quote:Twee dagen, zet de aardappelen wel zo snel mogelijk na het schillen in de koelkast. Om ervoor te zorgen dat de aardappelen niet donker worden nadat je ze uit het water hebt gehaald kun je een eetleppel witte azijn of citroensap aan het water waar je de aardappelen in bewaard toevoegen. http://www.schaapholland.com/consument/faq2
Voorbakken is lekkerder.quote:Op woensdag 12 april 2017 16:15 schreef sturmpie het volgende:
10 kilo aardappelen schillen daar ben je uurtje mee bezig, wel zorgen dat je grote aardappelen koopt, die schillen sneller.
frieten snijden = half uurtje.
voorbakken, als je 2 frietpannen hebt is je probleem al opgelost, kost geen tijd. gewoon van de ene in de andere scheppen en je friet is klaar.
voorbakken is trouwens niet per sé nodig. je kan friet ook 1 x bakken, gewoon wachten tot goudbruin.
imo werkt dat wel omdat:quote:Op woensdag 12 april 2017 16:38 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Voorbakken is lekkerder.
En van de ene in de andere scheppen gaat niet werken. Ze moeten tussen t voorbakken en afbakken natuurlijk nog afkoelen.
Nee. Sowieso niet 150 graden, voorbakken doe je op 130-140 graden, afbakken op 170-180 graden. En daartussenin moeten ze een uurtje op kamertemperatuur afkoelen.quote:Op woensdag 12 april 2017 16:40 schreef sturmpie het volgende:
[..]
imo werkt dat wel omdat:
2 frietpannen beiden 150 graden.
doe friet in frietpan1, temperatuur daalt. = is ook afkoelen.
kwestie van smaakquote:Op woensdag 12 april 2017 16:45 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Nee. Sowieso niet 150 graden, voorbakken doe je op 130-140 graden, afbakken op 170-180 graden. En daartussenin moeten ze een uurtje op kamertemperatuur afkoelen.
Op 150 graden zuigen je frieten 't vet op als een spons. Als je daarvan houdt is er sowieso iets mis met je smaak.quote:
dat is ook een kwestie van smaak.quote:Op woensdag 12 april 2017 16:48 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Op 150 graden zuigen je frieten 't vet op als een spons. Als je daarvan houdt is er sowieso iets mis met je smaak.
Hoe hoger de temperatuur van de olie, des te minder de mogelijkheid dat de friet olie opneemt.quote:Op woensdag 12 april 2017 16:48 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Op 150 graden zuigen je frieten 't vet op als een spons. Als je daarvan houdt is er sowieso iets mis met je smaak.
Hence t afbakken op 175 graden om ze krokant te krijgen. Dat lukt je niet als je ze 1x bakt op 150.quote:Op woensdag 12 april 2017 19:17 schreef Tengano het volgende:
[..]
Hoe hoger de temperatuur van de olie, des te minder de mogelijkheid dat de friet olie opneemt.
Dus bij 120 -130 graden zoals jij prefereert zal de friet meer olie op kunnen nemen dan bij 150 graden.
Je statement dat de friet bij 150 graden oie opneemt als een spons en bij jouw 120 graden niet, klopt dus niet
Ow wacht ff, er werd geadviseerd om twee pannen van 150 graden te gebruiken zie ik nu.quote:Op woensdag 12 april 2017 20:06 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Hence t afbakken op 175 graden om ze krokant te krijgen. Dat lukt je niet als je ze 1x bakt op 150.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |