Ik vind het best lekker, maar ook zeker niet fantastisch. Maar ieder zijn smaak.quote:Op zaterdag 23 december 2017 20:44 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind Beef Wellington ook nogal overrated. Eigenlijk gewoon een vergissing. Stom gerecht.
Pommes dauphine bak je in de oven eigenlijkquote:Op zaterdag 23 december 2017 21:02 schreef sigme het volgende:
Whoeps. Mag ik pommes dauphine frituren in ossewit? Ik heb niet echt wat anders .
Je, kan, maar in de oven vind ik lekkerderquote:Op zaterdag 23 december 2017 23:24 schreef nukes4life het volgende:
Ik heb een hammetje gekocht bij de slager maar deze adviseert hem 2 uur op 140 graden in de oven te doen met een glaze. Ik vroeg me af of ik hem eerst kon koken zoals het onderstaande filmpje en dan kort op hoge temperatuur met aardappelen in de oven kan doen met glaze.
Anders vroeg ik me af of ik de aardappels iets langer zou kunnen doen op 140 graden en of ze dan ook lekker knapperig worden Slager was super druk dus kreeg niet echt de kans om iets te vragen haha.
bedankt alvast en fijne kerst!
?quote:Op zondag 24 december 2017 00:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pommes dauphine bak je in de oven eigenlijk
Wat gedraag jij je eigenlijk vaak als een vervelende kleuter.quote:Op zaterdag 23 december 2017 20:44 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind Beef Wellington ook nogal overrated. Eigenlijk gewoon een vergissing. Stom gerecht.
Ja, bedankt, Oma.quote:Op zondag 24 december 2017 09:41 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wat gedraag jij je eigenlijk vaak als een vervelende kleuter.
Echt, je ontstijgt met je te pas en te onpas roepen wat je stom vindt amper het niveau van een kutuser.quote:Op zondag 24 december 2017 09:42 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, bedankt, Oma.
Inderdaad veel kleuters met een mening over Beef Wellington.
Euh, ja, Blaim it on the gluhweinquote:Op zondag 24 december 2017 09:37 schreef sigme het volgende:
[..]
?
Ben je niet in de war met pommes duchesse?
Dat is een act waar ze niet mee lijkt te stoppen.quote:Op zondag 24 december 2017 09:41 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wat gedraag jij je eigenlijk vaak als een vervelende kleuter.
quote:Op zondag 24 december 2017 10:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Euh, ja, Blaim it on the gluhwein
Arachideolie? Zonnebloemolie?quote:Op zondag 24 december 2017 10:31 schreef sigme het volgende:
[..]
Ik frituur altijd alles in ossewit. Voor het familiekerstdiner neem ik pommes dauphine mee. Maar dan zijn ze dus niet heet meer, ze kunnen wel even weer opgewarmd worden. En dan is ossewit misschien niet de beste optie? Het maakt niet echt meer uit, ik heb niks anders dan ossewit in huis.
Maar dat is toch prima? Wat is het bezwaar precies? De Belg doet alles in ossewit.quote:
als je zaken koud eet neem je olie, geen ossewit, dat stolt namelijk en geeft een onaangenaam mondgevoelquote:Op zondag 24 december 2017 11:02 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Maar dat is toch prima? Wat is het bezwaar precies? De Belg doet alles in ossewit.
Ah. Men eet ze koud. Wat typisch... Zo uit de frituur lijkt mij lekkerder. Maar de Fransoos wil ze dus koud. Dan is het wel logisch.quote:Op zondag 24 december 2017 11:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
als je zaken koud eet neem je olie, geen ossewit, dat stolt namelijk en geeft een onaangenaam mondgevoel
ik sprak meer algemeen,quote:Op zondag 24 december 2017 11:07 schreef Vanyel het volgende:
Een paar posts geleden staat toch dat ze weer opgewarmd worden?
Heb ik nooit in huis . Er staat nog een jaren oude fles arachide, destijds gebruikt om een koe (in levende vorm) in te vetten op een beschadigd stuk huid.quote:Op zondag 24 december 2017 10:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Arachideolie? Zonnebloemolie?
Glazeer je hem dan de hele 2 uur of alleen laatste half uurtje/kwartier. Heb je misschien toevallig een recept want ik kon er niet echt vinden die het zo deden.quote:Op zondag 24 december 2017 00:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je, kan, maar in de oven vind ik lekkerder
Ik zou hem het eerste deel op lagere temperatuur afdekken. En bedruipen met zijn eigen vet dat uit de zwoerd komt.quote:Op zondag 24 december 2017 14:12 schreef nukes4life het volgende:
[..]
Glazeer je hem dan de hele 2 uur of alleen laatste half uurtje/kwartier. Heb je misschien toevallig een recept want ik kon er niet echt vinden die het zo deden.
Kan ik de aardappelen gewoon iets langer in de oven doen op een iets lagere temperatuur om ze toch knapperig te maken?
De hele ham op hoog zetten? Is ie dan wel helemaal goed warm van binnen? Bedankt voor de tips kan ik zeker wat mee! Steeds opnieuw basten was wel het plan haha.quote:Op zondag 24 december 2017 17:54 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik zou hem het eerste deel op lagere temperatuur afdekken. En bedruipen met zijn eigen vet dat uit de zwoerd komt.
Laatste halfuur oid wat hoger en dan aflakken/glaceren. Het mooist vind ik zelf als je het in laagjes doet. Dus insmeren en dan elke 5 minuten een laagje. Dan verbrandt er niets, krijg je een dikke laag smaak. Wel meer werk.
Ik geloof dat piet hem juist hard roostert om de zwoerd mooi krokant te krijgen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |