Ik koop mijn vlees altijd bij siem van der gragt, budget is er niet, daarom dacht ik aan ossenhaas.quote:Op zaterdag 16 september 2017 21:55 schreef RobinOok het volgende:
Wat is je budget, waar ga je je vlees kopen, wat vind je lekker?
Als je daar je vlees koopt, waarom lijkt het in de OP dan net alsof je nooit kookt?quote:Op zondag 17 september 2017 14:37 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Ik koop mijn vlees altijd bij siem van der gragt, budget is er niet, daarom dacht ik aan ossenhaas.
Tbone zou ik grillen, net als Ribeyequote:Op zaterdag 16 september 2017 22:08 schreef madam-april het volgende:
T-Bone steak. Geen saus (ik vind het echt een doodzonde om biefstuk met saus te eten). Salade: kropsla, eikenbladsla, lollo rosso & rucola met kleine stukjes komkommer, groene olijven en witte kaasblokjes in olie (de olie gebruik je tevens als dressing).
Die twee dingen hebben toch niks met elkaar te maken? Een goede slager maakt nog geen goede kok.quote:Op zondag 17 september 2017 14:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Als je daar je vlees koopt, waarom lijkt het in de OP dan net alsof je nooit kookt?
Maar goed, mijn antwoord : entrecote, friet, sla.
Ossenhaas is voor mietjes.
Wat wil je? Mals of smaak? Als je mals wil is ossenhaas een goede keuze. Dat is natuurlijk geen budgetkeuze. Wil je smaak is entrecote een goede keuze. Vet = smaak.quote:Op zondag 17 september 2017 15:24 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Graag dan nog anwoord op de vraag waarom entrecote en geen ossenhaas? Die laatste wordt omschreven als het meest malse.
Ossenhaas is inderdaad de meest malse, maar ook de meest smakeloze en toch de duurste.quote:Op zondag 17 september 2017 15:24 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Graag dan nog anwoord op de vraag waarom entrecote en geen ossenhaas? Die laatste wordt omschreven als het meest malse.
Rose, rood is geen optie ivm leeftijd gasten, doorbakken zijn schoenzolen.quote:Op zondag 17 september 2017 15:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ossenhaas is inderdaad de meest malse, maar ook de meest smakeloze en toch de duurste.
Ik vind entrecote lekkerder. Ribeye is moeilijker, door al het vet dat erdoor loopt, dat kun je thuis makkelijk verkloten.
Hou van rood, rose of doorbakken?
Fijn dat er ook mensen kunnen antwoorden zonder het opgeheven vingertje, bedankt en ik zal je informatie meenemen in de keuze.quote:Op zondag 17 september 2017 15:32 schreef Bucketlist het volgende:
[..]
Wat wil je? Mals of smaak? Als je mals wil is ossenhaas een goede keuze. Dat is natuurlijk geen budgetkeuze. Wil je smaak is entrecote een goede keuze. Vet = smaak.
Als je een budgetkeuze wil met smaak, koop dan longhaas. Niet mals, wel veel smaak en redelijk goedkoop.
Eet het zelf bijna nooit omdat ik weinig bij een slager kom.
Eens wat betreft de ossenhaasquote:Op zondag 17 september 2017 15:33 schreef RobinOok het volgende:
Ossenhaas is inderdaad de meest malse, maar ook de meest smakeloze en toch de duurste.
Ik vind entrecote lekkerder. Ribeye is moeilijker, door al het vet dat erdoor loopt, dat kun je thuis makkelijk verkloten.
Hou van rood, rose of doorbakken?
Daar zou ik niet mee beginnen als je niet al te ervaren bent in het bakken van rood vlees.quote:
Dan heb jij nog nooit paardenlendebiefstuk met cantharellensaus gegeten.quote:Op zaterdag 16 september 2017 22:08 schreef madam-april het volgende:
T-Bone steak. Geen saus (ik vind het echt een doodzonde om biefstuk met saus te eten). Salade: kropsla, eikenbladsla, lollo rosso & rucola met kleine stukjes komkommer, groene olijven en witte kaasblokjes in olie (de olie gebruik je tevens als dressing).
Paardenbiefstuk is heel lekker, ik kreeg het altijd als we naar opa in limburg gingen, maar waar is zo iets tegenwoordig nog te koop? de slager heeft het niet.quote:Op zondag 17 september 2017 18:25 schreef SebbeSwensje het volgende:
[..]
Dan heb jij nog nooit paardenlendebiefstuk met cantharellensaus gegeten.
Hier in Utrecht heb je paardenslagersquote:Op zondag 17 september 2017 18:27 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Paardenbiefstuk is heel lekker, ik kreeg het altijd als we naar opa in limburg gingen, maar waar is zo iets tegenwoordig nog te koop? de slager heeft het niet.
Kanaalstraat in Utrecht heeft nog een heuse paardenslager, maar sinds het paardenvleesschandaal is het best gangbaar. Zelfs de lokale Vomar heeft het in de schappen liggen.quote:Op zondag 17 september 2017 18:27 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Paardenbiefstuk is heel lekker, ik kreeg het altijd als we naar opa in limburg gingen, maar waar is zo iets tegenwoordig nog te koop? de slager heeft het niet.
Ik heb het bij de Vomar zien liggen. Is er een reden waarom je paardenbiefstuk goed moet doorbakken? Dit staat op de verpakking, en het was de reden dat ik het niet heb gekocht.quote:Op zondag 17 september 2017 18:31 schreef SebbeSwensje het volgende:
[..]
Kanaalstraat in Utrecht heeft nog een heuse paardenslager, maar sinds het paardenvleesschandaal is het best gangbaar. Zelfs de lokale Vomar heeft het in de schappen liggen.
Bij mijn weten kun je paardenvlees net zo rauw eten als rundvlees, zelf ook meermaals gedaan.quote:Op zondag 17 september 2017 18:40 schreef Bucketlist het volgende:
[..]
Ik heb het bij de Vomar zien liggen. Is er een reden waarom je paardenbiefstuk goed moet doorbakken? Dit staat op de verpakking, en het was de reden dat ik het niet heb gekocht.
Zover ik weet niet..quote:Op zondag 17 september 2017 18:40 schreef Bucketlist het volgende:
[..]
Ik heb het bij de Vomar zien liggen. Is er een reden waarom je paardenbiefstuk goed moet doorbakken? Dit staat op de verpakking, en het was de reden dat ik het niet heb gekocht.
De paardenworst van W. van Beekquote:Op zondag 17 september 2017 18:44 schreef SebbeSwensje het volgende:
[..]
Bij mijn weten kun je paardenvlees net zo rauw eten als rundvlees, zelf ook meermaals gedaan.
Van Beek is dé paardenslager!quote:Op zondag 17 september 2017 18:59 schreef TjjWester het volgende:
Deze gast bedoelen jullie? http://paardenslagerijwvanbeek.blogspot.nl/ ziet er niet professioneel uit maar ga er zeker van de week eens kijken.
Paardenworst ben ik gek genoeg dan weer totaal geen fan vanquote:Op zondag 17 september 2017 18:47 schreef madam-april het volgende:
[..]
De paardenworst van W. van Beek
Een betere ga je niet vinden.quote:Op zondag 17 september 2017 18:59 schreef TjjWester het volgende:
Deze gast bedoelen jullie? http://paardenslagerijwvanbeek.blogspot.nl/ ziet er niet professioneel uit maar ga er zeker van de week eens kijken.
Heb je ooit de paardenworst van Van Beek geproefd? Zo niet dan moet je dat echt een keer proberen! Hij is het lekkerste als hij warm is..quote:Op zondag 17 september 2017 19:39 schreef SebbeSwensje het volgende:
[..]
Paardenworst ben ik gek genoeg dan weer totaal geen fan van, maar gezien de kwaliteit van het vlees ben ik bij voorbaat overtuigd van zijn kunde.
Had (nog) niet gelezen dat TS zijn vlees altijd bij Siem van der Gragt koopt.quote:Op zondag 17 september 2017 18:24 schreef RobinOok het volgende:
Bavette, bij Siem van de Gragt nog steeds 37,50 euro de kilo. Hallo. Fucking hell.
Misschien dat het goedkoper is als je om vanglap vraagt?
Zijn entrecote is goedkoper, 37 euro de kilo.![]()
Hoe eet je die op? Warm impliceert dat je hem op de hand opeet?quote:Op zondag 17 september 2017 19:45 schreef madam-april het volgende:
[..]
Heb je ooit de paardenworst van Van Beek geproefd? Zo niet dan moet je dat echt een keer proberen! Hij is het lekkerste als hij warm is..het water loopt me al in de mond als ik eraan denk!
Wat heeft rood zijn van steak met leeftijd te maken?quote:Op zondag 17 september 2017 15:54 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Rose, rood is geen optie ivm leeftijd gasten, doorbakken zijn schoenzolen.
Het word afgeraden voor bejaarden om rauw of bijna rauw/rood vlees te eten, advies is volledig doorbakken maar dat vind ik zonde. Rose is een mooi compromis.quote:Op zondag 17 september 2017 20:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat heeft rood zijn van steak met leeftijd te maken?
In plakken en dan inderdaad gewoon uit de hand..quote:Op zondag 17 september 2017 20:14 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Hoe eet je die op? Warm impliceert dat je hem op de hand opeet?
Meteen nadat je het gekocht hebt? Als een soort borrelhapje?quote:Op zondag 17 september 2017 20:27 schreef madam-april het volgende:
[..]
In plakken en dan inderdaad gewoon uit de hand..Is echt heeerlijk!!
Door wie wordt dat afgeraden?quote:Op zondag 17 september 2017 20:26 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Het word afgeraden voor bejaarden om rauw of bijna rauw/rood vlees te eten, advies is volledig doorbakken maar dat vind ik zonde. Rose is een mooi compromis.
Het voedingscentrum.quote:Op zondag 17 september 2017 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Door wie wordt dat afgeraden?
Het is algemeen bekend dat zwangere dames, kinderen en ouderen gevoelig zijn voor (bijna) rauw vlees.quote:
Hoe vaak maak jij je koelkast schoon?quote:Op zondag 17 september 2017 20:32 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Het is algemeen bekend dat zwangere dames, kinderen en ouderen gevoelig zijn voor (bijna) rauw vlees.
Ieder kwartaal volledig en wekelijks even schoon wrijven.quote:Op zondag 17 september 2017 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe vaak maak jij je koelkast schoon?
oeh hier ben ik wel benieuwd naar, nog nooit van gehoordquote:Op zondag 17 september 2017 18:18 schreef Queenshore het volgende:
Flat iron steak. Op zijn Nederlands een sukade waar de zeen uit is gesneden. Erg onbekend (in NL) maar erg veel smaak. Wel medium rare eten, dan is ie het meest mals.
Jaquote:Op zondag 17 september 2017 20:27 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Meteen nadat je het gekocht hebt? Als een soort borrelhapje?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |