abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_170376593
Dobbey, wat fijn dat alles goed gaat! *O*

Stroopwafel, ik ben zo blij dat het nog wel even duurt voor de kraam hier komt kijken. Met gereedmaken van de kinderkamer is er hier echt dikke chaos in huis. Ik vind het zelf al erg, en ik hoef niet een kraam op bezoek die komt om te weten dat dit echt niet kan. Gelukkig ben ik nog maar net zwanger al bijna 20 weken. :o
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_170376756
Mijn kraam heeft vorige keer niet eens naar de babykamer gekeken (was toen ook nog niet klaar), dus niets om je druk over te maken Nanuke! Het ging hier vooral om het doorspreken van wensen en wat wij van de kraamhulp verwachten zodat ze een goede match konden maken, en het bespreken van praktische zaken zoals parkeren.

Onze babykamer is nog helemaal kaal. Plinten en vloer liggen er al wel (hebben we laten liggen) maar verder scoren we een dikke onvoldoende. Moeten ook nog een 2e wieg en maxi cosi kopen, en onze tweeling komt al over max 8 weken.

En ik moet alle kleding nog uitzoeken, dat is het enige waar mijn hormonen een beetje van balen. Dan kan ik zien of ik nog echt dingen nodig heb, met name in de mini-maatjes. Maar wat ik heb ligt allemaal door elkaar in het nieuwe huis, waar ik niet zo goed zelfstandig kom (en ook niet praktisch is met dreumes).
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_170376830
Grappig weer die verschillen. Ik maak me over van alles druk, maar niet over wie de chaos van de potentile babykamer ziet. Als het maar af is voor het kind daar wil slapen, en de wieg naast mijn bed staat bij de geboorte. Maar ik ben heus niet op alle fronten relaxed :P

Heerlijk die verlofverhalen! Doordat ik nog een week vakantie heb binnenkort kan ik tot mijn verbazing echt gaan aftellen: nog 6 weken werken in totaal! Echt schrikbarend weinig. Het helpt trouwens ook dat ik toch met 34 weken stop.

Leuk de prille zwangeren, en fijn van je te horen Dobbey, en Stroop: ja opeens gaat de tijd vlotter. Ik ben al 27 weken :o bizar.

T's, spannend dat het jullie tijd is nu! Succes met de laatste loodjes.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_170376952
De intake van de kraamhulp heeft hier tot twee keer toe in de keuken plaatsgevonden, de rest van het huis hebben ze niet gezien. :D . Het enige waar de vrouw dit keer 'zenuwachtig' over werd, was dat ik nog geen kraampakket had aangevraagd. Dat moest ik toch maar snel gaan doen. _O- . Het komt vandaag binnen, geloof ik.

Lemijn, wat fijn dat je kunt gaan aftellen. Gek is dat he? Het gaat ineens heel rap! Je bent op vakantie geweest toch? Hoe was het?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  vrijdag 21 april 2017 @ 10:36:15 #30
455240 Tweedledee
Contrariwise
pi_170377228
Nolita op de helft :s)

Stroop 3e trimester, dan wordt het heel echt he :)

Fijn dat het zo goed gaat Dobbey!

Top dat je ijzer toch goed blijkt te zijn Franny ^O^

Hopelijk krijg je snel je energie terug Zonnestraal, lijkt me ook lastig met al een mini in huis.

Hier weer een dagje dingetjes naaien ter afleiding. Big ass speelkleed staat op de planning, ff uitvogelen hoe ik die onder de naaimachine gefrot krijg :')
pi_170377277
Ja, want een kraampakket staat echt hoog op je wensenlijst! Wel handig om te hebben natuurlijk op enig moment maar rustig aan, zou ik zeggen.

Ja ik was weg! Ik wist niet dat ik dat had verteld maar herinner me nu die vraag over die zwangerschapsverklaring met verkeerde datum. Hij werd gewoon geaccepteerd vannacht tijdens de overstap, gelukkig maar want anders was ik nu in een ver land zonder visum. (8>

[ Bericht 7% gewijzigd door Lemijn op 21-04-2017 10:48:40 ]
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_170377310
Heb het kraampakket hier nog nagenoeg ongebruikt staan van de vorige keer. Koop wel een pak nieuwe gaasjes en dan vinnik 'm wel weer compleet.

Hier ook geen haast met de babykamer. T heeft hier 10 maanden op onze kamer gelegen. Dus we hebben nog ff :P
pi_170377394
Hello :)

Fijn dat aftellen! Adrian nog 9 dagen en Lemijn nog 6 weken! Hier nog maar 5 werkdagen tot mijn verlof :o! Nog wel even voordat het echt begint maar heb deze week nog een paar dagen vrij!

Oh ik heb net een stukje gewandeld en voel me stokoud :(. Helemaal last van mijn rug en allemaal steken.. Dat had ik bij nummer 1 helemaal niet...

Vanmiddag nog voor een extra groei echo naar het zkh... Dan kunnen we ook zien of de baby nog in stuit ligt. Ik verwacht het wel want ik lijk bovenin het hoofdje nog te voelen... maar wie weet!
pi_170377430
Oh Vieve, ik hoop het voor je! Anders een draaipoging of wachten ze daar nog even mee?

Lemijn, een 'ver ver land'?, je houdt het wel spannend/mysterieus! :D . Maar was het leuk?

Ja, die babykamer heeft echt niet zo heel veel prioriteit als je toch van plan bent de baby in je eigen kamer te houden. Het belangrijkste is dat je bepaalde spullen in huis hebt. Overigens denken mijn hormonen daar nu echt anders over en ben ik dus wel fanatiek bezig met de babykamer. Ik wil gewoon dat alles af is en dat ik in mijn kraamtijd nergens aan hoef te denken verder. Al met al ben ik echt veel beter voorbereid en heb ik al veel meer in orde dan destijds met I. _O- .

Het enige waar ik dan geen tijd voor kan vinden, is wat sessies hypnobirthing doen. *) . Ik vrees een beetje dat omdat mijn eerste bevalling zo soepel ging en 'volgens het boekje' dat ik het nu wat onderschat en het wel eens tegen kan gaan vallen. ;( .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_170377477
:') 1x ver was genoeg. Typefout, ik moet even bijslapen denk ik. Of ik dacht dat ik een sprookje aan het schrijven was.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Edit: Vieve, succes bij de echo. Hij mag nog wel in stuit bij deze termijn, toch? Dus dan is het vooral leuk om te zien of je het goed voelt. Hopelijk vooral goede groei straks.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_170377568
Ja, dat vind ik heel ver ver, Lemijn! 8-) . Trok je de lange vlucht goed, geen last van harde buiken gehad e.d.?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_170377607
Goedgekeurd bij de verloskundige. Baby nog steeds braaf hoofd beneden. En ik was goed te strippen *O* ze gaf me goede kansen voor vanavond/vannacht. Ik durf niet zo optimistisch te zijn, maar zou erg graag baby willen knuffelen O+

De rest heb ik gelezen, maar niets van onthouden :')
pi_170378656
Spannend Theeleuter! Verse baby in aantocht!

Lemijn is ver ver weg. Zat je baby niet in je nek bij het opstijgen? Ik heb vorige zwangerschap ook rond die termijn gevlogen en vond dus vooral het opstijgen raar voelen.

Nog 8 dagen hier :9
Ben er wel echt klaar mee hoor, met werkstress. Mentale breakdown's ed.

Vieve, waarom krijg jij extra groeiecho's? (ik denk dat ik wel ergens gelezen heb, maar het vergeten ben).
pi_170378998
Woohoo, wij hebben eindelijk een datum. *O*

Thee, superspannend, ga voor je duimen!

Ik heb niet bijgelezen, ben even hyper. *O*
Je raekt an de dinge geweun.
pi_170379229
Fijn Messina *O*
pi_170379629
Spannend Thee!

Wat fijn Messina!

Verlof is nog even een ver-van-mijn-bed-show :+

Al worst het binnenkort wel een ongemakkelijke aankondiging op m'n werk... Mijn ouderschapsverlof loopt af in augustus en heb nog niet zolang geleden gezegd dat ik dan weer een dag extra ga werken.
Ja, voor 2 maanden dus... :X

Plus er staat een mega-project gepland wat vrijwel exact in mijn verlof valt :+
Timing, I haz it not :')
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_170379830
Fijn, Messina!
Spannend, Theeleuter! Hopelijk snel een baby in armen. O+.

Verlof, daar ben ik met nog niet eens 12 weken zwanger wel al mee bezig. :+. In het nieuwe schooljaar hoef ik nog maar drie weken te werken (ik stop met 34 weken en het schooljaar begint pas heel laat), dus de vacature voor een vervanger moet er zo snel mogelijk uit. Voelt heel gek!
Vooral omdat ik verschrikkelijk zenuwachtig ben voor de echo van komende maandag. Ik hoop zo dat het nog goed is...
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_170380320
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2017 09:45 schreef dobbey het volgende:

Skittles kun je er bij mij meisje achter gooien O+ (Oh en uitgerekende datum is 3 september *) )
Done!

Wat fijn Messina! *O*
pi_170380364
Oh, dat is wel heel lekker, DAD, dat je tijdens een groot deel van je zwangerschap zomervakantie hebt en dan nog maar drie weken werken. En dan zou het ook nog kunnen dat je in die drie weken vooral wat taken doet en niet zozeer voor de klas gaat staan?

De echo komende maandag is een definitieve termijnecho?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_170380979
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 april 2017 13:06 schreef Franny_G het volgende:
Oh, dat is wel heel lekker, DAD, dat je tijdens een groot deel van je zwangerschap zomervakantie hebt en dan nog maar drie weken werken. En dan zou het ook nog kunnen dat je in die drie weken vooral wat taken doet en niet zozeer voor de klas gaat staan?

De echo komende maandag is een definitieve termijnecho?
Ja, omdat ik bij de vorige echo nog geen tien weken was en een inwendige echo heb 'geweigerd'. :+. Als het goed is, ben ik komende maandag precies 12 weken.

En dat is inderdaad heel lekker! Ik heb met mijn leidinggevende afgesproken dat we na de meivakantie even bij elkaar gaan zitten om te kijken wat we met die drie weken gaan doen. Het lijkt me voor een vervanger ook erg onprettig om niet het jaar te kunnen starten met zijn/haar klassen, maar na drie weken in te vallen. Ik zou misschien mijn persoonlijk budget in kunnen zetten, dan blijven er nog maar twee weken over. Ik weet alleen niet zo goed wat voor taken ik dan zou kunnen gaan doen.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_170382112
Wat fijn Messina!!!

Oeh Thee spannend! Ik duim voor je dat je gauw mag knuffelen!

Oh das niet fijn Adrian! Gelukkig nog maar 8 dagen dan... Extra groei echo omdat de baby erg klein is... Maar gelukkig geen zorgen vanuit de gyn. bij de vorige echo.. De eerste was ook een mini. Hopelijk nu ook geen zorgen...

Lemijn hij/zij kan nog wel draaien maar bij de eerste uiteindelijk ook een stuitbevalling gehad, dus hoopte dat deze misschien wel op tijd vast goed ging liggen... Maar we wachten t af...

Lastig Twist dat het niet zo gemakkelijk voelt, hopelijk valt t mee... & DaD ook al mee bezig. Ik snap het wel. Het is ook fijn als het op tijd en goed geregeld is...

Begrijpelijk de spanning voor de echo DaD! Hopelijk is alles goed! Ik duim mee!
pi_170383312
Zojuist 20 weken echo gehad. De baby is helemaal goedgekeurd en we krijgen een meisje! *O*

Helaas wel een domper op mijn geluksgevoel. Waar ik na de nekplooimeting al bang voor was. Mijn placenta ligt van voor naar achter voor de uitgang. De kans dat die nog daar weg gaat is minimaal.

Dus geen (nooit meer dus) thuisbevalling, niet eens natuurlijk bevallen. Dat vind ik nog niet eens het ergste. ik maak me nu vooral zorgen om evt gevolgen later in de zwangerschap. Is placentaloslating een gevolg van ed? Wellicht dat mignonne of wupwup mij een realistisch beeld kunnen schetsen ben bang voor horror verhalen als ik ga Googlen. Zo vervelend dat dit nu mijn gevoel over de echo bepaalt ;(
pi_170384518
@Thee: Spannend!!! Hopelijk komt baby snel!

@Nolita: Fijn dat alles goed is met je meisje O+ Wel super balen van de placenta..

Heb gisteren de 20 weken echo gehad. Niet echt een prettige echoscopiste. Ze had een stagiaire mee en ze besteedde daarom niet echt aandacht aan mij en partner.. Alles is volgens zij konden zien goed. *O* *O*

Brief meegekregen voor de verloskundige die ik net ff heb zit lezen. Snap alleen 2 dingetjes niet en google helpt ook niet..

1. Foetale beweging: verminderd. Wat wordt hier mee bedoelt? Meneer was tijdens de echo juist erg druk aan het bewegen.

2. Placenta: laag posterior. Wat houdt dat in?

[ Bericht 0% gewijzigd door Memoru op 21-04-2017 16:42:24 ]
pi_170385211
Nolita en Memoru, wat vervelend dat jullie zoveel vragen overhouden na de 20 weken echo! Ik heb wel een paar antwoorden maar is het niet nog slimmer om op korte termijn je verloskundige te zien/spreken? Fijn van de goedgekeurde kinderen verder natuurlijk O+

Memoru: laag posterior betekent dat de placenta de achterwand zit en laag, maar niet op de baarmoedermond. Of in ieder geval: dat het geen problemen oplevert. En dat je nog enorm veel getrapt kan gaan worden :)
Die eerste opmerking betekent dat ze echoscopist blijkbaar vond dat je baby relatief weinig bewoog. Verminderd klinkt zo als een oordeel he? En gek dat het niet overeenkomt met wat jij zag. Maar als ze het echt te weinig vond zou er wel een advies uitrollen voor vervolgen. Dus vertrouw maar gewoon op wat je voelt, zou ik zeggen. Voel je al wat zelf?

Nolita: wat balen! Ik kan me je teleurstelling zo goed voorstellen, en je zorgen ook. Google heeft gelijk dat het onhandig is en gevolgen kan hebben, maar hoe het exact zit qua getallen enzo weet ik ook niet. Heb je snel weer een afspraak?

Vieve: met je eerdere ervaring kan ik me goed voorstellen dat je inzit over die ligging. Hopelijk gaat deze draaien of laat ie zich draaien.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_170389081
Leuk Nolita een meisje en alles goed met de baby :)!! Wel erg vervelend dat de placenta zo is blijven liggen en dat je er zo veel zorgen over hebt. Kon je de vragen vandaag niet kwijt bij de echoscopist/arts?

Memoru wat rot dat je het niet getroffen hebt met de echoscopist. Vooral omdat het toch een spannend en belangrijk moment is en dan is het fijn als ze goed de aandacht voor je hebben.

De echo hier bracht weinig nieuws. De baby is nog steeds een mini stuitligger. De gyn wilde graag nog een afspraak plannen voor een echo. Hij maakte zich geen zorgen over de conditie van de baby, dus dat is heel fijn. Hij wilde me op dit moment nog niet terug verwijzen naar de verloskundige, omdat de baby wel erg klein is en hij een thuisbevalling met zulk kleintje niet zou adviseren. Bij 35 weken dus weer terug voor de volgende echo. Wel een beetje wat ik verwacht had. Tijdens de eerste zwangerschap werd ik steeds tussen de verloskundige en het ziekenhuis heen en weer verwezen, dus ik denk dat dit wel zorgt voor wat meer rust.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')