abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 12 juli 2017 @ 21:50:14 #226
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_172374441
quote:
Ophef in Duitse pers over buitensluiten journalisten bij G20 | NOS

Tijdens de G20-top in Hamburg van eind vorige week zijn de toelatingsbewijzen ingetrokken van 32 journalisten. Vier van hen hebben in het verleden gewerkt in Koerdische gebieden in het zuidoosten van Turkije. In de Duitse pers wordt vermoed dat Turkije de Duitse regering onder druk heeft gezet om de journalisten geen toegang meer te geven tot de G20.

De accreditaties van de journalisten werden ingenomen zonder opgaaf van redenen. Een fotograaf van het blad Der Spiegel had zijn accreditatie woensdag opgehaald, maar werd vrijdag niet meer toegelaten in het conferentiecentrum in Hamburg.

Regeringswoordvoerder Steffen Seibert liet weten dat de beslissing alleen op basis van Duitse inlichtingen is genomen. NOS-correspondent Jeroen Wollaars zegt dat Seibert altijd op zijn woord geloofd wordt door de Duitse media. Opmerkelijk is het daarom dat dat nu niet het geval is.

De journalisten Chris Grodotzki en Björn Kietzmann stapten met hun verhaal naar de pers. Zij werkten samen in de buurt van Diyarbakir in Zuidoost-Turkije, waar ze foto's hadden gemaakt. Beiden werden opgepakt op beschuldiging van spionage en anderhalve dag vastgehouden. Zij denken dat die gebeurtenis in Turkije de achtergrond is van het intrekken van hun toelatingsbewijs voor de G20.

De Turkse journalist Adil Yigit, wiens accreditatie ook werd ingetrokken, wijst ook naar de Turkse regering. Hij had een foto genomen van president Erdogan met het hoofd van de Turkse geheime dienst in Hamburg. Yigit vermoedt dat de Turkse inlichtingendienst dat heeft doorgegeven aan de Duitse dienst.

Bron: nos.nl
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_172415029
“Take to the Streets”: Turkey’s Failed Coup, One Year Later
----------------
Gulenists certainly had a role in last year’s coup attempt, but this is only part of the story. In the past year, almost 170,000 people have faced legal action. 50,000 have been jailed, and another 8,000 are still wanted. Against this backdrop, a referendum was held on major changes to the Turkish constitution that further centralize the Turkish government and empower the office of the presidency. With a narrow 51.4 percent percent majority, the “yes” camp won, paving the way for a November 2019 election, wherein President Erdogan will run for a strengthened presidential system of government that effectively removes any serious check on his authority. The consolidation of his authority following the coup is yet another chapter in the steady erosion of Turkey’s democratic institutions.

The increased authoritarianism in Turkey builds on the post-coup fallout and efforts taken to collectively punish anyone linked to the Gulen movement, regardless of whether they had a role in the coup or not. The post-July 2016 purges are simply a continuation of action taken in January 2014, just after the release of the recordings on YouTube. The recordings, in turn, came about after the breakdown of a political alliance, aimed at politicizing and making loyal senior officers in the Turkish military. This same military, in turn, had elements revolt against the state, and in doing so, killed 248 of their fellow citizens.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_172415765
De mythe van de Turkse coup staat de feiten in de weg


"Een jaar na de coup in Turkije is nog steeds niet duidelijk wat er precies is gebeurd en wie er verantwoordelijk voor was. Veel vragen blijven onbeantwoord – omdat Erdogan dat zo wil?

Toen Turkse leerlingen in september vorig jaar terugkeerden naar school, kregen ze een vijftien minuten durende film te zien over het verraad waarmee de natie die zomer was geconfronteerd. De film begint met de beeltenis van Mustafa Kemal Atatürk, de vader van het moderne Turkije, terwijl president Erdogan met gedragen stem het volkslied reciteert.

Vervolgens komen enkele glorieuze veldslagen uit het verleden voorbij, zoals de slag bij Gallipoli in 1915, die de opmaat vormde voor de stichting van de Turkse republiek. Dan springt de film over naar de coup van 15 juli, met dramatische beelden van burgers die zich verzetten tegen tanks nadat president Erdogan hen heeft opgeroepen de straat op te gaan. De boodschap is duidelijk: Atatürk heeft de Turkse republiek gesticht, Erdogan heeft hem gered.

De film is nu een vast onderdeel van het curriculum waarin de ‘tweede revolutie’ wordt verheerlijkt. Daarnaast heeft het ministerie van Onderwijs lesmateriaal uitgebracht. Daarin wordt het verhaal van de coup verteld, met foto’s en verhalen van de 250 martelaren die die nacht vielen. De beweging van imam Fethullah Gülen wordt afgeschilderd als een ‘Trojaans paard’ van buitenlandse machten, die in het verleden vaker opstanden in het Ottomaanse Rijk en coups in Turkije hebben gesteund.

Het curriculum is lang niet de enige manier waarop de regering van de coup een nationale mythe probeert te maken. Vlak na de coup is 15 juli uitgeroepen tot een nationale feestdag: de ‘Dag van Democratie en Martelaren’. De naam van de Bosporusbrug, die bezet werd door tanks, is veranderd in de ‘15 juli martelarenbrug’. In heel het land zijn straten, pleinen en scholen vernoemd naar degenen die zijn gekomen. En in april presenteerde het ministerie van Cultuur plannen voor een groot museum over de coup buiten Ankara, inclusief bibliotheek, café en souvenirwinkel.

Heldendaden

Deze mythologisering van de geschiedenis is niets nieuws in Turkije. Na de stichting van de Turkse republiek was het kemalisme decennialang de officiële staatsideologie. Op scholen werden de heldendaden van Atatürk (letterlijk: vader van de Turken) verheerlijkt. Hij maakte van Turkije na de val van het Ottomaanse Rijk een seculier, op het Westen gericht land. Zijn beeltenis siert munten, bankbiljetten, kantoren en winkels. Op het beledigen van Atatürk en het bezoedelen van zijn nalatenschap staat nog altijd één tot drie jaar celstraf.

Erdogan heeft lang ambities gekoesterd om de plaats van Atatürk in te nemen. Net als Atatürk presenteert hij zichzelf als een sterke leider die met mandaat van het volk de samenleving vormgeeft. Daarin moet het secularisme plaats maken voor meer islam. Maar het ontbrak Erdogan aan een mythe, een grote overwinning die de natie zou kunnen verenigen. De coup kwam wat dat betreft als „een godsgeschenk”, zoals Erdogan het uitdrukte.

Deze week staat Turkije uitgebreid stil bij de gebeurtenissen van vorig jaar. Erdogan heeft de herdenkingen aangegrepen om de mythe van de coup, en zijn rol daarin, kracht bij te zetten. Dinsdag bezocht hij de graven van de martelaren, waarna in moskeeën in heel Turkije de koran werd gereciteerd. Zaterdag leidt hij een ‘Mars voor Nationale Eenheid’ in Istanbul en vliegt hij naar Ankara voor een speciale zitting van het parlement. Als apotheose geeft hij een toespraak om half drie ’s nachts, het tijdstip waarop het parlement werd gebombardeerd.

Waarheidsvinding

De mythologisering van de coup staat waarheidsvinding in de weg. Een jaar na dato weten we nog steeds niet wat er precies is gebeurd. De regerende AKP van Erdogan en de oppositie zijn ervan overtuigd dat de coup het werk was van de Gülenbeweging. Maar sluitend bewijs ontbreekt en er zijn veel onbeantwoorde vragen. Het heeft er alle schijn van dat de regering die liever onbeantwoord laat.

Vooral de uren voordat opstandige troepen de Bosporusbrug bezetten zijn in nevelen gehuld. We weten inmiddels dat ene majoor O.K. (of H.A., zijn initialen zijn in de loop der tijd veranderd) al om 14:45 uur bij het hoofdkwartier van de militaire inlichtingendienst (MIT) in Ankara aanklopt om te waarschuwen voor een op handen zijnde opstand binnen het leger, of een moordaanslag op MIT-baas Hakan Fidan – er zijn verschillende versies van het verhaal. Zijn waarschuwing wordt serieus genomen.

MIT-baas Hakan Fidan belt om 16:30 met de chef-staf van het Turkse leger, Hulusi Akar, en gaat twee uur later bij hem langs. Wat ze precies hebben besproken is onduidelijk. Fidan zou hebben verteld over de mogelijke opstand of aanslag en zou de luchtmachtbasis Akinci hebben genoemd – naar later blijkt is dat het zenuwcentrum van de coup. Fidan verlaat later het hoofdkwartier en blijft een groot deel van de avond onvindbaar. Vreemd genoeg licht hij Erdogan en premier Yildirim niet in over de dreiging.

Ook Akar lijkt niet erg onder de indruk. Hij sluit weliswaar het luchtruim voor militair vliegverkeer, om troepenverplaatsingen naar Ankara te voorkomen, maar waarschuwt delegertop niet. Ook hij belt niet met Erdogan en Yildirim. Wel stuurt hij de commandant van de landmacht naar de luchtmachtbasis Akinci om poolshoogte te nemen, omdat de informatie die ze hadden „mogelijk onderdeel was van een groter plan”. De commandant wordt op de basis gevangen genomen door de couppplegers en enkele uren later wordt Akar zelf in zijn kantoor gegijzeld.

Wie is de mysterieuze majoor O.K.? Wat heeft hij precies verteld over het complot? Waarover spraken Fidan en Akar? Waarom hebben ze Erdogan en Yildirim niet gewaarschuwd? Erdogan zegt dat hij het nieuws over de coup pas ’s avonds vernam van zijn zwager. Maar waarom noemde hij vier keer een ander tijdstip? En waarom zijn Fidan en Akar nog steeds in functie, terwijl ze zo opzichtig hebben gefaald?

Op deze en andere vragen had de parlementaire onderzoekscommissie, die in oktober aan het werk ging, een antwoord kunnen vinden. Maar de hoofdrolspelers – Fidan, Akar, Yildirim en Erdogan – zijn niet door de commissie verhoord. Dat werd geblokkeerd door Erdogans AKP, die een meerderheid had in de commissie. Fidan en Akar stuurden wel schriftelijke verklaringen, maar die lieten de belangrijkste vragen onbeantwoord. Begin december besloot de commissie abrupt haar onderzoek af te ronden, na een oproep van Erdogan. De toedracht van de coup was volgens hem al duidelijk.

Het rapport van de commissie volgt de officiële lezing van de gebeurtenissen. De jarenlange alliantie tussen de AKP en de Gülenbeweging wordt gebagatelliseerd. In plaats daarvan stelt het rapport dat de Gülenbeweging hulp kreeg van alle partijen die sinds de jaren zeventig aan de macht waren. Ook claimt het rapport, zonder bewijs, dat de beweging steun kreeg van de Amerikaanse inlichtingendienst, de CIA.

De oppositiepartijen hebben daarna hun eigen rapport uitgebracht. De sociaal-democratische CHP spreekt van een ‘gecontroleerde coup’: Erdogan wist dat een staatsgreep op handen was, en heeft die bewust laten plaatsvinden op een moment dat die weinig kans van slagen had. Het zou hem de kans geven de zuivering van Gülenisten op te voeren en uit te breiden naar de rest van de oppositie. De theorie is gebaseerd op het feit dat Fidan en Akar ’s middags al wisten van de aanstaande opstand binnen het leger, de vele tegenstrijdigheden in het officiële verhaal, en de weerzin van de AKP om de waarheid boven tafel te krijgen.

De CHP hamert voortdurend op de ‘politieke vleugel van de coup’. Daarmee doelt de partij op de Gülenisten binnen de AKP. Sinds het conflict met Gülen uitbrak, zijn de politie, justitie, scholen, universiteiten en het leger gezuiverd. Maar de AKP zelf is tot nu toe gespaard gebleven. Volgens de oppositie omdat dan duidelijk zou worden hoe nauw de banden met de Gülenbeweging waren. Dat zou ook de reden zijn dat de lijst met ByLock-gebruikers, een app waarmee Gülenisten zouden hebben gecommuniceerd, niet openbaar is gemaakt.

Proces

Inmiddels zijn in Ankara, Istanbul en Izmir tientallen rechtszaken begonnen tegen de vermeende daders van de coup. Samen vormen die het grootste juridische proces in de geschiedenis van Turkije. Volgens Turkse journalisten die de processen nauwgezet volgen, wijst alles in de richting van de Gülenbeweging. Maar ze geven toe dat er weinig bewijs is.

Er zijn camerabeelden, maar die zijn schaars. Er zijn lijsten van de inlichtingendienst met vermeende Gülenisten in het leger. Er zijn vluchtgegevens van vermeende coupplegers naar Pennsylvania in de VS, waar Fethullah Gülen in ballingschap leeft. Er zijn gesprekken via ByLock en WhatsApp, en tussen gevechtspiloten en verkeerstorens. De hoofdverdachten ontkennen dat ze iets met de coup de maken hadden. Volgens journalisten is hun verdediging opmerkelijk gedisciplineerd. Soms geven ze zelfs woord voor woord dezelfde verklaring. Het kan nog jaren duren voordat er een definitief vonnis is.

De massale zuiveringen en het referendum over het presidentiële systeem hebben de verhoudingen verder op scherp gezet. De AKP wijst de theorie van een ‘gecontroleerde coup’ resoluut van de hand. De suggestie is volgens de partij oneerbiedig tegenover de mensen die die nacht om het leven kwamen. De AKP stelt dat het Turkse volk allang een duidelijk beeld heeft van de gebeurtenissen en de verantwoordelijken. De graven van de 250 martelaren zijn daar een stille getuige van."

Waar heb je bewijs voor nodig als je het woord van Erdogan en zijn AKP hebt?
pi_172415993
"Epos van 15 juli"

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_172416121
Pilot who flew Erdoğan on coup night fired from Turkish Airlines over Gülen links

quote:
Barış Yurtseven, the pilot of the plane that brought Turkish President Recep Tayyip Erdoğan from Dalaman to İstanbul on the night of a failed military coup attempt last July, was fired from Turkish Airlines (THY) in February over alleged links to the Gülen movement, accused by the government of masterminding the putsch. the Doğan news agency reported on Thursday.

According to Doğan, Yurtseven’s dismissal from THY came to light when he recently applied for a job at another airline.

Yurtseven had been unable to pass a security check carried out by THY because he deposited money in Bank Asya, which was confiscated by the Turkish government due to its links to the Gülen movement following the coup attempt and because he left the transponder on, allowing the plane carrying Erdoğan to be tracked online on the night of the coup attempt.

Transponders, radio transmitters used to identify and locate aircraft, are normally supposed to be on, but they were required to be turned off out of security concerns during the coup attempt.
Pilot Yurtseven, who worked for THY for 20 years, said he deposited money in Bank Asya to pay for his child’s tuition and that he had no affiliation with the Gülen movement.

While no links between Yurtseven and the movement were discovered, he was fired from his job in February.

According to an earlier report in the Posta daily, Erdoğan asked the two pilots in the plane before takeoff whether they were on his side. The pilots were reported to have said: “We are on your side till the end. We will do whatever is necessary to take you and your family to your destination. We will die together if necessary.”

The military coup attempt on July 15 killed over 240 people. Immediately after the putsch, the Justice and Development Party (AK Party) government along with Erdoğan pinned the blame on the Gülen movement.

Fethullah Gülen, who inspired the movement, strongly denied having any role in the failed coup and called for an international investigation into it, but President Erdoğan — calling the coup attempt “a gift from God” — and the government initiated a widespread purge aimed at cleansing sympathizers of the movement from within state institutions, dehumanizing its popular figures and putting participants of the Gülen movement in jails.

According to a statement from Turkey’s Justice Ministry on July 13, a total of 50,510 people have been arrested while 169,013 others have been the subject of legal proceedings since the failed coup attempt in Turkey on July 15, 2016 on coup charges.
Mind boggling
pi_172416327
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 16:26 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
"Terroristen"

[ afbeelding ]
hebben de Gulenisten onder elkaar "15 juli" al een naam gegeven? zoiets als "shoah", "nakba", "de grote catastrofe" iets dramatisch klinkend in ieder geval
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_172416362


Beelden van 'gebombardeerde' kamers van het parlementsgebouw. Zijn er deskundigen in de zaal die kunnen aangeven welke type bom geen brand- of schroeiplekken veroorzaakt?
pi_172416423


Schoonzoon: "Ja, het is zo'n vervelende gebeurtenis, zo'n coup"
pi_172416457
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 16:31 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
[ afbeelding ]

Beelden van 'gebombardeerde' kamers van het parlementsgebouw. Zijn er deskundigen in de zaal die kunnen aangeven welke type bom geen brand- of schroeiplekken veroorzaakt?
Dat kan gewoon de buitenste ring zijn, dan is er slechts schade door de schokgolf.
pi_172416681
Turkse asielzoekers in Nederland blijven in onzekerheid

Honderden naar Nederland gevluchte Turkse Gülenaanhangers wachten al maanden op een beslissing over hun asielaanvraag. ,,Het is een politieke zaak en ze laten ons wachten'', zegt één van hen.

Sinds de mislukte couppoging in Turkije, morgen precies een jaar geleden, vroegen 428 Turken asiel aan in Nederland. Dat aantal is veel hoger dan in voorgaande periodes. Het gaat vermoedelijk om veel Gülenisten, aanhangers van Fethullah Gülen die door Erdogan gezien wordt als de aanstichter van de coup. Zij vrezen in Turkije vervolgd te worden. Het gaat onder meer om studenten, wetenschappers, ondernemers en militairen.

Duitsland en Noorwegen hebben al wel asiel verleend aan Turkse Gülenisten. Dat leverde de landen veel kritiek op van de Turkse president Erdogan. De verhouding tussen Nederland en Turkije is al explosief sinds de rellen rond het Turks consulaat in Rotterdam eerder dit jaar.

Verlengde procedure
In Nederland zijn de Turken in de zogenoemde verlengde asielprocedure geschoven, die is bestemd voor zaken waarin de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) 'meer tijd' nodig heeft voor een zorgvuldige beslissing. De IND heeft dan 15 maanden de tijd om een beslissing te nemen.

,,Voor zover wij weten zijn er nog geen beslissingen genomen in Gülenzaken", zegt Maartje Terpstra van de Vereniging Asieladvocaten Nederland. Wel heeft de IND enkele Turken asiel geweigerd omdat ze niet konden aantonen Gülenist te zijn. ,,Maar de rechter is daar niet in meegegaan, die wil in die zaken eerst weten of de Turkse staat deze mensen mogelijk wel als Gülenaanhanger ziet."

Een jonge, naar Nederland gevluchte Gülenaanhanger, die anoniem wil blijven, diende inmiddels negen maanden geleden een asielaanvraag in. Ook enkele andere familieleden deden dat. Hij heeft niets met de mislukte coup te maken, zegt hij. ,,Onze asielaanvraag is hier nog steeds een politieke zaak en ze laten ons gewoon wachten. Onze advocaat vindt het abnormaal lang duren.''
http://www.ad.nl/binnenla(...)nzekerheid~a9855e83/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_172419455
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 16:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Turkse asielzoekers in Nederland blijven in onzekerheid

ik kan me niet voorstellen dat nederland gulenisten richting turkije zal sturen onder de huidige omstandigheden
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_172419879
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik kan me niet voorstellen dat nederland gulenisten richting turkije zal sturen onder de huidige omstandigheden
Denk het ook niet.

Ze boycotten hun zaken ook.
pi_172420367
Dat zal Nederland nooit doen nee. Zelfs als ze dat zouden willen, dan nog kunnen ze dat zich internationaal gezien niet veroorloven.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  vrijdag 14 juli 2017 @ 20:10:36 #241
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172421707
http://www.telegraaf.nl/t(...)ect_ontbonden__.html

Invloed van Erdogan gaat in alles door
Niet alleen in de economie, maar ook in het voetballen


quote:
Galatasaray meldt dat Wesley Sneijder per direct mag vertrekken.


De 33-jarige Nederlander had nog een contract tot de zomer van 2018, maar dat is ontbonden door de Turkse topclub.

De Turken gaven twee maanden geleden al aan te willen verjongen. Sneijder wilde zelf langer door, maar de nieuwe trainer Igor Tudor vergaf het shirt met rugnummer tien onlangs al aan Younes Belhanda.

De Marokkaan baarde de afgelopen interlandperiode opzien door tegen Oranje te schoppen naar alles wat bewoog
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172423029
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 20:10 schreef michaelmoore het volgende:
http://www.telegraaf.nl/t(...)ect_ontbonden__.html

Invloed van Erdogan gaat in alles door
Niet alleen in de economie, maar ook in het voetballen

[..]

if you say so...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 15 juli 2017 @ 00:27:52 #243
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172428674
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 21:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

if you say so...
http://www.telegraaf.nl/t(...)trek_Sneijder__.html

De Galatasaray fans zijn niet blij. , maar de club heeft opdracht gekregen van de politiek
Zal het voetbal niet ten voordele komen

quote:
Het nieuws dat Galatasaray het contract van Wesley Sneijder heeft ontbonden, is door de fans van de Turkse topclub slecht ontvangen.

Bij het trainingscomplex van Galatasaray meldden zich vrijdagavond honderden boze fans die hun onvrede uitten jegens het bestuur. Bekijk hier een aantal foto's.

Sneijder was sinds zijn komst aan het begin van 2013 mateloos populair.
De 33-jarige middenvelder pakte twee keer de landstitel met Gala, veroverde drie keer de Turkse beker en net zo vaak de Turkse Super Cup.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 15 juli 2017 @ 00:43:33 #244
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172429010
http://www.telegraaf.nl/b(...)ezoek_Turkije__.html

Hij is echt knetter gek, nog gekker dan Mugabe

[ Bericht 5% gewijzigd door michaelmoore op 15-07-2017 01:13:33 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172430298
Iedere succesvolle couppleger zal willen dat de dag van de coup een feestdag is en dat iedereen deze zal vieren.
pi_172430658
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 02:58 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Iedere succesvolle couppleger zal willen dat de dag van de coup een feestdag is en dat iedereen deze zal vieren.
Beter dat een anti-westerse moslim een coup pleegt dan de kemalisten die meestal pro-NATO zijn.15 juli 2016 was een coup die door Erdogan in gang is gezet om zich supermachtig te maken en de kemalistische regime + tegelijkertijd zijn aartsrivaal , de pro-westerse Gulen neer te halen. En dat heeft hij met succes gedaan.
koop
pi_172430780
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 16:31 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
[ afbeelding ]

Beelden van 'gebombardeerde' kamers van het parlementsgebouw. Zijn er deskundigen in de zaal die kunnen aangeven welke type bom geen brand- of schroeiplekken veroorzaakt?
Een forse sloopkogel.
pi_172430801
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 00:27 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

http://www.telegraaf.nl/t(...)trek_Sneijder__.html

De Galatasaray fans zijn niet blij. , maar de club heeft opdracht gekregen van de politiek
Zal het voetbal niet ten voordele komen

[..]

De Galatasarayfans zijn nooit blij geweest met Erdogan. Hij werd in 2011 nog het stadion uitgejoeld. Toen nam de Gülenist en oud speler Hakan Sukur het nog voor hem op via een directe verbinding vanuit de VS. Die sprak toen schande van de supporters van zn oude club.

Of Wesley Sneijder om politieke redenen eruit moet lijkt me nog wat ver gezocht maar indirect zou het kunnen, de politiek reikt in Turkije tot in iedere kleine hoek van de samenleving. Door NL ogen bekenen is het absurd. Voor een verjonging verdient iemand met zijn status een beter afscheid dan een directe deurwijzing. Maar goed, ik verwacht niet dat alles er op low level management niveau veel beter van wordt met die lopende razzias om zogenaamd Gulenisten op te sporen. Als de top van de BV Turkije als een kip zonder kop opereert dan raakt alles eronder de ook het spoor bijster.
  zaterdag 15 juli 2017 @ 07:53:19 #249
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172431053
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 04:06 schreef herenschoenen het volgende:

[..]

Beter dat een anti-westerse moslim een coup pleegt dan de kemalisten die meestal pro-NATO zijn.

15 juli 2016 was een coup die door Erdogan in gang is gezet om zich supermachtig te maken en de kemalistische regime + tegelijkertijd zijn aartsrivaal , de pro-westerse Gulen neer te halen.

En dat heeft hij met succes gedaan.
Ja de coup is dus zeer geslaagd wil je zeggen
Dat moet voortaan door alle turken in |Europa gevierd worden ter ere van Erdogan , maar helaas is ie niet welkom om dat te doen in Duitsland, Oostenrijk en Nederland

Dus zijn dat Nazi's die Moslims vermoord hebben

Hij had zo graag in heel Europa toegejuicht willen worden
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 15 juli 2017 @ 10:04:52 #250
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_172432230
Het is elke dag weer een verrassing met welke schitterende maatregel Erdolf nu weer komt. Topshow!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')