abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 5 juni 2017 @ 22:07:26 #1
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_171486217
Misschien wel eens interessant om te volgen omdat daar de laatste tijd veel gebeurt. De politiek in Zuid-Afrika was altijd vrij saai omdat ANC toch wel een enorme meerderheid had. Maar omdat de huidige president een corrupte, graaiende en incompetente machtswellusteling is die nogal wat vijanden maakt en steeds meer onder vuur lig, begint er wat te bewegen. Het is de vraag of hij het einde van zijn termijn haalt en in de steden is de partij veel terrein verloren.

Er zijn pas in 2019 verkiezingen. Maar wel eens interessant om de ontwikkelingen te volgen en te zien wanneer die Zuma een keer eruit gekieperd wordt. En Julius Malema is met zijn brigade van rode overalls ook wel spraakmakend.

Even op een rijtje de hoofdrolspelers

Jacob Zuma (ANC) centrumlinks
De partij van Mandela die al sinds 1994 heer en meester is door hun geschiedenis van het overwinnen van de apartheid. Maar door de grote hoeveelheid schandalen rondom de president brokkelt hun geloofwaarigheid rap af.


Mmusi Maimane (DA) centrumrechts
Fusie van rechtse partijen waarbij ook de voormalige apartheidspartij zat. Maar van de apartheid hebben ze afstand genomen. Populair onder blanken en de nieuwe zwarte middenklasse.


Julius Malema (EFF) extreemlinks/nationalistisch
Ultra linkse en nationalistische partij van een voormalig jeugdleider van ANC die eruit is gegooid wegens zijn opruiende taalgebruik.


Mangosuthu Buthelezi (Inkatha) conservatief rechts
Regionaal gerichte Zulu-partij onder leiding van een hoogbejaarde oprichter. Maar verder volledig irrelevant.


[ Bericht 2% gewijzigd door Hexagon op 07-06-2017 16:18:31 ]
  maandag 5 juni 2017 @ 22:18:33 #2
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_171486507
En een beetje achtergrond waarom Zuma zo onder vuur ligt

quote:
https://www.nrc.nl/nieuws(...)cht-7987742-a1553779
Hoe Zuid-Afrika aan de Indiase maffia werd verkocht

Zuid-Afrika

President Zuma ontsloeg deze week zijn halve kabinet. Te vrezen valt dat drie Indiase zakenlieden hierin een groot aandeel hadden, blijkt uit het verhaal van een parlementslid.

Vijtjie Mentor klinkt nerveus aan de telefoon. Ze wil praten. Ze wil heel graag praten. Maar sinds ze met haar verhaal naar buiten kwam over de uitverkoop van Zuid-Afrika aan een Indiase zakenfamilie is ze voorzichtig geworden. Er zijn bedreigingen geweest. Ze heeft beveiliging ingehuurd en die adviseert haar voorzichtig te zijn met vreemdelingen. „Ik laat je morgenochtend weten waar we kunnen afspreken.” Dan hangt ze op.

Er is iets fundamenteels veranderd in Zuid-Afrika deze week. Dit is geen land waar mensen bang zijn om over hun president te spreken. Hier kun je het staatshoofd ongestraft uitjoelen in het zicht van de internationale pers, zoals gebeurde bij de staatsbegrafenis van Nelson Mandela in december 2013. Hier staan de voorpagina’s van kranten vol, vullen talkshows uren zendtijd met de oorzaak van alle kwaad in Zuid-Afrika, moeiteloos samengevat in een vierletterwoord op spandoeken en t-shirts: Zuma.

Zuid-Afrika is geen Turkije, geen Rusland. Zuid-Afrika lijdt net als die landen aan corruptie en een politiek die wordt gedreven door zakenbelangen. Maar hier kan iedereen tenminste lezen en horen wie profiteert, en hoe.

Afgelopen week werd duidelijk dat Afrika’s jongste democratie, amper 23 lentes oud, haar onschuld kwijt is. Het is nu menens. President Jacob Zuma ontsloeg 15 bewindslieden, 9 ministers en 6 staatssecretarissen, onder wie de gerespecteerde minister van Financiën, Pravin Gordhan. Zuma legde het die avond op de nationale televisie uit als een poging om „nieuwe energie en efficiëntie” terug te brengen in zijn kabinet.

Maar de rand verloor in een paar dagen tijd meer dan 10 procent van zijn waarde ten opzichte van de dollar. Zuid-Afrikaanse banken zagen tientallen miljarden randen verdwijnen op de aandelenbeurs. Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s verpulverde de status van Zuid-Afrika, een BRICS-land, tot junk, schroot, rommel, een investering die je beter niet kunt doen.

Terug naar Vijtjie Mentor. Zij is het eerste trouwe lid van regeringspartij ANC dat een boekje durft open te doen over hoe het land sinds het aantreden van Jacob Zuma als president in 2009 wordt bestuurd. Ze is Zuid-Afrika’s Edward Snowden. Afgelopen woensdagochtend vertelt ze haar verhaal. De tv staat aan en toont een persconferentie waarop de secretaris-generaal van het ANC aankondigt dat het partijbestuur de beslissing van Zuma om een kwart van zijn kabinet te ontslaan, volledig ondersteunt. Mentor grinnikt:

„Dit verbaast me niets. Het is naïef te verwachten dat het partijbestuur iets tegen Zuma zal ondernemen. Als Zuma valt, vallen zij met hem. Het patronagesysteem is diep verankerd in het ANC.”

Sahara Computers

In oktober 2010 wordt Mentor ontboden bij de Union Buildings in Pretoria, waarvandaan de president zijn land bestuurt. Als ze aankomt op het vliegveld van Johannesburg wordt ze opgewacht door twee onbekende mannen met een Indiaas uiterlijk. Ze vragen haar om hen te volgen. De geblindeerde Mercedes rijdt echter niet naar de hoofdstad Pretoria, maar stopt bij een bedrijf op een industrieterrein in Johannesburg. Het heet Sahara Computers. Dit bedrijf is opgericht door drie broers afkomstig uit Saharanpur, in de noordelijke staat Utar Pradesh in India. In 1993 komen ze voor het eerst naar Zuid-Afrika. Ze heten Ajay, Atul en Rajesh Gupta. Hun eerste inkomen verdienden ze met het verkopen van schoenen uit de achterbak van hun auto. Inmiddels hebben ze belangen in de mijnbouw, telecommunicatie en runnen ze hun eigen tv-station en krant, die laaiend enthousiast zijn over de regering van president Zuma. Het vermogen van Atul Gupta wordt geschat op 700 miljoen euro, hij is een van de zeven rijkste mannen van Zuid-Afrika.

In het pand van Sahara computers ontmoet Vijtjie Mentor de oudste broer, Ajay. Als ze vraagt waarom ze niet naar de regeringsgebouwen wordt gebracht, vraagt hij haar om geduld: de president komt zo. Het gesprek wordt voortgezet op Sahara Estate, een villa in de sjieke woonwijk Saxonworld in Johannesburg. Daar vertelt Ajay Gupta haar dat president Zuma op het punt staat zijn minister van Openbare Ondernemingen te ontslaan. En dat hij haar, Vijtjie Mentor, op het oog heeft als opvolger.

Mentor is geen grote naam binnen het ANC. Geen Robbeneilander, geen stuwende kracht van de anti-apartheidsbeweging. Haar grootste verzetsdaad tijdens de apartheid was het laten afbranden van het administratiegebouw van haar middelbare school, in een dorp in toenmalig thuisland Bophuthatswana.

Ze was 14 jaar onderwijzer, ze was gemeenteraadslid in de Noord-Kaap, en sinds 2002 parlementslid voor het ANC. Maar in hun villa in Johannesburg onthullen de Gupta’s dat de president grote plannen met haar heeft. Het ministerie van Openbare Ondernemingen is een sleutelministerie. Daar worden de contracten voor de staatsbedrijven uitgedeeld. Daar staat de honingpot.

De Gupta’s hebben maar één voorwaarde voor haar benoeming. „Het eerste wat ik na mijn benoeming moest doen was een eind maken aan de lijndienst van de nationale luchtvaartmaatschappij South African Airways op India”, vertelt ze.

Wat Mentor dan nog niet weet is dat de Gupta’s belangen hebben in de Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways, voor wie South African Airways een geduchte concurrent is. „Ik zei: wie bent u? U heeft geen autoriteit om over dit soort zaken te beslissen, laat staan over ministersbenoemingen.” Het antwoord van Ajay Gupta: „Wij kunnen een goed woordje voor u doen bij de president.”

Ombudsvrouw

Mentors getuigenis staat niet op zichzelf. De inmiddels teruggetreden Nationale Ombudsvrouw, Thuli Madonsela bracht eind vorig jaar een rapport uit waarin ook andere bewindslieden klagen over bemoeienis van de Gupta’s met kabinetsbeleid. Ook de vorige week ontslagen staatssecretaris van Financiën, Mcebisi Jonas, werd volgens dat rapport naar de villa in Saxonworld geroepen. Hij werd daarheen gereden in de auto van president Zuma’s zoon, Duduzana Zuma, een zakenpartner van de Gupta’s.

Achter gesloten deuren wordt de staatssecretaris verteld dat hij spoedig zal worden gepromoveerd tot minister om zijn baas Pravin Gordhan te vervangen. Gordhan is een uitgesproken tegenstander van de Gupta’s en hun invloed. In het gesprek klagen de Gupta’s dat het ministerie van Financiën hun ambities om miljarden aan de staat te verdienen in de weg staat. Ze bieden hem een beloning van 600 miljoen rand (50 miljoen euro) als hij de baan accepteert en hun zakenbelangen verder helpt. Jonas slaat het aanbod af en vertrekt.

De kabinetswissel van afgelopen week bevestigt de vrees van Zuma’s grootste tegenstanders binnen het ANC: de Gupta’s hebben gewonnen. De nieuwe minister van Financiën, Malusi Gigaba, accepteerde in 2010 de baan die Vijtjie Mentor had geweigerd. In die hoedanigheid ontsloeg hij binnen een jaar de bestuurders van alle grote staatsbedrijven. Veel van de nieuwe bestuurders hebben banden met de Gupta’s. Nadat Gigaba deze week tot minister van Financiën werd benoemd, trok hij twee adviseurs aan die bekend staan om hun nauwe banden met de Gupta’s.

„Het ministerie van Financiën behoort de mensen van Zuid-Afrika toe”, zei hij op zijn eerste persconferentie. „Het ministerie van Financiën is niet het bezit van degenen met macht en belangen.”

Maar zijn benoeming komt op een cruciaal moment. Aan het einde van dit jaar beslist het ANC over de opvolging van president Zuma als partijleider en dus over de volgende president van Zuid-Afrika. In die strijd om de macht moet president Zuma zorgen dat zijn tegenstanders zijn uitgeschakeld en zijn opvolger hem zal beschermen tegen rechtszaken. Die bescherming kocht hij al jaren geleden, meent Mentor. „De Gupta’s hebben in 2007 zijn campagne gefinancierd om partijleider (en later president) te worden. Al sinds de tijd van Mandela hebben ze geprobeerd invloed op het ANC te kopen, maar (toenmalig vice-president en later president) Mbeki heeft dit altijd tegengehouden. Zuma voelt dat hij ze iets verschuldigd is. Hij is kwetsbaar.”

President Zuma ontkent Vijtjie Mentor ooit ontmoet te hebben. Ook al zweert ze dat hij die dag aanwezig was in de villa van de Gupta’s in Sahara Estate in Saxonworld. Zuma geeft tijdens een parlementsdebat in 2013 toe dat hij goed bevriend is met de Gupta’s. Zij zeggen hetzelfde over hem: „een goede vriend” – en over veel andere benoemde bestuurders bij staatsbedrijven en bewindslieden.

„Zuma heeft zich omgeven met mensen die net zo corrupt zijn als hij. De corruptie is wat ze bindt. Ze zitten in hetzelfde bootje. Ze zijn partners in crime”, zegt Mentor.

„Zuma zal pas vertrekken als de mensen van Zuid-Afrika in opstand komen. Als ze er in geslaagd zijn om Zuid-Afrika van apartheid te verlossen, dan kunnen ze zich ook van deze vloek bevrijden.”



[ Bericht 1% gewijzigd door Hexagon op 05-06-2017 22:45:59 ]
pi_171487355
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2017 22:18 schreef Hexagon het volgende:
En een beetje achtergrond waarom Zuma zo onder vuur ligt

[..]

bron?
  maandag 5 juni 2017 @ 22:46:22 #4
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_171487422
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2017 22:44 schreef vaduz het volgende:

[..]

bron?
Ah, vergeten. Staat erbij
pi_171488905
Volgens mij is het het gevolg van een decennialange overheersing van de politiek door één partij. Dat is nooit gezond voor een democratie. Als je te lang aan de macht bent, vergeet je waarom je daar zit. Het zou een zegen zijn voor het land als de Democratische Alliantie een keer de kans zou krijgen. Ik ga volgende maand naar Zuid Afrika. Ben benieuwd of ik iets van protesten zal merken.
pi_171489149
ANC is een corrupte boeven bende. :r
  maandag 5 juni 2017 @ 23:42:04 #7
463796 bijstandboy
jij al uitkering heb?
pi_171489347
Hebben ze daar nog apartheid? :')
  dinsdag 6 juni 2017 @ 12:23:21 #8
462999 Verfassungsschutz
Streitbaren Demokratie
pi_171495665
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2017 23:35 schreef 6star6lord6 het volgende:
ANC is een corrupte boeven bende. :r
Malema is weer twee keer zo corrupt als de regerende partij.
Stabile Preise – Sichere Renten – Mehr Arbeitsplätze
  dinsdag 6 juni 2017 @ 12:34:21 #9
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_171495866
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 12:23 schreef Verfassungsschutz het volgende:

[..]

Malema is weer twee keer zo corrupt als de regerende partij.
De rechtse kandidaten niet dan?

Dit is een zeer goede documentaire

https://www.npo.nl/2doc/05-08-2014/VPWON_1229948

Aanrader en niet te lang
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  dinsdag 6 juni 2017 @ 13:21:08 #10
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_171496980
Hier een stuk over de worsteling van de DA met het apartheidsverleden
https://www.trouw.nl/demo(...)l-verleden~ab9df273/
  dinsdag 6 juni 2017 @ 13:22:24 #11
462999 Verfassungsschutz
Streitbaren Demokratie
pi_171497017
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 12:34 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

De rechtse kandidaten niet dan?

Dit is een zeer goede documentaire

https://www.npo.nl/2doc/05-08-2014/VPWON_1229948

Aanrader en niet te lang
Oh ongetwijfeld. Heel ZA is bergafwaarts gegaan. Ze krijgen nog het voordeel van de twijfel omdat Zimbabwe dezelfde ontwikkeling nog verder heeft weten te verkloten.
Stabile Preise – Sichere Renten – Mehr Arbeitsplätze
  woensdag 7 juni 2017 @ 15:02:53 #12
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_171525169
Het geklooi van Zuma zorgt voor een recessie
http://www.telegraaf.nl/d(...)a_in_recessie__.html
pi_171525237
Tvp.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  woensdag 7 juni 2017 @ 16:41:37 #14
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_171527769
Grappig van ts om te denken dat er in ZA politiek wordt bedreven of dat er zelfs sprake zou zijn van een functionerende democratie. Het is gewoon stammencultuur in overdrive. Natuurlijk blijft ANC aan de macht en als Zuma van het toneel verdwijnt komt er een andere machtswellusteling om zijn plek in nemen.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  woensdag 7 juni 2017 @ 16:43:06 #15
462999 Verfassungsschutz
Streitbaren Demokratie
pi_171527804
quote:
1s.gif Op woensdag 7 juni 2017 16:41 schreef Paper_Tiger het volgende:
Grappig van ts om te denken dat er in ZA politiek wordt bedreven of dat er zelfs sprake zou zijn van een functionerende democratie. Het is gewoon stammencultuur in overdrive. Natuurlijk blijft ANC aan de macht en als Zuma van het toneel verdwijnt komt er een andere machtswellusteling om zijn plek in nemen.
Stammencultuur is ook politiek. Dat het niet binnen ons Westerse kader past boeit weinig.
Stabile Preise – Sichere Renten – Mehr Arbeitsplätze
  woensdag 7 juni 2017 @ 16:46:34 #16
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_171527922
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 16:43 schreef Verfassungsschutz het volgende:

[..]

Stammencultuur is ook politiek. Dat het niet binnen ons Westerse kader past boeit weinig.
Er een topic over openen is dan ook het zotte. Net of het wel binnen ons westerse kader past. ZA is nu gewoon het zoveelste gefaalde Afrikaanse land.
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_171531236
De ANC: Doe je iets verkeerd of gedraag je je crimineel? Geef "Apath hide" de schuld, zoals ze dat zo mooi zeggen.
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
pi_171533876
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2017 23:42 schreef bijstandboy het volgende:
Hebben ze daar nog apartheid? :')
[ afbeelding ]
Ja en het is nog veel erger geworden. Nu zijn zowel zwarten, als blanken het slachtoffer van de Zulu's.
pi_171534064
quote:
1s.gif Op woensdag 7 juni 2017 16:46 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Er een topic over openen is dan ook het zotte. Net of het wel binnen ons westerse kader past. ZA is nu gewoon het zoveelste gefaalde Afrikaanse land.
Mag je alleen topics openen over succesverhalen in de politiek? Dan wordt het vrij saai hier.
  zaterdag 24 juni 2017 @ 10:03:51 #20
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_171907932
Zuma krijgt een rapportcijfer 1,8 _O-
https://fd.nl/economie-po(...)ar-post-zuma-periode

In 2019 moet hij blijkbaar sowieso weg volgens de regels lees ik. Ze zullen blij zijn.
  zaterdag 24 juni 2017 @ 13:47:03 #21
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_171912704
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 10:03 schreef Hexagon het volgende:
Zuma krijgt een rapportcijfer 1,8 _O-
https://fd.nl/economie-po(...)ar-post-zuma-periode

In 2019 moet hij blijkbaar sowieso weg volgens de regels lees ik. Ze zullen blij zijn.
De opvolger zal gewoon een kloon van de man zijn. De eerste Afrikaanse leider die geen graaiende, zelfverrijkende tiran is moet nog geboren worden.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  zaterdag 24 juni 2017 @ 13:49:27 #22
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_171912739
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 13:47 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

De opvolger zal gewoon een kloon van de man zijn. De eerste Afrikaanse leider die geen graaiende, zelfverrijkende tiran is moet nog geboren worden.
Was Botha een man naar eer en geweten?
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 24 juni 2017 @ 13:55:11 #23
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_171912852
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 13:49 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Was Botha een man naar eer en geweten?
Moeilijk te zeggen. Ik neig naar een ja.
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_171912857
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 13:47 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

De opvolger zal gewoon een kloon van de man zijn. De eerste Afrikaanse leider die geen graaiende, zelfverrijkende tiran is moet nog geboren worden.
Deed Mbeki het zo slecht dan?
  zaterdag 24 juni 2017 @ 13:57:22 #25
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_171912910
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 13:55 schreef Igen het volgende:

[..]

Deed Mbeki het zo slecht dan?
De man die ontkende dat hiv aids veroorzaakt?
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_171912953
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 13:57 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

De man die ontkende dat hiv aids veroorzaakt?
Als ik het verhaal op Wikipedia daarover (https://nl.wikipedia.org/(...)_de_oorzaak_van_aids) zo lees, dan is die hele zaak toch nog best genuanceerd en m.i. zeker niet voldoende om hem een "graaiende, zelfverrijkende tiran" te noemen.
  zaterdag 24 juni 2017 @ 13:59:44 #27
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_171912956
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 13:55 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Moeilijk te zeggen. Ik neig naar een ja.
Botha, De Klerk... Tuurlijk.

Dat de eerste eerlijke Afrikaanse man "nog geboren moet worden" neigt naar rassentheorie.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_171913186
Als je het verschil tussen Mbeki en Zuma bekijkt, en dan eens hun achtergronden vergelijkt... Mbeki heeft o.a. in Engeland gestudeerd en is in de Sovjetunie geweest; Zuma is ongeschoold en heeft vroeger alleen wat in armoedige burgeroorloglanden in Afrika rondgedwaald.
  zaterdag 24 juni 2017 @ 14:30:30 #29
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_171913603
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 13:59 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Botha, De Klerk... Tuurlijk.

Dat de eerste eerlijke Afrikaanse man "nog geboren moet worden" neigt naar rassentheorie.
Ach. Dat hoort gewoon bij de stammencultuur.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  zaterdag 24 juni 2017 @ 14:31:53 #30
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_171913631
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 14:10 schreef Igen het volgende:
Als je het verschil tussen Mbeki en Zuma bekijkt, en dan eens hun achtergronden vergelijkt... Mbeki heeft o.a. in Engeland gestudeerd en is in de Sovjetunie geweest; Zuma is ongeschoold en heeft vroeger alleen wat in armoedige burgeroorloglanden in Afrika rondgedwaald.
Dat ben ik met je eens maar sinds het ANC aan de macht is is ZA gewoon afgegleden naar het niveau van het gemiddelde Afrikaanse land.
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_171933310
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
pi_171933457
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 13:49 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Was Botha een man naar eer en geweten?
Maar hij was etnisch Nederlander :P
  zondag 2 juli 2017 @ 14:51:13 #33
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_172113949
Nog meer info over aller schimmige zaken rond Gupta
https://www.trouw.nl/home(...)guptaleaks~a813bdde/
  zondag 2 juli 2017 @ 21:35:31 #34
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_172125028
quote:
0s.gif Op zondag 2 juli 2017 14:51 schreef Hexagon het volgende:
Nog meer info over aller schimmige zaken rond Gupta
https://www.trouw.nl/home(...)guptaleaks~a813bdde/
Interessant. Maar waar zit de fout. Bij de broers die weten hoe de knikkers rollen of bij de politici en ambtenaren die iedere vorm van integriteit missen?

[ Bericht 0% gewijzigd door Paper_Tiger op 02-07-2017 21:48:18 ]
a man convinced against his will is of the same opinion still
  zondag 2 juli 2017 @ 21:45:47 #35
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_172125463
quote:
1s.gif Op zondag 2 juli 2017 21:35 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Interessant. Maar waar zit de fout. Bij de broers die weten hoe de nikkers rollen of bij de politici en ambtenaren die iedere vorm van integriteit missen?
Bij beide natuurlijk
  zondag 2 juli 2017 @ 21:48:04 #36
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_172125548
quote:
0s.gif Op zondag 2 juli 2017 21:45 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Bij beide natuurlijk
Hmmmm. Ik vind de laatste groep de foutste Nikkers moest knikkers zijn. Vooral in dit verband een ongelukkige typo..
a man convinced against his will is of the same opinion still
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 13:03:52 #37
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_172994059
Zuma krijgt nu een anonieme stemming voor een motie van wantrouwen om zn oren
https://www.volkskrant.nl(...)wantrouwen~a4510077/

Ik ben benieuwd

Ik hoop dat ze zo slim zijn deze bestuurscrimineel te wippen
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 14:24:17 #38
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172995829
Vrolijk op naar de volgende nepotistische graaier daar.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_172999924
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 13:03 schreef Hexagon het volgende:
Zuma krijgt nu een anonieme stemming voor een motie van wantrouwen om zn oren
https://www.volkskrant.nl(...)wantrouwen~a4510077/

Ik ben benieuwd

Ik hoop dat ze zo slim zijn deze bestuurscrimineel te wippen
Ik ben er bang voor....
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 19:02:45 #40
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_173001462
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 14:24 schreef Perrin het volgende:
Vrolijk op naar de volgende nepotistische graaier daar.
Jij begrijpt hoe het werkt in die contreien.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 19:13:30 #41
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_173002267
Weet niet, Zuid-Afrika is zo corrupt als de neten.
pi_173002635
quote:
Hoe is het ook mogelijk :')
pi_173003155
Hij is ook nog aangeklaagd geweest wegens verkrachting hè, 10 jaar geleden.

Hij werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. Aanhangers van Zuma bedreigden het slachtoffer daarna dermate met de dood, dat ze asiel heeft gekregen in Nederland.

Zuma had ook nog eens geen voorbehoedsmiddel gebruikt terwijl hij wist dat het slachtoffer HIV-positief is. Gewoon na afloop goed douchen, aldus Zuma.

Zo'n figuur kies je als parlementariër of partijlid toch niet vrijwillig als leider van het land? Het kan niet anders dan dat daar achter de schermen ernstig wat niet pluis is.

En een te groot deel van de bevolking denkt blijkbaar nog steeds dat "democratie=ANC".
pi_173004508
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 20:26 schreef Igen het volgende:
Hij is ook nog aangeklaagd geweest wegens verkrachting hè, 10 jaar geleden.

Hij werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. Aanhangers van Zuma bedreigden het slachtoffer daarna dermate met de dood, dat ze asiel heeft gekregen in Nederland.

Zuma had ook nog eens geen voorbehoedsmiddel gebruikt terwijl hij wist dat het slachtoffer HIV-positief is. Gewoon na afloop goed douchen, aldus Zuma.

Zo'n figuur kies je als parlementariër of partijlid toch niet vrijwillig als leider van het land? Het kan niet anders dan dat daar achter de schermen ernstig wat niet pluis is.

En een te groot deel van de bevolking denkt blijkbaar nog steeds dat "democratie=ANC".
Het alternatief is net echt beter. Mbeki zijn opvattingen over HIV/AIDS waren ook nogal stompzinnig. Zolang mensen daar de medicijnmannen blijven geloven zullen de misstanden blijven bestaan wat betreft alternatieve "genees"methodes en preventie.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 21:20:03 #46
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_173005015
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 20:26 schreef Igen het volgende:

En een te groot deel van de bevolking denkt blijkbaar nog steeds dat "democratie=ANC".
Het is vooral een groep die op een of andere manier maar geen afscheid kan nemen van het ANC vanwege hun rol uit vervlogen tijden. Een soort nostalgisme.

Het positieve is wel dat die groep natuurlijk demografisch steeds kleiner wordt.
pi_173006372
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 21:20 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Het is vooral een groep die op een of andere manier maar geen afscheid kan nemen van het ANC vanwege hun rol uit vervlogen tijden. Een soort nostalgisme.

Het positieve is wel dat die groep natuurlijk demografisch steeds kleiner wordt.
Mwah.

http://uaps2015.princeton.edu/uploads/150152

Volgens dit artikel is het stemmen in Zuid-Afrika erg gesegregeerd geraakt. Het ANC haalt consequent zo'n 80%-90% van de stemmen van de zwarte kiezers. De belangrijkste oppositie, de Demokratiese Alliansie, is elke verkiezing duidelijk gegroeid maar dat komt vooral omdat intussen zo'n 80% van de blanken en halfbloed-mensen dáárop stemt.

Beide partijen hebben iets minder steun onder jongeren, maar dat zet niet echt zoden aan de dijk.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-08-2017 22:06:32 ]
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 22:47:46 #48
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_173007647
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 20:26 schreef Igen het volgende:
Hij is ook nog aangeklaagd geweest wegens verkrachting hè, 10 jaar geleden.

Hij werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. Aanhangers van Zuma bedreigden het slachtoffer daarna dermate met de dood, dat ze asiel heeft gekregen in Nederland.

Zuma had ook nog eens geen voorbehoedsmiddel gebruikt terwijl hij wist dat het slachtoffer HIV-positief is. Gewoon na afloop goed douchen, aldus Zuma.

Zo'n figuur kies je als parlementariër of partijlid toch niet vrijwillig als leider van het land? Het kan niet anders dan dat daar achter de schermen ernstig wat niet pluis is.

En een te groot deel van de bevolking denkt blijkbaar nog steeds dat "democratie=ANC".
Een land dat aantoont dat democratie niet altijd vooruitgang brengt.
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_173017482
Ik vind het trouwens erg interessant dat de halfbloed-groep, die tijdens de Apartheid ook onderdrukt werd, in zo grote mate niet op ANC maar op DA stemt.
pi_173018099
Lekker boeiend, Zimbabwe 2 haha ja tog??
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')