Ik koop mijn vlees altijd bij siem van der gragt, budget is er niet, daarom dacht ik aan ossenhaas.quote:Op zaterdag 16 september 2017 21:55 schreef RobinOok het volgende:
Wat is je budget, waar ga je je vlees kopen, wat vind je lekker?
Als je daar je vlees koopt, waarom lijkt het in de OP dan net alsof je nooit kookt?quote:Op zondag 17 september 2017 14:37 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Ik koop mijn vlees altijd bij siem van der gragt, budget is er niet, daarom dacht ik aan ossenhaas.
Tbone zou ik grillen, net als Ribeyequote:Op zaterdag 16 september 2017 22:08 schreef madam-april het volgende:
T-Bone steak. Geen saus (ik vind het echt een doodzonde om biefstuk met saus te eten). Salade: kropsla, eikenbladsla, lollo rosso & rucola met kleine stukjes komkommer, groene olijven en witte kaasblokjes in olie (de olie gebruik je tevens als dressing).
Die twee dingen hebben toch niks met elkaar te maken? Een goede slager maakt nog geen goede kok.quote:Op zondag 17 september 2017 14:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Als je daar je vlees koopt, waarom lijkt het in de OP dan net alsof je nooit kookt?
Maar goed, mijn antwoord : entrecote, friet, sla.
Ossenhaas is voor mietjes.
Wat wil je? Mals of smaak? Als je mals wil is ossenhaas een goede keuze. Dat is natuurlijk geen budgetkeuze. Wil je smaak is entrecote een goede keuze. Vet = smaak.quote:Op zondag 17 september 2017 15:24 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Graag dan nog anwoord op de vraag waarom entrecote en geen ossenhaas? Die laatste wordt omschreven als het meest malse.
Ossenhaas is inderdaad de meest malse, maar ook de meest smakeloze en toch de duurste.quote:Op zondag 17 september 2017 15:24 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Graag dan nog anwoord op de vraag waarom entrecote en geen ossenhaas? Die laatste wordt omschreven als het meest malse.
Rose, rood is geen optie ivm leeftijd gasten, doorbakken zijn schoenzolen.quote:Op zondag 17 september 2017 15:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ossenhaas is inderdaad de meest malse, maar ook de meest smakeloze en toch de duurste.
Ik vind entrecote lekkerder. Ribeye is moeilijker, door al het vet dat erdoor loopt, dat kun je thuis makkelijk verkloten.
Hou van rood, rose of doorbakken?
Fijn dat er ook mensen kunnen antwoorden zonder het opgeheven vingertje, bedankt en ik zal je informatie meenemen in de keuze.quote:Op zondag 17 september 2017 15:32 schreef Bucketlist het volgende:
[..]
Wat wil je? Mals of smaak? Als je mals wil is ossenhaas een goede keuze. Dat is natuurlijk geen budgetkeuze. Wil je smaak is entrecote een goede keuze. Vet = smaak.
Als je een budgetkeuze wil met smaak, koop dan longhaas. Niet mals, wel veel smaak en redelijk goedkoop.
Eet het zelf bijna nooit omdat ik weinig bij een slager kom.
Eens wat betreft de ossenhaas Het duurst en het meest teleurstellend. Erg smakeloos. Eigenlijk vind ik de structuur ook tè fijn en dat doet me dan aan het super goedkope lever denken.quote:Op zondag 17 september 2017 15:33 schreef RobinOok het volgende:
Ossenhaas is inderdaad de meest malse, maar ook de meest smakeloze en toch de duurste.
Ik vind entrecote lekkerder. Ribeye is moeilijker, door al het vet dat erdoor loopt, dat kun je thuis makkelijk verkloten.
Hou van rood, rose of doorbakken?
Daar zou ik niet mee beginnen als je niet al te ervaren bent in het bakken van rood vlees.quote:
Dan heb jij nog nooit paardenlendebiefstuk met cantharellensaus gegeten.quote:Op zaterdag 16 september 2017 22:08 schreef madam-april het volgende:
T-Bone steak. Geen saus (ik vind het echt een doodzonde om biefstuk met saus te eten). Salade: kropsla, eikenbladsla, lollo rosso & rucola met kleine stukjes komkommer, groene olijven en witte kaasblokjes in olie (de olie gebruik je tevens als dressing).
Paardenbiefstuk is heel lekker, ik kreeg het altijd als we naar opa in limburg gingen, maar waar is zo iets tegenwoordig nog te koop? de slager heeft het niet.quote:Op zondag 17 september 2017 18:25 schreef SebbeSwensje het volgende:
[..]
Dan heb jij nog nooit paardenlendebiefstuk met cantharellensaus gegeten.
Hier in Utrecht heb je paardenslagersquote:Op zondag 17 september 2017 18:27 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Paardenbiefstuk is heel lekker, ik kreeg het altijd als we naar opa in limburg gingen, maar waar is zo iets tegenwoordig nog te koop? de slager heeft het niet.
Kanaalstraat in Utrecht heeft nog een heuse paardenslager, maar sinds het paardenvleesschandaal is het best gangbaar. Zelfs de lokale Vomar heeft het in de schappen liggen.quote:Op zondag 17 september 2017 18:27 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Paardenbiefstuk is heel lekker, ik kreeg het altijd als we naar opa in limburg gingen, maar waar is zo iets tegenwoordig nog te koop? de slager heeft het niet.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |