Serieus? En die wok gebruik je alleen voor die stoommandjes? Of bak je daar ook in? Wok met antiaanbaklaag dan? En stoom je alles? Het lijkt me superonpraktisch.quote:Op zondag 20 augustus 2017 23:04 schreef BasEnAad het volgende:
Een wokpan en daar bovenop stoommandjes van de toko. Je kunt ze gewoon stapelen.
Groente koken heb ik al jaren niet meer gedaan.
Hangt er een beetje vanaf, vaak gewoon water koken in de wokpan en mandjes erboven. Vlees gaat in een andere pan. Als ik gewoon Nederlands aardappels-groente-vlees eet dan he.quote:Op zondag 20 augustus 2017 23:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Serieus? En die wok gebruik je alleen voor die stoommandjes? Of bak je daar ook in? Wok met antiaanbaklaag dan? En stoom je alles? Het lijkt me superonpraktisch.
Hoe gebruik jij stoommandjes?quote:Op zondag 20 augustus 2017 23:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik snap het nog steeds niet. Maar laat maar. Zal wel aan mij liggen.
Dat heb ik er één van. Dat werkt opzich aardig. Maar vind het lastig dat de groenten uit te vissen. Plus met meerdere pannen ook meer afwasquote:Op maandag 21 augustus 2017 06:13 schreef Lienekien het volgende:
Koop een of twee van dit soort stoommandjes, dan kun je aardappels en groenten in je gewone pannen stomen.
https://www.dille-kamille(...)j-staal-14-tot-23-cm
gewoon dat bakkie omkeren boven een bord...quote:Op maandag 21 augustus 2017 07:36 schreef hierissieweer het volgende:
[..]
Dat heb ik er één van. Dat werkt opzich aardig. Maar vind het lastig dat de groenten uit te vissen. Plus met meerdere pannen ook meer afwas
Maar iedereen hier kookt alleen aardappels, groeten vlees?
Nee hoor, maar verder zou ik niet echt iets kunnen bedenken dat ik zou willen stomen.quote:Op maandag 21 augustus 2017 07:36 schreef hierissieweer het volgende:
[..]
Dat heb ik er één van. Dat werkt opzich aardig. Maar vind het lastig dat de groenten uit te vissen. Plus met meerdere pannen ook meer afwas
Maar iedereen hier kookt alleen aardappels, groeten vlees?
Bapaosquote:Op maandag 21 augustus 2017 08:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Nee hoor, maar verder zou ik niet echt iets kunnen bedenken dat ik zou willen stomen.
Ga eens weg man, je hangt als een vervelende strontvlieg overal irritant te zoemen.quote:
Ik denk dat de mythe bestaat dat groenten hun vitaminen verliezen zodra het in water gekookt wordt.quote:Op maandag 21 augustus 2017 09:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Koken op stoom gezonder? Waarom zou het gezonder zijn?
Brocoli stomen is wel lekkerder, maar zie niet in waarom het gezonder zijn.
Broccoli is van de weinig dingen die ik echt altijd stoom, voor de rest maak ik er eigenlijk maar weinig gebruik van.quote:Op maandag 21 augustus 2017 09:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Koken op stoom gezonder? Waarom zou het gezonder zijn?
Brocoli stomen is wel lekkerder, maar zie niet in waarom het gezonder zijn.
Jep ik eigenlijk ook.quote:Op maandag 21 augustus 2017 09:42 schreef anndb het volgende:
[..]
Broccoli is van de weinig dingen die ik echt altijd stoom, voor de rest maak ik er eigenlijk maar weinig gebruik van.
Omdatquote:
Waar stoom jij zelfgemaakte rijstvellen in? Ik heb niet echt iets groot genoeg om het te maken en alleen daar een pan voor kopen lijkt me misschien overdreven.quote:Op maandag 21 augustus 2017 11:48 schreef RobinOok het volgende:
Ik stoom mijn aardappelen altijd in zo'n uitvouwbaar metalen mandje.
Ik stoom sommige groenten ook in zo'n mandje, hoewel tegenwoordig vaker in mijn soeppan waar precies een "stoomplateautje met gaatjes" in past. Die "is nieuw" en blijk ik fijner te vinden dan dat uitvouwbare mandje.
Verder giet ik alles meestal gewoon af, alsof er geen mandje in zat.
Vis, bapao en dimsum enzo stoom ik in mijn stoompan. En als ik daar vis in stoom, dan vaak ook de groenten. In een metalen vergiet, bovenin.
Bamboe stoommandjes vind ik ruk. Die gebruik ik niet.
Voor plaatjes en meer uitleg, zie : http://www.aziatische-ingredienten.nl/stomers
Ja, in deze dus, doorsnee 40cm :quote:Op maandag 21 augustus 2017 14:37 schreef n0a het volgende:
[..]
Waar stoom jij zelfgemaakte rijstvellen in? Ik heb niet echt iets groot genoeg om het te maken en alleen daar een pan voor kopen lijkt me misschien overdreven.
Sure, van van 15cm tot 65cm.quote:Op maandag 21 augustus 2017 15:02 schreef n0a het volgende:
Zijn die er ook in wat kleiner formaat? Die pannen bedoel ik.
Ok maar koken is een stuk makkelijker en is gewoon hoe we dat hier in nederland al honderden jaren doen sinds de komst van de aardappel.quote:Op maandag 21 augustus 2017 14:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Omdat
1. Er geen smaak en vitamines verdwijnen in het water
2. Aardappels niet uit elkaar vallen, zelfs als ze kruimiger zijn dan je dacht.
3. Water en pan daardoor schoner blijven.
4. Aardappels niet aan kunnen branden.
5. Aardappels mooier gaar worden, omdat ze allemaal gestoomd worden ipv alleen de bovenste helft.
Waarom zou ik ze niet stomen?
Broccoli blijft groener als je in water kookt...quote:Op maandag 21 augustus 2017 09:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Koken op stoom gezonder? Waarom zou het gezonder zijn?
Brocoli stomen is wel lekkerder, maar zie niet in waarom het gezonder zijn.
Eens. En aardappelen hebben vooral meer smaak als je ze stoomt. Dat gezonde boeit me niet zo. Hapje meer groenten is zo genomen.quote:Op maandag 21 augustus 2017 17:50 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind stomen net zo makkelijk als koken. Sterker nog, iets makkelijker, want foolproofderder.
Enige verschil is dat er nog een mandje in de pan zit. Nou nou, wat moeilijk.
quote:Op maandag 21 augustus 2017 09:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Koken op stoom gezonder? Waarom zou het gezonder zijn?
Brocoli stomen is wel lekkerder, maar zie niet in waarom het gezonder zijn.
Er zijn meer gezonde stoffen aanwezig dan alleen vitamines.quote:Op maandag 21 augustus 2017 09:20 schreef MCH het volgende:
[..]
Ik denk dat de mythe bestaat dat groenten hun vitaminen verliezen zodra het in water gekookt wordt.
Wie gaat er nu broccoli 30 minuten koken 😝quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 17:14 schreef Vers4 het volgende:
Stomen en Broccoli + andere koolsoorten
[..]
[..]
Er zijn meer gezonde stoffen aanwezig dan alleen vitamines.
"Onderzoekers van de universiteit van Warwick ontdekten dat de klassieke manier van bereiden, dus koken, van groenten behorend tot de Brassica-familie (zoals broccoli, spruiten, bloemkool en savooien) de antikanker werking praktisch volledig teniet doet. Crucifere groenten zijn rijk aan glucosinolaten, die kunnen worden omgezet naar isothiocyanaten. Het zijn deze laatste die een sterke antikanker werking uitoefenen in het lichaam. Voor deze omzetting is echter een enzyme nodig, het myrosinase, dat in de plant zelf aanwezig is en na vrijstelling (bv door bereiden, snijden, kauwen) de enzymatische omzetting katalyseert."
................................
