abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_172648575
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
pi_172648636
quote:
1s.gif Op maandag 24 juli 2017 19:20 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

YPG is van iedereen!
*O* *O* *O* *O* *O*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172649459
Als Deir Ezzor en Albukamal binnen 2 maanden weer onder SAA control staan, dan pas begin het echte politieke spel. SAA kan 2 dingen doen: SDF met rust laten en toekijken hoe Amerika haar vliegtuig/leger bassisen als paddenstoelen uit de grond laat schieten. En of een offensief starten in de nabije toekomst om ook de rest van het noorden (Hasakah en Raqqah) terug te krijgen onder SAA controle. Ik denk zelf 2.... Idlib is eigenlijk al in Assad's handbereik nu AQ er officieel de macht heeft. Dus de oorlog kan in 1 jaar afgelopen zijn zoals het er nu vooruit ziet.
  dinsdag 25 juli 2017 @ 06:45:22 #4
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172658483
Robert Fisk is in Oost-SyriŽ geweest en schrijft dat er niet alleen afspraken zijn tussen de anti-ISIS-partijen daar, maar dat er zelfs een commandocentrum wordt gedeeld:

http://www.independent.co(...)et-a7857471.html?amp

quote:
After a sweeping Syrian military advance to the edge of the besieged Isis “capital” of Raqqa, the Russians, the Syrian army and Kurds of the YPG militia – theoretically allied to the US – have set up a secret “coordination” centre in the desert of eastern Syria to prevent “mistakes” between the Russian-backed and American-supported forces now facing each other across the Euphrates river.

The proof could be found this week in a desert village of mud-walled huts and stifling heat – it was 48 degrees – where I sat on the floor of an ill-painted villa with a Russian air force colonel in camouflage uniform, a young officer of the Kurdish militia – with a YPG (Kurdish People’s Militia) patch on his sleeve – and a group of Syrian officers and local Syrian tribal militiamen.

(...)

The SDF – which has nothing democratic about it except perhaps its pay scales – is regarded with deep suspicion by the Turks, who will be enraged to learn of the Syrian-Kurdish cooperation, even though both Ankara and Damascus are both ferociously opposed to the creation of a future Kurdish state. But, however tenuous the new YPG-Russian-Syrian connections may be, they demonstrate that all sides are determined to avoid any military confrontation between Moscow and Washington.

(...)
Deze tribal fighters worden de laatste dagen vaker aangehaald, volgens Sidorenko heeft de SDF inmiddels enkele plaatsen in die regio aan hen overgedragen:

https://twitter.com/ivansidorenko1/status/889674736015462401

https://twitter.com/ivansidorenko1/status/889677929076097024

https://twitter.com/ivansidorenko1/status/889682023039860737

https://twitter.com/ivansidorenko1/status/889682579934326785
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 25 juli 2017 @ 10:54:19 #5
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_172661758
realDonaldTrump twitterde op dinsdag 25-07-2017 om 04:23:18 The Amazon Washington Post fabricated the facts on my ending massive, dangerous, and wasteful payments to Syrian rebels fighting Assad..... reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_172662919
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 06:45 schreef Szura het volgende:
Robert Fisk is in Oost-SyriŽ geweest en schrijft dat er niet alleen afspraken zijn tussen de anti-ISIS-partijen daar, maar dat er zelfs een commandocentrum wordt gedeeld:

http://www.independent.co(...)et-a7857471.html?amp
logisch toch?

quote:
Deze tribal fighters worden de laatste dagen vaker aangehaald, volgens Sidorenko heeft de SDF inmiddels enkele plaatsen in die regio aan hen overgedragen:
zo voorkom je overstretch, moet je de stammen wel zoet houden dmv cash en wapens uiteraard, maar zo houd je ze wel trouw
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172663033
quote:
0s.gif Op maandag 24 juli 2017 19:59 schreef JubaUrbicus het volgende:
Als Deir Ezzor en Albukamal binnen 2 maanden weer onder SAA control staan, dan pas begin het echte politieke spel. SAA kan 2 dingen doen: SDF met rust laten en toekijken hoe Amerika haar vliegtuig/leger bassisen als paddenstoelen uit de grond laat schieten. En of een offensief starten in de nabije toekomst om ook de rest van het noorden (Hasakah en Raqqah) terug te krijgen onder SAA controle. Ik denk zelf 2.... Idlib is eigenlijk al in Assad's handbereik nu AQ er officieel de macht heeft. Dus de oorlog kan in 1 jaar afgelopen zijn zoals het er nu vooruit ziet.
ik weet niet of de russen daar wel zon zin in hebben om de amerikanen head on te cofronteren, als het aan de iraniers ligt uiteraard wel, maar ik denk niet dat ze dat zonder russische backing zouden durven.

over jaar is dit conflict echt niet afgelopen. ik vraag me af of isis wel helemaal verdreven is uit alle bewoonde gebieden in een jaar.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172665685
zou wat wezen :')

Charles_Lister twitterde op maandag 24-07-2017 om 22:18:07 Interesting - I’d heard rumors…- FSA figure says the U.S. will launch a new train/equip program in 5 months to fight al qaida in idlib… https://t.co/RKY5DmqbKE reageer retweet
looking good voor het regime

IvanSidorenko1 twitterde op dinsdag 25-07-2017 om 05:01:38 #Syria #Raqqa July 20 #SDF & #SAA & #Tribal_Forces Signed Agreement to hand over Some #SDF areas to #SAA within 3 days... https://t.co/2sqrpCrrPp reageer retweet
hoe zelfverzekerder ze worden, hoe meer ze hun ware (isis) aard laten zien?

Elizrael twitterde op maandag 24-07-2017 om 22:08:10 Quite an unusual decision by Jabhat a-Nusra/HTS today to *publicly* execute 2 men supposedly tied to yesterday's VBIED attack against Nusra https://t.co/rSA8InJNkC reageer retweet
opvallend dat wanneer hij benoemt welke trainingen hij heeft gekregen, dat hij begint met "ideologie", kennelijk is dat belangrijker dan tactiek of wat dan ook, maar dit is dan weer niet verwonderlijk, omdat de koerden in hun optiek bezig zijn met een "revolutie" en het opzetten van een communistische heilstaat. ook niet verwonderlijk, dat hij eindigt met "biji Apo".

misschien komt die communistische heilstaat, maar het is eerder aannemelijk dat de toco gewoon vrijwillig wordt overgedragen aan het regime, maar dat ze wel misschien als dank een vorm van autonomie zullen krijgen.

AmarAmarasingam twitterde op dinsdag 25-07-2017 om 13:13:47 YPG announces the death of another American, David Taylor (Zafer QereÁox), in the fight against ISIS in Raqqa. https://t.co/qRaxqTZLOH reageer retweet


[ Bericht 35% gewijzigd door Slayage op 25-07-2017 13:58:08 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172666203
bizar dat isis tot een jaar terug mensen uit het westen zo ver kon krijgen om zich bij hen aan te sluiten...

tweet reeks.

bjoernstritzel twitterde op maandag 17-07-2017 om 22:51:56 1. German ISIS girl Linda W. (16 y/o) was apparently captured in Mosul by Iraqi security forces:… https://t.co/4Um2E75bCn reageer retweet
http://www.telegraph.co.u(...)T.mc_id=tmg_share_tw
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 25 juli 2017 @ 15:04:35 #10
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172667217
Op naar Sukhnah! :')

DFkUr2SW0AMyzpR?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 25 juli 2017 @ 15:11:05 #11
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172667338
Al Qaeda is ondertussen toast in Arsal :W.
Het gebied dat onder controle staat van ISIS resteert nog. No mercy.

DFlpaG0XoAE8r_l?format=jpg&name=large

[ Bericht 27% gewijzigd door Szura op 25-07-2017 16:47:29 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_172682881
The Donald 8-)

tobiaschneider twitterde op dinsdag 25-07-2017 om 21:42:39 In press conference, Trump says Lebanon at the "front line of fighting [...] Hezbollah".Hezbollah is part of Lebanons current government https://t.co/TBHaYw2xEe reageer retweet
kennelijk was een gay militie toch een brug te ver voor deze "revolutionairen" :P

vvanwilgenburg twitterde op dinsdag 25-07-2017 om 23:17:12 BREAKING: SDF official denies existence of LGBT military unit within SDF forces in #Raqqa #SDF #ISIS https://t.co/rItxXDJp4N reageer retweet
het echte nieuws zijn niet de beestjes, maar dat de twee overheden kennelijk in het openbaar het resultaat van hun contacten durven te laten zien.


Animals of Aleppo Zoo in war-torn Syria sent to Turkey for protection


ook zon briljant idee die muur aan de turks syrische grens

tunnel gevonden tussen nusaybin en qamishli

teroretavizyok twitterde op dinsdag 25-07-2017 om 17:11:11 Nusaybin'de bir mezarl?kta, Suriye s?n?r?na dogru uzanan ve kanalizasyon hatt?na baglanm?s bir tŁnel bulundu.. https://t.co/a83xkGUQBt reageer retweet


[ Bericht 25% gewijzigd door Slayage op 26-07-2017 08:51:53 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172686179
20258053_10154596758136533_3507392947258771018_n.jpg?oh=15029529683dc218a2715129caba047e&oe=5A3715E3
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172686459
quote:
10s.gif Op woensdag 26 juli 2017 11:44 schreef Slayage het volgende:
[ afbeelding ]
lol :')

Trouwens:
tvd2y7T.png
jouw neus is perfect
voor mijn klit
pi_172686517
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juli 2017 11:57 schreef zarGon het volgende:

[..]

lol :')

Trouwens:
[ afbeelding ]
gaat het sdf uberhaupt richting deir?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 26 juli 2017 @ 23:42:52 #16
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172703594
Eerste berichten nu dat SAA Sukhnah aan het bestormen is
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_172711428
Nusra heeft zich volgens de berichten overgegeven in Arsal. Worden getransporteerd naar Idlib.
  vrijdag 28 juli 2017 @ 07:11:14 #18
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_172729527
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2017 13:01 schreef Stabiel het volgende:
Nusra heeft zich volgens de berichten overgegeven in Arsal. Worden getransporteerd naar Idlib.
http://www.al-monitor.com(...)s-civil-society.html

Kunnen ze het nog verder verzieken daar. Idlib moet gewoon weer in handen komen van het regime, de enige partij die in staat blijkt SyriŽ te regeren. Nou ja de SDF doen het ook aardig.
pi_172731175
kunnen we deze gast ook niet op de lijst van de franse "homo" lijst zetten?

De Arnhemse jihadist Marouane B. heeft in SyriŽ een rapnummer ingezongen waarin hij dreigt in het geniep naar Nederland te komen en mensen het hoofd af te snijden.

zal niet lang meer duren de totale overname van idlib ddoor nusra

IbnNabih1 twitterde op vrijdag 28-07-2017 om 00:20:53 HTS decree a complete forbiddance of forming any new factions in Idlib area & anyone defecting to/from any group does so without any weapons https://t.co/NFaU8BHxZs reageer retweet
vandaar dat kadirov zegt dat er geen homos zijn in chechenie _O- iran loost afghaanse vluchtelingen in syrie en de russen doen dat met homos, wat een unholy alliance is het ook :')

marta_ter twitterde op donderdag 27-07-2017 om 13:55:40 Wow. Stories about Caucasian gays blackmailed by FSB and forced to go to #Syria. https://t.co/n02BrLuFwB reageer retweet
tweet reeks

vvanwilgenburg twitterde op donderdag 27-07-2017 om 17:21:09 Head of Rojava Asayish @ciwanbrahim "Iranian project is more dangerous than Daesh project in Syria and the region in general" (1) https://t.co/YAdm3qdpqm reageer retweet


[ Bericht 36% gewijzigd door Slayage op 28-07-2017 09:56:27 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172731806
de amerikaanse piloot die die syrische vliegtuig uit de lucht schoot, check badge op vliegtuig

21503034_0.jpg

als je als proxy niet doet wat het baasje zegt, ben je proxy af

JakeGodin twitterde op donderdag 27-07-2017 om 17:15:53 Col. Dilon says coalition will no longer support Shohada Quartayn operations in southern Syria. Will continue supporting VSO fighting ISIS. https://t.co/d5hTsEL8cd reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 28 juli 2017 @ 11:35:14 #21
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172733833
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 09:57 schreef Slayage het volgende:
de amerikaanse piloot die die syrische vliegtuig uit de lucht schoot, check badge op vliegtuig

[ afbeelding ]

als je als proxy niet doet wat het baasje zegt, ben je proxy af

JakeGodin twitterde op donderdag 27-07-2017 om 17:15:53 Col. Dilon says coalition will no longer support Shohada Quartayn operations in southern Syria. Will continue supporting VSO fighting ISIS. https://t.co/d5hTsEL8cd reageer retweet
Nou wat een held zeg, met z'n supersonische vliegtuig twee raketten nodig hebben om een prehistorische Russische kist uit de lucht te halen :').

Waarom maken ze zijn identiteit Łberhaupt bekend?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_172733944
interessante panel met oa mcgurk en lister

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172733965
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 11:35 schreef Szura het volgende:

[..]

Nou wat een held zeg, met z'n supersonische vliegtuig twee raketten nodig hebben om een prehistorische Russische kist uit de lucht te halen :').

Waarom maken ze zijn identiteit Łberhaupt bekend?
tja een echte gevechtshandeling is altijd veel toffer dan een training, is de piloot van het syrische vliegtuig al opgedoken overigens?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 28 juli 2017 @ 11:43:34 #24
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172733980
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 11:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

tja een echte gevechtshandeling is altijd veel toffer dan een training, is de piloot van het syrische vliegtuig al opgedoken overigens?
Nee wordt naar verluidt nog steeds gevangen gehouden, belachelijk.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_172734173
kennelijk zijn de reports waar ondanks de ontkenning van de amerikanen, tevens een transfer van know how, verklaart wel de "liefdevolle" relatie van erdo-putin tegenwoordig tegen het zere been van de amerikanen.

Russia agreed to transfer technology along with S-400 missile systems: Presidential spokesperson
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')