abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 22 december 2017 @ 17:57:03 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175927075
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 17:34 schreef InTrePidIvity het volgende:

[..]

Dat laatste snap ik uiteraard, maar was in verband met planning op zoek naar een indicatie wanneer het vlees volledig op temperatuur is.
Hoe langer in de sous vide, hoe beter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 22 december 2017 @ 17:57:43 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175927090
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 17:17 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Maar het artikel heeft wel.gelijk.

Je zou dus ook heel kort kunnen aanbraden, sous vide garen en dan nog kort afbruinen voor het mooie korstje.
Dat is natuurlijk ook een idee
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175928576
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is natuurlijk ook een idee
Ben het helemaal met je eens dat na het sous vide gebeuren het vlees echt even de pan moet zien hoor. Of een brander.
Whatever...
pi_175928834
registreer om deze reclame te verbergen
Hi Piet!

Ik wil aankomende maandag rundertartaar (rauw) maken als voorgerecht. Een beetje het idee uit het onderstaande filmpje.


Echter, ik wil 'm niet zo fijn en denk meer aan kleine blokjes vlees. Watvoor vlees moet ik dan pakken? Wil wel de stappen uit het filmpje volgen om 'm op smaak te maken - of heb jij daar ook nog goeie suggesties voor?

:)
pi_175929111
Goede biefstuk.. en dan heel netjes snijden in zeer dunne plakjes. Die in heel dunne reepjes enn dan in dunne blokjes. Dan krijg je iets meer bite. Alsmje her goed doet is het dan direct goed. Lukt alleen met een echt goede scherp mes.

Ikzelf maak op smaak op heel klassieke wijze. Met eigeel, dijon, cornichons, kappertjes, peper en zout. Eventueel een scheutje olie als het geheel iets te 'ruw' is.

Vind ik toch het lekkerst. Een drupje Chipotle Tabasco kan lekker zijn.
Whatever...
  vrijdag 22 december 2017 @ 19:30:26 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175929144
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 19:16 schreef Unites het volgende:
Hi Piet!

Ik wil aankomende maandag rundertartaar (rauw) maken als voorgerecht. Een beetje het idee uit het onderstaande filmpje.


Echter, ik wil 'm niet zo fijn en denk meer aan kleine blokjes vlees. Watvoor vlees moet ik dan pakken? Wil wel de stappen uit het filmpje volgen om 'm op smaak te maken - of heb jij daar ook nog goeie suggesties voor?

:)
Ossenhaas of biefstuk. Heb het filmpje niet bekeken. Zout peper worcestershire saus, serveren met rauwe eidooier, kappertjes en augurk, toast.
Met een scherp mes fijnsnijden, niet door de molen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175929286
registreer om deze reclame te verbergen
Doe jij Worcester erdoor Piet?

Ik vind het dan zo gehaktballerig worden.. want daar doe ik dan veel in :@
Whatever...
  vrijdag 22 december 2017 @ 19:37:35 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175929300
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 19:36 schreef Spanky78 het volgende:
Doe jij Worcester erdoor Piet?

Ik vind het dan zo gehaktballerig worden.. want daar doe ik dan veel in :@
Beetje maar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175929345
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 19:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Beetje maar
Ok, ga ik ook eens doen...

P.s. die Chipotle Tabasco werkt ook goed. Lekker tokerig en smaakvol!
Whatever...
  vrijdag 22 december 2017 @ 21:05:08 #135
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175931565
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 19:16 schreef Unites het volgende:
Wat voor vlees moet ik dan pakken?
Volgens mij maakt het niet zo heel veel uit als het maar mager is. Dus nul witte vetjes of zeentjes. Kan biefstuk zijn, ossenhaas, jodenhaas, rosbief, bieflappen. Als het maar mager is.

Zelf snijden is een goed plan. Zorg dat je genoeg hebt om goed zelf te kunnen proeven of het lekker is. Want te fijn is misschien niet optimaal, maar als het te grof is kan het ook oneetbaar of gewoon onprettig worden.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 22-12-2017 21:28:58 ]
pi_175932312
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 21:05 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Volgens mij maakt het niet zo heel veel uit als het maar mager is. Dus nul witte vetjes of zeentjes. Kan biefstuk zijn, ossenhaas, jodenhaas, rosbief, bieflappen. Als het maar mager is.

