Dat is het punt toch? We hebben nu koelkasten. Roggebrood is gewoon brood en nooit voor armen geweest en pannenkoeken Tevens geldt voor beide dat het eetbaar en zelfs smakelijk is.quote:Op woensdag 5 april 2017 21:46 schreef LompeHork het volgende:
[..]
Ja, welkom in de 16e eeuw, tegenwoordig wordt het nog gegeten uit traditie, op zich niet heel gek natuurlijk.
Zo eten wij ook roggebrood en pannenkoeken, wat vroeger gewoon armenvoer was.
Oke.quote:Op woensdag 5 april 2017 21:37 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Dit is niet echt een lokaal gerecht. Dit is gewoon bagger ontstaan door een tekort aan zout om het te pekelen en is later in blikjes gedaan zodat het langer bewaard kon blijven. Er is geen excuus om die rommel nog steeds te eten.
Ja. Maar daarvoor kan het nog wel traditioneel eten zijn in bepaalde streken.quote:Op woensdag 5 april 2017 21:51 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Dat is het punt toch? We hebben nu koelkasten.
Pardon? http://www.bakkerijmuseum.nl/kalwiblo/index.php?t=7&h=62 lees maar eens na.quote:Roggebrood is gewoon brood en nooit voor armen geweest
Ja, pannekoeken ook, dat was óók het voedsel van de armen. En ik ken voldoende mensen die trouwens roggebrood niet te vreten vinden. Dat de meeste mensen pannenkoeken wel lekker vinden is een bijkomstigheid.quote:en pannenkoeken Tevens geldt voor beide dat het eetbaar en zelfs smakelijk is.
Leuke bron, vriend. En t boeit verder geen zak dat mensen roggebrood niet te vreten vinden (jij kent trouwens alleen fries roggebrood); de mate van smerigheid verschilt nogal met die van surstromming, wat gewoon afstotelijk is. Niemand vindt die shit lekker.quote:Op woensdag 5 april 2017 21:54 schreef LompeHork het volgende:
[..]
Ja. Maar daarvoor kan het nog wel traditioneel eten zijn in bepaalde streken.
[..]
Pardon? http://www.bakkerijmuseum.nl/kalwiblo/index.php?t=7&h=62 lees maar eens na.
[..]
Ja, pannekoeken ook, dat was óók het voedsel van de armen. En ik ken voldoende mensen die trouwens roggebrood niet te vreten vinden. Dat de meeste mensen pannenkoeken wel lekker vinden is een bijkomstigheid.
Zo, lekkere aannamequote:Op woensdag 5 april 2017 21:58 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Leuke bron, vriend. En t boeit verder geen zak dat mensen roggebrood niet te vreten vinden (jij kent trouwens alleen fries roggebrood)
Kwestie van smaak, er zijn ook zat Zweden die het wél lekker vinden. Smaken verschillen hè?quote:de mate van smerigheid verschilt nogal met die van surstromming, wat gewoon afstotelijk is. Niemand vindt die shit lekker.
Nee en die aanname klopt toch? Lieg niet.quote:Op woensdag 5 april 2017 22:00 schreef LompeHork het volgende:
[..]
Zo, lekkere aanname
[..]
Kwestie van smaak, er zijn ook zat Zweden die het wél lekker vinden. Smaken verschillen hè?
Gezien ik ook gewoon in Limburg en Brabant heb gewoond, ben ik ook bekend met die varianten.quote:Op woensdag 5 april 2017 22:02 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Nee en die aanname klopt toch? Lieg niet.
Ik dacht dat je een boer was.quote:Op woensdag 5 april 2017 22:02 schreef LompeHork het volgende:
[..]
Gezien ik ook gewoon in Limburg en Brabant heb gewoond, ben ik ook bekend met die varianten.
Ben ik ook, wil niet zeggen dat ik nergens kom broeder. Overigens verschillen die varianten wel vergeleken met het "zwarte" roggebrood wat betreft smaak, maar qua eenvoudigheid komt het natuurlijk op hetzelfde neer.quote:
smeerkaas vind ik sowieso een beetje viezig. niet echt qua smaak, maar qua smegma.quote:Op woensdag 5 april 2017 22:25 schreef FutureFairytale het volgende:
Fries roggebrood vind ik juist lekker!
Met jam of met (smeer)kaas
En 2 van die plakken vullen prima!
Jullie hebben het over rauwe oesters? Die vind ik niet lekker, maar niet "het goorste", hoewel ik me dat voor kan stellen.quote:Op woensdag 5 april 2017 18:36 schreef Prego het volgende:
[..]
dit wilde ik ook posten maar toen moest ik denken aan een oester die ik bij FG Foodlabs een keer heb gegeten, die was erg lekker
Is je Google kapot?quote:Op dinsdag 4 april 2017 21:24 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Wat is sirdan nou weer? Foto? Beschrijving?
Ik had het gegoogled maar ik vond alleen een stad in Iran of zo en geen eten.quote:Op donderdag 6 april 2017 11:38 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]
Is je Google kapot?
[ afbeelding ]
Gevulde schapenmaag. Een bekend gerecht uit - en voornamelijk in - Adana, Turkije.
Er zit rijst in. Voordat je het eet doe je er gedroogde hete pepervlokken en komijn op.quote:Op donderdag 6 april 2017 11:39 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik had het gegoogled maar ik vond alleen een stad in Iran of zo en geen eten.
En ja gatverdamme dat ziet er echt ranzig uit. Maar het hangt er vanaf waar het mee gevuld is. Als er lever in zit lust ik het niet, maar de meeste andere organen wel.
Denk dat ik het dan wel zou lusten.quote:Op donderdag 6 april 2017 11:43 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]
Er zit rijst in. Voordat je het eet doe je er gedroogde hete pepervlokken en komijn op.
Alleen het ziet er inderdaad vies uit. En zo ruikt het ook.
Soort haggis of Saumagen dus.quote:Op donderdag 6 april 2017 11:38 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]
Is je Google kapot?
[ afbeelding ]
Gevulde schapenmaag. Een bekend gerecht uit - en voornamelijk in - Adana, Turkije.
Maar wel eerst gekookt dus?quote:Op zondag 9 april 2017 07:17 schreef female81 het volgende:
Warme melk, vers uit de koe, met van die vellen erop.
Zal je ook niet vinden in een winkel.quote:Op donderdag 6 april 2017 12:02 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Denk dat ik het dan wel zou lusten.
Nooit ergens in een winkel zien liggen echter en zou niet weten hoe ik het zelf maak.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |