Maar op die muur staat dan ook cafetaria of snackbar maar geen Chinees restaurantquote:Op donderdag 16 november 2017 21:03 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Mijn chinees is tegenwoordig ook cafetaria dus die hele lijst ook niet.
Laat ik niet te ver op mijn bestemming inzoemen maar het is het is fors meer dan 6 uur vliegen en er wonen veel Chinezen, maar het is niet China of iets anders daar in de buurtquote:Op donderdag 16 november 2017 21:31 schreef Lunatiek het volgende:
Is dat verre buitenland China, of een ander ver buitenland?
Ah, Somalië.quote:Op donderdag 16 november 2017 21:33 schreef CarltonBanks het volgende:
[..]
Laat ik niet te ver op mijn bestemming inzoemen maar het is het is fors meer dan 6 uur vliegen en er wonen veel Chinezen, maar het is niet China of iets anders daar in de buurt
Huh? Zijn er Chinese restaurants in Nederland (niet high end fancy pancy) die dat doen?quote:Op donderdag 16 november 2017 21:40 schreef marzman het volgende:
Dat je je eigen portie op een bord krijgt en mes en vork is al niet Chinees.
In China Town gaan eten waar de echte Chinezen ook aan tafel gaanquote:Op donderdag 16 november 2017 21:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Huh? Zijn er Chinese restaurants in Nederland (niet high end fancy pancy) die dat doen?
Juist toch ook altijd schotels/schalen op een rechaudje?
Ik vroeg het omdat de Deense Chinees anders smaakt dan de Nederlandse, maar evenmin Chinees.quote:Op donderdag 16 november 2017 21:33 schreef CarltonBanks het volgende:
[..]
Laat ik niet te ver op mijn bestemming inzoemen maar het is het is fors meer dan 6 uur vliegen en er wonen veel Chinezen, maar het is niet China of iets anders daar in de buurt
Idd liep daar laatst in Den Haag langs een Chinees restaurant en zag er alleen maar Chinezen binnen zittenquote:Op vrijdag 17 november 2017 01:56 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
In China Town gaan eten waar de echte Chinezen ook aan tafel gaan
Het is lang geleden dat ik met Nederlanders in een Chinees restaurant ben geweest moet ik toegeven (tegenwoordig kom ik alleen nog met mijn schoonfamilie in Chinese restaurants en die zijn half Chinees) maar volgens mij krijg je borden en een mes en een vork. Die heb ik als ik met mijn schoonfamilie mee ga niet meer gezien. Je krijgt dan zo'n rijstkommetje en chopsticks.quote:Op donderdag 16 november 2017 21:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Huh? Zijn er Chinese restaurants in Nederland (niet high end fancy pancy) die dat doen?
Juist toch ook altijd schotels/schalen op een rechaudje?
Ja maar dat zijn hoofdzakelijk 'europese' chinezen.quote:Op vrijdag 17 november 2017 03:11 schreef yosander het volgende:
[..]
Idd liep daar laatst in Den Haag langs een Chinees restaurant en zag er alleen maar Chinezen binnen zitten
ok, die met zwart haar en spleet-ogen.quote:Op vrijdag 17 november 2017 03:05 schreef LangeTabbetje het volgende:
Eigenlijk zou je Chinees ook even beter moeten specificeren.
Maar wel een leeg bord. Niet zoals bij een Westers restaurants een opgemaakt bord met het gerecht dat jij persoonlijk bestelde. Je krijgt nog steeds schalen die je kunt delen. Dat de Hollanders dat vervolgens eerst op hun bord scheppen is wat anders.quote:Op vrijdag 17 november 2017 07:20 schreef marzman het volgende:
[..]
Het is lang geleden dat ik met Nederlanders in een Chinees restaurant ben geweest moet ik toegeven (tegenwoordig kom ik alleen nog met mijn schoonfamilie in Chinese restaurants en die zijn half Chinees) maar volgens mij krijg je borden en een mes en een vork. Die heb ik als ik met mijn schoonfamilie mee ga niet meer gezien. Je krijgt dan zo'n rijstkommetje en chopsticks.
Dit.quote:Op vrijdag 17 november 2017 03:05 schreef LangeTabbetje het volgende:
Eigenlijk zou je Chinees ook even beter moeten specificeren. China is nogal groot, en er zijn dus verscheidene verschillende keukens, (Kantonees, Shizhuan, etc).
Je zou kunnen zeggen dat "Chinees" eten, hetzelfde terminologie is als "Europees", weet je dus nog niks. (anders dan dat je met stokjes eet).
Eend wordt vrij veel gegeten, maar in Peking heet het geen Pekingeend.quote:Op vrijdag 17 november 2017 10:57 schreef Biekuh het volgende:
[..]
Dit.
Dingen zoals babi pangang zijn (obviously) niet chinees. Nasi ook niet.
Een vraagje voor de connaisseurs: wordt Pekingeend überhaupt gegeten in China? Bij de dertien in een dozijn Chinees-Indische restaurants in mijn stad hebben ze het in ieder geval niet. Bij een of tweede goede restaurants wel, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het authentiek Chinees is.
Ja, echt wel. Een van hun nationale gerechten. Supertrots op.quote:Op vrijdag 17 november 2017 10:57 schreef Biekuh het volgende:
[..]
Een vraagje voor de connaisseurs: wordt Pekingeend überhaupt gegeten in China?
Behalve de satékroket.quote:Op vrijdag 17 november 2017 08:53 schreef Hallojo het volgende:
De frikandellen en kroketten zijn vaak niet Chinees.
Joh...je meent het.quote:Op vrijdag 17 november 2017 08:53 schreef Hallojo het volgende:
De frikandellen en kroketten zijn vaak niet Chinees.
Is nog steeds alletwee Chinees hoor.quote:Op vrijdag 17 november 2017 11:30 schreef MCH het volgende:
Wel grappig dat iedereen over echt Chinees eten praat terwijl ze in Sichuan weer heel andere dingen eten als in Beijing.
quote:Op vrijdag 17 november 2017 10:58 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Eend wordt vrij veel gegeten, maar in Peking heet het geen Pekingeend.
Thanksquote:Op vrijdag 17 november 2017 11:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, echt wel. Een van hun nationale gerechten. Supertrots op.
Verder is het ook gewoon een eendenras, waar ook andere gerechten mee worden gemaakt. Vandaar de verwarring misschien?
lquote:Op vrijdag 17 november 2017 16:11 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Verwacht maar een hoop ondefinieerbare etenswaren die vreselijk pittig kunnen zijn, maar bijzonder lekker zijn.
Die rasechte Chinese weet blijkbaar niet dat het zoete bonensaus is dat men traditiegetrouw bij Pekingeend serveert, niet Kantonese hoisinsaus.quote:Op vrijdag 17 november 2017 17:48 schreef yosander het volgende:
[..]
We lieten een rasechte Chinees pekingeend recenseren in Rotterdam
Maar Kantonese eend is ook echt hartstikke lekker.quote:Op vrijdag 17 november 2017 18:40 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Die rasechte Chinese weet blijkbaar niet dat het zoete bonensaus is dat men traditiegetrouw bij Pekingeend serveert, niet Kantonese hoisinsaus.
Eensch!quote:Op vrijdag 17 november 2017 19:15 schreef Igen het volgende:
[..]
Maar Kantonese eend is ook echt hartstikke lekker.
Hunan, Sichuan, Kanton, Zhejiang, Jiangsu, Lu, Fujian en Anhui.quote:Op vrijdag 17 november 2017 11:30 schreef MCH het volgende:
Wel grappig dat iedereen over echt Chinees eten praat terwijl ze in Sichuan weer heel andere dingen eten als in Beijing.
???quote:Op vrijdag 17 november 2017 19:39 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Hunan, Sichuan, Kanton, Zhejiang, Jiangsu, Lu, Fujian en Anhui.
Naar ik weet niet één van de acht culinaire tradities.quote:
Het is geen haute cuisine, maar eten uit Lanzhou is volgens mij in heel China populair.quote:Op vrijdag 17 november 2017 19:46 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Naar ik weet niet één van de acht culinaire tradities.
Dat klopt ook wel.quote:Op vrijdag 17 november 2017 19:50 schreef Igen het volgende:
[..]
Het is geen haute cuisine, maar eten uit Lanzhou is volgens mij in heel China populair.
Ooh goed om te weten!quote:Op vrijdag 17 november 2017 18:40 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Die rasechte Chinese weet blijkbaar niet dat het zoete bonensaus is dat men traditiegetrouw bij Pekingeend serveert, niet Kantonese hoisinsaus.
Dat vind je in een Chinees Indisch restaurant< niet in een Chinees restaurantquote:Op donderdag 16 november 2017 21:01 schreef RobinOok het volgende:
Ongeveer de helft van de kaart. Saté, babi pangang, tomatensoep, daging smoor, sambal, etc, etc.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |