FOK!forum / Ouder(s) / Het babytopic (0-1 jaar) Deel 665
Vivwoensdag 23 augustus 2017 @ 17:44
Welkom in het babytopic!

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:
http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender

De baby wiki-lijst vind je hier:
http://wiki.fok.nl/index.php/BabyTopic

Het is verplicht gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.

a8b718db86643682806f4208ce4d550d--so-funny-funny-pics.jpg
Nazilwoensdag 23 augustus 2017 @ 19:30
Q waterpokken, bah. Hopelijk krijgt hij er niet zo veel last van.

Het was een hele drukke, maar leuke dag. Op het einde had hij ook wel door dat er in dat papier iets leuks zat, dus kom maar door met die pakjes, mama pakt wel uit. Heel veel leuke dingen gekregen maar half 7 was de koek echt op. Lekker naar bed gebracht en hij sliep gelijk. Hij heeft zelf overdag echt fijn kunnen spelen en gek genoeg ging hij ook zelf naar mensen toe om aandacht te vragen, normaal doet hij dat niet. Alsof hij door had dat de dag om hem draaide vandaag en iedereen wilde bedanken.
Selvariawoensdag 23 augustus 2017 @ 20:12
Klinkt als een goede dag Nazil, gefeliciteerd nog met je dreumes! O+

Wat goed van het slapen Franny!

L. pikt elk verkoudheidje ook wel mee bij het kdv, gelukkig is ze er meestal wel gewoon vrolijk onder.
Quoiwoensdag 23 augustus 2017 @ 22:13
Heerlijk Nazil! Fijn dat hij er zelf ook van lijkt te hebben genoten.

Mmm... de gastouderorganisatie wil geen opvang bieden voor kindjes met waterpokken. Ik wilde het met mijn goede gedrag toch even melden aan ze. Incubatietijd is natuurlijk al daarvoor, maar goed, de blaasjes blabla. Het is maar goed dat ik flexibel werk heb. Morgen dus plakbaby thuis! :P en dat vind ik wel een goede reden
Nazilwoensdag 23 augustus 2017 @ 22:16
Bedankt voor alle felicitaties!

Q pff dat vind ik wel suf. De kinderen die het zouden krijgen zullen nu toch al wel besmet zijn. Nou heb jij het nog flexibel maar ik zou daar dus echt niet blij mee zijn. - edit- tenzij hij echt ziek er van is, dan is het wat anders.

[ Bericht 12% gewijzigd door Nazil op 23-08-2017 22:21:42 ]
BlueEyeswoensdag 23 augustus 2017 @ 22:40
Nazil gefeliciteerd O+ tot over een ruime 4 mnd :X

En ook nog even Dobbey O+ *O* eindelijk jullie minimensje

En random O+ en *O* en :* voor sneuneusjed met pokken, kegelende kids :X , ontwikkelende babies, nieuwe features, mooie foto's enz enz
FlyingFishwoensdag 23 augustus 2017 @ 22:45
Gefeliciteerd Nazil *O* klinkt als een geslaagde dag!

Ik vind dat ook een rare regel Quoi, maar hij is redelijk standaard. Geen idee hoe die regels bij onze opvang zijn btw. Neefjes en nichtje hadden het hier laatst en daar had O mee gespeeld, maar die had nergens last van helaas. Nu zou de tweeling er nog geen last van hebben, en straks doen die dus ook fijn mee :( En als ze het voor ze 1 zijn krijgen, kunnen ze het nog een keer krijgen (al heb ik dat alleen van horen zeggen). Maar toch ook wel fijn dat je zelf voor hem kunt zorgen idd!

Ik heb vandaag geen leuke baby's. Ik vermoed een regel nacht/dag. Niet heel praktisch met 2 plus nog een peuter... was er vanmiddag al helemaal klaar mee, maar had de hoop dat het beter zou gaan als m'n man thuis kwam en O op bed lag, maar ze blijven piepen. Ik kijk nu al uit naar het half uurtje consultatiebureau met O morgen :')
Vivwoensdag 23 augustus 2017 @ 22:46
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 22:13 schreef Quoi het volgende:
Mmm... de gastouderorganisatie wil geen opvang bieden voor kindjes met waterpokken. Ik wilde het met mijn goede gedrag toch even melden aan ze. Incubatietijd is natuurlijk al daarvoor, maar goed, de blaasjes blabla. Het is maar goed dat ik flexibel werk heb. Morgen dus plakbaby thuis! :P en dat vind ik wel een goede reden
Wat stom zeg, ze mogen dit zelf bepalen maar het advies van het RIVM en de GGD is dat het weren van kinderen met waterpokken niet nodig is, omdat ze al dagen besmettelijk zijn voordat de pokjes zichtbaar worden. Ik hoefde ZZ ook niet thuis te houden, alleen als ze te ziek/hangerig zou zijn omdat ze dan handen tekort komen.
Quoiwoensdag 23 augustus 2017 @ 22:53
Yep, ik had het zelf nog even opgezocht, want vanmiddag ging ik naar de bieb, waar hij altijd in een speelhoekje speelt met andere kindjes. Maar goed, prima, ik maak me er niet te lang druk om. Vanwege hangerigheid mag hij morgen een dagje hangen bij mij :P Verklaart trouwens heel goed de afgelopen week en het gevoel dat hij nog niet zichzelf was.

quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 19:30 schreef Nazil het volgende:
Q waterpokken, bah. Hopelijk krijgt hij er niet zo veel last van.

Het was een hele drukke, maar leuke dag. Op het einde had hij ook wel door dat er in dat papier iets leuks zat, dus kom maar door met die pakjes, mama pakt wel uit. Heel veel leuke dingen gekregen maar half 7 was de koek echt op. Lekker naar bed gebracht en hij sliep gelijk. Hij heeft zelf overdag echt fijn kunnen spelen en gek genoeg ging hij ook zelf naar mensen toe om aandacht te vragen, normaal doet hij dat niet. Alsof hij door had dat de dag om hem draaide vandaag en iedereen wilde bedanken.
Had je nog een leuke taart en vond L het leuk om 'm te eten? Vanwege een voorliefde voor yoghurt hier ga ik denk ik een yoghurt/kwarktaart maken.
Vivwoensdag 23 augustus 2017 @ 22:58
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 22:53 schreef Quoi het volgende:
Verklaart trouwens heel goed de afgelopen week en het gevoel dat hij nog niet zichzelf was.
Ja! Dacht je dat het nog van de valpartij was, zat hij stiekem pokjes uit te broeden. :D Veel plezier met hem morgen.
Adrian4donderdag 24 augustus 2017 @ 07:26
Ik vind het ook een stomme regel, maar hier gaat het ook zo. Waterpokken heerst hier op het kdv en ik ben eigenlijk ook aan het wachten totdat Willem het krijgt. Ik wil er van af.
Knuffel ze vandaag Quoi!

Het KDV avontuur van Kevin ging perfect! Trotse mama hier 😊

Klinkt als een super dag gisteren Nazil!
Nazildonderdag 24 augustus 2017 @ 08:32
Quoi gewoon slagroomtaart :+ ik wist dat L slagroom wel lekker vond. Hij heeft een paar hapjes gehad en toen was het goed, toen hoefde hij niet meer.
dobbeydonderdag 24 augustus 2017 @ 08:38
Dames ik lees wel mee op de achtergrond maar kan moeilijk dingen onthouden momenteel en ik weet nog niet wie bij wie en welk kindje hoort dus sorry voor het niet inhoudelijk reageren nog.


Ik heb wel even een vraag...... wij hebben een fantastische kraamverzorgster (incl buiten stofzuigen

8)7 _O- ) en we willen haar morgen graag wat geven als ze weg gaat. Hebben jullie ideeën wat evt handig of leuk is voor een kraamverzorgster om te krijgen?
SQdonderdag 24 augustus 2017 @ 08:42
Wij gaven altijd een mooie grote bos bloemen dobbey. Die mensen zitten echt niet te wachten op blijvende aandenkens en zo'n bos houdt het ongeveer tot aan het volgende afscheidskado ;)
tombolafandonderdag 24 augustus 2017 @ 08:47
Wij deden ook een plantje/bloemetjes :Y en een geboortekaartje, die spaarde ze van al haar adressen dus dat wilde ze wel :D

Verjaardag, ik moet er niet aan denken! Ik wil dat ze nog lang m'n mini is O+ ik droomde vannacht dat ze staand aan een komkommer stond te knagen :') _O-

Qoui wil de gastouder zelf ook niet dat Max komt? Ik ben ook gastouder en ik liet ze altijd gewoon komen eigenlijk :D
Selvariadonderdag 24 augustus 2017 @ 09:05
Wij gaven haar zes komkommers, nadat ze vertelde dat bij haar thuis er elke dag wel een komkommer doorheen ging met twee puberzonen. _O- En een standaard cadeausetje met wat bad/douchespul er in, dat kreeg onze tweede kraam ook. Voor hen was het natuurlijk een gewone werkweek, maar voor ons waren ze zo speciaal. O+
Franny_Gdonderdag 24 augustus 2017 @ 09:09
Kraamhulp gaf ik een doosje bonbons. Ook al riep ze nog zo hard dat ze op dieet was. }) .

Y lag gisteravond zo blij te kijken naar het behang in zijn kamertje. O+ . Slapen daar ging weer goed, nu een ruk gemaakt van 20:00 tot 03:30. En ik vind het toch wel heel fijn om mijn slaapkamer weer voor mijzelf te hebben (oh ja, en vriend natuurlijk :+ .). Nu liggen de beide kinders op de bovenste verdieping *; .
Fazzdonderdag 24 augustus 2017 @ 09:09
Onze kraam kreeg een boekenbon dit keer, omdat ze graag boeken las :)

Fijn dat her goed ging Adrian!
WupWupdonderdag 24 augustus 2017 @ 09:10
Ik had dit keer een pot met chocoladerepen voor de kraam. Met de wetenschap dat dat in goede handen kwam ;)
Quoidonderdag 24 augustus 2017 @ 09:12
Sja, wij hadden 4 kramen 8)7 Ik weet niet eens meer of we iets hebben gegeven.
ReginaFalangedonderdag 24 augustus 2017 @ 09:24
Mijn kraamverzorgster kreeg niks, alleen een klacht bij het kraambureau.

Hier ook 4 verschillende gehad waarvan de slechte het langst. De andere 3 waren wel leuk maar bleven maar 1 dagje omdat het kerst was.
Fazzdonderdag 24 augustus 2017 @ 09:31
Gelukkig is vriend weer thuis vandaag, O heeft nu de laatste luier in huis aan :') Na het ontbijt maar even een ritje naar de winkel :+
Burdiedonderdag 24 augustus 2017 @ 10:01
Onze kraamverzorgster bij Kuiken had hele schrale/droge handen en aangezien ik handcrème verkoop, kreeg ze daar een potje van. Wat we de kraam bij Guppy gegeven hebben, weet ik niet meer :@ :').
Messinadonderdag 24 augustus 2017 @ 10:08
Mijn Bibi heeft geslapen van 01:20 uur (fles) tot 08:20 uur O+
WupWupdonderdag 24 augustus 2017 @ 10:13
4 kraamverzorgsters? :o Wat slecht!
kazydonderdag 24 augustus 2017 @ 10:29
Mijn kraamverzorgster hadden we een doos chocolaatjes gegeven en een bioscoopbon, omdat ze vertelde dat de kinderen met opa en oma op vakantie waren en ze alleen met haar man thuis was. De kraamverzorgster die bij M. kwam kreeg wat Woezel&Pip-spul. Ze was in verwachting en helemaal gek van Woezel&Pip.

Selv die komkommers! :D

Fijn dat het goed ging Adrian! Hoe was jouw eerste werkdag weer?

Beterschap voor Max Q!

Ik zag vorige week bij het cb hier een briefje hangen dat je in geval van de waterpokken eerst moest bellen voordat je op de afspraak kwam. Ik vraag me eigenlijk nog steeds af waarom. Te groot besmettingsgevaar voor de vele kinderen ofzo? Ons kdv doet in ieder geval niet moeilijk over de waterpokken.
Lemijndonderdag 24 augustus 2017 @ 10:54
:O Ik begin te begrijpen waarom mensen soms komen melden dat ze wel lezen maar geen tijd hebben voor reageren... Baby wil het liefste continu tegen me aangeplakt zitten, anders is het huilen. En 's avonds moet dat dan ook nog verticaal en zelfs dat maakt 'm niet altijd blij. Basale dingen als eten maken en de was ophangen moet ik strategischer plannen dan de eerste weken. We redden ons wel hoor. Ik vind het vooral zielig voor J, en soms ook wel een beetje voor mezelf... -O- c_/

Om nog een beetje mee te doen: ik gaf de kraamhulp iets lekkers en een geboortekaartje met achterop wat persoonlijke woorden over hoe blij ik met haar was. Ik hoop dat dat minstens zoveel telt. Als ik matig blij was geweest zou ik vast ook iets geven als bloemen/lekkers, maar het belangrijkste vond ik nu om mijn dank over te brengen.

Die heisa over waterpokken snap ik ook niet. En ik lees met ongeloof mee over jullie baby's die al bijna of helemaal 1 zijn. Dat gaan we hier misschien ook ooit meemaken :o
Messinadonderdag 24 augustus 2017 @ 11:11
Het vocht uit die blaasjes is ook besmettelijk. Ik snap wel dat ze er (in ieder geval bij het CB) voorzichtig mee zijn, daar komen ook heel jonge baby's, en de ziekte is vaak heftiger bij kinderen onder de 3 maanden.
Vieve6donderdag 24 augustus 2017 @ 11:39
Hier mocht dreumes wel komen op het kdv, maar liever niet als de blaasjes nog niet ingedroogd waren. & dat waren ze nog niet, dus haar toen maar een dagje thuis gehouden. Ik was toch thuis ivm verlof, dus dat maakte op dat moment ook niet zo veel uit.

Kraamhulp hebben we ook bonbons gegeven deze keer. Bij de eerste een uit eten bon en het geboortekaartje.
Vieve6donderdag 24 augustus 2017 @ 11:43
Lemijn, herkenbaar van het plakken de eerste weken! Dat is echt even zwaar, maar voor je het weet is het voorbij. Hoewel het natuurlijk ook heel fijn is om te knuffelen met je baby. Maar het kan ook een beetje een beklemmend gevoel geven, dat gevoel had ik tenminste wel soms.
F plakte ook nogal in het begin en ik was dat helemaal niet gewend van L, dus ik kon er ook moeilijk aan wennen, maar we zijn nu een aantal weken verder en nu kan ze lekker zelf liggen in de box of in haar bedje.
Maar voor nu even een :* !
Vieve6donderdag 24 augustus 2017 @ 11:44
Fijn dat het goed was gegaan met Kevin op het kinderdagverblijf, Adrian!
Lemijndonderdag 24 augustus 2017 @ 12:09
Dank, vieve! In vlagen is het beklemmend ja, maar vooral is het nogal onhandig, omdat ik alleen woon. Er is nog steeds wel veel aanloop, maar toen ik zelf weer fitter werd ging ik automatisch minder hulp vragen. Denk dat dit ook weer een goede reden is om dat toch wat meer te doen... dan kan ik me veel makkelijker overgeven aan het geplak. Want inderdaad, het is ook gezellig en van korte duur. En blijkbaar gewoon nodig, dus dan wil ik het graag voor 'm doen.
Quoidonderdag 24 augustus 2017 @ 12:15
Lekker efficient zo met die luiers Fazzo :D

Sja, die 4 kraamverzorgers. We hebben toen nog wel excuus en een kadootje gehad. Ze waren allemaal lief en leuk, maar de wisselingen maakten het suboptimaal, met een understatement gezegd.

quote:
0s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 10:54 schreef Lemijn het volgende:
En ik lees met ongeloof mee over jullie baby's die al bijna of helemaal 1 zijn. Dat gaan we hier misschien ook ooit meemaken
Misschien wel ooit? Ik denk zeker wel ooit. Nu lekker een plakbaby tegen je aan. Sterkte daarmee! Lief wel, maar ook zwaar natuurlijk. Heb je een draagdoek/zak?

Hier gaat alles eigenlijk prima. Sommige blaasjes open, sommige niet, sommige ingedroogd. Zijn er niet meer geworden en behalve wat hangerig is hij niet ziek. Lekker een dagje spelen en knuffen.

Luxeprobleem, want hij is weer aan zo'n 3-urige tuk begonnen en ik moet me maar weer vermaken :')
Franny_Gdonderdag 24 augustus 2017 @ 12:46
Lemijn, wat leuk om weer van je horen. Best heftig ja, zo'n plakbaby. Het is inderdaad wel fijn als mensen om je heen dan wat eten brengen of zoiets. Verder veel aan het lezen en netflixen? 😀.

Ik was net op het cb. Mijn baby van drie maanden weegt gewoon al 6880! Hij heeft ook weer een prikje gekregen. Vind het zo grappig: bij I werkte bv geven altijd heel goed als troost op zulke momenten. Maar Y moet daar niets van hebben, werd echt boos toen ik hem de borst aanbood. Hij gaat er gewoon heel efficiënt mee om. Bij honger graag, geen honger dan mag ik ze houden. 😀❤.

Fazz, hopelijk niet net toen er nog geen nieuwe luiers waren die ene mega poepluier die er al dagen zat aan te komen? 😀
ReginaFalangedonderdag 24 augustus 2017 @ 12:47
Ik word echt helemaal gek van mijn baby. Afgelopen 2 maanden nog geen 4 uur per nacht geslapen, hij gilt de hele fucking dag, wil steeds maar hele kleine beetjes eten elke fucking 20 minuten en niks is goed.

Ook heel fijn dat we geen familie of oppas hebben die hem even over kan nemen en hij gewoon echt even een halve dag moet wieberen zodat we ons nog enigsins mens kunnen voelen.
BlueEyesdonderdag 24 augustus 2017 @ 12:48
quote:
1s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 09:31 schreef Fazzoletti het volgende:
Gelukkig is vriend weer thuis vandaag, O heeft nu de laatste luier in huis aan :') Na het ontbijt maar even een ritje naar de winkel :+
Het is zo grappig te lezen dat dit jullie regelmtig overkomt :D
Franny_Gdonderdag 24 augustus 2017 @ 12:51
quote:
0s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 12:47 schreef ReginaFalange het volgende:
Ik word echt helemaal gek van mijn baby. Afgelopen 2 maanden nog geen 4 uur per nacht geslapen, hij gilt de hele fucking dag, wil steeds maar hele kleine beetjes eten elke fucking 20 minuten en niks is goed.

Ook heel fijn dat we geen familie of oppas hebben die hem even over kan nemen en hij gewoon echt even een halve dag moet wieberen zodat we ons nog enigsins mens kunnen voelen.
Je zit er zo te horen flink doorheen. Kan jij niet zelf alleen even een dagje weg of een nachtje slapen bij een vriendin? Heb je het idee dat hij ergens last van heeft, iets lichamelijks? Misschien langs cb voor advies? Hoe dan ook: sterkte 😘
Sylver_donderdag 24 augustus 2017 @ 12:51
4 kraamhulpen, daar zou ik ook niet blij van worden.
Wij hadden bij de oudste er 2, omdat ze met de zomervakanties zaten. Dat vond ik al wat onrustig, laat staan 4 :o

De eerste keer hebben we een cadeaupakketje van Sabon gegeven, omdat ze daar van hield. De kraam van Ella kreeg een bioscoopbon. Hele jonge meid en ik had eigenlijk verder niet echt een idee wat ze leuk zou vinden.

Sjeez Q, wat een luxeprobleem 3 uur zelf vermaken }:| :D
Ik krijg het de laatste weken niet voorelkaar om Ella langer dan 30min te laten slapen :{
Fazzdonderdag 24 augustus 2017 @ 12:54
quote:
1s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 12:48 schreef BlueEyes het volgende:

[..]

Het is zo grappig te lezen dat dit jullie regelmtig overkomt :D
Ja typisch hè? Planmatig werken lukt prima op kantoor, maar thuis wil het maar niet lukken :')
Sylver_donderdag 24 augustus 2017 @ 12:55
RF, dat klinkt niet tof :{

Ella is gisteren in de avond een paar uur geweest bij een 24-uurs opvang. Man was er niet en wij hebben geen familie in de buurt en ik moest echt ergens heen. Je kan daar dus ook kiezen voor incidentele opvang. Is er bij jullie in de buurt niet zo iets?
Sylver_donderdag 24 augustus 2017 @ 13:00
Wow Franny, 6880gram :o Netjes!
Ik weet niet precies hoeveel Ella nu weegt, maar volgens mij is ze een kilo lichter en 2 maanden ouder :D Mijn krielkipje :P
Vieve6donderdag 24 augustus 2017 @ 13:03
quote:
1s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 12:54 schreef Fazzoletti het volgende:

[..]

Ja typisch hè? Planmatig werken lukt prima op kantoor, maar thuis wil het maar niet lukken :')
Haha herkenbaar! Op het werk zijn wij ook allebei super gestructureerd en precies. Met de dochters ook nog wel redelijk. Maar alles erom heen zoals het huishouden en buiten (tuin enzo) is meestal een zooitje! Daar zijn we allebei veel minder gestructureerd en perfectionistisch :p.
Vieve6donderdag 24 augustus 2017 @ 13:05
Jeej RF. Wat heftig zo! Heb je een idee hoe het zou kunnen komen?

Veel sterkte in ieder geval!
Vivdonderdag 24 augustus 2017 @ 13:07
Fazz living on the edge! :D

RF in welke regio woon je? Misschien kun je een minimeet regelen hier en Goedzakje even uitbesteden. :*

Onze kraam kreeg het geboortekaartje, een chocoladeletter van ZZ's eerste letter (het was eind oktober), een cadeaubon voor een fijn winkeltje bij haar in de buurt, en onze eeuwige dank voor een hele fijne kraamweek! O+
Lemijndonderdag 24 augustus 2017 @ 13:18
RF, wat kut ;( Ik denk ook: hulptroepen zoeken. Het leven is zoveel fijner als je op z'n minst een klein beetje kan genieten, en daarvoor heb je slaap nodig volgens mij.

quote:
1s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 12:54 schreef Fazzoletti het volgende:

[..]

Ja typisch hè? Planmatig werken lukt prima op kantoor, maar thuis wil het maar niet lukken :')
:o Herkenbaar. Mijn theorie is dat ik al mijn vermogen tot orde en planning onder werktijd opgebruik. Nu ik niet werk probeer ik het alsnog thuis door te voeren, met wisselend succes... (maar ik wil het zo graag gezien onplanbare baby)

quote:
0s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 12:46 schreef Franny_G het volgende:
Lemijn, wat leuk om weer van je horen. Best heftig ja, zo'n plakbaby. Het is inderdaad wel fijn als mensen om je heen dan wat eten brengen of zoiets. Verder veel aan het lezen en netflixen? 😀.

Ik was net op het cb. Mijn baby van drie maanden weegt gewoon al 6880! Hij heeft ook weer een prikje gekregen. Vind het zo grappig: bij I werkte bv geven altijd heel goed als troost op zulke momenten. Maar Y moet daar niets van hebben, werd echt boos toen ik hem de borst aanbood. Hij gaat er gewoon heel efficiënt mee om. Bij honger graag, geen honger dan mag ik ze houden. 😀❤.
_O- Leuk, zo'n baby met een mening. Ik moet echt elke dag lachen om J's samengeperste lipjes als hij genoeg heeft gedronken en ik dat waag te betwijfelen. Vooral als hij zijn hoofd nog even naar achteren gooit erbij.

Ik spel dagelijks de krant en ga weer in een nieuw boek beginnen inderdaad. Ik had verwacht te zullen netflixen maar dan moeten we wel in de buurt van de laptop landen en dat lukt niet zo vaak. Ik had me nog wel verheugd op Call the Midwife in deze weken... binnenkort eens beginnen *)

quote:
1s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 12:51 schreef Sylver_ het volgende:
Ik krijg het de laatste weken niet voorelkaar om Ella langer dan 30min te laten slapen :{
Oh bah. 's Nachts wel hoop ik?
Sylver_donderdag 24 augustus 2017 @ 13:25
quote:
0s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 13:18 schreef Lemijn het volgende:
RF, wat kut ;( Ik denk ook: hulptroepen zoeken. Het leven is zoveel fijner als je op z'n minst een klein beetje kan genieten, en daarvoor heb je slaap nodig volgens mij.

[..]

:o Herkenbaar. Mijn theorie is dat ik al mijn vermogen tot orde en planning onder werktijd opgebruik. Nu ik niet werk probeer ik het alsnog thuis door te voeren, met wisselend succes... (maar ik wil het zo graag gezien onplanbare baby)

[..]

_O- Leuk, zo'n baby met een mening. Ik moet echt elke dag lachen om J's samengeperste lipjes als hij genoeg heeft gedronken en ik dat waag te betwijfelen. Vooral als hij zijn hoofd nog even naar achteren gooit erbij.
Ohja, de samengeperste lipjes. Herkenbaar :)
Ik stop ook regelmatig een tepel in d'r oor, omdat ze dan doet alsof ze nog wil aanhappen, maar dan op het laatst snel d'r hoofd wegdraait.

quote:
Oh bah. 's Nachts wel hoop ik?
Ja, dat wel. En overdag zou ook wel lukken als ik er naast blijf liggen, maar dat lukt niet met nog een kleuter erbij.
Nu probeer ik te sussen, maar als ze dan weer gaat slapen is het maar voor 10min
ReginaFalangedonderdag 24 augustus 2017 @ 14:14
Ik heb niet het idee dat hij ziek is. Maar hij is zo huilerig en zeurderig de laatste tijd.

Sinds zijn 2 tanden door zijn is uit de fles drinken een probleem. Hij wil het gewoon bijna niet. Dus heeft hij steeds honger en raakt dan weer overstuur als ik weer een fles geef want hij wil geen fles.
Vervolgens is hij nog meer overstuur want hij heeft honger en kan dus niet slapen. Snachts wij allemaal overstuur want niemand kan slapen.

Banaan gaat er nog wel in, pap ook wel en kale groente ook. Maar owee als er aardappels, rijst, quinoia of wat dan ook bij zit. Ook als het helemaal fijn geblenderd is.

Ook huilen dat hij zelf wil eten met een lepel, wat niet lukt en dus weer ontroostbaar.

Omdat de circel bijna niet te doorbreken is blijven we dus hangen, al heb ik hem nu volgelaxen met pap. Baby blijkt ook een behoorlijk kort lontje te hebben terwijl hij normaal super relaxt is.
Selvariadonderdag 24 augustus 2017 @ 14:38
Wat zwaar RF. :* Lukt het jullie om 's nachts om en om te doen, zodat je even ergens anders kan liggen en om de nacht even lekker bij kan tanken? Man en ik doen dat momenteel zo, ooit zullen we weer samen in ons bed liggen. Voor nu maken we het maar gezellig 's avonds op de bank. :')

Ipv een fles kan je hem misschien melk geven in een tuitbeker die hij zelf vast kan houden? Of tijdens de maaltijden gewoon stukken aanbieden die hij zelf kan eten?

Misschien is er hier inderdaad wel iemand die een paar uurtjes op zou kunnen passen. Ik zou het ook wel willen, maar de ervaring leert dat ik meestal precies aan de andere kant van het land woon. :+

Haha Fazz! Ik word altijd al kriebelig als ik de laatste 'verdieping' van het paarse oak luiers aanbreekt. Net als met het laatste pak toiletpapier overigens. Is het nog goedgekomen?

Lastig van het slapen Sylver. L. kan sinds een week of zo heel erg goed zelf in slaap vallen en slaapt dan ook meestal wel 1-1,5 uur, maar dat heeft dus ook bijna 7 maanden geduurd. Geen tips, mijn motto is altijd gewoon "go with the flow", maar daar heb je natuurlijk niks aan.

Lemijn, de eerste weken dat ik alleen was met mijn eerste baby maakte man (had ook best zelf gekund, maar mijn man O+ ) in de ochtend een stapel boterhammen voor me en die zette ik dan in een trommel naast me in de vensterbank of bij ons in bed. Net als een waterfles. Zo at en dronk ik zelf tenminste fatsoenlijk, wat ook echt wel nodig was icm het geven van bv. Verder is het wel heel herkenbaar van baby1 wat je schrijft. Voor je het weet is hij een stuk groter en vermaakt hij zich zo een half uurtje of langer in de box of op de grond. :*

Daarover gesproken:
Wat kan mijn baby goed zelf spelen, niet te geloven. :o Vanochtend zijn we van 10 tot 12 bij een van de meiden van de zwangerschapsgym van mijn peuter geweest. Er waren nog drie andere kindjes en ik heb L. neergelegd en ze speelde er gewoon lekker tussen en ik heb haar twee uur nauwelijks gehoord. :D Dan tijgerde ze weer naar de Duplo, dan weer naar het keukentje en sloeg ze wat pannetjes tegen elkaar, wat heerlijk! Vervolgens heb ik thuis twee prevakantie-wassen gedraaid en opgehangen en al die tijd speelde ze met haar zus op hun kamertje. Deze fase mag van mij wel duren tot ze op kamers gaat. :P

Nu slapen ze allebei, vandaar deze monsterpost. :+
Selvariadonderdag 24 augustus 2017 @ 14:58
O ja: vanaf wanneer kan een baby verantwoord in een buggy die helemaal plat kan? Wij gaan zaterdag op vakantie, en zouden alleen twee draagzakken meenemen. Nou krijst L. sinds gisteren alles bij elkaar in de zak. Ik heb het nu weer verschillende keren geprobeerd: moe/niet moe, lopend/stilstaand, alles resulteert gelijk en armpjes eruit wringen afzetten en enorm hard krijsen.

Ze is zeven maanden en zit al goed rechtop in de kinderstoel, kan ze al voorzichtig plat vervoerd worden?

Echt vet handig dit. :')
ReginaFalangedonderdag 24 augustus 2017 @ 14:58
Om en om doen we wel maar maakt niet heel veel uit. Hij huilt zo hard dat het beneden op de bank ook herrie maakt.

Ik weet trouwens niet hoe het zit bij jullie maar als ik mijn baby hoor huilen dan krijg ik enorm veel adrenaline wat niet echt helpt als je weer in slaap wil vallen.

Tuitbeker is trouwens nog niet gelukt. Die smijt hij of op de grond of het wordt gebruikt als douchekop. Weet ook zeker dat ik dat kind heb wat zijn kommetje spaghetti ondersteboven als hoedje op zn kop zet.

Gelukkig ligt hij nu in pap coma.
ReginaFalangedonderdag 24 augustus 2017 @ 15:00
Selv: goedzakje zit vanaf 5 maanden in een buggy. Maar toen alleen in de supermarkt en echt helemaal plat.

Nu met 8 maanden lounge stand in de buggy.

Vanaf wannneer kunnen babies eigenlijk rechtop in de buggy of kinderwagen?
Sylver_donderdag 24 augustus 2017 @ 15:03
Er zit ook nog een verschil tussen buggy en wandelwagen, toch?
Budabuddumbamdonderdag 24 augustus 2017 @ 15:05
kinderwagen plat vanaf 6 maand, rechtop vanaf dat ze zelf tot zit kunnen komen vanuit lig,
ik zou buggy zoveel mogelijk uitstellen ivm schokdemping enzo maar ik zou zeggen klaar voor de fiets is klaar voor de buggy
Selvariadonderdag 24 augustus 2017 @ 15:11
quote:
1s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 15:03 schreef Sylver_ het volgende:
Er zit ook nog een verschil tussen buggy en wandelwagen, toch?
Ja, ik bedoel echt de buggy, aangezien die gratisch mee mag. :@ De wandelwagen inchecken is eigenlijk sowieso geen optie, niet zozeer door de kosten, maar aangezien ons appartement zich op een bovenverdieping (2e,3e?) bevindt.

Hmm, wordt dus toch lastiger dan ik had gehoopt. :{
Budabuddumbamdonderdag 24 augustus 2017 @ 15:16
wandelwagen mag vaak ook gewoon gratis mee.. als het tot 1 deel in te klappen valt mag hij mee tot aan de gate. klm is iig niet streng. ik zou het wel doen op vakantie. :Y
Jagärtrutdonderdag 24 augustus 2017 @ 15:22
Selveria, wij hebben ook een paar keer met de wandelwagen gevlogen (het zitgedeelte van de wandelwagen dan, niet de bak). Geen enkel probleem!
ingeedonderdag 24 augustus 2017 @ 15:25
quote:
0s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 12:09 schreef Lemijn het volgende:
Dank, vieve! In vlagen is het beklemmend ja, maar vooral is het nogal onhandig, omdat ik alleen woon. Er is nog steeds wel veel aanloop, maar toen ik zelf weer fitter werd ging ik automatisch minder hulp vragen. Denk dat dit ook weer een goede reden is om dat toch wat meer te doen... dan kan ik me veel makkelijker overgeven aan het geplak. Want inderdaad, het is ook gezellig en van korte duur. En blijkbaar gewoon nodig, dus dan wil ik het graag voor 'm doen.
Heb je al een draagdoek geprobeerd? Plakken met je handen vrij! O+
ReginaFalangedonderdag 24 augustus 2017 @ 15:47
Ik weet niet wat voor buggy je hebt maar ik zou met 7 maanden met een degelijke buggy gewoon op vakantie gaan.

Als hij maar helemaal plat kan en een goede klep heeft tegen de zon.
Selvariadonderdag 24 augustus 2017 @ 15:48
quote:
0s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 15:22 schreef Jagärtrut het volgende:
Selveria, wij hebben ook een paar keer met de wandelwagen gevlogen (het zitgedeelte van de wandelwagen dan, niet de bak). Geen enkel probleem!
Ja, daar ben ik na een hoop gegoogle wel achter inmiddels. :D

Wij vliegen met Ryanair, ik lees wisselende verhalen over het wel/niet mee mogen nemen tot aan de gate, maar dat is het grootste probleem niet. :)

Hebben jullie de wagen destijds beschermd met een hoes? Ik ben zo bang dat ik hem (op de heenweg) kapot terugkrijg, maar ik heb geen idee of ik nu nog een hoes kan regelen.
Selvariadonderdag 24 augustus 2017 @ 15:49
quote:
0s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 15:47 schreef ReginaFalange het volgende:
Ik weet niet wat voor buggy je hebt maar ik zou met 7 maanden met een degelijke buggy gewoon op vakantie gaan.

Als hij maar helemaal plat kan en een goede klep heeft tegen de zon.
We hebben een Koelstra die vrijwel helemaal plat kan, maar we gaan wel naar Toscane, met haar enorme hobbelstraatjes. Ik peins nog even verder. :P
Unihipilidonderdag 24 augustus 2017 @ 15:57
quote:
1s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 09:05 schreef Selvaria het volgende:
Wij gaven haar zes komkommers, nadat ze vertelde dat bij haar thuis er elke dag wel een komkommer doorheen ging met twee puberzonen. _O- En een standaard cadeausetje met wat bad/douchespul er in, dat kreeg onze tweede kraam ook. Voor hen was het natuurlijk een gewone werkweek, maar voor ons waren ze zo speciaal. O+
Haha ik wachtte bij mijn kraam op zoiets dan was ik er ook op ingehaakt. Maar te uitgeput om te socializen. Uiteindelijk ook niks gegeven :').
Jagärtrutdonderdag 24 augustus 2017 @ 16:08
quote:
1s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 15:48 schreef Selvaria het volgende:

[..]

Ja, daar ben ik na een hoop gegoogle wel achter inmiddels. :D

Wij vliegen met Ryanair, ik lees wisselende verhalen over het wel/niet mee mogen nemen tot aan de gate, maar dat is het grootste probleem niet. :)

Hebben jullie de wagen destijds beschermd met een hoes? Ik ben zo bang dat ik hem (op de heenweg) kapot terugkrijg, maar ik heb geen idee of ik nu nog een hoes kan regelen.
Nee, geen hoes. Mankeerde niets aan. Wij mochten hem meenemen naar de gate elke keer. Dat maakte dat dan iemand hem van de gate naar het vliegtuig brengt enzo, en dan komt hij dus niet op lopende banden terecht. Wellicht dat dat scheelt...
Selvariadonderdag 24 augustus 2017 @ 16:10
quote:
0s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 16:08 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Nee, geen hoes. Mankeerde niets aan. Wij mochten hem meenemen naar de gate elke keer. Dat maakte dat dan iemand hem van de gate naar het vliegtuig brengt enzo, en dan komt hij dus niet op lopende banden terecht. Wellicht dat dat scheelt...
Ah, dat klinkt hoopvol.. Ik zit te twijfelen of we dat ook maar gewoon moeten doen. Als hij op de terugweg kapot gaat geloof ik dat wel met de verzekering en zo, maar ik ben een beetje huiverig voor de heenweg.

Dan staat nu alleen nog het argument van wel/niet 3 verdiepingen de kwagen omhoog slepen elke keer. :')
Malteserdonderdag 24 augustus 2017 @ 16:17
quote:
1s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 16:10 schreef Selvaria het volgende:

[..]

Ah, dat klinkt hoopvol.. Ik zit te twijfelen of we dat ook maar gewoon moeten doen. Als hij op de terugweg kapot gaat geloof ik dat wel met de verzekering en zo, maar ik ben een beetje huiverig voor de heenweg.

Dan staat nu alleen nog het argument van wel/niet 3 verdiepingen de kwagen omhoog slepen elke keer. :')
Je hebt een Joolz toch? In Pistoia zit een babyzaak die Joolz in het assortiment hebben. Toen van onze Joolz vorig jaar beide banden explodeerden, zochten we contact met Joolz in Nederland en konden we de dag erna (uiteraard kostenloos) reservewielen ophalen bij die betreffende babyzaak. De Italiaanse consulente van Joolz woont ook in Pistoia en spreekt vloeiend Nederlands.
Wat ik ermee wil zeggen: mocht er iets sneuvelen, dan heeft Joolz ook in Italië goede hulptroepen.
Eenmaal in NL hebben we weer twee nieuwe wielen gekregen, omdat de in Italië gekregen reservewielen een andere velgkleur hadden. Onze Italiaanse wielen liggen nu als reserve op zolder.

Uiteraard niet te hopen dat het nodig is, zeker omdat jullie met OV reizen. Maar er gaat een trein van Lucca naar Pistoia.
Jagärtrutdonderdag 24 augustus 2017 @ 16:19
quote:
1s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 16:10 schreef Selvaria het volgende:

[..]

Ah, dat klinkt hoopvol.. Ik zit te twijfelen of we dat ook maar gewoon moeten doen. Als hij op de terugweg kapot gaat geloof ik dat wel met de verzekering en zo, maar ik ben een beetje huiverig voor de heenweg.

Dan staat nu alleen nog het argument van wel/niet 3 verdiepingen de kwagen omhoog slepen elke keer. :')
Dat kan je man toch doen? En misschien is er wel een gang waar hij in kan staan. Dan zou ik wel een slot meenemen.
Selvariadonderdag 24 augustus 2017 @ 16:21
quote:
1s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 16:17 schreef Malteser het volgende:

[..]

Je hebt een Joolz toch? In Pistoia zit een babyzaak die Joolz in het assortiment hebben. Toen van onze Joolz vorig jaar beide banden explodeerden, zochten we contact met Joolz in Nederland en konden we de dag erna reservewielen ophalen bij die betreffende babyzaak. De Italiaanse consulente van Joolz woont ook in Pistoia en spreekt vloeiend Nederlands.
Wat ik ermee wil zeggen: mocht er iets sneuvelen, dan heeft Joolz ook in Italië goede hulptroepen.

Uiteraard niet te hopen dat het nodig is, zeker omdat jullie met OV reizen. Maar er gaat een trein van Lucca naar Pistoia.
Ik herinner me jullie verhaal inderdaad nog, dankjewel voor de tip!

Als man het er ook mee eens is gaan we het denk ik maar gewoon zo doen. :)
Selvariadonderdag 24 augustus 2017 @ 16:22
quote:
1s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 16:19 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Dat kan je man toch doen? En misschien is er wel een gang waar hij in kan staan. Dan zou ik wel een slot meenemen.
Dat had ik net zelf ook bedacht inderdaad. Hopelijk is dat een optie. :)
Minarosadonderdag 24 augustus 2017 @ 16:30
quote:
1s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 16:22 schreef Selvaria het volgende:

[..]

Dat had ik net zelf ook bedacht inderdaad. Hopelijk is dat een optie. :)
Je kunt ook het onderstel inklappen en beneden laten staan (evt. met slot inderdaad) en wieg mee naar boven nemen. Tussenvorm :P Zo deden wij het toen we nog op twee hoog met smalle gang beneden woonden.
ingeedonderdag 24 augustus 2017 @ 16:38
Gaat heel OUD trouwens naar Pistoia? Ik had nog nooit van die plaats gehoord tot afgelopen week.

Nou wil ik ook...
Malteserdonderdag 24 augustus 2017 @ 16:59
quote:
0s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 16:38 schreef ingee het volgende:
Gaat heel OUD trouwens naar Pistoia? Ik had nog nooit van die plaats gehoord tot afgelopen week.

Nou wil ik ook...
Tikkeltje toeval maar Toscane is O+ ! En Pistoia ligt toevallig redelijk centraal ;).
Burdiedonderdag 24 augustus 2017 @ 17:12
quote:
0s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 16:38 schreef ingee het volgende:
Gaat heel OUD trouwens naar Pistoia? Ik had nog nooit van die plaats gehoord tot afgelopen week.

Nou wil ik ook...
Ja, ik ook! Valt het te rijden?
Selv, Kuiken was 6 maanden toen we hem op vakantie in de buggy deden. Bij erg hobbelige stukken haalde ik hem er dan wel uit.
kazydonderdag 24 augustus 2017 @ 17:37
Nou hier nog eentje die spontaan zin heeft om naar Italië te gaan O+ Maar goed, wij houden het dit jaar maar bij een midweekje Nederland in september :P

Balen zeg Selv dat L. de draagzak ineens niks vindt!

Nu het zo over wandelwagens en buggy's gaat, zit ik me ineens af te vragen hoe lang J. in de reiswieg gaat passen. M. was er met een maand of 5 echt al uitgegroeid en J. lijkt vooralsnog nog sneller te groeien. (De Mutsy die we hebben heeft een nogal kleine bak. Mijn man wilde wel een nieuwe kinderwagen kopen, maar ik vond het onzin.) Dat wordt dan maar weer veel de draagzak gebruiken vermoed ik..
Quoidonderdag 24 augustus 2017 @ 18:05
Italië O+
Snap je dilemma Selvaria. Blij dat we zeker zijn van de keuze voor de buggy voor onze eerste keer vliegen over een maandje.

Oh en het ligt er natuurlijk ook gewoon aan hoe ze zit, los van alle genoemde termijnen.

Ik ben met 2 kadootjes onderweg naar 2 zwangere vriendinnetjes. Eén had net nog de 20w echo en die was goed. Hoezee! En nu willen ze van mij 'alles' weten 8)7

Thuis schijnt Max al 2 grote gehaktballen op te hebben. Oja, en een stukje bloemkool. Dat kind eet vlees, niet normaal! Ook met oerkreten erbij hoe lekker hij het wel niet vindt :') O+

RF je klinkt blehhg. Lijkt alsof hij honger heeft, als ik goed lees? Lastig om de juiste handleiding te vinden. "Zeg het maar gewoon wat je wil," zeg ik weleens tegen mijn goedzak. Heb je anders iets bij de hand dat hij altijd lust? Wij hebben altijd yoghurt/kwark achter de hand voor als hij slecht eet. Het enige dat nog met een lepel naar binnen gaat trouwens. De rest with bare hands.
ReginaFalangedonderdag 24 augustus 2017 @ 19:29
Quoi: hij heeft gelukkig net goed gegeten EN zijn laatste fles helemaal leeg. Hij was na zijn flinke bord eten ook weer helemaal happy.

Maar overdag wil hij dus geen fles drinken en niks eten. Ja 2 slokjes of 2 hapjes en dan is het huilen. Ook yogurt wil hij dan niet terwijl hij daar normaal wild van is.

Geen idee waarom. Maar frustrerend voor ons allemaal.
Nazildonderdag 24 augustus 2017 @ 20:03
Geen keelpijn? Heerst nu ook wel. Vindt hij ijsjes (zelfgemaakte) lekker?
ingeedonderdag 24 augustus 2017 @ 20:09
RF, R was moeilijk met eten en drinken als er tandjes door kwamen, zit er niet zoiets dwars? Is Goedzakje elke dag thuis trouwens of gaat hij nog wel eens naar een kdv? Ik kan me voorstellen dat zo'n periode een stuk zwaarder is als je er 24/7 middenin zit. ;(


Babymeet in Toscane! *O* Wie regelt de touringcar vol Maxi-Cosi's?
ReginaFalangedonderdag 24 augustus 2017 @ 20:22
Ijsjes nog niet geprobeerd, zal ik morgen eens doen.

Hij gaat niet naar het kdv, wij werken beide vanuit huis en familie woont van beide kanten in het buitenland. Vrienden met kinderen werken en vrienden zonder kinderen trekken ook geen huilbaby.

Normaal vind ik het heerlijk dat hij niet naar de kdv gaat, maar in deze periods is het best heftig.

Maar gelukkig slaapt hij van 19u tot 2u altijd goed dus we kunnen savonds altijd weer even opladen en vannacht sliep hij weer tot 4.30. Dus wie weet is het zo stom kriegelig "sprongetje".
Sylver_donderdag 24 augustus 2017 @ 20:29
Ik vond het ook altijd vooral frustrerend als ik niet wist wat er aan de hand was. Als ze nou konden zeggen 'ik heb last van doorkomende tandjes', of 'ik heb oorpijn' of desnoods een 'ik ben gewoon sjagguhrijnug! :(', dan vind ik het een stuk beter te behappen. Wat dat betreft is een kleuter toch makkelijker.
FlyingFishdonderdag 24 augustus 2017 @ 20:31
quote:
0s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 20:09 schreef ingee het volgende:
RF, R was moeilijk met eten en drinken als er tandjes door kwamen, zit er niet zoiets dwars? Is Goedzakje elke dag thuis trouwens of gaat hij nog wel eens naar een kdv? Ik kan me voorstellen dat zo'n periode een stuk zwaarder is als je er 24/7 middenin zit. ;(

Babymeet in Toscane! *O* Wie regelt de touringcar vol Maxi-Cosi's?
Oeh, kan ik daar gewoon mijn baby's aan meegeven en dan zelf met ander vervoer gaan? Dan klinkt het wel relaxt!

RF, ik zou ook denken aan iets van pijn bij het eten. Maar meestal hebben ze dan wel interesse in koud vloeibaar eten zoals yoghurt. Sterkte iig, het lijkt me best pittig idd. En anders wellicht zelf even naar een hotel, jij de ene nacht, je man de andere nacht? Even één nacht bijtanken kan al verschil maken.

Wij gingen toen O 8 maanden was op vakantie en daar ging een buggy mee, alleen tijdens de wandelingen door de natuur ging hij in een draagzak. Maar toen zat hij ook allang in het zitje van de kinderwagen. We hebben wel bewust een buggy die plat kon genomen en die goedkoop was (afgeprijsd oud model) ivm mogelijke beschadiging in het vliegtuig. Daar was overigens totaal geen sprake van.

Mijn meiden hadden vandaag weer goede zin! Ze hebben alleen opa een vuurdoop gegeven toen ik met O naar het cb was. Erger dan toen kon het niet worden aldus mijn schoonvader, maar toen ik thuis kwam lagen ze beiden te slapen en hebben dat nog een uur vol gehouden :D

En die interactie tussen twee kinderen O+ O wil zijn zusjes graag op schoot. Em vindt dat maar mwah, maar Lala is echt fan van haar broer. Ze zit hem lachend bijna verliefd aan te kijken, en dat vindt O dan ook weer geweldig. En dat terwijl wij nog echt moeite moeten doen om een lachje te krijgen... Helaas nog geen goede foto's van kunnen maken, alleen met boos kijkende Em.
Mies_poesdonderdag 24 augustus 2017 @ 20:45
M. doet momenteel ook heel moeilijk met eten. Vooral avondeten wil ze niet eens proeven. Fruit gaat nog redelijk, brood ook niet echt. Denk echt dat het bij haar tandjes zijn.
Volgens mij zit haar eerst tandje eraan te komen. Niet gewoon een voortand, maar een hoektand :?

Het klinkt enorm zwaar RF. Je zult zien dat het ook ineens weer over is, maar tot die tijd is het echt heel pittig. Ik vind wat FF zegt wek een goed idee: desnoods een nachtje in een hotel. Even bijtanken. Aan twee overspannen ouders heeft niemand iets.
Unihipilidonderdag 24 augustus 2017 @ 21:06
quote:
0s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 19:29 schreef ReginaFalange het volgende:
Quoi: hij heeft gelukkig net goed gegeten EN zijn laatste fles helemaal leeg. Hij was na zijn flinke bord eten ook weer helemaal happy.

Maar overdag wil hij dus geen fles drinken en niks eten. Ja 2 slokjes of 2 hapjes en dan is het huilen. Ook yogurt wil hij dan niet terwijl hij daar normaal wild van is.

Geen idee waarom. Maar frustrerend voor ons allemaal.
Tandjes? Koud/lauw nat washandje geven om op te sabbelen?
Nazildonderdag 24 augustus 2017 @ 21:36
Of in bad met bekertje laten spelen en uit laten drinken. Dat vindt hij ook lekker hier.
ReginaFalangevrijdag 25 augustus 2017 @ 09:05
Loop ik hier gisteren zo te klagen over mijn baby, slaapt hij gewoon van 19u tot 6.50. O+
Sylver_vrijdag 25 augustus 2017 @ 09:17
Fok!wet ftw! *O*
Vieve6vrijdag 25 augustus 2017 @ 09:17
Wat fijn RF!!!

Wij hebben het wiegje van F een stukje van het bed af gezet om een beetje te wennen. Ze werd om kwart voor 4 wakker even het speentje gegeven en toen sliep ze weer verder. Maar ik niet :(. Dus niet echt uitgerust. Hopelijk vannacht beter!
Sylver_vrijdag 25 augustus 2017 @ 09:21
Oh balen Vieve. Wel goed van F!
Ik had Ella in de cosleeper gelegd ipv bij ons in bed. Maar na 3x door haar gewekt te worden nadat ik nét weer in slaap was gevallen, heb ik d'r toch maar weer bij ons in bed genomen. Dan slapen we iig lekker door :)

Ze heeft tegenwoordig haar biologische klokje op 06.30u staan, dus ben bang dat mijn uitslaapdagen in het weekend voorbij zijn :P
ReginaFalangevrijdag 25 augustus 2017 @ 09:27
En wat hebben we lekker geslapen vannacht in ons nieuwe bed. O+

Aah Vieve, 4 uur is altijd zo'n rot tijd. Dan heb je al best even geslapen en heeft je lichaam niet zo'n haast om weer terug in slaap te vallen.
Selvariavrijdag 25 augustus 2017 @ 09:34
Wat fijn RF! Als ik het niet meer zie zitten kom ik vaak ook even hier klagen, mijn baby is daar heel gevoelig voor. :+

Goed van je baby Vieve! Jammer van jezelf. Ik heb dat ook zo vaak, waarom dan? :')

Mijnes slaapt heerlijk trouwens, al meldt ze zich nog wel steeds voor drie nachtvoedingen, zowel als ze van mijn man de fles krijgt als van mij de borst. Ik hoop dat de komende vakantie zorgt voor een verandering daarin, want ik moet over een week weer voor de klas en de ervaring leert dat ik dat niet zo heel denderend handle icm zoveel nachtelijke onderbrekingen. :P

Nog even over dat buggy/wagendilemma: ik heb de verhuurder geappt en de wagen kan inderdaad gewoon op een lagere verdieping blijven staan. Ik haal dan de wielen eraf, komt vast goed. *O*
Vivvrijdag 25 augustus 2017 @ 10:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 09:05 schreef ReginaFalange het volgende:
Loop ik hier gisteren zo te klagen over mijn baby, slaapt hij gewoon van 19u tot 6.50. O+
Oh heerlijk zeg! O+ Wie weet is hij daardoor vandaag overdag ook beter in zijn hum.
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 09:34 schreef Selvaria het volgende:
Nog even over dat buggy/wagendilemma: ik heb de verhuurder geappt en de wagen kan inderdaad gewoon op een lagere verdieping blijven staan. Ik haal dan de wielen eraf, komt vast goed. *O*
Ah mooi zo. :Y) Die L maakt het wel spannend steeds hè, draagweigeren, flesweigeren, flesweigeren-als-er-moedermelk-in-zit.. :')
ReginaFalangevrijdag 25 augustus 2017 @ 10:26
Trouwens, waar kopen jullie baby schoentjes?
Ik zie eigenlijk nooit leuke, althans niet met zachte zooltjes, OF ze zijn te klein want Goedzakje heeft sokken in maat 12-18 maanden en dat wordt ook al krap. }:| :')
Molovrijdag 25 augustus 2017 @ 10:30
https://baby-schoenen.nl/shop/
Aapies, superstomme naam maar die zaten hier prima en zitten nog wel leuke tussen vind ik.
Jagärtrutvrijdag 25 augustus 2017 @ 10:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 10:26 schreef ReginaFalange het volgende:
Trouwens, waar kopen jullie baby schoentjes?
Ik zie eigenlijk nooit leuke, althans niet met zachte zooltjes, OF ze zijn te klein want Goedzakje heeft sokken in maat 12-18 maanden en dat wordt ook al krap. }:| :')
waarom zou je baby die nog niet kan lopen shcoentjes dragen?

Mijnes droeg toen van die leren sloffen toen het kouder werd...
Vivvrijdag 25 augustus 2017 @ 10:30
Mijn baby heeft geen schoentjes. :Y) Thuis meestal blote voetjes, buitenshuis meestal sokjes of een maillotje.
ReginaFalangevrijdag 25 augustus 2017 @ 10:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 10:30 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

waarom zou je baby die nog niet kan lopen shcoentjes dragen?

Mijnes droeg toen van die leren sloffen toen het kouder werd...
Omdat het weer snel kouder wordt en hij er een sport van maakt om zijn sokken uit te trekken en op straat te gooien.

Thuis heeft hij altijd blote voetjes.
Vivvrijdag 25 augustus 2017 @ 10:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 10:36 schreef ReginaFalange het volgende:
Omdat het weer snel kouder wordt en hij er een sport van maakt om zijn sokken uit te trekken en op straat te gooien.

Thuis heeft hij altijd blote voetjes.
Maillotjes dus :Y)
ReginaFalangevrijdag 25 augustus 2017 @ 10:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 10:38 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Maillotjes dus :Y)
Dat past niet :') Hij heeft veeels te grote voeten voor zijn lichaam, dus moet hij een maillot aan in maat 92 terwijl hij net maat 72 heeft.
Hij heeft ook nooit in die pakjes met voeten eraan gepast, dan zaten zijn tenen helemaal dubbel gevouwen.
Molovrijdag 25 augustus 2017 @ 10:43
Kniekousen?
Selvariavrijdag 25 augustus 2017 @ 10:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 10:16 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Oh heerlijk zeg! O+ Wie weet is hij daardoor vandaag overdag ook beter in zijn hum.

[..]

Ah mooi zo. :Y) Die L maakt het wel spannend steeds hè, draagweigeren, flesweigeren, flesweigeren-als-er-moedermelk-in-zit.. :')
Ze houdt ons wel scherp ja. :D Het is dat het verder zo'n ontzettend lekker kind is, want anders.. :{w :P

Ik zou ook voor slofjes gaan RF. Als het echt kouder wordt doe ik ook weer een voetenzak in de wagen en maxicosi. Als ze tegen die tijd weer gedragen wil worden krijgt ze beenwarmers en slofjes aan. :)
ReginaFalangevrijdag 25 augustus 2017 @ 10:47
Ja, leren slofjes is wat ik zoek. Maar die zijn of heel stom, of heel duur of niet in zijn maat verkrijgbaar. Harde zooltjes heeft hij niks aan.

Anders moet hij maar zoals onderstaande foto.
0bUjy8k.jpg
Quoivrijdag 25 augustus 2017 @ 10:48
Wij hebben sinds we fietsen slofjes met zachte zolen, want in de zomer vrijwel altijd blote voetjes. Blote voeten O+ En dat is voor als ze gaan staan ook veel fijner :)

Iemand hier raadde die van het Kruidvat aan en ik moet zeggen: topdingen! ^O^ Blijven goed zitten.

Fijn van de goede nacht, RF. Dat geeft de burger moed.

Wij hadden een hoop gedoe afgelopen week en zien nu ineens: hij kwijlt niet meer! Er gingen wel 4 kwijlslabben per dag mee en nu niks meer. Waterpokken gaat nog steeds door voor een milde variant.
Vivvrijdag 25 augustus 2017 @ 10:49
RF die foto! :D
Misschien deze slofjes? https://www.ziloen.nl/shop/baby/cosilana-slofjes-wol-fleece/
En dan de boord niet omslaan.
Molovrijdag 25 augustus 2017 @ 10:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 10:47 schreef ReginaFalange het volgende:
Ja, leren slofjes is wat ik zoek. Maar die zijn of heel stom, of heel duur of niet in zijn maat verkrijgbaar. Harde zooltjes heeft hij niks aan.

Anders moet hij maar zoals onderstaande foto.
[ afbeelding ]
Net een kalkoen :D
ReginaFalangevrijdag 25 augustus 2017 @ 10:53
Ik ben bang dat hij die ook uit trekt Viva. Heb wat slof schoentjes gezien op de site die Molo gaf even meten of die gaan passen.

En anders gaat hij gewoon als kalkoen tot het voetenzak tijd is.
Sylver_vrijdag 25 augustus 2017 @ 10:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 10:47 schreef ReginaFalange het volgende:
Ja, leren slofjes is wat ik zoek. Maar die zijn of heel stom, of heel duur of niet in zijn maat verkrijgbaar. Harde zooltjes heeft hij niks aan.

Anders moet hij maar zoals onderstaande foto.
[ afbeelding ]
_O-

Voor de oudste hadden wij altijd de slofjes van het Kruidvat. Die bleven echt supergoed zitten en niet duur. Enige nadeel vond ik dat ik ze niet echt mooi vond, maar ik nam dan de meest neutrale witte.

Sowieso wel fan van de voeten-'mode' van Kruidvat. De sokjes van hen (Bambino) zijn ook nu weer de enige die goed blijven zitten.
Quoivrijdag 25 augustus 2017 @ 11:04
De blauwe met zilveren sterretje vind ik nog wel te nassen. Nadat ik te vaak hele hippe slofjes van de grond heb moeten rapen :') Dan maar praktisch.

Als ik ze aan Max geef doet hij zijn voetje al omhoog en houdt het slofje ertegenaan :D
Vivvrijdag 25 augustus 2017 @ 11:05
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 10:57 schreef Sylver_ het volgende:
Sowieso wel fan van de voeten-'mode' van Kruidvat. De sokjes van hen (Bambino) zijn ook nu weer de enige die goed blijven zitten.
Ja, in het eerste "Baby's voor dummies"-topic was dat het enige waar echt iedereen het over eens was, dat Bambino-sokjes de allerfijnste zijn. :D Ik had eerst van een ander merk wollen sokjes, en toen ging ze als Kapitein Eensok door het leven.
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 11:04 schreef Quoi het volgende:
Nadat ik te vaak hele hippe slofjes van de grond heb moeten rapen :') Dan maar praktisch.
Hadden jullie niet slofjes van Lodger?
kazyvrijdag 25 augustus 2017 @ 11:08
#teamBambinosokjes :Y

En die baby op dat plaatje :D

Fijn dat Goedzakje weer goed sliep!

Hier hadden we een onrustige nacht. Vanochtend werd er ook al vaak gedronken en J. is een beetje uit zijn hum. Ik gok een regeldagje. Goede timing, want vanavond ga ik (kindloos!) uit eten met een vriendin. Ben benieuwd hoe dat vanavond thuis gaat :+
ReginaFalangevrijdag 25 augustus 2017 @ 11:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 11:04 schreef Quoi het volgende:

Als ik ze aan Max geef doet hij zijn voetje al omhoog en houdt het slofje ertegenaan :D
:D

Ik vind de schoentjes van Mockies en Donsje Amsterdam super leuk. Maar wat een prijs voor een slofje / schoentje waar hij maar heel even in past.
ReginaFalangevrijdag 25 augustus 2017 @ 11:11
Hopelijk slapen jullie vannacht wat beter Kazy,
Quoivrijdag 25 augustus 2017 @ 11:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 11:05 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ja, in het eerste "Baby's voor dummies"-topic was dat het enige waar echt iedereen het over eens was, dat Bambino-sokjes de allerfijnste zijn. :D Ik had eerst van een ander merk wollen sokjes, en toen ging ze als Kapitein Eensok door het leven.

[..]

Hadden jullie niet slofjes van Lodger?
O zeker, maar die vind ik in de zomer een beetje te warm. Die zijn ook fijn :Y

Oja en hij trekt ze uit!

[ Bericht 1% gewijzigd door Quoi op 25-08-2017 11:20:23 ]
WupWupvrijdag 25 augustus 2017 @ 12:09
#teamhemasokjes :6
Franny_Gvrijdag 25 augustus 2017 @ 12:21
Haha. De Sokkenstrijd.

Ik heb eigenlijk maar weinig sokken (van verschillende merken) die niet blijven zitten. Maar nu met dit weer ben ik sowieso van het #teamblotevoeten.

Fijn RF. De lastigste nachten vind ik die waarin ik net Y gevoed heb en weer in slaap ben gevallen en dat peuter dan een nachtmerrie heeft gehad en om mij roept. Vannacht ging ik daarom even bij haar liggen, viel in slaap om weer gewekt te worden door een huilende Y met honger.
PiperMaruvrijdag 25 augustus 2017 @ 12:40
Ik ga weer proberen aan te haken. Voor degenen die me nog niet kennen: ik heb kort meegeschreven toen mijn O. net geboren was maar alweer een flink aantal maanden in de lurkstand. Maar toch ongezellig om met iedereen mee te leven maar niet mee te schrijven! :W

O. is inmiddels 10,5 maand en een heerlijk ventje! Ik vind het wel zwaarder worden sinds hij kruipt, je kunt hem niet meer alleen laten en hij wil alles, maar dan ook alles ontdekken. Slapen en eten gaat ook ietsje moeizamer de laatste weken, ik verdenk de 11-maandensprong. Maar eigenlijk is dat een luxeprobleem, want we hebben het de eerste 9 maanden zo makkelijk gehad qua eten, slapen, (niet) huilen etc.

Qua sokjes ook #teamkruidvat maar meestal zonder sokjes. Ook nog op zoek naar geschikte slofjes voor op de fiets. Ik was altijd fan van de Lodger slofjes toen O. net geboren was (=winter) maar die vind ik voor nu te warm. Iemand ervaring met de leren 4-seizoenen variant?
Lemijnvrijdag 25 augustus 2017 @ 12:41
Ja die nachten... ik wil echt wel doen wat nodig is hoor maar de wereld is zo veel mooier met een beetje slaap. Wij hadden ook een record vannacht: eerste voeding om 5 uur :o Ik ga er vanuit dat het eenmalig was, maar waardeerde het wel! na een avond gespook waardoor we om middernacht nog niet sliepen.

Verder is Jacob zelfs vaak team #blotebenen. Veel te warm anders.
ReginaFalangevrijdag 25 augustus 2017 @ 15:06
Een blije Goedzak hier vandaag. Wat had ik dat gemist zeg, gewoon een beetje genieten in plaats van koffie naar koffie te leven.

Morgen komt mijn vader alle lampen ophangen en dan is onze huis makeover helemaal klaar.
Woonkamer, badkamer, slaapkamer en man-cave helemaal opnieuw gedaan zonder dat vriend ook maar 1 x heeft gevraagd of dat nou wel nodig was en wat die grap nou gekost heeft. :D

Hier ook Hema sokken, altijd Hema rompers en Hema slaapzakken.
Ben nog steeds teleurgesteld dat ze geen rompertjes hebben rookworsten erop (It's a boy! :') ).
Of een tompoes voor meisjes.

Lemijn: hoe oud is de jouwes? Hier waren we compleet in shock toen hij voor het eerst doorsliep. Dat hield toch gelukkig wel aan -tot recent dan-.
Vivvrijdag 25 augustus 2017 @ 15:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 12:40 schreef PiperMaru het volgende:
Ik ga weer proberen aan te haken. Voor degenen die me nog niet kennen: ik heb kort meegeschreven toen mijn O. net geboren was maar alweer een flink aantal maanden in de lurkstand. Maar toch ongezellig om met iedereen mee te leven maar niet mee te schrijven! :W
Leuk je weer te zien! w/ ZZ is ook alweer ruim 10 maanden. :o
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 15:06 schreef ReginaFalange het volgende:
Morgen komt mijn vader alle lampen ophangen en dan is onze huis makeover helemaal klaar.
Woonkamer, badkamer, slaapkamer en man-cave helemaal opnieuw gedaan zonder dat vriend ook maar 1 x heeft gevraagd of dat nou wel nodig was en wat die grap nou gekost heeft. :D
Ben je er nou al achter of hij zelf ook iets stouts gedaan had? :D
ReginaFalangevrijdag 25 augustus 2017 @ 15:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 15:18 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Leuk je weer te zien! w/ ZZ is ook alweer ruim 10 maanden. :o

[..]

Ben je er nou al achter of hij zelf ook iets stouts gedaan had? :D
Ik heb nog steeds niks ontdekt. Maar hij heeft nu wel een man cave gekregen dus misschien dat hij daarom zo meegaand was. Of hij heeft het inmiddels gewoon opgegeven en geaccepteerd dat er regelmatig nieuwe interieur spullen, schoenen en kleding binnen stromen. :D
Arme vent, altijd maar alles in elkaar zetten, muren schilderen en 10 x lopen om alle dozen bij het oud papier buiten te zetten. O+

En dan sloop ik ook nog altijd alles (per ongeluk) dus als het eindelijk rustig is in huis kan hij weer aan de slag. :')
Burdievrijdag 25 augustus 2017 @ 16:24
Hoi Piper *O* leuk dat je weer aanhaakt!
Selvariavrijdag 25 augustus 2017 @ 19:54
In de categorie we houden de vakantie wel spannend: ik mag straks zelf naar de HAP omdat het volle doosje vaatwastabletten net heel ongelukkig uit het bovenste keukenkastje viel en mijn ringvinger en pink heel onnatuurlijk mee naar beneden trok. Hopelijk niks gebroken, maar damn wat een pijn. :X

L. viel net wel zelf in slaap, dus hopelijk heeft man straks alles gewoon onder controle. *O*
Quoivrijdag 25 augustus 2017 @ 19:56
Piper, welkom terug ;) Geen ervaring met de lodgers in leer. Fijn dat het zo goed gaat!

Lemijn, een doorslaapnacht, hoezee!

Wij deden spontaan een middagje strand. Lekker man! En met het zand nog tussen zijn tenen en waterflesje in zijn mond dan op de terugweg in slaap vallen O+
Quoivrijdag 25 augustus 2017 @ 19:57
Selvaria, sterkte! :o Wat een gekke actie. Moet je dat weer 10x vertellen straks :')
Vivvrijdag 25 augustus 2017 @ 19:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 19:57 schreef Quoi het volgende:
Wat een gekke actie.
Is uiteindelijk gewoon de schuld van de kindjes, want geen mens bewaart normaal gesproken hun vaatwastabletten in het bovenste kastje. :') Beterschap Selv!
Selvariavrijdag 25 augustus 2017 @ 20:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 19:58 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Is uiteindelijk gewoon de schuld van de kindjes, want geen mens bewaart normaal gesproken hun vaatwastabletten in het bovenste kastje. :') Beterschap Selv!
Haha, dat was ook mijn reactie inderdaad, als jullie er niet waren!.. :( :P
ReginaFalangevrijdag 25 augustus 2017 @ 20:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 19:58 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Is uiteindelijk gewoon de schuld van de kindjes, want geen mens bewaart normaal gesproken hun vaatwastabletten in het bovenste kastje. :') Beterschap Selv!
:')
Onze onderste keukenkastjes zijn zo goed als leeg. In één kastje een verdwaald stapeltje plastic opbergbakjes en theedoeken.

Hopelijk valt het mee Selv! Succes er mee in elk geval en hopelijk hoef je niet te lang op de HAP te blijven plakken.
Lemijnvrijdag 25 augustus 2017 @ 20:34
Oei Selvaria! Ook als het alleen maar gekneusd is doet het voorlopig wel even pijn... wat een timing joh.

RF, mijnes is nog geen maand! Dus ik ga er echt vanuit dat dit een eenmalig grapje is van 'm.

Quoi, wat klinken jullie dagen toch vaak heerlijk :)
SQvrijdag 25 augustus 2017 @ 20:49
Mijn baby van 5,5 maand heeft ooit 2 keer per ongeluk 5 uur aan 1 stuk geslapen. Ik zou mn verwachtingen gewoon lekker laag houden :')

Hij heeft vandaag wel al 2 keer van mijn bord meegegeten. Waar jullie baby's prachtige talenten hebben als doorslapen, rollen en tijgeren is noud z'n talent vooral eten. Lasagne bolognese en Spaanse tortilla :9 oh en meloen, komkommer, brood en maisboogjes. En dat was alleen vandaag.

Selvaria auw! Kusje er op :*
Franny_Gvrijdag 25 augustus 2017 @ 20:56
Selvaria, sterkte ermee.

Oei wat blijft dat moeilijk. De deur uitlopen als je baby huilt. Ik had Y op bed gelegd en net toen ik met sporttas klaar stond, begon hij te huilen. Vriend naar hem toe en ik op de fiets. En nu sta ik op het punt aan mijn half uurtje zwemmen te beginnen maar zit ik alleen maar te wachten op berichtje van thuis dat alles goed is. 😏
ReginaFalangevrijdag 25 augustus 2017 @ 21:07
SQ: Jouwes kon toch ook rollen? Lasagne Bolognese, zo'n kant en klaar bakje uit de oven en dan in de blender? O+

Mijne heeft vandaag verrassend goed gegeten. Anderhalve portie avond eten mét een flinke bak volle yogurt, een banaan, havermout en 3 flessen.

Hij ging zelfs om 19:10 huilen omdat hij nog 10 cc ... }:| ... wilde drinken terwijl ik toch echt wel had verwacht dat hij genoeg had gehad.

En Max mag altijd zo'n gezellige dingen doen. :D
Goedzakje mocht vandaag mee naar de Plus en het postkantoor. :')
Selvariavrijdag 25 augustus 2017 @ 21:17
L. bokst met Noud SQ, eten is haar lust en haar leven. O+

Bedankt allemaal! Het doet echt enorm veel pijn, maar er lijkt niks gescheurd of gebroken. Waarschijnlijk wat opgerekt of gekneusd, phew. Ik ga zo maar plat met een paaseimolletje. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Selvaria op 25-08-2017 22:34:47 ]
SQvrijdag 25 augustus 2017 @ 21:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 21:07 schreef ReginaFalange het volgende:
SQ: Jouwes kon toch ook rollen? Lasagne Bolognese, zo'n kant en klaar bakje uit de oven en dan in de blender? O+

Mijne heeft vandaag verrassend goed gegeten. Anderhalve portie avond eten mét een flinke bak volle yogurt, een banaan, havermout en 3 flessen.

Hij ging zelfs om 19:10 huilen omdat hij nog 10 cc ... }:| ... wilde drinken terwijl ik toch echt wel had verwacht dat hij genoeg had gehad.

En Max mag altijd zo'n gezellige dingen doen. :D
Goedzakje mocht vandaag mee naar de Plus en het postkantoor. :')
nee joh vers gekookt en licht geprakt met mn vork. Het moet wel verantwoord blijven natuurlijk :7
BlueEyesvrijdag 25 augustus 2017 @ 21:24
Selv :X hoop dat t meevalt.

HolleBolleBabyBoks Sq :')
Die knaagt in de ochtend na haar bv zo een hele boterham weg met korst en zit dan nog rustig mijn brood uit mijn mond te kijken.
Schuift ook echt alles erin wat eetbaar is
Lemijnvrijdag 25 augustus 2017 @ 21:36
quote:
1s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 15:25 schreef ingee het volgende:

[..]

Heb je al een draagdoek geprobeerd? Plakken met je handen vrij! O+
Hier wilde ik nog op reageren. Ik vind goed knopen een stuk lastiger dan de video's doen vermoeden. Ik zou eigenlijk eens een draagconsult moeten regelen. Heeft iemand van hier dat toevallig al eens gedaan in Amsterdam?

We lopen nu dus weer buiten een rondje in de Bondolino. Overdag vind ik dat te warm maar nu gaat het wel. En optimaal zit het nog niet maar hij slaapt tenminste even. Jacobs kwaliteiten van de laatste dagen: spugen en poepen over diverse plekken, avondlijke onrust, groeien.

Als hij in doek of zak tegen me aangeplakt zit, heeft ie tegenwoordig trouwens het liefste zijn hoofd recht naar voren ipv opzij gedraaid. Lekker zichzelf smoren in de luchten tussen mijn borsten ofzo? Het ziet er niet comfortabel uit maar hij wil het echt graag. En slaapt, dus hee, ik klaag niet.

Franny, ik hoop dat je snel wat hoorde en lekker hebt gezwommen! Wel een goed idee.

SQ kom je al een klein beetje tot rust nu je al even niet werkt?
Franny_Gvrijdag 25 augustus 2017 @ 22:08
Kneuzing kan inderdaad ook behoorlijk veel pijn doen. Ik heb vroeger met volleyballen ook wel eens gedacht dat ik gebroken vingers had. Helemaal paars etc. En toch 'maar' gekneusd. Hopelijk wordt het snel weer wat beter!

Nou, volgens vriend zat er alleen een boertje dwars. Dus ik heb lekker gezwommen.

Lemijn, pas je goed op jezelf? Ik ben niet zo'n fan van verse mama's die 's avonds of zelfs 's nachts aan de wandel gaan om baby te laten slapen. Voor je het weet loop je letterlijk jezelf voorbij. 😘

Goed knopen is echt een kunst ja. Ik heb zelf vandaag ook tot twee keer toe opnieuw geknoopt omdat ik niet tevreden was. En wat een wereld van verschil is dat: tussen half goed geknoopt of echt goed geknoopt. Het draagt zoveel prettiger.
Unihipilivrijdag 25 augustus 2017 @ 22:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 10:26 schreef ReginaFalange het volgende:
Trouwens, waar kopen jullie baby schoentjes?
Ik zie eigenlijk nooit leuke, althans niet met zachte zooltjes, OF ze zijn te klein want Goedzakje heeft sokken in maat 12-18 maanden en dat wordt ook al krap. }:| :')
Soksloffen O+
(Hennes, Prenatal ed)
Lemijnvrijdag 25 augustus 2017 @ 22:24
Dit was vooral omdat ik enorme zin had om nog even naar buiten te gaan hoor! Niet omdat we een heel ingewikkelde avond hadden. En ik voel me alweer steviger tijdens zo'n wandelingetje dan een week geleden. Maar je hebt wel gelijk dat het niet slim zou zijn om andere redenen, dat knoop ik in mn oren :)
Ik houd gewoon erg van buiten en lopen. Tijdens de zwangerschap deed ik dat ook tot het eind.
Unihipilivrijdag 25 augustus 2017 @ 22:27
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 19:54 schreef Selvaria het volgende:
In de categorie we houden de vakantie wel spannend: ik mag straks zelf naar de HAP omdat het volle doosje vaatwastabletten net heel ongelukkig uit het bovenste keukenkastje viel en mijn ringvinger en pink heel onnatuurlijk mee naar beneden trok. Hopelijk niks gebroken, maar damn wat een pijn. :X

L. viel net wel zelf in slaap, dus hopelijk heeft man straks alles gewoon onder controle. *O*
Noesss :o
Ik schrok eerst omdat ik dacht dat L of N ze daardoor opgegeten had ofzo toen was ik een soort van opgelucht dat dat niet zo maar toch ook weer niet.. Ongemakkelijk misplaatst gevoel :D. Sterkte!
WupWupvrijdag 25 augustus 2017 @ 22:32
Ik was vandaag verbaasd hoeveel blauwe bessen er in een zesmaander passen :') wéér zo'n vreetkees afgeleverd. We gaan er nog eens failliet op. Ondertussen is tand 1 nu echt door, tand 2 zit nog onder het tandvlees.
Lemijn, dat met z'n neus tegen je borstbeen aan gaan slapen, herken ik helemaal. Soms propte ik er dan een speen in om een beetje zekerheid te hebben over ademruimte.
Selvaria, hoe ging het op de hap?
Sylver_vrijdag 25 augustus 2017 @ 22:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 22:27 schreef Unihipili het volgende:

[..]

Noesss :o
Ik schrok eerst omdat ik dacht dat L of N ze daardoor opgegeten had ofzo toen was ik een soort van opgelucht dat dat niet zo maar toch ook weer niet.. Ongemakkelijk misplaatst gevoel :D. Sterkte!
Ik las vluchtig en dacht ook dat 1 van de kinderen de vaatwastabletten had opgegeten. En toen dacht ik 'ohnee, ze moest zelf naar de hap. Waarom heeft Selv de vaatwastabletten opgegeten? :?'
:')

Gelukkig alleen gekneusd, Selv. Maar het klinkt wel erg pijnlijk.
Lemijnvrijdag 25 augustus 2017 @ 22:38
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 22:33 schreef Sylver_ het volgende:

[..]

Ik las vluchtig en dacht ook dat 1 van de kinderen de vaatwastabletten had opgegeten. En toen dacht ik 'ohnee, ze moest zelf naar de hap. Waarom heeft Selv de vaatwastabletten opgegeten? :?'
:')
Hihi!
Unihipilivrijdag 25 augustus 2017 @ 22:38
Hahaha ja die ook, ik probeerde er al een mental image bij te krijgen hoe dat dan per ongeluk gebeurt :').
Selvariavrijdag 25 augustus 2017 @ 22:42
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 22:33 schreef Sylver_ het volgende:

[..]

Ik las vluchtig en dacht ook dat 1 van de kinderen de vaatwastabletten had opgegeten. En toen dacht ik 'ohnee, ze moest zelf naar de hap. Waarom heeft Selv de vaatwastabletten opgegeten? :?'
:')
:D

God nee, ik breek liever al mijn vingers en tenen dan dat zij die tabletten te pakken krijgen. Gelukkig lijkt het dus mee te vallen. :)
Roomsnoesvrijdag 25 augustus 2017 @ 22:46
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 22:32 schreef WupWup het volgende:
Ik was vandaag verbaasd hoeveel blauwe bessen er in een zesmaander passen :') wéér zo'n vreetkees afgeleverd. We gaan er nog eens failliet op.
Mijnes kauwt er niet echt op. Dus die kun je uit de luier afspoelen en hergebruiken :D

Hier geen HP, wel de politie.
Reed net door de buurt en er loopt wen groepje van 4 midden over straat, heel langzaam. dus ik toeter. Trekt een van die gasten mijn deur open! Dus ik rijd verder en hij valt in het slot. Ik rij weg en steel mn vinger op. Spijt van.
Reed ik later op een lange weg, en werd ik ingehaald door die mensen en ze stoppen voor mijn neus dus ik moest hard remmen. Godzijdank had ik de tegenwoordigheid van geest om de deuren op slot te doen. Want de chauffeur kwam naar buiten en probeerde weer mijn deur open te doen en stond te schreeuwen "wat doe je, reed je mijn veouw aan?!" Hij mepte nog wat op de ruiten terwijl ik wegreed.
Terwijl ik de politie belde heb ik nog wat rondgereden voor ik naar huis reed want ik was doodsbang dat ze me weer zouden achtervolgen. Gelukkig deden ze dat niet.

Heb al maanden niet gehuild maar man wat was ik bang. Ik wil er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als ik de auto niet op tijd op slit had gedaan :'(

Leuker nieuws: mijlpalendag. S is 10 maanden vandaag en deed zijn eerste stapjes achter de loopkar 😍 En O haar eerste plasje op het potje 😍

Man wat houd ik van die twee maar pff ze maken je ook extra kwetsbaar zeg :'(
Vivvrijdag 25 augustus 2017 @ 22:56
Jezus Room, wat eng! :o :'(
Sylver_vrijdag 25 augustus 2017 @ 22:59
Room wat schrikken :o Goed dat je de deur op slot had.
Wat zei de politie?


Wel goede mijlpalen van S en O!
Cygnevrijdag 25 augustus 2017 @ 23:09
Wat eng, room. :'( :*
Vast voedsel, mijnes vindt dat echt nog niet boeiend.

Ik smolt net toch wel een beetje. Waren op een verjaardag en daar was ook een meisje met down. En ze mocht M even vasthouden. Glunderen joh O+ . Toen hij weer bij mij zat ging hij nog heel lief naar haar lachen. 😍
Roomsnoesvrijdag 25 augustus 2017 @ 23:09
Eerst na 112 bellen werd ik direct doorgeschakeld naar de politie maar die zeiden dat ze weinig konden doen (ik had ze inmiddels afgelost). Ze probeerden een foto van mn auto te maken :'( en daarop zei de politie dat la ze naar mn huis zouden komen, dat ze er gelijk aan zouden komen. Maar goddank hebben we alles op privé staan en is ons adres niet te achterhalen. Maar was wel waakzaam voor geluiden aan de deur toen ik thuis kwam.
Quoivrijdag 25 augustus 2017 @ 23:25
Pfffft Room :o Doodeng!

Wij hadden net een wakker mannetje omdat hij zijn hoofd stootte in bed oid. De trukendoos ging volledig open. Maar losgelaten in de kamer en meneer was me toch ontdeugend :D En dan stiekem toch heel moe zijn. Inmiddels ligt hij weer boven. Heerlijk! Maar man, wat is hij toch wijs.
Burdievrijdag 25 augustus 2017 @ 23:47
Room wat eng -O-.
Unihipilizaterdag 26 augustus 2017 @ 00:19
Godver Room :o dat ze ook niet even hulp aanbieden de politie jemig. Weet niet precies wat je gewild had voor hulp maar dit klinkt zo lam.
Let je goed op jezelf en doe je rustig aan? Kan nog wel een klap van de schrik na komen enzo. Knufs. /mamatalk :*
Vieve6zaterdag 26 augustus 2017 @ 05:57
Jeetje Roomsnoes. Dat lijkt me ook doodeng! Gelukkig veilig thuis, maar dat vergeet je niet zo snel!

SQ wat gezellig dat hij zo lekker mee kan eten! & WupWup ook! Blauwe bessen zijn natuurlijk ook ♡!

Franny dat is inderdaad niet leuk. Leggen jullie Y al vroeg op de avond boven in bedje?
F is nu vaak nog beneden bij ons tot de laatste fles ongeveer. Ook omdat ze dan vaak wat wakkerder is. maar misschien is het goed om wat meer ritme te gaan creëren en haar na de fles van 20u naar boven te brengen. Dan hoop ik alleen dat ze snachts niet eerder wakker wordt. Gisteravond ging ik zelf om 21u slapen en nu was ze om 23.45 en om 5.30 dus misschien toch maar eens proberen.

Beterschap Selvaria! Volgens mij doet kneuzen ook meer pijn dan breken. Wel gelukkig dat je niet in het gips hoeft! Hopelijk ook snel minder pijn!

Een beetje buitenlucht is ook superfijn Lemijn. Maar wel lief en opmerkzaam van Franny om je zo goed in de gaten te houden! :)

Cygne dat klinkt echt mega cute 😍!

Oh en Quoi naar zee! Nu krijg ik ook helemaal zin in de zee! & we hebben nu vakantie ♡! Maar met baby vind ik dat toch nog best een eindje rijden vanuit hier dus volgend jaar!
Stroopwafelmeisjezaterdag 26 augustus 2017 @ 06:38
Jeetje Room, die komt zeker even binnen! Heb je een beetje kunnen slapen, of werd je bij elk geluidje wakker?

:* voor Selvs vinger. Hopelijk gaat de pijn snel voorbij en kun je lekker van je vakantie genieten.

Herkenbaar Lemijn, zowel van het knopen als de gezicht-in-borst :') Ik vraag me dan ook altijd af of ze nog wel lucht krijgt.
Kom je wel aan je uren slaap, als je zo laat nog op pad bent? (vrijdagavond 10 uur 'laat' noemen.. #oud :'() en heeft Jacob vannacht weer zo goed geslapen? O. sliep met 5 weken voor het eerst 23-6 en sindsdien is het eerder regel dan uitzondering dat ze 7 uur achtereen slaapt. Van de week was het zelfs van 9 tot 7!

O+ Wat lief, Cygne! Ik hoor je alleen maar over hoe lief M. lacht. Volgens mij heb je echt een lachebekje gebrouwen, of niet? O+

En Quoi naar het strand O+ normaal heb ik niets met strand, maar volgend jaar bouw ik een kasteel voor O O+
Roomsnoeszaterdag 26 augustus 2017 @ 07:06
Ik heb gelukkig erg lekker geslapen. S deed een nieuwe mijlpaal: slaaps tm 5.30! En viel daarna weer in slaap. Goede timing van dat ventje :)

En ik heb geleerd dat toeteren allen zin heeft in gevaarlijke situaties, niet om irritaties te uiten. En dat ik niet zo opgefokt moet doen en mijn vinger op moet steken. Je hebt er allemaal niets aan. /weerwatgeleerd
snoenkzaterdag 26 augustus 2017 @ 08:00
Room gelukkig heb je wel lekker kunnen slapen. Wat lijkt me dat eng :*

Ik was dus niet de enige die dacht dat de vaatwasblokjes opgegeten waren in eerste instantie. Beterschap selv :*

En mijn baby deed ook een doorslaap tot half 6 *O*
Lemijnzaterdag 26 augustus 2017 @ 08:15
Hai Stroop, we liggen wel eens om 22u al op bed, maar slapen lukt mij zelden voor 23u. Hij is dan eigenlijk altijd nog wakker, spook-avond of niet. Dus als ik erg moe ben gaan we bijtijds naar boven maar voor de slaap hoef ik het niet te doen. Ik heb de middagdutjes geherintroduceerd. Vrijwel elke middag lig ik 1 of 2 uur mee te slapen.
Begint jullie nacht wel eerder?

Nou. Deze nacht was het weer gewoon 1-3:30-5:30-7:30. Zo ken ik 'm weer :P

Room, goed te lezen dat het je niet uit je slaap heeft gehouden. En wat je ervan hebt geleerd is vast waar maar wel jammer dat je zelf 100% zelfbeheersing moet hebben om het kwetsbare evenwicht van anderen niet van slag te brengen...
CassElliotzaterdag 26 augustus 2017 @ 08:29
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 21:36 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Hier wilde ik nog op reageren. Ik vind goed knopen een stuk lastiger dan de video's doen vermoeden. Ik zou eigenlijk eens een draagconsult moeten regelen. Heeft iemand van hier dat toevallig al eens gedaan in Amsterdam?

We lopen nu dus weer buiten een rondje in de Bondolino. Overdag vind ik dat te warm maar nu gaat het wel. En optimaal zit het nog niet maar hij slaapt tenminste even. Jacobs kwaliteiten van de laatste dagen: spugen en poepen over diverse plekken, avondlijke onrust, groeien.

Als hij in doek of zak tegen me aangeplakt zit, heeft ie tegenwoordig trouwens het liefste zijn hoofd recht naar voren ipv opzij gedraaid. Lekker zichzelf smoren in de luchten tussen mijn borsten ofzo? Het ziet er niet comfortabel uit maar hij wil het echt graag. En slaapt, dus hee, ik klaag niet.

Franny, ik hoop dat je snel wat hoorde en lekker hebt gezwommen! Wel een goed idee.

SQ kom je al een klein beetje tot rust nu je al even niet werkt?
Consulten O+ Ik vind het altijd een beetje "wij van wc-eend.." klinken, maar ik zie zoveel mensen die baat hebben gehad bij een consult. Het zijn net de fijne kneepjes, de handige truukjes en de juiste technieken die je in een video vaak niet goed ziet. Ik heb even gekeken, maar ik ken zowaar geen (van de) consulenten in Amsterdam.

Wb. hoofd naar voren: mini deed dat ook altijd. Draait hij zijn hoofd zelf zo? Dan kun je er gerust vanuit gaan dat hij zijn hoofd ook weer zijwaarts kan draaien en zichzelf niet zal verstikken. Zelfs hele jonge minikindjes hebben een groot overlevingsinstinct :) En je bent vlakbij om hem in de gaten te houden O+

Edit: jeetje Roomsnoes wat een eng en naar verhaal :o

[ Bericht 3% gewijzigd door CassElliot op 26-08-2017 08:38:27 ]
Roomsnoeszaterdag 26 augustus 2017 @ 08:35
Is ook jammer, Lemijn. Maar dat is het enige waar ik controle over heb.
Franny_Gzaterdag 26 augustus 2017 @ 09:14
Heftig Room. Lijkt me ook een onprettig gevoel dat je ze misschien nog wel eens tegen kunt komen. Had de politie wel een idee of vermoeden wie het zouden kunnen zijn? Wijkagenten hebben vaak wel goed in de gaten wie de raddraaiers zijn. Of waren het misschien niet mensen uit de buurt?

Op zich wel goed om zelfreflectie toe te passen, maar in dit geval heb je zoveel agressie toch echt niet over jezelf afgeroepen. Even toeteren als mensen op de weg lopen en jij er langs wilt, lijkt me heel normaal. Verder wel eens met dat je daar gewoon bij kunt glimlachen en niet vanuit je irritatie reageren met vinger opsteken e.d. Maar ja, we zijn niet 24 uur per dag perfect bezig.


:D . ;) .

Hmm, de laatste twee nachten gaat het zo dat Y begint in z'n eigen bed en kamer maar na de eerste voeding blijft hij bij mij liggen. Ik val gewoon weer in slaap. :D . Maar ja, is ook niet erg.
ReginaFalangezaterdag 26 augustus 2017 @ 09:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 22:38 schreef Unihipili het volgende:
Hahaha ja die ook, ik probeerde er al een mental image bij te krijgen hoe dat dan per ongeluk gebeurt :').
Dat je de hele dag al zin hebt in een stuk Tony Chocolonely maar wacht tot de kinderen naar bed zin omdat je niet wilt delen en je dan uiteindelijk toch weer op een vaatwastablet zit te sabbelen.
ReginaFalangezaterdag 26 augustus 2017 @ 09:26
Roomsoes wat heftig! Ik zou ook toeteren als iemand in de weg loopt en niet uit wil wijken.
Alsof je niks beters te doen hebt dan met je hoofd uit het raam hangen en vragen of ze alsjeblieft in net opgestelde rijen van 2 de rijbaan willen verlaten.
Franny_Gzaterdag 26 augustus 2017 @ 09:26
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 augustus 2017 05:57 schreef Vieve6 het volgende:

Franny dat is inderdaad niet leuk. Leggen jullie Y al vroeg op de avond boven in bedje?
F is nu vaak nog beneden bij ons tot de laatste fles ongeveer. Ook omdat ze dan vaak wat wakkerder is. maar misschien is het goed om wat meer ritme te gaan creëren en haar na de fles van 20u naar boven te brengen. Dan hoop ik alleen dat ze snachts niet eerder wakker wordt. Gisteravond ging ik zelf om 21u slapen en nu was ze om 23.45 en om 5.30 dus misschien toch maar eens proberen.
Ik ga meestal rond 19:00/19:30 met Y naar boven (mijn vriend blijft dan bij peuter en doet met haar de naar bed gaan rituelen). Ik speel dan nog een beetje met hem bij ons op bed. Vaak is de drukte die o.a. peuter veroorzaakt voor, tijdens en na het eten voor hem wat teveel, dus daarom trek ik me met hem terug. Ook om te werken naar de rust van het slapengaan. Even voor 20:00 doe ik hem om de dag in de tummy tub (heel kort maar). Rond die tijd komt ook zijn zusje nog even voor een knuffel en een kus. Daarna maak ik de kamer donker en geef ik hem de laatste voeding. Na die voeding valt hij in een diepe slaap, en dat is meestal rond 20:30. Hij slaapt dan door tot 01:00 ongeveer. Soms ook wel eens tot uurtje of drie. Overdag is er nog weinig ritme, maar dit avondritme is wel heel fijn. Vanaf 20:30 hebben vriend en ik de rest van de avond voor onszelf. :o . *O* .
FlyingFishzaterdag 26 augustus 2017 @ 10:06
Beterschap Selvaria! Hopelijk herstelt het snel zodat je er op vakantie niet door gehinderd wordt. En goed dat je de tabletten niet opgegeten hebt! :')

Wat een eng verhaal roomsnoes. Ik zou daardoor ook even van de leg zijn. Hopelijk kom je ze niet meer tegen!

Wij hebben juist s avonds totaal niets van ritme. Dat is meestal elke twee uur de baby's voeden en hopen dat ze tussendoor rustig zijn zodat we iets kunnen kijken. Ik kijk echt uit naar het moment dat ze ook gewoon rond 7 uur naar bed gaan en we onze avond weer terug hebben. Maar goed, ik zie die drukke avonden maar als investering, want na de laatste 23:30 voeding slapen ze meestal tot 5:30/6:30. Daar offer ik mijn avond wel graag voor op! Alleen jammer dat O daarna vaak wakker is, dus de dag begint wel vroeg.
Vivzaterdag 26 augustus 2017 @ 10:45
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 augustus 2017 08:15 schreef Lemijn het volgende:
Ik heb de middagdutjes geherintroduceerd. Vrijwel elke middag lig ik 1 of 2 uur mee te slapen.
Heerlijk hè? Doe ik ook nog steeds op vrije dagen. O+ Niet dat ze 's nachts spookt, maar door het kolven maak ik wel kortere nachten dan zij.
Messinazaterdag 26 augustus 2017 @ 12:52
Op goede dagen hebben wij een redelijk lekker ritme. In totaal tussen de 14 en 15 uur slaapt de kleine man, op redelijk vaste tijden. Dan is er vaak één nachtvoeding (ergens tussen 2 en 5, hij komt als 'ie komt :P )

Maar op slechte dagen, o man. Dan slaapt 'ie in totaal zo'n 10 uur, is mega-chagrijnig (logisch ook), komt 'ie 's nachts meerdere keren en is 'ie ontroostbaar tot hij eten krijgt. Ook als het laatste eten nog maar anderhalf uur geleden was. :{
Ja, op zulke dagen zou ik dolgraag behangen, puur zodat ik hem erachter kan plakken. ;)
Quoizaterdag 26 augustus 2017 @ 14:58
Zo, ik heb een extra brede standaard op mijn fiets laten zetten. Pak van mijn hart. Die valt niet zo snel meer om :)
Selvariazaterdag 26 augustus 2017 @ 16:46
Wat eng Room. :o Daar zou ik me ook heel naar bij voelen. Hopelijk zie je ze nooit weer. :*

Ah, wat fijn Q.! Hopelijk niet meer van dat soort fratsen nu.

:W vanuit Lucca met slapende baby aan de borst. O+ Man, L. en peuter hebben alledrie het grootste gedeelte van de vlucht geslapen. :D De wagen is nog heel en mocht zonder problemen mee tot aan het vliegtuig. Daar hebben we er twee spanbanden om gedaan zodat het zitgedeelte goed vastzat aan het onderstel, no problemo. *O* Nu ben ik wel helemaal gesloopt, want zo'n onderneming is niet niks met twee mini's. :D
Sylver_zaterdag 26 augustus 2017 @ 17:48
Klinkt als een goed begin, Selv! Fijne vakantie!

Mijn baby heeft haast, ze komt gewoon vooruit :o Ze steunt dan op d'r armpjes, trekt d'r knietjes omhoog en trekt zichzelf met d'r armpjes naar voren.
Kleuter schoof als baby heel lang achteruit en heeft het vooral bij tijgeren gehouden. Die liep eerder dan dat ze kroop. Dus ik ben lichtelijk in shock om nu een baby van net 5 maanden te hebben die gewoon al iets doet dat op kruipen lijkt :o :+
Lemijnzaterdag 26 augustus 2017 @ 18:57
Fijne vakantie, Selvaria! Plaats vooral een keer een jaloersmakend plaatje.

Sylver, knap kind! Of vind je het te snel?

Leuk en leerzaam om over die verschillende ritmes te lezen. Dat is nog ver weg hier natuurlijk.
Lastpostzaterdag 26 augustus 2017 @ 19:22
Even afkloppen natuurlijk, maar die van ons heeft al heel de week minimaal 5 uur achter elkaar geslapen 's nachts (nu 10 weken) en geregeld zelfs iets langer.

Dat maakt echt zo'n verschil de rest van de dag, alsof je ineens dubbele energie hebt. :)
Vriendin doet vaak overdag ook nog een dutje van een paar uurtjes, voordeel dat ik het grootste deel van de dag zelf ook gewoon thuis aanwezig ben, dus dan kun je elkaar makkelijker ondersteunen natuurlijk.

De kleine probeert hier wel vooruit te komen als ie op z'n buik ligt, zie je 'm echt kracht zetten met die beentjes, zonder al teveel resultaat. :D
En hij vind de kleurtjes op de TV/tablet nu al bijzonder interessant, raakt haast in hypnose dus dat belooft wat.
Sylver_zaterdag 26 augustus 2017 @ 20:02
Nee hoor, Lemijn. Het komt zoals het komt :)
Ik vind het wel leuk om te zien hoe anders ze is dan d'r zus als baby.

Lekker Lastpost! Slaap maakt echt een enorm verschil he.
Ik vond het bij de oudste een verademing toen ze er 4 uur tussen liet. Wat een verschil is dat al, minimaal 3 uur aan 1 stuk slapen.
Nu heb ik echt geen idee hoe vaak de baby komt. Ze legt zich ook regelmatig zelf aan, superhandig 😁
PiperMaruzaterdag 26 augustus 2017 @ 20:51
Jemig Room, wat een schrik. Ik kan me zo goed voorstellen dat je je middelvinger opstak, zou ik ook gedaan hebben. Maar als ze dan vervolgens achter je aan komen, doodeng. Ik zou waarschijnlijk nog nachtenlang wakker liggen.

Selvaria, Toscane, wat leuk! Dat staat bij ons volgend voorjaar in de planning.

Quoi, dat voelt een stuk veiliger lijkt me! Zo'n drama wil je geen tweede keer!

Over ritmes, bij ons is momenteel het ritme een beetje zoek. Soms tukt hij drie keer op een dag, soms maar een keer. Soms valt hij meteen in slaap, soms ligt hij een uur te kletsen in bed en halen we hem er maar weer uit omdat hij niet wil slapen. Ook eten is een gedoe, vooral de flessen. Vandaag dronk hij in totaal maar 100-200ml uit de fles. Ik vind het een lastige periode zo, hij zit zichzelf enorm in de weg. Veel jengelen, continu bij een van ons willen zijn, een hoop willen maar nog niet kunnen, binnen 5 minuten van lachen naar huilen. Op de dagen dat ik alleen met hem ben, kijk ik soms de uren op de klok voorbij tot hij weer moe is en kan gaan slapen. Hij is in een maand tijd zelfstandig gaan zitten, gaan kruipen, zich gaan optrekken en loopt nu langs de tafel en nog is het niet genoeg voor meneer ;(
Unihipilizaterdag 26 augustus 2017 @ 21:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 augustus 2017 07:06 schreef Roomsnoes het volgende:
Ik heb gelukkig erg lekker geslapen. S deed een nieuwe mijlpaal: slaaps tm 5.30! En viel daarna weer in slaap. Goede timing van dat ventje :)

En ik heb geleerd dat toeteren allen zin heeft in gevaarlijke situaties, niet om irritaties te uiten. En dat ik niet zo opgefokt moet doen en mijn vinger op moet steken. Je hebt er allemaal niets aan. /weerwatgeleerd
Mooi te zien hoe je er je lering uit haalt O+.

quote:
0s.gif Op zaterdag 26 augustus 2017 09:23 schreef ReginaFalange het volgende:

[..]

Dat je de hele dag al zin hebt in een stuk Tony Chocolonely maar wacht tot de kinderen naar bed zin omdat je niet wilt delen en je dan uiteindelijk toch weer op een vaatwastablet zit te sabbelen.
Bij gebrek aan tijd om te douchen maar goed van binnen schoonmaken, want hoe je je van binnen voelt dat straal je uit.
Roomsnoeszaterdag 26 augustus 2017 @ 21:28
Lucca 😍
Je was toch wel eens eerder met z'n vieren naar Italië geweest, Selvaria? Of was dat toen L nog binnen zat? Desalniettemin: klinkt als een heerlijke vlucht zo :D Fijne vakantie!

Fijn Quoi! Dat voelt vast ietsjes prettiger. Had S en O laatst op de fiets en moest aan je denken. Liet mijn fiets geen seconde los.
Hij vond het fietsen echt leuk trouwens. En de hele buurt ook. Kinderzitje voorop is hier niet bekend en mensen gapen en wijzen me zelfs na haha.

Ik ben wel een beetje schrikachtig na gisteren maar heb het gelukkig redelijk naast me neer kunnen leggen. Pff!
Quoizaterdag 26 augustus 2017 @ 21:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 augustus 2017 21:28 schreef Roomsnoes het volgende:
Fijn Quoi! Dat voelt vast ietsjes prettiger. Had S en O laatst op de fiets en moest aan je denken. Liet mijn fiets geen seconde los.
Goed zo! Zo denken we toch maar aan elkaar hier. Ik dacht aan Selvaria toen ik vaatwastabletten kocht vanmiddag. Ik ben er tot nu toe vanaf gebleven :9~ ;)

Hoe gaat het met de pijn trouwens, Selv?

Pfft en Room, ik ben zo'n schijtzak op dat vlak. Maar in de impulsieve middelvinger kan ik me wel vinden.

Vanavond uit eten geweest met vrienden en een heel gezellig mannetje O+ Morgen weer een horecadagje. 's Morgens met de meiden van mijn zwangersportgebeuren koffie doen en eind vd middag een rondvaart en aansluitend etentje. Benieuwd hoe dat gaat.
Lemijnzaterdag 26 augustus 2017 @ 22:52
Dat klinkt inderdaad pittig Piper! Hopelijk is hij snel weer meer tevreden.

waar komt je naam vandaan? vast niet van OITNB?
Vivzondag 27 augustus 2017 @ 01:04
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 augustus 2017 21:45 schreef Quoi het volgende:
Morgen weer een horecadagje.
Volgens mij is bijna iedere dag bij jullie wel een horecadagje? :D

Hier speelt mijn bekken weer op. :{ In het laatste trimester last van gehad en na de bevalling niet meer, maar nu wordt ZZ kennelijk te zwaar om te tillen. En het duurt nog wel even tot ze gaat lopen en zo. :X En ik wilde haar aankomende vakantie (eind september) veel dragen. :(
Selvariazondag 27 augustus 2017 @ 06:57
Wij gingen gisteren om 21.00 naar bed want kapot, maar L. kon de slaap totaal niet vatten. Als ik drie uur heb geslapen is het veel. :O

Q., het is nog erg gevoelig, maar het scherpe randje is er wel af. Gisteren pakte L. mijn vinger heel stevig vast en draaide toen, dat was nog wel heel erg pijnlijk.

Room, dat was vorig jaar, een maand paar dagen voor L.'s verwekking. :+ Toen waren we in Rome. O+

Vivi, mijn bekken kan ook nog flink lastig doen zo nu en dan, maar bij (symmetrisch) dragen gaat het eigenlijk wel prima. Hopelijk valt het alsnog mee. :*

Lekker Q., geniet ervan! Wij mogen nu schaamteloos zeven dagen terrassen. *O*

Lastige fase is dat Piper. Herkenbaar wel, dat van de klok vooruit kijken. Hopelijk heeft hij zsm alle gewenste features gedownload en wordt hij weer jullie blije ventje. :*

Room, voor dat soort situaties gebruik ik altijd mijn inwendige middelvinger icm vuiler blik. :+ Maar ik snap het wel hoor, in the heat of the moment en dan vooral in het verkeer kan ik echt een heethoofd zijn, terwijl ik normaal heel rustig ben.
Burdiezondag 27 augustus 2017 @ 08:06
Iemand tips voor een goed traphekje voor boven?
MevrouwCactuszondag 27 augustus 2017 @ 08:11
quote:
0s.gif Op zondag 27 augustus 2017 01:04 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Volgens mij is bijna iedere dag bij jullie wel een horecadagje? :D

Hier speelt mijn bekken weer op. :{ In het laatste trimester last van gehad en na de bevalling niet meer, maar nu wordt ZZ kennelijk te zwaar om te tillen. En het duurt nog wel even tot ze gaat lopen en zo. :X En ik wilde haar aankomende vakantie (eind september) veel dragen. :(
Bij mij hielp het als ik een rugzak op mijn rug deed die even zwaar was als Sjaak, als tegengewicht. Rugdragen kon ik wel prima, buikdragen was heel pijnlijk. Het is dus zeker niet onmogelijk!
Molozondag 27 augustus 2017 @ 10:11
quote:
1s.gif Op zondag 27 augustus 2017 08:06 schreef Burdie het volgende:
Iemand tips voor een goed traphekje voor boven?
De BabyDan Guard Me. Vouwbaar dus neemt weinig ruimte in en met één hand te openen
Vivzondag 27 augustus 2017 @ 11:04
quote:
1s.gif Op zondag 27 augustus 2017 08:06 schreef Burdie het volgende:
Iemand tips voor een goed traphekje voor boven?
Vrienden van ons hebben traphekjes van A3, die voelen heel stevig aan en zijn met één hand makkelijk te openen/sluiten. Eerder hadden ze traphekjes van Ikea (die teruggeroepen zijn), die waren heel wiebelig en lastig te openen/sluiten (vaak klikte de sluiting niet goed dicht). Wij hebben nog niks, want onze baby blijft nog netjes liggen waar je haar parkeert. :')
Burdiezondag 27 augustus 2017 @ 11:05
quote:
1s.gif Op zondag 27 augustus 2017 10:11 schreef Molo het volgende:

[..]

De BabyDan Guard Me. Vouwbaar dus neemt weinig ruimte in en met één hand te openen
Die ziet er exact hetzelfde uit als die van de IKEA die destijds is teruggeroepen omdat die open kon schieten (wat bij ons dus gebeurd is :X).
SQzondag 27 augustus 2017 @ 11:13
Vouwbare of oprolbare hekjes zijn ook niet geschikt voor bovenaan de trap. Tenminste, dat was nog zo toen ik babyspullen verkocht.
Vivzondag 27 augustus 2017 @ 11:20
quote:
1s.gif Op zondag 27 augustus 2017 08:11 schreef MevrouwCactus het volgende:
Bij mij hielp het als ik een rugzak op mijn rug deed die even zwaar was als Sjaak, als tegengewicht. Rugdragen kon ik wel prima, buikdragen was heel pijnlijk. Het is dus zeker niet onmogelijk!
Oh dat klinkt wel tegenstrijdig om ook nog een rugzak van 8+ kg te dragen vanwege pijn, dan ben ik toch geneigd om juist zo min mogelijk te belasten. Maar er zit wel wat in, bij symmetrisch belasten dacht ik alleen aan rechts/links (dus niet heupdragen ofzo), maar je hebt ook nog voor/achter. :)
Budabuddumbamzondag 27 augustus 2017 @ 12:15
Ik zou eerder kijken naar de knooptechniek, of draagtechniek.
Zit de doek wel op de juiste plek, zit de drager wel strak genoeg, moet de pfa strakker of juist niet.
Hoger, lager van de chestbelt etc etc ik denk dat een consult daarin een wereld van verschil zou maken.
CassElliotzondag 27 augustus 2017 @ 12:35
quote:
17s.gif Op zondag 27 augustus 2017 12:15 schreef Budabuddumbam het volgende:
Ik zou eerder kijken naar de knooptechniek, of draagtechniek.
Zit de doek wel op de juiste plek, zit de drager wel strak genoeg, moet de pfa strakker of juist niet.
Hoger, lager van de chestbelt etc etc ik denk dat een consult daarin een wereld van verschil zou maken.
Diitttt! En dingen als: hoe is je eigen houding tijdens het dragen? Kun je je bekken ondersteunen door een specifieke knoop of de positie van de drager?
Molozondag 27 augustus 2017 @ 13:10
quote:
1s.gif Op zondag 27 augustus 2017 11:05 schreef Burdie het volgende:

[..]

Die ziet er exact hetzelfde uit als die van de IKEA die destijds is teruggeroepen omdat die open kon schieten (wat bij ons dus gebeurd is :X).
Hij kwam dit jaar nog als veiligste uit de Consumentenbond test?

-edit- gecheckt, is anders qua sluitmechanisme
Molozondag 27 augustus 2017 @ 13:10
quote:
1s.gif Op zondag 27 augustus 2017 11:13 schreef Stormqueen het volgende:
Vouwbare of oprolbare hekjes zijn ook niet geschikt voor bovenaan de trap. Tenminste, dat was nog zo toen ik babyspullen verkocht.
Hij moet op voldoende afstand zitten van de opening naar beneden om doorbuigen te voorkomen.
Staat er allemaal bij en werkt hier prima iig
Vivzondag 27 augustus 2017 @ 13:33
quote:
17s.gif Op zondag 27 augustus 2017 12:15 schreef Budabuddumbam het volgende:
Ik zou eerder kijken naar de knooptechniek, of draagtechniek.
Zit de doek wel op de juiste plek, zit de drager wel strak genoeg, moet de pfa strakker of juist niet.
Hoger, lager van de chestbelt etc etc ik denk dat een consult daarin een wereld van verschil zou maken.
Even voor de duidelijkheid: mijn bekken doet niet-dragend al zeer, als ik bijvoorbeeld op de grond zit en overeind wil komen splijt het voor mijn gevoel in tweeën bij mijn linker SI-gewricht. :X Het is dus niet zo dat ik last krijg door/na het dragen met een matig afgestelde drager. Een consult is wel een goed idee om er in deze situatie het beste van te maken. Bloesem jij ook bedankt voor je suggestie. :)
ReginaFalangezondag 27 augustus 2017 @ 14:57
Ik heb 0 ervaring met draagzakken en draagdoeken.

Maar we zijn ons hier wel aan het orienteren op traphekjes / baby gevangenis. Maar moeilijk want onze trapopening boven en onder is 110.

Over baby gevangenis gesproken, wanneer doen / deden jullie de box weg? Ik erger me zo erg aan dat ding in de woonkamer en eigenlijk gebruiken we hem maar 10 minuutjes per dag. Hij speelt meestal gewoon op het kleed bij de bank.

Goedzakje is vanaf nu officieel op ontdekkingstocht in eigen huis. Hij lag vanmorgen in het tv meubel en heeft net zijn gordijnen met rails en al van de muur getrokken. :')
Quoizondag 27 augustus 2017 @ 15:19
Goedzakje good busy ^O^ Hier staat de box nog voor een gedwongen rustmomentje aan het begin en eind vd dag. Zonder zou best kunnen. Ik denk dat 'ie binnen 3 mnd wel weg is.

Vivi, hier ook bekkengedoe. En ik hoor toch ook meer moeders hierover. Niet dragen en niet sporten is mijn tijdelijke oplossing en dan heb ik minder last. Hoe ik ook zal knopen of dragen, 12 kg dragen daar wordt het niet beter van. Op de rug gaat wel beter :)

Op weg naar de rondvaart van vanmiddag (die dus door vrienden voor ons geregeld is als alternatief voor het kanoën van de rest) wordt hier een powernap gedaan. Kan hij de ochtend met Mom in Balance babies in de zandbak verwerken, voor hij daarna weer het strand van Scheveningen op mag. Het valt niet mee om baby van ons te zijn :P

Vivi, ja horeca is een hobby hier, vooral in de zomer. Het is vaak waar we mensen ontmoeten.
Memoruzondag 27 augustus 2017 @ 15:47
Hii ik mag me hier melden :W

Het gaat momenteel heel erg goed! Meneer huilt alleen als hij honger heeft, ook 's nachts.
Met mij gaat het ook goed alleen zit ik zwaar onder hormonen.

Zo kon ik net niet slapen omdat ik me realiseerde dat ik ook een........ tandarts voor hem moet regelen. :')

Kind heeft nog lang geen tanden _O-

Dus mijn 1e vraag voor dit topic: Wanneer regel je tandarts?

Ik ga me best doen om wat terug te lezen
pinquitzondag 27 augustus 2017 @ 16:04
quote:
0s.gif Op zondag 27 augustus 2017 15:47 schreef Memoru het volgende:
Hii ik mag me hier melden :W

Het gaat momenteel heel erg goed! Meneer huilt alleen als hij honger heeft, ook 's nachts.
Met mij gaat het ook goed alleen zit ik zwaar onder hormonen.

Zo kon ik net niet slapen omdat ik me realiseerde dat ik ook een........ tandarts voor hem moet regelen. :')

Kind heeft nog lang geen tanden _O-

Dus mijn 1e vraag voor dit topic: Wanneer regel je tandarts?

Ik ga me best doen om wat terug te lezen
:D je neemt 'm gewoon mee naar je eigen tandarts ;)
Regel nog wel even zorgverzekering voor 'm!

Gefeliciteerd trouwens O+
Memoruzondag 27 augustus 2017 @ 16:14
Dankje pinquit. Nu hoef ik me daar niet meer druk over te maken O+

Gisteren de film: Bad neighbours gekeken. Die film is zooo veel grappiger nu we een baby hebben. :D
Lemijnzondag 27 augustus 2017 @ 16:27
Memoru, welkom en gefeliciteerd! Dat je al de aandachtsspanne hebt voor een film :o
Selvariazondag 27 augustus 2017 @ 16:49
Wow, dat ja. Mijn hele leven stond de eerste weken op z'n kop, aan dingen als film kijken/lezen/noem het maar dacht ik toen niet eens. :D Welkom!

RF, onze box ging weg toen L. 5 maanden was. Ze had er toen al een ruime maand niet meer ingelegen. Peuter lag er vanaf 6 maanden niet meer in, maar we hebben hem wel al die tijd laten staan omdat we snel voor een tweede wilden gaan. Beide meisjes spelen liever op de buik op de grond. Ik mis hem totaal niet en als ik haar even ergens kwijt moet zet ik haar soms in de kinderstoel, maar meestal gewoon achterin de woonkamer waar enkel de speelhoek van peuter is. Daar kan ze niet zoveel spannends doen.
Sylver_zondag 27 augustus 2017 @ 16:56
Welkom Memoru!

Ik twijfel ook of we de box weg zullen doen. Ze heeft er in die 5 maanden er maar een 5x ofzo ingelegen. Ik leg d'r altijd op de grond. Momenteel is het een speelgoedopslag, dat nodigt ook niet echt uit om d'r er in te leggen.
Nazilzondag 27 augustus 2017 @ 17:02
Ik zet 'm ook nooit in de box, man af en toe (lees:10 minuten per 2 weken). Elke keer laten we 'm staan voor als hij gaat kruipen (pas) of als hij gaat lopen. Maar dan nog zie ik het niet gebeuren. Die box is echt een slechte investering geweest.
Selvariazondag 27 augustus 2017 @ 17:07
quote:
0s.gif Op zondag 27 augustus 2017 17:02 schreef Nazil het volgende:
Ik zet 'm ook nooit in de box, man af en toe (lees:10 minuten per 2 weken). Elke keer laten we 'm staan voor als hij gaat kruipen (pas) of als hij gaat lopen. Maar dan nog zie ik het niet gebeuren. Die box is echt een slechte investering geweest.
Juist als ze dat kunnen accepteren ze de box helemaal niet meer is mijn ervaring. :D

Sylver, voor dat boxspeelgoed hebben wij nu een rieten wasmand (kraammand die we kregen van mans
werk, toen gevuld) in gebruik en een speelgoedkist van het merk 3 sprouts. Super leuk is die en heel erg ruim en functioneel. O+ Al dat babyspeelgoed kan sowieso binnenkort weg, L. speelt het liefst met / likt het liefst aan de Duplo van haar zus. Sowieso doet ze eigenlijk niks met zacht speelgoed.
Vivzondag 27 augustus 2017 @ 17:27
quote:
0s.gif Op zondag 27 augustus 2017 15:19 schreef Quoi het volgende:
Vivi, hier ook bekkengedoe. En ik hoor toch ook meer moeders hierover. Niet dragen en niet sporten is mijn tijdelijke oplossing en dan heb ik minder last. Hoe ik ook zal knopen of dragen, 12 kg dragen daar wordt het niet beter van. Op de rug gaat wel beter :)
Vervelend allemaal. ZZ kan helaas nog niet op de rug, laatst even in huis geprobeerd maar dat grote hoofd van haar wiebelt alle kanten op. :') Ze kan ook niet zelf van lig naar zit en ik denk niet dat ze dat over een maand wel kan, maar wie weet.
quote:
Vivi, ja horeca is een hobby hier, vooral in de zomer. Het is vaak waar we mensen ontmoeten.
Wij zouden echt failliet gaan als we zo vaak als jullie in de horeca te vinden waren. :D Heerlijk dat het allemaal kan, zoals Lemijn laatst zei hebben jullie zo vaak van die fijne dagen! O+

Box staat hier niet in de weg. ZZ kan zich er wel in vermaken, maar vindt het meestal niet leuk als we uit beeld verdwijnen richting keuken. Daardoor leggen we vaak het boxkleed op de grond in de buurt van de keuken, of zetten we haar in de kinderstoel. Het speelgoed voor in de box zit in een grote draadstaal mand ernaast en ze krijgt niet alles tegelijk, ik word altijd kriegel van die boxen waar nauwelijks een baby meer bijpast. :D
Nazilzondag 27 augustus 2017 @ 18:03
quote:
1s.gif Op zondag 27 augustus 2017 17:07 schreef Selvaria het volgende:

[..]

Juist als ze dat kunnen accepteren ze de box helemaal niet meer is mijn ervaring. :D

Sylver, voor dat boxspeelgoed hebben wij nu een rieten wasmand (kraammand die we kregen van mans
werk, toen gevuld) in gebruik en een speelgoedkist van het merk 3 sprouts. Super leuk is die en heel erg ruim en functioneel. O+ Al dat babyspeelgoed kan sowieso binnenkort weg, L. speelt het liefst met / likt het liefst aan de Duplo van haar zus. Sowieso doet ze eigenlijk niks met zacht speelgoed.
vermoed ik ook :') en op zich is er weinig waar hij bij kan wat niet mag, ik durf ook gemakkelijk naar de wc te gaan terwijl hij op de grond zit. Ik wil zo'n ikea trofast op de plek van de box tzt.
Sylver_zondag 27 augustus 2017 @ 18:15
3 sprouts heeft wel erg toffe opbergmanden!

Ik zal eens de box leeg ruimen en kijken of ik d'r dan wel in de box leg. Zo niet doen ik 'm ook de deur uit :)
FlyingFishzondag 27 augustus 2017 @ 18:23
Wij hebben de box bij O ook amper gebruikt, alleen om tijdens de ontdek-fase even rustig naar de wc te kunnen. Maar het geld halen we er bij baby 2 en 3 dik uit, die liggen het grootste deel van de dag in de box, slapen daar ook overdag altijd in.

Wij hebben gisteren de meiden in bad gedaan, maar sindsdien stinken ze. Hangt echt een muffe geur om ze heen... badolie kan toch niet bederven of oud worden ofzo?
Cygnezondag 27 augustus 2017 @ 18:58
Ik ben wel blij met onze box, eigenlijk. Vooral ook omdat we twee honden hebben. We hebben ziekelijk veel speelgoed, vooral gekregen. Dat ligt in een grote mand naast de box en dat wisselen we af.

M vindt t trouwens fantastisch om naast de tafel in zijn wipstoeltje te liggen als wij eten. Kletsen en zo. O+
Lastpostzondag 27 augustus 2017 @ 19:23
Hier begrijpen de honden nog niet dat het speelgoed voor de kleine is en niet voor hun. Er dwalen hier zo'n 6 van die beruchte zeehondjes over de grond, die hebben ze al toegeëigend. :')
PiperMaruzondag 27 augustus 2017 @ 19:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 augustus 2017 22:52 schreef Lemijn het volgende:
Dat klinkt inderdaad pittig Piper! Hopelijk is hij snel weer meer tevreden.

waar komt je naam vandaan? vast niet van OITNB?
Nee, niet van OITNB, van X-Files, dat was in 2002 toen ik user werd nog heel hip ;)

Vivi, wat balen van je bekken! Een draagconsult kan inderdaad heel nuttig zijn. Maar zelf heb ik rugklachten die regelmatig opspelen en ik merk dat ik om die reden veel minder draag dan ik wel zou willen, ondanks draagconsult en fijne ergonomische drager en doek. Dus ik snap je frustratie.

Selvaria, bah, zo'n korte nacht. Ik functioneer heel slecht op minder dan 6 uur, dus echt respect! Bedankt voor de tip over de speelgoedkist, heb even gegoogled en is echt heel leuk!

Ook hier aan het orienteren op een traphekje en aan het overwegen de box weg te doen. O. speelt er eigenlijk zelden meer in, wel heel veel gedaan in de eerste maanden. Maar momenteel staat O. dan binnen tien seconden te wiebelen en te jengelen. Ik wacht het einde van deze fase nog maar even af en kijk dan of hij er nog belangstelling voor heeft.

Memoru, welkom, gefeliciteerd en LOL @ je tandartsvraag!! Ik vroeg me laatst hetzelfde af maar die van ons heeft al 5 tanden, dus het wordt nu relevant.

Wij hadden een heerlijk dagje hier! O. was om 6 uur wakker ;( Bij mij duurt het een half uur voor mijn ogen uberhaupt open zijn, dus we hebben hem zoet gehouden bij ons in bed met speelgoed en kattenfilmpjes (echt een kind van zijn moeders, nauwelijks belangstelling voor Nijntje, Teletubbies etc maar een kattencompilatie hield de aandacht zowaar 3,5 minuut vast!). Daarna lekker gespeeld in de tuin. We hadden geen zin om het badje op te zetten, dus zo'n grote Samla bak van IKEA gevuld met water (pro tip!) en hem daarin gezet. Wel weer regelmatig gejengel, maar ik heb me voorgenomen nog meer mee te veren met hem. Geen zin in een fles? Prima, proberen we het over een paar uur weer. Niet slapen? Dan eruit en met een berg speelgoed in de tuin neerplanten. Ik moet mezelf er gewoon even overheen zetten dat hij nu intensiever wordt en ik minder downtime heb. Maar als ik me daaraan overgeef, geniet ik ook wel echt van hem O+

We zijn in de namiddag ook nog even naar een nieuwe lunchroom/wijnbar hier in de buurt geweest en dat was heerlijk. Paar maanden geleden verhuisd van de stad naar de vinex... Was helemaal de juiste keuze qua huis en qua locatie (uitzicht op het park O+ ) maar de horeca miste ik wel erg. Dus leuk dat er nu een fijne tent hier in de buurt is. Ook helemaal kindvriendelijk ingericht want vinex, dus echt perfect! Dus een heerlijk dagje zo.
Sylver_zondag 27 augustus 2017 @ 20:49
Klinkt als een lekkere dag, Piper!

Ik had idd de X-Files in gedachten bij je naam. De dochter van Gillian Anderson heet ook zo toch?

Herkenbaar van het moeten omschakelen en meeveren met de nieuwe situatie. Ik had daar bij de oudste ook moeite mee in het begin, maar als dan het knopje om is us het zoveel makkelijker.

Wij hadden ook een leuke dag. Nadat we ergens geluncht hadden met z'n vieren zijn kleuter, baby en ik nog even naar SeaLife gegaan (had vrijkaartje voor kleuter). De eerste keer er doorheen sliep Ella, maar de 3 keer erna keek ze d'r ogen uit. Vooral bij de onderwatertunnel. Binnenkort maar eens met z'n drieën naar Blijdorp :)

Ik heb nu alleen elke keer een verdrietige baby omdat d'r neusje verstopt zit :{
Net al gedruppeld en daarna haar matras schuin gelegd, maar dat helpt helaas niet. Ze ligt nu alweer rechtop tegen me aan te slapen omdat ze net weer heel verdrietig wakker werd.
Helpt zo'n halve ui bij het bed daarvoor?
Twinkle20zondag 27 augustus 2017 @ 21:12
Hier ook bekkenissues zoals jij beschrijft Vivi. Ben bang dat het ook niet meer over gaat omdat Sjuul al 11 maanden is. Gister van 14.00 - 21.30 gestaan in Goffertpark en tussendoor ook gezeten. Je kon me aan het eind van de avond opvegen :{
Unihipilizondag 27 augustus 2017 @ 21:38
quote:
0s.gif Op zondag 27 augustus 2017 14:57 schreef ReginaFalange het volgende:
Ik heb 0 ervaring met draagzakken en draagdoeken.

Maar we zijn ons hier wel aan het orienteren op traphekjes / baby gevangenis. Maar moeilijk want onze trapopening boven en onder is 110.

Over baby gevangenis gesproken, wanneer doen / deden jullie de box weg? Ik erger me zo erg aan dat ding in de woonkamer en eigenlijk gebruiken we hem maar 10 minuutjes per dag. Hij speelt meestal gewoon op het kleed bij de bank.

Goedzakje is vanaf nu officieel op ontdekkingstocht in eigen huis. Hij lag vanmorgen in het tv meubel en heeft net zijn gordijnen met rails en al van de muur getrokken. :')
Hier met 11 maanden de box nog in gebruik. Hij staat wel op wieltjes dus gaat de hele kamer door. Ze is zo snel en kunnen de keuken niet handig veilig afsluiten dus dan maar box. Of hele tijd op scherp staan al ze dat niet pikt.

In kader van traphekje en gordijnrails misschien ook opletten hoe je het ding bevestigd :P :D.
Vivmaandag 28 augustus 2017 @ 00:04
quote:
0s.gif Op zondag 27 augustus 2017 21:12 schreef Twinkle20 het volgende:
Hier ook bekkenissues zoals jij beschrijft Vivi. Ben bang dat het ook niet meer over gaat omdat Sjuul al 11 maanden is. Gister van 14.00 - 21.30 gestaan in Goffertpark en tussendoor ook gezeten. Je kon me aan het eind van de avond opvegen :{
Balen zeg! :{ Ik had nog even de ijdele hoop dat het beter kan worden zodra ik geen borstvoeding meer geef, maar toen las ik dat er nooit een verband is aangetoond tussen bekkenklachten en borstvoeding. :')
Twinkle20maandag 28 augustus 2017 @ 04:03
Hmm ja logischerwijs dacht ik ook dat het deels een hormoonkwestie was. En aangezien ik geen bv heb gegeven zou ik dan uitgaan van '9 maanden op 9 maanden af'.

Wat ik ook erg frustrerend vind soms .. eerst had ik het geheugen van een olifant en onthield ik alles.. echt alles de kleinste dingen. Tegenwoordig .. :@ . Mijn man zegt soms iets en een minuut later stel ik hem dezelfde vraag en krijg ik hetzelfde antwoord :@ . Een voordeel heeft het wel.. ik loop om 17 uur het kantoor uit van mijn werk en ik kan mijn werk zo laten vallen :') . Mijn werkgever vraagt soms wat informele dingen die ik vroeger paraat zou hebben (wat overigens niet hoeft want alles is terug te zoeken, maar soms gewoon leuk/handig om zo op te kunnen lepelen). Ik heb mezelf aangeleerd om tegenwoordig alles te noteren, zowel thuis als op het werk. Want nu weet ik het nog wel maar als je het me de volgende week vraagt hoe iets zit echt niet meer.

Maar ach heb er drie kindjes voor terug dus alles is maar relatief :) . Maar heb zelf wel het gevoel dat de zwangerschap van Sjuul hierin de 'genadeslag' is geweest. Bekkenissues had ik ook al bij Boaz maar dat van mijn geheugen was toen lang niet zo slecht als nu.

Ook leuk als je een potje memory wilt doen met je 4-jarige overigens :') . Die wint zij meestal en da's echt niet met opzet :D
Burdiemaandag 28 augustus 2017 @ 08:27
Boks op hoofd-als-zo'n-ding-met-gaatjes, Twink!
Vivmaandag 28 augustus 2017 @ 09:33
Ik zou het echt heel naar vinden als mijn geheugen me zo in de steek liet. :*
BlueEyesmaandag 28 augustus 2017 @ 10:59
Ooh dat geheugen :X
Ik vind mezelf echt een papbrein hebben mar ben 'blij' dat ik niet de enige ben.
En zooo herkenbaar dat je iets vraagt aan partner om het vervolgens 5 minuten later weer te vragen en soms gaat die vraag nog 2 keer op repeat :')
vencodarkmaandag 28 augustus 2017 @ 11:10
Wat hebben jullie gedaan met de felicitatie-kaartjes van iedereen?
Of wat ben je ermee van plan?
Ik heb nog alle kaartjes van mijn eerste zoon en die liggen nog altijd in een grote bak, hij is inmiddels 4. :')
BlueEyesmaandag 28 augustus 2017 @ 11:17
Ingeplakt in plakboeken.
Bij de 1e tenminste, nummer 2 loopt wat achter in plakboeken en bijschrijven van alles wat er gebeurd is of mijlpaaltjes :')
vencodarkmaandag 28 augustus 2017 @ 12:03
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 11:17 schreef BlueEyes het volgende:
Ingeplakt in plakboeken.
Bij de 1e tenminste, nummer 2 loopt wat achter in plakboeken en bijschrijven van alles wat er gebeurd is of mijlpaaltjes :')
Mijn 2e komt ergens eind dec. dus ik wil dit gedaan hebben want zodra nr 2 komt, komt het er nooit meer van. :@
Lastpostmaandag 28 augustus 2017 @ 12:40
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 11:10 schreef vencodark het volgende:
Wat hebben jullie gedaan met de felicitatie-kaartjes van iedereen?
Ingescand en daarna afgedrukt. Nog geen idee verder wat ik ermee ga doen, de kaarten zelf liggen hier ook nog in een kastje.
Jagärtrutmaandag 28 augustus 2017 @ 12:43
ik heb ze gewoon weggegooid, venco. ik probeer me bij al dat soort dingen te bedenken wat T later nou leuk zou vinden om terug te zien. En ik kan me niet voorstellen dat hij nietszeggende felicitatiekaartjes met "Gefeliciteerd, geniet ervan" van random buren van m'n ouders of een oude tante van mij leuk zou vinden. Zou ik ook geen waarde aan hechten als m'n moeder het voor mij had bewaard.
CassElliotmaandag 28 augustus 2017 @ 12:46
Ik heb een geboortedoosje voor mini gemaakt met de zwangerschapstest, zwangerschapskaart, geboortedossier, het geboortekaartje, haar mutsje uit het ziekenhuis, het navelstompje en ook de kaartjes van belangrijke mensen. Ik heb zelf vroeger uren door mijn eigen album met kaartjes gespit O+ Ik ben zelf alleen te slordig om een album te maken :@ Dit was een fijne tussenweg.
Budabuddumbammaandag 28 augustus 2017 @ 12:55
ik gooi ze weg. Ik ben er als ik ze krijg heel blij mee maar het is na een paar jaar gewoon weer een extra doos met papier die in de weg staat.


Als moeder is ziek zijn echt zoveel zwaarder. Zit ik dan met koorts in bloedhete biotopia van Blijdorp met 2 kinderen. Bleghhhhhhh dit was een slecht idee. Maar thuis zitten met een drukke peuter is ook weer bagger #hetzwareleven ;)
Nazilmaandag 28 augustus 2017 @ 13:30
Ik heb zo'n klein, kartonnen koffertje van de action. Daar liggen alle kaarten in met de eerste speen, kaartje van het zh, nsvelstompje.

Zo'n zelfde koffertje heb ik voor ons trouwen met de kaarten, cd met gedraaide liedjes en usb met alle foto's.
Quoimaandag 28 augustus 2017 @ 13:42
Weak as I am ;) heb ik de kaarten ingeplakt in een albumpje :)

Ziek zijn is idd een stukje zwaarder. Beterschap Buda. Ik ben blij dat ik me hier alweer een stuk beter voel dan vorige week.

Boven ligt mijn kleine zandvlo te slapen. Hij heeft er een marathon op zitten met zijn overactieve ouders. Alleen maar zandbak en/of strand gezien! En hij heeft het gisteren zoooo goed gedaan, op maar 3 kwartier slaap 's middags :') Het was een bedrijfsuitje en iedereen wou 'm mee naar huis nemen O+

En zandbakken }:| Daar stapt hij inmiddels gewoon uit! Been over het randje, hop. Gaat snel zo, benieuwd wanneer er eerste goede stapjes komen.

Oja en rondvaart (Ooievaart, voor de kenners ;) ) met Max' first life jacket 8-)

SPOILER
FH3A8qN.jpg
Franny_Gmaandag 28 augustus 2017 @ 14:27
Hee, dat is bij mij om de hoek Quoi. Leuke foto. 😀. Ik zit nu in paleistuinen nadat we in het ziekenhuis de heupjes van Y hebben laten checken. Alles was goed gelukkig.
Radyhynmaandag 28 augustus 2017 @ 14:31
+1 op CassElliot

Ik heb voor elk kindje een grote doos waar ik allemaal 'herinneringen' in doe... die dingen die jij noemt (oké.. ik heb alle felicitatiekaarten bewaard, soort samengebonden bundeltje van gemaakt) en ook 9 maanden dagboek (die van Aa is ook bijna af.. :') ).. echofoto's.. enz enz enz.
Ik heb kaartjes/labels die ik aan items vast kan maken.. daar zet ik dan de datum op enzo.
En heb van die mini-doosjes (die zitten dus in de grote doos).. bijvoorbeeld voor het navelstrengstompje (zodat ie niet los door de doos heen zwerft :P)

Zelf vond ik het ook altijd leuk om in mijn babyspul te bekijken... misschien vinden ze het zelf later niet boeiend.. maar ik en mijn sentiment vinden dat over een aantal jaar vast weer prachtig om in te neuzen O+

Ook maak ik fotoboeken per jaar van de kindjes en ons gezin O+

En zooooooo herkenbaar #hoofdalseenzeef
En ik vind het zoooo erg :'(
Ik voel me weer helemaal 'de oude' na het krijgen van twee kindjes.. maar die zwangerschapsdementie blijft maar en vroeger was ik juist zo alert en niks ontging me.. maar nu.. :N

Buda heel veel beterschap! Lijkt me niks met koorts op pad in deze hitte :{

Quoi wat leuk! En mooi zwemvest :D

Fijn dat het goed was Franny! :Y
Quoimaandag 28 augustus 2017 @ 14:33
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 14:27 schreef Franny_G het volgende:
Hee, dat is bij mij om de hoek Quoi. Leuke foto. 😀. Ik zit nu in paleistuinen nadat we in het ziekenhuis de heupjes van Y hebben laten checken. Alles was goed gelukkig.
Gelukkig maar dat alles goed was! Toen we erlangs vaarden bedacht ik me nog dat ik eens naar die Paleistuinen moet. Stukjes van DH gezien die ik nog niet goed kende. Tof :s)
Selvariamaandag 28 augustus 2017 @ 14:49
L. heeft vandaag kennis gemaakt met het strand en de zee. Lekker op een handdoekje gespeeld met stapelbekers en heel Italië laten horen dat koud water aan je voetjes níet leuk is. Gillen joh. _O-

Nu lekker met papa knock-out op bed en ik lig te chillen naast mijn peuter die zich wel vermaakt met de tebbejet. :D Ze doen het beide zo goed hier. O+
BlueEyesmaandag 28 augustus 2017 @ 15:10
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 14:49 schreef Selvaria het volgende:
L. heeft vandaag kennis gemaakt met het strand en de zee. Lekker op een handdoekje gespeeld met stapelbekers en heel Italië laten horen dat koud water aan je voetjes níet leuk is. Gillen joh. _O-

Nu lekker met papa knock-out op bed en ik lig te chillen naast mijn peuter die zich wel vermaakt met de tebbejet. :D Ze doen het beide zo goed hier. O+
Ik word hier zo blij van O+

Ben benieuwd hoe Pollewop vrijdag gaat reageren op het zwembad als we weer een weekje Centerparcs gaan doen. Laatste keer was toen ze 3 maanden was en daar was ze er niet van gediend.
En gisteren was ze alweer 8 manden oud en ik zat te bedenken fuck alweer bijna een jaar :X
Wat gaat het rap, echt 3 keer knipperen en ze is groot
PiperMarumaandag 28 augustus 2017 @ 15:32
Oh ja, herkenbaar BlueEyes, dat de tijd zo snel gaat... Die van mij is vandaag voor het eerst naar de kapper geweest. Was er zelf niet bij maar kreeg net een foto doorgeappt! Mijn baby is geen baby meer, maar een echt kindje! Met een kapseltje! :'( Gevoelsmatig maakt dat blijkbaar heel veel uit.

Ik geloof dat wij alle felicitatiekaartjes in een doos hebben gemikt maar zeker weten doe ik het niet. Ik ben iig wel heel erg fanatiek met foto's en albums maken. Van het eerste half jaar heb ik laatst het album laten afdrukken, het is geloof ik iets van 150 pagina's :X Ik wilde eerst een album van het eerste jaar, maar dat paste dus niet :') dus splits ik het in 2. Die albums zijn voor O. om mee te nemen als hij uit huis gaat, daarnaast maak ik ook nog een album van ons als gezin per kalenderjaar. En ik ben ook bezig met een filmpje van zijn eerste jaar, première op zijn verjaardag *O* Je moet iets met je vrije tijd hè...

Quoi, wat een leuke foto! Dat zwemvestje *smelt*

Selvaria, dat klinkt ook heerlijk zeg! Hoe lang blijven jullie?
Roomsnoesmaandag 28 augustus 2017 @ 15:42
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 12:46 schreef CassElliot het volgende:
Ik heb een geboortedoosje voor mini gemaakt met de zwangerschapstest, zwangerschapskaart, geboortedossier, het geboortekaartje, haar mutsje uit het ziekenhuis, het navelstompje en ook de kaartjes van belangrijke mensen. Ik heb zelf vroeger uren door mijn eigen album met kaartjes gespit O+ Ik ben zelf alleen te slordig om een album te maken :@ Dit was een fijne tussenweg.
Dat heb ik ook gedaan. Eerste kleertjes zitten er ook in. Wil er ook kleine briefjes in die met de verklaring van wat iets is (kleertjes bv). Ik heb zelf nml een hoop kleding van dien ik klein was maar heb geen idee wat de nostalgie er van is.

Balen Buddha. Lekker idd als je je 's ochtends wel ok voelt. Beterschap!
CassElliotmaandag 28 augustus 2017 @ 15:49
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 15:42 schreef Roomsnoes het volgende:

[..]

Dat heb ik ook gedaan. Eerste kleertjes zitten er ook in. Wil er ook kleine briefjes in die met de verklaring van wat iets is (kleertjes bv). Ik heb zelf nml een hoop kleding van dien ik klein was maar heb geen idee wat de nostalgie er van is.

Balen Buddha. Lekker idd als je je 's ochtends wel ok voelt. Beterschap!
Ik heb de eerste kleertjes in een soort alles-wat-me-herinnert-aan-de-bevalling-moet-weg-woede weggedaan :'( M'n eerste doek ook en die werden ook niet meer gemaakt, maar daar heb ik gelukkig een exemplaar van teruggevonden. Dus nog een kleine tip voor alle net-mama's met eenzelfde soort neerslachtige gevoelens of met hormonale opruimwoede: berg dat soort spulletjes lekker op, ergens ver weg, en kijk er na een jaartje weer naar.
Roomsnoesmaandag 28 augustus 2017 @ 16:02
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 15:49 schreef CassElliot het volgende:

[..]

Ik heb de eerste kleertjes in een soort alles-wat-me-herinnert-aan-de-bevalling-moet-weg-woede weggedaan :'( M'n eerste doek ook en die werden ook niet meer gemaakt, maar daar heb ik gelukkig een exemplaar van teruggevonden. Dus nog een kleine tip voor alle net-mama's met eenzelfde soort neerslachtige gevoelens of met hormonale opruimwoede: berg dat soort spulletjes lekker op, ergens ver weg, en kijk er na een jaartje weer naar.
Ach :'(
Je kan er altijd een paar losse foto's in doen :*

Ik kan het niet over mn hart verkrijgen om O's eerste doek weg te doen. Denk dat we die maar gebruiken als "tentzeil" op zolder :D
BlueEyesmaandag 28 augustus 2017 @ 16:36
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 15:49 schreef CassElliot het volgende:

[..]

Ik heb de eerste kleertjes in een soort alles-wat-me-herinnert-aan-de-bevalling-moet-weg-woede weggedaan :'( M'n eerste doek ook en die werden ook niet meer gemaakt, maar daar heb ik gelukkig een exemplaar van teruggevonden. Dus nog een kleine tip voor alle net-mama's met eenzelfde soort neerslachtige gevoelens of met hormonale opruimwoede: berg dat soort spulletjes lekker op, ergens ver weg, en kijk er na een jaartje weer naar.
Och kan me indenken dat dat nu 'pijn' doet :*

Ik heb ook een doosje met eea aan eerste kleertjes en dingen waarvan ik denk dat het belangrijk en waardevol is in een doos gedaan die aangevuld wordt.
De kinderen mogen later zelf bedenken wat ze ermee willen, wil we voorkomen dat het een enorm grote doos wordt.
Maar als ik zie hoe blij ik zelf word van dingetjes die mijn moeder 37 jaar bewaard had bij de 1e, dan hoop ik dat mijn kinderen dat later ook worden. Van mijn vriend is helemaal niks en zijn ouders weten het ook somehow niet meer (of willen het niet weten/er over praten }:| )
Selvariamaandag 28 augustus 2017 @ 16:43
Piper, we blijven nog tot zaterdag. O+

Ik heb van beide meisjes de eerste kleertjes apart gelegd, van N. ook de eerste schoentjes. Kaarten hebben we in een doosje op zolder staan. Voor N. heb ik ook zo'n boek van Ikke ingevuld, voor L. nog niks. Ook nog maar eens doen. :@ Verder is het fotoalbum van N.'s eerste jaar wel gemaakt, en dat is het ook. Ik moet er echt iets mee gaan doen, maar wanneer dan? :D
Nazilmaandag 28 augustus 2017 @ 16:46
Oh dat is idd jammer dat die spullen zo zijn weg gekomen.

Ik ben gisteren bezig geweest om het invulboek van 0-1 jaar af te maken inclusief foto's inplakken, ik heb (met idioot veel moeite want corrupt sd kaartje) foto's van 6-12 maanden op de computer gezet en besteld dus die plak ik van de week in. 0-6 maanden heb ik ook gedaan toen hij zo oud was. Per half jaar is het te behappen en helemaal als je af en toe de foto's uitzoekt op je mobiel en in een aparte map zet. Ik hoefde alleen die map maar te kopiëren. Ik plak ze ouderwets in (anders had ik 2 albums nodig voor die inschuiffotos voor alleen 0-6mnd) en zet er soms een paar regels tekst bij. Als je ze inschuift ben je nog sneller klaar.
Twinkle20maandag 28 augustus 2017 @ 17:29
Quoi hoe schattig :D

Ik heb bij de Xenos voor ieder kindje een houten kist gekocht en daar mik ik van alles in. Bij Djenna bijvoorbeeld haar spreidbroek, bij alle kindjes het 9-maandendagboek en eerstejaardagboek, de eerste schoe tjes, haarlokje, verjaardagskaartjes per jaar in een envelop, voet- en handafdruk in gips die we bij ieder kindje robd de 3 maanden gemaakt hebben, de eerste kleertjes.. dat soort werk. Ze zien later maar wat ze ermee doen, ik heb mijn best gedaan (8> (8>

Foto's heb ik alleen digitaal en van ieder kindje direct na de geboorte als ze op mijn borst werden gelegd in een lijstje in de kamer. Die boeken worden toch nooit zoals ik het hebben wil en ik kijk dat soort dingen toch nooit in. Heb hier twee dure trouwalbums in de kast.. harstikke leuk maar heb al die foto's ook digitaal en bij tijd en wijle fietsen we daar eens doorheen en dan krijg je vanzelf die ohh wat was ie daar nog klein en weet je toen en toen nog momenten :) . En er zijn gewoonweg teveel mooie foto's.. valt gewoon niet aan te beginnen zoveel.
FlyingFishmaandag 28 augustus 2017 @ 19:30
Ik heb ook zo'n kastje gekregen van m'n moeder, vlak na de geboorte van O. M'n eerste schoenen, m'n eerste lepeltje, m'n melkgebit, zo'n vies uitgedroogd navelstompje etc. Ik heb er helemaal niks mee, maar ja, weggooien kun je het ook eigenlijk niet... en een map vol met ontvangen kaartjes waarvan ik de meeste mensen niet ken en er alleen een naam in staat. Wel leuk vind ik mijn 1e jaar-boek.

Ik heb van O zijn 1e shirtje en mutsje bewaard (beide met z'n naam erop) en een mijn eerste jaar boek waarin zijn ziekenhuiskaartje en zijn 1e geknipte pluk haar zit geplakt. Z'n kaartjes heb ik nog, daar wil ik nog even een goede foto van maken en dan gaan die ook de vuilnisbak in, behalve die van opa en oma denk ik (in z'n 1 jaar boek is ook ruimte voor wat kaartjes).

Van de meiden heb ik in het ziekenhuis twee etuitjes gekregen met daarin hun eerste mutsjes, het meetlint waarmee ze gemeten zijn en de schaar waarmee hun navelstreng is doorgeknipt. Ik heb daar de naambandjes bij gedaan. Maar wat moet je nou met zo'n schaar en meetlint :')

Ik ben heel blij met het digitale tijdperk, minder rommel maar wel de leuke dingen. Ik gebruik de app van het consultatiebureau om leuke foto's en filmpjes in op te slaan en mijlpalen te noteren. Die kun je ook downloaden voor op de pc en er een album oid van laten maken. Foto-albums van O moet ik nog aan beginnen. Reizen hadden prioriteit en dat laatste album is toevallig zaterdag besteld!

[ Bericht 0% gewijzigd door FlyingFish op 28-08-2017 20:51:10 (Autocorrect :() ]
Lemijnmaandag 28 augustus 2017 @ 20:19
Oh jee ik moet daar eens over gaan nadenken... Ik heb nog wel ergens een zwangerschapstest slingeren, en het eerste pakje was alleen maar een romper eigenlijk. Ik ben nog steeds niet over mijn nesteldrang-weggooi-woede heen dus ik vrees dat al die ontvangen kaartjes binnenkort gewoon bij het oud papier verdwijnen. Navelstompje is ook al weg... maar tegelijk klinkt het wel leuk om er iets van te bewaren dus het is goed jullie variatie te lezen. CE, jouw verhaal maakt me sip ;(

Verder heb ik ontdekt dat een baby ook zo hard kan huilen dat het pijn doet aan je oren. }:| Nu slaapt ie alweer uren zoet en moet ik de neiging onderdrukken om 'm wakker te maken om te knuffelen, maar dat gillen op willekeurige momenten van de dag vind ik niet zo tof. En het enige dat tot nu toe altijd wel helpt is een poos lopen gewoon door de kamer hoor Franny :P, maar daar heb ik midden in de nacht echt geen zin in. Jammer dat de magische houding van op mijn borst liggen niet meer werkt.
Lemijnmaandag 28 augustus 2017 @ 20:25
Ik heb me trouwens onzeker laten maken door ongevraagd advies van kraambezoek. }:| Deze vrouw zei dat als ik Jacob telkens de borst aanbied als hij piept het logisch is dat hij zo hard groeit, en dat hij vaak gewoon alleen wil zuigen. Maar ik had in mijn hoofd dat overvoeren niet kan met bv, en dat je zuigbehoefte gewoon kan laten stillen aan de borst en dat een speen ook nadelen heeft. Maar nou vraag ik me af of ik er toch een uit de kast moet trekken :? Hoe zit het ook alweer met die zuigbehoefte...

Maar ze zei eerder al dat een kind vanaf 7 maanden van je kamer af moet zodat ze het niet normaal gaan vinden om bij hun ouders te slapen. Dus ik aarzel ook wel weer hoe serieus ik het moet nemen allemaal want wennen aan nabijheid van ouders lijkt me nou niet heel vreselijk. Niet dat hij perse eindeloos bij me moet slapen, maar ik wou gewoon maar zien wanneer dat niet meer fijn is voor één van ons.
BlueEyesmaandag 28 augustus 2017 @ 20:34
Lemijn er is altijd wel iets waar iemand anders een andere mening over heeft en als jij denkt dat dit bij jou en Jacob past dan volg alsjeblieft je gevoel erin :*
Quoimaandag 28 augustus 2017 @ 20:41
Het lijkt me nu ook juist het fijne, dat het ook gewoon 'comforting' kan zijn, Lemijn. Ene oor in, andere oor uit, echt!
Franny_Gmaandag 28 augustus 2017 @ 20:49
CE, wat rot zeg. :*

Oh ik wil nog eventjes juichen over afgelopen nacht. Y heeft gewoon van 20:30 tot 05:00 in één ruk geslapen, ik heb sinds de bevalling niet zoveel uur aaneen kunnen slapen. *O* .

Lemijn, nu gebeurt hier iets hartstikke positiefs, namelijk je baby die het heel goed doet op de borstvoeding, die groeit als een speer en de bv gaat heel goed etc. en dan krijgt iemand het nog voor elkaar je daar een rotgevoel over te geven. o|O . Nee, dit gebeurt jammergenoeg bij veel moeders, ongevraagd advies etc. en het kruipt zo snel onder je huid en dan komen twijfels opzetten. Maar echt niet nodig. Jij bent moeder van Jacob, niet zij, je volgt je gevoel, en jullie samen doen het super. Alle reden om alleen maar trots te zijn en zéker niet onzeker. *; .
FlyingFishmaandag 28 augustus 2017 @ 20:54
Dit lijkt me een prima voorbeeld van de drie L'en; lekker laten lullen! Zo'n groei moet je gewoon trots op zijn, daar is niets negatiefs van te maken!
Selvariamaandag 28 augustus 2017 @ 20:57
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 20:25 schreef Lemijn het volgende:
Ik heb me trouwens onzeker laten maken door ongevraagd advies van kraambezoek. }:| Deze vrouw zei dat als ik Jacob telkens de borst aanbied als hij piept het logisch is dat hij zo hard groeit, en dat hij vaak gewoon alleen wil zuigen. Maar ik had in mijn hoofd dat overvoeren niet kan met bv, en dat je zuigbehoefte gewoon kan laten stillen aan de borst en dat een speen ook nadelen heeft. Maar nou vraag ik me af of ik er toch een uit de kast moet trekken :? Hoe zit het ook alweer met die zuigbehoefte...

Maar ze zei eerder al dat een kind vanaf 7 maanden van je kamer af moet zodat ze het niet normaal gaan vinden om bij hun ouders te slapen. Dus ik aarzel ook wel weer hoe serieus ik het moet nemen allemaal want wennen aan nabijheid van ouders lijkt me nou niet heel vreselijk. Niet dat hij perse eindeloos bij me moet slapen, maar ik wou gewoon maar zien wanneer dat niet meer fijn is voor één van ons.
Volg je gevoel, echt. Ik leg(de) ook bij elke piep aan, zowel bij peuter als bij L. Inmiddels is ze zo groot dat ze ook even lekker alleen of juist samen met haar zus kan spelen en niet meer elke keer wil drinken. Dat ging echt helemaal vanzelf.

Ik heb haar de eerste 5,5 maand 's avonds alleen aan de borst in slaap gekregen en ze kan het nu gewoon zelf, ging ook helemaal vanzelf.

Mijn peuter sliep tot +/- 1,5 jaar bij ons op de kamer en slaapt nu ook hele nachten op haar eigen kamer, ook zomaar ineens.

Als het jezelf niet belemmert (!) is er helemaal niks mis met het volledig meegaan in de behoeftes van je kindje. Laat je niet gekmaken door anderen. :*

Ik doe nog even een vakantie O+ post hoor: L. zit elke avond lekker rechtop in de kinderwagen bij ons aan tafel op het terras aan een stuk brood of komkommer te knagen en echt elke keer weer komt er een moment dat ze ineens gefocust is op iets achter of naast ons en ze heel hard begint te lachen. Als we dan omkijken zien we dat ze wederom de aandacht heeft getrokken van iemand die dan zit te zwaaien of te koetsjiekoe-en naar haar en ze geniet daar zo zichtbaar van. :D O+ Elke keer weer verander ik in een plasje als ik me realiseer wat een fantastisch leuke baby ik toch heb. :'( *;
Twinkle20maandag 28 augustus 2017 @ 21:06
Nou Lemijn wat FlyingFish zegt inderdaad.. lekkerlatenlullen en doen waar jullie je prettig bij voelen! :Y
Lemijnmaandag 28 augustus 2017 @ 21:12
Oh wat heerlijk, jullie doen precies wat ik hoopte: bevestigen dat we goed bezig zijn en eigen gevoel volgen een goed idee is, en woorden geven aan waarom. Dank :*
Quoidinsdag 29 augustus 2017 @ 08:53
De 3 L's kende ik trouwens nog niet :D

Man man man, dat wegbrengen naar de gastouder (hij mag weer, hoera) .... Groot Verdriet bij het weggaan, huilen tot hij paars aanloopt. Ik moet er ook aan wennen, want ik ben bijna in staat om een potje mee te doen. Maar goed, het zal ook wel weer wat minder worden, toch? Sowieso is het ook weer een beetje wennen zo na de vakantie. Hij heeft haar lang niet gezien.

Dus: c_/ en wachten op een fotootje waar hij lachend op staat en check O+
Fazzdinsdag 29 augustus 2017 @ 09:22
Fijn Franny, slaap *O*

Volgens mij gaat het hartstikke goed met J, Lemijn! Lekker van genieten en je niet onzeker laten maken :)

De foto alweer ontvangen Q? Sneu altijd dat huilen bij wegbrengen.

Mijn dame doet het zo goed O+ We waren afgelopen weekend kamperen en ze is het hele weekend zo zoet geweest. Er was ook een baby'tje van 7 maanden en ze moesten elke keer weer lachen als ze naast elkaar lagen O+
Lemijndinsdag 29 augustus 2017 @ 09:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 08:53 schreef Quoi het volgende:
De 3 L's kende ik trouwens nog niet :D

Man man man, dat wegbrengen naar de gastouder (hij mag weer, hoera) .... Groot Verdriet bij het weggaan, huilen tot hij paars aanloopt. Ik moet er ook aan wennen, want ik ben bijna in staat om een potje mee te doen. Maar goed, het zal ook wel weer wat minder worden, toch? Sowieso is het ook weer een beetje wennen zo na de vakantie. Hij heeft haar lang niet gezien.

Dus: c_/ en wachten op een fotootje waar hij lachend op staat en check O+
Ik hoop dat hij snel weer went, Quoi! Lijkt me inderdaad niet fijn achterlaten zo.

En de drie L'en kende ik ook nog niet, ze gaan vaker van pas komen denk ik zo :Y

Fazz, kamperen, wat leuk! Het was ook echt geschikt weer ervoor he?
Sylver_dinsdag 29 augustus 2017 @ 10:05
He bah Q, vervelend om zo weg te brengen he. Mijn oudste had het ook op en af. Ik vind het zelf nog steeds niet wennen, want nu moet ze ook altijd even huilen als ik wegga als ik d'r naar school heb gebracht, en ik zou zo weer mee kunnen huilen.
Gelukkig wel weer een lachfoto ontvangen :)

Ik sluit me aan bij de rest, Lemijn. Je gaat nog heel veel commentaar krijgen, dat hoort zo als je moeder bent :P Ene oor in andere oor uit :Y Zie nu bijvoorbeeld, groeit Jacob gewoon hardstikke goed, presteert iemand het alsnog om daar dan weer een probleem in te zien.

Kamperen was dus leuk, Fazz? Jullie hadden iig goed weer!
Fazzdinsdag 29 augustus 2017 @ 10:32
Ja kamperen was super leuk O+

Hout hakken, vuur stoken, marshmallows eten :9 Zo leuk ook met al die kinderen bij elkaar :D Het begon 20 jaar geleden met 4 vrienden en nu is het uitgegroeid tot 8 volwassenen met 7 kinderen oO<
Sylver_dinsdag 29 augustus 2017 @ 13:34
Dat klinkt heel tof :D
kazydinsdag 29 augustus 2017 @ 14:50
Ik heb ook een doos met spulletjes voor M. gevuld. Voor J. moet ik binnenkort maar een doos kopen. In de doos zit inderdaad het eerste pakje, de kaartjes, etc. Vlak voor de geboorte van J. heb ik het babyalbum van M. afgemaakt :')

Lekker laten lullen inderdaad Lemijn! Stiekem is de tepel toch de oorspronkelijke speen? ;) En heerlijk dat hij zo goed groeit O+

Ik maak juist kindjes die de borst puur als voeding zien en niet als troost. M. had het al, maar J. heeft het nog erger. Die gaat serieus gillen als hij de borst krijgt, terwijl hij geen honger heeft maar alleen wil zuigen :') Wij zitten dus al een poosje aan een speen, omdat hij anders bleef huilen vanwege de zuigbehoefte. Stiekem hoop ik wel dat hij net als zijn zus gaat duimen, want dat continu terugstoppen van het speentje word ik ook een beetje gek van..

J. vond dit een mooie dag om bij mama te plakken. Ik lig nu dus languit op de bank met een -eindelijk rustig- slapende baby op me. De kat wilde er eigenlijk ook al bij komen liggen 8)7
ReginaFalangedinsdag 29 augustus 2017 @ 15:44
Vandaag naar het consultatie bureau, wat een ellende net tijdens zijn slaapje want het liep enorm uit.
Ze sprak geen Engels dus iemand die een dagje mee liep kwam vertalen voor haar en ervaring op doen. Mijn vriend heeft de hele tijd zijn lach in gehouden omdat ze heel hard haar best deed om te klinken alsof ze rechtstreeks uit Dowton Abbey kwam .

Verder is hij niet te vet. Dus hij kan gewoon lekker doorvreten. *O*
En bonus skills genoteerd die hij nog niet hoeft te kunnen.

Daarna naar de AH met slapende Goedzakje in de wagen, duikt een oude vrouw in de wagen om hem in zijn wang wakker te knijpen. Echt wat is er mis met die babyboomers?!
Die vrouw moet vandaag verplicht 7 uur lang met gehoorapparaat op max een koptelefoon op en naar jankende baby geluiden luisteren.

Bij thuiskomst 5 boze berichten van een Marktplaats loeder die boos is omdat de verzendkosten van een pakket tegenwoordig meer kosten dan 3 euro. En dat is mijn schuld.
Verfrissende beschuldiging, dat wel.

Bovenstaande in combinatie met de wetenschap dat het nog heul lang duurt voor de nieuwe Game of Thrones aflevering duurt de dag nogal lang vandaag :')

Vriend vind trouwens ook nog dat Goedzakje beter Olaf of Bjorn had kunnen heten want hij vind dat ik hem nogal roggebroderig aankleed.

Ik heb trouwens alles inclusief kraamverzorg papieren etc in 1 grote doos gestopt en dat zoek ik wel voor zijn eerste verjaardag een keer uit. Baby's eerste jaar boek vul ik wel elke maand trouw in. Gek om terug te lezen, nu al. Kan me veel details niet herinneren tot ik ze terug lees.
Lemijndinsdag 29 augustus 2017 @ 15:50
Goeie hint RF, ik heb ook zo'n jaarboek en de eerste maand is om :'(

Ik denk dat ze hitte van vandaag meespeelt in de verfrissende beschuldiging van jouw MP-mevrouw en kazy's plakkende baby. Morgen is het over gelukkig *O*

Jacob lijkt zijn duim langzaam te vergeten, jammer want het leek me ook nogal handig!
ReginaFalangedinsdag 29 augustus 2017 @ 15:56
Lemijn: echt op tijd invullen hoor. Wij kunnen veel dingen uit die eerste maanden gewoon echt niet herinneren.

Ik ben eigenlijk heel blij dat de zomer voorbij is. Zin in appel-en-kaneel alles, herfst boswandelingen, kaarsjes aan, liters thee, dekentjes op de bank en nieuwe kleren.
Quoidinsdag 29 augustus 2017 @ 19:24
Nee joh, gekkerd. Ik ben zo gek op de zomer. Vooral het naar binnen en buiten schooieren van Max vind ik zo gezellig.

Ik heb een grote heliumballon besteld voor zijn eerste verjaardag (maandag!) met daarop Pluk met zijn takelwagentje O+ Verder maak ik voor iedereen - inclusief voor de jarige - een yoghurttaartje met fruit erop. Omdat het zo'n yoghurt- en fruitmonster is.

Tóch wel leuk zo O+
PiperMarudinsdag 29 augustus 2017 @ 20:13
Oh Quoi, het is al bijna zo ver! Pluk is te gek :) Wat een leuk idee, zo'n heliumballon. Ik ben al aan het proefbakken voor O. z'n eerste verjaardag. Het wordt een worteltjestaart O+

Haha RF, ik moest lachen om de dame met het Downton Abbey-accent.

Vriendinlief is as we speak het tuigje op de Tripp Trapp aan het monteren, want O. lanceert zich tegenwoordig zowat uit de stoel. Gewoon 35 euro voor een fucking riempje met een paar stukjes plastic! Gelukkig via MP voor 20 euro, maar dan nog!!

Morgen mijn vaste vrije dag. Lekker scharrelen met O., nu al zin in O+
Lemijndinsdag 29 augustus 2017 @ 20:18
Mijn baby heeft iets nieuws: hij pakt een pluk haar vast, en gaat dan huilen omdat er iemand aan z'n haar trekt :') |:(

[ Bericht 10% gewijzigd door Lemijn op 30-08-2017 15:51:36 ]
FlyingFishdinsdag 29 augustus 2017 @ 21:35
Dat is gewoon een vermomde opschep-post Lemijn :P ik mocht willen dat mijn baby's haar hadden om vast te pakken :(

RF, respect dat je niet allang de stekker uit die marktplaatsdeal hebt getrokken!

Ik moet O's babyboek ook nog voor de helft invullen. Heb nu dus voor babyboeken gekozen waar minder in hoeft te komen :')
Lemijndinsdag 29 augustus 2017 @ 22:11
Haha, zo had ik het weer niet bekeken :P
Fazzdinsdag 29 augustus 2017 @ 22:20
Ik dacht hetzelfde Lemijn :P Had mijn baby maar haar waar ze aan kon trekken :+
Maar veel klagen hoeft ook niet, ze heeft in ieder geval íets haar, de oudste had alleen maar dons.

Over baby boeken zeg ik maar niets. Ik ben in m'n verlof begonnen aan het boek voor F en die is 3 :')
SQdinsdag 29 augustus 2017 @ 22:22
Ik ben een hele slechte moeder, ik hou helemaal geen babyboeken bij. Bij nummer 1 wel meermaals geprobeerd maar het enige wat het me opleverde was stress en schuldgevoelens dus ik heb het bij noud niet eens geprobeerd.
Ik heb het logboek van de kraamhulp en verder maak ik gewoon veel foto's. Ik merk vanzelf wel of het me een breuk met mn kinderen oplevert later 8-)
Vivdinsdag 29 augustus 2017 @ 22:34
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 22:22 schreef Stormqueen het volgende:
ik hou helemaal geen babyboeken bij. Bij nummer 1 wel meermaals geprobeerd maar het enige wat het me opleverde was stress en schuldgevoelens dus ik heb het bij noud niet eens geprobeerd.
Hier zag ik mezelf ook wel voor aan, dus ook niet aan begonnen. Hetzelfde met die milestone cards. Maar hey, we kunnen altijd nog de OUD-topics uitprinten want daar staan de meeste hoogtepunten en dieptepunten ook wel in. 8-)
Quoidinsdag 29 augustus 2017 @ 22:39
Precies! Deze topics vormen één groot logboek :)
Vivdinsdag 29 augustus 2017 @ 22:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 15:44 schreef ReginaFalange het volgende:
Vriend vind trouwens ook nog dat Goedzakje beter Olaf of Bjorn had kunnen heten want hij vind dat ik hem nogal roggebroderig aankleed.
Hoe ziet dat eruit? :D
SQdinsdag 29 augustus 2017 @ 22:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 22:34 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Hier zag ik mezelf ook wel voor aan, dus ook niet aan begonnen. Hetzelfde met die milestone cards. Maar hey, we kunnen altijd nog de OUD-topics uitprinten want daar staan de meeste hoogtepunten en dieptepunten ook wel in. 8-)
ja precies, of de Whatsapp historie van je vriendinnengroepje :')

Het enige wat ik dan nog wel bijhoud is het doorkomen van tanden. Ik weet eigenlijk niet zo goed waarom dát wel :') maar ik denk ook niet dat míjn levenskwaliteit er op vooruit gaat als ik over 15 jaar in mijn boekje teruglees dat noud op 17 juni 2017 voor het eerst omrolde ofzo :@
Vivdinsdag 29 augustus 2017 @ 22:47
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 22:42 schreef Stormqueen het volgende:
Het enige wat ik dan nog wel bijhoud is het doorkomen van tanden. Ik weet eigenlijk niet zo goed waarom dát wel :') maar ik denk ook niet dat míjn levenskwaliteit er op vooruit gaat als ik over 15 jaar in mijn boekje teruglees dat noud op 17 juni 2017 voor het eerst omrolde ofzo :@
Ik ook niet. Volgens mij doen mensen dat ook vooral om uit te rekenen hoe oud baby A dan was bij mijlpaal X en dan te kunnen vergelijken met hun vorige/volgende kind of met die van de buurvrouw. :@ Ik ben wél van plan om de eerste woordjes en grappige uitspraken op te schrijven, die van mezelf als kind vind ik ook heel leuk om te lezen!
Twinkle20dinsdag 29 augustus 2017 @ 22:57
Wat bij mij een beetje steekt (eigen keuze, maar toch), ik heb niemand waar ik aan kan vragen hoe dat vroeger bij mij was. Ik heb geen boek over mezelf waar ik in terug kan bladeren en terug kan lezen. Ik weet niet of ik qua karakter vroeger, op mijn kinderen lijk bijvoorbeeld.

Ik houd het vooral een beetje bij omdat ik om wat voor reden dan ook misschien niet meer in beeld ben als mijn kinderen zelf kinderen krijgen. Dan kunnen ze toch, als ze dat willen, daarop terug grijpen :Y
Cygnedinsdag 29 augustus 2017 @ 23:38
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 22:22 schreef Stormqueen het volgende:
Ik ben een hele slechte moeder, ik hou helemaal geen babyboeken bij. Bij nummer 1 wel meermaals geprobeerd maar het enige wat het me opleverde was stress en schuldgevoelens dus ik heb het bij noud niet eens geprobeerd.
Ik heb het logboek van de kraamhulp en verder maak ik gewoon veel foto's. Ik merk vanzelf wel of het me een breuk met mn kinderen oplevert later 8-)
Idem. Net als die zwangerschapsdagboeken. Ik heb het heus geprobeerd.
Gogo83woensdag 30 augustus 2017 @ 08:26
Hier hetzelfde, met mijn zwangerschapsboek ben ik in week 16 ofzo gestopt. Aan het babyboek ben ik dus ook niet meer begonnen. Zo'n uitsprakenboekje lijkt me tzt wel grappig.
Burdiewoensdag 30 augustus 2017 @ 08:32
Voor beide jongens heb ik naast een babyboek een schriftje waar ik af en toe zelf wat in schrijf. Grappige uitspraken, woordjes, anekdotes, dingen waarvan ik denk dat ze het leuk vinden later misschien terug te lezen over zichzelf. Afgewisseld met af en toe een foto, tekening of gedichtje. Is een stuk vrijblijvender.
Quoiwoensdag 30 augustus 2017 @ 08:33
We gaan straks naar een baby- en peuter voorleesochtend in de bieb. Benieuwd hoe hij dat vindt. Was alleen al om 6:30 wakker, dus de vraag is eerder: houdt hij het vol? :')

Aangezien het regent maar weer eens de Tula (en het OV) pakken. En eens een regenponchootje voor op de fiets zoeken.
SQwoensdag 30 augustus 2017 @ 08:35
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 08:32 schreef Burdie het volgende:
Voor beide jongens heb ik naast een babyboek een schriftje waar ik af en toe zelf wat in schrijf. Grappige uitspraken, woordjes, anekdotes, dingen waarvan ik denk dat ze het leuk vinden later misschien terug te lezen over zichzelf. Afgewisseld met af en toe een foto, tekening of gedichtje. Is een stuk vrijblijvender.
heb ik ook geprobeerd. Óók schuldgevoel en totaal vergeten om het te doen. Het ligt me gewoon niet vrees ik, hoe ontzettend leuk ik het idee ok vind :')
Fazzwoensdag 30 augustus 2017 @ 08:39
Oh een babyboek is iets anders dan een schriftje? Een schriftje heb ik wel, maar heel frequent schrijf ik niet. Ik vond laatst m'n oude dagboeken terug en las dat ik vooral schreef over de dingen die ik toen deed, terwijl ik nu eigenlijk meer geïnteresseerd ben in hoe ik toen was en wat ik dacht. Ik probeer daarom in de schriftjes nu ook meer persoonlijke dingen te schrijven over hoe ik het ouderschap ervaar e.d. Dat lijkt me voor hen in toekomst ook leuk :)

Q, maandag al 1?! Wat snel al en die ballon klinkt tof O+
ReginaFalangewoensdag 30 augustus 2017 @ 09:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 22:41 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Hoe ziet dat eruit? :D
Een schattig tuinbroekje met okergeel gebreid truitje voor de winter is al afgekeurd. Dikke pech want ik heb de kaartjes er daarna gewoon afgetrokken. o|O

Er hangt inmiddels een (okay, wel hele gave) star wars lamp in Goedzakjes kamer als compensatie.

[ Bericht 6% gewijzigd door ReginaFalange op 30-08-2017 09:27:49 ]
FlyingFishwoensdag 30 augustus 2017 @ 09:29
Ik heb een privé-blog, typen gaat me wat sneller af dan schrijven. Maar hoeveel ik daar post verschilt enorm. Soms een keer per paar maanden, soms een keer per week. Ze kunnen alledrie iig ooit terug lezen hoe (niet zo) blij we met hun komst waren en evt bijzondere dingen uit de zwangerschap en de bevalling.

Ik ben nu ook niet zo blij met de meiden. Gisterenavond hebben we voor het eerste weer een avond voor onszelf gehad en hebben ze vanaf 8 uur tot wij naar bed gingen liggen slapen. Normaal zijn ze elke avond onrustig. Weer gaan slapen na de laatste voeding ging ook onverwachts goed. Maar vanaf 2 uur begon het drama, met elk uur minimaal 1 wakkere baby. En ze hebben ook door dat ze op handjes kunnen sabbelen maar niet hoe dat werkt, dus de speen wordt er steeds uitgetikt door die handen, en daarop sabbelen is het toch nog net niet, dus dat is huilen. Maar de speen terug stoppen is ook lastig omdat die handjes continu in de weg zitten als je m erin wilt doen, en m daarna er gelijk weer uit halen. Ik begin zo'n dwangbuis voor s nachts te overwegen...
ReginaFalangewoensdag 30 augustus 2017 @ 09:36
Zwaar FF zo'n super gebroken nacht.

Hier ging het gelukkig snel over dat speen eruit meppen omdat de handjes waren ontdekt en ging al snel over op duimzuigen. Ik hoop dat dit bij jullie ook het geval is.
Selvariawoensdag 30 augustus 2017 @ 10:21
Wij hebben beide meisjes ingebakerd FF. N. tot 6 maanden, L. tot 4. Ze meten zichzelf steeds wakker en hadden daardoor Groot Verdriet. Beide keren zijn we eigenlijk ook zonder problemen gestopt. Geen idee of je dat wilt hoor, maar wellicht scheelt het toch.
Vivwoensdag 30 augustus 2017 @ 11:01
quote:
7s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 08:39 schreef Fazzoletti het volgende:
Oh een babyboek is iets anders dan een schriftje?
Ja een babyboek is met voorgedrukte vragen en vakjes waar je foto's in moet plakken en zo. En als je dan het antwoord op zo'n vraag niet weet omdat je het achteraf invult voel je je een faalmoeder. :')

Twinkle20 bij jou snap ik wel dat je het zelfs met 3 kinderen allemaal zo goed bijhoudt. :*
WupWupwoensdag 30 augustus 2017 @ 12:10
Ritje consultatiebureau gehad met een andere dokter en dat was eigenlijk wel een fijn consult. Ze gaat het RIVM bellen om te vragen naar opties wat betreft onze wensen voor vaccineren. Dat kleine vent uit al z'n pakken groeit werd verklaard door de weegschaal: 9180 gram en als bonus lanceerde hij zichzelf nog even vol op zijn snoet op het bureau, omdat de computer er wel heel tof uitzag.
Lemijnwoensdag 30 augustus 2017 @ 12:31
Wat heb je dan voor vaccinatiewensen, Wup?
WupWupwoensdag 30 augustus 2017 @ 13:15
Ik wil niet vaccineren tegen hepatitis B. Dat is ingevoerd ergens tussen de babytijd van mijn oudste (2009) en middelste (2014). Ik acht het risico voor mijn kinderen op hep B erg laag en wil wel vaccineren, maar zinvol. Bij mijn middelste konden we zodoende de dktp voor vierjarigen gebruiken hiervoor, maar ondertussen hebben ze dit vaccin vernieuwd. En dat vernieuwde vaccin is niet getest voor baby's.
Moeluk moeluk moeluk...
Roomsnoeswoensdag 30 augustus 2017 @ 13:29
Boekjes zijn ook echt niets voor mij, maar ik wil mooie uitspraken of situaties wel graag onthouden. Maar eer ik dan een papiertje heb gevonden, ben ik het al weer vergeten.
Dus nu maak ik een foto van de situatie en dan bewerk ik die foto even snel met een tekst. Snel en makkelijk terug te zoeken later.
SPOILER
540.jpg
Oh wacht, babytopic :D
Selvariawoensdag 30 augustus 2017 @ 13:46
Oh, dat is een goed idee Room! Dat zie ik mezelf ook wel even snel doen. En ach, ik postte gisteren per ongeluk mijn baby in het peutertopic en ik ben ook niet gelyncht. :7

Het hele huis slaapt. Wat een luxe. :D Vanochtend heb ik met L. wat rondgestruind en wat kerkjes bezocht terwijl man met peuter aan het fietsen was. Wat heerlijk, dat rondlopen zonder doel en af en toe een tentje binnenlopen voor een lekker broodje of een pizzapunt. #nooitmeernaarhuis O+
Roomsnoeswoensdag 30 augustus 2017 @ 13:52
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 13:46 schreef Selvaria het volgende:
Oh, dat is een goed idee Room! Dat zie ik mezelf ook wel even snel doen. En ach, ik postte gisteren per ongeluk mijn baby in het peutertopic en ik ben ook niet gelyncht. :7

Het hele huis slaapt. Wat een luxe. :D Vanochtend heb ik met L. wat rondgestruind en wat kerkjes bezocht terwijl man met peuter aan het fietsen was. Wat heerlijk, dat rondlopen zonder doel en af en toe een tentje binnenlopen voor een lekker broodje of een pizzapunt. #nooitmeernaarhuis O+
Oh wat klinkt dat heerlijk zeg. Italiaanse stadjes zijn zo heerlijk vertoeven. Geniet ervan!
Quoiwoensdag 30 augustus 2017 @ 13:56
Wat een tof idee, Room! Nu ook nog even de vertaling? :P

Selvaria, wat klinkt je vakantie geweldig! Heerlijk!

Wij zijn vanmorgen in de baby- en peuterhel beland. Het baby- en peuterfeest van de bieb was nog erger dan 3 indoorspeelparadijzen bij elkaar. Er waren ZOveel mensen op af gekomen, dat we hutje mutje zaten en het nogal warm was. Niks intieme voorleessfeer. Max én ik werden er een beetje ongelukkig van, dus zijn we maar snel weggegaan. Samen met iemand anders een bakkie gedaan ergens met een leuk speelhoekje voor de jongens. Helemaal goed. Op de terugweg in de draagzak viel hij lekker in slaap (hoe lang is dát geleden!) :)
Roomsnoeswoensdag 30 augustus 2017 @ 14:20
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 13:56 schreef Quoi het volgende:
Wat een tof idee, Room! Nu ook nog even de vertaling? :P

Selvaria, wat klinkt je vakantie geweldig! Heerlijk!

Wij zijn vanmorgen in de baby- en peuterhel beland. Het baby- en peuterfeest van de bieb was nog erger dan 3 indoorspeelparadijzen bij elkaar. Er waren ZOveel mensen op af gekomen, dat we hutje mutje zaten en het nogal warm was. Niks intieme voorleessfeer. Max én ik werden er een beetje ongelukkig van, dus zijn we maar snel weggegaan. Samen met iemand anders een bakkie gedaan ergens met een leuk speelhoekje voor de jongens. Helemaal goed. Op de terugweg in de draagzak viel hij lekker in slaap (hoe lang is dát geleden!) :)
:D
Welke kleur heeft de metro?
- Wit. En een beetje zwart. En vuil.

Haha dat verwacht je niet in een bieb. Leuk idee maar jammer dat iedereen het leuk leek :D
Quoiwoensdag 30 augustus 2017 @ 14:29
:D Tof hoor, die praatjes!

Ik heb trouwens een 2016/2017 agendaatje in de kamer liggen waarin we af en toe wat zetten. De gastouder zet er ook in hoe de dag was. Ik merk alleen dat er steeds meer dagen leeg blijven.
Vivwoensdag 30 augustus 2017 @ 14:53
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 14:29 schreef Quoi het volgende:
Ik merk alleen dat er steeds meer dagen leeg blijven.
Hier op het kdv hadden ze eerst een schriftje, daarin hielden ze dan de flessen, dutjes en poepluiers bij en schreven ze iedere week wel een verhaaltje. Nu zijn ze bij wijze van pilot overgestapt op een app met dezelfde functies, maar het verhaaltje typen is kennelijk te veel gedoe want die staan er bijna nooit meer bij. :{
Jagärtrutwoensdag 30 augustus 2017 @ 14:56
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 13:29 schreef Roomsnoes het volgende:
Boekjes zijn ook echt niets voor mij, maar ik wil mooie uitspraken of situaties wel graag onthouden. Maar eer ik dan een papiertje heb gevonden, ben ik het al weer vergeten.
Dus nu maak ik een foto van de situatie en dan bewerk ik die foto even snel met een tekst. Snel en makkelijk terug te zoeken later.
SPOILER
Oh wacht, babytopic :D
spreek jij noors met je kleine? :o
ReginaFalangewoensdag 30 augustus 2017 @ 15:05
Room, is dat Zweeds? Ik ben ook begonnen met Zweeds leren maar nooit afgemaakt.
Ik kon het wel lezen, behalve die T banen.
Quoiwoensdag 30 augustus 2017 @ 15:47
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 14:53 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Hier op het kdv hadden ze eerst een schriftje, daarin hielden ze dan de flessen, dutjes en poepluiers bij en schreven ze iedere week wel een verhaaltje. Nu zijn ze bij wijze van pilot overgestapt op een app met dezelfde functies, maar het verhaaltje typen is kennelijk te veel gedoe want die staan er bijna nooit meer bij. :{
Aaah dat is jammer. Ik zou weleens om het hoekje willen kijken gedurende de dag. Juist wat anecdotes zijn leuk. Gastouder doet het hier dus nog wel, alleen ik niet.
Roomsnoeswoensdag 30 augustus 2017 @ 18:30
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 14:56 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

spreek jij noors met je kleine? :o
In principe spreek ik Nederlands tegen ze, maar aangezien man en ik Noors spreken samen en er in het kdv uiteraard Noors gesproken wordt, spreekt ze vooral Noors tegen ons. Daarom dus de quote in het Noors :)
Wel grappig, want we hebben dus een gesprek in twee talen.

O, wil je een broek of een rok aan?
-Kjole! (=jurk)
De rode of de blauwe?
-Den blå! (de blauwe)
Hier, doe maar aan.
-Nei kan du gjøre det? (Nee kun jij dat doen?)

:)
Jagärtrutwoensdag 30 augustus 2017 @ 18:48
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 18:30 schreef Roomsnoes het volgende:

[..]

In principe spreek ik Nederlands tegen ze, maar aangezien man en ik Noors spreken samen en er in het kdv uiteraard Noors gesproken wordt, spreekt ze vooral Noors tegen ons. Daarom dus de quote in het Noors :)
Wel grappig, want we hebben dus een gesprek in twee talen.

O, wil je een broek of een rok aan?
-Kjole! (=jurk)
De rode of de blauwe?
-Den blå! (de blauwe)
Hier, doe maar aan.
-Nei kan du gjøre det? (Nee kun jij dat doen?)

:)
Hoe is het Nederlands van je man?

Zo praten wij hier aan tafel altijd in drie talen. Nederlands en Duits met t, en Engels tussen de duutser en mezelf.
Roomsnoeswoensdag 30 augustus 2017 @ 19:21
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 18:48 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Hoe is het Nederlands van je man?

Zo praten wij hier aan tafel altijd in drie talen. Nederlands en Duits met t, en Engels tussen de duutser en mezelf.
Die verstaat alles in principe, maar kan maar weinig terug zeggen. Eigenlijk moet ik tegen hem ook NL praten zodat O het meer hoort, maar dat vind ik heel lastig. Ben het niet gewend :D

Wat spreekt jouw T?

En gefeliciteerd!!
Vieve6woensdag 30 augustus 2017 @ 23:06
Hier ook een zeer slechte boekjesbijhoudmama. Voor dreumes had ik een 9 maandendagboek gekregen en ik heb een zeer moedige poging gedaan om het in te vullen. Foto's heb ik er niet in gedaan, maar wel tot 7 maanden ingevuld ofzo. Toen veel foto's gemaakt van mijn zwangere buik, maar gewoon leuk om te bekijken, niet om in te plakken of te facebooken.

Bij F. dus helemaal niets van bovenstaande dus dat vind ik dan al echt oneerlijk :@. & nu ben ik ook nog de kaart van mijn verloskundige van F kwijt :'( . Die had ik bij L wel bewaard in een doosje met nog wat andere spulletjes. Nu zit ik te twijfelen of ik de verloskundige nog zal bellen om te vragen of ze die nog eens voor me zouden willen printen, maar ik twijfel of het niet stom is....

F. heeft een soort knobbeltje onder haar tepel :'( . Ik maak me er niet heel veel zorgen om, maar toch wel een klein beetje. Ik googlede en zag dat het wel vaker voorkomt onder invloed van hormonen bijvoorbeeld. We moeten binnenkort ook naar de kinderarts dan zal ik het eens vragen.

Verder is F. vandaag ook voor het eerst gaan wennen op het KDV. Toen we haar gingen halen lag ze lief te lachen O+ O+ O+ , dus ik denk dat ze het fijn heeft gehad. Flesje ook goed gedronken en eventjes geslapen en kennis gemaakt met de andere kindjes.
Vanavond wel eventjes wat moeten huilen, maar ik kan goed begrijpen dat ze alle prikkels dan aan het verwerken is. Of het kan ook zijn dat ze gewoon moest poepen, want dat was daarna ook het geval :p.

Roomsnoes wat leuk om dat zo te doen met die foto's! Dat klinkt nog wel als enigszins haalbaar. :)

Oh FF wat zwaar voor jullie! Herkenbaar van die speen. F slaat die hier ook steeds uit haar mond!

En RF wat een goede roggebroderig :p :D . Ik houd wel van roggebroderig denk ik. Hoewel ik vind dat mijn baby en dreumes wat te veel roze / bloemetjes / schattigheid in hun kledingcollectie hebben. Maar blijkbaar houd ik daar stiekem toch wel van :@ .
Mies_poesdonderdag 31 augustus 2017 @ 06:19
Mijn M. had de eerste paar maanden ook een knobbeltje onder haar tepel. Ik schrok daar best van dus heb de huisarts het laten zien. Totaal onschuldig en veroorzaakt door hormonen en het zou vanzelf weg moeten gaan. En dat deed het na een maand of zeven :)
Quoidonderdag 31 augustus 2017 @ 09:00
Ook hier waren we van de knobbel. Ook verdwenen! Voor je eigen gemoedsrust kun je het altijd ff laten checken natuurlijk.

Net weer het wegbrengdrama overleefd en wachtend op de alles-gaat-goed-foto.
Selvariadonderdag 31 augustus 2017 @ 09:12
L. heeft ook een knobbeltje en N. heeft dat ook heel lang gehad, tot 10 maanden of zo.
FlyingFishdonderdag 31 augustus 2017 @ 10:48
Na de drama nacht én dag van gisteren (ik denk dat ze beide 1 uur geslapen hebben, niet tegelijk uiteraard) zijn ze om 11 uur uiteindelijk probleemloos gaan slapen (de pogingen om 8, 9 en 10 uur waren mislukt) en hebben we een redelijke nacht gehad (2 uur, 4 uur en 6 uur) gevolgd door extra lang uitslapen tot 9:30 *O* zelfs zoon was pas om 9 uur wakker! Dat had ik echt even nodig! En sindsdien ook nog vrijwel geen gehuil. Zo naar het cb om een keertje extra te wegen omdat ze vorige keer niet zoveel gegroeid waren. Hopelijk blijft het droog, scheelt rommelen met regenhoezen of maxi cosi's.
ingeedonderdag 31 augustus 2017 @ 10:52
Hier geen knobbeltje en geen babyboek. Ik schrijf her en der wat in het groeiboek en verder kunnen ze het doen met de verhaaltjes van de opvang en een enorme berg foto's en filmpjes als ze later groot zijn.

Verder was ik vergeten hoe 24/7 slaperig voelt. Het weer past er wel bij, kopjes koffie en met baby op de bank onder een dekentje.