quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 21:21 schreef Marsenal het volgende:
Ik heb wel eens eerder van zoiets gehoord, maar dan was er ook altijd sprake van hersenschade of medicijngebruik
verandertquote:Op dinsdag 3 oktober 2017 21:25 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Veranderd je smaak niet eens in de 7 jaar ofzo?
Dan moeten jullie maar uit gaan vinden wat jullie qua andere drank lekker vinden. Proostquote:Op dinsdag 3 oktober 2017 21:17 schreef MasterCraftsman het volgende:
Ik zit nu dus met een fles wijn op de bank, wel meer voor mij, wel minder gezellig
Niet zo plots en extreem lijkt mij?quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 21:25 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Verandert je smaak niet eens in de 7 jaar ofzo?
Zet je die persoon toch wat anders voor? Of zoek je inderdaad iets wat je beide kan waarderen.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 21:17 schreef MasterCraftsman het volgende:
Maar serieus, kan dit?
Is zijn smaak opeens ontwikkeld?
Kan je een aversie krijgen tegen een voedingsmiddel?
Ik zit nu dus met een fles wijn op de bank, wel meer voor mij, wel minder gezellig
Ligt er maar net aan in welke drank die alcohol zit.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 22:23 schreef Roberta_J het volgende:
Dan ben je wel een pussy als je alcohol weigert.
Ik vind dit gewoon getuigen van een zwakke instelling. Als er nood aan de man is, ga jij dan zulke drankjes weigeren? Alcohol is uiteindelijk alcohol. Het gaat erom dat je dronken kan worden toch.quote:Op woensdag 4 oktober 2017 00:03 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ligt er maar net aan in welke drank die alcohol zit.
Ik vind wijn ook niet te zuipen.
Wodka en jenever zijn aan mij niet besteed.
Likeurtjes zijn me veel te zoet.
Doe mij maar een goede, Schotse whisky.
Of bier. En dan heb ik het niet over een pilsje
Tripel, IPA, RIS, Weizen, Stouts, dat soort bieren. Liefst eigen brouwsels
Nee, dat zijn van die feitjes die regelmatig verteld worden, maar nergens op gebaseerd zijn. Ja, op andere mensen die dat zeggen.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 21:25 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Verandert je smaak niet eens in de 7 jaar ofzo?
Ditquote:Op dinsdag 3 oktober 2017 21:21 schreef Marsenal het volgende:
Ik heb wel eens eerder van zoiets gehoord, maar dan was er ook altijd sprake van hersenschade of medicijngebruik
Yup, vooral als ze rauw zijn kan dat goed.quote:Op woensdag 4 oktober 2017 11:28 schreef Farenji het volgende:
Ik heb wel eens slechte kwaliteit pijnboompitten uit China gegeten, en toen heb ik wekenlang last gehad dat alles wat ik at of dronk een gore bittere nasmaak gaf.
In China werd de extractie van pijnboompitten met een of ander chemisch goedje gedaan, dat bleef achter in de pijnboompitten en dat "vergiftigde" je smaakpapillen. Echt heel vies. Dat is toen (jaar of 10 geleden?) nog in de publiciteit gekomen en sindsdien zijn ze bij de grote supermarkten uit de handel gehaald, maar ze worden misschien nog wel in toko's verkocht.quote:Op woensdag 4 oktober 2017 11:32 schreef PJR het volgende:
[..]
Yup, vooral als ze rauw zijn kan dat goed.
Lol.quote:
Zelf gelukkig nog nooit aan de hand gehad, maar ik heb me wel altijd afgevraagd hoe mensen de smaakverandering aan het eten van pijnboompitten koppelen, aangezien dat pas 1 a 2 dagen later komt.quote:Op woensdag 4 oktober 2017 11:56 schreef Farenji het volgende:
[..]
In China werd de extractie van pijnboompitten met een of ander chemisch goedje gedaan, dat bleef achter in de pijnboompitten en dat "vergiftigde" je smaakpapillen. Echt heel vies. Dat is toen (jaar of 10 geleden?) nog in de publiciteit gekomen en sindsdien zijn ze bij de grote supermarkten uit de handel gehaald, maar ze worden misschien nog wel in toko's verkocht.
Dat is iets wat ik toen ergens heb gelezen, als ik nu terugzoek lijkt het hoogstens een hypothese. Ik vind hier een vermelding: http://www.foodauthority.(...)_emerging_issues.pdf (pdf, onderaan pag 14)quote:Op woensdag 4 oktober 2017 15:06 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Zelf gelukkig nog nooit aan de hand gehad, maar ik heb me wel altijd afgevraagd hoe mensen de smaakverandering aan het eten van pijnboompitten koppelen, aangezien dat pas 1 a 2 dagen later komt.
Anyway, het wordt bij mijn weten veroorzaakt door een bepaalde soort pijnboompit
zie bijvoorbeeld onderstaand relaas:
http://www.mareonline.nl/archive/2012/01/25/foute-pijnboompitten
Dat die smaakverandering door een chemische goedje komt heb ik nog nooit gehoord. Heb je daar een link van of zo?
Inderdaad, in dat oude rapport wordt onderzocht wat de oorzaak is en de conclusie is dat het zeer waarschijnlijk door een specifieke soort pijnboompit wordt veroorzaakt. Tegenwoordig weten we dat al helemaal zeker en moet je echt wel heel erg veel pech hebben wil dit je overkomen als je je pijnboompitten in een normale supermarkt koopt.quote:Op woensdag 4 oktober 2017 15:56 schreef Farenji het volgende:
[..]
Dat is iets wat ik toen ergens heb gelezen, als ik nu terugzoek lijkt het hoogstens een hypothese. Ik vind hier een vermelding: http://www.foodauthority.(...)_emerging_issues.pdf (pdf, onderaan pag 14)
Ja, dat weiger ik.quote:Op woensdag 4 oktober 2017 10:31 schreef Roberta_J het volgende:
[..]
Ik vind dit gewoon getuigen van een zwakke instelling. Als er nood aan de man is, ga jij dan zulke drankjes weigeren? Alcohol is uiteindelijk alcohol. Het gaat erom dat je dronken kan worden toch.
Nee hoor, daarvoor ben ik veel te verzot op oa pesto. Heb ook nooit meer last gehad van "pijnboom-mond".quote:Op woensdag 4 oktober 2017 18:57 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Inderdaad, in dat oude rapport wordt onderzocht wat de oorzaak is en de conclusie is dat het zeer waarschijnlijk door een specifieke soort pijnboompit wordt veroorzaakt. Tegenwoordig weten we dat al helemaal zeker en moet je echt wel heel erg veel pech hebben wil dit je overkomen als je je pijnboompitten in een normale supermarkt koopt.
Maar dank voor het opzoeken, ik was erg nieuwsgierig naar dat verhaal....en ik hoop dat je niet voor eeuwig gestopt bent met het eten van pijnboompitten! ;-)
Ik had laatst nog pesto bij de AH gekocht waarop stond dat de pijnboompitten uit China kwamen wat ik nogal opmerkelijk vond. Niks van gemerkt overigensquote:Op woensdag 4 oktober 2017 11:56 schreef Farenji het volgende:
[..]
In China werd de extractie van pijnboompitten met een of ander chemisch goedje gedaan, dat bleef achter in de pijnboompitten en dat "vergiftigde" je smaakpapillen. Echt heel vies. Dat is toen (jaar of 10 geleden?) nog in de publiciteit gekomen en sindsdien zijn ze bij de grote supermarkten uit de handel gehaald, maar ze worden misschien nog wel in toko's verkocht.
Bij mij precies andersom. Bier en wijn kan ik niet meer luchten maar een Whisky of Cognac kan ik tegenwoordig wel waarderen.quote:Op donderdag 5 oktober 2017 20:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, zo dronk ik vroeger graag Whiskey, maar dat vind ik niet meer lekker.
Mag hopen dat ik dat niet krijg.quote:Op donderdag 5 oktober 2017 21:31 schreef Tinkepink het volgende:
Ik vind wijn en bier ook niet lekker meer. Bij rode wijn kwam dat ook echt van de ene dag op de andere. Zover bekend heb ik ook geen hersenbeschadiging.
o nee dat is er zeker niet aan de hand. daar heb ik inderdaad ook wel ervaring meequote:Op vrijdag 6 oktober 2017 15:46 schreef nostra het volgende:
Ik vind rode wijn ook niet lekker "meer", maar dat kwam doordat ik daar voor het eerst echt dronken van ben geworden en toen in mijn slaap mijn bed heb ondergekotst zonder wakker te worden. Die penetrante lucht associeer ik er nog steeds mee.
Ik heb eens vreselijk moeten projectielkotsen na het eten van worstjes met veel kruidnagel, kan nog steeds geen kruidnagel luchten of zien.quote:Op vrijdag 6 oktober 2017 15:46 schreef nostra het volgende:
Ik vind rode wijn ook niet lekker "meer", maar dat kwam doordat ik daar voor het eerst echt dronken van ben geworden en toen in mijn slaap mijn bed heb ondergekotst zonder wakker te worden. Die penetrante lucht associeer ik er nog steeds mee.
En dit is nuttige info in dit topic want?quote:Op zondag 8 oktober 2017 12:11 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Na het overlijden van een dierbare heb je ook weken geen trek meer in eten/drinken niets smaakt meer lekker dan.
Omdat het een oorzaak kan zijn van de plotselinge smaakverandering ...quote:Op zondag 8 oktober 2017 13:12 schreef Blue_note het volgende:
[..]
En dit is nuttige info in dit topic want?
Zo dronk ik altijd whiskey en genoot ervan, maar nu vind ik het ronduit smerigquote:Op zaterdag 14 oktober 2017 12:33 schreef roosjeroosje1988 het volgende:
Ik ben een echte wijndrinker en kan me niet voorstellen het ineens niet meer lekker te vinden. Al zijn sommige flessen wijn gewoon niet te zuipen. Bv. zoete witte wijn vind ik echt niet lekker, droge wel. Zoete rosé heb ik ook niet graag, droge wel. (En liever rosé dan witte wijn. Rode lust ik op zich ook wel maar daar krijg ik zo'n rooie bek van.) En gisteren was ik bij mijn moeder die niet drinkt maar die had een fles port gekregen dus dronken we daar van, maar verder dan een paar kleine slokjes kwam ik niet, vond het zo vies.
En vroeger lustte ik geen zuurkool en nu opeens wel. Wel wijnzuurkool ( ) en dan het liefst op een bolletje met rookworst
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |