abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 10 september 2017 @ 09:43:11 #201
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_173688963
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:43 schreef hhh38 het volgende:
Ik kijk nu tegelijk naar Heracles - Feyenoord en Stoke - United en het verschil qua veld is pijnlijk
Noem je ook wel een verschil.
Ik vind niet dat je een Heracles op ook maar enige moment mag vergelijken met welke ploeg uit Engeland dan ook.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
  zondag 10 september 2017 @ 10:04:27 #202
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_173689188
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 17:09 schreef Komakie het volgende:

[..]

Klopt. Misschien is ons land wel te klein voor zo veel BVO's.
Beneliga zou mooi zijn
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  zondag 10 september 2017 @ 10:46:28 #203
262211 hhh38
Het dal is voorbij
pi_173689564
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 09:43 schreef Komakie het volgende:

[..]

Noem je ook wel een verschil.
Ik vind niet dat je een Heracles op ook maar enige moment mag vergelijken met welke ploeg uit Engeland dan ook.
Ik heb het puur over het veld. Je hoeft maar 1 seconde te kijken en je ziet dat je naar een competitie kijkt die je niet serieus hoeft te nemen.

Niet iedere club kan een veld als in De Kuip of in Engeland hebben, maar kunstgras ziet er echt niet uit
pi_173724790
Als alle spelers nou 10% van hun bruto salaris in gaan leveren om gras te voorzien op elk stadion in het betaald voetbal, dat lijkt me de enige optie die recht doet aan het probleem. Niet wijzen naar een ander, maar de hand in eigen portemonnee steken. Wil je op gras spelen, dan ga je er maar voor betalen. Goed idee toch? ( een goede investering op je gezondheid )
pi_173724820
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 09:07 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Voor de sport als geheel zou dat wel beter zijn. Clubs die geen trainingscomplex, begeleiding of gras kunnen betalen moeten gewoon niet in de profsport zitten.
Dan hou je waarschijnlijk maar 3 clubs over, veel plezier daarmee _O-
pi_173725427
Een column van Chris Woerts. Meestal vind ik het maar een engnek, maar hij heeft in deze 100% gelijk.
_O_

http://www.sportnext.nl/b(...)wee_naar_de_jaren_90

'Bring me your plan and I make a decision. This is not a democracy'. De boodschap van toenmalig CMO Sergio Zyman was glashelder. Wij, jonge honden bij Coca-Cola in Atlanta, hadden maanden gewerkt aan plannen, overlegden veel, stemden zaken tot in detail af, maar toch misten de gepresenteerde plannen synergie, richting en visie. Waarom? Het was het ultieme polderplan waar eenieder iets voor elkaar probeerde te krijgen uit het eigen plan. Zo kwam er een allegaartje uit dat nergens toe leidde.

Het was een eyeopener. Niks consensus. Gewoon doen wat jij denkt dat het beste is voor het bedrijf. Overleggen mag, maar volg vooral je eigen plan en route. En dan wellicht nog het beste advies van Sergio: 'If better and more accurate information becomes available that will strengthen your plan, or need to change your plan, do it. Don’t be affraid to adjust if you have better information.'

Die wijze les is altijd blijven en hangen en mijn leidraad geworden bij de ontwikkeling van nieuwe initiatieven.

FUTURE

Toen begin jaren ‘90 de Nederlandse Eredivisie op dood spoor dreigde te belanden, werd onder het leiderschap van Michael van Praag de werkgroep FUTURE in het leven geroepen. Ajax, Feyenoord, PSV, Vitesse, Roda JC, SC Heerenveen en N.E.C. gingen bij elkaar zitten om te kijken welke oplossingen nodig waren. In recordtijd werd een plan uit de grond gestampt.

"ALS NEDERLAND MEE WIL BLIJVEN TELLEN MOET HET EEN TOPSPORTVISIE UITDRAGEN EN IMPLEMENTEREN. DAAR PAST GEEN KUNSTGRAS BIJ"
De nood was hoog, dat hielp in het proces, maar wat ook hielp: geen werkgroepen, geen consultatie rondjes met deskundigen, trainer, spelers, wetenschappers, journalisten etc., nee het plan kwam uit de boezem van de clubs en met succes. Er kwam een nieuw commercieel model, de verkoop van de mediarechten werd anders ingevuld, de verdeelsleutel werd aangepast en ook de speeltijden in de Eredivisie werden verruimd. En wellicht het belangrijkste: er was een groot onderling vertrouwen.

