abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
  zaterdag 9 september 2017 @ 11:40:58 #1
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173672773
https://www.nrc.nl/nieuws(...)nt-12692559-a1571234

In deelstaat Rakhine vallen doden bij gevechten tussen Rohingya en politie. Birma-diplomaat Laetitia van den Assum maakt zich zorgen.

Bijna honderd doden, zeker duizend mensen op de vlucht en niemand die weet hoe het verder moet. In het westen van Birma hebben honderden Rohingya-moslims gecoŲrdineerde aanvallen uitgevoerd op ruim 25 politieposten. Ze begonnen vrijdagnacht en sindsdien is de situatie in Rakhine, de deelstaat waar de Rohingya wonen, geŽscaleerd.

7b50767e-9fd5-486d-b962-de2507a5d816.jpg
Rohingya'sop de vlucht voor acties van het regeringsleger

Het leger en de politie houden tegenaanvallen. Ze worden door de Rohingya van verkrachtingen en het in brand steken van huizen beschuldigd. De overheid heeft 4.000 inwoners van het gebied, boeddhisten, geŽvacueerd. De moslims, vooral vrouwen en kinderen, moesten hun toevlucht zoeken aan de overkant van de rivier, zij vluchtten naar buurland Bangladesh.

Als de Rohingya-moslims bereid zijn om met simpele machetes, stokken en zelfgemaakte handgranaten de professioneel bewapende politie aan te vallen, dan moet hun wanhoop groot zijn. Zo redeneert Laetitia van den Assum aan de telefoon vanuit Birma. „Iemand zei me: dit is geen gewone aanval, dit is een opstand. Het kookpunt is bereikt.” Tot afgelopen weekend zat diplomaat Van den Assum in de adviescommissie die oplossingen probeerde te zoeken voor het conflict in Rakhine, onder leiding van de vroegere secretaris-generaal van de VN Kofi Annan.

NRC sprak een paar maanden geleden eerder met Van den Assum over het toen uitgebroken geweld: ‘Opschoningsactie’ van Birmees leger gaat onder de loep
https://www.nrc.nl/nieuws(...)oep-7545083-a1551765

Eindrapport

Hun commissie bestaat officieel niet meer, vorige week donderdag presenteerden ze hun eindrapport. Eťn van hun belangrijkste aanbevelingen is dat de Birmese regering moet opschieten met het vaststellen van het burgerschap van de Rohingya-moslims. De boeddhistische meerderheid van het land erkent de Rohingya niet en ziet hen als illegale immigranten uit Bangladesh. Als gevolg hiervan zijn de Rohingya stateloos en worden ze onderdrukt. Ze zitten vast in kampen, hebben slechte toegang tot gezondheidszorg en kinderen kunnen vaak niet naar school.

De timing van de aanvallen heeft de commissie verbaasd, vertelt Van den Assum. „Het was even slikken. Maar triest is vooral dat door deze aanvallen de oplossing weer verder uit zicht raakt.” Ze ziet een optelsom van aanleidingen voor de uitbarsting. De laatste weken stuurde het leger steeds versterking naar Rakhine, er ontstonden voedseltekorten en hulporganisaties konden hun werk nog moeilijker doen dan normaal. Aan beide kanten werden schimmige moorden gepleegd. En een aankondiging van een paar maanden geleden, dat het leger de ‘gewone’ inwoners van Rakhine ging trainen en bewapenen, maakte veel Rohingya-moslims bang.

Aung San Suu Kyi

Deze nieuwe crisis maakt het voor leider Aung San Suu Kyi nog lastiger om iets met de aanbevelingen van Kofi Annan te doen. Vorige week heeft Aung San Suu Kyi zijn rapport in algemene zin omarmd. Maar daarna sprak ze bijzonder negatief over de aanvallen. Ze noemde die ‘terrorisme’ en gebruikte het woord Bengali voor de Rohingya – dit wordt als scheldwoord gezien en als ontkenning van het feit dat veel Rohingya hun geschiedenis in Birma hebben.

Lees ook: Ook Aung San Suu Kyi doet niks voor de Rohingya
https://www.nrc.nl/nieuws(...)gya-5951379-a1538820

Toch is het leed van nu voor een groot deel aan deze regering te wijten, concludeert de denktank International Crisis Group zondag in een rapport. „De moslims zijn langzaam maar zeker van allerlei rechten uitgesloten en gemarginaliseerd.” Dat heeft, samen met de druk van het leger, ervoor gezorgd dat de organisatie die de aanvallen heeft opgezet, daar genoeg steun kon regelen en zelfs Rohingya kon vermoorden die zich niet achter hen schaarden.

Pas later, binnen nu en een paar weken, kan blijken of Aung San Suu Kyi op zijn minst een poging zal wagen om de positie van de Rohingya te verbeteren. Tot nu toe laat ze haar oren vooral naar het boeddhistische deel van het land hangen, zegt diplomaat Laetitia van den Assum. „Dat vind ik een zwak punt.”
binnenkort
  zaterdag 9 september 2017 @ 11:43:21 #2
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173672802
https://www.nrc.nl/nieuws(...)ee-12903690-a1572820
Aanvallen vanuit helikopters, doorgesneden kelen: voor de Rohingya kwam de hulp te laat, zegt de AziŽ-researcher van HRW.

„We zijn veel te laat. Vorig jaar waarschuwden we vanuit Human Rights Watch al dat het verkeerd ging in Birma, en dit is nu het resultaat”, zegt Tejshree Thapa resoluut. Namens Human Rights Watch AziŽ, waar ze senior researcher is, was ze de afgelopen negen dagen in de vluchtelingenkampen aan de grens tussen Birma en Bangladesh. Vanaf het vliegveld in de Bengaalse hoofdstad Dhaka, vertelt ze door de telefoon hoe geschokt ze is door de grote aantallen vluchtelingen. Zo’n massale uittocht had ze nog nooit eerder gezien.

Negen dagen liep ze rond in het vluchtelingenkamp bij de stad Cox’s Bazar en langs de grensrivier Naf, waar Rohingya de grens overstaken van Birma naar Bangladesh. „Ze kwamen van alle kanten, in boten of lopend. Toen ik bij een van de grensovergangen langs de Naf stond, zag ik wel honderden mensen tegelijk aankomen, terwijl je aan de andere kant van de rivier rookwolken boven dorpen zag hangen.”

Niemand houdt officieel bij hoeveel vluchtelingen de grens inmiddels zijn overgestoken, maar de Verenigde Naties laat vrijdag weten dat het aantal inmiddels op meer dan een kwart miljoen ligt. Human Rights Watch had het in een rapport over etnische zuivering en riep vrijdag de VN-Veiligheidsraad sancties in te stellen tegen Birma.

Eerder deze maand meldde de mensenrechtenorganisatie al dat satellietbeelden en warmtesensoren tonen dat er veel dorpen in brand worden gestoken. „De regering van Birma mag dan zeggen dat ze zich verdedigt tegen de aanvallen door militante Rohingya, maar dat is iets anders dan mensen zomaar aanvallen of verjagen door hun dorpen in brand te steken”, zegt Thapa.

quote:
In alle verhalen hoorde ik hoe Birmese militairen dorpen ineens hadden omsingeld en in brand hadden gestoken.
De meeste vluchtelingen sprak ze in het kamp bij Cox’s Bazar. Ze zijn verward over de oorzaak van de recente opleving van het geweld. „Ze snappen niet waarom ze nu ineens opgejaagd worden, eigenlijk begrijpen ze niet eens wat er precies gebeurt. In alle verhalen hoorde ik hoe Birmese militairen dorpen ineens hadden omsingeld en in brand hadden gestoken. Ook waren er militairen gaan schieten. In een overvol ziekenhuis in Cox’s Bazar zag ik mensen met schotwonden. Sommige wonden waren al aangetast door bacteriŽle infecties.”

Uitgeput

Van de Arakan Rohingya Salvation Army, had volgens haar geen enkele Rohingya-vluchteling gehoord, van aanvallen op de politie door deze Rohingya-rebellengroep evenmin. „Sommigen waren zo uitgeput dat ze geen besef hadden van waar ze terecht waren gekomen, laat staan dat ze begrepen wat er precies speelde. Ze voelden zich opgejaagd alsof ze vee waren.”

Tejshree Thapa sprak in het grensgebied met tientallen vluchtelingen. Als voorbeeld noemt ze een vrouw die zich met haar kinderen in de bossen buiten haar dorp had verstopt toen ze militairen zag komen. Toen ze na een tijdje terugkeerde, lagen er minsten veertig doden, onder hen bevonden zich kinderen, maar ook haar vader, van wie de keel was doorgesneden.

Wat de vrouw vertelde, is typerend voor de meeste verhalen die Thapa hoorde. Bijna alle vluchtelingen vertelden hoe ze het dorp uitvluchtten toen ze de militairen zagen komen. In sommige gevallen voerden de soldaten aanvallen uit met helikopters.

quote:
De Rohingya beseffen dat ze illegaal zijn in Bangladesh.
In de kampen moeten de vluchtelingen het vooral hebben van de hulp door de lokale bevolking. Thapa: „De regering van Bangladesh laat hen toe, maar de Rohingya vrezen dat ze op een bepaald moment niet meer welkom zullen zijn. Ze zijn illegaal, en dat beseffen ze. Al decennia vluchten er Rohingya naar Bangladesh, maar niet in deze hoeveelheden. Er zijn nog geen spanningen en de vluchtelingen die al jaren binnenkomen, zijn goed geÔntegreerd. Kinderen kunnen naar lokale scholen. Maar hoe los je dit op wanneer je binnen een maand meer dan 70.000 vluchtelingen moet opvangen?”

Armsten helpen de armen

Thapa maakt zich zorgen om hoe de regering en de bevolking van Bangladesh uiteindelijk reageren. „Ik vind het schokkend dat een van de armste landen nu de armsten moet helpen, dat arme mensen nog armer worden gemaakt. Internationaal komt de hulp nauwelijks op gang terwijl er een voedseltekort is, een groot gebrek aan schoon drinkwater en een tekort aan medicijnen zijn.”

De Birmese leider Aung San Suu Kyi kwam niet verder dan zwijgen en de mededeling dat er sprake was van veel fake news. Volgens Thapa is het enige antwoord daarop dat de Verenigde Naties, journalisten en hulporganisaties nu Birma binnengelaten moeten worden. Een militaire interventie heeft geen zin en een VN-resolutie gaat er ook niet komen, omdat China elke resolutie met deze strekking met een veto zal blokkeren. Toch hoopt ze dat er uiteindelijk iets zal gebeuren. „Bij het geweld tegen Rohingya vorig jaar heeft de internationale gemeenschap niet ingegerepen. Wat er nu gebeurt, is veel erger en grootschaliger. Dat mag absoluut niet nog een keer gebeuren.”

[ Bericht 0% gewijzigd door _--_ op 09-09-2017 11:58:53 ]
binnenkort
  zaterdag 9 september 2017 @ 11:48:32 #3
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173672855
En geen enkele staat die er wat aan doet behalve dat er wat gebbabeld wordt met organisaties. Behalve Turkije. Natuurlijk niets in de internationale media daarover omdat ze zichzelf niet in het kwade daglicht willen zetten. zie hier:
https://www.dailysabah.co(...)ohingya-refugee-camp
http://timesofindia.india(...)cleshow/60393261.cms
http://www.dejongeturken.(...)ar-rohingya-moslims/

inb4: Turkse media geloven. :')
binnenkort
pi_173672870
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:39 schreef deedeetee het volgende:

[..]

Je hebt gelijk, ik dacht dat de belangrijkste godsdienst het hindoeÔsme was. Heb t dus fout gehad. Ik had die moslims al naar Pakistan willen doorsturen, maar Bangladesh kan dus ook prima en is dichterbij.
Met de onafhankelijkheid in 1947 is Brits-IndiŽ opgedeeld in een Hindoeistisch deel (India) en een Islamitisch deel (Pakistan) dat uit twee los van elkaar liggende delen bestond. Dat werkte niet goed, zodat het kleinere deel ook weer onafhankelijk werd (Bangladesh).

Overigens ging dat opdelen van Brits-IndiŽ in twee delen op grond van religie ook niet zonder slag of stoot:
quote:
Around 6.5 million Muslims moved from India to West Pakistan and 4.7 million Hindus and Sikhs moved from West Pakistan to India.[114] It was the largest mass migration in human history.[115][116][117]

https://en.wikipedia.org/wiki/Pakistan
(En over en weer werden ook nog tienduizenden mensen verkracht en honderdduizenden tot een paar miljoen vermoord.)
pi_173672929
repost want goed stuk.

quote:
11s.gif Op zaterdag 9 september 2017 00:43 schreef slashdotter3 het volgende:
https://www.nrc.nl/nieuws(...)ee-12903690-a1572820

Rohingya worden opgejaagd als vee

Aanvallen vanuit helikopters, doorgesneden kelen: voor de Rohingya kwam de hulp te laat, zegt de AziŽ-researcher van HRW.

„We zijn veel te laat. Vorig jaar waarschuwden we vanuit Human Rights Watch al dat het verkeerd ging in Birma, en dit is nu het resultaat”, zegt Tejshree Thapa resoluut. Namens Human Rights Watch AziŽ, waar ze senior researcher is, was ze de afgelopen negen dagen in de vluchtelingenkampen aan de grens tussen Birma en Bangladesh. Vanaf het vliegveld in de Bengaalse hoofdstad Dhaka, vertelt ze door de telefoon hoe geschokt ze is door de grote aantallen vluchtelingen. Zo’n massale uittocht had ze nog nooit eerder gezien.

[ afbeelding ]

Negen dagen liep ze rond in het vluchtelingenkamp bij de stad Cox’s Bazar en langs de grensrivier Naf, waar Rohingya de grens overstaken van Birma naar Bangladesh. „Ze kwamen van alle kanten, in boten of lopend. Toen ik bij een van de grensovergangen langs de Naf stond, zag ik wel honderden mensen tegelijk aankomen, terwijl je aan de andere kant van de rivier rookwolken boven dorpen zag hangen.”

Niemand houdt officieel bij hoeveel vluchtelingen de grens inmiddels zijn overgestoken, maar de Verenigde Naties laat vrijdag weten dat het aantal inmiddels op meer dan een kwart miljoen ligt. Human Rights Watch had het in een rapport over etnische zuivering en riep vrijdag de VN-Veiligheidsraad sancties in te stellen tegen Birma.

Lees ook: Aung San Suu Kyi, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede en leider van Birma, erfde een verdeeld land en een militaire macht die zich moeilijk laat beteugelen. Haar autoritaire optreden verdient stevige kritiek, betoogt Minka Nijhuis, maar wel met oog voor de complexiteit van haar taak. Van Beauty naar Beast, dat is te simpel gedacht

Eerder deze maand meldde de mensenrechtenorganisatie al dat satellietbeelden en warmtesensoren tonen dat er veel dorpen in brand worden gestoken. „De regering van Birma mag dan zeggen dat ze zich verdedigt tegen de aanvallen door militante Rohingya, maar dat is iets anders dan mensen zomaar aanvallen of verjagen door hun dorpen in brand te steken”, zegt Thapa.

De meeste vluchtelingen sprak ze in het kamp bij Cox’s Bazar. Ze zijn verward over de oorzaak van de recente opleving van het geweld. „Ze snappen niet waarom ze nu ineens opgejaagd worden, eigenlijk begrijpen ze niet eens wat er precies gebeurt. In alle verhalen hoorde ik hoe Birmese militairen dorpen ineens hadden omsingeld en in brand hadden gestoken. Ook waren er militairen gaan schieten. In een overvol ziekenhuis in Cox’s Bazar zag ik mensen met schotwonden. Sommige wonden waren al aangetast door bacteriŽle infecties.”

Uitgeput

Van de Arakan Rohingya Salvation Army, had volgens haar geen enkele Rohingya-vluchteling gehoord, van aanvallen op de politie door deze Rohingya-rebellengroep evenmin. „Sommigen waren zo uitgeput dat ze geen besef hadden van waar ze terecht waren gekomen, laat staan dat ze begrepen wat er precies speelde. Ze voelden zich opgejaagd alsof ze vee waren.”

Tejshree Thapa sprak in het grensgebied met tientallen vluchtelingen. Als voorbeeld noemt ze een vrouw die zich met haar kinderen in de bossen buiten haar dorp had verstopt toen ze militairen zag komen. Toen ze na een tijdje terugkeerde, lagen er minsten veertig doden, onder hen bevonden zich kinderen, maar ook haar vader, van wie de keel was doorgesneden.

Lees ook: Birma legitimeert geweld en noemt Rohingya terroristen

Wat de vrouw vertelde, is typerend voor de meeste verhalen die Thapa hoorde. Bijna alle vluchtelingen vertelden hoe ze het dorp uitvluchtten toen ze de militairen zagen komen. In sommige gevallen voerden de soldaten aanvallen uit met helikopters.

De Rohingya beseffen dat ze illegaal zijn in Bangladesh.
In de kampen moeten de vluchtelingen het vooral hebben van de hulp door de lokale bevolking. Thapa: „De regering van Bangladesh laat hen toe, maar de Rohingya vrezen dat ze op een bepaald moment niet meer welkom zullen zijn. Ze zijn illegaal, en dat beseffen ze. Al decennia vluchten er Rohingya naar Bangladesh, maar niet in deze hoeveelheden. Er zijn nog geen spanningen en de vluchtelingen die al jaren binnenkomen, zijn goed geÔntegreerd. Kinderen kunnen naar lokale scholen. Maar hoe los je dit op wanneer je binnen een maand meer dan 70.000 vluchtelingen moet opvangen?”

Armsten helpen de armen

Thapa maakt zich zorgen om hoe de regering en de bevolking van Bangladesh uiteindelijk reageren. „Ik vind het schokkend dat een van de armste landen nu de armsten moet helpen, dat arme mensen nog armer worden gemaakt. Internationaal komt de hulp nauwelijks op gang terwijl er een voedseltekort is, een groot gebrek aan schoon drinkwater en een tekort aan medicijnen zijn.”

De Birmese leider Aung San Suu Kyi kwam niet verder dan zwijgen en de mededeling dat er sprake was van veel fake news. Volgens Thapa is het enige antwoord daarop dat de Verenigde Naties, journalisten en hulporganisaties nu Birma binnengelaten moeten worden. Een militaire interventie heeft geen zin en een VN-resolutie gaat er ook niet komen, omdat China elke resolutie met deze strekking met een veto zal blokkeren. Toch hoopt ze dat er uiteindelijk iets zal gebeuren. „Bij het geweld tegen Rohingya vorig jaar heeft de internationale gemeenschap niet ingegerepen. Wat er nu gebeurt, is veel erger en grootschaliger. Dat mag absoluut niet nog een keer gebeuren.”
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 9 september 2017 @ 11:58:25 #6
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173672953
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:56 schreef Slayage het volgende:
repost want goed stuk.

[..]

Aub lees post 2 van mij. :')
binnenkort
pi_173672969
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:48 schreef _--_ het volgende:
En geen enkele staat die er wat aan doet behalve dat er wat gebbabeld wordt met organisaties. Behalve Turkije. Natuurlijk niets in de internationale media daarover omdat ze zichzelf niet in het kwade daglicht willen zetten. zie hier:
https://www.dailysabah.co(...)ohingya-refugee-camp
http://timesofindia.india(...)cleshow/60393261.cms
http://www.dejongeturken.(...)ar-rohingya-moslims/

inb4: Turkse media geloven. :')
Nice! Het bedrijf van de laatste link heeft de naam van de Armeense genocidestarters trots overgenomen!
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
pi_173672974
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:50 schreef Igen het volgende:

Met de onafhankelijkheid in 1947 is Brits-IndiŽ opgedeeld in een Hindoeistisch deel (India) en een Islamitisch deel (Pakistan) dat uit twee los van elkaar liggende delen bestond. Dat werkte niet goed, zodat het kleinere deel ook weer onafhankelijk werd (Bangladesh).
werkt niet goed is zacht uitgedrukt, de pakistanen hebben regelrecht een genocide gepleegd in bangladesh.

https://en.wikipedia.org/wiki/1971_Bangladesh_genocide
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173672985
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:58 schreef _--_ het volgende:

[..]

Aub lees post 2 van mij. :')
like minds think alike :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:01:25 #10
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173672995
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:59 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Nice! Het bedrijf van de laatste link heeft de naam van de Armeense genocidestarters trots overgenomen!
Alsof dat fucking relevant is kleuter. Ga eens in op de inhoud.
binnenkort
pi_173673007
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

werkt niet goed is zacht uitgedrukt, de pakistanen hebben regelrecht een genocide gepleegd in bangladesh.

https://en.wikipedia.org/wiki/1971_Bangladesh_genocide
O mijn hemel, dat wist ik niet :o
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:04:01 #12
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_173673022
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:02 schreef Igen het volgende:

[..]

O mijn hemel, dat wist ik niet :o
Ik ook niet, zit wat verdwaasd te lezen nu. :D.

Je had dus gewoon een Oost- en West-Pakistan en het westen deelde de lakens uit tot 1971, daarna, na die genocide, is Bangladesh ontstaan...
quote:
Estimates of the number killed during the war range from 300,000 to three million.
Eerste premier:
quote:
Mujibur Rahman
Die is wel bekend.

Maar goed, ik wist dus niet dat het ťťn staat was tussen 47 en 71.

[ Bericht 13% gewijzigd door Ryan3 op 09-09-2017 12:22:30 ]
pi_173673031
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:01 schreef _--_ het volgende:

[..]

Alsof dat fucking relevant is kleuter. Ga eens in op de inhoud.
Hoe is dat niet fucking relevant? Moet ik nou echt stormfront ook serieus gaan nemen als ze zeggen dat zij de enige zijn die de witte genocide willen voorkomen?
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:06:26 #14
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173673062
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:04 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Hoe is dat niet fucking relevant? Moet ik nou echt stormfront ook serieus gaan nemen als ze zeggen dat zij de enige zijn die de witte genocide willen voorkomen?
Misschien als je beter had gelezen... klik eens op times van india precies zelfde bericht. Omdat de naam van 1 website jouw niet bevalt hoeft het niet te betekenen dat dezelfde berichtgeving op alle andere media niet te vertrouwen is..
binnenkort
pi_173673118
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:06 schreef _--_ het volgende:

[..]

Misschien als je beter had gelezen... klik eens op times van india precies zelfde bericht. Omdat de naam van 1 website jouw niet bevalt hoeft het niet te betekenen dat dezelfde berichtgeving op alle andere media niet te vertrouwen is..
Ahh dus genocideplegers bevallen jou wel als ze maar de ''juiste'' genocide plegen.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
pi_173673124
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:02 schreef Igen het volgende:

[..]

O mijn hemel, dat wist ik niet :o
geef de mens macht, gooi een beetje identiteits politiek, een beetje chaos en het moment is gekomen voor een genocide.

oa.

armeniers
joden
oekrainers
bengalen
bosnische moslims
en nu dreigt hetzelfde lot te gebeuren met de rohingja

en de wereld geeft geen ene fuck zoals je hier in dit topic ook hebt kunnen lezen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:10:55 #17
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173673134
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:09 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Ahh dus genocideplegers bevallen jou wel als ze maar de ''juiste'' genocide plegen.
Kleuter. reageer maar alleen op de dingen die jou niet bevallen...
binnenkort
pi_173673156
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:09 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Ahh dus genocideplegers bevallen jou wel als ze maar de ''juiste'' genocide plegen.
dat standpunt zie je inderdaad meerdere mensen innemen in dit topic. maar dat hoort dus bij identiteitspolitiek, de ene identiteit zal het onderspit mogen delven van het andere.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173673160
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

geef de mens macht, gooi een beetje identiteits politiek, een beetje chaos en het moment is gekomen voor een genocide.

oa.

armeniers
joden
oekrainers
bengalen
bosnische moslims
en nu dreigt hetzelfde lot te gebeuren met de rohingja

en de wereld geeft geen ene fuck zoals je hier in dit topic ook hebt kunnen lezen.
Waar lees jij precies dat mensen geen 'fuck' geven?
pi_173673177
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:12 schreef Rangono het volgende:

[..]

Waar lees jij precies dat mensen geen 'fuck' geven?
sterker nog ik zie dat sommige mensen het prachtig vinden wat gebeurt...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:13:49 #21
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173673187
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat standpunt zie je inderdaad meerdere mensen innemen in dit topic. maar dat hoort dus bij identiteitspolitiek, de ene identiteit zal het onderspit mogen delven van het andere.
Ik niet iig. Hoe hij dat uit mn posts haalt is echter mysterie.
binnenkort
pi_173673196
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:13 schreef Slayage het volgende:

[..]

sterker nog ik zie dat sommige mensen het prachtig vinden wat gebeurt...
Waar??
pi_173673206
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:14 schreef Rangono het volgende:

[..]

Waar??
zie de posts van deedeetee om maar een voorbeeld te noemen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173673210
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

geef de mens macht, gooi een beetje identiteits politiek, een beetje chaos en het moment is gekomen voor een genocide.

oa.

armeniers
joden
oekrainers
bengalen
bosnische moslims
en nu dreigt hetzelfde lot te gebeuren met de rohingja

en de wereld geeft geen ene fuck zoals je hier in dit topic ook hebt kunnen lezen.
En daarom zijn wat mij betreft sjw's en de voorstanders van positieve discriminatie zo gevaarlijk. Wanneer je het normaal maakt om mensen niet als individu te zien, maar als groep legitimeer je ook de andere kant van het hoefijzer zoals Geenstijl het zo eloquent zegt.
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:10 schreef _--_ het volgende:

[..]

Kleuter. reageer maar alleen op de dingen die jou niet bevallen...
Heb ze allebei gelezen en als je denkt dat de Times hetzelfde zegt als de Turkse nazi's ben je best wel ver heen.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:16:59 #25
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173673234
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:15 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

En daarom zijn wat mij betreft sjw's en de voorstanders van positieve discriminatie zo gevaarlijk. Wanneer je het normaal maakt om mensen niet als individu te zien, maar als groep legitimeer je ook de andere kant van het hoefijzer zoals Geenstijl het zo eloquent zegt.

[..]

Heb ze allebei gelezen en als je denkt dat de Times hetzelfde zegt als de Turkse nazi's ben je best wel ver heen.
beide gaan over 10.000 ton hulpgoederen. main subject is hetzelfde. dat is waar het mij omgaat. Denk jij nu dan nog steeds dat het gelul is dat er hulpgoederen worden verzonden?
binnenkort
pi_173673245
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

zie de posts van deedeetee om maar een voorbeeld te noemen.
Hij nergens dat hij het 'fantastisch' vindt, maar vooral dat het allemaal wat complexer is dan' zij zijn goed en zij zijn fout'. Het is erg eenzijdig om de Rohinya moslims enkel als slachtoffer te zien. Het gaat hier niet om een situatie zoals de Jodenvervolging in Nazi Duitsland dat gebaseerd was op antisemitisch complotdenken. De vijandigheid jegens deze moslims is omdat ze in Myanmar ook te maken hebben gehad met islamitisch-terrorisme.
pi_173673274
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:16 schreef _--_ het volgende:

[..]

beide gaan over 10.000 ton hulpgoederen. main subject is hetzelfde. dat is waar het mij omgaat. Denk jij nu dan nog steeds dat het gelul is dat er hulpgoederen worden verzonden?
Bij de Turkse nazi's wordt er ook nog even een internationaal complot in de tekst verwerkt waarin genocide tegen moslims wordt doodgezwegen.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:20:33 #28
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173673277
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:18 schreef Rangono het volgende:

[..]

Hij nergens dat hij het 'fantastisch' vindt, maar vooral dat het allemaal wat complexer is dan' zij zijn goed en zij zijn fout'. Het is erg eenzijdig om de Rohinya moslims enkel als slachtoffer te zien. Het gaat hier niet om een situatie zoals de Jodenvervolging in Nazi Duitsland dat gebaseerd was op antisemitisch complotdenken. De vijandigheid jegens deze moslims is omdat ze in Myanmar ook te maken hebben gehad met islamitisch-terrorisme.
Die terrorisme is ontstaan door die aanvallen. Die rohingyas beginnen echt niet uit het niets.
binnenkort
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:21:11 #29
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173673284
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:20 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Bij de Turkse nazi's wordt er ook nog even een internationaal complot in de tekst verwerkt waarin genocide tegen moslims wordt doodgezwegen.
Ik heb je een vraag gesteld.
binnenkort
pi_173673292
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:20 schreef _--_ het volgende:

[..]

Die terrorisme is ontstaan door die aanvallen. Die rohingyas beginnen echt niet uit het niets.
Uitspraak zonder fundering. Het is niet alsof islamitisch-terrorisme heel veel uitdaging nodig heeft. Een cartoon is genoeg.
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:23:52 #31
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173673325
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:21 schreef Rangono het volgende:

[..]

Uitspraak zonder fundering. Het is niet alsof islamitisch-terrorisme heel veel uitdaging nodig heeft. Een cartoon is genoeg.
Zelfde geldt voor Myanmar. terroristische aanval is voor hen een reden om massamoorden te plegen.
binnenkort
pi_173673332
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:23 schreef _--_ het volgende:

[..]

Zelfde geldt voor Myanmar. terroristische aanval is voor hen een reden om massamoorden te plegen.
Nogmaals: dit conflict is te complex om rationeel partij te kunnen kiezen.

De gehele situatie is verschrikkelijk.
pi_173673350
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:20 schreef _--_ het volgende:

[..]

Die terrorisme is ontstaan door die aanvallen. Die rohingyas beginnen echt niet uit het niets.
En de boeddhisten zullen ongetwijfeld wijzen naar meerdere massamoorden door de moslims als start van hun ''zelfverdediging''.
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:21 schreef _--_ het volgende:

[..]

Ik heb je een vraag gesteld.
Jij hebt passief agressief gedaan en je vraag ging blijkbaar niet over hetgeen waardoor ik je ver heen noemde. Dat je dat niet begrijpt onderstreept mijn punt maar weer proto bruinhemdje van me.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:25:57 #34
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173673352
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:24 schreef Rangono het volgende:

[..]

Nogmaals: dit conflict is te complex om rationeel partij te kunnen kiezen.

De gehele situatie is verschrikkelijk.
Niets is complex. Het is zeer simpel. Actie geeft reactie.

Maar de reactie van Myanmar is aan de overdreven kant waardoor alle rohingyas nu vluchten. Je maakt het jezelf alleen maar moeilijk.
binnenkort
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:26:54 #35
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173673369
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:25 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

En de boeddhisten zullen ongetwijfeld wijzen naar meerdere massamoorden door de moslims als start van hun ''zelfverdediging''.

[..]

Jij hebt passief agressief gedaan en je vraag ging blijkbaar niet over hetgeen waardoor ik je ver heen noemde. Dat je dat niet begrijpt onderstreept mijn punt maar weer proto bruinhemdje van me.
Volgens mij begrijp je de term ''vraag'' niet. Kan je er niet tegen dat er landen zijn die helpen terwijl de hele westerse wereld toekijkt?
binnenkort
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:27:26 #36
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173673374


[ Bericht 100% gewijzigd door _--_ op 09-09-2017 12:27:36 ]
binnenkort
pi_173673392
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:25 schreef _--_ het volgende:

[..]

Niets is complex. Het is zeer simpel. Actie geeft reactie.

Maar de reactie van Myanmar is aan de overdreven kant waardoor alles rohingyas nu vluchten. Je maakt het jezelf alleen maar moeilijk.
Ik heb geen moment twijfel dat jij in hun schoenen niet precies hetzelfde zou doen. Alleen het idee dat je je een beetje inleeft in de tegenpartij levert bij jou al walging op. Precies de emotie die genocideplegers voelen. Hitler had het ook altijd over de samenleving schoonmaken en zuiveren omdat hij niet bang was voor joden, maar er van walgde.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:30:05 #38
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173673413
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:28 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Ik heb geen moment twijfel dat jij in hun schoenen niet precies hetzelfde zou doen. Alleen het idee dat je je een beetje inleeft in de tegenpartij levert bij jou al walging op. Precies de emotie die genocideplegers voelen. Hitler had het ook altijd over de samenleving schoonmaken en zuiveren omdat hij niet bang was voor joden, maar er van walgde.
Wie is volgens jou de tegenpartij? En waarom zou ik met hen inleven?
binnenkort
pi_173673421
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:25 schreef _--_ het volgende:

[..]

Niets is complex. Het is zeer simpel. Actie geeft reactie.

Maar de reactie van Myanmar is aan de overdreven kant waardoor alle rohingyas nu vluchten. Je maakt het jezelf alleen maar moeilijk.
Complex in de zin dat het onderhevig is aan een historisch-proces. Maar goed: dan vind jij het niet complex. Laten we niet gaan janken om woordgebruik.

Waar stel ik dat de reactie van Myanmar niet buitenproportioneel is?
pi_173673435
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:20 schreef _--_ het volgende:

[..]

Die terrorisme is ontstaan door die aanvallen. Die rohingyas beginnen echt niet uit het niets.
Welke koran volgen de Rohingya eigenlijk?
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:31:55 #41
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173673437
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:30 schreef Rangono het volgende:

[..]

Complex in de zin dat het onderhevig is aan een historisch-proces. Maar goed: dan vind jij het niet complex. Laten we niet gaan janken om woordgebruik.

Waar stel ik dat de reactie van Myanmar niet buitenproportioneel is?
Waar zeg ik dat ik heb gezegd dat jij dat hebt gezegd?
binnenkort
pi_173673445
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:26 schreef _--_ het volgende:

[..]

Volgens mij begrijp je de term ''vraag'' niet. Kan je er niet tegen dat er landen zijn die helpen terwijl de hele westerse wereld toekijkt?
Tussen ons en die genocide ligt bijna de gehele islamitische wereld en 2 landen met een eigen ruimteprogramma, dus ik vind het niet meer dan normaal dat de meeste hulp ook AziŽ zelf komt. Bovendien is de westerse wereld is niet het obstakel voor een VN actie, dus je achterlijke door propaganda opgewekte haat is weer zo hypocriet als maar kan.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
pi_173673451
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:31 schreef _--_ het volgende:

[..]

Waar zeg ik dat ik heb gezegd dat jij dat hebt gezegd?
NVM
pi_173673458
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:18 schreef Rangono het volgende:

[..]

Hij nergens dat hij het 'fantastisch' vindt, maar vooral dat het allemaal wat complexer is dan' zij zijn goed en zij zijn fout'. Het is erg eenzijdig om de Rohinya moslims enkel als slachtoffer te zien. Het gaat hier niet om een situatie zoals de Jodenvervolging in Nazi Duitsland dat gebaseerd was op antisemitisch complotdenken. De vijandigheid jegens deze moslims is omdat ze in Myanmar ook te maken hebben gehad met islamitisch-terrorisme.
jij vergoelijkt dat soort verwerpelijke post dus. weten we ook waar jij staat ^O^

we zien een etnische zuivering voor onze ogen afspelen. daar is niks ingewikkelds aan, maar dat zal wel aan mij liggen en zijn jouw hersenen niet in staat om een etnische zuivering, wat we nu feitelijk zien gebeuren, te scharen onder kwaadaardig.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173673461
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:30 schreef _--_ het volgende:

[..]

Wie is volgens jou de tegenpartij? En waarom zou ik met hen inleven?
De staat van Myanmar en een groot deel van de bevolking aldaar. Omdat je graag een vreedzame oplossing wil.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
pi_173673476
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

jij vergoelijkt dat soort verwerpelijke post dus. weten we ook waar jij staat ^O^

we zien een etnische zuivering voor onze ogen afspelen. daar is niks ingewikkelds aan, maar dat zal wel aan mij liggen en zijn jouw hersenen niet in staat om een etnische zuivering, wat we nu feitelijk zien gebeuren, te scharen onder kwaadaardig.
Jij wil gewoon graag een eenzijdig, moreel oordeel hebben over een conflict. Lekker makkelijk, in het veilige Nederland.
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:35:18 #47
382180 LelijKnap
Verlichtingsfundamentalist
pi_173673486
Gaat het om etniciteit ja?
Leven is het verliezen van illusies. - LK
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:36:00 #48
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173673492
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:35 schreef LelijKnap het volgende:
Gaat het om etniciteit ja?
ja, de Rohingya's genaamd.
binnenkort
pi_173673495
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:20 schreef _--_ het volgende:

[..]

Die terrorisme is ontstaan door die aanvallen. Die rohingyas beginnen echt niet uit het niets.
ze zijn al decennia rechteloos.

mensen zouden zich af moeten vragen hoe lang je het zou volhouden, wanneer je vandaag te horen zou krijgen dat je, geen recht hebt om legaal te werken, geen recht hebt op scholing en geen recht hebt op gezondheidszorg. oh en je moet ook nog eens in een concentratie kamp zitten.

hoe lang blijf je dan je lot accepteren?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:36:58 #50
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173673503
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:33 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

De staat van Myanmar en een groot deel van de bevolking aldaar. Omdat je graag een vreedzame oplossing wil.
Hoe kom je erbij dat ik me inleef met Myanmar. Ik kijk er juist vol afschuw tegenaan.
binnenkort
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:37:01 #51
382180 LelijKnap
Verlichtingsfundamentalist
pi_173673505
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:36 schreef _--_ het volgende:

[..]

ja, de Rohingya's genaamd.
Ja, maar waarin zit het verschil?
Leven is het verliezen van illusies. - LK
pi_173673513
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

ze zijn al decennia rechteloos.

mensen zouden zich af moeten vragen hoe lang je het zou volhouden, wanneer je vandaag te horen zou krijgen dat je, geen recht hebt om legaal te werken, geen recht hebt op scholing en geen recht hebt op gezondheidszorg. oh en je moet ook nog eens in een concentratie kamp zitten.

hoe lang blijf je dan je lot accepteren?
In je eigen geposte vluchtelingverslagen hebben ze het over hun eigen dorpen. Geen concentratiekampen.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:37:50 #53
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173673518
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

ze zijn al decennia rechteloos.

mensen zouden zich af moeten vragen hoe lang je het zou volhouden, wanneer je vandaag te horen zou krijgen dat je, geen recht hebt om legaal te werken, geen recht hebt op scholing en geen recht hebt op gezondheidszorg. oh en je moet ook nog eens in een concentratie kamp zitten.

hoe lang blijf je dan je lot accepteren?
Dat dus, dat is geen cartoon uitdaging dus zoals eerder gezegd in dit topic.
binnenkort
pi_173673527
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:28 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Ik heb geen moment twijfel dat jij in hun schoenen niet precies hetzelfde zou doen. Alleen het idee dat je je een beetje inleeft in de tegenpartij levert bij jou al walging op. Precies de emotie die genocideplegers voelen. Hitler had het ook altijd over de samenleving schoonmaken en zuiveren omdat hij niet bang was voor joden, maar er van walgde.
een mititaire woordvoerder reageerde op een vraag over verkrachtingen onder de rohingja, dat de militairen rohingja nooit zouden verkrachten omdat ze vies zijn.

precies dezelfde benadering als hitler kennelijk
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173673533
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:36 schreef _--_ het volgende:

[..]

Hoe kom je erbij dat ik me inleef met Myanmar. Ik kijk er juist vol afschuw tegenaan.
Ik zeg dat je dat juist niet doet en je walging een indicatie is dat jij precies hetzelfde zou doen.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:39:21 #56
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173673540
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:38 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Ik zeg dat je dat juist niet doet en je walging een indicatie is dat jij precies hetzelfde zou doen.
Je bent vaag, wat zou ik het zelfde doen?
binnenkort
pi_173673542
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:34 schreef Rangono het volgende:

[..]

Jij wil gewoon graag een eenzijdig, moreel oordeel hebben over een conflict. Lekker makkelijk, in het veilige Nederland.
jij bent niet eens in staat om te zeggen dat etnische zuiveringen, "fout" zijn, wat zegt dat over jou?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173673543
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:38 schreef Slayage het volgende:

[..]

een mititaire woordvoerder reageerde op een vraag over verkrachtingen onder de rohingja, dat de militairen rohingja nooit zouden verkrachten omdat ze vies zijn.

precies dezelfde benadering als hitler kennelijk
Bron?
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
pi_173673553
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:39 schreef _--_ het volgende:

[..]

Je bent vaag, wat zou ik het zelfde doen?
Ga maar eens lezen.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
pi_173673560
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:39 schreef Slayage het volgende:

[..]

jij bent niet eens in staat om te zeggen dat etnische zuiveringen, "fout" zijn, wat zegt dat over jou?
Dat zei ik hierboven nog. De daden van het leger zijn buitenproportioneel. Beter lezen, Slayage.
pi_173673566
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:37 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

In je eigen geposte vluchtelingverslagen hebben ze het over hun eigen dorpen. Geen concentratiekampen.
altijd mooi wanneer mensen selectief dingen quoten om geen punt te maken https://www.nytimes.com/v(...)n-camps.html?mcubz=0
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:42:13 #62
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173673578
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:40 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Ga maar eens lezen.
Heb je inmiddels in de gaten dat je aan bullshitting doet. Je zegt dingen die nergens op slaan. waarom zou ik me Łberhaupt moeten inleven met Myanmar of de Rohingya's? Waarom zou dat een reden zijn dat mensen van mij zouden walgen. Wat zou ik het zelfde doen omdat ik de woorden daarboven zei? Je bent zo vaag als ik weet niet wat...
binnenkort
pi_173673593
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:40 schreef Rangono het volgende:

[..]

Dat zei ik hierboven nog. De daden van het leger zijn buitenproportioneel. Beter lezen, Slayage.
etnische zuiveringen beschrijven als "buiten proportioneel" :')

de joden vernietigen was "buiten proportioneel"

de armeniers vernietigen was "buiten proportioneel"

de bengalen vernietigen was "buiten proportioneel"

echt een moraal ridder jij _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173673599
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

etnische zuiveringen beschrijven als "buiten proportioneel" :')

de joden vernietigen was "buiten proportioneel"

de armeniers vernietigen was "buiten proportioneel"

de bengalen vernietigen was "buiten proportioneel"

echt een moraal ridder jij _O-
De vergelijking met de Jodenvervolging gaat echt niet op, Slayage.
pi_173673619
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:42 schreef _--_ het volgende:

[..]

Heb je inmiddels in de gaten dat je aan bullshitting doet. Je zegt dingen die nergens op slaan. waarom zou ik me Łberhaupt moeten inleven met Myanmar of de Rohingya's? Waarom zou dat een reden zijn dat mensen van mij zouden walgen. Wat zou ik het zelfde doen omdat ik de woorden daarboven zei? Je bent zo vaag als ik weet niet wat...
mensen zijn vaag wanneer ze twijfelen aan hun standpunten
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173673639
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:42 schreef _--_ het volgende:

[..]

Heb je inmiddels in de gaten dat je aan bullshitting doet. Je zegt dingen die nergens op slaan. waarom zou ik me Łberhaupt moeten inleven met Myanmar of de Rohingya's? Waarom zou dat een reden zijn dat mensen van mij zouden walgen. Wat zou ik het zelfde doen omdat ik de woorden daarboven zei? Je bent zo vaag als ik weet niet wat...
Ga maar weer snel terug naar je nazi vriendjes als dit is wat je uit mijn posts haalt.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:48:44 #67
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173673645
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:46 schreef Slayage het volgende:

[..]

mensen zijn vaag wanneer ze twijfelen aan hun standpunten
Het valt me ook op dat ze om feiten heen draaien. Ik stel ze een vraag, maar nee hoor, er moet gepraat worden om die ene naam van die ene site. :D
binnenkort
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:49:30 #68
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173673653
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:48 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Ga maar weer snel terug naar je nazi vriendjes als dit is wat je uit mijn posts haalt.
Je bent het niet waard om te discussiŽren.
binnenkort
pi_173673667
ik zie dat vice een jaar terug een serie over had.

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173673741
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:20 schreef _--_ het volgende:

[..]

Die terrorisme is ontstaan door die aanvallen. Die rohingyas beginnen echt niet uit het niets.
Net zoals de Koerden in Turkije :Y?! Turkije = terreurstaat.
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:00:07 #71
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173673748
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:58 schreef alilami het volgende:

[..]

Net zoals de Koerden in Turkije :Y?! Turkije = terreurstaat.
Relevant joh. Jij weet vast en zeker niets daarover. De ongeregeldheden zijn daar al sinds het einde van het Ottomaanse rijk.
binnenkort
pi_173673777
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:00 schreef _--_ het volgende:

[..]

Jij weet vast en zeker niets daarover
Assumptie die nergens is op gebaseerd.

quote:
De ongeregeldheden zijn daar al sinds het einde van het Ottomaanse rijk.
Myanmar is slecht, Turkije is goed. Rogingya's goed, Koerden slecht. Dat is dan duidelijk. Je toont weer mooi de Turkse hypocrisie aan.
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:04:57 #73
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173673815
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:02 schreef alilami het volgende:

[..]

Assumptie die nergens is op gebaseerd.

[..]

Myanmar is slecht, Turkije is goed. Rogingya's goed, Koerden slecht. Dat is dan duidelijk. Je toont weer mooi de Turkse hypocrisie aan.
Nog een bullshitter
quote:
Myanmar is slecht
nooit gezegd
quote:
Turkije is goed
nooit gezegd
quote:
Rogingya's goed
nooit gezegd
quote:
Koerden slecht
nooit gezegd.

Waar baseer jij je gelul op? Op je fantasie?

Jij weet niets over het conflict tussen de Koerden en Turken en komt toch uit het niets met een vraag die niets met dit onderwerp te maken heeft.
binnenkort
pi_173673852
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:04 schreef _--_ het volgende:

Jij weet niets over het conflict tussen de Koerden en Turken en komt toch uit het niets met een vraag die niets met dit onderwerp te maken heeft.
Ten eerste, ik weet heel veel van dat onderwerp af. Ten tweede, jij hebt Turkije erbij gesleept, niet ik:

quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:48 schreef _--_ het volgende:
En geen enkele staat die er wat aan doet behalve dat er wat gebbabeld wordt met organisaties. Behalve Turkije.
Ik toon simpelweg jouw dubbele standaard en hypocrisie aan. My job here is done.
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:08:49 #75
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173673873
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:07 schreef alilami het volgende:

[..]

Ten eerste, ik weet heel veel van dat onderwerp af. Ten tweede, jij hebt Turkije erbij gesleept, niet ik:

[..]

Ik toon simpelweg jouw dubbele standaard en hypocrisie aan. My job here is done.
Feiten zien als hypocrisie is wel het zieligste wat je kan doen. _O- _O-
binnenkort
pi_173674087
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:08 schreef _--_ het volgende:

[..]

Feiten zien als hypocrisie is wel het zieligste wat je kan doen. _O- _O-
Sorry.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
pi_173674139
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:33:18 #78
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_173674318
Het gevoel begint me te bekruipen dat het voor veel (Nederlandse) moslims te rustig was in IsraŽl en dat ze zaten te smachten naar een nieuw stokpaardje.

Het is allemaal weer gepraat over nieuwe joden, het westen doet niks, gewelddadig boeddhisme is de vijand van de islam etc. Erg herkenbaar allemaal. Misschien dat het het westen daarom relatief weinig kan schelen.

[ Bericht 19% gewijzigd door Twiitch op 09-09-2017 13:49:24 ]
pi_173674330
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:20 schreef _--_ het volgende:

[..]

Die terrorisme is ontstaan door die aanvallen. Die rohingyas beginnen echt niet uit het niets.
Moslimterreur is altijd terug te leiden naar de koran waarin wordt opgeroepen om andersdenkenden af te slachten. Om diezelfde reden laten moslims hier een spijkerbom in een groep kinderen ontploffen of ploegen ze met een vrachtwagen door een menigte heen.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:35:59 #80
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173674369
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:34 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Moslimterreur is altijd terug te leiden naar de koran waarin wordt opgeroepen om andersdenkenden af te slachten. Om diezelfde reden laten moslims hier een spijkerbom in een groep kinderen ontploffen of ploegen ze met een vrachtwagen door een menigte heen.
Jij vergelijkt nu 2 hele verschillende onderwerpen met elkaar. In Myanmar hebben ze geen aanslag gepleegd op de civiel. Ze hebben daar een aanslag gepleegd op een politiepost en wat mij betreft zegt dat meer dan genoeg.
binnenkort
pi_173674416
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:35 schreef _--_ het volgende:

[..]

Jij vergelijkt nu 2 hele verschillende onderwerpen met elkaar. In Myanmar hebben ze geen aanslag gepleegd op de civiel. Ze hebben daar een aanslag gepleegd op een politiepost en wat mij betreft zegt dat meer dan genoeg.
Ook in Myanmar wordt de Myanmarese bevolking geteisterd door moslimterreur en in Europa worden agenten ook zowat dagelijks aangevallen.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
pi_173674433
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:38 schreef Arthur_Spooner het volgende:

in Europa worden agenten ook zowat dagelijks aangevallen.
dan heb ik veel gemist :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:40:38 #83
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173674450
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:38 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Ook in Myanmar wordt de Myanmarese bevolking geteisterd door moslimterreur en in Europa worden agenten ook zowat dagelijks aangevallen.
Gast je verdedigd nu wel de myanmarese staat maar vergeet niet dat hier juist de rohingyas de slachtoffer zijn. Die mensen hebben nooit rechten gehad, konden niet naar school en hebben niet eens gezondheidszorg. En als je daarop ook nog eens te maken krijgt met massamoorden dan is de reactie van de rohingyas meer dan logisch.
binnenkort
pi_173674478
Ik denk niet dar je nu nog kan bepalen wie de eerste steen heeft geworpen. Het conflict speelt namelijk al minstens tientallen jaren.
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:43:53 #85
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173674503
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:42 schreef Igen het volgende:
Ik denk niet dar je nu nog kan bepalen wie de eerste steen heeft geworpen. Het conflict speelt namelijk al minstens tientallen jaren.
Background

quote:
The Rohingya people are an ethnic minority that live mainly in the northern region of Rakhine State, Myanmar, and have been described as one of the world's most persecuted minorities.[34][35][36] They describe themselves as descendants of Arab traders who settled in the region many generations ago.[34] Some scholars have stated that they have been present in the region since the 15th century.[37] However, they have been denied citizenship by the government of Myanmar, which sees them as illegal immigrants from Bangladesh.[34] In modern times, the persecution of Rohingyas in Myanmar dates back to the 1970s.[38] Since then, Rohingya people have regularly been made the target of persecution by the government and nationalist Buddhists.[39]
binnenkort
pi_173674505
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:42 schreef Igen het volgende:
Ik denk niet dar je nu nog kan bepalen wie de eerste steen heeft geworpen. Het conflict speelt namelijk al minstens tientallen jaren.
eigenlijk speelt het al eeuwen :p

maar de eerste steen is ook niet relevant, maar hoe kom je uit de neerwaartse spiraal?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173674520
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:40 schreef _--_ het volgende:

[..]

Gast je verdedigd nu wel de myanmarese staat maar vergeet niet dat hier juist de rohingyas de slachtoffer zijn. Die mensen hebben nooit rechten gehad, konden niet naar school en hebben niet eens gezondheidszorg. En als je daarop ook nog eens te maken krijgt met massamoorden dan is de reactie van de rohingyas meer dan logisch.
Dat is niet de juiste volgorde.
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:46:11 #88
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173674544
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:44 schreef Physsic het volgende:

[..]

Dat is niet de juiste volgorde.
Jawel, hopelijk weet je dat de moorden op de moslims al jaren door gaan. Het is pas deze weken in het nieuws gekomen.
binnenkort
pi_173674598
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:40 schreef _--_ het volgende:

[..]

Gast je verdedigd nu wel de myanmarese staat maar vergeet niet dat hier juist de rohingyas de slachtoffer zijn. Die mensen hebben nooit rechten gehad, konden niet naar school en hebben niet eens gezondheidszorg. En als je daarop ook nog eens te maken krijgt met massamoorden dan is de reactie van de rohingyas meer dan logisch.
In de voorgaande delen van dit topic is al meermaals aangetoond dat de Rohingya zijn begonnen met het terroriseren van de Myanmarese bevolking en de autoriteiten. De Rohingya houden er allerlei banden op na met radicaal islamitische organisaties. Men was een beetje klaar met de constante stroom aan moslimterreur en daarom worden ze nu het land uitgezet. En die mensen hebben nooit rechten gehad omdat ze daar illegaal zijn en dus niet thuishoren.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
pi_173674606
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:46 schreef _--_ het volgende:

[..]

Jawel, hopelijk weet je dat de moorden op de moslims al jaren door gaan. Het is pas deze weken in het nieuws gekomen.
En er waren in het vorige topic ook beelden geplaatst van duizenden moslims die rechtstreeks vanuit de moskee op ongelovigenjacht gingen in 2012.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:50:41 #91
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173674620
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:49 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

In de voorgaande delen van dit topic is al meermaals aangetoond dat de Rohingya zijn begonnen met het terroriseren van de Myanmarese bevolking en de autoriteiten. De Rohingya houden er allerlei banden op na met radicaal islamitische organisaties. Men was een beetje klaar met de constante stroom aan moslimterreur en daarom worden ze nu het land uitgezet. En die mensen hebben nooit rechten gehad omdat ze daar illegaal zijn en dus niet thuishoren.
Het land uitgezet of ter plaatse geexcuteerd? Denk om je woordkeuze.
binnenkort
pi_173674628
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

eigenlijk speelt het al eeuwen :p

maar de eerste steen is ook niet relevant, maar hoe kom je uit de neerwaartse spiraal?
Ik zie twee mogelijkheden:

A) Hen het Birmese staatsburgerschap verlenen (generaal pardon)
B) Hen allemaal naar Bangladesh verjagen (etnische zuivering)

Ze lijken een voorkeur voor optie B te hebben.
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:52:38 #93
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173674637
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:51 schreef Igen het volgende:

[..]

Ik zie twee mogelijkheden:

A) Hen het Birmese staatsburgerschap verlenen (generaal pardon)
B) Hen allemaal naar Bangladesh verjagen (etnische zuivering)

Ze lijken een voorkeur voor optie B te hebben.
Allebei niet. Zij sturen hen nergens naar toe. ze vluchten zelf. als ze dat niet doen worden ze ter plaatse geexcuteerd.
binnenkort
pi_173674644
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:52 schreef _--_ het volgende:

[..]

Allebei niet. Zij sturen hen nergens naar toe. ze vluchten zelf. als ze dat niet doen worden ze ter plaatse geexcuteerd.
Sorry.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
pi_173674647
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:52 schreef _--_ het volgende:

[..]

Allebei niet. Zij sturen hen nergens naar toe. ze vluchten zelf. als ze dat niet doen worden ze ter plaatse geexcuteerd.
Okee, optie C) genocide.

Alhoewel je dan moet weten dat ze ze niet willen verjagen maar het liefst zo veel mogelijk willen vermoorden, maar voor zo'n bewering lijkt me de bewijslast wat mager.
pi_173674682
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:51 schreef Igen het volgende:

[..]

Ik zie twee mogelijkheden:

A) Hen het Birmese staatsburgerschap verlenen (generaal pardon)
B) Hen allemaal naar Bangladesh verjagen (etnische zuivering)

Ze lijken een voorkeur voor optie B te hebben.
aangezien bangladesh ze ook niet motten is optie twee ook geen optie. misschien toch optie? C) genocide
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:58:19 #97
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173674715
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:53 schreef Igen het volgende:

[..]

Okee, optie C) genocide.

Alhoewel je dan moet weten dat ze ze niet willen verjagen maar het liefst zo veel mogelijk willen vermoorden, maar voor zo'n bewering lijkt me de bewijslast wat mager.
Als je mensen probeert te verjagen door er eerst duizenden te vermoorden kan je dat gerust genocide noemen.
binnenkort
pi_173674721
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:55 schreef Slayage het volgende:

[..]

aangezien bangladesh ze ook niet motten is optie twee ook geen optie. misschien toch optie? C) genocide
De EndlŲsung :{
pi_173674732
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:58 schreef _--_ het volgende:

[..]

Als je mensen probeert te verjagen door er eerst duizenden te vermoorden kan je dat gerust genocide noemen.
Nee.
pi_173674738
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:34 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Moslimterreur is altijd terug te leiden naar de koran waarin wordt opgeroepen om andersdenkenden af te slachten. Om diezelfde reden laten moslims hier een spijkerbom in een groep kinderen ontploffen of ploegen ze met een vrachtwagen door een menigte heen.
Ik heb nog even hard nagedacht of ik nog een sektarisch conflict ken zonder moslims. Het is joden tegen moslims, christenen tegen moslims, boeddhisten tegen moslims, communisten tegen moslims of visa versa afhankelijk van wie je toffer vindt, maar gewelddadige conflicten tussen christenen, joden boeddhisten enzovoorts kan ik eigenlijk niet bedenken. Afgezien van communisten versus Falun Gong meditatie aangangers, maar het geweld daar is eenzijdig.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
  zaterdag 9 september 2017 @ 14:00:30 #101
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173674749
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:59 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Ik heb nog even hard nagedacht of ik nog een sektarisch conflict ken zonder moslims. Het is joden tegen moslims, christenen tegen moslims, boeddhisten tegen moslims, communisten tegen moslims of visa versa afhankelijk van wie je toffer vindt, maar gewelddadige conflicten tussen christenen, joden boeddhisten enzovoorts kan ik eigenlijk niet bedenken. Afgezien van communisten versus Falun Gong meditatie aangangers, maar het geweld daar is eenzijdig.
Islam betekent onderwerping, dus logisch.

Grozny, waar je als andersdenkenden geen leven hebt ::') :')

https://www.liveleak.com/view?i=fe4_1504613603
Hey
pi_173674774
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:59 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Ik heb nog even hard nagedacht of ik nog een sektarisch conflict ken zonder moslims. Het is joden tegen moslims, christenen tegen moslims, boeddhisten tegen moslims, communisten tegen moslims of visa versa afhankelijk van wie je toffer vindt, maar gewelddadige conflicten tussen christenen, joden boeddhisten enzovoorts kan ik eigenlijk niet bedenken. Afgezien van communisten versus Falun Gong meditatie aangangers, maar het geweld daar is eenzijdig.
Volgens de Ummah zijn moslims altijd het slachtoffer en gebruiken ze enkel geweld omdat ze 'onderdrukt' worden.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
pi_173674775
Ik ken ook geen enkel moslimland waar je er voor uit kunt komen dat je atheist bent.
Hey
pi_173674783
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:46 schreef _--_ het volgende:

[..]

Jawel, hopelijk weet je dat de moorden op de moslims al jaren door gaan. Het is pas deze weken in het nieuws gekomen.
Sure. Genocide is al jaren bezig, honderdduizenden zijn er de afgelopen jaren al afgemaakt, de media pikt het gewoon pas sinds twee weken op.
pi_173674784
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:58 schreef Igen het volgende:

[..]

De EndlŲsung :{
etnische zuiveringen zijn wel functioneel wat dat betreft. hier in nederland zijn we nog iet zo ver, maar de eerste stapjes zijn al gezet, "minder,minder,minder".
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173674797
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:59 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Ik heb nog even hard nagedacht of ik nog een sektarisch conflict ken zonder moslims. Het is joden tegen moslims, christenen tegen moslims, boeddhisten tegen moslims, communisten tegen moslims of visa versa afhankelijk van wie je toffer vindt, maar gewelddadige conflicten tussen christenen, joden boeddhisten enzovoorts kan ik eigenlijk niet bedenken. Afgezien van communisten versus Falun Gong meditatie aangangers, maar het geweld daar is eenzijdig.
Noord-Ierland (katholiek versus protestants)
JoegoslaviŽ (orthodox t.o.v. katholiek (en islam))
pi_173674819
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:51 schreef Igen het volgende:

[..]

Ik zie twee mogelijkheden:

A) Hen het Birmese staatsburgerschap verlenen (generaal pardon)
B) Hen allemaal naar Bangladesh verjagen (etnische zuivering)

Ze lijken een voorkeur voor optie B te hebben.
Wie bedoel je met 'ze'?
pi_173674843
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:03 schreef Igen het volgende:

[..]

Noord-Ierland (katholiek versus protestants)
JoegoslaviŽ (orthodox t.o.v. katholiek (en islam))
Die eerste is alweer even voorbij en de tweede ook en met islam natuurlijk. Misschien Baskenland nog, maar ook dat is op zo'n kleinere schaal.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
  zaterdag 9 september 2017 @ 14:06:24 #112
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173674980
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:04 schreef Physsic het volgende:

[..]

Wie bedoel je met 'ze'?
de myanmar overheid
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 9 september 2017 @ 14:13:19 #114
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173674996
"myanmar schiet vluchtelingen van boot"
https://www.liveleak.com/view?i=f36_1480983264

Die reacties ook. Ik zou bijna denken dat het criminelen zijn die moslims opsporen voor de lol.
binnenkort
pi_173675058
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:13 schreef _--_ het volgende:

Die reacties ook. Ik zou bijna denken dat het criminelen zijn die moslims opsporen voor de lol.
die boedhistische milities zijn natuurlijke handige tools voor het leger om te gebruiken. zo hebben ze mindwr manschappen nodig om hun doel (rohingya over de grens) te bereiken
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173675064
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:13 schreef _--_ het volgende:
"myanmar schiet vluchtelingen van boot"
https://www.liveleak.com/view?i=f36_1480983264

Die reacties ook. Ik zou bijna denken dat het criminelen zijn die moslims opsporen voor de lol.
Liveleak shitposters zijn criminelen die moslims opsporen voor de lol?
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
  zaterdag 9 september 2017 @ 14:17:27 #117
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173675074
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:16 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Liveleak shitposters zijn criminelen die moslims opsporen voor de lol?
Lees de comments onder die video eens voor de lol
binnenkort
pi_173675151
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

de myanmar overheid
Timing was ook niet echt lekker.
quote:
The path to a long-term solution is clear, if challenging. It has been set out in considerable detail in the final report of the Kofi Annan-led Advisory Commission, released on 23 August and welcomed by the government. It involves addressing the legitimate grievances of the Rakhine, while ensuring freedom of movement, access to services and livelihoods, political participation and citizenship rights for the Rohingya. The recent attacks have created a far more difficult political context for the government to implement these recommendations, but have also reinforced the urgency of doing so.
https://www.crisisgroup.o(...)akhine-state-attacks
pi_173675176
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:17 schreef _--_ het volgende:

[..]

Lees de comments onder die video eens voor de lol
Allereerst weer sorry dat het Nederlandse onderwijs je in de steek heeft gelaten. Het zijn inderdaad stevige comments.
quote:
أخبار رائعة! المسلمون نتن مثل نائب الرئيس الإبل heb die door de vertaler moeten halen.

Q. What’s the hardest thing about watching this video of dead babies?
A. My dick.

The only thing better than a few dead muslims is a few thousand dead muslims.
Maar om deze mensen nou criminelen op moslimjacht te gaan noemen gaat wat ver. Ik denk dat je voor een moslimjacht A: van je ouders hun zolderkamer/kelder moet komen en B: mensen moet durven aanspreken in real life. Twee dingen die voor de meeste Liveleak commenters een uitdaging zijn.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
  zaterdag 9 september 2017 @ 14:26:13 #120
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173675281
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:22 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Allereerst weer sorry dat het Nederlandse onderwijs je in de steek heeft gelaten. Het zijn inderdaad stevige comments.

[..]

Maar om deze mensen nou criminelen op moslimjacht te gaan noemen gaat wat ver. Ik denk dat je voor een moslimjacht A: van je ouders hun zolderkamer/kelder moet komen en B: mensen moet durven aanspreken in real life. Twee dingen die voor de meeste Liveleak commenters een uitdaging zijn.
3 comments en alle 3 gaan te ver. Heb ik het nu kunnen uitleggen?
binnenkort
pi_173675355
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:26 schreef _--_ het volgende:

[..]

3 comments en alle 3 gaan te ver. Heb ik het nu kunnen uitleggen?
Te ver is een persoonlijke mening. Wat mij betreft moet een beetje zwarte humor legaal zijn. Jij had het erover dat het mensen zijn die jagen op moslims voor de lol. Dat is niet het geval.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
  zaterdag 9 september 2017 @ 14:30:50 #122
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173675383
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:29 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Te ver is een persoonlijke mening. Wat mij betreft moet een beetje zwarte humor legaal zijn. Jij had het erover dat het mensen zijn die jagen op moslims voor de lol. Dat is niet het geval.
Je leest niet goed.
Ik zou bijna denken dat het criminelen zijn die moslims opsporen voor de lol.
binnenkort
pi_173675532
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:02 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Volgens de Ummah zijn moslims altijd het slachtoffer en gebruiken ze enkel geweld omdat ze 'onderdrukt' worden.
Daarom dat ze ook geweld gebruiken tegen andere moslims. Ze worden door hun soortgenoten ook onderdrukt.
Ура для россии
pi_173675708
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:39 schreef Woestijnvos het volgende:

[..]

Daarom dat ze ook geweld gebruiken tegen andere moslims. Ze worden door hun soortgenoten ook onderdrukt.
Maar die soortgenoten zijn geen moslims volgens de echte moslims.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
pi_173677849
Ook wel bijzonder hoe de topic titel bedacht was met het idee dat de Rohingya eindelijk een glorieuze opstand begonnen waren tegen de onderdrukkers. Niet heel veel later zijn we dat alweer vergeten en blijkt een staat beter te zijn in oorlogvoeren dan wat random boeren. In beide gevallen heeft niemand uit de moslim populatie natuurlijk iets fout gedaan.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
pi_173678068
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:59 schreef Igen het volgende:

[..]

Nee.
Waar zit het relevante verschil?
pi_173678096
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

etnische zuiveringen zijn wel functioneel wat dat betreft. hier in nederland zijn we nog iet zo ver, maar de eerste stapjes zijn al gezet, "minder,minder,minder".
LMAO
pi_173684240
Video: Rohingya kinderen gemarteld door Birmese soldaten:

https://www.facebook.com/ali.selvi.14268/posts/1878672562394415
pi_173685333
In dit ingewikkeld conflict moet je de chakma-vervolging ook niet vergeten. De Chakma is een boeddhistisch volk in Bangladesh. Het zijn een soort oorspronkelijke bevolking in de heuvels. De islamisering was hun voorbij gegaan.

De laatste decennia is dit volk bijna geheel verdreven. Hele dorpen zijn verwoest. De overgebleven chakma's zijn gevlucht naar India en naar Myanmar.
In tegenstelling tot de Rohingya is er voor de Chakma nooit enige internationale aandacht geweest. Ik heb een tijd in India gewoond en omdat ik ook Bengaals spreek heb ik enkele gevluchte Chakma gesproken.
Terug in Nederland heb ik Amnesty International erover bericht. Hun antwoord was dat ze er wel vaag iets van weten maar het beter vonden om er geen aandacht aan te besteden omdat dan de islamofobie toe kan nemen. Dan blijkt dat er met twee maten gemeten wordt. Niemand hier spreekt over het gevaar van "buddhofobie" of zoiets.
  zondag 10 september 2017 @ 00:21:16 #132
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173686882
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 22:50 schreef Avinus het volgende:
In dit ingewikkeld conflict moet je de chakma-vervolging ook niet vergeten. De Chakma is een boeddhistisch volk in Bangladesh. Het zijn een soort oorspronkelijke bevolking in de heuvels. De islamisering was hun voorbij gegaan.

De laatste decennia is dit volk bijna geheel verdreven. Hele dorpen zijn verwoest. De overgebleven chakma's zijn gevlucht naar India en naar Myanmar.
In tegenstelling tot de Rohingya is er voor de Chakma nooit enige internationale aandacht geweest. Ik heb een tijd in India gewoond en omdat ik ook Bengaals spreek heb ik enkele gevluchte Chakma gesproken.
Terug in Nederland heb ik Amnesty International erover bericht. Hun antwoord was dat ze er wel vaag iets van weten maar het beter vonden om er geen aandacht aan te besteden omdat dan de islamofobie toe kan nemen. Dan blijkt dat er met twee maten gemeten wordt. Niemand hier spreekt over het gevaar van "buddhofobie" of zoiets.
Lief dagboek :')
binnenkort
  zondag 10 september 2017 @ 20:52:56 #133
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_173701432
'Wees bereid te sterven in Birma’, zeggen radicalen

Radicaal-islamitische organisaties elders in AziŽ misbruiken het conflict rond de Birmese Rohingya om in eigen land jihadisten te mobiliseren. In IndonesiŽ zoekt de radicale FPI moslim- vrijwilligers voor de strijd.

Vrijwilligers konden zich vorige week in Jakarta melden om naar Birma te vertrekken om de Rohingya-moslims te helpen. De belangrijkste eis: bereid zijn om te sterven als martelaar.

Het idee kwam van de Indonesische radicale moslimorganisatie FPI en er zouden zich kandidaten hebben gemeld. Een woordvoerder van FPI zei eind vorige week tegen lokale media dat ze tienduizend vrijwilligers hebben geregistreerd. Als de Birmese ťn de Indonesische regering het geweld tegen de Rohingya niet stoppen, waarschuwde hij, verklaart FPI de oorlog aan Birma.

data19931321-84c040.jpg
Rohingya-vluchtelingen ontvangen voedsel van lokale hulporganisaties in Bangladesh.

Kansen

Of dat aantal ‘vrijwilligers’ klopt en of er iets van het plan terecht komt valt nog te bezien. Maar dit voorbeeld maakt wel duidelijk dat radicale islamitische organisaties, vooral in Zuidoost-AziŽ, kansen zien in de Rohingya-crisis. Ze gebruiken het geweld tegen de Birmese moslims om hun eigen positie te versterken.

In het westen van Birma is het leger al ruim twee weken bezig met een vergeldingsactie tegen Rohingya’s, omdat groepen moslims politieposten hadden aangevallen. Het aantal Rohingya dat vanuit de Birmese deelstaat Rakhine naar Bangladesh is gevlucht, is gestegen tot bijna 300.000. Het aantal doden loopt in de honderden.

Hoe langer het geweld duurt, hoe reŽler het risico dat radicale moslims elders in Zuidoost-AziŽ het geweld tegen de islamitische Rohingya’s proberen te ‘wreken’ met aanslagen op Birmese doelen zoals ambassades, of op boeddhisten. „Daar zijn wij zeker bang voor”, zegt Matthew Smith, oprichter van mensenrechtenorganisatie Fortify Rights, die vooral in Birma werkt. „Als de regering de rechten van Rohingya zo blijft schenden, dan ben ik niet verrast als dat aanslagen uitlokt.”

Een leider van Al-Qaeda Jemen riep vorige week moslims in IndonesiŽ, India en MaleisiŽ op te strijden tegen „de vijanden van Allah” in Birma. Er zijn geen aanwijzingen dat ARSA, de groep Rohingya die achter de aanvallen op de politie zit, banden heeft met Al-Qaeda of Islamitische Staat (IS). Wel zien deskundigen het risico dat IS zal gaan rekruteren onder de Rohingya. Een groep die zolang onderdrukt is, is gevoelig voor radicalisering.

Illegale migranten

De islamitische Rohingya hebben weliswaar een andere godsdienst dan de boeddhistische meerderheid van Birma, toch vormt dat niet de kern van het conflict in Rakhine. „Etniciteit, religie, grote armoede in de regio, het speelt allemaal mee”, zegt Smith. Het geloof speelt zeker mee: in andere delen van Birma neemt intolerantie tegen moslims ůůk toe, rapporteren mensenrechtenorganisaties. Maar de onderdrukking van Rohingya draait vooral om de vraag of zij wel of niet in Birma thuishoren. Birma ziet hen als illegale migranten uit Bangladesh.

quote:
We spraken een onderzoeker van Human Rights Watch over de Rohingya: 'Ze worden opgejaagd als vee'
Extremistische organisaties hebben er evenwel belang bij het conflict in Rakhine als een louter religieuze strijd neer te zetten: boeddhisten tegen moslims. Die boodschap slaat aan.

Zoals in Jakarta, waar betogers vorige week drie keer demonstreerden bij de Birmese ambassade. …ťn van de sprekers is bijna in tranen als ze vertelt hoeveel verdriet de crisis haar doet. De wereld houdt zich stil, roept ze. „Pas als het gťťn moslims zijn, schreeuwen ze over mensenrechten.” De Rohingya zijn onze broers en zussen, gaat ze verder. „Laat Allah alsjeblieft degenen straffen die onze broers en zussen zo slecht behandelen.”

Binnenlandse politiek

In IndonesiŽ worden de demonstraties ook ingezet voor binnenlandse politieke doeleinden. De meeste mensen kwamen opdagen bij een bijeenkomst van de radicale FPI en andere clubs, die eerder achter manifestaties zaten tegen de toenmalige – christelijke – gouverneur van Jakarta. Nu zetten ze de regering van president Widodo onder druk.

De centrale boodschap is steeds dat de Indonesische harder moet optreden tegen Birma. Terwijl juist de Indonesische minister van Buitenlandse Zaken als ťťn van de weinigen naar Birma is gegaan en daar een toezegging los kreeg dat er hulp naar Rakhine zou gaan.

Vrijdag was het weer zover: de FPI wilde bij de Borobudur-tempel gaan protesteren, hťt boeddhistische symbool van IndonesiŽ. De politie hield hen tegen. Dus weken de duizenden opgetrommelde mensen uit naar een moskee in de buurt van de tempel.

Het is niet de eerste keer dat de onderdrukking van de Rohingya internationale gevolgen heeft. Toen in 2012 gevechten uitbraken tussen boeddhisten en moslims in Rakhine, leidde dat in andere landen tot dreigende taal en soms tot geweld. In India werd een belangrijke boeddhistische tempel geraakt, in MaleisiŽ en IndonesiŽ kwamen opgeteld twaalf boeddhisten om het leven.

Voorlopig is het in IndonesiŽ gebleven bij een molotovcocktail die naar de Birmese ambassade is gegooid. Er vielen geen gewonden. Hoe valt escalatie te voorkomen? Matthew Smith zegt dat er vooral een einde moet komen aan de crisis zťlf. Ja, zegt hij, ze hebben aanwijzingen dat ook de Rohingya van het ARSA mensenrechten schenden. Maar het grove geweld komt toch echt van het Birmese leger. „Zolang de protesten vreedzaam verlopen, vind ik dat iedereen die besluit de straat op te gaan, groot gelijk heeft.”
  zondag 10 september 2017 @ 20:53:41 #134
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_173709465
media oorlog :')

BBC correspondent:

pakhead twitterde op zondag 10-09-2017 om 10:51:23 2 Hindus who dressed as Muslims in fake house-burning photos were also presented to us as victims to film n Maungdaw https://t.co/CTB235MLol reageer retweet
quote:
I realise now that among Hindus arranged by the government to be filmed and interviewed on Sept 6 in Maungdaw - telling us how Muslims had attacked and burned their homes - were two people who dressed up as Muslims for the fake photos given to us there, supposedly showing Muslims burning their own homes. If you look at the photos the acting is unconvincing, and the women are wearing tablecloths on their heads.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 12 september 2017 @ 12:49:54 #137
405850 Eiwitshake
Filosoofmeneer
pi_173729619
Wie zaait zal oogsten.
Keihard repressief optreden tegen die monsterlims is het enige wat werkt.
"Wij zweren de voorkeur te geven aan een wisse dood boven een smadelijke behandeling, en nooit te dulden dat de geringste inbreuk gemaakt wordt op NeÍrlands roem of de eer der vlag.”
- Jan Van Speijk
pi_173729658
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 12:49 schreef Eiwitshake het volgende:
Wie zaait zal oogsten.
Keihard repressief optreden tegen die monsterlims is het enige wat werkt.
De boeddhisten zaaien nu, en ze zullen zeker gaan oogsten.
  dinsdag 12 september 2017 @ 12:56:19 #139
405850 Eiwitshake
Filosoofmeneer
pi_173729719
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 12:52 schreef alilami het volgende:

[..]

De boeddhisten zaaien nu, en ze zullen zeker gaan oogsten.
Als reactie op de waslijsten vol met monsterlim geweld.
Overal waar Islam is is oorlog.
Die Boeddhisten doen er goed aan te leren van de fouten die de rest van de wereld maakt t.a.v. pedo mohammed en zijn volgers.

De zijden handschoen vervangen met een knuppel. ^O^
"Wij zweren de voorkeur te geven aan een wisse dood boven een smadelijke behandeling, en nooit te dulden dat de geringste inbreuk gemaakt wordt op NeÍrlands roem of de eer der vlag.”
- Jan Van Speijk
pi_173729725
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 12:49 schreef Eiwitshake het volgende:
Wie zaait zal oogsten.
Keihard repressief optreden tegen die monsterlims is het enige wat werkt.
Gaat niet op in dit conflict.
pi_173729791
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 12:56 schreef Eiwitshake het volgende:

[..]

Als reactie op de waslijsten vol met monsterlim geweld.
Overal waar Islam is is oorlog.
Die Boeddhisten doen er goed aan te leren van de fouten die de rest van de wereld maakt t.a.v. pedo mohammed en zijn volgers.

De zijden handschoen vervangen met een knuppel. ^O^
Als de islam werkelijk gewelddadig is, dan floreert de islam juist bij geweld, en bedanken ze de boeddhisten voor hen een reden te geven om een jihad te voeren.
  dinsdag 12 september 2017 @ 14:21:29 #142
148813 Vader_Aardbei
Goddeloos genieten
pi_173730992
''We haten Aung San Suu Kyi. We hebben Aung San Suu Kyi altijd gehaat.'' :')

Prachtig hoe al die deugmongooltjes die deze 'heldhaftige' vrouw op het schild hesen nu het deksel op de neus krijgen.
pi_173740491
dit is helemaal geen moslim vs boedisten conflict. dit is een kunstmatig gecreeerde conflict van de myanmarese overheid dat een etnische minderheid hun burgerschap ontkennen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 12:49 schreef Eiwitshake het volgende:
Wie zaait zal oogsten.
Keihard repressief optreden tegen die monsterlims is het enige wat werkt.
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 12:52 schreef alilami het volgende:

[..]

De boeddhisten zaaien nu, en ze zullen zeker gaan oogsten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173741047
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 13:00 schreef alilami het volgende:

[..]

Als de islam werkelijk gewelddadig is, dan floreert de islam juist bij geweld, en bedanken ze de boeddhisten voor hen een reden te geven om een jihad te voeren.
Moslims hebben altijd wel een excuusje om geweld te gebruiken. Volgens hun haatzaaiende boekje geeft ze dat een directe ticket naar het paradijs.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
pi_173742341
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 14:21 schreef Vader_Aardbei het volgende:
''We haten Aung San Suu Kyi. We hebben Aung San Suu Kyi altijd gehaat.'' :')

Prachtig hoe al die deugmongooltjes die deze 'heldhaftige' vrouw op het schild hesen nu het deksel op de neus krijgen.
Deugmongooltjes vereerden ook een man die in zijn terroristencampagne voornamelijk arme zwarte mensen doodmaakte, trouwde met een vrouw die zwarte kinderen vermoordde door een autoband om hun nek in de fik te steken en toen hij aan de macht kwam als een van zijn eerste daden het land bijna failliet maakte met enorme wapenbestellingen. Want ja het was een negert.

Typisch dat een Aziaat niet hetzelfde voordeel van de twijfel krijgt.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
pi_173748341
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 13 september 2017 @ 14:18:29 #147
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_173751470
Verhaal van enkele vluchtelingen:

http://www.aljazeera.com/(...)170910105832142.html
http://www.aljazeera.com/(...)170910110303104.html
http://www.aljazeera.com/(...)170911113049833.html
http://www.aljazeera.com/(...)170910064659691.html

Geeft toch iets meer gezicht aan dit conflict. Het zijn alle vier burgers zonder banden met milities of aspiraties in die richting.

http://www.bbc.com/news/a(...)sh-desperate-for-aid
Mensen die dagen niet gegeten hebben en elkaar de hersens bijkans inslaan voor wat rijst. Correctie: mannen die dagen niet gegeten hebben en elkaar de hersens bijkans inslaan voor wat rijst. Volgens mij heb je als vrouw of kind weinig kans :X
رُبَّاح أو البابون هو جنس من الحيوانات
pi_173754000
quote:
China stellt sich hinter Myanmars Regierung (vertaling: China steunt Myanmarese regering)

Die chinesische Regierung hat der FŁhrung Myanmars Hilfe im Konflikt mit den Rohingya-Rebellen zugesichert. "Wir unterstŁtzen die BemŁhungen Myanmars bei der Wahrung von Frieden und Stabilitšt im Bundesstaat Rakhaing", sagte der Sprecher des chinesischen AuŖenministeriums. China hoffe, dass die Ordnung und das normale Leben dort so schnell wie mŲglich wiederhergestellt werden kŲnnten.
http://www.zeit.de/politi(...)anmar-china-konflikt

Die geven geen fuck om de Royhinga's. En gelijk hebben ze. Als Myanmar maar doorgaat met olie en gas leveren via de aangelegde pijpleidingen over Birmees grondgebied. Rebellen..... Daar zie je al hoe gekleurd de MSM is. Als ze hetzelfde zouden uitvreten in Europa dan had het beestje de naam terrorist gekregen.

Myanmar%2Boil%2Band%2Bgas%2Bpipeline.jpg

https://www.bloomberg.com(...)mideast-crude-faster

quote:
Pipelines from the western coast of Myanmar eastwards to China allow hydrocarbon imports from the Persian Gulf to China while avoiding the bottleneck of the Strait of Malacca and disputed parts of the South China Sea. China is also fed by a parallel natural gas pipeline that runs through Myanmar to Yunnan province. Yunnan is a province of the People's Republic of China, located in the far southwest of the country. It spans approximately 394,000 square kilometres (152,000 sq mi) and has a population of 45.7 million. China ambassador is blaming Royhinga terrorists for insurgency. The Chinese Ambassador in Dhaka Ma Mingqiang has suggested that the Rohingya muslim insurgents are to blame for the crisis now brewing. China is known as a longtime ally by Myanmar.


[ Bericht 4% gewijzigd door Straatcommando. op 13-09-2017 23:44:51 ]
pi_173762780
Kuzu heeft een column geschreven op Joop.nl

Heeft Rutte II indirect de Rohingya in Myanmar onderdrukt?

Teksten die het ongetwijfeld goed zullen doen bij de mohammedaanse achterban:

De aandacht van de Nederlandse media voor de situatie in Myanmar en het leed van de Rohingya is wisselvallig, doch minimaal.

De kas spekken van een land waarin systematisch wordt onderdrukt, gemoord en opgehitst, zal dit moorden, onderdrukken en ophitsen alleen maar in stand houden.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
pi_173763145
'Religie speelt maar deels rol bij verdrijving Rohingya uit Myanmar'

In Myanmar ligt niet alleen religie aan de basis van de verdrijving van Rohingya. Ook gevestigde politieke en economische belangen spelen een rol, stellen Guiseppe Forino, Jason von Meding en Thomas Johnson, rampendeskundigen van de Universiteit van Newcastle. 'De tragedie van de Rohingya is het duidelijkste voorbeeld van een groter plaatje.'

Myanmar wordt omringd door twee landen - India en China - die al lange tijd een oogje hebben op de grondstoffen. Sinds de jaren 1990 gebruiken Chinese bedrijven mineralen uit de staat Shan in het noorden. In de staat Rakhine zijn de Chinese en Indiase belangen onderdeel van een omvangrijke strijd om invloed in Myanmar tussen deze twee landen. Deze belangen draaien vooral om de aanleg van infrastructuur en pijpleidingen in de regio. Dergelijke projecten zouden werk garanderen en voor het hele land inkomsten opleveren uit doorvoervergoedingen, olie en gas.

Een van de vele projecten is een transnationale pijpleiding gebouwd door China National Petroleum Company (CNPC), die Sittwe, de hoofdstad van Rakhine, verbindt met Kunming in China. De pijpleiding is sinds 2013 operationeel. Ook andere manieren om olie en gas uit het Shwe-gasveld in Myanmar te transporteren naar Guangzhou in China zijn goed gedocumenteerd.

Een parallelle pijpleiding moet olie vanuit het Midden-Oosten transporteren van de haven van Kyaukphyu naar China. De neutrale Adviescommissie inzake Rakhine heeft er echter op aangedrongen bij de Myanmarese regering om een omvangrijke impactstudie uit te voeren.

In feite erkent de Commissie dat pijpleidingen risico's opleveren voor de plaatselijke bevolking. Plaatselijk bestaan aanzienlijke spanningen als gevolg van landroof, onvoldoende compensatie, schade aan het milieu en de instroom van buitenlandse arbeiders, waardoor nieuwe kansen op werk voor de plaatselijke bevolking beperkt blijven.

De Sittwe-diepzeehaven werd gefinancierd en aangelegd door India, als onderdeel van het Kaladan Multi-modal Transit Transport Project. De bedoeling is de noordoostelijke staat Mizoram in India te verbinden met de Baai van Bengalen.

Kustgebieden in de staat Rakhine zijn duidelijk van strategisch belang voor zowel India als China. De regering van Myanmar heeft er dus belang bij om land beschikbaar te stellen voor toekomstige projecten en de snelle economische groei een nog steviger impuls te geven.

Dat alles vindt plaats binnen de bredere context van geopolitieke bewegingen. De rol van Bangladesh in het aanjagen van de etnische spanningen wordt ook hevig betwist. Bij dergelijke machtsstrijden zijn de menselijke kosten verschrikkelijk hoog.
pi_173763358
IsraŽl bewapent Myanmar, te midden van geweld tegen Rohingya-moslims. Volgens mensenrechtengroeperingen heeft IsraŽl tot nu toe meer dan 100 tanks, wapens en boten verkocht die worden gebruikt door de veiligheidsdiensten in Myanmar. Ook het IsraŽlisch leger traint Birmese Special Forces die momenteel in Arakan opereren, het gebied waar Rohingya worden geterroriseerd en gedwongen worden om te verlaten.

Honderdduizenden Rohingya zijn inmiddels op de vlucht geslagen naar Bangladesh voor geweld in Myanmar. Turkije drong er eerder bij Bangladesh op aan om haar deuren te openen voor vluchtelingen en bood aan om alle kosten op zich te nemen. Dinsdag werd na de telefoondiplomatie van de Turkse president Erdogan bekend dat Turkije honderdduizend Rohingya families in vluchtelingenkampen in Bangladesh gaat voorzien van noodhulp. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken zal samen met de directeur van TIKA persoonlijk hulp uitdelen in Cox Bazaar in Bangladesh.
  woensdag 13 september 2017 @ 23:00:59 #153
198365 Morendo
The Real Deal
pi_173763436
quote:
10s.gif Op woensdag 13 september 2017 22:32 schreef Arthur_Spooner het volgende:

De kas spekken van een land waarin systematisch wordt onderdrukt, gemoord en opgehitst, zal dit moorden, onderdrukken en ophitsen alleen maar in stand houden.
Exact hetzelfde kun je de Turkse Staat verwijten.
Die Lebenslust bringt dich um.
pi_173763777
Moslims zijn echt niks waard. Het zijn mensenrechtenverdragen die ze beschermen, in combinatie met overheden die met handen en voeten zijn gebonden door Grondwetten en andere door mensen verzonnen regels. Hef dat op en het zijn niet meer dan prooien.
  woensdag 13 september 2017 @ 23:16:12 #155
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173763817
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 23:14 schreef Annihilan het volgende:
Moslims zijn echt niks waard. Het zijn mensenrechtenverdragen die ze beschermen, in combinatie met overheden die met handen en voeten zijn gebonden door Grondwetten en andere door mensen verzonnen regels. Hef dat op en het zijn niet meer dan prooien.
??????????????????
binnenkort
pi_173763931
quote:
10s.gif Op woensdag 13 september 2017 22:32 schreef Arthur_Spooner het volgende:
Kuzu heeft een column geschreven op Joop.nl

Heeft Rutte II indirect de Rohingya in Myanmar onderdrukt?

Teksten die het ongetwijfeld goed zullen doen bij de mohammedaanse achterban:

De aandacht van de Nederlandse media voor de situatie in Myanmar en het leed van de Rohingya is wisselvallig, doch minimaal.

De kas spekken van een land waarin systematisch wordt onderdrukt, gemoord en opgehitst, zal dit moorden, onderdrukken en ophitsen alleen maar in stand houden.
Die vent geeft gewoon een pleidooi om zo'n beetje alle geldstromen naar de islamitische wereld stop te zetten. Of zijn homo's, atheÔsten, christenen, Gulenisten, joden en zo nog wat groepen minder belangrijk dan moslims?
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
pi_173764084
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 22:57 schreef Annihilan het volgende:
IsraŽl bewapent Myanmar, te midden van geweld tegen Rohingya-moslims. Volgens mensenrechtengroeperingen heeft IsraŽl tot nu toe meer dan 100 tanks, wapens en boten verkocht die worden gebruikt door de veiligheidsdiensten in Myanmar. Ook het IsraŽlisch leger traint Birmese Special Forces die momenteel in Arakan opereren, het gebied waar Rohingya worden geterroriseerd en gedwongen worden om te verlaten.

Honderdduizenden Rohingya zijn inmiddels op de vlucht geslagen naar Bangladesh voor geweld in Myanmar. Turkije drong er eerder bij Bangladesh op aan om haar deuren te openen voor vluchtelingen en bood aan om alle kosten op zich te nemen. Dinsdag werd na de telefoondiplomatie van de Turkse president Erdogan bekend dat Turkije honderdduizend Rohingya families in vluchtelingenkampen in Bangladesh gaat voorzien van noodhulp. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken zal samen met de directeur van TIKA persoonlijk hulp uitdelen in Cox Bazaar in Bangladesh.
Goede bron ook. Dutchturks en Maroc.nl die het weer hebben van een overduidelijk totaal onafhankelijke organisatie.
quote:
"Its own record of violence and terror against the Palestinian people of Gaza is clear enough evidence that the Israeli government is unmoved by ethical concerns and human rights.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
  woensdag 13 september 2017 @ 23:33:09 #158
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173764166
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 23:28 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Goede bron ook. Dutchturks en Maroc.nl die het weer hebben van een overduidelijk totaal onafhankelijke organisatie.

[..]

Geen enkel medium is tegenwoordog vertrouwbaar. Je zou er maar mee moeten leven. Wat jouw niet aanstaat is niet direct onwaar. Het neemt niet weg dat er geen vertrouwen in zit.

[ Bericht 0% gewijzigd door _--_ op 13-09-2017 23:58:17 ]
binnenkort
  woensdag 13 september 2017 @ 23:34:18 #159
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173764190
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 23:20 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Die vent geeft gewoon een pleidooi om zo'n beetje alle geldstromen naar de islamitische wereld stop te zetten. Of zijn homo's, atheÔsten, christenen, Gulenisten, joden en zo nog wat groepen minder belangrijk dan moslims?
Zijn voor JOU de moslims dan even belangrijk als atheÔsten? Of alle andere religies?
binnenkort
pi_173764212
Maak je niet dik, Glazenmaker. Van mij mogen de Royhinga's nog dood vallen. Ik weet dat DutchTurks en Maroc schijtsites zijn maar dat geldt ook voor MSM.
  woensdag 13 september 2017 @ 23:36:43 #161
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173764239
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 23:35 schreef Annihilan het volgende:
Maak je niet dik, Glazenmaker. Van mij mogen de Royhinga's nog dood vallen. Ik weet dat DutchTurks en Maroc schijtsites zijn maar dat geldt ook voor MSM.
Je weet dat die post een ban waard is? Je gedraagt je nu wel echt als een neo-nazi, vind je niet?
binnenkort
pi_173764270
Is de wapenstilstand van de Rohingya's nog van kracht?
pi_173764407
quote:
1s.gif Op woensdag 13 september 2017 23:34 schreef _--_ het volgende:

[..]

Zijn voor JOU de moslims dan even belangrijk als atheÔsten? Of alle andere religies?
Typische slachtoffermoslim weer. Hmm de ander heeft misschien wel een punt over de vervelende kantjes van mijn cultu... NEE SNEL KAATS DE BAL TERUG!!!

Wat mij betreft stoppen we morgen nog met geldstromen richting landen met discriminerende wetten. Inclusief Myanmar. Ben jij daartoe bereidt?
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
  woensdag 13 september 2017 @ 23:57:39 #164
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173764603
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 23:46 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Typische slachtoffermoslim weer. Hmm de ander heeft misschien wel een punt over de vervelende kantjes van mijn cultu... NEE SNEL KAATS DE BAL TERUG!!!

Wat mij betreft stoppen we morgen nog met geldstromen richting landen met discriminerende wetten. Inclusief Myanmar. Ben jij daartoe bereidt?
Je draait om m'n vraag heen. Geef je nou antwoord of niet.

Weet je wat ironisch is. Zojuist was jij de gene die dook in de slachtofferrol door zogenaamd mijn post een slachtofferrol te noemen. Zie je de intense sadness in je posts niet?
binnenkort
pi_173764659
Dont f*ck with monks ^^
pi_173764717
quote:
1s.gif Op woensdag 13 september 2017 23:57 schreef _--_ het volgende:

[..]

Je draait om m'n vraag heen. Geef je nou antwoord of niet.

Weet je wat ironisch is. Zojuist was jij de gene die dook in de slachtofferrol door zogenaamd mijn post een slachtofferrol te noemen. Zie je de intense sadness in je posts niet?
Ik stelde de eerste vraag en jij kwam met een jij bak zonder zelf antwoord te geven. Leef eerst volgens je eigen regels als je antwoorden op vragen in posts zo belangrijk vindt voor je anderen zielig gaat noemen.
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
pi_173764785
Alle asielzoekers uit Bangladesh en Pakistan zijn voortaan opeens Rohingya :')
pi_173764799
Het probleem met Bengali immigranten is dat het extreem snel fokt. Daar moet je niet mee gaan concurreren op dat gebied. Dan moet elk Birmese vrouw baarfabriek als carriŽre-ambitie hebben. De Birmezen hebben dat door dus verjagen die handel.
pi_173764877
Ik bedoel een gemiddelde Birmese vrouw krijgt 2,5 kinderen. Er geldt al jaren een dwingende tweekindpolitiek voor Royhinga's in Myanmar. Meer dan twee kinderen per stel heeft fatale gevolgen als celstraf of erger.
pi_173764916
En al zou je mee gaan concurreren. Dan krijg je een bomvol en stinkend land. En de vrouwtjes moeten dan ook bereid zijn om baarfabriek te spelen tot ze niet meer kunnen. De islam is een uitstekende tool voor dat doel door ze onderdanig te houden. Een beetje ruimte is lekker. Uit met die handel.

[ Bericht 10% gewijzigd door Annihilan op 14-09-2017 15:29:12 ]
pi_173764926
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 00:14 schreef Annihilan het volgende:
Het probleem met Bengali immigranten is dat het extreem snel fokt. Daar moet je niet mee gaan concurreren op dat gebied. Dan moet elk Birmese vrouw baarfabriek als carriŽre-ambitie hebben. De Birmezen hebben dat door dus verjagen die handel.
De kolonisatie via de baarmoeder is een bekend veroveringswapen van de islamitische wereld. Zo spoorde Erdolf laatst nog de Turken in Europa aan om meer kinderen te krijgen.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
pi_173764932
Als je het niet kunt winnen met wapens dan gewoon veel vagina's volspuiten. Een klein beetje geduld en klaar is Kees in 50 jaar.
pi_173764939
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 00:13 schreef WammesWaggel het volgende:
Alle asielzoekers uit Bangladesh en Pakistan zijn voortaan opeens Rohingya :')
Je moet wat om het verhaal op te blazen.
pi_173765099
D6rpAnL.jpg

G4LwYkv.jpg
pi_173765309
"The cult of Aung San Suu Kyi was fabricated by elements in the Atlantic World establishment committed to imposing a US-led, New World Order which, of course, is only a slightly more neutral term for the neo-conservative plan to impose what they inaptly refer to as Pax Americana," Grossman said.

Myanmar's de facto leader Aung San Suu Kyi was awarded a Nobel Peace Prize in 1991 in recognition of her campaign, but the Norwegian Nobel Committee has faced calls to revoke the prize in protest at her handling of the Rohingya crisis, a long-running conflict which flared up last month. Grossman said that Myanmar's proximity to China gives it geopolitical importance which makes the US reluctant to criticize the security services' actions. He likened the country to a "knight" on a geopolitical chessboard.

"Why is the Atlantic World political establishment not acting? Well, it certainly isn't due to doubts about the atrocities being perpetrated against the Rohingya. The conventional thinking is that, with Myanmar's proximity to China, in chess terms, Myanmar has the status of a knight or perhaps even a rook in the old geopolitical game Zbigniew Brzezinski once infamously characterized as 'the Grand Chessboard.'"

Under former President Barack Obama, the US tried to carry out a "Pivot to Asia" and strengthen ties with Asian countries such as Laos, Myanmar and Vietnam. Despite those efforts, China's Belt and Road project (900 billion dollars investments in 10 years) appears more attractive to Naypyidaw, which is in talks to buy electricity from China, Reuters reported last month. On Friday, the UN said that approximately 270,000 Rohingya Muslims have sought shelter in neighboring Bangladesh since the violence erupted two weeks ago.

The tensions between Muslims and Buddhists in Rakhine State began more than a century ago during British rule and have escalated in recent years. Violent clashes also occurred in 2012, when over 100,000 Muslims fled their homes for refugee camps in Bangladesh.
pi_173765361
Conclusie: niemand geeft om Royhinga's behalve wat moslimlanden. De landen waar het echt om draait willen in het broekje komen van de Myanmarese overheid om zo invloed te winnen in het land (grondstoffen winnen, eventueel militaire basissen etc. etc.). Die zullen dus hun lippen stijf dicht houden want kritiek dan kom je niet in het slipje van de Myanmarese overheid en dan is het dag invloed.
  donderdag 14 september 2017 @ 02:45:34 #177
198365 Morendo
The Real Deal
pi_173765445
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 02:14 schreef Annihilan het volgende:
Conclusie: niemand geeft om Royhinga's behalve wat moslimlanden. De landen waar het echt om draait willen in het broekje komen van de Myanmarese overheid om zo invloed te winnen in het land (grondstoffen winnen, eventueel militaire basissen etc. etc.). Die zullen dus hun lippen stijf dicht houden want kritiek dan kom je niet in het slipje van de Myanmarese overheid en dan is het dag invloed.
Neem ze dan ook op, als je echt zoveel om ze geeft.

Maar daar blinken de Golfstaten niet echt in uit, zie ook de Palestijnen.
Die Lebenslust bringt dich um.
pi_173765502
Political correctness being used in Asian countries is a waste of time for America. America also uses "human rights" as a criticism for Asian countries. It makes absolutely no sense, Vietnamese just get annoyed when Americans tell them it's wrong to eat dog, Chinese doesn't listen when America tell them they are violating human rights. America literally used feminism as a weapon to not get Putin elected back in the mid 2010s.

It's because of this passive aggressive snide remarks that nobody takes America seriously. Even Americans are sick of this political correctness BS. The rural rednecks are sick of having LGBT and gay marriage being shoved down their throats. The West lost their colonies, now they are trying to enforce Political Correctness and Human Rights because they will rule through shaming people instead of outright force. The other day Cambodia PM said "America didn't think of human rights when they dropped bombs on our countries". Asians think through economic views while Americans think through political views that bleeds into social unrest.
pi_173765529
One arm of attack against a foreign nation is military might (1), but in the 21st century this has become impractical. Another arm of attack is through sanctions (2), economic manipulation at the behest of finance capital, and lawfare of “un-cooperative” countries. For instance, in the 1960’s the US imperialists imposed sanctions on the Democratic People’s Republic of Korea as a reaction to the aftermath of the Fatherland Liberation War. Since the 1990’s, the US have been active in suggesting further sanctions in the UN Security Council against the DPRK and other countries.

The last arm of attack against countries’ sovereignty and the rights of indigenous peoples to develop their nations independently is through cultural influence (3); it is by far the most insidious of the three. The sort of political correctness that is directed at Asian peoples is an example of this, because the foreign powers want to trick people in Asian countries to accept certain Western ideas like democracy or gay marriage or religious freedom. To put it another way, it is merely the newest manifestation of Orientalism; ideas acceptable to the Politically Correct West are considered modern and worthy of emulation; traditional Asian values are considered backwards and barbaric.That's why Russia and China have kicked all Western ngo's, banned masse Western media-outlets out of their countries, to keep the brains of their citizens pure. Before you know it they will demand gay marriage, asylum for muslims because they want to feel good or other Political Correctness exported from California. Agressive culture imperialism.

Political correctness, when it is directed against rival nations and cultures, is nothing more than a variation of imperialist “human rights” ideology. We can note that both Israel and Saudi Arabia, despite themselves being very different, and despite both having grave abuses of human life, have never been subject to the same sort of criticism that other nations have.
pi_173768099
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 02:14 schreef Annihilan het volgende:
Conclusie: niemand geeft om Royhinga's behalve wat moslimlanden. De landen waar het echt om draait willen in het broekje komen van de Myanmarese overheid om zo invloed te winnen in het land (grondstoffen winnen, eventueel militaire basissen etc. etc.). Die zullen dus hun lippen stijf dicht houden want kritiek dan kom je niet in het slipje van de Myanmarese overheid en dan is het dag invloed.
mooi al die engelse lappen tekst en plaatjes enzo.
Maar bronnen en linkjes erbij of anders gewoon niet posten aub
Goodbye Friends - Friends forever
NIEUW: WKN JAAROVERZICHT 2016
pi_173776131
Goed van die Birmezen dat ze hun middelvinger opsteken naar het decadente Westen dat al tientallen jaren geleden grotendeels haar vechtlust is verloren. Als het aan landen als Zweden en GB ligt die de VN-Veiligheidsraad bij elkaar riepen met betrekking tot dit onderwerp laten de Birmezen zich gewoon uitfokken/migreren of als het nog meevalt verliezen ze een stuk grondgebied voor een toekomstige Royhinga-staat. Oprotten met die handel richting Bangladesh.
  maandag 18 september 2017 @ 18:08:08 #184
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
  maandag 18 september 2017 @ 18:11:48 #185
198365 Morendo
The Real Deal
  dinsdag 19 september 2017 @ 10:22:00 #188
468509 _--_
bruin haar en blauwe ogen <
pi_173866846
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 20:27 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Bangladesh Ūs hun land.
Onzin, het is een etnische volk dat zich daar al eeuwen heeft bevestigd.
binnenkort
pi_173867506
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 september 2017 10:22 schreef _--_ het volgende:

[..]

Onzin, het is een etnische volk dat zich daar al eeuwen heeft bevestigd.
totdat de etnisch birmezen hun woongebieden introkken en besloten dat de rohingja vreemdelingen waren toen waren het opeens bengalen.

First Anglo-Burmese War

The First Anglo-Burmese War (1824–1826) ended in a British East India Company victory, and by the Treaty of Yandabo, Burma lost territory previously conquered in Assam, Manipur, and Arakan.[2]


het is bezopen dat de birmezen zon merkwaardige standpunt innemen, maar merkwaardige standpunten in nationalisme is natuurlijk heel normaal. kennelijk zijn ze "vergeten" dat zijzelf in het verleden de rohingja gebieden in zijn getrokken als veroveraars.

of kijk maar naar west china / oost turkistan wat de chinezen hebben veroverd op de inheemse turks islamitische bevolking om er nu over te zeiken dat ze moslim zijn.

of tibet die de chinezen hebben veroverd in de jaren 50 om vervolgens als beesten te keer te gaan tegen de inheemse bevolking door hen hun eigen wereldbeeld op te leggen.

zo proberen de etnisch birmezen (nu vertegenwoordigd door het leger van myanmar) hun realiteit op te leggen aan de rohingja, namelijk dat het bengalen zijn en dat ze dus verdreven dienen te worden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173869671
WTF?!?

Rohingya baby gemarteld door Birmese soldaat? Baby krijgt stroomschokken.

https://twitter.com/TurkeyDeeply/status/902007328576286720
pi_173869731
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 13:05 schreef polderturk het volgende:
WTF?!?

Rohingya baby gemarteld door Birmese soldaat? Baby krijgt stroomschokken.

https://twitter.com/TurkeyDeeply/status/902007328576286720
Zeker WTF maar geen Rohingya. Al meer dan een week geleden debunked en gaat om een Cambodjaans kind.

Nog wel meer WTF, er is een Nederlander betrokken bij deze zaak.
pi_173869803
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 13:05 schreef polderturk het volgende:
WTF?!?

Rohingya baby gemarteld door Birmese soldaat? Baby krijgt stroomschokken.

https://twitter.com/TurkeyDeeply/status/902007328576286720
Je Turkse minister heeft zn tweets al lang verwijderd. Intressant om te zien hoe lang en ver de invloed van de Turkse regering op de opinie van moslims werkt.

"Birma"
pi_173869942
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 september 2017 13:12 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Je Turkse minister heeft zn tweets al lang verwijderd. Intressant om te zien hoe lang en ver de invloed van de Turkse regering op de opinie van moslims werkt.

"Birma"
Ik was hem op twitter tegen gekomen.
Wat een blunder van mijn kant !!!
Weet ik veel dat het om fake nieuws gaat.
Het is hoe dan vreselijk wat er gebeurt. Er wordt een baby gemarteld.
De Turkse AKP minister mag oprotten wat mij betreft.

[ Bericht 2% gewijzigd door polderturk op 19-09-2017 13:40:03 ]
  dinsdag 19 september 2017 @ 22:31:42 #194
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_173880518
http://www.aljazeera.com/(...)170910140906580.html

Rohingya crisis explained in maps
A visual explainer of the unrest in Myanmar that has forced around one million Rohingya to flee their homes.

They've been described as the "world's most persecuted minority". The Rohingya are a majority-Muslim ethnic group who have lived in the Buddhist nation of Myanmar for centuries.

The maps below follow the path of Rohingya from their ethnic homeland of Rakhine state in Myanmar to Bangladesh's district of Cox's Bazar, as well as several other countries in Asia, where the Rohingya have sought sanctuary since the 1970s.

Where are the Rohingya located?
The Rohingya have faced persecution at the hands of Myanmar's military since the country's independence in the late 1940s.

In October 2016, a military crackdown in the wake of a deadly attack on an army post sent hundreds of thousands of Rohingya fleeing to neighbouring Bangladesh.

Similar attacks in August 2017 led to the ongoing military crackdown, which has led to a new mass exodus of Rohingya.

Most Rohingya have sought refuge in and around Cox's Bazar in Bangladesh.

bb5083d45a264c3c87be754b99bc2b2d_7.jpg

aac80b6758d748e9a1d17cfda65faf6d_6.jpg

f88dc84d638540059d4a9eeaf3cefe31_6.jpg

ad7d9a272bca499eb515e4db5e08bc71_7.jpg
pi_173882718
quote:
10s.gif Op dinsdag 19 september 2017 11:05 schreef Slayage het volgende:

[..]

of kijk maar naar west china / oost turkistan wat de chinezen hebben veroverd op de inheemse turks islamitische bevolking om er nu over te zeiken dat ze moslim zijn.

Je doelt zeker op de Oeigoeren (spreek uit als Wee-guuuur) in China met Oost-Turkistan. Ik zal je uitleggen hoe Han-Chinezen daar tegen aan kijken, beste Slayage, aangezien ik wel redelijk wat kennis heb van de Chinese geschiedenis. De Han-Chinezen hadden dat gebied al tijdens de Tang-dynastie onder controle. Volgens mij zelfs al onder de Han-dynastie maar laten we bij de Tang blijven. Het diende met name een doel: handel. Xinjiang werd veiliggesteld zodat de handel via de Silkroad naar PerziŽ en verder doorgang kon vinden. De Oeigoeren woonden destijds in Zuid-MongoliŽ. De Oeigoeren kwamen pas twee/drie eeuwen later naar Xinjiang vanuit het huidige Zuid-Mongolie (jaar 800/900 zoiets). Daar zijn ze met het nodige geweld tot de islam bekeerd door de Abassiden toen de Tang haar grip op het gebied begon te verliezen. Oeigoeren gebruiken nog steeds het Arabische schrift. Hier heb je een kaart van het gebied dat beheerst werd door de Chinese Tang-Dynastie (618 - 907). Als je goed kijkt zie je ook het Oeigoerse leefgebied (oorspronkelijke leefgebied voordat ze op de nomadentour gingen). De Tang ging uiteindelijk ten onder door de An Lushan Rebellie. An Lushan was een figuur die het Tang-rijk moest veiligstellen tegen de Khitan (een proto-Mongoolse volk) maar later keerde hij zich tegen de Tang en hij had de nodige mannen onder zijn commando. Dat hebben ze geweten.

VUkOzfO.png

Een kaart van de Chinese Han-dynastie (220v. Chr - 206v. Chr). Ja, toen hadden ze dat gebied al veilig gesteld zodat de handel doorgang kon vinden richting het Westen (voornamelijk werd handel gedreven met Parthen en Romeinen via de route en dat gebied moest veilig worden gesteld als handelsroute vandaar dat die in het lichtblauw is aangegeven op deze kaart) zonder dat ze lastig gevallen werden door omringende nomaden. De Oeigoeren kwamen pas 1000 jaar later op gang (ca 800 - 900 richting die regio, niet eerder). Dat is lang maar ze waren niet de eerste. Ze hadden ook niet hun huidige uiterlijk. Ze hebben daar liggen bonken met Tocharen (Indo-Europees volk dat een beetje verdwaald was, uit de route) waardoor hun Oost-Azatische uiterlijk vervaagde en ze een wat meer Kaukasisch uiterlijk kregen door de eeuwen heen. Hoe ik dat weet? Omdat veel tekeningen zijn van aloude Oeigoeren die tribuut kwamen brengen aan de Tang. Er zijn ook nog oorspronkelijke Oeigoeren in China die niet gemengd hebben met Tocharen. Duidelijk andere uiterlijke kenmerken.

Han_Dynasty_Plain_map.PNG

Het is maar net wat je leest op school, hoort van de overheid, wat het wereldbeeld vormt. Ja, Oeigoeren wonen daar al meer dan duizend jaar dus in die zin inheems, dat wordt ook onderkend door Peking want ze zijn een van de erkende etnische groepen in het land (groepen die ze niet erkennen hebben een enorm probleem), maar dat ze inheems zijn ook dat valt onderuit te halen als je maar ver genoeg terug gaat.

[ Bericht 2% gewijzigd door Anitri op 20-09-2017 09:18:48 ]
  woensdag 20 september 2017 @ 09:26:07 #196
37300 StarGazer
You and whose army?
pi_173883970
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 22:57 schreef Annihilan het volgende:
IsraŽl bewapent Myanmar, te midden van geweld tegen Rohingya-moslims. Volgens mensenrechtengroeperingen heeft IsraŽl tot nu toe meer dan 100 tanks, wapens en boten verkocht die worden gebruikt door de veiligheidsdiensten in Myanmar. Ook het IsraŽlisch leger traint Birmese Special Forces die momenteel in Arakan opereren, het gebied waar Rohingya worden geterroriseerd en gedwongen worden om te verlaten.

Honderdduizenden Rohingya zijn inmiddels op de vlucht geslagen naar Bangladesh voor geweld in Myanmar. Turkije drong er eerder bij Bangladesh op aan om haar deuren te openen voor vluchtelingen en bood aan om alle kosten op zich te nemen. Dinsdag werd na de telefoondiplomatie van de Turkse president Erdogan bekend dat Turkije honderdduizend Rohingya families in vluchtelingenkampen in Bangladesh gaat voorzien van noodhulp. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken zal samen met de directeur van TIKA persoonlijk hulp uitdelen in Cox Bazaar in Bangladesh.
Haha ja het is uiteraard wťťr een groot Zionistisch complot _O-
Fuck socialism.
pi_173904174
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 17:33 schreef WammesWaggel het volgende:
AustraliŽ nam er eentje op uit Birma, bedankt Islam!

NWS / Asielzoeker steekt bank in de fik, 29 gewonden
Aha, het kookpunt is dus al bereikt al een Rohingya even in een rij moet wachten. Of is dat het vlampunt :?
pi_173912478
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173915313
Goede docu gisteravond over Myanmar op de publieke zender. Zeer aan te raden. Worden nationalistische monniken gevolgd. Prachtig land overigens.
pi_173915358
quote:
1s.gif Op donderdag 21 september 2017 18:52 schreef Aloulu het volgende:
Goede docu gisteravond over Myanmar op de publieke zender. Zeer aan te raden. Worden nationalistische monniken gevolgd. Prachtig land overigens.
Deze van zondag?
https://www.npo.nl/de-mac(...)0-09-2017/KN_1693544
pi_173915572
quote:
Yes. Echt de moeite waard. Zeer interessant zeker met dit conflict nu.
pi_173916622
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
pi_173917530
quote:
Ze worden NOG meer gediscrimineerd als de nederlandse moslims.
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_173938147
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 13:05 schreef polderturk het volgende:
WTF?!?

Rohingya baby gemarteld door Birmese soldaat? Baby krijgt stroomschokken.

https://twitter.com/TurkeyDeeply/status/902007328576286720
Fake news. Dit filmpje heb ik eerder gezien. In een andere context.
  zaterdag 23 september 2017 @ 00:18:32 #206
463668 MrRatio
Never underestimate ratio
  zaterdag 23 september 2017 @ 13:14:17 #207
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_173945348
https://www.nrc.nl/nieuws(...)rs-13134321-a1574503

Rohingya-Vluchtelingen hebben geen water, geen eten, geen ouders

Op modderige velden in Bangladesh klonteren duizenden Rohingya-vluchtelingen uit Birma samen. Joeri Boom trekt met de stroom mee naar het kamp in Balukhali, waar ook voor kinderen geldt dat ze zichzelf moeten redden.

Het stipje groeit en groeit. En verandert in een traditionele Bengaalse vissersboot. Halvemaanscheepjes worden ze in Bangladesh genoemd, wegens hun hoge, halfronde voor- en achtersteven. Ze zijn niet veel groter dan een flinke sloep. Het bootje loopt vast op een zandbank. Er klauteren mensen uit. Mannen en vrouwen, ze dragen kinderen in hun armen en uitpuilende zakken op hun hoofd. Ze omklemmen waterkruiken, ze zijn uitgeput.

Een vrouw zakt in elkaar aan de waterlijn. Ze droeg een baby en sleurde een peuter mee door het water. De baby houdt ze in haar armen geklemd, de peuter staat nu naast haar en kijkt ons met grote ogen aan. „Oh Allah”, zucht ze. Haar ogen draaien weg. We rennen naar haar toe, gevolgd door een Bangladeshi man met een grote fles water. Hij stond net als wij op het strand naar de rookkolommen aan de overkant van het water te kijken. De vrouw gebaart naar haar kinderen. Alle drie drinken gulzig.

Eerst zagen we ťťn rookpluim. Een dunne, witte. Al snel waren het er vijf, sommige pikzwart. Verder landinwaarts begon het eveneens te branden. We zagen vuren flakkeren. Aan de overkant van het water – de brede grensrivier tussen Bangladesh en Birma – ligt Rakhine (spreek uit: Ragein), de armste deelstaat van Birma. Daarvandaan vluchten al jarenlang Rohingya-moslims die hun leven niet zeker zijn te midden van de boeddhistische meerderheid.

Sinds 25 augustus is de vluchtelingenstroom aangezwollen tot een exodus. Die vrijdag vielen slecht bewapende strijders van de Arakan Rohingya Salvation Army (Arsa) politieposten aan. Ze doodden een handvol agenten. In Arsa-gelederen zouden honderden, en volgens sommige berichten zelfs duizenden doden zijn gevallen. Leger, politie en militante groepen etnische Rakhine, die boeddhistisch zijn en de Rohingya beschouwen als gevaarlijke islamitische indringers, vielen vervolgens Rohingya-dorpen aan. Het leger zegt op zoek te zijn naar Rohingya-strijders. Maar mensenrechtenorganisaties en de VN menen dat sprake is van een georganiseerde campagne om de Rohingya uit Birma te verdrijven. „Een schoolvoorbeeld van etnische zuivering”, volgens de mensenrechtencommissaris van de VN.

Door sloten waden

„Dat zijn brandende dorpen”, vertelde een Bangladeshi grenswacht ons, wijzend op de rookpluimen. „Die zien we al weken.” Hij had er geen probleem mee ons door te laten. We liepen kilometers lang over zandbanken om bij de kustlijn te komen, zo dicht mogelijk bij de vuren – Birma laat geen journalisten toe tot Rakhine.

„Ze hebben ons dorp verbrand”, zegt de uitgeputte vrouw. Ze draagt een lang zwart gewaad met witte borduursels, zonder sluier. „In Birma schieten militairen op ons. We hebben niet genoeg te eten. We kunnen er niet overleven. We zijn al acht dagen op de vlucht. We hebben door sloten gewaad, met borstdiep water, om aan ze te ontsnappen.”Haar man, Muhammad Hossein, loopt heen en weer van het bootje naar het strand. Hij helpt twee oude vrouwen om veilig aan land te komen en draagt de bezittingen van zijn gezin naar het strand. Twee grote dichtgeknoopte zakken. „De Rakhine zijn het ergst”, zegt hij. „Ze jagen op ons. Nadat onze huizen waren aangevallen trokken we van dorp naar dorp. Vanmorgen werd ook het laatste dorp waar we onderdak vonden aangevallen. We hadden geen keus meer. We moesten het water over.”

De ongeveer dertig vluchtelingen hebben nog een lange tocht te gaan. We geven hun ons drinkwater. Ze moeten de Bangladeshi grenswachten omzeilen en in de beschutting van de glooiende heuvels tussen het grensstadje Teknaf, de meest zuidelijke stad van Bangladesh, en de toeristenplaats Cox’s Bazar zien te geraken. Daar kunnen ze opgaan in de anonimiteit van honderdduizenden mede-Rohingya, die net als zij vluchtten voor de Birmese ordetroepen. In Bangladesh zijn sinds 25 augustus al minstens 410.000 Rohingya aangekomen.

De vluchtelingen komen uit de streken rond Busidong en hebben allemaal hetzelfde verhaal: hun dorpen werden aangevallen door mannen in legeruniformen. Steeds waren er groepen Rakhine bij, meestal niet in uniform, soms alleen bewapend met machetes, soms ook met geweren. Zij staken de huizen in brand. Elk dorp waar de opgejaagde Rohingya heen vluchtten was uiteindelijk hetzelfde lot beschoren. „Jullie horen hier niet”, zeiden ze tegen Mariam, een jonge vrouw met een beige hoofddoek. Zij vluchtte met haar broer, maar tijdens de laatste aanval verloor ze hem uit het oog. „Ik weet niet of ik hem ooit nog zal zien”, zegt ze.

Hutjes van bamboe

Al jaren zijn er berichten over Rohingya-moslims die Birma ontvluchten. In gammele bootjes, door oerwoud en over heuvels, vaak langs paadjes waar Birmese grenswachten mijnen hadden gelegd – dat gebeurde onlangs opnieuw.

De meeste vluchtelingen van de afgelopen jaren kwamen terecht in Bangladesh. Voordat de exodus na 25 augustus op gang kwam, streken daar al zo’n 400.000 Rohingya neer. Het land herbergt nu dus al ruim 800.000 Rohingya. De meesten wonen in hutjes van bamboe en zwart en oranje tentzeil. Dichtbij elkaar, op plekken die door de overheid zijn aangewezen. ‘Vluchtelingenkampen’ worden die plekken genoemd. Maar in feite zijn het ongeorganiseerde klonteringen van mensen, zonder welke faciliteit dan ook.

We klimmen in de laadbak van een vrachtwagen vol vluchtelingen. Elke vierkante centimeter is bedekt met zakken, kinderen, bejaarden en vrouwen met en zonder sluiers. Er zijn maar weinig jonge mannen. Vechten ze voor Arsa? Daarover laten de vluchtelingen niets los. We rijden een half uur mee – een zware rit vol misselijkmakend geklots en gebonk. De Rohingya moeten nog minstens een uur in de laadbak doorbrengen voordat ze een van de kampen zullen bereiken.

Een meisje van een jaar of tien met een rood shirt zit voorin de laadbak. Ze heeft pientere ogen en ontfermt zich over haar broertje dat moet overgeven. Aan het einde van de middag begint het te stortregenen. Door een watersluier zie ik vanuit onze auto opeens het meisje. Langs de kant van de weg, bij Balukhali, doet ze verwoede pogingen om met ťťn bamboepaal en een groot zwart plastic zeil een tent te bouwen. Haar broertje staat met zijn armen over elkaar te bibberen, naast hun moeder die een gehavende paraplu vasthoudt. Vanuit een tent naast haar wordt het meisje gadegeslagen door een jongen van haar leeftijd, die minachtend naar haar spuugt.

Afgedragen kleding

De volgende ochtend is ons bouwvallige hotelletje in Teknaf omringd door honderden vluchtelingen. Ze drommen samen rond een truck vol afgedragen kleding. Vanuit de laadbak wordt die hen toegeworpen. Schoon water of voedsel is er niet. Er schijnt een orkaan-alarm te zijn afgekondigd. Zelfs als de harde wind uitblijft, zal het hevig gaan regenen. Daartegen zijn de tentjes van de vluchtelingen niet bestand.

Een orkaan wordt het niet, maar de regens zijn fel. Bij het vluchtelingenkamp Balukhali zijn alle laag gelegen velden, die vol staan met geÔmproviseerde hutjes, ondergelopen. Een deel van het kamp is alleen bereikbaar via een V-vormige bamboebrug. Een paar lange, aan elkaar gebonden bamboestengels van ťťn voet breed, vormen de basis, met hoger bevestigde bamboestaken als leuningen. De brug overspant een meter of veertig. Normaal gesproken hangt hij boven het water. Nu hangt hij erin. Aan beide kanten van het gammele bouwwerk verdringen zich tientallen mensen. Op de brug zelf schuifelt een rij vluchtelingen voorzichtig heen en weer. Elkaar passeren is een heksentoer. Aan de angstige blikken valt af te lezen dat maar weinig Rohingya kunnen zwemmen. Een jongetje van een jaar of zes klampt zich midden op de brug vast aan een bamboestaak. Het waait flink. Angstig kijkt hij om zich heen. Dan begint hij naar de oever te schuifelen, waarbij hij de leuning, die eigenlijk te hoog voor hem is, zo stevig mogelijk vasthoudt.

Als het jongetje de oever bijna heeft bereikt, staat daar een vrouw met een doek om haar hoofd. Ze gebaart naar hem. Maar als hij de laatste lange stap maakt, en half vallend vaste grond bereikt, vangt ze hem niet op. Toch niet zijn moeder. Het jongetje krabbelt op en verdwijnt in de menigte. Alleen.

Volgens Unicef, de VN-organisatie die zich richt op kinderen, is ongeveer zestig procent van de vluchtelingen kind. 220.000 kinderen hebben dringend hulp en bescherming nodig. „Ze zijn heel gevoelig voor ziektes en uitputting. We hebben tot nu toe ongeveer 1.300 kinderen geÔdentificeerd die zonder hun ouders zijn aangekomen. Zij zijn hier zonder degenen die ze het meest vertrouwen. Ze lopen kans op ernstige trauma’s”, zegt Unicef-woordvoerder Christophe Bouliťrac. We ontmoeten hem in een van de kampen. Hij is vanuit GenŤve ingevlogen om aandacht voor de vluchtelingenkinderen te vragen. „Dit is echt enorm. We moeten de hulp snel uitbreiden.”

Onbegaanbare modderpoelen

De volgende dag is een groot deel van de tentjes rond het vluchtelingenkamp Balukhali verdwenen. Waar eerst vluchtelingen beschutting vonden, is nu een watervlakte. De regen is gestopt, maar de velden en heuvels zijn veranderd in haast onbegaanbare modderpoelen.

Tegenover het kamp, op een lage heuvel, zit in een tent een vrouw met een schotwond in het vlees van haar onderrug. Ze heet Jasmin. „Op een ochtend kwamen er trucks met gewapende mannen. Ze staken onze huizen in brand en schoten op ons. Ik werd geraakt door een uit elkaar spattende kogel. En ik raakte mijn dochter kwijt. We hebben zonder haar moeten vluchten.” Ze spreekt haast machinaal, haar ogen groot. Af en toe trekt er een grimas over haar gezicht. „Het doet pijn”, zegt ze. Haar oude, gerimpelde moeder is vroedvrouw en heeft de wond van haar dochter provisorisch verbonden. Medische hulp hebben ze nog niet gevonden.

Wij worden vaak aangezien voor hulpverleners. Als we het tentje uit kruipen worden we aangesproken door twee vrouwen. De ene vrouw heeft een baby in haar armen van zo’n twee maanden oud. Het heeft koorts, maakt ze duidelijk. De andere vrouw hoeft niets uit te leggen. Haar baby rust bewegingloos tegen haar schouder. Haar achterhoofdje is bedekt met grote rode zweren.

Hutjes worden afgebroken, tentzeilen opgevouwen en bamboepalen aan elkaar gebonden. Je moet oppassen waar je loopt. In de modder zijn de handgegraven latrines vol uitwerpselen bijna niet zichtbaar. Noor Along, een man met een gegroefd gelaat, heeft zijn spullen gepakt. „De politie heeft gezegd dat we hier niet mogen wonen. Te dicht bij de weg. Dus gaan we ergens anders heen.” Hij wijst naar het noorden, in de richting van vluchtelingenkamp Kutuphalong. „Daar is plaats genoeg, zeggen ze.” Hij hijst een stok met aan beide kanten een grote baal vol spulletjes op zijn schouders en begint langzaam te lopen.

In Kutuphalong is het zo druk, dat het moeilijk voorstelbaar is dat er nog mensen bij kunnen. Later die middag ontdekken we in het reusachtige kamp een kliniekje waar ťťn overheidsarts werkt. Hij heeft zijn handen vol aan hoestende, koortsige kinderen. We keren terug naar de plek waar we Jasmin en de jonge moeders met hun zieke baby’s ontmoetten. Het terrein is leeg. Het tentje van Jasmin is verdwenen.
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')