abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173091508
registreer om deze reclame te verbergen
Ik wacht wel met Dunkirk. Ga er niet voor naar de bios iig.
Witnessing the shutdown of honest inquiry
pi_173091570
quote:
10s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 18:56 schreef J0kkebr0k het volgende:
Ik wacht wel met Dunkirk. Ga er niet voor naar de bios iig.
Dan kan je nu alvast Operation Dunkirk (Video 2017) - IMDb kijken.

:')
Nait Soezn Moar Broezn
pi_173091601
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 18:58 schreef Divje het volgende:

[..]

Dan kan je nu alvast Operation Dunkirk (Video 2017) - IMDb kijken.

:')
Volgens mij is die wel beter.
Witnessing the shutdown of honest inquiry
pi_173091628
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 18:59 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Volgens mij is die wel beter.
Asylum films zijn ltijd beter.
Nait Soezn Moar Broezn
pi_173093233
L'amant double

marine-vacth-montait-les-marches-du-festival-de-cannes-en-2013-pour-le-film-jeune-et-jolie-de-francois-ozon-ils-se-retrouvent-cette-annee-avec-l-amant-double-un-thriller-erotique_5880147.jpeg

Frankrijk
Regisseur: Franois Ozon
Genre: Drama, thriller.

De kwetsbare Chlo heeft al jaren last van buikpijn en als het zoveelste medische onderzoek niets oplevert, gaat ze in therapie. 'Dan zit het vast tussen mijn oren', is haar filosofie.
Haar therapeut is Paul Meyer, een rustige, mysterieuze man waar ze zichtbaar een klik mee heeft. De seksuele spanning is voelbaar en het is onvermijdelijk dat de twee een relatie krijgen. Of er sprake is van een gelijkwaardige relatie tussen Chlo en haar ex-therapeut is de vraag. Maar de situatie komt helemaal op scherp te staan als ze ontdekt dat 'Meyer' niet zijn echte achternaam is n dat hij een tweelingbroer heeft die ook therapeut is. Paul ontkent het bestaan van de tweelingbroer en dat zet Chlo aan tot een ontdekkingstocht. Al snel ontstaat er een sinister spel tussen Chlo en de twee broers en is het niet meer duidelijk wie de waarheid spreekt.

Dit is zo'n film waarbij je 'WTF't zodra de aftiteling in beeld komt. Tenzij je natuurlijk al bent weggelopen of weggezapt. Tot aan het einde is het niet duidelijk hoe het verhaal in elkaar steekt en zelfs nu, dagen later, vraag ik me af hoe dit of dat nou zat. Het verhaal is gewoon heel erg vaag. De opbouw van de film is goed. Het begint als een drama, gaat langzaam over in een thriller met horroraspecten op het einde (erg matig dat trouwens). Het acteerwerk is goed, Marine Vacth is dramatisch mooi en kan volgens mij ook irl niet lachen :+ , dus ze is geknipt voor deze rol.

Ik weet niet of deze film nou een 10 moet geven of een 1, maar het feit dat ik dagen later nog gentrigeerd ben, maakt het een 7 waard.
7/10
So which way is the wind blowin',
And what does your heart say?
pi_173093783
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 18:59 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Volgens mij is die wel beter.
:')
pi_173094200
registreer om deze reclame te verbergen
Ja sorry, vakantie en een Cinveillepas, dan gaat het hard met het aantal films. Vorige week zag ik The Big Sick.

18216607_1775033269476423_1145837994894948498_o.jpg

VS
Regisseur: Michael Showalter
Genre: romantische komedie
Minuten: veel te veel

De ouders van de Pakistaanse Kumail zien niets liever dan dat hun zoon advocaat wordt en dat hij, net als zijn broer, trouwt met een keurig meisje van zijn eigen afkomst. Maar in werkelijkheid is Kumail beginnend stand-up comedian met weinig spreektijd en klust hij bij als Uber-chauffeur. Na een optreden komt hij Emily tegen en ze vinden elkaar interessant. Ze belanden die avond bij elkaar in bed en langzaam ontwikkelt hun vriendschap zich tot een relatie. Ze zijn verliefd! Maarrr, Emily is blank en zal niet geaccepteerd worden door zijn ouders. What to do? Ze krijgen ruzie, zij wordt ernstig ziek en belandt in een coma. Kumail moet dan niet alleen dealen met de ziekte van Emily maar ook met hr ouders.
Gebaseerd op het waargebeurde liefdesverhaal van comedian/acteur Kumail Najiani.

De eerste twintig minuten vond ik vermakelijk, heb ik gelachen en opgelet. Daarna vond ik het flauw, voorspelbaar, over-dramatisch en clichmatig. Ik zat achterin een bomvolle, lachende zaal en ik kon niet wegsluipen zonder eerst over 10 paar voeten te walsen, dus ik heb de film moeten uitzitten. Daarna was ik boos dat ik 'm gezien had :') . De zaal lag dubbel dus het was vast een goede film. Ik denk dat dit mijn genre gewoon niet is.

The Big Suck krijgt van mij een 3/10, maar dat is alleen omdat ik Zoe Kazan een leuke actrice vind :D
So which way is the wind blowin',
And what does your heart say?
pi_173128821
Captain Fantastic (2016) - IMDb midden in de Noord-Amerikaanse rimboe woont een ex-hippie vader (Viggo Mortensen) die samen met zijn 6(!) kinderen een soort strenge commune vormt. Ze hebben de consumptiemaatschappij en welvaart vaarwel gezegd, onderwijzen zichzelf, eten van wat het land hun brengt en leven van jongs af aan vrijwel volkomen gesoleerd van anderen. Dan worden ze door omstandigheden gedwongen om hun zelfgekozen isolement op te heffen. Dit zal de gemaakte keuzes van de vader betreffende zijn gezin zwaar op de proef stellen.

Beetje merkwaardige naam voor een dergelijke film, ik dacht eerst -puur afgaand op de titel- dat het soort superheldenfilm was (misschien is de vader dat vanuit het oogpunt van zijn kinderen ook wel, hence the name) dus ik had hem iets te lang links laten liggen, maar het is een fraai realistisch gezinsdrama. Origineel uitgangsconcept en goed verfilmd, Viggo en de kids raken de juiste snaar, zeker in het aangrijpende einde. Een 7,5


Spotlight (2015) - IMDb waargebeurd verhaal over het onderzoek door de krant Boston Globe naar kindermisbruik in het verleden, onder het bewind van de Katholieke kerk en de gevolgen van de aanverwante doofpot affaire(s). Dit onderzoek zorgde voor de vele wereldwijde onderzoeken naar Katholieke misstanden, die tot op de dag van vandaag nog regelmatig in het nieuws voorkomen.

Typische 'All the President's Men (1976) - IMDb' film. De journalisten graven steeds dieper, worden steeds meer tegengewerkt, zenuwachtige eindredacteuren, extra edities etc.. gelukkig hebben ze het niet tot in de details over het misbruik want daar wordt je spontaan misselijk van. Onderhoudende film, boeiend vormgegeven onderzoek: 7,5

Elle (2016) - IMDb alleenstaande vrouw van middelbare leeftijd wordt in haar eigen huis verkracht en er ontstaat een kat en muis 'spelletje' met de dader.

Typische Paul Verhoeven film met veel bloot, seks en geweld. Op zich geen onaardige 'whodunnit' thriller maar film staat bol van de (in mijn ogen) onlogische acties en beslissingen, en soms wordt er wel erg luchtig over bepaalde dingen gedaan. De Franse mentaliteit is in onze ogen wellicht wat afwijkend. Desondanks wil je wel weten hoe het afloopt: een 6,5

Saving Mr. Banks (2013) - IMDb begin jaren 60 probeert Walt Disney (Tom Hanks) de rechten van de Mary Poppins boeken te verkrijgen voor een musical verfilming. De orthodoxe Engelse schrijfster (wereldrol van Emmy Thompson) wil echter niks van de Hollywood onzin weten en houdt de entertainment industrie al 20 jaar stug af. Op een gegeven moment, door geldgebrek gedwongen, wil ze Walt enigszins tegemoetkomen mits alles stipt volgens haar eisen wordt uitgevoerd. Dit botst echter behoorlijk met Disney's opvattingen en drijft de scenarioschrijvers tot wanhoop.

Tom en Thompson zijn uitstekend aan elkaar gewaagd in deze echte feelgood movie. Het helpt als je Mary Poppins boeken en/of film kent, want de liedjes die gecomponeerd worden zeggen mij niks, maar het hoeft niet echt. Er blijft evengoed een erg leuke film met een nagenoeg perfecte mix van menselijk drama en humor over. Ik vond alleen Colin Farell niet zo heel goed gecast als vader van de hoofdrolspeelster, die kan beter In Bruges (2008) - IMDb blijven. Een 7.

[ Bericht 0% gewijzigd door mister_white op 15-08-2017 13:37:04 ]
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
  Moderator maandag 14 augustus 2017 @ 09:16:27 #184
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_173128970
Alone in Berlin

alone-in-berlin-banner-xlarge.jpg

Film over een duits echtpaar die na de dood van hun zoon aan het front er alles aan probeert te doen om "zand in de raderen" te gooien, terwijl ze natuurlijk onder de radar blijven. Opzich is het verhaal van de film wel mooi en laat het zien hoe sterk gedachtegoed kan zijn. Maar toch vind ik het allemaal een beetje magertjes uitgewerkt. En duitsers die engels spreken doet het hem voor mij niet.

Okja

okja-creature-littlegirl-woods.jpg

Verhaal over een supervarken die gemaakt is door het bedrijf mirando (een vrijwel n op n kopie van monsanto) die ze uitdelen aan tien boeren over de hele wereld. Tien jaar later zou er dan een verkiezing zijn voor het beste supervarken. En van die varkens is terecht gekomen bij het meisje mija die wil het varken houden en er niet mee naar de wedstrijd. Als dit toch dreigt te gebeuren probeert ze daar met behulp van dierenrechten activisten er een stokje voor te steken.
Ik vind het een vrij propagandistische film waar ze op een kinderlijke manier fout op fout stapelen, het is n aaneenschakeling van "pure natuur" vs "evil corporations" Dit verhaal had heel goed wat leuke nuances kunnen aanbrengen maar dat laten ze helemaal achterwege. De film is redelijk tot mooi gemaakt maar zet nergens aan tot verder nadenken en maakt bij mij ook geen emoties los. Zelfs de band met het supervarken krijg nergens helemaal.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_173133858
War of the Planet of the Apes 7.5
Goed einde van de trilogie. Wat mij betreft sinds The Lord of The Rings niet meer zoiets gehad. Heerlijk voldaan. Nu zoveel jaar later is de cgi ook wat verbeterd en dat is gelukkig ook te zien. Wat ik altijd interessant vond bij 'Apes', kijken naar de persoon achter de mens/aap, komt hierbij goed naar voren. Iets wat in deel twee slechts even werd belicht.

DunKirk: 7.5
De tijd vloog voorbij. Jammer genoeg zie je af en toe nog wel de CGI bij de vliegtuigen als ze neerstorten maar voor de rest ijzersterk. Mooi format ook van drie verhalen. Dit is een film wat je in de bios alleen goed tot zijn recht komt, vandaar ook wat lager qua cijfer.

Valerian:3.0
Geweldige wereld. Maar het is een ADHD film. Plotjes die op worden gezet en nergens naar toe gaan ( begin van de film wordt er door een boze 'kikker' gezegd dat hij wraak zint op de hoofdfiguur en hem zal vermoorden, maar dat was ook de laatste keer dat je iets zag van dat beest). Rihanna die een prostituut 'speelt', niks mis mee. Maar doe dat gewoon in je videoclips. Totaal geen chemie met de hoofdpersonen. Van te voren dacht ik dat ze broer en zus waren. Maar kennelijk moesten het geliefden zijn. Of was het nou een hogere officier samen met iemand van een lagere rang?
Ontzettend slechte dialogen. Toen de film afgelopen was zat ik te lachen van de absurd slechte tekst die er uit werd gespoten in de laatste minute ( 'je bent de enige op mijn playlist' ).
Figuren die dood gaan waar dan heel zwaar over wordt gedaan, terwijl wij als publiek ze nog maar net een halve minuut kennen. Echt zo slecht. Ik snap niet dat dit ook het groene licht gekregen heeft.
Om nog maar te zwijgen over de casting. wtf man.
pi_173136148
Guardians of the Galaxy Vol. 2

Ik vond hem leuk. De personages zijn grappig, de muziek is leuk (alhoewel iets minder bekend voor mij dan de muziek in de vorige). En Groot is gewoon superschattig. *;

guardians-galaxy-19.jpg

[ Bericht 2% gewijzigd door Karina op 14-08-2017 14:35:10 ]
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_173136212
Niet eens even een spoiler alert ofzo. :D
wooblabalurg
pi_173136235
quote:
0s.gif Op maandag 14 augustus 2017 14:31 schreef Baconbus het volgende:
Niet eens even een spoiler alert ofzo. :D
Wat moet er gespoilderd worden dan :@ Ik dacht ik houd het kort want een eerdere keer ging ik ook al de mist in _O-
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_173144197
quote:
0s.gif Op maandag 14 augustus 2017 09:03 schreef mister_white het volgende:
Elle (2016) - IMDb alleenstaande vrouw van middelbare leeftijd wordt in haar eigen huis verkracht en er ontstaat een kat en muis 'spelletje' met de dader.

Typische Paul Verhoeven film met veel bloot, seks en geweld. Op zich geen onaardige 'whodunnit' thriller maar film staat bol van de (in mijn ogen) onlogische acties en beslissingen, en soms wordt er wel erg luchtig over bepaalde dingen gedaan. De Franse mentaliteit is in onze ogen wellicht wat afwijkend. Desondanks wil je wel weten hoe het afloopt: een 6,5
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 6% gewijzigd door Karina op 14-08-2017 20:40:40 ]
Don't confuse my personality with my attitude... My personality is who I am, my attitude depends on who you are...
pi_173152879
The Exception (2016)
Alternatieve titel: The Kaiser's Last Kiss

the-exception.jpg

Verenigd Koninkrijk
Drama
107 minuten

geregisseerd door David Leveaux
met Lily James, Jai Courtney en Christopher Plummer

Het verhaal speelt zich af in 1940 waarin Nederland is bezet door de nazi's. De Hollandse vrijheidsstrijders en Britse troepen werken samen om de Duitse Keizer Wilhelm, die al sinds 1917 in ballingschap in Nederland leeft, te bespioneren. Vervolgens ontstaat er een romance tussen een Joodse vrouw en een vijandige soldaat, met consequenties die zowel zij als Keizer Wilhelm niet zouden kunnen voorzien.

Redelijk goede film. Het is een intrigerend verhaal dat redelijk goed is uitgewerkt. De eerste helft van de film is vrij saai maar daarna wordt het steeds spannender. Het ziet er wel allemaal goed uit, de omgeving, de kleding, de manieren...Ook de acteur die Kaiser Wilhelm speelt komt goed uit de verf... Goed en mooi einde

IMDB 6.8/10
Ik 6.5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_173168754
Dunkirk.
Prima film die je imo in de bioscoop moet zien. Niet te lang, geen clich oorlogsfilm en erg weinig zoetigheid. Een prima 7,5 :)
  Moderator woensdag 16 augustus 2017 @ 09:21:39 #192
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_173176659
the omen

The-Omen-1976-Gregory-Peck-Lee-Remick.JPG

Klassieke horror film uit 1976 eindelijk eens gekeken. Een degelijke horror film met gregory peck. Het verhaal is dat na een omwisseltruuk twee mensen (een ambasadeur en zijn vrouw) de antichrist moeten opvoeden. Als het kindje een jaar of 4 is gebeuren er allerhande ongelukken en stuit een paparazi fotograaf op vreemde zaken op zijn foto's. Wat opvallend is is dat alles wordt uitgelegd dat zou in deze tijd allemaal wat subtieler en mysterieuzer gebracht worden. Verder wel degelijk vermaak.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_173194982
Valerian.

Weggegooid geld. Leuk voor kinderen tot 10 jaar misschien.

3/10
Quod licet Iovi, non licet bovi
  woensdag 16 augustus 2017 @ 23:44:21 #194
378682 Schuimpjes
Niemand liegt tegen mij!
pi_173198778
The Hitman's Bodyguard

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
7,5/10
Op dinsdag 25 maart 2014 22:09 schreef einschtein het volgende:
Schuimpjes heeft het niet zo op mensen, neem het hem niet kwalijk.
pi_173199154
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 23:44 schreef Schuimpjes het volgende:
The Hitman's Bodyguard

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
7,5/10
Eens met mijn bovenposter. Vanavond ook gezien in een volle zaal. Het is een humoristische actiekomedie. Prima vermaak in de bioscoop. Geen hoogstaande film, maar door de twee hoofdpersonen moest ik regelmatig lachen. ^O^
Op donderdag 2 november 2017 00:39 schreef Fripsel het volgende:
Luister naar deze man!
  donderdag 17 augustus 2017 @ 00:23:06 #196
378682 Schuimpjes
Niemand liegt tegen mij!
pi_173199455
quote:
1s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 00:03 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Eens met mijn bovenposter. Vanavond ook gezien in een volle zaal. Het is een humoristische actiekomedie. Prima vermaak in de bioscoop. Geen hoogstaande film, maar door de twee hoofdpersonen moest ik regelmatig lachen. ^O^


_O_ _O_
Op dinsdag 25 maart 2014 22:09 schreef einschtein het volgende:
Schuimpjes heeft het niet zo op mensen, neem het hem niet kwalijk.
  donderdag 17 augustus 2017 @ 00:43:38 #197
319979 Fok-it
Fokkie Stonem
pi_173199687
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 18:41 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Vond Dunkirk anders de grootste tegenvaller van het jaar. Lovende reviews, maar wat een waste of time was dat zeg. Beetje het idee alsof alle 'critics' elkaar nalullen. Sprongen in de tijdlijn die nergens op slaan. Een verhaal dat met 1 zin te vertellen was. En driekwart van de film kan je eruit knippen aangezien het geen bal toevoegt.

Bordkartonnen personages en zogenaamd grootschalig. Terwijl je misschien een paar honderd man op het strand ziet, en een tiental bootjes. Terwijl in het echt een half miljoen man aanwezig was.

En de grootste grap; een oorlogsfilm zonder oorlog. Oja een paar bommetjes van een vliegtuigje, poe poe.
Eens eens eens.

Veruit de matigste van alle Nolans
I will not have you without the darkness that hides within you. I will not let you have me without the madness that makes me. If our demons cannot dance, neither can we.
pi_173199784
Once upon a Time in Venice (2017)

once_upon_a_time_in_venice_v2_movie_folder_icon_by_zenoasis-db9ruwr.png

Verenigde Staten
Actie / Komedie
94 minuten

geregisseerd door Mark Cullen en Robb Cullen
met Bruce Willis, Jason Momoa en Famke Janssen

Steve Ford (Bruce Willis) is een afgezakte priv-detective uit Los Angeles wiens zakelijke en persoonlijke wereld botsen, nadat zijn liefdevolle huisdier Buddy gestolen wordt door een beruchte bende. Door een reeks gekke omstandigheden voert hij klusjes uit voor de bende, terwijl hij achterna gezeten wordt door twee wraakzuchtige Samoaanse broers, een woekeraar en nog een paar andere duistere figuren. Steve heeft er alles voor over om weer herenigd te worden met zijn hond.

Vermakelijke film. Leuk verhaal, niet diepgaand, dat goed is uitgewerkt, luchtig, humoristisch. De hele film heeft een lekker tempo. Geen overdreven humor maar toepasselijk, genoeg actie, leuke karakters. Zoals John Goodman alias 'Dan van Roseanne' heeft een erg vermakelijke rol. Maar Bruce Willis zet zijn rol ook goed en leuk neer.

IMDB 5.2/10
Ik 7-/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_173199809
Dunkirk was lachwekkend slecht inderdaad.
pi_173206282
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 00:56 schreef Elan het volgende:
Dunkirk was lachwekkend slecht inderdaad.
Ik vind hem dan weer briljant mooi. Genoten van de shots, score en de angst van water. :)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')