"Na 30 minuten klassiek koken in water had broccoli 77% van zijn glucosinolaten verloren; spruiten 58%, bloemkool 75% en groene kool 65% De andere vormen van garen gaven nauwelijks verlies aan glucosinolaten te zien."
De genezende werking van koolsoorten
................................
"steaming of broccoli for less than 6 min may result in a high intake of glucosinolates"
The Effect of Steaming on the Glucosinolate Content in Broccoli
................................
Effect of cooking brassica vegetables on the subsequent hydrolysis and metabolic fate of glucosinolates
................................
Bioavailability of Glucosinolates and Their Breakdown Products: Impact of Processing
................................
Google: steaming Brassica glucosinolates isothiocyanates myrosinase
Doe jezelf een plezier en stap over op inductie, het kookt zo veel lekkerder dan op keramiek.quote:Op maandag 21 augustus 2017 15:07 schreef n0a het volgende:
Sinds mijn verhuizing heb ik geen gas meer. Mijn keramische kookplaat is best klein.
even afgezien van dat vrijwel niemand broccoli 30 minuten kookt is het een vals argument.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 17:14 schreef Vers4 het volgende:
Stomen en Broccoli + andere koolsoorten
[..]
[..]
Er zijn meer gezonde stoffen aanwezig dan alleen vitamines.
"Onderzoekers van de universiteit van Warwick ontdekten dat de klassieke manier van bereiden, dus koken, van groenten behorend tot de Brassica-familie (zoals broccoli, spruiten, bloemkool en savooien) de antikanker werking praktisch volledig teniet doet. Crucifere groenten zijn rijk aan glucosinolaten, die kunnen worden omgezet naar isothiocyanaten. Het zijn deze laatste die een sterke antikanker werking uitoefenen in het lichaam. Voor deze omzetting is echter een enzyme nodig, het myrosinase, dat in de plant zelf aanwezig is en na vrijstelling (bv door bereiden, snijden, kauwen) de enzymatische omzetting katalyseert."
................................
"Na 30 minuten klassiek koken in water had broccoli 77% van zijn glucosinolaten verloren; spruiten 58%, bloemkool 75% en groene kool 65% De andere vormen van garen gaven nauwelijks verlies aan glucosinolaten te zien."
De genezende werking van koolsoorten
................................
"steaming of broccoli for less than 6 min may result in a high intake of glucosinolates"
The Effect of Steaming on the Glucosinolate Content in Broccoli
................................
Effect of cooking brassica vegetables on the subsequent hydrolysis and metabolic fate of glucosinolates
................................
Bioavailability of Glucosinolates and Their Breakdown Products: Impact of Processing
................................
Google: steaming Brassica glucosinolates isothiocyanates myrosinase
Zou ik willen, maar zit in een huur huis. Waarschijnlijk zal er dan ook wat elektra aangepast moeten worden (eigen groep). Misschien dat het mag, maar dat is iets voor later.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 09:38 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Doe jezelf een plezier en stap over op inductie, het kookt zo veel lekkerder dan op keramiek.
Trouwens heeft de Ikea ook fijne stoominzetten:
[ afbeelding ]
Had er een gekocht, past ie niet in mijn pan...quote:Op woensdag 23 augustus 2017 09:38 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Doe jezelf een plezier en stap over op inductie, het kookt zo veel lekkerder dan op keramiek.
Trouwens heeft de Ikea ook fijne stoominzetten:
[ afbeelding ]
Ja, maar ik heb niet meer nodig dan stomen en opwarmenquote:Op zondag 27 augustus 2017 12:26 schreef RobinOok het volgende:
Nou, een magnetron kan nog wel wat meer.
Brood ontdooien in de magnetron? Waarom dat dan, dat ontdooit hartstikke snel vanzelfquote:Op zaterdag 2 september 2017 18:27 schreef hierissieweer het volgende:
Vandaag voor een nieuwe keuken wezen kijken, en door een enthousiast verhaal is van de verkoper hebben we de overtuiging dat een combi-stoomoven de magnetron prima kan vervangen. (We ontdooide eigenlijk alleen brood) dus gaan we voor een siemens combi-stoomoven.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |