Ik heb nog nooit iets met die dingen gedaan dus ik kan je niet helpen.quote:
Ohhhhhhhhhhh sorbet. En ook taart. Recept pleasequote:Op dinsdag 25 juli 2017 08:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zo eten?
Of door een zeef halen, wat suiker toevoegen en er sorbet mee maken.
Of er een taartje mee maken zoals een klassieke tarte au citron, maar dan met Passievrucht. (Recept nodig?)
quote:Op dinsdag 25 juli 2017 08:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geweldige films, zowel het origineel als de remake
Mooie tijdquote:
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/tarte_au_citron_94480quote:Op dinsdag 25 juli 2017 08:30 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ohhhhhhhhhhh sorbet. En ook taart. Recept please
Nee. Viel mee. Heb het dusdanig opgeschept dat de soep in de pan bleef. Ook de porties in de vriezer heb ik zo gedaan. Volgende keer voeg ik wat minder vocht toe denk ik.quote:Op dinsdag 25 juli 2017 08:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik kan me er vaak zo over verbazen dat heerlijke dingen zo simpel kunnen zijn.
Had je erg veel soep over op je bord?
Ik voeg meer kip toe volgende keerquote:Op dinsdag 25 juli 2017 08:40 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Nee. Viel mee. Heb het dusdanig opgeschept dat de soep in de pan bleef. Ook de porties in de vriezer heb ik zo gedaan. Volgende keer voeg ik wat minder vocht toe denk ik.
Handig mjan, zo'n gehoorzame!quote:
Na een tip van Robin gebruik ik tapiocameel. Zelfde effect, maar niet het effect dat de smaak minder wordt (kan inbeelding zijn, maar dat is mijn ervaring met maizena).quote:Op dinsdag 25 juli 2017 09:39 schreef minilot het volgende:
Ik blijf erbij: volle theelepel maizena in een bekertje omroeren met een scheut koud water tot het is opgelost, in je 'soep' gooien, even doorwarmen en hoppa, je 'soep' is een smaakvolle saus geworden die gewoon aan je kip en andere shizzle blijft hangen tijdens het eten en niet als een onopgegeten plasje op je bord blijft liggen. Echt!
Eens met dit. Oldscool ook.quote:Op dinsdag 25 juli 2017 09:39 schreef minilot het volgende:
Ik blijf erbij: volle theelepel maizena in een bekertje omroeren met een scheut koud water tot het is opgelost, in je 'soep' gooien, even doorwarmen en hoppa, je 'soep' is een smaakvolle saus geworden die gewoon aan je kip en andere shizzle blijft hangen tijdens het eten en niet als een onopgegeten plasje op je bord blijft liggen. Echt!
Zo spaar ik mijn krachten voor mensen die meer verzet bieden.quote:
Ik 'proef' maizena idd ookquote:Op dinsdag 25 juli 2017 09:47 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Na een tip van Robin gebruik ik tapiocameel. Zelfde effect, maar niet het effect dat de smaak minder wordt (kan inbeelding zijn, maar dat is mijn ervaring met maizena).
Kan zeker ook! Je kunt best een boel vergelijkbare dingen gebruiken. In mijn beleving is een theelepel maizena op een grote pan vol (vaak pittig) eten niet iets dat een merkbaar smaakverschil oplevert, maar ik weet natuurlijk niet hoe dat is voor puristen met hysterische smaakpapillen.quote:Op dinsdag 25 juli 2017 09:47 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Na een tip van Robin gebruik ik tapiocameel. Zelfde effect, maar niet het effect dat de smaak minder wordt (kan inbeelding zijn, maar dat is mijn ervaring met maizena).
Gebruik je dat ook hetzelfde?quote:Op dinsdag 25 juli 2017 09:47 schreef Lienekien het volgende:
Na een tip van Robin gebruik ik tapiocameel. Zelfde effect, maar niet het effect dat de smaak minder wordt (kan inbeelding zijn, maar dat is mijn ervaring met maizena).
Dat is inderdaad wel gewoon vies!quote:Op dinsdag 25 juli 2017 10:01 schreef FranticDJ het volgende:
En eigenlijk komt dat omdat m'n pa vroegah altijd jus wilde die zo dik was als stopverf. Van de maizena uiteraard..
Zo lang je mee-eters dan maar geen baardhaar uit hun eten hoeven te pulken is daar niets mis mee toch?quote:Op dinsdag 25 juli 2017 10:04 schreef minilot het volgende:
Ik moet wel altijd inwendig grinniken als ik 'cornstarch' tegenkom in recepten (en dat is vaak!) omdat mijn brein er altijd een momentje 'pornstache' van maakt.
En daar krijg ik dan weer een hele foute MI bij.quote:Op dinsdag 25 juli 2017 10:04 schreef minilot het volgende:
Ik moet wel altijd inwendig grinniken als ik 'cornstarch' tegenkom in recepten (en dat is vaak!) omdat mijn brein er altijd een momentje 'pornstache' van maakt.
Ja. Heel gemakkelijk, dus.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |