Dit.quote:Op vrijdag 17 november 2017 03:05 schreef LangeTabbetje het volgende:
Eigenlijk zou je Chinees ook even beter moeten specificeren. China is nogal groot, en er zijn dus verscheidene verschillende keukens, (Kantonees, Shizhuan, etc).
Je zou kunnen zeggen dat "Chinees" eten, hetzelfde terminologie is als "Europees", weet je dus nog niks. (anders dan dat je met stokjes eet).
Eend wordt vrij veel gegeten, maar in Peking heet het geen Pekingeend.quote:Op vrijdag 17 november 2017 10:57 schreef Biekuh het volgende:
[..]
Dit.
Dingen zoals babi pangang zijn (obviously) niet chinees. Nasi ook niet.
Een vraagje voor de connaisseurs: wordt Pekingeend überhaupt gegeten in China? Bij de dertien in een dozijn Chinees-Indische restaurants in mijn stad hebben ze het in ieder geval niet. Bij een of tweede goede restaurants wel, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het authentiek Chinees is.
Ja, echt wel. Een van hun nationale gerechten. Supertrots op.quote:Op vrijdag 17 november 2017 10:57 schreef Biekuh het volgende:
[..]
Een vraagje voor de connaisseurs: wordt Pekingeend überhaupt gegeten in China?
Behalve de satékroket.quote:Op vrijdag 17 november 2017 08:53 schreef Hallojo het volgende:
De frikandellen en kroketten zijn vaak niet Chinees.
Joh...je meent het.quote:Op vrijdag 17 november 2017 08:53 schreef Hallojo het volgende:
De frikandellen en kroketten zijn vaak niet Chinees.
Is nog steeds alletwee Chinees hoor.quote:Op vrijdag 17 november 2017 11:30 schreef MCH het volgende:
Wel grappig dat iedereen over echt Chinees eten praat terwijl ze in Sichuan weer heel andere dingen eten als in Beijing.
quote:Op vrijdag 17 november 2017 10:58 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Eend wordt vrij veel gegeten, maar in Peking heet het geen Pekingeend.
Thanksquote:Op vrijdag 17 november 2017 11:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, echt wel. Een van hun nationale gerechten. Supertrots op.
Verder is het ook gewoon een eendenras, waar ook andere gerechten mee worden gemaakt. Vandaar de verwarring misschien?
lquote:Op vrijdag 17 november 2017 16:11 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Verwacht maar een hoop ondefinieerbare etenswaren die vreselijk pittig kunnen zijn, maar bijzonder lekker zijn.
Die rasechte Chinese weet blijkbaar niet dat het zoete bonensaus is dat men traditiegetrouw bij Pekingeend serveert, niet Kantonese hoisinsaus.quote:Op vrijdag 17 november 2017 17:48 schreef yosander het volgende:
[..]
We lieten een rasechte Chinees pekingeend recenseren in Rotterdam
Maar Kantonese eend is ook echt hartstikke lekker.quote:Op vrijdag 17 november 2017 18:40 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Die rasechte Chinese weet blijkbaar niet dat het zoete bonensaus is dat men traditiegetrouw bij Pekingeend serveert, niet Kantonese hoisinsaus.
Eensch!quote:Op vrijdag 17 november 2017 19:15 schreef Igen het volgende:
[..]
Maar Kantonese eend is ook echt hartstikke lekker.
Hunan, Sichuan, Kanton, Zhejiang, Jiangsu, Lu, Fujian en Anhui.quote:Op vrijdag 17 november 2017 11:30 schreef MCH het volgende:
Wel grappig dat iedereen over echt Chinees eten praat terwijl ze in Sichuan weer heel andere dingen eten als in Beijing.
???quote:Op vrijdag 17 november 2017 19:39 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Hunan, Sichuan, Kanton, Zhejiang, Jiangsu, Lu, Fujian en Anhui.
Naar ik weet niet één van de acht culinaire tradities.quote:
Het is geen haute cuisine, maar eten uit Lanzhou is volgens mij in heel China populair.quote:Op vrijdag 17 november 2017 19:46 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Naar ik weet niet één van de acht culinaire tradities.
Dat klopt ook wel.quote:Op vrijdag 17 november 2017 19:50 schreef Igen het volgende:
[..]
Het is geen haute cuisine, maar eten uit Lanzhou is volgens mij in heel China populair.
Ooh goed om te weten!quote:Op vrijdag 17 november 2017 18:40 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Die rasechte Chinese weet blijkbaar niet dat het zoete bonensaus is dat men traditiegetrouw bij Pekingeend serveert, niet Kantonese hoisinsaus.
Dat vind je in een Chinees Indisch restaurant< niet in een Chinees restaurantquote:Op donderdag 16 november 2017 21:01 schreef RobinOok het volgende:
Ongeveer de helft van de kaart. Saté, babi pangang, tomatensoep, daging smoor, sambal, etc, etc.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |