Paddestoelen Risottoquote:Op donderdag 9 februari 2017 16:42 schreef zeefje het volgende:
Wie heeft makkelijk recept voor risotti.
Ik vind het zo gruwelijk lekker
maar heb het nog nooit zelf bereid
Dat klinkt vet moeilijkquote:Op donderdag 9 februari 2017 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Paddestoelen Risotto
30 Gram gedroogd eekhoorntjesbrood
30 Gram gedroogde morieljes
2 eetlepels olijfolie
bleekselderijsteeltje fijngehakt
peentje fijngehakt
geperst teentje knoflook
bosje peterselie, gehakt
1 eetlepel tomatenpuree
100 Ml Melk (vol)
zout en peper (versgemalen)
1,1 liter kippeboulion (Zelfgemaakte is natuurlijk echt lekkerder, en gezien de rest van de ingredienten zou het écht zonde zijn een blokje te gebruiken)
60 gram boter
300 gram Carnaroli (Echte risotto rijst)
200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)
Vers gemalen parmasan
Leg de gedroogde paddestoelen in een schaal en giet er water (kamertemp) op. laat ca 1 uur wellen.
Doe de olie in een koekepan en verhit deze met de uien (laat ze niet aanbranden, dan wordt het bitter) 2-3 minuten. Doe er de bleekselderij, wortel, knoflook en peterselie bij. Laat dit op een zacht vuur garen. Blijven roeren.
Doe de tomatenpuree erbij omroeren, en doe de helft van de melk erbij. 5 minuutjes laten koken.
Voeg de gewelde paddestoelen erbij, knijp ze goed uit en zorg ervoor dat er geen zand inzit (spoelen onder de kraan eventueel)
Hak de paddestoelen klein, en doe het bij de groente met de rest van de melk.
Op smaak brengen met zout en peper en 10 minuten zachtjes laten koken.
Zet de pan met de boullion op het vuur en breng deze aan de kook, en hou deze warm zonder dat ie echt kookt, dat is niet nodig.
Neem een pan, en verhit hier de boter in, op middenhoog vuur. Doe de rijst in de boter en toast de rijst in de hete boter, zet het vuur laag en voeg boulion bij, een soeplepel per keer, en laat iedere keer de boulion opnemen door de rijst (regelmatig roeren). Na een minuut of 15 dit doen heb geen boulion over. Voeg de groenten/paddestoelen toe, samen met de sherry.
Laat het op een laag vuur verder garen tot de rijst gaar is (proeven) afhankelijk van de rijst duurt dit een minuut of 10-20
Serveren in een lage schaal, met vers gemalen parmasan erover..
Ga dan gelijk voor een wereldgerecht. Niet moeilijk wel veel kopen als je het niet in huis hebt.quote:
Bij het begin beginnen.quote:
Is kippendij eigenlijk slechter (als in: ongezonder) omdat er meer vet aan zit? Bij de Turk is kippendij vaak goedkoper en stiekem vind ik het ook lekkerder.quote:Op donderdag 9 februari 2017 16:51 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Bij het begin beginnen.
Huisgenoot maakt wel es risotto met kip en wat groente + cremefraiche.
Ook goed te eten.
Ik at gister voor het eerst in tijden weer eens kipfilet maar ben tegenwoordig toch echt van de kippendij
Goed plannen en gewoon de stappen volgen, kan weinig mis gaan als je gewoon de tijd neemt.quote:
Nee,dierlijk vet is niet ongezond, dat is onzin.quote:Op donderdag 9 februari 2017 16:51 schreef MCH het volgende:
[..]
Is kippendij eigenlijk slechter (als in: ongezonder) omdat er meer vet aan zit? Bij de Turk is kippendij vaak goedkoper en stiekem vind ik het ook lekkerder.
Bedoel je niet Bluezz? Want ik heb al sinds mensenheugenis een vaste baan.quote:Op donderdag 9 februari 2017 16:18 schreef uniekhoorn het volgende:
Isa een vaste baan is helemaal om te juichen, kan je daarna lekker klagen over het werk
Zoveel lekkerder dan filetquote:Op donderdag 9 februari 2017 16:51 schreef derLudolf het volgende:
Bij het begin beginnen.
Huisgenoot maakt wel es risotto met kip en wat groente + cremefraiche.
Ook goed te eten.
Ik at gister voor het eerst in tijden weer eens kipfilet maar ben tegenwoordig toch echt van de kippendij
Haal je die bij de Aldi?quote:Op donderdag 9 februari 2017 16:56 schreef uniekhoorn het volgende:
Ik ben verslaafd aan gedroogde oesterzwammen en judasoren. Wat zijn dat topproducten
Ik heb ze gisteren gekocht bij de Aldi naar aanleiding van jouw ophemelen hier. Waar gebruik jij ze voor?quote:Op donderdag 9 februari 2017 16:56 schreef uniekhoorn het volgende:
Ik ben verslaafd aan gedroogde oesterzwammen en judasoren. Wat zijn dat topproducten
Als je maar niet teveel binnen krijgt.quote:Op donderdag 9 februari 2017 16:51 schreef MCH het volgende:
[..]
Is kippendij eigenlijk slechter (als in: ongezonder) omdat er meer vet aan zit? Bij de Turk is kippendij vaak goedkoper en stiekem vind ik het ook lekkerder.
puddingbroodjes kunnen best lekker zijnquote:Op donderdag 9 februari 2017 17:02 schreef minilot het volgende:
Anderhalf jaar geleden woog ik 89 kilo en nu zo'n beetje 69. Maar waar Lonaa stoer, gespierd en sterk is ben ik nog vooral nog steeds een puddingbroodje. Alleen een wat smaller puddingbroodje dan eerst.
Ik wil je nu bestrooien met poedersuikerquote:Op donderdag 9 februari 2017 17:02 schreef minilot het volgende:
Anderhalf jaar geleden woog ik 89 kilo en nu zo'n beetje 69. Maar waar Lonaa stoer, gespierd en sterk is ben ik nog vooral nog steeds een puddingbroodje. Alleen een wat smaller puddingbroodje dan eerst.
Fietsie, maak jij de opmerking over een gevuld sneetje of doe ik het?quote:Op donderdag 9 februari 2017 17:02 schreef minilot het volgende:
Anderhalf jaar geleden woog ik 89 kilo en nu zo'n beetje 69. Maar waar Lonaa stoer, gespierd en sterk is ben ik nog vooral nog steeds een puddingbroodje. Alleen een wat smaller puddingbroodje dan eerst.
Jaquote:
Jaquote:Op donderdag 9 februari 2017 16:55 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Bedoel je niet Bluezz? Want ik heb al sinds mensenheugenis een vaste baan.
Tot nu toe vooral laten meetrekken in soep. Ik ben dol op de structuurquote:Op donderdag 9 februari 2017 16:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb ze gisteren gekocht bij de Aldi naar aanleiding van jouw ophemelen hier. Waar gebruik jij ze voor?
Who can smack your teeth out?quote:Op donderdag 9 februari 2017 17:10 schreef Bramito het volgende:
Wij komen er net achter hier dat de 2 eigenaren van een leverancier van ons uit Turkije al drie maanden in de gevangenis zitten dankzij oom Erdogan. WTF?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |