abonnement Unibet Coolblue
pi_176634229
Ik wacht op de eerste rijs van een zuurdesem met wat haver erdoor
pi_176646617
De levientjes :9
pi_176648130
Goed gelukt :Y
pi_176648904
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 08:23 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Goed gelukt :Y
Yes zeker :Y



Hoe is het met jouw brood?
pi_176649107
Die ligt al in plakjes in de vriezer, was prima gelukt alleen geen foto gemaakt
pi_176649722
Mooi geworden douche-eendje!

Ik vind bij zelf bakken de timing vaak lastig. Ik zou echt vaker op zondag vers gebakken brood(jes) bij de lunch wille, maar ik ga ook van 9.10 - 10.45 naar yoga. Dat is net onhandig met rijzen, maar het lijkt me ook wat kort om deeg in de koelkast te zetten. Iemand een idee?
pi_176650583
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 11:00 schreef Bleie het volgende:
Mooi geworden douche-eendje!

Ik vind bij zelf bakken de timing vaak lastig. Ik zou echt vaker op zondag vers gebakken brood(jes) bij de lunch wille, maar ik ga ook van 9.10 - 10.45 naar yoga. Dat is net onhandig met rijzen, maar het lijkt me ook wat kort om deeg in de koelkast te zetten. Iemand een idee?
Zaterdag avond deeg maken en de eerste rijs in de koelkast doen. Zondagochtend vormen en 2e rijs doen tijdens yoga, en dan afbakken als je terug komt😉
pi_176659102
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 11:00 schreef Bleie het volgende:
Mooi geworden douche-eendje!

Ik vind bij zelf bakken de timing vaak lastig. Ik zou echt vaker op zondag vers gebakken brood(jes) bij de lunch wille, maar ik ga ook van 9.10 - 10.45 naar yoga. Dat is net onhandig met rijzen, maar het lijkt me ook wat kort om deeg in de koelkast te zetten. Iemand een idee?
Je zou vooral bij zuurdesem kunnen kijken of je de 2e rijs voor een groot deel overnacht in de koelkast kan doen. Bij mij leverde dat destijds met de norwich sourdough alleen maar een beter resultaat op. Daarbij ging je van 2,5 uur rijsen in de 2e rijs naar 1,5 uur op kamertemperatuur en 2-16 uur in de koelkast.

Ik zou gewoon eens wat gaan experimenteren :)
pi_176663265
Dank! Zaterdagavond deeg maken vergeet ik vaak, maar dat is wel de makkelijkste oplossing.
pi_176676184


Meer lees en bakvoer werd net bezorgd :9. Ik kwam er pas na het bestellen achter dat er ook een Nederlandse versie is, maar ach :')
pi_176678730
quote:
17s.gif Op maandag 22 januari 2018 16:39 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]

Meer lees en bakvoer werd net bezorgd :9. Ik kwam er pas na het bestellen achter dat er ook een Nederlandse versie is, maar ach :')
De Nederlands heb ik, tof boek! Veel bak plezier *O*
pi_176823150


Krentenbrood uit Levine2 :). Ik bak nu zo'n 2-3 broden in de week inmiddels. Vandaag dus ook maar eens begonnen met het maken van een nieuwe zuurdesemstarter.

[ Bericht 1% gewijzigd door douche-eendje op 29-01-2018 20:45:29 ]
pi_176823268
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 18:35 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]

Rozijnenbrood uit Levine2 :). Ik bak nu zo'n 2-3 broden in de week inmiddels. Vandaag dus ook maar eens begonnen met het maken van een nieuwe zuurdesemstarter.
^O^
pi_176877458
Ik ben 2 dagen geleden gestart met het maken van een nieuwe desem starter. Dit was net:
Vanavond tarwebloem er nog door en dan is hij klaar voor gebruik.
pi_176878003
Huh, duurt toch zeker een week voordat een starter klaar is om te gebruiken?

Ik heb vorig weekend van Levine een brood met gruyere en gedroogde tomaat gebakken. Heerlijk borrelbrood!
pi_176878141
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 08:40 schreef Bleie het volgende:
Huh, duurt toch zeker een week voordat een starter klaar is om te gebruiken?

Ik heb vorig weekend van Levine een brood met gruyere en gedroogde tomaat gebakken. Heerlijk borrelbrood!
Ik gebruik het recept van Eric Kayser, volgens hem is het morgen al te gebruiken.
pi_176886222
Interessant, ik had na een week nog nauwelijks beweging dacht ik.
Of ben je begonnen met beetje (gedroogde) desem van iemand anders?
pi_176888462
quote:
1s.gif Op donderdag 1 februari 2018 16:29 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Interessant, ik had na een week nog nauwelijks beweging dacht ik.
Of ben je begonnen met beetje (gedroogde) desem van iemand anders?
Ik ben op dag 1 begonnen met 10 gram roggebloem, 10 gram water en 5 gram honing.
Dag 2 20 gram roggebloem, 20 gram water en 5 gram honing erbij.
Dag 3 40 gram roggebloem en 40 gram water.
En straks (dag 4) 100 gram tarwebloem en 100 gram water, volgens het recept zou hij dan gelijk gebruikt moeten kunnen worden.

Mijn vorige is nooit zo actief geweest als deze, ik vind het zelf ook bijzonder om tenzien.
pi_176897925
Grappig. Ik heb twee keer een starter gemaskt, steds volgens Levine, en dan duurt het een week, of langer.
pi_176906689
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 07:22 schreef Bleie het volgende:
Grappig. Ik heb twee keer een starter gemaskt, steds volgens Levine, en dan duurt het een week, of langer.
Klopt, maar die is zonder honing.

Ik neem aan dat je biologische, onverhitte honing hebt gebruikt?
pi_176909270
Methode van levine kan t op dag3 ook al verdubbeld zijn. Betekend alleen niet dat je er al mee kan bakken, omdat kans groot is dat je nog niet de juiste micro organismen te pakken hebt.
  zaterdag 3 februari 2018 @ 09:06:39 #222
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_176921874
Ik heb in het verleden 1 keer een starter proberen te maken, deze is toen mislukt (tenminste ik vond qua geur dat ik hem niet kon gebruiken) Ik zou het echter nog wel eens willen proberen, is er echter een soort foolproof plan?

Verder heb ik mezelf verwend met iets wat al jaren op mijn verlanglijst staat, maar er steeds niet van kwam. Maar als het goed is krijg ik volgende week deze



Als aanvulling/vervanging van/op onze bosch mum 5 serie.
Drop you like an ill, bad habit
pi_176975970
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 16:04 schreef cafca het volgende:

[..]

Klopt, maar die is zonder honing.

Ik neem aan dat je biologische, onverhitte honing hebt gebruikt?
Bio. Verhit zal het vast wel zijn.

Anyway, het eerste brood lukte (zoals verwacht) niet. Desem dagelijks blijven voeren, hij ruikt nu ook beter en blijft goed actief dus ik ben nu bezig met poging 2 van een desem brood.
pi_176975985
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 09:06 schreef pmponer het volgende:
Ik heb in het verleden 1 keer een starter proberen te maken, deze is toen mislukt (tenminste ik vond qua geur dat ik hem niet kon gebruiken) Ik zou het echter nog wel eens willen proberen, is er echter een soort foolproof plan?

Verder heb ik mezelf verwend met iets wat al jaren op mijn verlanglijst staat, maar er steeds niet van kwam. Maar als het goed is krijg ik volgende week deze

[ afbeelding ]

Als aanvulling/vervanging van/op onze bosch mum 5 serie.
Een spiraalkneder, daar kan je mij niet tegenop hoor :D veel plezier ermee!
  maandag 5 februari 2018 @ 18:23:12 #225
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_176976037
Ja, het zal nog wel even duren. Maar dat is al een tijdje een wens van me en de MUM doet het nog goed maar lijkt het af en toe toch zwaar te hebben. Deze kreeg goede reviews en was nog enigszins betaalbaar. Ik ben benieuwd naar de resultaten iig.
Drop you like an ill, bad habit
pi_176976902
quote:
14s.gif Op maandag 5 februari 2018 18:19 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Bio. Verhit zal het vast wel zijn.

Anyway, het eerste brood lukte (zoals verwacht) niet. Desem dagelijks blijven voeren, hij ruikt nu ook beter en blijft goed actief dus ik ben nu bezig met poging 2 van een desem brood.
^O^

Succes!
pi_176997491
Dankje :)

Ik bouw eerst even een tijdmachine; in 2013 ben ik begonnen met brood bakken en een desem maken. Dat mooie avontuur is hier terug te vinden, met hulp van onze lieve MaximusTG O+. Van hem kreeg ik de Norwich Sourdough toen geadviseerd als eerste test om je desem mee te proberen, dus kon ik natuurlijk niet anders dan dit met mijn nieuwe desem weer te doen.

Vrijdag mislukte het volledig. Vandaag rees er een mooi brood in mijn oven (dat het deeg gigantisch in mijn rijsmandje bleef plakken en er niet uit wou komen vergeten we maar even :P )



Hij is weer goedgekeurd. Zaterdag is meneerEend ook weer even naar de molen geweest om 10 kilo tarwebloem en 1 kilo roggebloem te halen, dus ik kan voorlopig weer goed vooruit.
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 6 februari 2018 @ 19:31:04 #228
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_176997611
quote:
17s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 19:26 schreef douche-eendje het volgende:
Dankje :)

Ik bouw eerst even een tijdmachine; in 2013 ben ik begonnen met brood bakken en een desem maken. Dat mooie avontuur is hier terug te vinden, met hulp van onze lieve MaximusTG O+. Van hem kreeg ik de Norwich Sourdough toen geadviseerd als eerste test om je desem mee te proberen, dus kon ik natuurlijk niet anders dan dit met mijn nieuwe desem weer te doen.

Vrijdag mislukte het volledig. Vandaag rees er een mooi brood in mijn oven (dat het deeg gigantisch in mijn rijsmandje bleef plakken en er niet uit wou komen vergeten we maar even :P )

[ afbeelding ]

Hij is weer goedgekeurd. Zaterdag is meneerEend ook weer even naar de molen geweest om 10 kilo tarwebloem en 1 kilo roggebloem te halen, dus ik kan voorlopig weer goed vooruit.
Hij ziet er mooi uit!

Ik heb het 2x geprobeerd, maar desem en ik zijn geen vrienden, geloof ik.. Beide keren is het... tja, mislukt.. Als in, ik had wel een brood, maar het rees enorm slecht. Het smaakte trouwens wel goed.

Ik heb deze week trouwens wel een poging gedaan om crackers te maken. het behoeft nog wat verbetering, maar de eerste resultaten waren niet slecht.
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 6 februari 2018 @ 19:34:39 #229
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_176997707
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 09:06 schreef pmponer het volgende:Verder heb ik mezelf verwend met iets wat al jaren op mijn verlanglijst staat, maar er steeds niet van kwam. Maar als het goed is krijg ik volgende week deze

[ afbeelding ]

Als aanvulling/vervanging van/op onze bosch mum 5 serie.
Ik heb stiekem even op de bestelpagina gekeken en dat ziet er goed uit. Je krijgt vast veel plezier van dat apparaat.
pi_176997751
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 19:31 schreef qltel het volgende:

[..]

Hij ziet er mooi uit!

Ik heb het 2x geprobeerd, maar desem en ik zijn geen vrienden, geloof ik.. Beide keren is het... tja, mislukt.. Als in, ik had wel een brood, maar het rees enorm slecht. Het smaakte trouwens wel goed.

Ik heb deze week trouwens wel een poging gedaan om crackers te maken. het behoeft nog wat verbetering, maar de eerste resultaten waren niet slecht.
Ik ben ook nog een beetje zoekende, maar ik denk dat ik er - met wat hulp van mijn boeken - het nu wel aan durf om met desem aan de slag te gaan. Het is zoveel smaakvoller dan gistbroden.

Tof, crackers :D Heb je daar ook wat nuttige recepten voor?
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 6 februari 2018 @ 19:38:48 #231
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_176997833
quote:
17s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 19:35 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Tof, crackers :D Heb je daar ook wat nuttige recepten voor?
Ik heb maar wat geprobeerd. Veel zaden, met tarwemeel en roggemeel en een hoeveelheid water. Het moet allemaal nog wel wat gefinetuned worden,maar experimenteren vind ik juist leuk. Intussen heb ik wel een koffiemolen geregeld om de zaden wat kleiner te kunnen maken, in mijn eerste crackers gingen de zaden nog heel in, zodat ik alleen maar kleine dingen kon nemen.
pi_176998070
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 19:38 schreef qltel het volgende:

[..]

Ik heb maar wat geprobeerd. Veel zaden, met tarwemeel en roggemeel en een hoeveelheid water. Het moet allemaal nog wel wat gefinetuned worden,maar experimenteren vind ik juist leuk. Intussen heb ik wel een koffiemolen geregeld om de zaden wat kleiner te kunnen maken, in mijn eerste crackers gingen de zaden nog heel in, zodat ik alleen maar kleine dingen kon nemen.
Ah tof, zelf experimenteren :D Uiteindelijk kom je een keer uit bij het gewenste resultaat. Crackers staan hier echt hoog op mijn lijstje, door mijn stomme sesamallergie kan ik ze ook nergens kopen en ik mis het echt wel.
Afgelopen zomer in Noorwegen/Zweden veel flatbrod/thunnbrod als crackers gebruikt (en wat meegenomen naar huis), die zien er niet zo lastig uit om zelf te maken dus wellicht dat ik die zondag eens ga proberen te maken.
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 6 februari 2018 @ 19:50:22 #233
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_176998217
quote:
17s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 19:45 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ah tof, zelf experimenteren :D Uiteindelijk kom je een keer uit bij het gewenste resultaat.
Klopt. Zo ben ik ook al tot een redelijk Waldkorn-brood gekomen. De ingrediëntenverklaring lezen en dan gewoon proberen.. :)

quote:
Crackers staan hier echt hoog op mijn lijstje, door mijn stomme sesamallergie kan ik ze ook nergens kopen en ik mis het echt wel.
Afgelopen zomer in Noorwegen/Zweden veel flatbrod/thunnbrod als crackers gebruikt (en wat meegenomen naar huis), die zien er niet zo lastig uit om zelf te maken dus wellicht dat ik die zondag eens ga proberen te maken.
In de crackers die ik heb gemaakt zat sesam, maar dat was vooral omdat dat klein is. Nu ik de zaden die ik erin gooi kleiner kan malen kan ik er ook andere dingen in gooien. Nu denk ik niet dat de soort zaad die erin gaat erg belangrijk is, maar wel de verhouding meel / zaden / water en de dikte / baktijd van de cracker.
pi_177061444
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 19:50 schreef qltel het volgende:

[..]


verstehen sie dass?
https://www.ploetzblog.de/2017/12/16/alm-rezepte-raurisrustis/
Den Teig in 45 g-Teiglinge portionieren. Je zwei Teiglinge aufeinander legen, bemehlen, mittig der Länge nach eindrücken und länglich ausrollen, sodass der Schluss offen bleibt.
pi_177061993
Heb vandaag erg goedkoop een pizzasteen kunnen scoren. Hebben jullie goede ervaringen ermee om hier brood op te bakken?
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 10 februari 2018 @ 09:53:26 #236
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_177074774
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 17:57 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

verstehen sie dass?
https://www.ploetzblog.de/2017/12/16/alm-rezepte-raurisrustis/
Den Teig in 45 g-Teiglinge portionieren. Je zwei Teiglinge aufeinander legen, bemehlen, mittig der Länge nach eindrücken und länglich ausrollen, sodass der Schluss offen bleibt.
Hallo,

Selbsteverständlich verstehe ich das. Und ich kann das auch übersetzen :)

Het deeg in 45-gram porties verdelen. Deze per 2 op elkaar leggen, met meel bestrooien, in het midden over de gehele lengte indrukken en in de lengte uitrollen, zodat de naad open blijft. Zoiets.:)

Ik zag in het recept Flüssigmalz staan, maar dat zegt me niets. Ik ken wel backmalz, dat is moutmeel in het Nederlands en dat zorgt ervoor dat brood goed blijft rijzen.Dit schijnt net zoiets te zijn, als ik Google moet geloven.

Viel glück mit backen :Y)
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 10 februari 2018 @ 09:56:54 #237
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_177074831
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 18:28 schreef Queenshore het volgende:
Heb vandaag erg goedkoop een pizzasteen kunnen scoren. Hebben jullie goede ervaringen ermee om hier brood op te bakken?
Ik heb er standaard 1 onderin mijn oven liggen. Die stenen houden de warmte goed vast wat erg nuttig is als je de ovendeur opendoet om het brood erin te leggen.

Ik heb gisteren toevallig een tweede gekocht (kosten hier maar 6,95) voor bovenin de oven. Dan wordt de bovenwarmte ook goed vastgehouden en ik hoop ook dat die steen de stralingswarmte tegenhoud zodat de bovenkant van mijn brood minder donker wordt.
pi_177076778
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 09:53 schreef qltel het volgende:

[..]

Hallo,

Selbsteverständlich verstehe ich das. Und ich kann das auch übersetzen :)

Het deeg in 45-gram porties verdelen. Deze per 2 op elkaar leggen, met meel bestrooien, in het midden over de gehele lengte indrukken en in de lengte uitrollen, zodat de naad open blijft. Zoiets.:)

Ik zag in het recept Flüssigmalz staan, maar dat zegt me niets. Ik ken wel backmalz, dat is moutmeel in het Nederlands en dat zorgt ervoor dat brood goed blijft rijzen.Dit schijnt net zoiets te zijn, als ik Google moet geloven.

Viel glück mit backen :Y)
volgens mij is dat moutsiroop, wel eens gezien bij biowinkel.
Ik zie het vormen van die broodjes nog steeds niet voor me :@ ze gaan wel goed smaken denk ik ondanks het niet lijkt op voorbeeld
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 10 februari 2018 @ 11:40:13 #239
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_177076818
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 11:38 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

volgens mij is dat moutsiroop, wel eens gezien bij biowinkel.
Ik zie het vormen van die broodjes nog steeds niet voor me :@ ze gaan wel goed smaken denk ik ondanks het niet lijkt op voorbeeld
Okee, dat zou kunnen. Het gekke is, meestal vind ik dit soort dingen wel op Ebay, maar ook daar is het niet te vinden.

Het vormen zie ik ook niet voor me. Ik vind het vreemd om 2 helften op elkaar te leggen, ik zou gewoon 90-gram porties nemen en die insnijden, als ik het plaatje zo zie.
pi_177077907
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 11:40 schreef qltel het volgende:

[..]

Okee, dat zou kunnen. Het gekke is, meestal vind ik dit soort dingen wel op Ebay, maar ook daar is het niet te vinden.

Het vormen zie ik ook niet voor me. Ik vind het vreemd om 2 helften op elkaar te leggen, ik zou gewoon 90-gram porties nemen en die insnijden, als ik het plaatje zo zie.
bij twee gestapelde ronde dingen in de lengte een inkeping maken, dat is wat ik niet volg maar dat zal gebruik aan ruimtelijk inzicht zijn
Vond het wel interessant recept vanwege de combinatie van drie soorten ‘langzaam ‘ deeg. En smaak is prima
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 10 februari 2018 @ 12:43:49 #241
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_177078734
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 12:18 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

bij twee gestapelde ronde dingen in de lengte een inkeping maken, dat is wat ik niet volg maar dat zal gebruik aan ruimtelijk inzicht zijn
Vond het wel interessant recept vanwege de combinatie van drie soorten ‘langzaam ‘ deeg. En smaak is prima
De smaak is het belangrijkste. ^O^

Ik denk dat het de bedoeling is om die 2 deegstukken tegen elkaar te duwen en dan aan 1 kant een inkeping over te houden, maar zeker weten doe ik het ook niet.
pi_177259901


Zoutloos volkoren brood gebakken, gelukkig niet voor mezelf maar het is het allereerste brood voor mijn zoontje! O+
pi_177259935
Ik heb een keer zoutloos brood gegeten (door fout van de bakker) en dat was echt niet lekker :D
Om medische reden?
pi_177259964
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 18:39 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik heb een keer zoutloos brood gegeten (door fout van de bakker) en dat was echt niet lekker :D
Om medische reden?
Ik ook, omdat ik vergeten was de zout toe te voegen. Nou, de zout vergeet ik voortaan niet meer. Niet te eten inderdaad :D :X
Somebody that I used to know
  zaterdag 17 februari 2018 @ 18:41:25 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177259968
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 09:53 schreef qltel het volgende:

[..]

Hallo,

Selbsteverständlich verstehe ich das. Und ich kann das auch übersetzen :)

Het deeg in 45-gram porties verdelen. Deze per 2 op elkaar leggen, met meel bestrooien, in het midden over de gehele lengte indrukken en in de lengte uitrollen, zodat de naad open blijft. Zoiets.:)

Ik zag in het recept Flüssigmalz staan, maar dat zegt me niets. Ik ken wel backmalz, dat is moutmeel in het Nederlands en dat zorgt ervoor dat brood goed blijft rijzen.Dit schijnt net zoiets te zijn, als ik Google moet geloven.

Viel glück mit backen :Y)
https://www.amazon.de/Mal(...)300_QL70_&dpSrc=srch
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_177260010
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 18:39 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik heb een keer zoutloos brood gegeten (door fout van de bakker) en dat was echt niet lekker :D
Om medische reden?
Baby’s tot 1 jaar laat je het liefst zo zoutloos mogelijk eten vandaar :) het heeft echt heeeeel veel minder smaak :o
  zaterdag 17 februari 2018 @ 18:44:59 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177260019
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 18:39 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik heb een keer zoutloos brood gegeten (door fout van de bakker) en dat was echt niet lekker :D
Om medische reden?
In de Toscane wordt het brood altijd zonder zout gegeten, is traditie daar sinds ze in de middeleeuwen geen zoutbelasting wilden betalen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_177260061
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 18:44 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Baby’s tot 1 jaar laat je het liefst zo zoutloos mogelijk eten vandaar :) het heeft echt heeeeel veel minder smaak :o
oh wist ik niet. Kan hij dan wel op volkorenbrood kauwen dan :D
pi_177260111
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 18:48 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

oh wist ik niet. Kan hij dan wel op volkorenbrood kauwen dan :D
Hij krijgt een korstje om op te sabbelen :Y) wat ie dan binnen krijgt is mooi mee genomen
  zaterdag 17 februari 2018 @ 20:29:21 #250
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177262107
Ik ga morgen deze eens proberen https://uitdekeukenvanard(...)loembrood-bruin.html

Nu heb ik een groot bakblik dus ik heb het recept omgezet naar een recept wat ongeveer uitkomt op 1,5 kg deeg. Maar nu vroeg ik me af, moet ik dan de baktijden/temperaturen ook aanpassen?
Drop you like an ill, bad habit
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')