zou je dat kunnen vervangen met zonnebloemolie?
als ik zelf alles op zou eten zou ik helemaal #viesdik zijnquote:
Ik me rot zoeken op de blog van Rutger..quote:Op vrijdag 11 mei 2018 13:50 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik zou even op het blog van Rutger bakt kijken. Hij heeft geloof ik ooit cakes gebakken met olie, margarine of boter en de smaak verschillen
Of het was Laura's bakery die getest heeft
Had je toevoeging niet gezien.. dat klinkt ook lekker yoghurt is ook in huis. Ik twijfel en zoek nog even verder.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 13:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zou dat niet doen.
Ik zou een ander recept zoeken op internet voor peugeot-maanzaad cake met olie.
Deze bijvoorbeeld, maar dat is de eerste hit, ik zou even verder zoeken en vergelijken:
https://goodfood.uktv.co.uk/recipe/lemon-and-poppy-seed-cake/
thanks! Ik ben fan van Rutgers recepten dus het wordt zijn recept met margarinequote:Op vrijdag 11 mei 2018 14:05 schreef Goitske het volgende:
https://www.rutgerbakt.nl/test-cakes-verschillende-vetstoffen/
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |