abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  was: computergirl zaterdag 20 januari 2018 @ 15:01:35 #201
17493 HaverMoutKoekje
pi_176634229
Ik wacht op de eerste rijs van een zuurdesem met wat haver erdoor
pi_176646617
budWoF4.jpg De levientjes :9
  was: computergirl zondag 21 januari 2018 @ 08:23:35 #203
17493 HaverMoutKoekje
pi_176648130
Goed gelukt :Y
pi_176648904
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 08:23 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Goed gelukt :Y
Yes zeker :Y

njGqSZC.jpg

Hoe is het met jouw brood?
  was: computergirl zondag 21 januari 2018 @ 10:17:31 #205
17493 HaverMoutKoekje
pi_176649107
Die ligt al in plakjes in de vriezer, was prima gelukt alleen geen foto gemaakt
pi_176649722
Mooi geworden douche-eendje!

Ik vind bij zelf bakken de timing vaak lastig. Ik zou echt vaker op zondag vers gebakken brood(jes) bij de lunch wille, maar ik ga ook van 9.10 - 10.45 naar yoga. Dat is net onhandig met rijzen, maar het lijkt me ook wat kort om deeg in de koelkast te zetten. Iemand een idee?
pi_176650583
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 11:00 schreef Bleie het volgende:
Mooi geworden douche-eendje!

Ik vind bij zelf bakken de timing vaak lastig. Ik zou echt vaker op zondag vers gebakken brood(jes) bij de lunch wille, maar ik ga ook van 9.10 - 10.45 naar yoga. Dat is net onhandig met rijzen, maar het lijkt me ook wat kort om deeg in de koelkast te zetten. Iemand een idee?
Zaterdag avond deeg maken en de eerste rijs in de koelkast doen. Zondagochtend vormen en 2e rijs doen tijdens yoga, en dan afbakken als je terug komt😉
pi_176659102
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 11:00 schreef Bleie het volgende:
Mooi geworden douche-eendje!

Ik vind bij zelf bakken de timing vaak lastig. Ik zou echt vaker op zondag vers gebakken brood(jes) bij de lunch wille, maar ik ga ook van 9.10 - 10.45 naar yoga. Dat is net onhandig met rijzen, maar het lijkt me ook wat kort om deeg in de koelkast te zetten. Iemand een idee?
Je zou vooral bij zuurdesem kunnen kijken of je de 2e rijs voor een groot deel overnacht in de koelkast kan doen. Bij mij leverde dat destijds met de norwich sourdough alleen maar een beter resultaat op. Daarbij ging je van 2,5 uur rijsen in de 2e rijs naar 1,5 uur op kamertemperatuur en 2-16 uur in de koelkast.

Ik zou gewoon eens wat gaan experimenteren :)
pi_176663265
Dank! Zaterdagavond deeg maken vergeet ik vaak, maar dat is wel de makkelijkste oplossing.
pi_176676184
HBG31T3.jpg

Meer lees en bakvoer werd net bezorgd :9. Ik kwam er pas na het bestellen achter dat er ook een Nederlandse versie is, maar ach :')
pi_176678730
quote:
17s.gif Op maandag 22 januari 2018 16:39 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]

Meer lees en bakvoer werd net bezorgd :9. Ik kwam er pas na het bestellen achter dat er ook een Nederlandse versie is, maar ach :')
De Nederlands heb ik, tof boek! Veel bak plezier *O*
pi_176823150
hP2C0qy.jpg

Krentenbrood uit Levine2 :). Ik bak nu zo'n 2-3 broden in de week inmiddels. Vandaag dus ook maar eens begonnen met het maken van een nieuwe zuurdesemstarter.

[ Bericht 1% gewijzigd door douche-eendje op 29-01-2018 20:45:29 ]
pi_176823268
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 18:35 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]

Rozijnenbrood uit Levine2 :). Ik bak nu zo'n 2-3 broden in de week inmiddels. Vandaag dus ook maar eens begonnen met het maken van een nieuwe zuurdesemstarter.
^O^
All my favourite singers couldn't sing
pi_176877458
Ik ben 2 dagen geleden gestart met het maken van een nieuwe desem starter. Dit was net:
nrsabdw.jpg Vanavond tarwebloem er nog door en dan is hij klaar voor gebruik.
pi_176878003
Huh, duurt toch zeker een week voordat een starter klaar is om te gebruiken?

Ik heb vorig weekend van Levine een brood met gruyere en gedroogde tomaat gebakken. Heerlijk borrelbrood!
pi_176878141
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 08:40 schreef Bleie het volgende:
Huh, duurt toch zeker een week voordat een starter klaar is om te gebruiken?

Ik heb vorig weekend van Levine een brood met gruyere en gedroogde tomaat gebakken. Heerlijk borrelbrood!
Ik gebruik het recept van Eric Kayser, volgens hem is het morgen al te gebruiken.
  was: computergirl donderdag 1 februari 2018 @ 16:29:55 #217
17493 HaverMoutKoekje
pi_176886222
Interessant, ik had na een week nog nauwelijks beweging dacht ik.
Of ben je begonnen met beetje (gedroogde) desem van iemand anders?
pi_176888462
quote:
1s.gif Op donderdag 1 februari 2018 16:29 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Interessant, ik had na een week nog nauwelijks beweging dacht ik.
Of ben je begonnen met beetje (gedroogde) desem van iemand anders?
Ik ben op dag 1 begonnen met 10 gram roggebloem, 10 gram water en 5 gram honing.
Dag 2 20 gram roggebloem, 20 gram water en 5 gram honing erbij.
Dag 3 40 gram roggebloem en 40 gram water.
En straks (dag 4) 100 gram tarwebloem en 100 gram water, volgens het recept zou hij dan gelijk gebruikt moeten kunnen worden.

Mijn vorige is nooit zo actief geweest als deze, ik vind het zelf ook bijzonder om tenzien.
pi_176897925
Grappig. Ik heb twee keer een starter gemaskt, steds volgens Levine, en dan duurt het een week, of langer.
pi_176906689
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 07:22 schreef Bleie het volgende:
Grappig. Ik heb twee keer een starter gemaskt, steds volgens Levine, en dan duurt het een week, of langer.
Klopt, maar die is zonder honing.

Ik neem aan dat je biologische, onverhitte honing hebt gebruikt?
All my favourite singers couldn't sing
pi_176909270
Methode van levine kan t op dag3 ook al verdubbeld zijn. Betekend alleen niet dat je er al mee kan bakken, omdat kans groot is dat je nog niet de juiste micro organismen te pakken hebt.
  zaterdag 3 februari 2018 @ 09:06:39 #222
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_176921874
Ik heb in het verleden 1 keer een starter proberen te maken, deze is toen mislukt (tenminste ik vond qua geur dat ik hem niet kon gebruiken) Ik zou het echter nog wel eens willen proberen, is er echter een soort foolproof plan?

Verder heb ik mezelf verwend met iets wat al jaren op mijn verlanglijst staat, maar er steeds niet van kwam. Maar als het goed is krijg ik volgende week deze

agrieuro_1501_1.jpg

Als aanvulling/vervanging van/op onze bosch mum 5 serie.
Drop you like an ill, bad habit
pi_176975970
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 16:04 schreef cafca het volgende:

[..]

Klopt, maar die is zonder honing.

Ik neem aan dat je biologische, onverhitte honing hebt gebruikt?
Bio. Verhit zal het vast wel zijn.

Anyway, het eerste brood lukte (zoals verwacht) niet. Desem dagelijks blijven voeren, hij ruikt nu ook beter en blijft goed actief dus ik ben nu bezig met poging 2 van een desem brood.
pi_176975985
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 09:06 schreef pmponer het volgende:
Ik heb in het verleden 1 keer een starter proberen te maken, deze is toen mislukt (tenminste ik vond qua geur dat ik hem niet kon gebruiken) Ik zou het echter nog wel eens willen proberen, is er echter een soort foolproof plan?

Verder heb ik mezelf verwend met iets wat al jaren op mijn verlanglijst staat, maar er steeds niet van kwam. Maar als het goed is krijg ik volgende week deze

[ afbeelding ]

Als aanvulling/vervanging van/op onze bosch mum 5 serie.
Een spiraalkneder, daar kan je mij niet tegenop hoor :D veel plezier ermee!
  maandag 5 februari 2018 @ 18:23:12 #225
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_176976037
Ja, het zal nog wel even duren. Maar dat is al een tijdje een wens van me en de MUM doet het nog goed maar lijkt het af en toe toch zwaar te hebben. Deze kreeg goede reviews en was nog enigszins betaalbaar. Ik ben benieuwd naar de resultaten iig.
Drop you like an ill, bad habit
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')