abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 2 januari 2018 @ 14:32:42 #126
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_176236661
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 13:57 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Ik ben niet de enige die het snapt hoor en snap nog lang niet alles maar wat ik snap klopt gewoon met zijn woord....en net als vele miljoenen anderen die het ook geloven en snappen wat God bedoelt met zijn woord en lijkt mij ook wel de bedoeling...en ook hier zitten mensen die het wel snappen...en iemand die het woord niet wil geloven is prima,maar met jou praten over wat wel en niet waar zou zijn is verspilde moeite man dus geloof wat je wil.
Dus ik krijg wederom geen antwoord? Jammer. Dit is uiteindelijk steeds de reactie van gelovigen als ze geen antwoord meer kunnen geven. Ze worden kwaad of lopen weg.
  dinsdag 2 januari 2018 @ 14:42:24 #127
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_176236886
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 13:30 schreef MrAero het volgende:

[..]

In gesprek gaan, wellicht, maar beweren dat je de ultieme waarheid in handen hebt en op die manier anderen probeert te overtuigen lijkt mij weer teveel van het goede, en dat is wat voornamelijk zie op forums zoals dit.
Niet lang na mijn wedergeboorte, zoals dat zo mooi heet in christelijke termen, kwam ik tot de conclusie dat ik gevonden had waar de mens zijn leven lang naar zoekt. Dat gevoel was een buitengewoon intens gevoel dat ik niet in woorden kan omschrijven; het feit dat veel mensen dat toch proberen is nobel, maar gaat niet altijd afdoende zijn om mensen te overtuigen...

quote:
En tuurlijk, ontspanning is fijn, maar als ik zou geloven in God, en zou geloven in een hemel en een hel, dan zou ik geen risico willen lopen :) Wat is 80-100 jaar van afzien en zwoegen door anderen te helpen nou op een eeuwigheid in de hemel? Helemaal niks. Gelukkig gelooft de meerderheid van het Christendom dat Jezus accepteren en om vergeving vragen meer dan genoeg is om in de hemel te komen :) Want stel je voor dat je echt iets zou moeten uitvoeren _O-
Ik zal nog genoeg uitvoeren, maar alles op zijn tijd (zie ook Prediker 3) :) Ik heb die wil zeker wel, maar soms wil ik teveel hooi op mijn vork nemen en dan is het goed dat God laat zien dat ik niet 100% van de tijd voor Hem hoef te werken, want God is geen slavendrijver. Dat is het hele idee achter de sabbat, overigens.
  dinsdag 2 januari 2018 @ 14:59:56 #128
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_176237329
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 14:42 schreef DecoAoreste het volgende:

[..]

Niet lang na mijn wedergeboorte, zoals dat zo mooi heet in christelijke termen, kwam ik tot de conclusie dat ik gevonden had waar de mens zijn leven lang naar zoekt. Dat gevoel was een buitengewoon intens gevoel dat ik niet in woorden kan omschrijven;
Dat buitengewone gevoel had ik juist toen ik niet meer geloofde. Alles viel ineens op zijn plaats en dat gaf (en geeft) een gevoel van kalmte en rust. Geen eeuwigheid, maar gewoon een begin en einde. Een troostende gedachte.
pi_176238347
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 14:42 schreef DecoAoreste het volgende:
Niet lang na mijn wedergeboorte, zoals dat zo mooi heet in christelijke termen, kwam ik tot de conclusie dat ik gevonden had waar de mens zijn leven lang naar zoekt. Dat gevoel was een buitengewoon intens gevoel dat ik niet in woorden kan omschrijven; het feit dat veel mensen dat toch proberen is nobel, maar gaat niet altijd afdoende zijn om mensen te overtuigen...
Natuurlijk. Dat heet berusting. Je komt het in allerlei spirituele takken tegen.

Mijn "momenten" zijn/waren de realizaties, tijdens meditatie of daarbuiten, in welke mate we met onze geest ons eigen lijden veroorzaken. Daar kun je alle boeddhistische filosofie tegenaan gooien, maar dat valt in het niet wanneer je het tot in je poriŽn voelt :)
  dinsdag 2 januari 2018 @ 17:18:36 #130
396730 EttovanBelgie
Vive la Belgique / Leve BelgiŽ
pi_176240432
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 12:28 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Het blijft een valse kerk of u dat nou leuk vind of niet en ze hebben alleen de boeken die God bepaalt heeft erin gezet dus de katholieke kerk heeft niks gecanoniseerd....en dat wil er maar niet in bij je...
Als het een valse kerk is, is uw bijbel eveneens van suspecte bron. U kunt hoog en laag blijven springen, de bijbel zoals u die vertrouwd is vastgelegd door het Concilie van Hippo in 393 door de Rooms-Katholieke Kerk, waarbij de aanwezige bisschoppen, geleid door de Heilige Geest, de gezaghebbende boeken, zoals God dat wilde, opnamen in 1 canon: de bijbel.
O dierbaar BelgiŽ, o heilig land der vaad'ren,
Onze ziel en ons hart zijn U gewijd
  dinsdag 2 januari 2018 @ 17:29:34 #131
396730 EttovanBelgie
Vive la Belgique / Leve BelgiŽ
pi_176240599
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 12:37 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Als de Bijbel een katholiek boek is,

1. Waarom veroordeelt het geestelijke kleding? (Matt.23: 5-6).
2. Waarom leert het tegen de aanbidding van Maria? (Lucas 11: 27-28).
3. Waarom toont het aan dat alle christenen priesters zijn? (1 Petr.2: 5,9).
4. Waarom veroordeelt het de naleving van speciale dagen? (Gal.4: 9-11).
5. Waarom leert het dat alle christenen heiligen zijn? (1 Korinthe 1: 2).
6. Waarom veroordeelt het het maken en aanbidden van beelden? (Exodus 20: 4-5).
7. Waarom leert het dat de doop onderdompelen is in plaats van gieten? (Kol. 2:12).
8. Waarom verbiedt het ons om religieuze leiders als "vader" aan te spreken? (Matt.23: 9).
9. Waarom leert het dat Christus het enige fundament is en niet de apostel Petrus?(1 Korinthe 3:11).
10. Waarom leert het dat er ťťn bemiddelaar is in plaats van veel? (1 Timotheus 2: 5).
11. Waarom leert het dat een bisschop een getrouwde man moet zijn? (1 Tim 3: 2, 4-5).
12. Waarom is het in strijd met het primaat van Petrus? (Lucas 22: 24-27).
13. Waarom is het tegen het idee van het vagevuur? (Lukas 16:26).
14. Waarom is het volledig stil over kinderdoop, instrumentale muziek in aanbidding, aflaten, belijdenis aan priesters, de rozenkrans, de mis en vele andere dingen in de katholieke kerk?

De kerk van 390 was een kerk die totaal anders is dan de rooms-katholieke kerk van vandaag.
Dus de katholieke claim van het geven van de Bijbel aan de wereld kan niet waar zijn omdat ze op geen enkel moment de enige bezitter van de Bijbel zijn geweest.Dus denken katholieken dat ze ons de bijbel hebben gegeven...ja....en wat zegt de waarheid...neen!!!
Wederom een van internet geplukt allegaartje van reeds door grote mannen als Franciscus Salesius, Cornelius Hazart en Robert Bellarminus ontmaskerd als slecht ingelezen, graag geloofde fabeltjes.

Allereerst: als u tegen de kinderdoop bent, omdat dat niet in de Schrift staat, dan zou u ook wantrouwend moeten staan tegenover 'Drie-Eenheid' en 'Bijbel' en al helemaal die slogan van u die steeds in de rondte strooit: de Heer aannemen als je Verlosser in je hart. Alle zaken die niet in de Schrift staan en die u toch aanhangt.

De Katholieke Kerk heeft nooit geleerd dat er meerdere 'bemiddelaars' zijn naar God toe, en dat enkel Christus de zaligmaking van de mensen realiseert. Maria, de engelen en alle heiligen zijn enkel voorbeelden die door hun godsvrucht kunnen helpen bij onze gebeden.

De Katholieke Kerk heeft nooit geleerd dat Petrus het fundament is; dat is Christus. Petrus is echter de door Christus zelf aangewezen opperherder, en onder zijn leiding is de kerk van Christus gegrondvest. Daardoor is Petrus niet de vervanger van Jezus - zoals de Paus dat ook niet is - maar diens Stedehouder op aarde.

De Katholieke Kerk heeft nooit geleerd dat beelden in zichzelf goden zijn of goddelijke krachten hebben; zij dienen enkel - zoals de serafijnen en cerubijnen op de Ark, de koperen slang, de talloze versieringen van mensen, bomen en dieren in de Tempel van Salomo en in het visioen van de tempel van EzechiŽl - als voorbeelden van geliefde en heilige personen en zaken die ons sterken in het gebed. Zoals wij de foto van een geliefde niet aanbidden (en al helemaal niet de ruwe materie, papier en inkt) zo aanbidden wij ook geen beelden.

Het vagevuur wordt gewoon onderwezen door de door mij eerder aangehaalde passages uit zowel MakkabeeŽn als het Nieuwe Testament. Dat dit zo is, getuigen de vroegste kerkvaders, die, of u dat nu wil of niet, katholiek waren.

En nee, beste Doedelzak, de kerk va 390 was niet een totaal andere kerk dan de Rooms-Katholieke Kerk. Maar u wilt niet leren, u wilt niet lezen. Had u dat wel gedaan, had u daadwerkelijk interesse in hoe de vroege kerk dacht, dan had u Justinus de Martelaar, Clemens van Rome, Ignatius van AntiochiŽ, Irenaeus van Lyon, Tertullianus van Carthago, Origenes van AlexandriŽ, Cyprianus van Carthago, Ambrosius van Milaan, Augustinus van Hippo, HiŽronymus van Bethlehem, Johannes Chrysostomos en al die andere heiligen wel gelezen, en had u zelf kunnen zien dat al die zaken die u verfoeit, door de eerste christenen als waarheid werden geleerd en overgeleverd.

Uw onderzoek reikt niet verder dan het copy-pasten van dubieuze websites van zelfverklaarde profeten die nog geen serieus, historisch boek over de vroege kerk gelezen hebben maar vanuit hun eigen wensdenken een heel eigen religie hebben gefantaseerd die met de oerbron nauwelijks nog iets van doen heeft.
O dierbaar BelgiŽ, o heilig land der vaad'ren,
Onze ziel en ons hart zijn U gewijd
  dinsdag 2 januari 2018 @ 17:34:13 #132
396730 EttovanBelgie
Vive la Belgique / Leve BelgiŽ
pi_176240687
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 12:29 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Er is maar 1 interpretatie de juiste en daar kan je achter komen door samen met God de bijbel te bestuderen en zonder krijg je wat jij noemt persoonlijke interpretatie en zal je nooit achter de juiste komen.
Aldus:

- Marcion;
- Mani;
- Donatus;
- Pelagius;
- Novatianus;
- Petrus Waldensis;
- De Katharen;
- Luther;
- Bucer;
- Zwingli;
- MŁntzer;
- Oecolampadius;
- Calvijn;
- Beza;
- Gomarus;
- Arminius;
- Wesley;

Etcetera.

Wie van deze heren had het wel correct, Doedelzak, en wie niet?
O dierbaar BelgiŽ, o heilig land der vaad'ren,
Onze ziel en ons hart zijn U gewijd
  dinsdag 2 januari 2018 @ 17:43:21 #133
396730 EttovanBelgie
Vive la Belgique / Leve BelgiŽ
pi_176240814
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 13:57 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Ik ben niet de enige die het snapt hoor en snap nog lang niet alles maar wat ik snap klopt gewoon met zijn woord....en net als vele miljoenen anderen die het ook geloven en snappen wat God bedoelt met zijn woord en lijkt mij ook wel de bedoeling...en ook hier zitten mensen die het wel snappen...en iemand die het woord niet wil geloven is prima,maar met jou praten over wat wel en niet waar zou zijn is verspilde moeite man dus geloof wat je wil.
Zal ik voor de gein even alle bestaande protestantse kerken in Nederland opsommen? Die allemaal op een of ander moment van elkaar zijn afgesplitst wegens onenigheid over WAT DE WAARHEID is?

- Protestantse Kerk Nederland;
- Hersteld Hervormde Kerk;
- Voortgezette Gereformeerde Kerken in Nederland;
- Vrije Evangelische Gemeente;
- Nederlandse Gereformeerde Kerken;
- Gereformeerde Kerken in Nederland Vrijgemaakt;
- Gereformeerde Kerken Nederland;
- Gereformeerde Kerken in Nederland Hersteld;
- Christelijk Gereformeerde Kerken;
- Gereformeerde Gemeente in Nederland en Noord-Amerika;
- Gereformeerde Gemeente in Nederland;
- Gereformeerde Gemeente in Nederland Buiten Verband;
- Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland;
- Remonstrantse Broederschap.

Kiest u maar; wie heeft gelijk, en waarom?
O dierbaar BelgiŽ, o heilig land der vaad'ren,
Onze ziel en ons hart zijn U gewijd
  dinsdag 2 januari 2018 @ 18:12:08 #134
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_176241275
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 17:43 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Zal ik voor de gein even alle bestaande protestantse kerken in Nederland opsommen? Die allemaal op een of ander moment van elkaar zijn afgesplitst wegens onenigheid over WAT DE WAARHEID is?

- Protestantse Kerk Nederland;
- Hersteld Hervormde Kerk;
- Voortgezette Gereformeerde Kerken in Nederland;
- Vrije Evangelische Gemeente;
- Nederlandse Gereformeerde Kerken;
- Gereformeerde Kerken in Nederland Vrijgemaakt;
- Gereformeerde Kerken Nederland;
- Gereformeerde Kerken in Nederland Hersteld;
- Christelijk Gereformeerde Kerken;
- Gereformeerde Gemeente in Nederland en Noord-Amerika;
- Gereformeerde Gemeente in Nederland;
- Gereformeerde Gemeente in Nederland Buiten Verband;
- Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland;
- Remonstrantse Broederschap.

Kiest u maar; wie heeft gelijk, en waarom?
Dat ging niet altijd over de vraag Wat de waarheid is. Daar ga je een beetje kort door de bocht. Maar ik snap je punt.
Overigens is het lijstje nog wat langer.

Ik denk dat Doedelzak nogal van de evangelische kant is. Daar zie je vaker dat men het gevoel heeft als enige bevoorrecht te zijn op de juiste manier te geloven. Vaak is het oppervlakkig geneuzel dat op een militante wijze opgedrongen wordt.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
  dinsdag 2 januari 2018 @ 19:32:13 #135
40150 Manke
'tis but a scratch
  dinsdag 2 januari 2018 @ 19:35:56 #136
396730 EttovanBelgie
Vive la Belgique / Leve BelgiŽ
pi_176243362
quote:
Marc Verhoeven?

Nee dank u.
O dierbaar BelgiŽ, o heilig land der vaad'ren,
Onze ziel en ons hart zijn U gewijd
  dinsdag 2 januari 2018 @ 19:36:54 #137
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_176243386
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 17:43 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Zal ik voor de gein even alle bestaande protestantse kerken in Nederland opsommen? Die allemaal op een of ander moment van elkaar zijn afgesplitst wegens onenigheid over WAT DE WAARHEID is?

- Protestantse Kerk Nederland;
- Hersteld Hervormde Kerk;
- Voortgezette Gereformeerde Kerken in Nederland;
- Vrije Evangelische Gemeente;
- Nederlandse Gereformeerde Kerken;
- Gereformeerde Kerken in Nederland Vrijgemaakt;
- Gereformeerde Kerken Nederland;
- Gereformeerde Kerken in Nederland Hersteld;
- Christelijk Gereformeerde Kerken;
- Gereformeerde Gemeente in Nederland en Noord-Amerika;
- Gereformeerde Gemeente in Nederland;
- Gereformeerde Gemeente in Nederland Buiten Verband;
- Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland;
- Remonstrantse Broederschap.

Kiest u maar; wie heeft gelijk, en waarom?
Is te toetsen aan de hand van hun geloofsverklaring die ze allemaal hebben.
  dinsdag 2 januari 2018 @ 19:37:31 #138
396730 EttovanBelgie
Vive la Belgique / Leve BelgiŽ
pi_176243396
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 19:36 schreef Manke het volgende:

[..]

Is te toetsen aan de hand van hun geloofsverklaring die ze allemaal hebben.
Wie gaat dan bepalen welke wel aan de eisen voldoet en welke niet?
O dierbaar BelgiŽ, o heilig land der vaad'ren,
Onze ziel en ons hart zijn U gewijd
pi_176243448
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 14:32 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Dus ik krijg wederom geen antwoord? Jammer. Dit is uiteindelijk steeds de reactie van gelovigen als ze geen antwoord meer kunnen geven. Ze worden kwaad of lopen weg.
`
Nee hoor ik laat je genoeg zien dat je ongelijk hebt in vele zaken...maar je wil het toch niet geloven dus maakt het weinig uit of ik antwoordt geef of niet....
  dinsdag 2 januari 2018 @ 19:40:06 #140
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_176243469
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 19:35 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Marc Verhoeven?

Nee dank u.
Was eigenlijk aan Doedelzak77 gericht.
Het is trouwens door MV vertaald, niet geschreven. Ben ook wel benieuwd of de genoemde ketterijen van de kerkvaders kloppen volgens jou. Het is ws allemaal terug te vinden in de roomse catechismus.
pi_176243537
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 14:59 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Dat buitengewone gevoel had ik juist toen ik niet meer geloofde. Alles viel ineens op zijn plaats en dat gaf (en geeft) een gevoel van kalmte en rust. Geen eeuwigheid, maar gewoon een begin en einde. Een troostende gedachte.
Ja soms geef ik je daar gelijk in...eeuwigheid...hemel,hel....maar helaas heb je geen gelijk en had het ook graag anders gezien soms...maar aan de andere kant is eeuwig dood zijn ook maar een nare gedachte en leven met God zonder pijn,ellende en honger is wel een fijne gedachte en ook een belofte van God als je met Hem wil leven.
  dinsdag 2 januari 2018 @ 19:42:37 #142
396730 EttovanBelgie
Vive la Belgique / Leve BelgiŽ
pi_176243544
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 19:40 schreef Manke het volgende:

[..]

Was eigenlijk aan Doedelzak77 gericht.
Het is trouwens door MV vertaald, niet geschreven. Ben ook wel benieuwd of de genoemde ketterijen van de kerkvaders kloppen volgens jou. Het is ws allemaal terug te vinden in de roomse catechismus.
Doedelzak (en u) zouden dan naar de bron zelf moeten gaan, de kerkvaders zelf.
O dierbaar BelgiŽ, o heilig land der vaad'ren,
Onze ziel en ons hart zijn U gewijd
  dinsdag 2 januari 2018 @ 19:43:31 #143
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_176243579
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 19:37 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Wie gaat dan bepalen welke wel aan de eisen voldoet en welke niet?
Toetsen aan wat de bijbel leert, omdat deze geÔnspireerd is, tenzij je dat ontkent.
pi_176243582
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 17:34 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Aldus:

- Marcion;
- Mani;
- Donatus;
- Pelagius;
- Novatianus;
- Petrus Waldensis;
- De Katharen;
- Luther;
- Bucer;
- Zwingli;
- MŁntzer;
- Oecolampadius;
- Calvijn;
- Beza;
- Gomarus;
- Arminius;
- Wesley;

Etcetera.

Wie van deze heren had het wel correct, Doedelzak, en wie niet?
Geen idee ken ze allemaal niet en waar ze voor staan...en wie het correct had dat weet alleen God zelf...
  dinsdag 2 januari 2018 @ 19:44:04 #145
396730 EttovanBelgie
Vive la Belgique / Leve BelgiŽ
pi_176243588
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 19:43 schreef Manke het volgende:

[..]