Zelf snijden is een goed plan. Zorg dat je genoeg hebt om geld zelf te kunnen proeven of het lekker is. Want te fijn is misschien niet optimaal, maar als het te grof is kan het ook oneetbaar of gewoon onprettig worden.
Zeker met wat minder vlees is grof snel lastiger te eten. Een proeven is bij tartaar echt een must.

Met ossenhaas is het risico op taaiheid wel klein. Ik zou zelf niet zomaar bieflappen nemen. Maar Jodenhaas,diamanthaas, bloemstuk. Allemaal prima. (Overigens zal het meeste gewoon als biefstuk verkocht worden).
Whatever...
pi_175932518
Ik zag laatst gordon's recept van de beef wellington, helaas is hij weinig duidelijk over welk vlees hij gebruikt.

Wat zou jij doen? Rosbief?
pi_175932550
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 21:28 schreef TjjWester het volgende:
Ik zag laatst gordon's recept van de beef wellington, helaas is hij weinig duidelijk over welk vlees hij gebruikt.

Wat zou jij doen? Rosbief?
Ossenhaas
Whatever...
  vrijdag 22 december 2017 @ 21:29:30 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175932553
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 21:28 schreef TjjWester het volgende:
Ik zag laatst gordon's recept van de beef wellington, helaas is hij weinig duidelijk over welk vlees hij gebruikt.

Wat zou jij doen? Rosbief?
Nee, beef wellington is ossehaas.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 22 december 2017 @ 21:29:33 #140
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175932557
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 21:28 schreef TjjWester het volgende:
Ik zag laatst gordon's recept van de beef wellington, helaas is hij weinig duidelijk over welk vlees hij gebruikt.

Wat zou jij doen? Rosbief?
Beef Wellington is altijd ossenhaas. Altijd.
  vrijdag 22 december 2017 @ 21:29:51 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175932573
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 21:29 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ossenhaas
GMTA
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 22 december 2017 @ 21:30:04 #142
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175932583
Zo, drie in 1 minuut. :)
pi_175932717
Ossenhaasstuk van 500 gram, bestaat dat serieus? Ik dacht dat de osenhaas vrij klein was.
  vrijdag 22 december 2017 @ 21:36:38 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175932808
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 21:34 schreef TjjWester het volgende:
Ossenhaasstuk van 500 gram, bestaat dat serieus? Ik dacht dat de osenhaas vrij klein was.
Beetje varkenshaas is al 400 gram
Goede ossenhaas zit dik boven 1500 gram, mooie nog meer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 22 december 2017 @ 21:37:34 #145
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175932842
Groter ook nog wel.
Een koe is een groot beest.
pi_175933290
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 21:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

GMTA
O-)
Whatever...
pi_175935995
Dag piet,

Ik zoek voor oud n nieuw een amuse/buffet hapje wat vooraf (thuis) klaar te maken is, zonder vis of kaas. Ik ben zonder inspiratie :{. Ideeen?
hardcoholic
  vrijdag 22 december 2017 @ 23:20:14 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175936142
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 23:15 schreef Ferdii het volgende:
Dag piet,

Ik zoek voor oud n nieuw een amuse/buffet hapje wat vooraf (thuis) klaar te maken is, zonder vis of kaas. Ik ben zonder inspiratie :{. Ideeen?
Zelf gehakte tartaar (zie hierboven)?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175936232
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 23:15 schreef Ferdii het volgende:
Dag piet,

Ik zoek voor oud n nieuw een amuse/buffet hapje wat vooraf (thuis) klaar te maken is, zonder vis of kaas. Ik ben zonder inspiratie :{. Ideeen?
Pastrami met augurkjes en klein toefje mierikswortelroom :9
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_175941118
Dank voor alle reacties! Ik heb een stuk ossenhaas genomen! Beetje een lastige vraag misschien... maar hebben jullie misschien een goede indicatie (afbeelding) van hoe groot/klein ik het vlees moet snijden? :)

Nog een vraag: ik wil ook een smeltend chocoladetaartje maken. Nu heb ik dat in het verleden al wel eens een paar keer gedaan, maar ik kan het recept niet meer vinden wat ik heb gebruikt destijds. Nu bij het zoeken op internet zie ik recepten waarbij de een bijvoorbeeld 50 gram boter gebruikt en de ander 250 gram... datzelfde geldt voor de hoeveelheid eiwit.

Wat zou jij doen?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')