Yes zekerquote:
Zaterdag avond deeg maken en de eerste rijs in de koelkast doen. Zondagochtend vormen en 2e rijs doen tijdens yoga, en dan afbakken als je terug komt😉quote:Op zondag 21 januari 2018 11:00 schreef Bleie het volgende:
Mooi geworden douche-eendje!
Ik vind bij zelf bakken de timing vaak lastig. Ik zou echt vaker op zondag vers gebakken brood(jes) bij de lunch wille, maar ik ga ook van 9.10 - 10.45 naar yoga. Dat is net onhandig met rijzen, maar het lijkt me ook wat kort om deeg in de koelkast te zetten. Iemand een idee?
Je zou vooral bij zuurdesem kunnen kijken of je de 2e rijs voor een groot deel overnacht in de koelkast kan doen. Bij mij leverde dat destijds met de norwich sourdough alleen maar een beter resultaat op. Daarbij ging je van 2,5 uur rijsen in de 2e rijs naar 1,5 uur op kamertemperatuur en 2-16 uur in de koelkast.quote:Op zondag 21 januari 2018 11:00 schreef Bleie het volgende:
Mooi geworden douche-eendje!
Ik vind bij zelf bakken de timing vaak lastig. Ik zou echt vaker op zondag vers gebakken brood(jes) bij de lunch wille, maar ik ga ook van 9.10 - 10.45 naar yoga. Dat is net onhandig met rijzen, maar het lijkt me ook wat kort om deeg in de koelkast te zetten. Iemand een idee?
De Nederlands heb ik, tof boek! Veel bak plezierquote:Op maandag 22 januari 2018 16:39 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]
Meer lees en bakvoer werd net bezorgd . Ik kwam er pas na het bestellen achter dat er ook een Nederlandse versie is, maar ach
quote:Op maandag 29 januari 2018 18:35 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]
Rozijnenbrood uit Levine2 . Ik bak nu zo'n 2-3 broden in de week inmiddels. Vandaag dus ook maar eens begonnen met het maken van een nieuwe zuurdesemstarter.
Ik gebruik het recept van Eric Kayser, volgens hem is het morgen al te gebruiken.quote:Op donderdag 1 februari 2018 08:40 schreef Bleie het volgende:
Huh, duurt toch zeker een week voordat een starter klaar is om te gebruiken?
Ik heb vorig weekend van Levine een brood met gruyere en gedroogde tomaat gebakken. Heerlijk borrelbrood!
Ik ben op dag 1 begonnen met 10 gram roggebloem, 10 gram water en 5 gram honing.quote:Op donderdag 1 februari 2018 16:29 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Interessant, ik had na een week nog nauwelijks beweging dacht ik.
Of ben je begonnen met beetje (gedroogde) desem van iemand anders?
Klopt, maar die is zonder honing.quote:Op vrijdag 2 februari 2018 07:22 schreef Bleie het volgende:
Grappig. Ik heb twee keer een starter gemaskt, steds volgens Levine, en dan duurt het een week, of langer.
Bio. Verhit zal het vast wel zijn.quote:Op vrijdag 2 februari 2018 16:04 schreef cafca het volgende:
[..]
Klopt, maar die is zonder honing.
Ik neem aan dat je biologische, onverhitte honing hebt gebruikt?
Een spiraalkneder, daar kan je mij niet tegenop hoor veel plezier ermee!quote:Op zaterdag 3 februari 2018 09:06 schreef pmponer het volgende:
Ik heb in het verleden 1 keer een starter proberen te maken, deze is toen mislukt (tenminste ik vond qua geur dat ik hem niet kon gebruiken) Ik zou het echter nog wel eens willen proberen, is er echter een soort foolproof plan?
Verder heb ik mezelf verwend met iets wat al jaren op mijn verlanglijst staat, maar er steeds niet van kwam. Maar als het goed is krijg ik volgende week deze
[ afbeelding ]
Als aanvulling/vervanging van/op onze bosch mum 5 serie.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |