abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 9 februari 2017 @ 16:45:20 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168781312
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:42 schreef zeefje het volgende:
Wie heeft makkelijk recept voor risotti.
Ik vind het zo gruwelijk lekker :9
maar heb het nog nooit zelf bereid
Paddestoelen Risotto
30 Gram gedroogd eekhoorntjesbrood
30 Gram gedroogde morieljes
2 eetlepels olijfolie
bleekselderijsteeltje fijngehakt
peentje fijngehakt
geperst teentje knoflook
bosje peterselie, gehakt
1 eetlepel tomatenpuree
100 Ml Melk (vol)
zout en peper (versgemalen)
1,1 liter kippeboulion (Zelfgemaakte is natuurlijk echt lekkerder, en gezien de rest van de ingredienten zou het écht zonde zijn een blokje te gebruiken)
60 gram boter
300 gram Carnaroli (Echte risotto rijst)
200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)
Vers gemalen parmasan

Leg de gedroogde paddestoelen in een schaal en giet er water (kamertemp) op. laat ca 1 uur wellen.

Doe de olie in een koekepan en verhit deze met de uien (laat ze niet aanbranden, dan wordt het bitter) 2-3 minuten. Doe er de bleekselderij, wortel, knoflook en peterselie bij. Laat dit op een zacht vuur garen. Blijven roeren.
Doe de tomatenpuree erbij omroeren, en doe de helft van de melk erbij. 5 minuutjes laten koken.
Voeg de gewelde paddestoelen erbij, knijp ze goed uit en zorg ervoor dat er geen zand inzit (spoelen onder de kraan eventueel)
Hak de paddestoelen klein, en doe het bij de groente met de rest van de melk.
Op smaak brengen met zout en peper en 10 minuten zachtjes laten koken.
Zet de pan met de boullion op het vuur en breng deze aan de kook, en hou deze warm zonder dat ie echt kookt, dat is niet nodig.
Neem een pan, en verhit hier de boter in, op middenhoog vuur. Doe de rijst in de boter en toast de rijst in de hete boter, zet het vuur laag en voeg boulion bij, een soeplepel per keer, en laat iedere keer de boulion opnemen door de rijst (regelmatig roeren). Na een minuut of 15 dit doen heb geen boulion over. Voeg de groenten/paddestoelen toe, samen met de sherry.
Laat het op een laag vuur verder garen tot de rijst gaar is (proeven) afhankelijk van de rijst duurt dit een minuut of 10-20
Serveren in een lage schaal, met vers gemalen parmasan erover..
Je kan ook verse paddestoelen gebruiken, dan 150-250 gram van elk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 9 februari 2017 @ 16:46:32 #202
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_168781335
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Paddestoelen Risotto
30 Gram gedroogd eekhoorntjesbrood
30 Gram gedroogde morieljes
2 eetlepels olijfolie
bleekselderijsteeltje fijngehakt
peentje fijngehakt
geperst teentje knoflook
bosje peterselie, gehakt
1 eetlepel tomatenpuree
100 Ml Melk (vol)
zout en peper (versgemalen)
1,1 liter kippeboulion (Zelfgemaakte is natuurlijk echt lekkerder, en gezien de rest van de ingredienten zou het écht zonde zijn een blokje te gebruiken)
60 gram boter
300 gram Carnaroli (Echte risotto rijst)
200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)
Vers gemalen parmasan

Leg de gedroogde paddestoelen in een schaal en giet er water (kamertemp) op. laat ca 1 uur wellen.

Doe de olie in een koekepan en verhit deze met de uien (laat ze niet aanbranden, dan wordt het bitter) 2-3 minuten. Doe er de bleekselderij, wortel, knoflook en peterselie bij. Laat dit op een zacht vuur garen. Blijven roeren.
Doe de tomatenpuree erbij omroeren, en doe de helft van de melk erbij. 5 minuutjes laten koken.
Voeg de gewelde paddestoelen erbij, knijp ze goed uit en zorg ervoor dat er geen zand inzit (spoelen onder de kraan eventueel)
Hak de paddestoelen klein, en doe het bij de groente met de rest van de melk.
Op smaak brengen met zout en peper en 10 minuten zachtjes laten koken.
Zet de pan met de boullion op het vuur en breng deze aan de kook, en hou deze warm zonder dat ie echt kookt, dat is niet nodig.
Neem een pan, en verhit hier de boter in, op middenhoog vuur. Doe de rijst in de boter en toast de rijst in de hete boter, zet het vuur laag en voeg boulion bij, een soeplepel per keer, en laat iedere keer de boulion opnemen door de rijst (regelmatig roeren). Na een minuut of 15 dit doen heb geen boulion over. Voeg de groenten/paddestoelen toe, samen met de sherry.
Laat het op een laag vuur verder garen tot de rijst gaar is (proeven) afhankelijk van de rijst duurt dit een minuut of 10-20
Serveren in een lage schaal, met vers gemalen parmasan erover..
Dat klinkt vet moeilijk :'(
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_168781405
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:46 schreef zeefje het volgende:

[..]

Dat klinkt vet moeilijk :'(
Ga dan gelijk voor een wereldgerecht. Niet moeilijk wel veel kopen als je het niet in huis hebt.
  Moderator donderdag 9 februari 2017 @ 16:51:01 #204
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_168781436
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:46 schreef zeefje het volgende:

[..]

Dat klinkt vet moeilijk :'(
Bij het begin beginnen.

Huisgenoot maakt wel es risotto met kip en wat groente + cremefraiche.
Ook goed te eten.

Ik at gister voor het eerst in tijden weer eens kipfilet maar ben tegenwoordig toch echt van de kippendij O+
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_168781461
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:51 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Bij het begin beginnen.

Huisgenoot maakt wel es risotto met kip en wat groente + cremefraiche.
Ook goed te eten.

Ik at gister voor het eerst in tijden weer eens kipfilet maar ben tegenwoordig toch echt van de kippendij O+
Is kippendij eigenlijk slechter (als in: ongezonder) omdat er meer vet aan zit? Bij de Turk is kippendij vaak goedkoper en stiekem vind ik het ook lekkerder.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 09-02-2017 16:53:05 ]
  donderdag 9 februari 2017 @ 16:53:41 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168781501
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:46 schreef zeefje het volgende:

[..]

Dat klinkt vet moeilijk :'(
Goed plannen en gewoon de stappen volgen, kan weinig mis gaan als je gewoon de tijd neemt.
Kroketten maken is veel en veel moeilijker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 9 februari 2017 @ 16:55:03 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168781524
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:51 schreef MCH het volgende:

[..]

Is kippendij eigenlijk slechter (als in: ongezonder) omdat er meer vet aan zit? Bij de Turk is kippendij vaak goedkoper en stiekem vind ik het ook lekkerder.
Nee,dierlijk vet is niet ongezond, dat is onzin.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_168781535
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:18 schreef uniekhoorn het volgende:

Isa een vaste baan is helemaal om te juichen, kan je daarna lekker klagen over het werk :D *O*
Bedoel je niet Bluezz? Want ik heb al sinds mensenheugenis een vaste baan.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 9 februari 2017 @ 16:56:10 #209
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_168781544
Ik ben verslaafd aan gedroogde oesterzwammen en judasoren. Wat zijn dat topproducten
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_168781555
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:51 schreef derLudolf het volgende:

Bij het begin beginnen.

Huisgenoot maakt wel es risotto met kip en wat groente + cremefraiche.
Ook goed te eten.

Ik at gister voor het eerst in tijden weer eens kipfilet maar ben tegenwoordig toch echt van de kippendij O+
Zoveel lekkerder dan filet _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_168781562
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:56 schreef uniekhoorn het volgende:
Ik ben verslaafd aan gedroogde oesterzwammen en judasoren. Wat zijn dat topproducten
Haal je die bij de Aldi?
pi_168781569
Lonaafoto's, yes please! *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_168781570
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:56 schreef uniekhoorn het volgende:
Ik ben verslaafd aan gedroogde oesterzwammen en judasoren. Wat zijn dat topproducten
Ik heb ze gisteren gekocht bij de Aldi naar aanleiding van jouw ophemelen hier. Waar gebruik jij ze voor?
Spoilers!
  Moderator donderdag 9 februari 2017 @ 16:59:38 #214
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_168781654
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:51 schreef MCH het volgende:

[..]

Is kippendij eigenlijk slechter (als in: ongezonder) omdat er meer vet aan zit? Bij de Turk is kippendij vaak goedkoper en stiekem vind ik het ook lekkerder.
Als je maar niet teveel binnen krijgt.

Indien je het lekker vind gewoon doen :9
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_168781719
Anderhalf jaar geleden woog ik 89 kilo en nu zo'n beetje 69. Maar waar Lonaa stoer, gespierd en sterk is ben ik nog vooral nog steeds een puddingbroodje. Alleen een wat smaller puddingbroodje dan eerst. :)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 9 februari 2017 @ 17:03:01 #216
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_168781741
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 17:02 schreef minilot het volgende:
Anderhalf jaar geleden woog ik 89 kilo en nu zo'n beetje 69. Maar waar Lonaa stoer, gespierd en sterk is ben ik nog vooral nog steeds een puddingbroodje. Alleen een wat smaller puddingbroodje dan eerst. :)
puddingbroodjes kunnen best lekker zijn :9 :D
  donderdag 9 februari 2017 @ 17:04:17 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168781763
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 17:02 schreef minilot het volgende:
Anderhalf jaar geleden woog ik 89 kilo en nu zo'n beetje 69. Maar waar Lonaa stoer, gespierd en sterk is ben ik nog vooral nog steeds een puddingbroodje. Alleen een wat smaller puddingbroodje dan eerst. :)
Ik wil je nu bestrooien met poedersuiker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 9 februari 2017 @ 17:08:43 #218
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_168781861
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 17:02 schreef minilot het volgende:
Anderhalf jaar geleden woog ik 89 kilo en nu zo'n beetje 69. Maar waar Lonaa stoer, gespierd en sterk is ben ik nog vooral nog steeds een puddingbroodje. Alleen een wat smaller puddingbroodje dan eerst. :)
Fietsie, maak jij de opmerking over een gevuld sneetje of doe ik het? :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator donderdag 9 februari 2017 @ 17:09:57 #219
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_168781888
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 9 februari 2017 @ 17:10:36 #220
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_168781901
Wij komen er net achter hier dat de 2 eigenaren van een leverancier van ons uit Turkije al drie maanden in de gevangenis zitten dankzij oom Erdogan. WTF?
Siesta & Fiesta!
pi_168781952
Zijn er eigenlijk een beetje OK online toko's?
  donderdag 9 februari 2017 @ 17:15:38 #222
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_168782004
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:56 schreef MCH het volgende:

[..]

Haal je die bij de Aldi?
Ja :D
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  donderdag 9 februari 2017 @ 17:16:07 #223
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_168782014
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:55 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Bedoel je niet Bluezz? Want ik heb al sinds mensenheugenis een vaste baan.
Ja :D
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  donderdag 9 februari 2017 @ 17:17:25 #224
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_168782040
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:56 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik heb ze gisteren gekocht bij de Aldi naar aanleiding van jouw ophemelen hier. Waar gebruik jij ze voor?
Tot nu toe vooral laten meetrekken in soep. Ik ben dol op de structuur
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  donderdag 9 februari 2017 @ 17:18:14 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168782068
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 17:10 schreef Bramito het volgende:
Wij komen er net achter hier dat de 2 eigenaren van een leverancier van ons uit Turkije al drie maanden in de gevangenis zitten dankzij oom Erdogan. WTF?
Who can smack your teeth out?
Kick you in the balls?
Erdogan can, Erdogan can and makes the world hates you
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')