Het Nederlandse voetbal staat aan de vooravond van wederom grote veranderingen. Veranderingen die noodzakelijk zijn om de positie van een top voetballand te heroveren. En daarin horen geen compromissen, geen poldermodel besluiten.

Natuurgras

En daar zit hem nu net de valkuil. Dit jaar sneuvelde het hervormingsplan betaald voetbal door wantrouwen van met name de Eredivisieclubs, die massaal tegen de gewenste hervormingen stemden. Niet eens zozeer omdat het plan per saldo slecht was, maar mede omdat er geen vertrouwen was en het gevoel er was dat grote boer KNVB iets per se wilde doordrukken.

Het proces duurde te lang, er waren te veel buitenstaanders bij betrokken en met name de topclubs in de Eredivisie misten cruciale elementen zoals bijvoorbeeld het verplicht stellen van het spelen op natuurgras.

Zo dreigt het nu ook te gaan in de discussie over het al dan niet afschaffen van kunstgras in de Eredivisie. Er wordt weer een werkgroep geformeerd waarin iedereen mag meepraten, van Eredivisie, tot Jupiler League, tot spelersvakbond. Terwijl het primair een Eredivisie aangelegenheid is.

Blokkade opgeworpen

Daarom de aanhef van dit stuk: heimwee naar de jaren ’90 en FUTURE. Als Nederland mee wil blijven tellen moet het een topsportvisie uitdragen en implementeren. Daar past geen kunstgras bij. Nederland wil graag innovatief en vooruitstrevend zijn, maar slaat de plank volledig mis waar het gaat om het spelen op kunstgras op het hoogste niveau. We zijn doorgeslagen in plaats van pas op de plaats te maken.

Waar kunstgras voor de breedtesport prima is, heeft het verder niets met topsport te maken. Want alle grote voetballanden in Europa waar we ons graag aan spiegelen spelen op natuurgras. En dat moet dan ook de norm zijn in Nederland.

Op sentimentele reden wordt door kleinere clubs een blokkade opgeworpen, clubs die nog nooit een prijs gewonnen hebben, gijzelen de clubs die vooruit willen. Het gaat in de discussie niet over: we willen de beste omstandigheden om topsport te bedrijven en mee te kunnen blijven doen op Europees niveau, nee in Nederland gaat de discussie over: het is zo fijn voor de kinderen van de leden van de businessclub dat ze na afloop op het kunstgrasveld kunnen spelen, dan blijven de leden ook wat langer hangen. En: het kost veel geld en het is veel makkelijker om op het eigen stadion te trainen.


Polderen in optima forma

Clubs kiezen voor de gemakkelijkste weg: het mag van de UEFA dus daarom doen we het. Het mag volgens de regels. Daarom is Nederland geen topsportland. Men kiest voor de middelmaat, is blij dat men mee mag spelen op het hoogste niveau in Nederland en ach, dat Europa is toch ver weg voor ons, waar maken we ons druk om.

"ALS HET BIJ DE TOP DROOG IS, IS HET ONDERIN KURKDROOG. MEEPRATEN IS LEUK, BESLISSEN IS BETER"
Nederland zakt mede door die houding steeds verder weg in het Europese voetbal moeras. Er is geen visie, geen beleid en er wordt niet krachtig bestuurd. Het is polderen in optima forma, zonder de kern van de zaak aan te pakken. Spelers en trainer die in het buitenland in de top hebben gewerkt zullen beamen dat het in Nederland behelpen is. Waar in het buitenland de lat altijd hoog wordt gelegd, daar viert in Nederland, op topsportniveau, de zesjes cultuur de boventoon. Kijk alleen maar maar naar de trainingsintensiteit en begeleiding.

En feit is dat er maar weinig bestuurders internationaal gepokt en gemazeld zijn! Topsport is keihard en geen democratie. Ik heb het zelf mogen ervaren in mijn jobs bij bij Coca-Cola in Amerika, commercieel directeur en Board Member bij Sunderland in de Premier League en als Sales Director bij het toonaangevende entertainment bedrijf CAA in Londen. Internationale ervaring die overigens node wordt gemist in de Eredivisie.

Gegijzeld

Dan nog iets: de Eredivisie wordt mede gegijzeld door de stemverhoudingen, iedere stem telt even zwaar en pas bij minimaal vijf zesde meerderheid kunnen dingen veranderen. De kleine clubs gijzelen hiermee de ambities van de top van het Nederlandse voetbal.

Daarom, heimwee naar FUTURE. Zet zeven clubs in de Eredivisie bij elkaar, laat Michael van Praag net als in de jaren ‘90 voorzitter zijn van de werkgroep en laat de clubs het plan maken en je zult zien: het plan komt er binnen afzienbare tijd, het gaat moeiteloos worden aangenomen omdat het plan uit de boezem van het professionele clubvoetbal komt. De mening van de Jupiler League, spelers en trainers is hierbij van ondergeschikt belang.

Die volgen en worden er uiteindelijk ook beter van. Want als het regent in de top, druppelt het onderin. Als het bij de top droog is, is het onderin kurkdroog. Meepraten is leuk, beslissen is beter.
#12 is not for sale!
  dinsdag 12 september 2017 @ 08:08:20 #207
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_173725812
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 01:30 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Dan hou je waarschijnlijk maar 3 clubs over, veel plezier daarmee _O-
Nee. Je houdt er dan momenteel circa 8 over.

Waarom kan het in BelgiŽ wel en hier niet?
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_173725877
Robben is ook tegen kunstgras, dus ik ook
  dinsdag 12 september 2017 @ 09:28:26 #209
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_173726757
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 september 2017 08:08 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Nee. Je houdt er dan momenteel circa 8 over.

Waarom kan het in BelgiŽ wel en hier niet?
Daarom Beneliga
AFCA
Qui audet adipiscitur
  dinsdag 12 september 2017 @ 11:48:59 #210
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_173728753
Als er dan geen trainingscomplexen zijn, misschien moet je dan een andere oplossing zoeken.
Het gaat dan volgens mij ook heel erg om jeugdopleidingen en dergelijke.
ik hoor in ieder geval heel vaak de jeugd voorbij komen.

Is het niet voor de BVO's haalbaar om een aantal centrale trainingscomplexen te maken. Eventueel clubs die al een complex hebben uitbreiden ofzo.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
  dinsdag 12 september 2017 @ 11:51:44 #211
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_173728785
quote:
7s.gif Op dinsdag 12 september 2017 09:28 schreef Smoofie het volgende:

[..]

Daarom Beneliga
Eens.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_173728810
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 11:51 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Eens.
:r
  dinsdag 12 september 2017 @ 11:56:04 #213
319243 Caland
#NoJanCeesNoParty#JCVBLMOD2017
pi_173728831
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 11:48 schreef Komakie het volgende:
Als er dan geen trainingscomplexen zijn, misschien moet je dan een andere oplossing zoeken.
BVO's verplichten om een trainingsaccomodatie te hebben. Dat er uberhaupt clubs zijn die dat niet hebben op het hoogste niveau is eigenlijk al om te janken. Dan wordt de hele kunstgrasdiscussie ook een stuk minder interessant.
Op maandag 13 februari 2017 12:32 schreef onlogisch het volgende:
Een mening van een modje neem ik in deze totaal niet serieus.
  dinsdag 12 september 2017 @ 11:56:11 #214
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_173728832
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 september 2017 11:54 schreef Scrummie het volgende:

[..]

:r
Dat riep men ook toen de Champions League, Eredivisie (in jaren 50) en Premier League werd opgericht.

Wanneer je competitie uit 10 clubs bestaat die met geen goed fatsoen een professionele organisatie mogen heten, dan gaat er wat mis.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_173729032
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 11:56 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dat riep men ook toen de Champions League, Eredivisie (in jaren 50) en Premier League werd opgericht.
Okť, en nu?

quote:
Wanneer je competitie uit 10 clubs bestaat die met geen goed fatsoen een professionele organisatie mogen heten, dan gaat er wat mis.
Daar merk ik maar weinig van.
  dinsdag 12 september 2017 @ 12:20:02 #216
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_173729149
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 september 2017 11:56 schreef Caland het volgende:

[..]

BVO's verplichten om een trainingsaccomodatie te hebben. Dat er uberhaupt clubs zijn die dat niet hebben op het hoogste niveau is eigenlijk al om te janken. Dan wordt de hele kunstgrasdiscussie ook een stuk minder interessant.
Een trainingscomplex voor de eerste 2 teams. Als er 2 zijn tenminste. Dan heb je aan 1 of 2 velden buiten het stadion om al genoeg. Dat moet toch haalbaar zijn?
En in de regio een groot algemeen trainingscomplex waar clubs gebruik van kunnen maken. Daar komt natuurlijk ook wel iets financieels bij kijken, maar is waarschijnlijk makkelijker te realiseren dan iedereen een eigen complex laten bouwen.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
  dinsdag 12 september 2017 @ 12:20:19 #217
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_173729154
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 12:12 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Okť, en nu?

[..]

Daar merk ik maar weinig van.
Owja, je merkt dat niet aan de resultaten? Aan de kwaliteit van het voetbal? Het aantal potentiŽle wereldtoppers in de dop? Dan zijn we uitgepraat.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_173729175
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 12:20 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Owja, je merkt dat niet aan de resultaten? Aan de kwaliteit van het voetbal? Het aantal potentiŽle wereldtoppers in de dop? Dan zijn we uitgepraat.
Dat heeft allemaal geen reet met een beneliga te maken.
  dinsdag 12 september 2017 @ 12:29:24 #219
319243 Caland
#NoJanCeesNoParty#JCVBLMOD2017
pi_173729292
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 12:20 schreef Komakie het volgende:

[..]

Een trainingscomplex voor de eerste 2 teams. Als er 2 zijn tenminste. Dan heb je aan 1 of 2 velden buiten het stadion om al genoeg. Dat moet toch haalbaar zijn?
En in de regio een groot algemeen trainingscomplex waar clubs gebruik van kunnen maken. Daar komt natuurlijk ook wel iets financieels bij kijken, maar is waarschijnlijk makkelijker te realiseren dan iedereen een eigen complex laten bouwen.
Menig amateurclub heeft een prima accommodatie liggen maar een bvo lukt het niet? Dan ben je gewoon af en heb je helemaal niks te eisen. Licentie afpakken en nooit meer over praten
Op maandag 13 februari 2017 12:32 schreef onlogisch het volgende:
Een mening van een modje neem ik in deze totaal niet serieus.
pi_173729363
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 12:21 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Dat heeft allemaal geen reet met een beneliga te maken.
Ook niet met kunstgras
pi_173729480
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 september 2017 12:33 schreef hafcfan het volgende:

[..]

Ook niet met kunstgras
Kwaliteit van voetbal wel.
pi_173729514
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 12:39 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Kwaliteit van voetbal wel.
Dat is ook maar heel minimaal. Ook op echt gras is het helemaal niets in Europa.
  dinsdag 12 september 2017 @ 12:43:40 #223
262211 hhh38
Het dal is voorbij
pi_173729540
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 12:21 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Dat heeft allemaal geen reet met een beneliga te maken.
Dat heeft te maken met het verwaarlozen van een groot deel van de jeugdopleidingen, wat weer te maken heeft met het feit dat veel clubs geen cent te makken hebben. Dat heeft weer te maken met dat we teveel kleine BVO's hebben.

Kunstgras is een symptoom van dat probleem.

Wellicht dat een BeNeLiga nodig is om het echte probleem op te lossen, maar in ieder geval inkrimping.
pi_173729547
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 september 2017 12:29 schreef Caland het volgende:

[..]

Menig amateurclub heeft een prima accommodatie liggen maar een bvo lukt het niet? Dan ben je gewoon af en heb je helemaal niks te eisen. Licentie afpakken en nooit meer over praten
Zo simpel gedacht echt :') Prima dat je tegen kunstgras bent, maar probeer in elk geval om een beetje realistisch te discussiŽren. De meeste BVO's hebben geen cent te makken en investeren in zoiets is een enorme uitgave voor kleine clubs. De meeste amateurclubs spelen niet in hun eigen stadion maar bijvoorbeeld op een gemeentelijk sportpark.
  dinsdag 12 september 2017 @ 12:46:48 #225
319243 Caland
#NoJanCeesNoParty#JCVBLMOD2017
pi_173729577
quote:
15s.gif Op dinsdag 12 september 2017 12:44 schreef Tchock het volgende:

[..]

Zo simpel gedacht echt :') Prima dat je tegen kunstgras bent, maar probeer in elk geval om een beetje realistisch te discussiŽren. De meeste BVO's hebben geen cent te makken en investeren in zoiets is een enorme uitgave voor kleine clubs. De meeste amateurclubs spelen niet in hun eigen stadion maar bijvoorbeeld op een gemeentelijk sportpark.
Daarom, voor clubs zonder een fatsoenlijke accomodatie is er de jupiler league en alles daaronder. Wil je met de grote jongens meedoen mogen daar best wat harde eisen tegenover staan.

Zielig in een hoekje huilen dat je geen geld hebt gaat je geen steek verder brengen. Sowieso is er in Nederland helemaal geen ruimte voor zoveel bvo's maar dat is ook weer een andere discussie.
Op maandag 13 februari 2017 12:32 schreef onlogisch het volgende:
Een mening van een modje neem ik in deze totaal niet serieus.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')