Toetsen aan wat de bijbel leert, omdat deze geÔnspireerd is, tenzij je dat ontkent.
En wie gaat bepalen wat de bijbel daadwerkelijk leert?

Ik ontken overigens die inspiratie niet; door die inspiratie hebben de Katholieke bisschoppen de canon van de Bijbel vastgelegd.
O dierbaar BelgiŽ, o heilig land der vaad'ren,
Onze ziel en ons hart zijn U gewijd
pi_176243727
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 18:12 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Dat ging niet altijd over de vraag Wat de waarheid is. Daar ga je een beetje kort door de bocht. Maar ik snap je punt.
Overigens is het lijstje nog wat langer.

Ik denk dat Doedelzak nogal van de evangelische kant is. Daar zie je vaker dat men het gevoel heeft als enige bevoorrecht te zijn op de juiste manier te geloven. Vaak is het oppervlakkig geneuzel dat op een militante wijze opgedrongen wordt.
Door goed de bijbel te bestuderen kun je makkelijk zien welke kerk het woord van God volgt en wie niet...en zo niet dan moet je je daarvan afzonderen is wat de bijbel leert dus iedere gelovige werkt aan zijn eigen redding uiteindelijk...
  dinsdag 2 januari 2018 @ 19:48:49 #147
396730 EttovanBelgie
Vive la Belgique / Leve BelgiŽ
pi_176243735
En zie hier het euvel en de dwaasheid van 'sola scriptura', een leerstuk dat in 1500 jaar Christendom nooit werd geleerd en waar steevast voor werd gewaarschuwd: Jan en alleman gaan naar eigen wensen, inzicht en interpretatie met de Schrift aan de haal, en ieder bezweert dat zŪjn lezing goddelijk geÔnspireerd is.

Daarom ook viel de hele Protestantse beweging al vanaf diens begin uiteen in talloze fracties, ieder met diens eigen waarheid. En dat gaat anno 2018 rustig door.
O dierbaar BelgiŽ, o heilig land der vaad'ren,
Onze ziel en ons hart zijn U gewijd
pi_176243745
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 19:35 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Marc Verhoeven?

Nee dank u.
Ja omdat hij de RKK met de grond gelijk maakt dus onzin,want past niet in je straatje...
  dinsdag 2 januari 2018 @ 19:50:39 #149
396730 EttovanBelgie
Vive la Belgique / Leve BelgiŽ
pi_176243788
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 19:49 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Ja omdat hij de RKK met de grond gelijk maakt dus onzin,want past niet in je straatje...
Zet ik aan de ene kant een zelfbenoemde profeet uit Vlaanderen tegenover de duizendjarige traditie van geschoolde theologen, de kerkvaders en de bisschoppen, dan weet ik het wel.

Verhoeven is voor mij een dertien-in-ťťn dozijn geval; meneer heeft de waarheid in pacht, voelt zich bijzonder, voelt zich een uitverkorene, en heeft maling aan hoe de kerk in het begin - en duizenden jaren erna- daadwerkelijk leefde en stuurt zijn zelf geknutselde evangelie van hel en verdoemenis de ether in ter lering en vooral vermaak.
O dierbaar BelgiŽ, o heilig land der vaad'ren,
Onze ziel en ons hart zijn U gewijd
  dinsdag 2 januari 2018 @ 19:53:01 #150
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_176243843
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 19:44 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

En wie gaat bepalen wat de bijbel daadwerkelijk leert?

Ik ontken overigens die inspiratie niet; door die inspiratie hebben de Katholieke bisschoppen de canon van de Bijbel vastgelegd.
Joh 20:30-31 HSV 30 Jezus nu heeft in aanwezigheid van Zijn discipelen nog wel veel andere tekenen gedaan, die niet beschreven zijn in dit boek, 31 maar deze zijn beschreven, opdat u gelooft dat Jezus de Christus is, de Zoon van God, en opdat u, door te geloven, het leven zult hebben in Zijn Naam.


Het doel van de evangeliŽn is om tot geloof te komen in de Zoon van God, de Heere.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')