TjjWester | zaterdag 16 september 2017 @ 21:18 |
Ik wil binnenkort een biefstuk friet maken maar twijfel welk vlees ik zal gebruiken, wat is jullie advies? Ossenhaas? Rib-eye? Zesrib of toch de klassieke entrecote? Daarnaast wat zouden jullie erbij serveren? Saus? Groente? Salade? | |
Oerbeer | zaterdag 16 september 2017 @ 21:26 |
Ik hou het zelf graag simpel. Ik zou dus gaan voor de entrecote, een beetje barbecuesaus en wat truffelmayonaise. Als salade wat rucola met balsamico-dressing en misschien nog een verdwaalde olijf. | |
Rorsach | zaterdag 16 september 2017 @ 21:36 |
Een lekker stuk paardekogelbief, bedolven onder een berg steppegras. Lekker op z'n Belgisch. | |
Chinless | zaterdag 16 september 2017 @ 21:51 |
Wagyu. | |
RobinOok | zaterdag 16 september 2017 @ 21:55 |
Wat is je budget, waar ga je je vlees kopen, wat vind je lekker? | |
Fer | zaterdag 16 september 2017 @ 21:57 |
Zelf gesneden patat en een entrecote, lekker stukje vet voor de smaak, maar nog goed in een pan te bakken. Vetter vlees moet je grillen. | |
madam-april | zaterdag 16 september 2017 @ 22:08 |
T-Bone steak. Geen saus (ik vind het echt een doodzonde om biefstuk met saus te eten). Salade: kropsla, eikenbladsla, lollo rosso & rucola met kleine stukjes komkommer, groene olijven en witte kaasblokjes in olie (de olie gebruik je tevens als dressing). | |
TjjWester | zondag 17 september 2017 @ 14:37 |
Ik koop mijn vlees altijd bij siem van der gragt, budget is er niet, daarom dacht ik aan ossenhaas. | |
RobinOok | zondag 17 september 2017 @ 14:43 |
Als je daar je vlees koopt, waarom lijkt het in de OP dan net alsof je nooit kookt? Maar goed, mijn antwoord : entrecote, friet, sla. Ossenhaas is voor mietjes. | |
Fer | zondag 17 september 2017 @ 14:55 |
Tbone zou ik grillen, net als Ribeye | |
TjjWester | zondag 17 september 2017 @ 15:24 |
Die twee dingen hebben toch niks met elkaar te maken? Een goede slager maakt nog geen goede kok. Daarnaast kook ik dagelijks maar dat wil niet zeggen dat iemand thuis is in alle soorten steaks die verkrijgbaar zijn! Graag dan nog anwoord op de vraag waarom entrecote en geen ossenhaas? Die laatste wordt omschreven als het meest malse. | |
Bucketlist | zondag 17 september 2017 @ 15:32 |
Wat wil je? Mals of smaak? Als je mals wil is ossenhaas een goede keuze. Dat is natuurlijk geen budgetkeuze. Wil je smaak is entrecote een goede keuze. Vet = smaak. Als je een budgetkeuze wil met smaak, koop dan longhaas. Niet mals, wel veel smaak en redelijk goedkoop. Eet het zelf bijna nooit omdat ik weinig bij een slager kom. | |
RobinOok | zondag 17 september 2017 @ 15:33 |
Ossenhaas is inderdaad de meest malse, maar ook de meest smakeloze en toch de duurste. Ik vind entrecote lekkerder. Ribeye is moeilijker, door al het vet dat erdoor loopt, dat kun je thuis makkelijk verkloten. Hou van rood, rose of doorbakken? | |
TjjWester | zondag 17 september 2017 @ 15:54 |
Rose, rood is geen optie ivm leeftijd gasten, doorbakken zijn schoenzolen. Fijn dat er ook mensen kunnen antwoorden zonder het opgeheven vingertje, bedankt en ik zal je informatie meenemen in de keuze. | |
Isabeau | zondag 17 september 2017 @ 17:55 |
Eens wat betreft de ossenhaas Het duurst en het meest teleurstellend. Erg smakeloos. Eigenlijk vind ik de structuur ook tè fijn en dat doet me dan aan het super goedkope lever denken. | |
Verbodsbord | zondag 17 september 2017 @ 17:57 |
Jodenhaas/diamanthaas. | |
madam-april | zondag 17 september 2017 @ 18:07 |
Dat is inderdaad absoluut het lekkerste.. | |
Queenshore | zondag 17 september 2017 @ 18:18 |
Flat iron steak. Op zijn Nederlands een sukade waar de zeen uit is gesneden. Erg onbekend (in NL) maar erg veel smaak. Wel medium rare eten, dan is ie het meest mals. | |
RobinOok | zondag 17 september 2017 @ 18:18 |
Daar zou ik niet mee beginnen als je niet al te ervaren bent in het bakken van rood vlees. | |
Forbry | zondag 17 september 2017 @ 18:20 |
Steak (de) Bavette met gewoon de 'jus' van het vlees als saus, frites en (boter)sla. Sla kan je aanvullen en aanmaken met wat je wilt, al zou ik dat zelf vooral simpel/fris/licht houden, zowel qua dressing als qua overige ingrediënten. Steak de Bavette is af en toe (tijdens de Franse weken geloof ik?) bij de Lidl te koop en die is heerlijk vind ik zelf. Ook al een aantal keren voor gasten geserveerd en die waren er ook zeer over te spreken (de laatste keer bleef er zo goed als niks meer voor Mr. Forbry en voor mijzelf over, omdat de gasten het nog lekkerder vonden dan verwacht ). Wel goed klaarmaken met de juiste temperatuur en juiste snijwijze enzo. Eventueel zou je voor een iets apartere noot, de frites van polenta kunnen maken. Erg lekker (en krokant). Bij de Lidl verkopen ze ook een (lekkere) (rode) wijn die er erg goed bij Steak (de) Bavette past, de Pays d'Oc Cabernet Sauvignon IGP 2015. | |
RobinOok | zondag 17 september 2017 @ 18:24 |
Bavette, bij Siem van de Gragt nog steeds 37,50 euro de kilo. Hallo. Fucking hell. Misschien dat het goedkoper is als je om vanglap vraagt? Zijn entrecote is goedkoper, 37 euro de kilo. | |
#ANONIEM | zondag 17 september 2017 @ 18:25 |
Dan heb jij nog nooit paardenlendebiefstuk met cantharellensaus gegeten. | |
TjjWester | zondag 17 september 2017 @ 18:27 |
Paardenbiefstuk is heel lekker, ik kreeg het altijd als we naar opa in limburg gingen, maar waar is zo iets tegenwoordig nog te koop? de slager heeft het niet. | |
madam-april | zondag 17 september 2017 @ 18:29 |
Hier in Utrecht heb je paardenslagers | |
#ANONIEM | zondag 17 september 2017 @ 18:31 |
Kanaalstraat in Utrecht heeft nog een heuse paardenslager, maar sinds het paardenvleesschandaal is het best gangbaar. Zelfs de lokale Vomar heeft het in de schappen liggen. | |
Bucketlist | zondag 17 september 2017 @ 18:40 |
Ik heb het bij de Vomar zien liggen. Is er een reden waarom je paardenbiefstuk goed moet doorbakken? Dit staat op de verpakking, en het was de reden dat ik het niet heb gekocht. | |
#ANONIEM | zondag 17 september 2017 @ 18:44 |
Bij mijn weten kun je paardenvlees net zo rauw eten als rundvlees, zelf ook meermaals gedaan. | |
madam-april | zondag 17 september 2017 @ 18:44 |
Zover ik weet niet.. | |
madam-april | zondag 17 september 2017 @ 18:47 |
De paardenworst van W. van Beek | |
TjjWester | zondag 17 september 2017 @ 18:59 |
Deze gast bedoelen jullie? http://paardenslagerijwvanbeek.blogspot.nl/ ziet er niet professioneel uit maar ga er zeker van de week eens kijken. | |
madam-april | zondag 17 september 2017 @ 19:16 |
Van Beek is dé paardenslager! | |
#ANONIEM | zondag 17 september 2017 @ 19:39 |
Paardenworst ben ik gek genoeg dan weer totaal geen fan van , maar gezien de kwaliteit van het vlees ben ik bij voorbaat overtuigd van zijn kunde. | |
#ANONIEM | zondag 17 september 2017 @ 19:42 |
Een betere ga je niet vinden. | |
madam-april | zondag 17 september 2017 @ 19:45 |
Heb je ooit de paardenworst van Van Beek geproefd? Zo niet dan moet je dat echt een keer proberen! Hij is het lekkerste als hij warm is.. het water loopt me al in de mond als ik eraan denk! | |
Forbry | zondag 17 september 2017 @ 19:49 |
Had (nog) niet gelezen dat TS zijn vlees altijd bij Siem van der Gragt koopt. Ja, fucking prijzig en idd, vanglap klinkt een stuk minder luxe Veel minder lekker ook. Volgens de verpakkingen die ik nog in de vriezer heb liggen, slechts 14,90 per kilo bij de Lidl. Niet van een echte slager en ook niet ecologisch en alles, maar iig nog wel met 2 'beter leven'-sterren. Nou ja, ik ben een enorme steak/biefstuk-liefhebber en vind deze echt heel lekker (mits goed bereid) | |
TjjWester | zondag 17 september 2017 @ 20:14 |
Hoe eet je die op? Warm impliceert dat je hem op de hand opeet? | |
Pietverdriet | zondag 17 september 2017 @ 20:21 |
Wat heeft rood zijn van steak met leeftijd te maken? | |
TjjWester | zondag 17 september 2017 @ 20:26 |
Het word afgeraden voor bejaarden om rauw of bijna rauw/rood vlees te eten, advies is volledig doorbakken maar dat vind ik zonde. Rose is een mooi compromis. | |
madam-april | zondag 17 september 2017 @ 20:27 |
In plakken en dan inderdaad gewoon uit de hand.. Is echt heeerlijk!! | |
TjjWester | zondag 17 september 2017 @ 20:27 |
Meteen nadat je het gekocht hebt? Als een soort borrelhapje? | |
Pietverdriet | zondag 17 september 2017 @ 20:28 |
Door wie wordt dat afgeraden? Als mensen een heel lage weerstand hebben wellicht, maar het is onzin dat alle bejaarden dat hebben. | |
TjjWester | zondag 17 september 2017 @ 20:29 |
Het voedingscentrum. | |
Pietverdriet | zondag 17 september 2017 @ 20:31 |
Oh dear | |
TjjWester | zondag 17 september 2017 @ 20:32 |
Het is algemeen bekend dat zwangere dames, kinderen en ouderen gevoelig zijn voor (bijna) rauw vlees. | |
Pietverdriet | zondag 17 september 2017 @ 20:34 |
Hoe vaak maak jij je koelkast schoon? | |
TjjWester | zondag 17 september 2017 @ 20:34 |
Ieder kwartaal volledig en wekelijks even schoon wrijven. | |
Murdera | zondag 17 september 2017 @ 20:46 |
oeh hier ben ik wel benieuwd naar, nog nooit van gehoord | |
madam-april | zondag 17 september 2017 @ 20:49 |
Ja | |
Murdera | zondag 17 september 2017 @ 20:50 |
ik kom binnenkort borrelen | |
madam-april | zondag 17 september 2017 @ 20:52 |
Haha jij bent altijd welkom Mur | |
Weltschmerz | maandag 18 september 2017 @ 12:00 |
T-bone is altijd een compromis, het is dan ook een Amerikaanse cut. Lekker groot maar niet voor de fijnproever. Bij steak frites zou ik voor de wat vettere en smaakvollere ribeye of entrecote van de grill gaan, ossenhaas is malser maar ook wat te subtiel en verfijnd van smaak. Maar dan het moeilijkst, de friet. Een echte frietaardappel dik snijden en twee keer in ossenwit frituren. | |
TjjWester | maandag 18 september 2017 @ 12:08 |
Twee keer? Ik heb altijd geleerd om frieten voor te bakken in ossewit en dan af te bakken in een neutrale olie. | |
Deshain | maandag 18 september 2017 @ 12:22 |
Dat het een compromis is ben ik ten dele met je eens puur om het feit dat het verschillende 'cuts' zijn aan één bot, daar volgen nou eenmaal keuzes uit ivm garing. Dat het niet voor de fijnproever is ben ik het absoluut mee oneens, natuurlijk is het een favoriet van notoire veeleters maar de écht grote (denk meer formaat bistecca alla Fiorentina) is ook voor fijnproevers geschikt in normale porties opgedeeld. | |
Weltschmerz | maandag 18 september 2017 @ 12:50 |
Nog een compromis? Als de entrecote goed is, is de ossenhaas te ver door. Daar kun je overheen stappen maar van verfijning getuigt het niet. | |
TjjWester | maandag 18 september 2017 @ 13:16 |
Nee dat was een tip van peter goossens, volgens hem zorgt ossewit voor de typische smaak en de arachide olie voor de krokantheid. | |
Weltschmerz | maandag 18 september 2017 @ 13:22 |
Arachide is niet helemaal neutraal en het idee dat het zo krokant mogelijk zou moeten zijn deel ik niet. | |
vinnypassy | maandag 18 september 2017 @ 13:31 |
Ik heb het gisteren nog met bavette gedaan: 2 uur sous vide op 54 graden met wat boter en knoflook, daarna kort aanbakken voor het maillard-effect. Liefst doe ik er een witlofsalade bij (rauwe witlof in kleine reepjes snijden, appeltje erbij en dan wat mayonaise en appelciderazijn) en natuurlijk mayo bij de patat. | |
TjjWester | maandag 18 september 2017 @ 13:41 |
Als je het zo bekijkt is geen enkele olie neutraal! Even samenvattend: Als ik kies voor rund dan vragen om een entrecote. Als ik kies voor paard dan vragen om een lende biefstuk? Goede frietaardappelen van de groenteboer. Sla? | |
Weltschmerz | maandag 18 september 2017 @ 14:01 |
Raapolie is vrij neutraal geloof ik. Ribeye is vaak wat mooier gemarmerd dan een entrecote. Die heeft een vetrand en is daarom misschien wat minder geschikt voor op de grill. Van paardenvlees weet ik niet zoveel, maar als je toch naar de paardenslager gaat, ik heb me weleens laten vertellen dat friet het lekkerste is met een mengsel van ossenwit en paardenvet. Volgens mij is het bintje de klassieke frietaardappel, of de agria lekkerder is betwijfel ik aangezien hij veel andere voordelen heeft. Sla is lekker, ik vind gewone botersla het lekkerst. | |
Forbry | maandag 18 september 2017 @ 15:32 |
Ik ook , maar desondanks wissel ik nog best vaak af en wanneer je iets "karaktervollers" wilt, zou ik eerder voor rucola of iets dergelijks gaan. Een tricolor(e)-mix vind ik ook erg lekker. Qua dressing (@ TS): als je het simpel wilt houden, maar wel van een beetje zoetig houdt, is met suiker ingedikte/ingekookte balsamico azijn (balsamico siroop) wel erg lekker vind ik ... | |
Forbry | maandag 18 september 2017 @ 15:56 |
Steak bereiden vind ik het moeilijkst in de zin, dat je een goed (en nogal eens prijzig) stuk vlees best behoorlijk kan verprutsen. Bij frietjes die 'mislukt' zijn is het toch veel minder zonde, en die zijn, tenzij volledig verbrand natuurlijk, meestal ook nog best te eten. Maar van steak bereiden heb ik zelf ‘the hang of it’ wel. Als ik een beetje aandachtig te werk ga, gaat dat bijna altijd naar wens. Overigens, om eerlijk te zijn, (nog) niet helemaal op gevoel, want ik gebruik bijna altijd een vleesthermometer. Zelf (aardappel)frietjes maken vind ik het moeilijkst in de zin dat ik het toch wel erg lastig vind om die (zo goed als) standaard 'perfect' te krijgen. Het is altijd maar weer de vraag of 'het goed gaat'. Ook wanneer ik het idee heb precies hetzelfde stramien te volgen (qua soort aardappelen, soort vet, hoe gesneden, voorbakken, drogen, temperatuur, oven/friteuse, eventuele kruiden, etc.) lijkt het iedere keer toch weer een beetje anders uit te pakken. Soms helemaal naar tevredenheid, maar lang niet altijd. Feitelijk zit er vast en zeker een lijn in, maar ik ben er blijkbaar gewoon (nog) niet zo goed in die te ontdekken. Om die reden, juist als ik gasten heb , vaak de neiging gewoon maar een bepaalde zak diepvriesfrites van de Aldi te gebruiken, want die worden wél altijd precies zoals ik ze hebben wil. Voor mij is (erg) krokant (althans, van buiten, de binnenkant moet juist een beetje zacht blijven) wel altijd het streven, al vind ik slappe(re) friet ook nog best lekker. | |
TjjWester | maandag 18 september 2017 @ 17:16 |
Ik lees veel over kerntemperatuur en een therometer maar het is toch ten strengste verboden om iets in het vlees te steken? ivm uitlopende sappen. | |
Weltschmerz | maandag 18 september 2017 @ 17:35 |
Ik vind ruccola een half kruid, ik gebruik het graag maar niet als het basismateriaal van een salade, ik doe het wel vaak door de spinazie salade. Balsamico ben ik sowieso niet dol op, maar bij steak frites heb ik het liefst gewoon een frisse salade op basis van kropsla. Romainesla vind ik ook lekker, maar ijsbergsla is meer een hapje voor de dorst en al die zakjes uit de supermarkt vind ik niet zoveel. Ik heb ook het idee dat ze kleine bladeren kweken voor de looks en dan inleveren op smaak, zoals bij babyspinazie. Ik kijk meestal gewoon naar de zijkant, als ik er met de kop niet bij ben wil het nog wel eens fout gaan, maar dan zit je er gewoon qua garing wat naast, het is niet meteen oneetbaar. Ik eet bijna geen friet meer omdat de mindere varianten mij onbevredigd achterlaten en ik niet in mijn open keuken ga frituren. In olie gebakken, laat maar. Voorgesneden (diepvries)aardappelen, laat maar. Geen Belgische mayo, laat maar. Schil er nog aan, laat maar. Patatkruiden, nou word ik agressief. Het hele punt van friet is de aardappelsmaak goed tot zijn recht laten komen, dat kunnen ze met name in Belgische achterstandswijken bij zo'n semipermanent frietkot heel goed door zich alleen maar aan de basisregels te houden, terwijl al die hippe tentjes die er een eigen draai aan willen geven hopeloos in de fout gaan. Perfectie heeft er ook niks mee te maken, het hoeft niet perfect krokant, het hoeft niet perfect van kleur, ze hoeven niet allemaal hetzelfde van vorm en dus smaak te zijn, er moeten juist een paar slappe tussen zitten, ze kunnen niet eens elke keer hetzelfde zijn omdat de aardappels varieren in leeftijd, maar ze moeten allemaal heel erg naar aardappel smaken. En daar gaat het bijna altijd fout. Thuis gaat het vaak fout in kleine frituurpannen met veel friet, dan koelt het vet te veel af. | |
bloodymary1 | vrijdag 22 september 2017 @ 20:51 |
Ik vind het meest malse en smaakvolle stukje rundvlees altijd Bavette. Ook makkelijk te bereiden. En bij een slager kopen uiteraard, niet bij een supermarkt. | |
Myraela | vrijdag 22 september 2017 @ 21:01 |
Wat de fuck zijn dat voor prijzen dan. Zelfs 16,50 euro voor een kilootje half om half gehakt. | |
Fer | vrijdag 22 september 2017 @ 21:20 |
Je vergeet de Vlaamse friet gemaakt van puree, te koop bij Kwalitaria. | |
RobinOok | vrijdag 22 september 2017 @ 21:51 |
Prijzen waarmee je je geweten afkoopt. | |
TjjWester | zaterdag 23 september 2017 @ 11:03 |
Hij zit bij mij om de hoek en levert uitstekend vlees. | |
Weltschmerz | zaterdag 23 september 2017 @ 11:09 |
Best goedkoop dan. | |
RobinOok | zaterdag 23 september 2017 @ 11:24 |
Ik ben blij met mijn Turkse slager die om de hoek zit. Dan bestel ik entrecote, hij vraagt hoeveel en ik zeg "doe maar een dikke plak". En die blijkt dan 7 ons te wegen en daar betaal ik dan 7 euro voor en jij 26 euro. | |
bloodymary1 | zaterdag 23 september 2017 @ 16:49 |
En is de kwaliteit dan net zo goed? Want dat vind ik eigenlijk het belangrijkste. | |
RobinOok | zaterdag 23 september 2017 @ 17:12 |
Vast niet. Maar het is niet 4 keer zo slecht. Is een Kia net zo goed als een Porche? Nee, maar goed genoeg voor mij. | |
bloodymary1 | zaterdag 23 september 2017 @ 17:13 |
Oké. Ik koop dan liever een Porsche. Ik word ook al een beetje huiverig van biefstuk van een Turkse slager. | |
Chinless | zaterdag 23 september 2017 @ 17:17 |
Nou al wagyu geprobeerd? | |
RobinOok | zaterdag 23 september 2017 @ 17:18 |
Ik heb het tegenovergestelde. Ik wil best voor kwaliteit betalen, maar in de praktijk komt het erop neer dat je vooral betaalt voor de naam / het merk. En daar pas ik (meestal) voor. | |
TjjWester | zaterdag 23 september 2017 @ 17:53 |
Je hebt geen idee waar de turk het vandaan haalt, je hebt geen idee in welke omstandigheden zo beest is opgegroeid of wat er allemaal ingespoten is. Ik ben niet tegen vlees(zeer zeker niet) eten maar ik kies wel bewust voor vlees van een dier met een goed leven. | |
RobinOok | zaterdag 23 september 2017 @ 18:55 |
Ik zie wat dat betreft weinig tot geen verschil met andere slagers. We wonen in Nederland en de regels zijn voor alle slagers hetzelfde. | |
Pietverdriet | zaterdag 23 september 2017 @ 18:56 |
Je hebt erg veel vooroordelen en fantasie | |
bloodymary1 | zaterdag 23 september 2017 @ 18:57 |
Hele goede slagers geven vaak aan waar hun vlees vandaan komt. | |
RobinOok | zaterdag 23 september 2017 @ 18:59 |
Ja, snap ik. En dat zijn hele dure kaartjes. En dan nog moet je maar geloven dat het waar is. Ik zou aan mijn Turkse slager kunnen vragen waar hij zijn koe heeft gekocht. | |
TjjWester | zaterdag 23 september 2017 @ 19:02 |
Er zit een groot verschil tussen een duur stuk vlees waarbij je zeker weet dat het beest buiten heeft gelopen en een stuk vlees van de turkse slager die god weet waar vandaan komt. | |
TjjWester | zaterdag 23 september 2017 @ 19:03 |
De bioindustrie/plofbeesten is gewoon legaal in dit land en dat kan zomaar op jouw bord liggen. | |
RobinOok | zaterdag 23 september 2017 @ 19:32 |
En jij denkt dat ze god weet wat in die koeien spuiten? Ah gossiepossie. | |
Pietverdriet | zaterdag 23 september 2017 @ 19:43 |
Tja, zo kwam ik vroeger de lokale chique slager nog wel eens tegen in het slachthuis bij de vrijbank en als er een noodslachting was. Maar hou lekker vast aan je vooroordelen tegen turkse slagers. | |
nogeenoudebekende | zaterdag 23 september 2017 @ 19:43 |
Ook slechte slagers moeten dat gewoon kunnen verantwoorden. | |
Pietverdriet | zaterdag 23 september 2017 @ 19:44 |
Plofkoeien? Vertel. | |
TjjWester | zaterdag 23 september 2017 @ 19:55 |
Veel vleeskoeien staan volledig op stal en krijgen gemodificeerd voedsel waar ze sneller van groeien. Het mag zo zijn dat de term plofkoeien niet is ingeburgerd maar ze bestaan wel degelijk, supervoedsel is gevaarlijk. | |
TjjWester | zaterdag 23 september 2017 @ 19:57 |
Ik weet waar siem zijn rundvlees vandaan haalt, dat de koeien de gehele zomer buiten staan en dat hij regelmatig groepjes klanten heeft uitgenodigd om bij zijn leveranciers te gaan kijken! Dat noem ik eerlijk over vlees. | |
Buitendam | zaterdag 23 september 2017 @ 20:00 |
Geen spuiten. Groeivoer. En dat is inderdaad troep. | |
Pietverdriet | zaterdag 23 september 2017 @ 20:03 |
Gemodificeeerd voedsel, ach gussie, vertel, ik lees met rode oortjes | |
TjjWester | zaterdag 23 september 2017 @ 20:05 |
Ooit van groeivoer gehoord? Dat komt niet zo uit de natuur. Het is een vaststaand feit dat koeien tegenwoordig veel sneller groeien dan vroeger, soms wel de helft minder. | |
Pietverdriet | zaterdag 23 september 2017 @ 20:11 |
Vertel! Vertel! Wat is groeivoer? | |
TjjWester | zaterdag 23 september 2017 @ 20:12 |
Gemodificeerd voedsel! Vieze grijze brokken die totaal niet lijken op gras! Gras is het allerbeste. | |
Buitendam | zaterdag 23 september 2017 @ 20:19 |
Koeien die TBA krijgen toegedient is nog altijd een probleem in Nederland. Een klein probleem weliswaar, maar laten we niet doen alsof een hormoonhuishouding aan koeien toedienen totaal uitgeroeid is. | |
RobinOok | zaterdag 23 september 2017 @ 20:26 |
Nee. En Google ook niet, behalve dan voor koi karpers. Krijgen plofkoeien vissenvoer? | |
WaywardOne | zaterdag 23 september 2017 @ 20:26 |
Bavette is een hype. Dat zal wel de reden zijn. Entrecote goedkoper dan bavette is achterlijk. | |
RobinOok | zaterdag 23 september 2017 @ 20:27 |
Alleen niet haalbaar in Nederland. Zuid Amerika wel! | |
Pietverdriet | zaterdag 23 september 2017 @ 20:34 |
Maar wat is het? | |
Pietverdriet | zaterdag 23 september 2017 @ 20:34 |
TBA? | |
#ANONIEM | zaterdag 23 september 2017 @ 20:57 |
Ik koop altijd Ierse rib-eye. Het verschil met een gewone proef je echt wel. | |
Fer | zaterdag 23 september 2017 @ 20:59 |
Grootste probleem in Nederland is dat een taai, smakeloos stuk suddervlees een beetje wordt doodgeslagen en verkocht wordt als een biefstuk. | |
Spanky78 | zaterdag 23 september 2017 @ 21:24 |
Chateaubriand met bearnaisesaus. Maar een goede dikke entrecote is prima. Mooier nog is om een hele of iig een flink stuk te maken en dan aan te snijden IPV snijden en individueel bakken. Daarbij zelfgemaakte friet met mosterdmayonaise, maar de bearnaisesaus kan ook. | |
RobinOok | zaterdag 23 september 2017 @ 21:25 |
Ik weet niet wat je denkt te proeven, maar ook Ierse koeien overleven de winter niet op gras. | |
Spanky78 | zaterdag 23 september 2017 @ 21:28 |
Waarschijnlijk is het sowieso beter dan uit de supermarkt. Ik ging vroeger, toen ik nog een Turkse winkel in de buurt had daar graag vlees halen. Best goed, niet duur en een slager met vakmanschap. | |
sigme | zaterdag 23 september 2017 @ 21:30 |
Jawel, in Nederland heb je "pure graze". Die grazen puur hooi. Is 't niet mooi? Jij kent Zé ook . | |
Adames | zaterdag 23 september 2017 @ 21:33 |
steppegras lijkt op een zak opgewarmde chips | |
#ANONIEM | zaterdag 23 september 2017 @ 21:34 |
Iers rundvlees (en Ierse boter) staan volgens mij toch wel bekend vanwege de hoge kwaliteit, o.a. omdat ze vnl. gras en in de winter hooi eten. | |
Buitendam | zaterdag 23 september 2017 @ 22:12 |
Gemodificeerd testosteron. 1 van de 5 meest voorkomende vormen van groeihormonen voor koeien. | |
RobinOok | zaterdag 23 september 2017 @ 22:14 |
Oh, Zé?! Lang geleden, die mopperkont. Maar juist van hem heb ik geleerd dat grassfed geen optie is in NL. Maar dat is nu achterhaald? [ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 23-09-2017 23:51:37 ] | |
Pietverdriet | zaterdag 23 september 2017 @ 23:09 |
Streng verboden | |
Buitendam | zaterdag 23 september 2017 @ 23:16 |
Goh, nee echt? En nog lopen er ieder jaar nog bedrijven tegen de lamp. En dan laat ik importvlees nog buiten beschouwing. De belangen zijn te groot en troep in voer komt nog steeds voor. Je eerdere reactie op die andere user sloeg nergens op. | |
sigme | zondag 24 september 2017 @ 09:28 |
Nee, dat blijft waar. Maar het lukt de marketingjongens heel aardig om "hooi" als "gras" te verkopen. Dan krijg je dus "grasgevoerd" rund dat op stal hooi stond te vreten. Heb jij wel eens vlees bij Zé gekocht of ergens gegeten? Ik niet, staat op de lijst goede voornemens. | |
RobinOok | zondag 24 september 2017 @ 09:42 |
Nope. Of in ieder geval niet dat ik weet. | |
Pietverdriet | zondag 24 september 2017 @ 10:45 |
Dus je geeft toe dat het verboden is, en dat de opsporing functioneert. Jouw posts en die van groeivoer slaan nergens op, zijn verdachtmakingen richting turkse slagers. | |
Buitendam | zondag 24 september 2017 @ 10:50 |
Waar heb ik überhaupt het woord Turks gebruikt? Wat een rare opmerking. Natuurlijk wordt er streng op gecontroleerd. De EU is streng voor alles wat consumenten via de agrarische sector binnen krijgen. Maar doen alsof er niet geknoeid wordt met vlees, aangezien er inderdaad ieder jaar bedrijven tegen de lamp lopen, maar daarmee is niet al het vlees ineens hormoonvrij. Zo kinderlijk naïef ben je toch niet? | |
Spanky78 | zondag 24 september 2017 @ 12:28 |
Ik ken de ze niet, maar ik heb het lekkerste rund ooit gegeten in een restaurant in Chili. Of het grassfeer was of niet weet ik niet. Alleen dat ik een enorm stuk vlees van de grill kreeg. En het was heerlijk. Zelfs mijn collega, een vrouw die normaal vlees half opeet en dan laat liggen at een stuk van 500 gram ongeveer... In Europa nooit meer zo goed rund gehad. Ook niet in sterrenrestaurants. Alhoewel je daar vaak ook geen rund krijgt. | |
sigme | zondag 24 september 2017 @ 13:19 |
Ik eet graag fatsoenlijk rund, dus ik koop het bij "boeren" die hun eigen dieren laten slachten. Maar ik denk dat voor de smaak de slager, en vooral het afhangen, een stuk bepalender zijn. Van wat ik daar wel eens over gelezen heb zijn consumenten in zuid Amerika zich daar een stuk meer van bewust en gaan ze ook zelf heel anders om met het thuis bewaren van vlees. | |
Forbry | donderdag 28 september 2017 @ 15:27 |
Misschien leek het door mijn 'Lidl-tip' anders, maar hier wordt een déél van het vlees ook bij een goede slager of rechtstreeks bij een 'boer' gehaald, zowel met het oog op dierenwelzijn als op betere kwaliteit. Voor de geïnteresseerden (en voor wie vlees uit de supermarkt ook prima is) nog even m.b.t. die 'Lidl-tip': deze week is het Franse week bij de Lidl en de bavette zit er weer bij zag ik in de folder... | |
TjjWester | vrijdag 29 september 2017 @ 12:56 |
Ik heb zojuist 1500 gram paardenbiefstuk gehaald. | |
Pietverdriet | vrijdag 29 september 2017 @ 14:25 |
JUmmie Jammer dat er geen goede paardenslager hier in de buurt zit | |
bloodymary1 | vrijdag 29 september 2017 @ 15:05 |
| |
bloodymary1 | vrijdag 29 september 2017 @ 15:09 |
Wat een gezeur allemaal zeg. En wat slecht om mensen die vlees eten als dom weg te zetten. Dat heeft geen enkel verband met elkaar. Ik eet ook vlees en heb een heel hoog IQ. En de reden dat ik vlees eet?. Inderdaad omdat ik het lekker vind. En dat kan een dure biefstuk zijn, maar van een frikandel speciaal kan ik ook enorm genieten. Ik haal wel vlees bij een goede slager, maar doe dat ook vooral omdat ik het lekker vind, het kwaliteitsverschil proef je dan toch wel. Dat het dan vaak een betere herkomst heeft is mooi meegenomen. Ik eet niet persé elke dag vlees, net hoe het uitkomt. Verder doneer ik aan Wakker dier en houd ontzettend van dieren, ben ook heel goed voor dieren. Dat zal dan wel weer enorm hypocriet zijn. Maar daar heb ik helemaal schijt aan. | |
#ANONIEM | vrijdag 29 september 2017 @ 15:53 |
Dat onderzoek over de psychologie van vleesetende mensen was toch uitgerekend één van die verzonnen onderzoeken van Diederik Stapel? | |
Pietverdriet | vrijdag 29 september 2017 @ 15:58 |
Samen met Rood Vonk Correct, daar refereerde ik ook aan. | |
RobinOok | vrijdag 29 september 2017 @ 16:20 |
Oja, dat fake onderzoek met gestolen foto van mijn biefstuk ook nog. | |
Pietverdriet | vrijdag 29 september 2017 @ 16:20 |
Ik blijf erbij, je had aangifte moeten doen. | |
RobinOok | vrijdag 29 september 2017 @ 16:32 |
In dit geval vond ik het zielig, ze werden al zo ontzettend publiekelijk gestraft. | |
Pietverdriet | vrijdag 29 september 2017 @ 16:33 |
Na, je bent nooit van het hard aanpakken van foto diefstal En het was de kers op de pudding geweest, niet alleen onderzoeksfraude, ook nog schending van de auteurswet | |
Spanky78 | vrijdag 29 september 2017 @ 17:44 |
Omdat het kan en het voor onze soort goed is om matig vlees te eten. We zijn er door de evolutie mee uitgerust. Hoektanden, enzymen de vlees kunnen verteren. Gebrek aan vitaminen die toch nodig zijn als we helemaal geen vlees eten. Het leven is hard, al het leven ter aarde leeft ten koste van ander leven. Wij dus ook. Zo. En nu een lekker biefstukje op de vrijdag. Ik neem jouw portie ook. | |
Pietverdriet | vrijdag 29 september 2017 @ 18:01 |
Lekker Ik had een soepje en Mettbroodjes, lekker rauw varkensgehakt | |
8777 | vrijdag 29 september 2017 @ 18:03 |
Word je daar niet ziek van? Dat rauwe gehakt. | |
Pietverdriet | vrijdag 29 september 2017 @ 18:05 |
Nee, waarom? Wordt jij ziek tartaar, filet american, osseworst? Rode steak? | |
#ANONIEM | vrijdag 29 september 2017 @ 18:06 |
Nee, en is erg lekker. In de VS moet je het niet eten, want daar komt zo'n wormenziekte in varkensvlees voor, met eitjes die in het bloed worden opgenomen en zich in je spieren nestelen. Maar in Europa wordt daar streng op gecontroleerd. | |
8777 | vrijdag 29 september 2017 @ 18:07 |
Dat eet ik nooit, ik hou niet zo van rauw vlees. | |
Pietverdriet | vrijdag 29 september 2017 @ 18:08 |
Moet natuurlijk wel vers zijn en goed gekoeld. | |
Pietverdriet | vrijdag 29 september 2017 @ 18:20 |
Goed, zullen we het weer over steak en frieten hebben? Mijn lievelingssteaks zijn dry aged ribeye en sucadesteak. Liefst zo gemarmerd dat ze er pink uitzien. | |
Spanky78 | vrijdag 29 september 2017 @ 18:21 |
Da's een mooie! | |
Pietverdriet | vrijdag 29 september 2017 @ 18:24 |
Toen A&P nog winkels in NL had kwam ik daar regelmatig zulk gemarmerde rib tegen, afgeprijst omdat niemand het wilde kopen, kocht dan alles op en we aten als goden. | |
Lucky_Strike | vrijdag 29 september 2017 @ 18:27 |
Boh, mooi plaatje Piet Het lijkt me inderdaad niet zo zinvol om in een topic over steak te discussieren over vegetarisme, intelligentie en taalfouten. | |
Pietverdriet | vrijdag 29 september 2017 @ 18:30 |
Als ik strak heb die zo vet is, bak ik hem wat verder door dan mijn normale bloederig rood, zodat het vet zacht is, smelt en de steak heel boterig smaakt. Mooie aardappelig smakende dikke frieten erbij die in ossewit zijn gebakken. | |
RobinOok | vrijdag 29 september 2017 @ 18:40 |
Pardon? Ben jij mijnheer Ooijer? | |
Pietverdriet | vrijdag 29 september 2017 @ 18:41 |
Ik was eerder | |
Spanky78 | vrijdag 29 september 2017 @ 18:47 |
En de frites. Daar ben ik dan wel benieuwd naar. Ikzelf houd van schil eraan. Beetje dikker gesneden. Zeg 12mm dik. Voorbakken op 160 graden ongeveer 3 minuten. Helemaal terugkoelen en afbakken op 175. Inmiddels heb ik echter een airfryer en bak ik ze daarin. Ook Lekker, maar net even anders. Duurt wel langer. Daarbij zelfgeklopte mayo, met extra Dijon mosterd... Mosterdmayonaise dus. Hmmmmm. | |
Pietverdriet | vrijdag 29 september 2017 @ 21:56 |
En een mooie soort aardappels, binten zijn ideaal, maar frieslander gaat ook | |
Spanky78 | vrijdag 29 september 2017 @ 22:29 |
Yup. Binten. Of agria. | |
Lucky_Strike | vrijdag 29 september 2017 @ 22:38 |
Wanneer ga je het eten? En heb je al een plan voor de frieten? Ik heb je topic enorm opgeschoond. Het zou nog te lezen moeten zijn op deze manier. Er stonden ook heus waardevolle reacties hier, helaas moesten die ook worden geruimd omdat de boel uit de hand liep vanwege te veel offtopic discussie. | |
Spanky78 | vrijdag 29 september 2017 @ 22:43 |
Ook lekker is steak tartaar. In kleine stukjes gesneden biefstuk met eidooier, Dijon mosterd, kappertjes, augurkjes, sjalot. Past perfect bij goede frieten en een leuke variatie. een wat minder goede biefstuk maak je zo ook weer echt lekker. |